فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 54 (دی 1386)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 54 (دی 1386)

  • 120 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/01/20
  • تعداد عناوین: 26
|
  • فرهنگ و اجتماع
  • تام هارتمن صفحه 5
    رهبران کاخ سفید همواره با ساخت و پرداخت چهره ای غیرواقعی و تحریف شده از کریستف کلمب، تلاش می کنند که از وی چهره ای آزادی خواه و پیشرو برای آمریکایی ها بسازند. اما واقعیت های تاریخی نشانگر حقایقی دیگر است. وی با قدم نهادن به خاک آمریکا، به اقداماتی نظیر برده داری، کشتن زنان و کودکان، پاکسازی نژادی و تخریب محیط زیست دست نخورده این کشور دست زد که تلاش می شود این فجایع مخفی نگاه داشته شود. نویسنده این مقاله با نگاهی به اقدامات کاشف آمریکای نوین، معتقد است که آمریکایی ها با بزرگداشت روز کریستف کلمب عملا همان اقدامات وی نظیر استثمار مردم کشورهای دیگر و غارت سرمایه های طبیعی شان را دنبال می کنند. لذا تنها راه ممکن، بیدار شدن مردم آمریکا و رقم زدن آینده ای متفاوت برای دنیای امروز خواهد بود
  • بت شولمن صفحه 11
    با به قدرت رسیدن محافظه کاران در آمریکا، خانواده های آمریکایی با مشکلات و مسایل جدیدی روبه رو شده اند. گسترش بازارهای غیرقانونمند، مخالفت با اتحادیه های کارگری، کاهش مالیات و گسترش فردگرایی، بخشی از این تغییرات است. کارشناسان معتقدند که به دنبال این تغییرات، ما با کاهش حقوق کارگران، کاهش امنیت بهداشتی و سلامتی کارگران، بر هم خوردن نظام بازنشستگی و در نهایت، سست گردیدن بنیان خانواده ها روبه رو شده ایم. خانم شولمن در ادامه این سخنرانی، با یادآوری نقش های کلیدی و غیرقابل واگذاری دولت ها برای بهبود جایگاه خانواده ها، خاطرنشان می کند که شانه خالی کردن محافظه کاران از انجام این وظایف، به معنای بدتر شدن وضعیت کنونی و افزایش مشکلات و معضلات کنونی است.
  • جسیکا استیتس صفحه 15
    بازار بزرگ و پرسود بازی های رایانه ای عموما یک غایب بزرگ دارد: زنان. البته زنان بازیگر این بازی ها نیز عموما نقشی کمرنگ داشته و تنها براساس اندام های سکسی شان ارزش گذاری می شوند. به علاوه، در اغلب بازی ها از زنان به عنوان غنیمت جنگی استفاده می شود.
    نویسنده این مقاله با اشاره به محیط مردانه و خشن و دور از عاطفه شرکت های سازنده این بازی های پرمخاطب و عدم حضور زنان در طراحی و ساخت این بازی ها معتقد است که این صنعت در دایره ای بسته گرفتار آمده است؛ لذا وی پیشنهاد می کند که زنان باید وارد این صنعت سرشار از خشونت و سکس و خونریزی و جنگ و کشتار شوند تا این محصولات به سوی ویژگی هایی انسانی تر سوق پیدا نمایند
  • دیوید ای شای صفحه 19
    از زمان اختراع ماشین تاکنون، رؤیای زندگی آمریکایی با فرهنگ خودروسواری پیوند داشته است و عواملی نظیر افزایش قیمت بنزین، آلودگی هوا، ترافیک درهم پیچیده و جاده های شلوغ و پر سر و صدا، هیچ تاثیری بر تغییر نظر آمریکایی ها در مورد استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی نداشته است. نویسنده با یادآوری این مطلب که رانندگی آمریکایی ها با مفاهیمی نظیر فردگرایی، اوقات فراغت، سفر و گردشگری، سرعت، سکس و منزلت اجتماعی پیوند خورده است، خاطرنشان می کند که گویی هیچ عاملی نمی تواند به این وضعیت بحرانی سر و سامان دهد و آمریکایی ها تنها پس از مرگ حاضرند پا از روی پدال گاز خودروهایشان بردارند!
