فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 22 (تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/04/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بابک حسین زاده صفحات 1-20
    هدف پژوهش بررسی میزان اثربخشی برنامه های درسی دروس تربیتی دوره های کارشناسی رشته های مختلف دبیری بر ارتقای سطح دانش، نگرش و مهارتهای دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران بوده است. روش تحقیق توصیفی از نوع مقطعی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دوره کارشناسی رشته های مختلف دبیری دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران به تعداد 1644 نفر بود که در سال تحصیلی 86 85 مشغول به تحصیل بودند.
    نمونه آماری با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه (نادری و سیف نراقی، 1380 و دلاور، 1384) به روش تصادفی طبقه ای نسبی به تعداد 310 نفر انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه بسته پاسخ محقق ساخته بود که براساس فرضیه های تحقیق و به شیوه مقیاس لیکرت پس از به دست آوردن اعتبار (74/0) اجرا شد.
    به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی از قبیل توزیع فراوانی، درصد فراوانی و جدولهای آماری مربوط به آن استفاده گردید. در بخش آمار استنباطی به منظور بررسی تاثیر برنامه های دروس تربیتی برحسب رشته ها و سالهای مختلف تحصیلی با توجه به مقایسه بیش از دو گروه مستقل از نظر یک متغیر رتبه ای، آزمون کروسکال والیس به کار گرفته شد.
    در ارتباط با متغیر جنسیت با توجه به اینکه در طرح مستقل دو موقعیتی از آزمودنی های متفاوتی برای هر یک از موقعیتها استفاده می شود، از آزمون یومان ویتنی استفاده شد.
    نتایج نشان داد که دانش، نگرش و مهارتهای دانشجویان برحسب رشته های مختلف تحصیلی و جنسیت دستخوش تغییر مطلوبی شده است. این تغییر در رشته آموزش ابتدایی در مقایسه با سایر رشته ها با توجه به ارائه حجم وسیعی از واحدهای درسی دروس تربیتی، بیشتر و در مردان با توجه به برخورداری از شرایط و فرصت های بیشتر برای فراگیری و کاربرد آموخته ها، بیشتر از زنان بوده است. در ارتباط با متغیر سال تحصیلی، تنها دانش دانشجویان تغییر مطلوبی یافته، ولی نگرش و مهارتهای آنان با توجه به اینکه در برنامه های درسی سنتی به این حیطه ها توجه کمتری شده است، تغییر معنا داری پیدا نکرد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، دروس تربیتی، اثربخشی، دانش، نگرش، مهارت
  • سمیه شاه طالبی، محمدحسین یارمحمدیان، سیما عجمی صفحات 21-40

    هدف اصلی این پژوهش «بررسی تجارب زنان مدیر از رهبری در آموزش عالی ایران» است. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی از نوع پدیده شناسی (فنومنولوژی) توصیفی استفاده گردیده است. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان دارای رتبه دانشگاهی بوده است که دارای سمت های مهم دانشگاهی در سطح استان اصفهان بوده اند. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف و با استفاده از روش گلوله برفی از افراد مهم آغاز شده و تا پایان اشباع اطلاعات ادامه یافت. در پایان تعداد مشارکت کنندگان به 8 نفر رسید. جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه عمیق و ضبط به وسیله دستگاه MP3 انجام شد. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش 7 مرحله ای کلایزی استفاده شد. یافته های به دست آمده شامل عوامل و موانع موفقیت زنان مدیر در دانشگاه بود که موانع موفقیت در 3 مولفه اصلی و 8 زیرمولفه قرار گرفت که عبارت بودند از عوامل اجتماعی، عوامل سازمانی و عوامل فردی، لازم به ذکر است که هر کدام از این 8 زیرمولفه خود زیرمولفه های دیگری داشت که در کل 61 مولفه را تشکیل می دادند، همچنین عوامل موفقیت در 7 مولفه اصلی و 19 زیرمولفه دسته بندی شدند که عبارت بودند از نگرش مثبت اطرافیان، ویژگی های شخصیتی زنان، نگرش های فردی زنان، نگرش های جامعه، مهارتهای مدیریت و رهبری، عوامل خانوادگی والدین و محیط دانشگاهی و آزاد، هر کدام از این 18 زیرمولفه خوددارای زیرمولفه های دیگری بودند که در مجموع می توان به 191 مولفه اشاره کرد. یافته های این مطالعه نشان می دهد که زنان در آموزش عالی ایران با وجود موانع متعددی که در سر راهشان قرار گرفته به ارتقای مهارتهای مدیریت و رهبری پرداخته و جایگاه خود را به عنوان مدیر موفق تثبیت کرده اند. آنان توانسته اند دیدگاه منفی جامعه را به سوی نگرش های مثبت تری نسبت به زنان سوق دهند.

