فهرست مطالب

The International Journal of Humanities
Volume:20 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/11/12
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسین طالب زاده، رضا غفارثمر، غلامرضا کیانی، رامین اکبری صفحات 1-25
    اهمیت چکیده مقالات پژوهشی به عنوان ژانری دانشگاهی انگیزه لازم را جهت تمرکز تحلیل گران بر این حیطه مغفول فراهم آورده است. اکثر پژوهشگران حیطه ژانر، با فرض کارکرد تلخیصی چکیده ها، برای تجزیه و تحلیل از مدل مرسوم IMRD (مقدمه – روش – نتایج- بحث یا نتیجه) بهره برده اند. حال اینکه مشکلات گزارش شده به خصوص درمورد بخش های پایانی چنین مدلی، مداقه و تحقیق بیشتر را طلب می کند. از این گذشته علیرغم تاثیر فراوان گونه گونی رشته ای و فرهنگی بر ارتباطات موثر درون رشته ای و بین رشته ای اعضای جوامع گفتمانی، مطالعات مقایسه ای با تاکید بر نیازهای دانشگاهیان ایرانی جهت ارتباط با و حضور موثر در جوامع گفتمانی بین المللی بسیار اندک هستند. تحقیق حاضر با الگوگیری از سنت تجزیه و تحلیل ژانرمحور آموزش زبان انگلیسی برای اهداف ویژه/ دانشگاهی به دنبال پر کردن برخی خلاهای موجود با انجام تجزیه و تحلیل مقایسه ای چکیده هایی از علوم نرم بود تا ویژگی هایی را که وجه مشخصه متون محققان ایرانی و همکاران بین المللی آنهاست، تعیین کند. کلان ساختار، ریزساختار و برخی ویژگی های 100 چکیده مقالات پژوهشی تجربی برگرفته از مجلات معتبر ایرانی (فارسی) و بین المللی (انگلیس) روانشناسی با بهره گیری از برخی مدل های متقن و دقیق تجزیه و تحلیل و تبیین گردید. نتایج نشان داد که علیرغم وجود شباهت هایی در استفاده از بخش های مقدمه، روش و انتهایی، در نحوه شکل گیری بخشها، حرکتها و گامهای تشکیل دهنده آنها تفاوت وجود داشت. تفاوت های موجود در سایه اولویتهای فرهنگی دو جامعه گفتمانی توضیح داده شده اند. با توجه به ناکارآمدی مدل چهاربخشی کلان ساختار، مدلی سه بخشی نیز پیشنهاد گردید. همچنین کاربردهای این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است
    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل ژانر محور، مدل های حرکت و گام، کلان ساختار، ریزساختار، چکیده مقاله، پژوهشی
  • مریم ابراهیمی، عباس مقبل با عرض، سید حمید خدادادحسینی، عادل آذر صفحات 27-51
    ایجاد اشتغال، درآمدزایی و حفظ منابع طبیعی، همگی ارکان توسعه پایدار برای صنایعی است که فناوری های نوین را استفاده می کنند. با وجود اهمیت فناوری های نوین، کشورهای در حال توسعه با محدودیت های بسیاری مانند مشکلات سیاسی و اقتصادی مواجه اند که توسعه یا انتقال فناوری منجمله فناوری های نوین را مشکل تر می کند. در این مطالعه، ما بر توسعه فناوری های نوین در صنعت پتروشیمی ایران تمرکز می کنیم که شامل فناوری های نانو، بایو و غشاء می باشد. همچنین، راه حل هایی را به منظور بهبود وضعیت نامطلوب فعلی فناوری های نوین در این صنعت پیشنهاد می کنیم. بدین منظور، درخت فناوری های نوین صنعت پتروشیمی ایران براساس نظرات خبرگان صنعت، ارائه می شود. از طریق مرور ادبیات نظری در خصوص موضوع های ارزیابی فناوری و اولویت بندی فناوری، شاخص های اولیه ارزیابی فناوری براساس ویژگی های توانایی، جذابیت و ثبت اختراع مشخص می شود. گردآوری داده ها از طریق نظرسنجی از چهل نفر از خبرگان صنعت و تحلیل وضعیت فناوری های نوین صنعت بواسطه روایی صوری، آزمون های اعتبار و تحلیل عاملی انجام می شود.