  • کریستوفر بروچلی صفحه 23
    در سایه انقلاب جنسی و دامن زدن به آزادی های فردی در حوزه مسایل جنسی، موجی گسترده از فیلم ها و تصاویر و کلیپ ها و نشریات سکسی به بازار آمریکا عرضه می شود که نوجوانان و جوانان مشتریان اصلی این محصولات هستند. برخلاف تصورات پیشین، این آزادی های فردی، تنها به رشد آمارهای نگران کننده و بی سابقه تجاوز جنسی، خشونت، طلاق، بارداری دختران و افزایش سقط جنین های غیر قانونی انجامیده است. به علاوه، مخاطب این محصولات با تصوراتی نادرست و غیر واقعی وارد زندگی خانوادگی آینده می شوند که این امر نیز به سایر مشکلات موجود می افزاید.
  • صفحه 27
    سابقه شکل گیری بازار صنعت گردشگری جنسی زنان و کودکان در کشور آسیایی تایلند، به سال های حضور ارتش آمریکا در ویتنام باز می گردد. اما اینک و در سایه بی توجهی دولت تایلند، این کشور به بهشت رؤیایی گردشگران جنسی دنیا تبدیل شده است. گفته می شود که همه ساله 12 میلیون گردشگر خارجی به تایلند وارد شده و این صنعت، 6 % تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد. نویسنده در ادامه با اشاره به دلایل شکل گیری این صنعت ننگین و معرفی این سوءاستفاده کنندگان جنسی از زنان و کودکان که عمدتا به کشورهای آمریکا و کانادا و یا اتحادیه اروپا تعلق دارند، از جامعه جهانی می خواهد که هرچه زودتر برای پایان دادن به این صنعت شرم آور و شیطانی، اقدامات مناسبی را انجام دهند.
  • رسانه ها و ارتباطات
  • الگا بنفیگلیو صفحه 36
    انتشار کتاب «هدف؛ الجزیره» توسط یکی از افسران سابق نیروی دریایی ایالات متحده که هم اینک در شبکه انگلیسی زبان الجزیره به فعالیت مشغول است، بهانه نگارش این مقاله است. چرا که موفقیت این شبکه نوظهور در جذب 100 میلیون مخاطب در سراسر دنیا نگاه جهانیان را به آن معطوف کرده است. نویسنده بر این باور است که این شبکه که از نگاه جهان سوم به وقایع دنیا می نگرد، توانسته است در سایه ابتکارات خود موجی از بیداری را در جهان عرب به ویژه در جهت معرفی جنبش های آمریکا ستیز به وجود آورد.
    البته باید متذکر شد که برخی از صاحبنظران با این دیدگاه در مورد شبکه الجزیره موافق نبوده و با توجه به وابستگی آن به یکی از دولتهای عربی که روابط بسیار گرمی را با آمریکا و حتی اسراییل دارد، برآیند نهایی کار آن را علیه آمریکا و اسراییل نمی دانند.