    کلیدواژگان: زنان، مدیریت و رهبری، آموزش عالی، پدیدارشناسی
  • محمدعلی نادی میترا محمدی علی سیادت صفحات 41-62
    این پژوهش به بررسی توان پیش بینی وفاداری دانش آموزان به مدارس غیردولتی براساس اعتماد به مدرسه، تعهد به مدرسه و رضایت از مدرسه می پردازد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر مدارس غیردولتی نواحی پنجگانه شهر اصفهان در سال تحصیلی 88 1387 تشکیل می دادند که براساس روش نمونه گیری سهمی و با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کوهن و همکاران (2001)، تعداد 340 نفر از بین آنها انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از چهار پرسشنامه وفاداری هلگسن و نست (2007)، پرسشنامه اعتماد گاربارینو و جانسون (1999)، پرسشنامه تعهد باو و میتزیفریس (2007) و پرسشنامه رضایت گرملر و گوینر (2000) استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی ابزارهای استفاده شده در این پژوهش را متخصصان تایید کردند. یافته های به دست آمده نشان داد که بین وفاداری دانش آموزان به مدارس غیردولتی با اعتماد آنها به مدرسه (05/0P<، 469/0r=)، بین وفاداری دانش آموزان به مدارس غیردولتی و تعهد آنها نسبت به مدرسه (05/0P<، 276/0r=)، همچنین بین وفاداری دانش آموزان به مدارس غیردولتی با رضایت آنها از مدرسه رابطه وجود دارد (05/0P<، 517/0=r). از بین متغیرهای اعتماد، تعهد و رضایت فقط متغیرهای اعتماد و رضایت توان پیش بینی وفاداری دانش آموزان به مدارس غیردولتی را دارند و متغیر تعهد توان پیش بینی وفاداری دانش آموزان را ندارد.
    کلیدواژگان: مدارس غیردولتی، وفاداری، اعتماد، تعهد، رضایت
  • فاطمه مطلبی، احمدعلی فروغی، بدری شاه طالبی صفحات 63-84

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی مدیران و توانایی آنان در جلب اعتماد معلمان در دوره ابتدایی شهر اصفهان انجام شده است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل 1098 مدیر و 10880 آموزگار از دبستانهای دخترانه و پسرانه نواحی پنجگانه شهر اصفهان بوده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم تعداد 110 مدیر و 233 آموزگار، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه هوش هیجانی بار آن، با 90 گویه و پرسشنامه محقق ساخته اعتماد با 30 گویه بوده است. ضریب پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ برای هوش هیجانی 92/0 و برای اعتماد 98/0 به دست آمده و روایی محتوایی پرسشنامه هوش هیجانی و اعتماد را متخصصان تایید کردند. داده های این پژوهش در دو سطح آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، درصد و انحراف معیار) و استنباطی (تحلیل رگرسیون چند متغیره، ضریب همبستگی، آزمونt، و مانوا و LSD) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین اعتماد با 15 مولفه هوش هیجانی بار آن رابطه مثبتی وجود دارد. از نظر ویژگی های جمعیت شناختی نیز بین هوش هیجانی مدیران از نظر مدرک تحصیلی تفاوت معناداری در سطح 05/0≥P وجود نداشت، اما بین هوش هیجانی مدیران برحسب جنسیت تفاوت بین میانگین نمره مولفه انعطاف در سطح 05/0≥P معنادار بوده است، بنابراین مولفه انعطاف در مدیران زن بیشتر از مدیران مرد بود. همچنین بین هوش هیجانی مدیران برحسب سابقه خدمت بجز در مورد مولفه مسوولیت پذیری در سطح 05/0≥P بقیه رابطه ها معنادار نبوده است، بنابراین مسوولیت پذیری مدیران با سابقه 2520 سال بیشتر از مدیران با سابقه 1510 سال بود. همچنین بین نظرات معلمان در مورد مولفه اعتماد برحسب جنسیت، مدرک تحصیلی و سابقه خدمت تفاوت معناداری در سطح 05/0≥P وجود نداشت.

