فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 26 (شهریور 1384)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 26 (شهریور 1384)

  • 150 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/06/22
  • تعداد عناوین: 21
|
  • فرهنگی
  • امپریالیسم فرهنگی یا ضرورت اقتصادی؟
    کولدیپ ر. رامپال صفحه 5
    با رشد جهانی سازی و آغاز ارتباطات، مصرف رسانه های فرهنگی به ویژه محصولات سرگرم کننده سینمایی در دنیا رشد زیادی داشته است. این مقاله با معرفی تغییر رویکرد صنعت سینمای چند کشور مهم آسیایی نظیر هند، هنگ کنگ و کره از سینمای بومی و کلاسیک خود به سوی سینمای هالیوود و استفاده از فرمول های موفق تجاری هالیوود نظیر سکس، خشونت، مصرف مواد مخدر و...، معتقد است این تغییر ماهیت سینمای آسیا را نمی توان در قالب الگوی تعامل فرهنگی توضیح داد بلکه یک امپریالیسم فرهنگی است. ...
  • مدعیان تمدن، نمادهای توحش / گفتگو با نوام چامسکی
    صفحه 17
    پس از حادثه یازدهم سپتامبر، جامعه غرب و در راس آن ایالات متحده بر آن بوده تا غرب را نماد تمدن و مسلمانان را به عنوان بربر و وحشی معرفی نماید. آنچه در پی می آید گفتگویی است با نوام چامسکی که در آن به گوشه ای از توحش های داعیه داران تمدن در چند دهه اخیر پرداخته است.
  • جهان کوکاکولا
    تد فریدمن صفحه 23
    در اوت سال 1990 شرکت کوکاکولا از نمایشگاه «جهان کوکاکولا» در آتلانتای جورجیا پرده برداری کرد. این شرکت خود را به عنوان شرکتی که «دست به یک تولید به نظیر زده و مصرف کنندگان، این تولید را یک نوشیدنی گوارا و دلپسند جهان میدانند» توصیف می کند. شرکت مذکور از طریق شرح نویسی، نمایش موزه مانند، خاطرات تبلیغاتی ویدیویی، توضیح زنده و بهره گیری از یک تکنولوژی ملموس و فعال، گاه شمار تاریخی نه چندان درستی از کوکاکولا ارائه می دهد و در پایان چنین القا می شود که انتخاب این نوشیدنی یک شانس بوده و برای خرید این سوغات، فرصت بزرگی پیش آمده است.
  • اجتماعی
  • پورنوگرافی در فضای مجازی
    آلبرت بنشاپ صفحه 41
    امروزه پورنوگرافی را می توان از جمله پر مراجعه ترین و پر طرفدارترین بخش های اینترنت بر شمرد که ویژگی هایی هم چون ارزان بودن، متنوع بودن، دسترسی آسان، ناشناخته ماندن کاربر و... سبب شده تا علاوه بر معتادان جنسی، عامه مردم و به ویژه کودکان در پی تجربه چنین فضایی باشند. نتیجه گسترش چنین فضایی چیزی جز شهوانی ساختن فضای جامعه نخواهد بود.
  • تاثیر تصاویر تلویزیونی بر کودکان
    رون کافمن صفحه 46
    تماشای بیش از حد تلویزیون، تاثیرات منفی بر رفتار و کردار کودکان دارد. با توجه به آمار، بیش از 57% از برنامه های پخش شده، نشان دهنده خشونتهای زیانبار روان شناختی هستند. با تکرار زیاد پخش خشونت، کودک دچار معضلات روانی مانند ترس از مورد حمله قرار گرفتن در خیابان شده و خشونت برای او جزیی از مسائل عادی جامعه می شود؛ بنابراین در برابر نتایج آن احساس درستی از خود نشان نمی دهد و خود نیز به راحتی به انجام آن می پردازد و رفتارش پر از خشونت می گردد.
  • بازار جدید انتخاب
    تد پیترز صفحه 52
    در کنار گسترش تکنولوژی های نوین زیستی و پیشرفتهایی در عرصه مهندسی ژنتیک، نوعی میل به انتخاب در بین والدین شکل خواهد گرفت؛ انتخابی که بی شک شرایط جدیدی در زندگی نسل بشر به وجود خواهد آورد. در چنین رویکردی است که فرزندان این نسل، نه محصول خواست و تقدیر الهی که به عنوان اختراعات بشری معرفی می شوند.