  • دنی شستر صفحه 41
    چندی پیش ابرشرکت رسانه ای فاکس نیوز، شبکه مستقل تجارت خود را با سرمایه ای 300 میلیون دلاری افتتاح نمود. این شبکه که از نگاه بسیاری از کارشناسان در جهت نجات ابرشرکت های آمریکایی تاسیس گردیده، رویکردهایی حامی سیاست های کلان مدیران این مؤسسات غول پیکر تجاری دارد. البته این شبکه برای جذابیت بیشتر از گرافیکی خیره کننده، رنگ های شاد و گرم و موسیقی هایی ویژه به همراه بسترهای ویژه خبری و تحلیلی بهره می گیرد. اما مشکل اصلی این است که سیاست های فراروی این برنامه ها، خوش بینی کم و بیش ساده لوحانه و تلاش در جهت القای وجود یک فضای مناسب کسب و کار در آمریکا از نگاه بسیاری از افراد، راهبردهایی پیشاپیش شکست خورده تلقی می گردد. چرا که در نظرسنجی های چندسال اخیر، اکثریت افراد اعلام داشته اند که به بهبود شرایط کشورشان، امیدوار نیستند. اما آیا در عصری که تلاش در جهت دستیابی به اقتصادی متوازن و عدالت محور آغاز گردیده است، این شبکه می تواند در سایه وابستگی به ثروتمندان و مدیران مرفه ابرشرکت های تجاری، در این راه گام قابل توجه بردارد؟
  • سیان گنزالز صفحه 45
    سیطره بی چون و چرای تبلیغات تجاری بر زندگی روزمره ما حقیقتی غیرقابل انکار است. پیام های مروج مصرف گرایی در همه ایام سال و به ویژه در تعطیلات عید مذهبی کریسمس، حتی برای بسیاری از پیروان مسیح، یک دوگانگی فکری لاینحل به وجود آورده است که آیا این ولع بی حد و حصر، با مفاهیم انجیل نظیر عدالت و مساوات در میان بندگان در تضاد است یا خیر؟ نویسنده می گوید، همان طور که ما در همه جا در اسارت این پیام ها هستیم، در کریسمس هم باید به سوی این خدایان مصرف گرایی سر تعظیم فرود آوریم!
  • نوامی کلین صفحه 48
    همزمان با موج جدید آمریکاستیزی در سراسر دنیا، رهبران کاخ سفید در چارچوب سیاست برون سپاری وظایف خود به شرکت های خصوصی، به انعقاد قراردادهایی هنگفت با چند ابرشرکت غول پیکر تبلیغات تجاری آمریکا دست زدند تا به ایجاد تصویری جدید و دوست داشتنی از ایالات متحده برای مردم سراسر دنیا، کمک نمایند. با گذشت چند سال از فعالیت های این شرکت های خصوصی تبلیغاتی، بسیاری از افراد از شکست این سیاست دولت بوش سخن می گویند. نویسنده این مقاله با اشاره به این مطلب که از روش های بازاریابی همبرگر و غذای سگ نمی توان در عرصه جهانی بهره برد، خاطرنشان می کند که در گستره جهانی، تحقق چنین اهدافی، تنها در سایه گفت وگو و تنوع و انتقادگری ممکن است.
  • سیاسی و اقتصادی
  • موریس لمون صفحه 53
    رزمنده آمریکایی در میان هیاهو و بارقه های انفجار میدان جنگ، در یونیفرم ضد گلوله آخرین مدل خود پیچیده شده است. کاسکتی صورت وی را می پوشاند و بدین ترتیب از آن محافظت کرده و به وی امکان استفاده از تجهیزات الکترونیکی را که حمل می کند، می دهد. رایانه ای که او کنترلش را در دست دارد، حاوی بانک اطلاعات است و به فرامین صوتی پاسخ می دهد. روی صفحه مانیتور«پیشرفته» کاسکتش می تواند نقشه ها را ببیند؛ موقعیت خود را توسط سیستم GPS محاسبه کرده و قادر است فرامین نوشتاری، دستورات عملیاتی و اطلاعات فنی لازم برای تشخیص یک دستگاه و حتی تصاویر ویدئویی را مشاهده کند. دوربین کار گذاشته شده در این مدول، امکان دید شب از میان دود را نیز می دهد. گوش های الکترونیکی که در دوطرف کاسکت وجود دارند، منبع صدا را ردیابی می کنند. این سیستم کامپیوتری به منظور امنیت بیشتر، به یک مین یاب متشکل از حس گرهای حرارتی و یک رادار کوچک متصل است. اسلحه وی هم مسلما تفنگ مدل M-14 است. این اسلحه که مجهز به دوربین حرارتی قادربه کشف مخفیگاه ها است، همچنین امکان پخش تصاویر در شبکه را می دهد. سرباز پیاده نظام که به لطف لیزر مسافت یاب و تعیین مکان کننده اش، دیده بان نیز هست، به عضوی از شبکه فن آوری و اطلاعات تبدیل می شود. آیا اینها همه یک داستان علمی - تخیلی است؟