    کلیدواژگان: نانو فناوری، زیست فناوری، غشاء، توانایی، جذابیت
  • مهرداد رایجیان اصل صفحات 53-79
    یکی از مهم ترین اقتضائات بزه دیده شناسی در پهنه علوم جنایی ایجاد نظریه ای عمومی ست که بتواند همه مفهوم ها، نظریه ها و فرضیه هایی را که ممکن است در این پهنه مطرح شوند، پوشش دهد. این مقاله می کوشد با به کارگیری ترمینولوژی ای که نوشتگان و درون مایه بزه دیده شناسی را از آغاز پیدایش آن در نیمه سده بیستم تاکنون تشکیل داده است، چنین نظریه ای را معرفی کند. قلمرو مطالعاتی جدیدی که نویسنده در این مقاله معرفی می کند، در پرتو دو رهیافت جرم شناسانه و حقوقی پدیدار می شود. کار نظریه بزه دیده شناسی عبارت است از تلفیق این دو رهیافت در قلمرو مطالعاتی یکپارچه ای که بر سه مفهوم کلیدی پا می گیرد: شخصیت کنش گر بزه دیده، ماهیت بزه دیدگیبزه دیده سازی، و کنش پذیری بزه دیده. نویسنده در پایان نتیجه می گیرد که نظریه بزه دیده شناسی امتیازها و مزیت هایی از جمله بدین شرح دارد: علت شناسی جنایی، پیش گیری از بزه دیدگی و بزه کاری، و به طور کلی، طرح ریزی یک سیاست جنایی و سامانه دادگری جنایی بهتر و کارامدتر در عمل.
    کلیدواژگان: بزه دیده، نظریه بزه دیده شناسی، بزه دیدگی، بزه دیده سازی، حق های بزه دیدگان
  • محمدحسین رضایی*، علیرضا هژبری نوبری، حامد وحدتی نسب، فرهنگ خادمی ندوشن صفحات 81-92
    صخره های منقوش را شاید بتوان به عنوان قدیم ترین جلوه های هنری جامعه انسانی در نظر گرفت. سابقه این هنر را بیش از 30 هزار سال تخمین می زنند؛ این هنر در ایران نیز سابقه طولانی دارد.
    این مقاله به معرفی یکی از این آثار (هنر صخره ای) می پردازد. این اثر (نقوش صخره ای قلات نیلو) در شهرستان کازرون و در جنوب شرقی روستای قلات نیلو واقع شده است. هدف از این پژوهش- شناسایی و تعیین موقعیت جغرافیایی، بررسی مفاهیم و کارکرد، تعیین قدمت، طبقه بندی و بررسی ارتباط این نقوش با نمونه های مشابه در دیگر مناطق است. این نقوش بصورت کنده کاری بر دیوار غار حک شده اند و شامل موضوعات شکار و تصاویر انسان سوار بر اسب با کمانی در دست، تصاویر حیوانی، اغلب بز و در یک مورد سگ هستند که قدمت آنها احتمالا به هزاره اول ق.م می رسد
    کلیدواژگان: نقوش صخرهای، کازرون، قلات نیلو
  • محسن اکبری، افشین علیپور صفحات 93-121
    این مقاله به بررسی موانع توسعه فناوری اطلاعات در بنگاه های کوچک و متوسط در شهر تهران پرداخته است. بعد از بررسی ادبیات موضوعی، مدل مفهمومی تحقیق ارائه شده و فرضیات تحقیق شکل گرفته است.
    مدل مفهمومی تحقیق شامل سه دسته عوامل داخلی، عوامل خارجی و عوامل مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباطات می شود.
    تمام فرضیات تحقیق به غیر از فرضیه مربوط به ارتباط بین «سهولت اسفتاده درک شده» و کاربردد فناوری اطلاعات و ارتباط پذیرفته شده اند.
    حمایت ضعیف مدیران، کمبود مهارت ها، نبود چشم انداز استراتژیک فناوری اطلاعات، ضعف نوآوری در محیط بنگاه، و منابع مالی ناکافی از جمله عوامل درونی بنگاه بوده اند که پذیرش فناوری اطلاعات را با مانع مواجه کرده اند. موانع بیرونی شامل حمایت های ضعیف دولتی، موانع قانونی، عدم پذیرش عموم جامعه و فشار پائین از سوی مشتریان، عرضه کنندگان و رقبا بوده است. و نهایتا اینکه سازگاری پائین فناوری اطلاعات و ادراک پائین از منافع آن از جمله مشخصات فناوری اطلاعات بوده اند که به عنوان موانع پذیرش فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده اند.