    کلیدواژگان: هوش، هوش هیجانی، جلب اعتماد، مدیران
  • ندا یزدیان پور، علیرضا یوسفی، فریبا حقانی صفحات 85-98

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش از طریق یک پروژه و به طور مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس آمار و مدل سازی انجام گرفته است. در این بررسی از روش تحقیق شبه تجربی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق را دانش آموزان دختر سال سوم تجربی دبیرستانهای دخترانه فولادشهر (161 نفر) تشکیل داده است. حجم نمونه تحقیق 51 نفر است که 24 نفر در گروه آزمایش و 27 نفر در گروه گواه قرار گرفتند. روش نمونه گیری تصادفی است. در گروه آزمایش تلفیقی از دو روش تدریس فعال شامل روش های پروژه ای و مشارکتی به کار گرفته شد و در گروه گواه تدریس به شیوه سنتی (سخنرانی) انجام شد و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از طریق آزمونهای معلم ساخته پیش آزمون و پس آزمون مورد سنجش قرار گرفت. روایی آزمونها را متخصصان تایید کردند و پایایی آن به کمک آلفای کرونباخ (945/0) تایید گردید. نتایج حاصل با استفاده از آزمونهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در سطح خطای 5 درصد نشان داد که بین دو گروه گواه و آزمایش اختلاف معنادار آماری وجود دارد، بدین معنا که دانش آموزانی که به طور پروژه ای مشارکتی آموزش دیده بودند نسبت به گروهی که به طور سنتی آموزش دیده بودند از پیشرفت تحصیلی بالاتری برخوردار بودند.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، روش تدریس سخنرانی، روش تدریس فعال، روش مشارکتی، روش پروژه ای
  • علی اکبرحدادی کوهسار صفحات 99-118
    این پژوهش به بررسی رابطه مؤلفه های هوش هیجانی با متغیرهای سلامت روان شناختی و موفقیت تحصیلی در دانشجویان دختر و پسر می پردازد. بدین منظور از میان کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل کارشناسی دانشگاه تهران، تعداد 260 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها نیز از ابزارهای هوش هیجانی (EIQ؛ شرینگ، 1999)، سلامت عمومی (GHQ؛ گلدبرگ و هیلر، 1979) و معدل کل واحدهای دوره لیسانس استفاده شد. نتایج به دست آمده با استفاده از شاخص های آماری میانگین، انحراف معیار، همبستگی پیرسون و آزمون تبدیل Z فیشر برای مقایسه دو همبستگی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج بیانگر همبستگی معنادار بین مؤلفه های هوش هیجانی با متغیرهای سلامت روان شناختی و موفقیت تحصیلی در دو گروه دانشجویان دختر و پسر می باشد. از سوی دیگر تفاوت همبستگی های دو گروه دانشجویان دختر و پسر در مؤلفه های هوش هیجانی، سلامت روان شناختی و موفقیت تحصیلی معنادار است.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روان شناختی، موفقیت تحصیلی، دانشجویان
  • نرگس سعیدیان، مصیب مرادی صفحات 119-140
    این تحقیق به منظور تعیین رابطه بین سبک های رهبری باس (تحول آفرین، تبادلی و عدم مداخله‎ای) با وجدان کاری و تعهد کاری مدیران مدارس متوسطه پسرانه شهر اصفهان انجام گرفته است. جامعه مورد مطالعه کلیه مدیران دبیرستانهای پسرانه شهر اصفهان در سال 1388 است. حجم نمونه براساس اصول علمی با فرمول تعیین حجم نمونه 150 مدیر بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی متناسب با حجم انتخاب شدند. برای بررسی فرضیه های پژوهش از 3 ابزار استفاده شد: الف) پرسشنامه سبک های رهبری باس شامل سبک رهبری تحول آفرین با 20 گویه و تبادلی با 8 گویه و عدم مداخله ای با 8 گویه چهارگزینه‎ای. ب) پرسشنامه تعهد کاری با 15 گویه 5 گزینه ای ج) پرسشنامه وجدان کاری با 35 گویه 5 گزینه ای. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه) استفاده شده است.
    نتایج پژوهش نشان داد بین سبک رهبری تحولی با وجدان کاری مدیران (204/0= r و 05/0>P) و بین سبک رهبری تحولی با تعهدکاری مدیران (267/0=r و 05/0>P) و بین سبک رهبری تبادلی با تعهد کاری مدیران (249/0=r و 05/0>P) و بین سبک رهبری عدم مداخله ای با وجدان کاری مدیران (447/0=r و 05/0>P) رابطه معناداری وجود دارد و بین سبک رهبری تبادلی با وجدان کاری مدیران (094/0=r و 05/0>P) و بین سبک رهبری عدم ‎مداخله ای با تعهد کاری مدیران (029/-=r و 05/0>P) رابطه معناداری وجود ندارد و از بین سبک های رهبری تحولی، تبادلی و عدم مداخله‎ای بهترین پیش بینی کننده تعهد کاری مدیران، سبک رهبری تحولی است.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، مدیران مدارس، وجدان کاری، تعهد کاری، رهبری تحول آفرین، رهبری تبادلی، رهبری عدم مداخله ای، رهبری
  • مهوش عباسی، غلامرضا احمدی، احمدرضا لطفی صفحات 141-156