  • سزار چیلالا صفحه 63
    ساخت فیلم مستند «کابوس داروین» به کارگردانی هوبرت ساوپر که از نامزدهای دریافت جایزه بهترین فیلم مستند جشنواره اسکار نیز می باشد، فرصتی دیگر را جهت تعمق در مصائب دردناک این قاره پدید آورده است. محور اصلی این فیلم به پرورش ماهیان خاردار نیل در دریاچه ویکتوریا باز می گردد که محصولات نهایی این صنعت روانه اتحادیه اروپا و ژاپن می گردد. در حالی که مردم عادی از خوردن این ماهی ها محرومند، حضور اروپایی ها در این منطقه، تنها باعث رشد پدیده روسپی گری شده است. به علاوه، آنان با حمایت تسلیحاتی از گروه های شورشی، به جنگ های خونین در آفریقا نیز دامن می زنند. همان طور که کارگردان فیلم نیز می گوید، این فیلم را باید تمثیلی هولناک و طعنه آمیز از نظم نوین جهانی نامید. هرچند رهبران فاسد و خودکامه آفریقایی نیز در شکل گیری این وضعیت دخیل هستند و شاید راه پایان دادن به سال ها استثمارگری در قاره سیاه نیز باید با تغییر این حاکمان آغاز گردد.
  • کریس هدگز صفحه 66
    از سال 1981 میلادی تاکنون و در قالب طرح مروا، ارتش اسراییل همه ساله ده ها هزار نفر از جوانان 18 تا 28 ساله یهودی را از سراسر دنیا جهت طی کردن این دوره نظامی 8 هفته ای به خاک اسراییل دعوت نموده است. شرکت کنندگان در این طرح، علاوه بر آموختن دروسی نظیر جهت یابی، تیراندازی، زندگی در شرایط سخت، اسلحه شناسی و رژه، در کلاس های فشرده مفاهیم تئوریک نظیر صهیونیسم، هویت یهودی و تاریخ اسراییل نیز شرکت می نمایند. نویسنده این سؤال را مطرح می کند که اگر مسئولان آمریکایی دریابند که چند مسلمان آمریکایی پس از سفر به یک کشور خاورمیانه در چنین دوره هایی شرکت کرده اند، چه عکس العملی خواهند داشت؟ نویسنده در پایان با یادآوری شکل گیری گروه های افراطی یهودی در اسراییل و ایالات متحده و اقدامات خشونت بار آنان علیه اعراب یادآوری می کند که این سیاست های نظامی گرایانه، تنها به پیچیده تر شدن اوضاع خاورمیانه منتهی می گردد.
  • تام انگهارت صفحه 70
    با به بن بست رسیدن عملیات های زمینی ارتش آمریکا و نیروهای ائتلاف در عراق و افغانستان، دیگر بار گزینه استفاده گسترده از حملات و بمباران های هوایی علیه نیروهای شورشی طالبان و القاعده، مورد توجه قرار گرفته است. آمار رسمی حکایت از آن دارد که حجم بمب های استفاده شده از این نیروها در سال 2007 میلادی، دو برابر حجم مشابه سال قبل بوده است. قربانیان اصلی این حملات، نه نیروهای دشمن که زنان و کودکان و پیران بی دفاع می باشند. آمارهای جهانی نیز حاکی از آن است که از پایان جنگ جهانی اول تاکنون، درصد قربانیان غیرنظامی جنگ ها از 14 % به 90 % کل تلفات افزایش یافته است. نویسنده با نگاهی به تعدادی از گزارش های این حملات و بازگویی آمار تلفات غیرنظامیان در آنها، معتقد است که برخلاف تعبیر نیروهای غربی از حملات انتحاری به بربریت و وحشی گری، باید این حملات کور و سردرگم را بربریت مدرن جنگ های امروز دانست.
