فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 36 (تیر 1385)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 36 (تیر 1385)

  • 119 صفحه، بهای روی جلد: 7,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/05/14
  • تعداد عناوین: 16
|
  • فرهنگی
  • اسلام، مسلمانان و تکنولوژی مدرن
    سید حسین نصر صفحه 5
    نگارنده در این نوشتار بر تاثیر تکنولوژی های مدرن بر اکوسیستم و زیست گاه های بشری تاکید دارد. تخریب محیط در اثر تکنولوژی مدرن، یکی از جدی ترین تهدیدهای رو در روی بشر تلقی می شود. تکنولوژی های مدرن همچنین جایگزین شیوه های سنتی تولید کالاهایی شده اند که کاربرد روزانه دارند. این جایگزینی برای سلامت معنوی بشریت عواقب مهمی دارد. در بحث از تاثیر تکنولوژی مدرن بر جهان اسلام پیشنهادهایی برای حفظ ابعاد مخلتف تمدن اسلامی مطرح می شود.
  • اسلام خواهی زنان اقلیت در آمریکا
    کارمن سزین صفحه 24
    زنان آمریکایی و به ویژه زنان اقلیت از جمله گروه هایی هستند که به رغم شکل گیری فضای موهوم موجود، گرایش خاصی به دین اسلام پیدا کرده اند. از جمله این اقلیت ها، اسپانیایی تباران ساکن آمریکا هستند که امروزه پیشتاز اسلام خواهی در این جامعه می باشند. چنین روندی است که به نگرانی هایی جدی در بین دولتمردان و نظریه پردازان غربی دامن زده است.
  • رسانه ها و مرگ حقیقت
    دیوید میلر صفحه 28
    در دنیای کنونی تحقق خواسته ها و اهداف نظامی بدون کنترل و هدایت رسانه های عالمگیر ممکن نمی باشد. تجربه ایالات متحده در ویتنام و عدم همراهی رسانه ها با سیاست های این کشور در برهه ای خاص مهم تریین شاهد این مساله و عواملی مهم در تغییر رویکرد و توجه سیاستمداران و نظامیان این دولت به اهمیت و جایگاه رسانه ها در تجربه های بعدی بود؛ تجربه هایی که در آنها حقایق پنهان می شود و مسائلی غیر واقعی و در راستای منافع دولتمردان و کنترل کنندگان رسانه ها انتشار می یابد.
  • تجارت زدگی در نظام آموزشی
    جرج مونبیت صفحه 33
    ورود شرکت های خصوصی به نظام آموزشی کشورهای غربی و انتقال این تجربه به دیگر کشورها، پدیده ای است که در آن کودکان به مثابه کالایی تجاری نگریسته می شوند که هدف حامیان و فعالان این حوزه چیزی جز سودجویی نیست. آنچه مسلم است آن که، مدارس ما نه در راستای منفعت کودکان که در جهت سودجویی شرکت ها گام بر می دارد
  • اجتماعی
  • سنت های فراموش شده
    سوفی استایل صفحه 37
    در همه فرهنگ ها، ادیان و جوامع مختلف «زاد و ولد» جایگاهی مهم و قابل توجه داشته و همواره با نوعی تقدس و معنویت همراه بوده است. اما ورود علم جدید و مداخله های پزشکی، چهره ای متفاوت به این مساله داده است که در آن، مادر به مثابه یک بیمار نگریسته می شود و توجه متخصصان پزشکی همواره به مخاطرات، مشکلات و آزمایش های متعدد است و هیچ توجهی به قدرت و جایگاه زن و اعجاب شگفتی این واقعیت نمی شود.
  • جنگ اتومبیل ها
    ایان روبرتز صفحه 40
    زندگی بشر امروز به نحوی با اتومبیل ها پیوند خورده است که دولتمردان جوامع صنعتی برای دوام و بقای این پیوند حاضرند دست به هر کاری بزنند. امروزه تامین سوخت اتومبیل ها به مساله ای اساسی در جوامع مختلف و به ویژه در جوامع توسعه یافته تبدیل شده است و با گذشت زمان این دغدغه بیش از پیش جدی می شود، اما از دیگر پیامدهای این وابستگی، می توان به معضلات شهری، آلودگی، بیماری های ناشی از کم تحرکی و... اشاره نمود.