    هدف این تحقیق بررسی مشکلات یاددهی و یادگیری درس زبان انگلیسی دانش آموزان دوره متوسطه شهر اصفهان بود. سوالات تحقیق با توجه به عوامل واژگان زبان فارسی، نظام آوایی زبان فارسی، دستور زبان فارسی، عوامل آموزشی، فردی و فرهنگی و اجتماعی مشکلات یاددهی یادگیری درس زبان انگلیسی مطرح شده است. این تحقیق چون به بررسی مشکلات یاددهی و یادگیری درس زبان انگلیسی دانش آموزان دوره متوسطه می پردازد، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دبیران شهر اصفهان 398 نفر است که براساس روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایساده 105 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مشکلات یاددهی و یادگیری زبان انگلیسی با 44 سوال بسته پاسخ برحسب طیف پنج درجه ای لیکرت بود که روایی آن به صورت صوری و محتوایی مورد تایید استادان با تجربه و متخصص در این زمینه قرار گرفت و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرانباخ 89/0 محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی (فراوانی، درصد و میانگین) و استنباطی (آزمون t) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS صورت گرفت. یافته ها نشان داد نقش عوامل فرهنگی اجتماعی، فردی و آموزشی بیش از سطح متوسط است و عوامل نظام آوایی، واژگان زبان فارسی و دستور زبان فارسی تاثیر چندانی در مشکلات یاددهی یادگیری درس زبان انگلیسی در دوره متوسطه نداشته است. همچنین براساس یافته ها تفاوت معناداری بین نظرات دبیران در خصوص مشکلات یاددهی یادگیری زبان انگلیسی برحسب مدرک تحصیلی و سابقه خدمت وجود ندارد، اما این تفاوت برحسب جنسیت در خصوص عوامل فردی معنادار بود.