    کلیدواژگان: بنگاه های کوچک و متوسط، فناوری اطلاعات و ارتباطات، پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات، موانع پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • سپنتا مجتهدزاده صفحات 123-138
    پیشرفت سریع و شتابان علم و تکنولوژی در جهان به رغم مزیت های فراوانی که به همراه داشته و رفاه و آسایش برای نوع بشر به ارمغان آورده است، در عین حال در بسیاری از مواقع بشر را با مصایبی بس سهمگین روبرو کرده است. برای مثال پیشرفت در علم شیمی در قبل از جنگ جهانی اول، امکان ساخت و تولید واستفاده از گازهای سمی از جمله گاز فسژن در این جنگ را فراهم نمود که جان بسیاری از نظامیان و غیر نظامیان را نیز گرفت و یا نمونه دیگر پیشرفت بشر در علوم مربوط به فیزیک هسته ای بوده است که منجر به اختراع بمبی گردید که هنور هم جهان بمبی دهشتناک تر از آن، به چشم ندیده و به گوش نشنیده است.
    در مقابل، حقوق بشردوستانه بین المللی به رغم پیشرفت های خوبش در دهه های اخیر، حرکتکند و آهسته تری به نسبت توسعه علوم مزبور داشته است. اما با همه این احوال باید این نکته را در نظر داشت که این رشته از علوم انسانی از اصول بنیادین و اساسی برخوردار است که قدرت همپا شدن آن را با شرایط و موقعیت های های نوین فراهم می کند. توضیح مطلب آنکه، هر چند حقوق بشردوستانه بین المللی در خصوص بسیاری از سلاح ها و ابزارهای جنگی مدرن فاقد قواعد، مقررات و معاهدات صریحاست ولی از اصول بنیادینی همچون اصل تفکیک، اصل درد و رنج غیر ضرور، اصل منع ایراد خسارات گسترده و طولانی مدت به محیط زیست و.. . بهره مند است که قابلیت اعمال بر این سلاح ها را دارند و می توانند معیارهای خوبی برای ارزیابی مشروعیت این سلاح ها به حساب آیند. مقاله پیش رو در صدد آن است که به بررسی ابعاد مختلف این موضوع بپردازد.
    کلیدواژگان: حقوق بشردوستانه بین المللی، تسلیحات نوین، اصل درد و رنج غیر ضرور، اصل تناسب، اصل تفکیک
|
  • Hossein Talebzadeh, Reza Ghafar Samar, Gholam Reza Kiany, Ramin Akbari Pages 1-25
    The significance of research article (RA) abstract as a key academic genre has recently motivated analysts to focus on this neglected area. Considering a summary function for abstracts، most genre researchers have adopted the conventionally proposed Introduction- Method- Results- Discussion (or Conclusion) (IMRD) model for analysis. However، the problems reported، especially for Results and Discussion sections، question the vitality of such accounts and prompt further scrutiny. Moreover، in spite of claims about disciplinary and cultural variations which can affect communication within and across discourse communities، sufficient contrastive studies which address the Iranian academics'' need to communicate with and participate efficiently in the international discourse communities are scarce. Inspired by English for Specific/Academic Purposes tradition of genre analysis، this paper tries to fill these gaps presenting a comparative generic analysis of soft sciences abstracts to see what the characterizing features of the texts of Iranian scholars and their international peers are. The macro-structure، micro-structure، and some features of 100 experimental RA abstracts taken from a number of reputable Iranian (Persian) and international (English) journals were analyzed and explained drawing upon some existing rigorous models. The results revealed similarities in the presence of Introduction، Method، and concluding units، while there were also differences in the realization of units، Moves، and Steps. It is argued that the differences can point to the varying cultural norms and values of the two groups. Plus، considering the inadequacy of the four-way macro-model، an alternative three-way model was suggested، instead. Some implications of the study are discussed، too
    Keywords: Genre Analysis, Move, Step Models, Macro, structure, Micro, structure, RA Abstracts
  • Maryam Ebrahimi, Abbas Mogbel Baerz, Seyed Hamid Kodada Hoseini, Adel Azar Pages 27-51
    Job creation، income generation، and natural resources conservation، all are pillars of sustainable development for industries using new technologies. Despite the importance of new technologies، developing countries face many limitations، such as economic and political problems، which make the development and transfer of technologies more difficult. In this study، we focus on development of new technologies in Iran’s petrochemical industry، including nanotechnologies، biotechnologies، and membranes. Solutions are proposed to improve the current unsatisfactory status. For that matter، taking into account experts’ viewpoints، a new technology tree is suggested for Iran’s petrochemical industry. The literature on technology assessment and prioritization is reviewed، and then primary indicators are proposed based on ability، attractiveness، and patent features. Forty industry experts are surveyed and the results are analyzed using face validity، reliability test، and factor analysis، by which the current status of new technologies is assessed.
