فهرست مطالب

The International Journal of Humanities
Volume:22 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/08/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • جعفر قاسمی ورنامخواستی*، ابراهیم حسینی نسب، نادر مهرگان، رضا نجارزاده صفحات 1-28

    این مطالعه با تاکید بر توسعه مالی در بازه زمانی 2010-1995 به بررسی عوامل کلیدی موثر بر جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه می پردازد. توسعه مالی به عنوان عاملی مهم در جذب FDI و پیش شرط اساسی بهره برداری از منافع FDI، جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه را افزایش می دهد و حتی امکان بهره برداری از منافع FDI را برای این کشورها بوجود می آورد. با توجه به آن که نظام مالی از اجزای مختلف تشکیل شده و خدمات متنوعی ارائه می کند. از این رو برای ارزیابی تاثیر توسعه مالی بر FDI از شاخص های مختلفی استفاده شده است که بیانگر توسعه اجزای مختلف نظام مالی (بازار سهام و نظام بانکی) و ابعاد مختلف توسعه مالی (اندازه کل نظام مالی و میزان فعالیت آن) است. نتایج نشان می دهد که توسعه بازار سهام و نظام بانکی و همچنین ابعاد مختلف توسعه مالی (افزایش اندازه نظام مالی و میزان فعالیت آن)، همگی تاثیر مثبت و معنی داری بر جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه در دوره مورد بررسی دارند.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری مستقیم خارجی، توسعه مالی، بازار سهام، نظام بانکی
  • مریم سیری پلشت*، حسین خنیفر صفحات 29-51

    مدیریت جهادی دارای مجموعه ای از ویژگیهاست که در کنار ساختار مدیریتی علمی و همراه با ارزشهای انقلابی و ولایتی در هم تنیده می شوند تا نیروی محرک بسیار قوی را برای عبور کشور از بحرانها فراهم آورد. با توجه به اهمیت این امر، هدف تحقیق حاضر ؛ شناسایی ویژگیهای مدیریت جهادی است که عملکرد مدیران را بهبود میبخشد. تحقیق حاضر از نوع پیمایشی بوده و برای جمع آوری داده ها نیز از ابزار پرسشنامه استفاده گردیده است. به منظور تحقق اهداف تحقیق 384 نفر از مدیران میانی و عملیاتی سازمان ها و شرکتهای شهر تهران به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات و مدل تحقیق نیز از آزمونهای مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) و تحلیل عاملی تاییدی (CFA (و دو بسته نرم افزاری لیزرل و SPSS استفاده شد. یافته های تحقیق حاکی از تاثیر معنی دار ویژگیهای جهادی «روابط قوی و خوب مدیران با کارکنان»، «احساس مسئولیت و پاسخگویی مدیران»، « پایبندی به تعهدات»، «صداقت در امور» ، «تفویض اختیار» و «شایسته سالاری» «بر عملکرد مدیران» بود.

    کلیدواژگان: مدیریت جهادی، عملکرد مدیران، تفویض اختیار، شایسته سالاری
  • مرتضی سحاب خدامرادی*، فرشاد مومنی، علیرضا ناصری صفحات 53-97

    این مطالعه دو رویکرد متفاوت در بررسی مسائل مربوط به علوم اجتماعی را از یکدیگر تفکیک می کند. مورد اول، رویکرد علی به مسائل است که واپس نگر، ایستا و فیزیکی یا غیر ارزشی است؛ مورد دوم، نگرش عملکردی که پیش نگر، پویا و ارزشی است. موضوع علم اقتصاد، عمدتا در ارتباط با واقعیات نهادی است و زیربنای تمام واقعیات نهادی-اجتماعی که از ساختار منطقی مشترکی بصورت عملکرد وضعی برخوردارند. محور تحقیق در علوم اجتماعی بایستی با استفاده از هوشمندی، کارآمدسازی عملکردهایی باشد که تعریف می شوند، نه این که به عنوان پدیده های طبیعی، ذاتی و پیش ساخته تلقی شده و با استفاده از ابزار عقلایی، واقعیات اجتماعی در خلا درک شوند. هدف تحقیق حاضر آن است که نشان دهد منطق جان دیویی می تواند زمینه استفاده از رویکرد عملکردی و جامع را فراهم سازد.