    کلیدواژگان: یاددهی، یادگیری، زبان انگلیسی، دوره متوسطه
  • صدیقه بهرامی، علیرضا یوسفی، سید حمید آتش پور صفحات 157-170

    این پژوهش به منظور بررسی تاثیر آموزش هوش عملی بر اضطراب و تمرکز دانش آموزان صورت گرفته است. از بین جامعه آماری دو گروه 15 نفری از دانش آموزان پایه سوم مدارس راهنمایی دخترانه ناحیه 2 اصفهان، به عنوان نمونه آماری به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایدر نظر گرفته شد و به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند. این پژوهش شبه تجربی است و اضطراب و تمرکز از طریق پرسشنامه LASSI، پیش آزمون و پس آزمون و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد دانش آموزانی که در زمینه هوش عملی آموزش دیده بودند نسبت به گروهی که آموزش ندیده بودند، از اضطراب کمتر و تمرکز بیشتر برای مطالعه برخوردار بودند (05/0).

    کلیدواژگان: هوش عملی، اضطراب، تمرکز، دانش آموزان
|
  • Babak Hosseinzadeh. Pages 1-20
    The purpose of the research is to survey the effectiveness of training curricula at B.A teaching courses in promoting Mazandaran Islamic Azad universities student's knowledge, attitudes and skills. The method taken in the research was descriptive–cross. The statistical population was composed of 1644 students studying at teaching courses in Islamic Azad universities located in Mazandaran in 2006–2007. the sample size was 310 students who were randomly are relatively stratified random. The data were collected by a close–ended questionnaire based on research hypotheses and the Lickert scale after determining the reliability and validity 74 percent. Descriptive statistics such as frequency distribution, frequency percentage and tables were applied to analyze the data. In the deductive statistics section, in order to study the effect of training courses curriculum based on different academic years and fields regarding the comparison of more than two independent qroups was addressed in trems of one ranked variable kruskal – vallis test was used. U Mann- Whitney test was used to study the effectiveness of the training curricula on gender. Regarding in independent two – situation (bisituational) proposal, different testees are used for any of the situation. The findings show that there is a significant difference in the knowledge, attitude, and skills by students major and genders. This desired change in elementary teachings compared to other fields regarding presenting a wide volume of training courses curriculum is greater and in men regarding that greater opportunities and conditions to learn and apply the knowledge is available in scientific enrironments, has been more than that for women. Significant differences in their knowledge, but there is no significant difference in their attitude and skills of university students in studying different years. Regardings traditional crriculums, these regions have been addressed less offen.
  • Somaye Shahtalebi. M.A., Mohammad Hossein Yarmohammadian. , Sima Ajami. Pages 21-40

    The main purpose of this study was to investigate women’s administrative experiences of leadership in higher education in Iran. This study benefited from qualitative research of descriptive phenomenology. The target population was women who had academic rank and those who had university a key role in Isfahan province. Sampling was conducted using purposeful method, the snowball technique for the critical case in the beginning and continued up to information saturation. Finally the number of participants reached 8 individuals. Data collection was done through deep interviewing which recorded with a mp3 set. For analyzing the information seven stage Collizzi method was used. Finding includes factors and obstacles for administrative women in university. That involved 3 main dimension and 8 sub dimension which includes social, administrative and individual factors. It should be taken into consideration that each of those 8 sub dimension includes other sub dimension that from 61 sub dimensions general achievement factors were classified in 7 main dimensions and 19 sub dimensions. This includes associates positive outlook, women’s characteristic features, women’s individuals’ outlook, society outlook, leadership and management skills, family and parents factors, academic and open environment that each of those 18 sub dimensions includes other sub dimension that could be mentioned in 191 sub dimensions. Finding of this study shows that despite the fact that women in higher education in Iran are faced with different obstacles but try to pay their all attention to their leadership and management and prove their position as a successful manager and change the negative society attitude to positive outlooks toward women.