    Keywords: Nanotechnology, Biotechnology, Membrane, Ability, Attractiveness
  • Mehrdad Rayejian Asli Pages 53-79
    One of the most important necessities that victimology requires at least within criminal sciences is to create a general theory describing and explaining all concepts، theories and hypotheses which may be used in this scientific sphere. The present article seeks to introduce such a theory، using key terminologies formed the literature and content of victimology from beginning of its emergence since mid of the twentieth century. The new discipline of criminal sciences that I argue in this article has emerged in the light of two criminological and legal approaches. The work of the victimology theory is to incorporating these approaches into a unified field of study which is based upon three key concepts: active personality of victim، nature of victimhood/victimization and passivity of victim. In my final considerations، I conclude that the victimology theory can have virtues and advantages including in criminal etiology، preventing victimization and offending and overall formulating a better criminal policy and criminal justice system in practice.
    Keywords: Victim, Victimology Theory, Victimhood, Victimization, Victim's Rights
  • Mohammad Hosein Rezaei*, Ali Reza Hejabri Nobari, Hamed Vahdati Nasab, Farhang Khademi Nadooshan Pages 81-92
    Painted rocks may be considered the oldest manifestation of art in human society. The history of this art is estimated to be more than 30 thousand years. This art has also a long history in Iran. This article introduces one of these rock art sites i. e. Ghalat Niloo which is located in Kazeroon County، south-east of Ghalat Niloo village. The purpose of this study is to identify and determine the location، the function of concepts، the history، classification and relationship of these designs with similar samples available from other areas. These designs have been engraved on the walls of the caves and include subjects such as hunting، human on horseback with a bow in hand، animal images mostly goats and in one case a dog. They probably date back to the 1st Millennium BC.
    Keywords: Rock Engravings, Kazeroon, Ghalat Niloo
  • Mohsen Akbari, Afshin Alipour Pijani Pages 93-121
    In this paper، factors that effect on ICT adoption by SMEs in Tehran (Iran) are investigated. To do so، after reviewing the literature، we identified the factors affecting ICT adoption by SMEs in Tehran and، based on this review، we proposed our hypotheses. Factors include internal factors، external factors and ICT specifications that influence on IT adoption by SMEs. All hypotheses are confirmed except the one that articulates the relationship between perceived ease of use and ICT adoption by SMEs. Weak managerial support، lack of available skills، weak strategic vision regarding the ICT، weak innovative environment and insufficient financial resources are among the internal barriers. External barriers include weak governmental supports، legal environment، low cultural acceptance and weak pressures from customers، suppliers and competitors. Finally، low perceived usefulness and compatibility are among the ICT specifications that limit ICT adoption by SMEs.
    Keywords: ICT Adoption, SME, Tehran, Iran
  • Sepanta Mojtahedzadeh Pages 123-138
    The rapid and intensive progress in science and technology in the world، despite its abundant advantages and gifts of welfare and comfort for the mankind، in many ways، it has pushed human security to face grave tragic events. To give an example، the progress in chemistry before the Great War، made it possible to produce and use toxic gases including Phosgene gas causing enormous deaths of both military personnel and civilians. Another example in man’s progress in nuclear physics led to innovating nuclear bomb with no precedent and unheard of in terms of mass destruction and ruins. In turn، the international humanitarian law، despite its progress in recent decades، has had been slower than the development of aforementioned scientific progresses. Nonetheless، one should consider the point that those disciplines of human sciences have more essential and fundamental principles that provide it with the ability to prevail with new conditions and situations. To elaborate the subject، although the international humanitarian law lacks explicit rules، regulations and treaties in addressing many of the modern armaments and warfare، it still possesses the principle of distinction، principle of unnecessary pain and suffering، principle of preventing vast and long-term damages that could be enforced on new arms by assessing its legality in order to boost human security. The present paper aims at studying various aspects of this issue.
    Keywords: Human Security, International Humanitarian Law, New Arms, Principle of Unnecessary Injuries, Suffering, Principle of Distinction