  • ند رسنیکوف صفحه 79
    در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 2008 ایالات متحده، مسئله ابرشرکت های چندملیتی همچنان به عنوان یکی از مسایل تابوی کاندیداها مطرح می باشد؛ چرا که اصولا بدون حمایت این شرکت های غول پیکر، ورود به عرصه قدرت غیرممکن است. البته این سازمان های سودمحور با آلوده نمودن محیط زیست، استثمار کارگران، برافروختن آتش جنگ در نقاط مختلف دنیا و پایمال نمودن حقوق اولیه انسان ها، وجهه ایالات متحده را نیز در سراسر دنیا مخدوش نموده اند. بدین ترتیب بیداری عمومی و تلاش در جهت تغییر وضعیت موجود می تواند راه رسیدن به یک نظام دموکراسی واقعی را برای آمریکایی ها هموار کند.
  • دریک زد جکسون صفحه 82
    ارائه لایحه ای از سوی نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا در جهت محدود نمودن دامنه فعالیت های شرکت های صنعت سیگارسازی، بار دیگر باعث گردیده که مسایل مربوط به این صنعت مخوف در میان رسانه ها و مردم مطرح گردد. چرا که افزایش مقدار نیکوتین موجود در سیگارهای تولیدی سال های اخیر، تغییر جامعه، هدف گیری تبلیغات از بزرگسالان به نوجوانان، افزایش تعداد طعم های موجود و بالاخره لابی های گسترده مدیران این شرکت ها با مقامات دولتی، نگرانی های زیادی را در میان کارشناسان و مردم به وجود آورده است. نویسنده این مقاله با یادآوری این مطلب که شرکت های صنایع سیگار همواره جزو شرکت های سودآور بازار سهام بوده اند، معتقد است که امروزه شیطان در بهشت اقامت گزیده است!
  • روبرت تشیر صفحه 86
    امروزه درسایه شکل گیری جنگ دولت ایالات متحده علیه تروریسم، ما شاهد رشد غیرمنتظره سودآوری ابر شرکت های صنایع نظامی و دفاعی می باشیم، هرچند استفاده از سلاح های مربوط به دوره جنگ سرد در این دوره، با انتقادات فراوانی از سوی کارشناسان سیاسی روبه رو گردیده است. نویسنده این مقاله با نگاهی به ابعاد مختلف این جنگ شکست خورده و ضمن اشاره به پاداش های هنگفت مدیران عامل این ابرشرکت ها، که از جیب مالیات دهندگان آمریکایی پرداخت می شود، معتقد است که این افراد باید با توجه به فرضیات موجود مطرح شده، سهم بن لادن را به خاطر اعطای این فرصت به آنان، کنار بگذارند!
  • رابرت کوتنر صفحه 90
    در سایه شکل گیری رقبایی قدرتمندتر و کم هزینه تر در مقایسه با ابر شرکت های صنعتی ایالات متحده، این غول های تجاری با مشکلات متعددی روبه رو گردیده اند. چرا که این شرکت های نوظهور ژاپنی و چینی و کره ای، با استفاده از پوشش های بیمه ای سراسری، دستمزدهای کمتر، بهره وری بیشتر و ارائه مدل های موردپسند مصرف کنندگان، به رشد تجاری و سودآوری بالایی دست یافته اند. البته این ناکامی به خارج شدن عده ای از مشاغل از خاک ایالات متحده منجر گردیده که این امر نیز چالش های فراوانی را به وجود آورده است. نویسنده با یادآوری این حقیقت که بخش اعظم منافع این ابر شرکت ها نصیب عده ای محدود از سهام داران ثروتمندشان می گردد، معتقد است که برای نجات صنعت ایالات متحده از این بحران، باید هرچه زودتر اصلاحاتی اساسی در آن انجام گیرد.