  • Mohammad Ali Nadi. , Mitra Mohammdi. M.A., Ali Seyadat. Pages 41-62
    The present study aims at investingating the relationship between the students’ loyalty to nongovernmental schools with the trust, commitment and satisfaction. The statistical population consists of all female students studying at the five-regions of nongovernmental schools in Isfahan city. Out of the original population, 340 students were selected through shared random sampling technique and Cohen et al sample-size table (2001). To analyze the findings, use was made of correlational analysis and in order to collect the data, 4 types of questionnaires were employed: the loyalty questionnaire developed by Helgesen and Nesset (2007), the trust questionnaire developed by Garbarino and Johnson (1999), the commitment questionnaire developed by Bove and Mitzifiris (2007), and the satisfaction questionnaire developed by Germler and Gwinner (2000). Face and content validity of the utilized instruments were confirmed by some experts in the field. The findings revealed that there was a significant positive correlation between the students’ loyalty and their trust (r= 0.469, 0.05), commitment (r=0.276, 0.05), satisfaction (r=0.517, 0.05). Among the variables investigated, only trust and satisfaction had the prediction power of loyalty. Moreover, the results of structural equations demonstrated that trust and commitment had a direct influence on loyalty.
  • Fatemea Motalabi. M.A., Ahmad Ali Foroughi. , Badri Shahtalebi. Pages 63-84

    The aim of the present study was to investagate the relation between principal's emotional intelligence and their ability to take teachers on trust in primary school. The research method used in this project was descriptive. The statistical population for this study comprise 1098 principals and 10880 teachers of girls and boys school from 5 parts of isfahan city in 2008-2009 educational year. Through randomly Selected using the proportional stratified sampling, 110 principals and 233 teachers were selected as the statistical sample. The data collection instrument comprised Bar-on emotional intelligence questionnaire with 90 questions and trust searcher- developed questionnaire with 30 questions. The reliability coefficient of the questionnaire using cronbach alpha was 0/92 for emotional intelligence and 0/98 for trust. In this study the data were analyzed by using descriptive statistics (frequency, mean, percentile and standard deviation) and inferential statistics (multiple- regression analysis, pearsons product moment correlation coefficient, one way analysis of variance and and manova test) The results indicated thet there was a positive relation between trust and 15 components of Bar-ons emotional intelligence. Also by knowing the population, there is any significant difference on P≤0/05 level between the principals emotional intelligence about their educational perception. But there was significant differences in P≤0/05 level between the principal's emotional intelligence according to the generic state among the average of felxibility components grades. So the flexibility collected among female principals was more than was the principals, furthermore, the principal in P≤0/05 emotional intelligence according to years of service except about the responsibility components isnot significant, thus, prinsipals with 20-25 years of service are more responsible than principal with 10-15 years of service. Also was nol significant difference in P≤0/05 level between the teachers opinions about trust components according to the generic state, educational perceptive and years of service.

  • Neda Yazdianpour. M.A., Ali Reza Yoosefi. , Fariba Haghani. Pages 85-98

    The present research aims at investigating the effect of teaching through a project and cooperative method on the academic achievement of students in statistics and modeling. In this research a quasi-experimental method was used. The research community was the junior girl students of Foolad Shahr high schools. (161 students). The sample population was 51 students, 24 of them were the exper mental group and 27 control group.In the experimental group an active teaching method was adopted which was a combination of project and cooperative methods. The control group was taught in the traditional approach. The academic achievements of students were assessed by teacher-made pre-test and post- test. The validity was confirmed by the experts and its reliability was checked by Choronbakh's alpha coefficient (0/945). The results were analyzed in two descriptive statistics sections which include graphs, mean and standard deviation as well as inferential statistics including a t-test for investigating the equality of the groups, the Levin’s test for investigating the equality of scores variance and analyzing covariance for testing the hypothesis. At a 5% error level it was concluded that there was a significant statistical difference between the achievements of control and experimental group. It means that students who were taught in a project-based and cooperative approach showed a better academic achievement compared with the traditional method learners