    کلیدواژگان: جان دیویی، تحلیل عملکردی، توضیحات علی، هوشمندی، روش شناسی
  • رامین سپهری راد، عادل آذر، رضا دبستانی صفحات 59-85

    در چهار دهه اخیر روش ها و متدولوژی های جدیدی برای حل کردن مسایل غیرساختاریافته و آشفته با ذینفعان متعدد توسعه داده شده است. از این میان می توان به متدولوژی سیستم های نرم، انگاشت شناختی و رویکرد انتخاب استراتژیک به عنوان مهمترین این روش ها اشاره نمود. روش های مزبور که ساختاری دقیق و چارچوبی مشخص دارند، اغلب به عنوان تحقیق در عملیات نرم یا روش های ساختاربندی مسایل نام گذاری می شوند. امروزه تحقیق در عملیات نرم از ادبیات علمی مناسبی برخوردار بوده و در بسیاری از دوره های تحقیق در عملیات / علم مدیریت در دانشگاه های معتبر تدریس می شود. روش های تحقیق در عملیات نرم ریشه در تفکر سیستمی نرم داشته و از لحاظ پارادایم، متعلق یعنی پارادایم تفسیری/ یادگیری هستند؛ با این حال تعیین مرزی مشخص و دقیق بین تکنیک های نرم و سخت تحقیق در عملیات به سادگی ممکن نبوده و بسیاری از تکنیک ها، بنا به استفاده در موقعیت های گوناگون می توانند سخت و یا نرم قلمداد گردند. هدف مقاله حاضر، بررسی خاستگاه و جایگاه فعلی روش شناسی نرم تحقیق در عملیات و بحث درباره ریشه های نظری این رویکرد است. مقایسه تحقیق در عملیات در دو کشور آمریکا و انگلستان به روشنی تفاوت های رویکردهای نرم و سخت را نشان می دهد. در مجموع می توان گفت که رویکردهای سخت و نرم تحقیق در عملیات مکمل یکدیگر هستند؛ به طوری که روش های نرم در تشکیل ساختار (صورتبندی) مسئله و روش های سخت در حل مسایل کاربرد دارند.

    کلیدواژگان: تحقیق در عملیات نرم، پارادایم تفسیری، یادگیری، مسئله، تفکر سیستمی
  • محسن رفیع پور *، جهانیار بامداد صوفی، مقصود امیری، جمشید صالحی صدقیانی صفحات 99-110

    هدف از این تحقیق، شناسایی عوامل و مولفه هایی است که بر ایجاد یک همکاری مبتنی بر اعتماد در زنجیره تامین صنعت خودرو موثر باشند و تاثیر این عوامل و مولفه ها بر عملکرد شرکت های عضو زنجیره تامین. این پژوهش در دو مرحله انجام می گیرد، در مرحله نخست با مطالعه پیشینه تحقیق و ادبیات موضوع و مصاحبه و نظر سنجی از صاحب نظران و خبرگان دانشگاهی و صنعت، چهار متغیر مکنون همکاری مبتنی بر اعتماد در صنعت خودرو شناسایی و مدل اولیه تحقیق طراحی شده است. مرحله دوم تحقیق، با رویکرد معادلات ساختاری تاییدی و تحلیل مسیر به تاثیر این متغیرها بر همکاری مبتنی بر اعتماد، و تاثیر همکاری مبتنی بر اعتماد بر عملکرد شرکت های عضو زنجیره تامین صنعت خودرو مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه پژوهش شرکت های عضو زنجیره تامین ایران خودرو و سایپا اعم از (قطعه سازان، تولید کنندگان اصلی خودرو و توزیع کنندگان) بوده است. شیوه گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده که در اختیار 400 شرکت قرار داده شد«به هر شرکت یک پرسشنامه» از این میان 196 پرسشنامه قابل استفاده بازگشت داده شد که مورد تحلیل قرار گرفت. در این مرحله، نخست با تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر، پایایی شاخص های استخراج شده مدل در مرحله نخست تحقیق آزمون شد که همگی مورد تایید قرار گرفتند. بر اساس مدل مفهومی تحقیق چهار فرضیه تدوین گردید و از طریق تحلیل مسیر مورد آزمون قرار گرفتند بر اساس یافته های تحقیق سه فرضیه تایید شدند و یک فرضیه نیز رد شد. با توجه به نتایج بدست آمده از تحقیق پیشنهاد هایی برای بهبود عملکرد شرکت های عضو زنجیره تامین صنعت خودرو و برای پژوهش های آتی ارائه شده است.

    کلیدواژگان: اعتماد، زنجیره تامین، مدیریت زنجیره تامین، همکاری، صنعت خودروسازی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • سمیرا متقی*، عباس عصاری، لطفعلی عاقلی صفحات 147-157

    مقاله</strong>حاضر به بررسی رابطهی میان بهره وری نیروی کار با متغیر سلامت، پیشرفت های تکنولوژیکی و آموزش در57 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی در دوره زمانی 2009- 1995 با استفاده از داده های پانل دیتا، می پردازد. به منظور بررسی بهره وری سازمانی در کشورهای مذکور، بهره وری نیروی کار کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی،مورد بررسی قرار گرفته است و نهایتا به تخمین مدل مستخرج در مقاله پرداختیم. یافته ها نشان می دهد که به جز کشورهای سومالی و گابن که بهره وری منفی دارند و کشورهای برونیی و کامرون که بهره وری نزدیک به یک دارند، بقیه کشورهای اسلامی به صورت میانگین، بهره وری بالای 3 را تجربه کرده اند و کشور آذربایجان با بهره وری حدود 12 بیشترین بهره وری را در این گروه دارند از طرفی  تنها  متغیر سلامت  روی بهره وری نیروی کار این گروه از کشورها تاثیر مثبت و معنی داری دارد و سایر متغرهای دیگر مانند آموزش و پیشرفتهای تکنولوژیکی روی بهره ورینیروی کار تاثیر معنی داری  ندارند.