  • ژاپنی ها و تلویزیون
    رون کافمن صفحه 55
    نویسنده در جولای 2003، به همراه نوزده معلم دیگر از ایالات متحده و در قالب برنامه فیلا نیپونیکا به ژاپن سفر کرده است. او در ابتدا توضیح می دهد که بر اساس برآوردی در سال 2000، 95% مردم ژاپن از تلویزیون استفاده کرده اند. در توکیو، هیروشیما و دیگر شهرهای بزرگ، در معابر عمومی، ایستگاه های قطار و دیگر جاها تلویزیون های بزرگ به پخش آگهی های بازرگانی و اخبار می پردازند و خلاصه اینکه تلویزیون در ژاپن، کنترل را در دست گرفته است.
  • زندانیانی که همچنان کفاره پس می دهند
    جین مارک رویلان صفحه 60
    سی سال پیش، یک رئیس جمهور خاطر نشان می کرد که «مجازات یعنی زندان و فقط همین». از این پس شرایط حبس به زندانیانی که تعدادشان رو به افزایش است، مجازاتی بیش از فقط زندانی بودن را تحمیل می کند: ضرب و شتم دائمی، استفاده بیش از پیش از دستبند و کار با دستمزد اندک که تقریبا از زمانی که مایحتاج اولیه، دیگر رایگان نیستند، اجباری شده است.
  • سیاسی
  • معماران امپراتور
    کریستین ساینس مانیتور صفحه 67
    مقاله جنجال برانگیز نشریه کریستین ساینس مانیتور بیانگر گوشه ای از نفوذ یهود در هیات حاکمه آمریکا می باشد. این نشریه در مقاله ای کوتاه به معرفی دوازده شخصیت تاثیر گذار در هیات حاکمه ایالات متحده پرداخت که در غالب انجمن های مشورتی، مقاصد خود را به دولتمردان این کشور تحمیل می کنند. نکته قابل توجه در این مقاله آن که هر دوازده نفر مذکور یهودی بوده و به اشکال مختلف در تقویت صهیونیست و حفظ منافع رژیم اسراییل در منطقه و جهان گام بر میدارند.
  • همدستی نخبگان فرا ملیتی شده
    یووز دیزلی بریانت گترس صفحه 72
    چگونه می توان به آسانی از مقام مسئول یک سازمان بزرگ غیر دولتی به ریاست یک شرکت چند ملیتی رسید؟ سابقه فعالیت اجتماعی و آموزشی مشترک که اغلب تحصیل در یک دانشگاه امریکایی را نیز در بر می گیرد، نزدیکی این دو حوزه را آسان می سازد. به نام مسئولیت اجتماعی مشترک و با دفاع از «همکاری» ای متناقض مابین شرکتهای بزرگ و سازمان های غیر دولتی است که این امر ممکن می شود.
  • داخل گوانتانامو
    آمی گودمن صفحه 82
    این بحث در ادامه نگاه به موارد گسترده شکنجه و نقص حقوق زندانیانی است که از زمان شروع جنگ علیه تروریسم توسط ارتش امریکا دستگیر شده اند. سه سال قبل بیشتر مردم امریکا یا دیگر نقاط جهان اسم ساحل گوانتانامو را در کوبا یا زندان ابوغریب نشنیده بودند. این دو مکان، در حال حاضر، به نهادهایی جهانی از جنگ امریکا علیه تروریسم تبدیل شده اند. چندی پیش مصادف با سالگرد رسوایی افشا انجام شکنجه در زندان ابوغریب بود.
  • گسستهای آشکار در امریکای لاتین
    موریس لمون صفحه 93
    اولین همایش کشورهای امریکای جنوبی و جامعه غرب که در 11 ماه مه در برزیل خاتمه یافت، نشان دهنده اراده استقلال این قاره و رد استیلای یک جانبه ای بود که به طور سنتی توسط ایالات متحده تحمیل می شده است. امریکا در همه جا در حال عقب نشینی و مواجه با خشم جنبش های مردمی، دولتهای چپ و یا سقوط رئیس جمهورهای طرفدار خود می باشد. با این همه، این به معنی آن نیست که امریکای لاتین متحد عمل می کند.
  • «نه» پر طنین مردم فرانسه
    ایگناسیورامونه صفحه 104
    ملت فرانسه، با «نه» پر طنین خود، به طرح قانون اساسی اروپا، در 29 ماه مه، بار دیگر، بر سنت دیرین خویش به عنوان «ملت سیاسی تمام و کمال» ارج نهاد. فرانسه با بر انگیختن امید مردم و اضطراب نخبگان حاکم، قاره کهن را به لرزه درآورد. این کشور، با عمل دلیرانه شهروندانش، علیه قضا و قدر جبری گری های اقتصادی و سیاسی، پیوندی نو با «رسالت تاریخی» خود برقرار نمود.
