فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 14 (شهریور 1383)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 14 (شهریور 1383)

  • 141 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/06/31
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فرهنگی
  • الزامات تکنولوژی
    کرک پاتریک سیل صفحه 7
    نویسنده مقاله، در ابتدا به تاریخچه اختراع ماشین بخار اشاره می کند و به بررسی شرایط حاکم بر جوامع قبل از اختراع ماشین بخار می پردازد و بعد این فرضیه را ارائه می کند که هر تکنولوژی، الزامات انفکاک ناپذیر خود را دارد و در نهایت برای اثبات صحت ادعای خود، شرایط ایجاد شده در جوامع پس از اختراع ماشین بخار را به بوته نقد می کشاند و در این راه از آمار و مشاهدات عینی سود می برد.
  • چه کسی به کامپیوتر نیازمند است؟
    کلیفورد استول صفحه 14
    استفاده از کامپیوترها و نرم افزارها در مدارس، روز به روز در حال افزایش است. همه تصور نی کنند که این کار به پیشرفت علم کمک می کند، ولی نویسنده این مقاله، مخالف این نظر است. وی معتقد است، مهمترین رکن یک کلاس درس، وجود یک معلم خوب است که در حال تعامل با دانش آموزان است و هر چیزی که این دو را از هم جدا کند، مانند پخش فیلم یا استفاده از کامپیوتر، به کلاس ضربه زده است.
  • بررسی هژمونی فرهنگی آمریکا در اروپا
    مارنی کارول صفحه 25
    خیلی از آمریکایی ها معتقدند که وجود برخی از عناصر پر طرفدار آمریکا در اروپا از قبیل موسیقی، فیلم و برنامه های تلویزیونی، به معنی سلطه فرهنگ آمریکا بر اروپا و جهان است. نویسنده با این مطالب مخالف است. او که آمریکایی است ولی در اروپا زندگی می کند، معتقد است آن چه که از آمریکا در اروپا یافت می شود مانند برنامه ها و شبکه های تلویزیونی آمریکا در اروپا، همان نیست که در آمریکا است، اگر چه ظاهرا شبیه آن است. مشکلات و موانع دیگری نیز بر سر راه سلطه فرهنگی آمریکا بر اروپا وجود دارد، از قبیل تفاوت زبان گفتاری و...
  • نجات آمریکا / گفت و گو با مارین ویلیامسن
    صفحه 38
    مارین ویلیامسن، نویسنده کتابی است که در آن سردمداران کشورش، آمریکا را به تلفیق معنویت و سیاست دعوت کرده است. او پیش بینی می کند که در صورت بی توجهی به این امر، ملت آمریکا و بلکه بشریت در آینده با فاجعه ای بزرگ روبرو خواهد شد. بنابراین مردم باید از سیاستمداران بخواهند تا شیوه های خود را اصلاح کنند. در گفت و گوی زیر، ویلیامسن از ایده های خود دفاع می کند.
  • اجتماعی
  • تاثیر منفی بازی های ویدئویی خشونت آمیز بر سلامت کودکان
    الیسا های، یونگ سانگ، جین ای. اندرسن صفحه 47

    شواهد روز افزون حکایت از آن دارد که بازی های ویدئویی خشونت آمیز موجب افزایش رفتارهای پرخاشجویانه می شود. متخصصان بیماری های کودکان می توانند از طریق آشنایی با خطرات بالقوه این نوع بازی ها و توصیه به والدین، از بیماران خود محافظت کنند. پیش از سال 1950، کتاب ها، مطالب فکاهی، کارتن ها، داستانهای مصور و برنامه های رادیویی که شامل داستان و بازی بودند، تنها سرگرمی رسانه ای برای کودکان به حساب می آمدند. از آنجا که عرضه این نوع محصولات نسبتا محدود بود، والدین تقریبا به راحتی می توانستند خوراک رسانه ای کودکانشان را کنترل کنند.

  • خانواده بدون فرزند!
    میرا جی هیرد، کیمبرلی آبشاف صفحه 60

    شتاب در تغییرات ساختاری، تکنولوژیکی، اقتصادی و فرهنگی جامعه، فروپاشی ارزش های مشترک و الگوهای رفتاری در روابط خانوادگی را به دنبال خواهد داشت. زیاد شدن خانواده هایی که یک سرپرست دارند، روابط جنسی بدون ازدواج و هم جنس بازی طولانی مدت بین زنان و مردان، الگوهای جدیدی از رابطه ها، در درون خانواده ها ایجاد کرده است. اگر چه در غرب، خانواده «هسته ای» به عنوان نوع ایده آل و طبیعی زندگی شناخته می شد، اما، به طور میانگین دیگر این نوع خانواده در عمل ظاهر نمی شود.