  • روبن گارسیا، آندره بوفا صفحه 94
    ابر شرکت فروشگاه های زنجیره ای وال مارت همواره تلاش می کند که با بهره گیری از تبلیغات مختلف، خود را دوستدار کره زمین معرفی کند؛ اما سابقه فعالیت های این شرکت، سرشار از مواردی نظیر تضییع حقوق کارگران، دامن زدن به مصرف گرایی، کاهش قیمت تمام شده به هر قیمتی، استثمار کارگران، نابودی محیط زیست و از بین بردن جوامع محلی می باشد. بدین ترتیب، همه باید به جمع مخالفان خرید از فروشگاه های وال مارت و مدل تجاری ناپایدار و غیرقابل اعتماد آن بپیوندند.
  • والدن بلو، سورن آمبروس صفحه 98
    در حالی که صندوق بین المللی پول و بانک جهانی داعیه رهبری اقتصاد دنیا را دارد، اما با بروز آثار فاجعه بار نسخه های اقتصادی این دو مؤسسه که عمیقا نیز تحت سیطره اندیشه های بازار محور می باشند، جایگاه آنها به شدت تضعیف گردیده است. امروزه کشورهای در حال توسعه ای که به خواسته های مدیران صندوق بین المللی پول تن داده اند، علاوه بر اخراج گسترده کارگران، کاهش بودجه های فرهنگی و درمانی، کاستن از یارانه های کشاورزی و خصوصی سازی، مجبور شده اند که برای بازپرداخت وام های خود به فروش بیشتر مواد خام تن داده و نیروهای انسانی خود را در خدمت سودآوری ابر شرکت های تجاری غول پیکر قرار دهند. بدین ترتیب به نظر می رسد که دیگر این صندوق نمی تواند خود را به عنوان نجات بخش کشورهای در حال توسعه مطرح نماید و کم کم پایان عمر آن نزدیک شده است. لذا کشورهای دنیا بهتر است به جای کمک به تجدید جایگاه صندوق، به مرگ راحت تر آن کمک نمایند!
  • علم و تکنولوژی
  • دلیتا ریکس صفحه 102
    همه ساله میلیون ها بیماری که برای درمان بیماری شان در بیمارستان ها بستری می گردند، به عفونت های باکتریایی موجود در این اماکن آلوده می شوند. این عفونت ها که به یکی از مشکلات لاینحل بخش درمان در سراسر دنیا تبدیل شده است، هزینه های زیادی را نیز بر دوش بیماران تحمیل می کند. از سوی دیگر، ابرشرکت های داروسازی نیز تمایل چندانی به تولید داروهای مناسب جهت درمان این عفونت ها ندارند. نویسنده در پایان با یادآوری این حقیقت که تجویز آنتی بیوتیک بیشتر، تنها به مقاومت تر شدن این باکتری ها منجر خواهد شد، خواهان شفافیت بیشتر در مورد ابعاد این آسیب ها، آموزش کادر بیمارستان ها و مجازات متخلفان گردیده است.
  • وندی اورنت صفحه 106
    با گسترش تعداد مرغداری های صنعتی و ارزان شدن قیمت نهایی محصولات گوشتی این واحدها، بسیاری از مردم می توانند به این فرآورده ها دسترسی داشته باشند. اما نکته حائز اهمیت آن است که به دلیل حجم گسترده طیور نگهداری شده در این واحدها، امکان سرایت بیماری ها در این مرغداری ها وجود دارد. نویسنده با بررسی شواهد مربوط به پیدایش و گسترش ویروس آنفولانزای مرغی در دو سال اخیر و میلیاردها دلار آسیب وارده از آن در بسیاری از نقاط دنیا، معتقد است که این وضعیت، تنها بخشی از هزینه های ناگفته ای است که ما باید در قبال دسترسی به گوشت ارزان طیور بپردازیم.