    کلیدواژگان: بهره وری نیروی کار، سلامت، کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی
  • یدالله نعمتی، حمیدرضا وزیرزنجانی صفحات 159-181

    شخصیت برند متفاوت، نقش حیاتی و مهمی در موفقیت یک برند ایفا می کند و مشتریان یا شخصیت های متفاوت، برندهای با شخصیت متناسب و همسو با خود را می پسندند. تناسب و همسویی شخصیت مصرف کننده و شخصیت برند وفاداری به برند را در پی خواهد داشت. بر این اساس، تحقیق حاضر با هدف ارزیابی رابطه ویژگی های شخصیتی مصرف کننده، شخصیت برند و وفاداری به برند انجام شده است.  این تحقیق از نوع توصیفی و پیمایشی بوده و برای گردآوری داده ها از ابزار اندازه گیری پرسش نامه استفاده شده است. نتایج تحلیل حاکی از روایی و پایایی پرسش نامه مورد استفاده بود. جامعه آماری تحقیق حاضر را مصرف کنندگان گوشی های تلفن همراه شهر تهران تشکیل می دهند. جهت تحلیل داده ها نیز دو بسته نرم افزاریSPSS  و LISREL استفاده شد.   یافته های این تحقیق نشان داد که ویژگی های شخصیتی مصرف کنندگان تاثیر معنی داری بر شخصیت برند؛ شخصیت برند تاثیر معنی داری بر وفاداری به برند؛ و در نهایت ویژگی های شخصیتی مصرف کنندگان تاثیر معنی داری بر وفاداری به برند در صنعت گوشی تلفن همراه دارند؛ به عبارت دیگر، هر سه فرضیه تحقیق مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: شخصیت، ویژگی های شخصیتی، شخصیت برند، وفاداری به برند، تلفن همراه
|
  • Jafar Qasimi Varnamkhasti*, Ebrahim Husiyni, Nasab, Nadir Mihrigan, Rizā Najjarzadi Pages 1-28

    This paper investigates the key factors affecting the foreign direct investment (FDI) inflow to deve­­loping countries during the period (1995-2010) with emphasis on the financial development. Financial development, as an important factor in FDI absorption and a prerequisite for utilizing the benefits of FDI, not only increases the FDI inflow in developing countries, but also improve the absorption capacity and ability of these countries to utilize the benefits of FDI. Since the financial system consists of several components and provides a variety of services, various indicators, which represent the development of different aspects and components of financial system, have been applied in order to assess the impact of financial development on the FDI. Results indicate that development of various components of financial system (stock market and banking sector) as well as different aspects of financial development (size and activity level of financial system) all have positive and significant impact on the FDI inflow in developing countries during the studied period.

    Keywords: Foreign direct investment, financial development, stock market, banking system
  • Maryam Siri Palasht *, Hossein Khanifar Pages 29-51

    Jihadi management is a set of features along with managerial scientific structure and revolutionary and Velayati values to make a very strong driving force for the country to pass crises. Concerning its importance, present paper identifies the traits of Jihadi management in improving managers’ performance. Current study is a survey for which a questionnaire is used to gather data. To realize research aims, 384 middle and operational managers in companies and organizations in Tehran were considered as sample. Structural equation modeling (SEM) and confirmatory factors analysis (CFA) as well as LISREL and SPSS software packages were used to analyze data and to test research hypotheses and model. Research findings indicate significant impact by Jihadi traits such as “managers’ strong and good associations with employees”, “managers’ accountability and responsibility”, “obligation to commitments” , “authentication in affairs”, “designations” and “meritocracy” on managers’ performance.

    Keywords: Jihadi Management, Manager's Performance, Designation, Meritocracy
  • Mortaza Sahab Khodamoradi*, Farshad Momeni, Alireza Naseri Pages 53-97

    In this study, we have tried to identify two different approaches for dealing with social problems and issues. The first one is causal explanation, which is retrospective, static and physical. The other one, functional analysis, is prospective, dynamic, and normative. Institutions are the main subject of economics. Human social-institutional reality has a common underlying structure and these structures are matters of status functions. We proposed a method which aims at efficacy of these functions using intelligence rather than assuming these functions as intrinsic and trying to grasp the realty from without by a rationality apparatus. The aim of this article is to show that, Dewey’s Logic provides us with this alternative functionalistic approach in a comprehensive way.