  • حبس همگانی و سرکوب قانونی در زندان های ایالات متحده
    ریچارد دی. وگل صفحه 64
    خاموش کردن صدای زندانیان ایالات متحده به منظور نگه داشتن آنان در حالت انقیاد، به شدت رواج دارد. زندانیان به روش های گوناگون ساکت می شوند. یکی از مهم ترین ابزارها جهت ساکت کردن زندانیان در ایالات متحده، قانون اصلاح دادخواهی زندانیان (PLRA) در سال 1996 است. این قانون مغایر با دموکراسی است و حق الزحمه تشکیل پرونده را حتی بر زندانیان تنگدست و فقیر تحمیل می کند.
  • سیاسی
  • پسا صهیونیسم؛ نقدی بر گفتمان صهیونیسم
    لارنس سیلبراشتاین صفحه 75
    در این مقاله ضمن معرفی گفتمان پسا صهیونیسم در برابر گفتمان صهیونیسم به بررسی جریان های مختلف پسا صهیونیستی، افکار و آرای اندیشمندان این گفتمان و نقد و نظرات آن ها پیرامون ارزش ها و معارف موجود در جامعه اسرائیل و نزاع میان فلسطین و اسرائیل پرداخته شده است.
  • سیاست دموکراتها برای امنیت ملی؛ آشیانه ای برای شاهین ها
    میشل کلار صفحه 84
    از زمان جنگ ویتنام تا کنون، حزب دموکرات همیشه از یک سیاست گسترده برای رفاه اجتماعی در داخل کشور و تلاش بی تزلزل برای صلح در سطح جهانی پیروی کرده است، در حالی که حزب جمهوری خواه مدافع یک سیاست نظامی خشن و محدود کردن بودجه برا تسهیلات عمومی بوده است، لیکن امروز، بعد از وقایع یازده سپتامبر، نژاد جدیدی از دموکراتها به وجود آمده است: شاهین های «واقع بین» که سعی دارند با یک کارزاز بیش از پیش تهاجمی علیه تروریسم و سلاحهای هسته ای، ابتکار عمل را در زمینه امنیت از دولت جرج بوش بگیرند.
  • اقتصادی
  • گرسنگان جهان، تجارت آزاد بخورند!
    فرد مگداف صفحه 99
    نیمی از جمعیت جهان با درآمدی کمتر از دو دلار در روز زندگی می کنند و اکثر این جمعیت، دچار گرسنگی مزمن، سوء تغذیه و ناامنی غذایی هستند. در حال حاضر، یک میلیارد از ساکنان شهرهای جهان را فقرای زاغه نشین تشکیل می دهند و... تجارت جهانی، بازارهای آزاد، تجارت آزاد، سیاست صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و بسیاری دیگر از سازمان های بین المللی، نه تنها به دنبال حل این مشکل نیستند بلکه با تخریب پایه های کشاورزی و تعمیق روابط مرکزی پیرامونی، باعث افزایش فقر و به تبع آن گرسنگی می شوند.
  • صندوق بین المللی پول در مقابل ثبات جهانی
    الن فرانک صفحه 110
    ژوزف استیگلیتز، عضو هسته مشاوران اقتصادی رییس جمهور سابق آمریکا (کلینتون) و از اقتصاددانان برجسته همکار با بانک جهانی با نگارش کتابی با عنوان «جهانی سازی و نارضایتی های آن» به انتقاداتی اساسی از عملکرد صندوق بین المللی پول پرداخته است که مقاله زیر حاوی اشاراتی به محتوای این کتاب است.
  • یک بنگاه تبلیغاتی با شبکه هایش
    مارکو ویسشر صفحه 115
    شرکت ادیتیس که صاحب موسسات انتشاراتی برداس، نتان، لو روبرت، لا دکوورت، پلون، روبرت لافون و غیره می باشد، به زودی از طریق شرکت وندل اتوستیسمان، وارد کیسه دارائی های آقای «ارنست آنتوان سلیر» (رئیس سندیکای کارفرماها در فرانسه) خواهد شد و همه این ها به نام رقابت آزاد در دنیای چاپ و انتشارات صورت می گیرد. در این روند، بنگاه های تبلیغاتی، نقشی بسیار اساسی بازی می کنند.
  • خصوصی سازی جنگ
    گرگ گوما صفحه 124
    نفوذ و نقش آفرینی شرکت های خصوصی صرفا به حوزه اقتصادی دولت امریکا محدود نمی شود. امروزه در عرصه نظامی شاهد حضور ناملموس پیمانکاران خصوصی و شرکت های ذی نفوذی هستیم که بخش مهمی از وظایف ارتش آمریکا را عهده دار می باشند و این همان چیزی است که در نظر منتقدین و کارشناسان، «خصوصی سازی خزنده تجارت جنگ» نامیده می شود؛ پدیده ای که با محول ساختن وظایف نظامی به شرکت های خصوصی، از سویی از حجم فعالیت ها و نیز خسارات ارتش آمریکا می کاهد و از سوی دیگر سودهای سرشاری عاید شرکت های می سازد.
  • محیط زیست
  • محیط زیست در چنبره جهانی سازی
    جری ماندر صفحه 127
    علیرغم ادعای طرفداران جهانی سازی، جهانی سازی به طور ذاتی با محیط زیست تعارض دارد. همچنین، جهانی سازی بر خلاف پندار موافقانش، یک جریان عادی برخاسته از نیروهای طبیعت نیست، بلکه حاصل طراحی و برنامه ریزی های عده ای است که در «برتون وودز» گرد هم آمدند و به دنبال آن و به همان منظور، بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی را به وجود آوردند. اصول پایه جهانی سازی عبارت است از: رشد فزاینده با تکیه بر صادرات، یکسان سازی فرهنگی و تجارت آزاد.
  • علمی
  • انحصار حیات
    جرمی ریفکین صفحه 139
    اعطای امتیازات انحصاری به مولفه های حیات یا همان ژن ها، سلول ها، بافت ها، اندام ها و حتی موجودات زنده می تواند به رنگ خطری برای نسل حاضر و آینده بشر تبدیل شود. دستکاری و زیر و رو کردن چنین سرمایه های طبیعی ای و معرفی آن ها به عنوان «اختراع» بشری نه تنها از قداست حیات می کاهد، بلکه می تواند این سرمایه های همگانی و امانت خدادادی را به ابزاری برای سودجویی و استثمار حیات توسط شرکت های چند ملیتی مبدل سازد.