  • اریک شوسر صفحه 110
    در حالی که استفاده از انواع چاشنی ها و مواد افزودنی در موادغذایی بشریت، سابقه ای طولانی دارد، اما در چند دهه – اخیر، شرکت های صنعتی سازنده موادغذایی و عرضه کنندگان غذاهای آماده و سریع، در محصولات خود از صدها ماده افزودنی شیمیایی مختلف استفاده می کنند. البته مدیران این شرکت ها که روابط نزدیکی نیز با مقامات و سازمان های نظارت بر مواد غذایی دارند، ادعا می کنند که این کار با هدف حفظ طعم و رنگ و سهولت نگهداری و حمل و نقل و همچنین جلوگیری از استثمام بوی گندیدگی محصولات گوشتی صورت می گیرد. نویسنده با اشاره به نتایج نگران کننده چند مطالعه انجام شده در زمینه آثار این مواد افزودنی بر روی انسان ها و به ویژه کودکان، خواهان انجام مخالفت گسترده مردمی علیه کاربرد این مواد و نظارت شدیدتر دولت ها در این زمینه شده است.
  • محیط زیست
  • استان کوکس صفحه 114
    با گسترش روزافزون دستگاه های پرمصرف تهویه هوا در منازل و خودروها و فروشگاه های ایالات متحده، پرسش های زیادی در مورد آثار مخرب زیست محیطی این سیستم ها به وجود آمده است. مصرف بالای برق، تولید گازهای گلخانه ای، مصرف بیشتر بنزین در خودروها، تولید حجم بالای دی اکسید کربن و استفاده از مواد تخریب کننده لایه ازون در این دستگاه ها باعث گردیده که استفاده از روش های جایگزین از سوی کارشناسان مطرح گردد. نویسنده با اشاره به این حقیقت که در 99 % تاریخ بشریت، مردم از سایر روش ها برای تهویه و خنک کردن منازل خود استفاده می کرده اند، یادآور می شود که تداوم وضعیت کنونی به آلوده تر شدن جو زمین، وابستگی بیشتر به منابع نفتی خارجی و گسترش ظرفیت های قطعی نیروگاه های برق منجر می شود که باید در کنار استفاده از سوخت های تجدیدپذیر، برای حل این مسایل، تدبیری همه جانبه اندیشید
  • بریتا بلی صفحه 118
    کشت گسترده پنبه در کشورهای آسیای میانه به ویژه ازبکستان، علاوه بر به کارگیری کودکان در مشاغل سخت و زیانبار و در شرایطی غیرانسانی، آسیب های فراوانی نیز به محیط زیست این منطقه وارد کرده است. بوته پنبه به دلیل نیاز به آب و سم فراوان در مراحل کشت، گیاهی کثیف شمرده می شود و نیاز به کشت آن با روش های ارگانیک، بسیار ضروری است. به علاوه، نابودی دریاچه آرال نیز از دیگر زیان های روش های مرسوم در کشت پنبه در این منطقه است. نویسنده در پایان با یادآوری لزوم مصرف هوشمندانه، سوق دادن یارانه ها به سوی کشت ارگانیک و اجباری شدن برچسب نشان دهنده برداشت الیاف پنبه، معتقد است که در سایه این مقررات می توان با مسئله قربانیان انسانی و طبیعی این صنعت مبارزه کرد.
  • راجندرا پاچایوری صفحه 124
    با رشد لجام گسیخته حجم گازهای گلخانه ای به ویژه در دو دهه اخیر، آب و هوای کره زمین با تغییراتی غیرمنتظره روبه رو گردیده است، اما در کنار آثار فاجعه بار مختلف این پدیده، باید به وخیم تر شدن وضع مردم فقیر دنیا، بیش از سایر موارد توجه گردد. چرا که با وقوع توفان ها و گرداب ها و بارندگی های سیل آسا، افزایش دوره خشکسالی و قحطی، کاهش بارندگی و تقلیل درآمد کشاورزان، جاری شدن سیل های ویرانگر، کمبود آب آشامیدنی و افزایش مهاجرت، عملا مردم فقیر کشورهای در حال توسعه، قربانیان فاجعه ای هستند که عاملان به وجود آمدن آن در کشورهای صنعتی و غربی، در حال گذران زندگی خود هستند.