  • Pages 99-118
    The present research was to investigate the relationship among emotional intelligence components with psychological health and academic success in students. In this study 260 Bachelor students at the University of Tehran were randomly selected. They completed the measures of emotional intelligence questionnaire (Shering, 1999) and general health questionnaire (Goldberg & Hiller,1979). The results with utilization of mean, standard deviations, Pearson correlation, and Z Fisher test to compare two independent correlations were analyzed. The results indicated significant correlations among emotional intelligence components with psychological health and academic success in male and female students. In addition the differences between male and female students were significant in emotional intelligence, psychological health and academic success.
  • Narges Saiedian. , Mosayeb Moradi. M.A Pages 119-140
    The purpose of this research was to determine the relation between Bass’ leadership styles with Principals’ work conscious and commitment in Boy high schools in Isfahan city. The Population of the study were principals (N=150) chosen by random sampling. the Descriptive method was correlational. Some information was obtained by questionnaire 1) The questionnaire of Bass Leadership Styles included Transformational style 20 questions 2) Transactional style 8 questions and 3) non-intervention style 8 questions. The work commitment questionnaire contained 15 questions and work conscious questionnaire 35 questions. To analyze the finding of descriptive statistics (Pierson correlation coefficient and multiple regression) were used. The results show that there is a meaningful relation between transformational leadership style and principal’s work conscious (P 0/05, r=0/204). There is a relation between transformational leadership style with principal's work commitment (P0/05, r=0/267). There is no relation between transactional leadership style with the principal’s work conscious (P0/05, r=0/094). There is a relation between transactional leadership style with the principal’s work commitment (P0/05, r=0/249). There is a relation between non-intervention leadership style with principal’s work conscious (P0/05, r=0/447). There are not any meaningful relations between non-intervention leadership style and the principal's work commitment (P<0/05, r=-0/029). Among the three Kinds of leadership, the best leadership style is transformational.
  • Mahvash Abbasi. M.A., Gholamreza Ahmadi. , Ahmadreza Lotfi. Pages 141-156

    The purpose of this study was to study the problems involved in teaching/ learning English at high school level in the city of Isfahan from teacher's point of view. The hypothesis of this study had been modeled on the role of vocabulary, sound system and grammar of Persian, educational, individual and socio-cultural factors on teaching/ learning problems in English. The method employed in this study was descriptive. The statistical population of this research consisted of 398 English teachers in Isfahan out of which 105 teachers were selected through simple stratified random sampling. The data collection tool included a researcher-made questionnaire with 44 close ended questions on a five division Likert such whose reliability was supported by experts and its validity estimated at 0.89 through Crombach’s α coefficient. Using SPSS.15 utility, The data were analyzed at two levels: descriptive and inferencial (T-test). The results suggested that socio-cultural, individual and educational factors play a more important role than L1 interference with regard to such factors as the sound system, vocabulary and grammar. The results also suggesed that there were no significant differences among the teacher's opinions as far as their academic degrees and employment services were concerned. Gender, however, seemed to play an important role in shaping their opinions (a=0.05).

  • Sedigheh Bahrami. M.A. Ali Reza Yousefy. – Seyed Hamid Atashpour. Pages 157-170

    The present study aims to investigate effect the practical intelligence on anxiety and concentration of students. Middle schools third grades in 2 educational districts in the city of Isfahan comprised the target population of the study from which two sample groups of 15 each were randomly selected. The samples were then divided into control and experimental groups. A Pre-test, Post-test Control group design was utilized to attest to the typo thesis. The learning and Study skills Inventory (LASSI) were used and the results analyzed with SPSS. The results indicated that the treatment group who benefited from the instruction of the practical intelligence showed a better Performance on the Post-test compare with the group who did not receive any instructions (P≤0/05).