  • فرزندان ماشین
    جرج مونبیت صفحه 44
    کاشت تراشه های شناسایی در بدن انسان، برای نخستین بار از عرصه فیلم ها خارج و به یک حقیقت تبدیل شد. یقینا گسترش این پدیده و همگانی شدن آن در سطح جوامع، مرزهای شخصی و زندگی خصوصی افراد را متاثر از خود می سازد و عرصه را برای نظارت های غیر معمول دولت ها، شرکت ها و... بیش از پیش گسترش می دهد.
  • سیاسی
  • کارنامه مداخلات نظامی ارتش آمریکا
    زولتان گروسمن صفحه 48
    دولت ایالات متحده در سال های قرن بیستم و در سایه شعارهایی نظیر مبارزه با تروریسم، برقراری صلح جهانی و یا اعطای آزادی به ملت های دنیا، به کشورهای مختلفی در چهار قاره دنیا لشکرکشی نموده است. نکته قابل توجه در مورد این حملات نظامی این است که علاوه بر ناکامی ارتش پر زرق و برق آمریکا در کشورهایی نظریر ویتنام و کوبا و کره، این حملات به قتل عام میلیون ها غیر نظامی و یا روی کار آمدن دولتی نظامی همسو با سیاست های ایالات متحده که جایگاهی مردمی نیز ندارد، منجر گردیده است...
  • ارتش آمریکا از جنگ عراق به ستوه آمده است
    آناتول لیه ون صفحه 58
    گرفتار آمدن ارتش آمریکا در عراق (که تاکنون صدها سرباز را از دست داده است) فقدان چشم اندازی سیاسی یا نظامی برای خروج از بن بست، آغاز شورشی را در وزارت بدفاع (پنتاگون) و سازمان مرکزی اطلاعات (سیا) بر انگیخته است. نگرانی از درگیری در ایران، بر دشواری های سربازگیری افزوده است، بانگ خطر ژنرال های پیشین بازنشسته به شدت طنین انداختهاست و می رود تا دست و بال کاخ سفید را ببنددد.
  • سازمان سیا را منحل کنید!
    چالمرز جانسون صفحه 65
    سازمان سیا در دهه های هشتاد و نود میلادی با کمک های نظامی گسترده به مجاهدان افغان در نبرد با روسیه، تشکیل گروه طالبان، ایجاد پایگاه های تروریستی و در نهایت، حمله نظامی به این کشور که در مجموع به کشته شدن 8/1 میلیون افغانی، آوارگی 6/2 میلیون و باقی ماندن 10 میلیون مین جنگی منجر گردید. نقش اساسی در تحولات و ناآرامی های این کشور مسلمان داشته است. نویسنده این مقاله با اشاره به اقدامات مختلف رهبران سیا در این کشور، پیشنهاد مینماید که با انحلال این سازمان، زمینه حل بسیاری از مشکلات فراروی آمریکا، فراهم گردد.
  • خصوصی سازی سیاست خارجی
    مایکل ای کوهن، ماریا فیگوروواکوپچو صفحه 77
    مقاله حاضر به بررسی نقش سازمان های غیر دولتی (NGO) در روند معادلات سیاسی کشورهای جهان می پردازد. بر اساس آمار و شواهد ارائه شده در این مقاله، سازمان های غیر دولتی که در کشورهای مختلف رشدی قارچ گونه دارند، از کمک های مستقیم و غیر مستقیم دولت آمریکا بهره می برند و نقش به سزایی در تغییر ساختار سیاسی حکومت ها به نفع آمریکا دارند. به نظر نویسنده، چالش میان حکومت ها و این موسسات به ظاهر خصوصی، یکی از مباحث چالش برانگیز قرن بیست و یکم خواهد بود...