  • اقتصادی
  • بانکهای غول پیکر و بزرگ
    جک لوییز صفحه 107
    یکی از معضلات اقتصاد امریکا وجود بانکهای تجاری و موسسات عظیم و غول پیکر مالی است که نفوذ خود را در همه جا گسترش داده اند و بسیاری از دیگر بانکها و موسسات کوچکتر مالی را ورشکسته و از میدان به در کرده اند. این بانک های تجاری غول پیکر دارای لابی بسیار قدرتمندی نیز در میان قانون گذاران امریکا هستند.
  • انباشت قدرت در قرن بیست و یکم / گفتگو با جرمی ریفکین
    صفحه 116
    حاکمیت بر قرن بیست و یکم مستلزم کنترل بر دو حوزه اطلاعات و علوم زیستی است. کنترل بر منابع زیستی با توسل به حقوق مالکیت فکری که نقشی بسیار مهم در عرصه های گوناگون همچون غذا، پوشاک، دارو و... دارد و نیز کنترل بر جریان ارتباطات و اطلاعات است که می تواند به پدیده جهانی سازی به معنای واقعی عینیت دهد.
  • کشاورزی در غیاب کشاورزان
    دبرا بندیس صفحه 120
    از جمله پیامدهای مهم کشاورزی صنعتی را می توان نابودی کشاورزی سنتی و فعالیت کشاورزان خرده پا و مستقل بر شمرد. کشاورزی صنعتی که بر پایه کشت تک محصولی و استفاده از مواد و افزودنی های شیمیایی شکل گرفته، سبب شده است تا میزان قابل توجهی از مزارع سنتی کشاورزی نابود شدند و اقتصاد بسیاری از جوامع محلی از پای درآید.
  • غذا خوردن در خانه
    برین هالویل صفحه 125
    غذای ما پیش از قرار گرفتن در سفره، هزاران مایل را می پیماید، هر چند این سفر طولانی، بهبودی در طعم آن ایجاد نمی کند. جهانی شدن عرضه غذا تاثیرات مهمی بر محیط زیست، سلامت ما و جوامع ما و ذائقه غذایی ما داشته است. جنبشی نو در راه مصرف محصولات پروتئینی، نان و سبزیجات محلی و پیوند سرزمین و غذا و انسان در حال پدید آمدن است.
  • علمی
  • آفریقا، موش آزمایشگاهی برای صنایع بزرگ داروسازی
    جین فیلیپ صفحه 129
    به دلیل پایین بودن هزینه و فقدان نظارت، صنایع دارو سازی، محصولات خود را در آفریقا، بدون توجه به امنیت بیماران، مورد آزمایش قرار می دهند. به دنبال شمار بالای عوارض مخرب ناشی از این آزمایش ها، تعدادی از آنها متوقف شده اند. بروز این انحرافات بیانگر این امر است که صنایع دارویی برای حل مشکلات بهداشتی مردم شمال، با جان مردم جنوب بازی می کنند.
  • فردایی آمیخته با رعب و وحشت
    کریستین زارو ایگور کیما صفحه 136
    مهندسی ژنتیک در کنار برخی فوایدش، حامل مخاطرات و پیامدهایی است که تنها تحقق بخشی از آنها می تواند حیات را با چالش ها و آسیب های غیر قابل جبران مواجه سازد. خلق ویروس های جدید، افزایش مقاومت در برابر انتی بیوتیک ها، افزایش مصرف سموم و آفت کش ها، تخریب تنوع زیستی و... از جمله مخاطراتی است که در سالهای اخیر با آن مواجه بوده ایم.
  • محیط زیست
  • طبیعت در اسارت آلودگی
    صفحه 142
    گسترش آلودگی در طبیعت، همه بخش های آن را متوجه خود ساخته است. آلودگی آب ها در سراسر جهان، آلودگی های زمین و به ویژه در مناطق و زیستگاه های طبیعی، آلودگی هوا به ویژه در مناطق مسکونی و نیز آلودگی صوتی از جمله مواردی است که طبیعت و حیات را سخت اسیر خود ساخته است.
  • آلاسکا ذوب می شود
    دن برکیچ صفحه 147
    آلاسکا از جمله مناطقی است که بیشترین تاثیر را از ناحیه افزایش دمای زمین تجربه خواهد کرد. مسلم آن است که پیامدهای چنین تاثیری، به این ناحیه خلاصه نخواهد شد و تغییرات حاصله، تقریبا همه کره زمین را متاثر از خود خواهد ساخت.