    Keywords: John Dewey, Functional Analysis, Causal Explanation, Intelligence, Methodology
  • Ramin Sepehrirad*, Adel Azar, Reza Dabestani Pages 59-85

    In the past four decades, new approaches and methodologies have been developed to solve unstructured and messy problems with various stakeholders. Among these methods, soft system methodologies, cognitive mapping, and strategic choice approach are specifically worthy to be heeded. The methods mentioned above, which have a precise structure and clear framework, are often categorized as soft operations research or problem structuring methods. Today, there is ample literature on soft research and it is taught in many operations research/management science courses of reputable universities. Methods of research on soft OR are rooted in soft system thinking and belong to the interpretative/learning paradigm. Nonetheless, assigning a clear and precise boundary between hard and soft OR techniques is not easily feasible, for most of these techniques– based on their application in different situations – can be classified as both hard and soft. The aim of this research is to investigate the origins and current position of soft methodology of operations research and probe into its theoretical basis. A comparison between the trend of OR in the US and UK clearly demonstrates the differences in soft and hard approaches. Generally, it can be concluded that soft and hard approaches of OR are complementary: soft methods are exploited in forming the structure (configuration) of a problem and hard methods are utilized in solving it.   

    Keywords: Soft OR, interpretation, learning paradigm, problem, System Thinking
  • Mohsen Rafipour *, Jahanyar Bamdad Suf, Maghsoud Amiri, Jamshi Salehi Sadaghiyani Pages 99-110

    The purpose of this research is to identify factors and components that affect a trust-based cooperation in the automobile supply chain and their impact on the performance of the supply chain companies. This paper includes 2 parts. In the first part, by studying the research history and literature and interviewing academic and industrial scholars and experts, four hidden variables of trust-based cooperation in automobile industry were identified and the basic research model was designed. In the second part, using Structural Equation verification and path analysis, the impact of these variables on trust-based cooperation and the impact of trust-based cooperation on the performance of the supply chain companies were studied. Research population consisted of Iran-Khodro and Saipa’s supply chain companies including part makers, major car manufacturers and distributors. Data gathering method was questionnaires that were given to 400 companies –one questionnaire per company- 196 of which were returned and analyzed. In this phase, first, by confirmatory factor analysis and path analysis, validity and stability of the indexes that were derived from the model in the first phase, were tested, all of which were confirmed. Four hypotheses were developed based on the conceptual model of the research and tested by path analysis. According to the findings, 3 of the hypotheses were confirmed and one was rejected. Based on the results of the research, some suggestions were presented for improving the performance of companies in the automobile supply chain and for future researches.

    Keywords: trust, supply chain, supply chain management, cooperation, automobile industry, structural equation modeling
  • Samira Motaghi*, Abbas Assari, Lotfali Agheli Pages 147-157

    The present paper attempts to estimate the relationship between labor productivity and health, technological progress and education, using panel data observing 57-nation Orgamization of Islamic Coopeation, OIC over the period of 1995-2009. A two-step procedure was used with the first involving an estimate of labor productivity based on observations in the  OPEC, GCC and ECO member countries and also African nations within the Islamic countries.  The second step involved an estimate of the effect on labor productivity of health, technological progress and education. Our findings indicate that labor productivities in Islamic countries with some exceptions on an average are above 3 with the highest of 12 belonging to Azerbaijan. Exceptions are Somalia and Gabon with negative productivities and Brunei and Cameroun with productivities around one. The only variable influencing labor productivity in the Islamic countries is health with technology and education having no meaningful influence.

    Keywords: Health, Labor Productivity, Islamic countries, OIC
  • Yadullāh Niʿmatī, Hamīd Rizā Vazīr-Zanjānī Pages 159-181

    Thedifferent brand personality has a vital and important role in the success of a brand and customers with different personalities prefer brands which have a proportionate and consistent personality with their personality. The fitness and alignment of the consumer personality and brand personality will lead to brand loyalty. Therefore the present study is aimed to assess the relationship between consumer personality traits, brand personality and brand loyalty. This is a descriptive survey study and a questionnaire is used to collect the data. Analysis of the results indicates the validity and reliability of the used questionnaire. The population of the present study consists of the consumers of the mobile phones in Tehran. For data analysis, the SPSS and LISREL software packages are used .Research findings showed that the consumers' personality traits have significant effect on the brand personality; brand personality has significant effect on the brand loyalty, and ultimately consumers' personality traits have significant effect on the brand loyalty in the mobile phone industry. In other words, all of the hypotheses are confirmed.

    Keywords: Personality, Personality Traits, Brand Personality, Brand Loyalty, Mobile Phone