  • مسیحیان صهیونیست!
    کن سیلورستین مایکل شرر صفحه 91
    همراهی محافظه کاران مسیحی با یهودیان صهیونیست، به پیوند و نزدیکی بیش از پیش این دو جامعه و به تبع آن دو دولت آمریکا و اسراییل انجامیده است. امروزه در ایالات متحده گروه های فعال متعددی، بر اساس اندیشه های اعتقادی، سیاسی و اجتماعی، در پی آنند تا به نفوذ و اعتبار یهودیان در جامعه آمریکا بیفزایند که شواهد آن را می توان در تصمیمات هیات های حاکمه ایالات متحده به خوبی درک نمود.
  • اقتصادی
  • چنگال وال مارت بر فراز کره خاکی
    سرژ حلیمی صفحه 97
    در سال 1992 رئیس جمهور ایالات متحده ابراز کرد: موفقیت وال مارت، موفقیت آمریکاست. از این پس، این شرکت چند ملیتی پخش و توزیع به بزرگ ترین شرکت جهان تبدیل شده است. سیاست اقتصادی این شرکت که بر پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی - دامپینگ اجتماعی - استوار است (این شرکت به خاطر حذف ساعت ناهار برای کارمندانش، به پراخت 172 میلیون دلار جریمه محکوم شد) اقتصاد دنیای غرب را از هم اکنون آلوده ساخته است. بدین ترتیب، شرکت ژنرال موتور، به نام رقابت با شرکت تویوتا، علاوه بر اعلام اخراج 30 هزار نفر، قصد دارد که دستمزد کارمندانش را پایین آورده و اجناس خود را از تولید کنندگانش با تخفیف بیشتری بخرد. شرکت دلفی بزرگترین سازنده تجهیزات آمریکا می خواهد رسما حقوق کارمندانش را از ساعتی 28 دلار به ساعتی 5/9 دلار کاهش دهد.
  • علمی
  • بیایید دست از خدایی کردن برداریم
    جرمی ریفکین صفحه 107
    تحولات شگفت آور در عرصه زیست شناسی و تحقق دستاوردهای نوین در حوزه مهندسی ژنتیک و شبیه سازی، چشم اندازی مبهم را پیش روی ما ترسیم نموده است. پس از تجربه انقلاب های فیزیک و شیمی در قرون قبل، شاهد انقلاب در عرصه ای هستیم که مواد خام آن را از موجودات زنده و در ایده آل ترین حالت، انسان ها به خود اختصاص داده است؛ انقلابی که بشریت و طبیعت و کل نظام هستی را با مشکلات متعدد اخلاقی، زیست محیطی و... رو به رو می سازد.
  • محیط زیست
  • تهدید زمین
    بروس جوهانسن صفحه 113
    افزایش دمای زمین، افزایش گازهای گلخانه ای و آتش سوزی های متعدد در جنگل ها، از جمله مواردی است که با تغییراتی جدی بر الگوهای آب و هوایی همراه بوده است. امروزه چه آتش سوزی های عامدانه که با هدف تبدیل جنگل ها به زمین های کشاورزی صورت می پذیرد و چه آتش سوزی های ناشی از افزایش دما با پیامدهای جدی و خطرناک بر شرایط زیست محیطی کره زمین همراه میباشد.
  • مخاطرات پنهان آبهای آشامیدنی / موسسه تحقیقاتی «آل نچرال»
    صفحه 116
    گسترش مواد شیمیایی و صنعتی در زندگی جدید با پیامدهای مختلفی همراه شده است که از مهم ترین آن ها می توان به آلودگی سفره های زیر زمینی و آب های روان در جوامع مختلف و به ویژه جوامع صنعتی اشاره نمود. آنچه در پی می آید. گزارشی است که بر پایه اطلاعات منتشر شده نهادهای رسمی ایالات متحده ارائه شده و بیانگر دامنه غیر قابل تصور آلودگی آب های این کشور است.