فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 55 (بهمن 1386)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 55 (بهمن 1386)

  • 128 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/02/15
  • تعداد عناوین: 26
|
  • فرهنگ و اجتماع
  • استفان لندمن صفحه 5
    خشونت امری عادی و رایج در تمام ابعاد زندگی آمریکایی است. از این رو، راه حلی مسلم برای حل منازعات داخلی و خارجی می باشد. توسعه طلبی و نظامی گری از آغاز ورود مهاجرین به این سرزمین، روش زندگی این مردم بوده است و به سنتی کهن در این کشور تبدیل شده است. حل بحران های اقتصادی در این کشور نیز از طریق جنگ و تهاجم صورت می گیرد. جنگ و تهاجم به منظور تامین منافع آمریکایی در بسیاری از کشورها نتایج وحشتناکی به بار آورده است. جنگ و آثار آن تنها دامنگیر مردم خارج از این سرزمین نشده است؛ آمار وحشتناک جرم و جنایت در این کشور به خصوص علیه زنان و کودکان، حاکی از خشونت جاری و ساری در این کشور است. همچنین فعالیت رسانه ها و دیگر نهادهای اجتماعی، نه تنها از این خشونت نمی کاهد بلکه باعث نهادینه شدن این امر در خانواده ها شده است.
  • کاترین اورنستین صفحه 18
    از دیرباز افسانه ها و داستان های کودکانه، فرصتی را برای انتقال تجارب زندگی اجتماعی و ارائه پیام های اخلاقی به همراه داشته است. اما در چند قرن اخیر و در سایه بازنویسی قصه های کهن، کودکان ما با داستان هایی روبه رو شده اند که علاوه بر تغییرات اساسی در طرح و شخصیت های آن، دارای مفاهیمی نظیر سکس، برهنگی، آدمخواری، مصرف مشروبات الکلی، همخوابگی انسان و حیوان بوده و در یک کلام عاری از پیام های اخلاقی و اجتماعی هستند. نویسنده این مقاله با نگاهی به چند بازنویسی افسانه معروف «دخترک کلاه قرمزی» در فرانسه، آلمان، انگلستان و چین، خاطرنشان می کند که نویسندگان امروزی در حالی قصه های خود را به داستان هایی زن محور تبدیل کرده اند که در گذشته اکثر زنان، راوی چنین قصه های به اصطلاح مردمحور بوده اند و آیا این قصه گویان از هوش کمتری به نسبت شخصیت های داستان هایشان برخوردار بوده اند؟ این سؤالی است که هیچ کس جواب آن را نمی داند
  • سیان گونزالوز صفحه 25
    امروزه بیش از همیشه، کودکان ما در جوامعی زندگی می کنند که به جای اینکه زمینه یک زندگی شاد و سالم و افتخارآمیز برای آنان فراهم گردد، تلاش می گردد که با سوءاستفاده از احساسات و علایق آنان، سودآوری بیشتری برای بازاریابان و فروشندگان فراهم آید. ابرشرکت های تبلیغاتی با توجه به تاثیرگذاری بالای کودکان در خرید کالاهای مورد نیازشان، سرمایه گذاری زیادی را در این بخش انجام می دهند و حضور این ابرشرکت ها در مدارس نیز در همین راستا صورت می گیرد. نویسنده با نگاهی به تعدادی از آثار مکتوب منتشر شده در سنجش تبلیغات ویژه کودکان، معتقد است که از نگاه مدیران شرکت های تبلیغاتی، به کودک به عنوان یک شکاف روانی نگریسته می شود و بدین ترتیب، کودک به رؤیای تجاری فروشندگان و بازاریابان تبدیل گردیده است، چرا که این مشتریان کوچک بدون توجه به قیمت کالاها، خواهان به دست آوردن آن هستند
  • صفحه 29
    این مطلب، خلاصه گزارش ملی سالانه بررسی وضعیت مصرف مواد مخدر و الکل در کشور انگلستان است که در آن، آمار مربوط به تعداد معتادان به انواع این مواد، رشد مصرف، تاثیرات اجتماعی و فرهنگی و همچنین موفقیت های راهکارهای درمانی ارائه شده، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
    نویسندگان این گزارش با اشاره به زمینه های فرهنگی و اجتماعی گسترش مصرف این مواد، معتقدند که تمرکز مسئولان دولتی بر درمان و نه پیش گیری، عملا با شکست روبه رو گردیده و باید در مورد اتخاذ بهترین راهکارها، بررسی های بیشتری انجام گیرد.
  • لیندا بورنهام صفحه 35
    انتشار تصاویر شوک برانگیز و بهت آور سوءاستفاده های جنسی از زندانیان به اسارت گرفته شده در زندان های ارتش آمریکا در عراق، پرده از حقایقی نظیر جایگاه نژادپرستی، زن ستیزی، همجنس بازی، خودپسندی آمریکایی و مردانگی افراطی در ارتش ایالات متحده برمی دارد. نویسنده این مقاله با توجه به حضور دیرپای مسایلی نظیر سوءاستفاده جنسی از زنان عضو ارتش و روسپی گری نظامی، معتقد است که زنان و دختران خانواده های فقیر، قربانیان اصلی این رویکردهای شرم آور هستند. به علاوه، انتخاب نمایندگانی که روزگاری سمبل این ارزش ها به شمار می رفتند، از سوی مردم آمریکا، می تواند این شرایط را بیش از گذشته تثبیت کند. آیا زمان تغییر این شرایط اسفبار فرا نرسیده است؟
  • توماس مور صفحه 38
    در سایه آزادی های بدون حد و حصر کنونی و سیطره پرونوگرافی بر زندگی امروز، ما شاهد جدایی زندگی و سکس از یکدیگر شده ایم. چرا که دیگر در سکس، خبری از احساسات، پرستش، عبادت و حیات روزمره نیست. نویسنده با مقایسه فرهنگ کنونی سکس آمریکایی ها با آیین های بومی هندی ها، معتقد است که سکس، ما را بیش از هر زمان دیگری، از انسانیت دور نموده است. لذا باید بشریت امروز قدرت سکس را در خدمت حیات در بیاورد و آن را از یک تفریح مبتذل و شهوانی به مفهومی انسانی و مفاهمه آمیز و مسئولیت آور تبدیل نماید.
  • رسانه ها و ارتباطات
  • نورمن سولومون صفحه 42
    نگاهی به عملکرد رسانه های آمریکایی در حوزه هایی نظیر جنگ ویتنام، جنگ های اول و دوم خلیج فارس، جنگ پاناما، جنگ افغانستان و یا جنگ در بالکان، نشانگر این حقیقت است که این رسانه های مطبوعاتی، تنها در جهت منافع کاخ سفید حرکت نموده اند و سیاست های کم نتیجه ای نظیر خودانتقادی، با نتایج قابل ذکری همراه نبوده است. نویسنده با اشاره به ساخت فیلم مستند «وقتی جنگ افروزی ساده می گردد» و سکوت اغلب رسانه های فراگیر و پرمخاطب در مورد موضوعات ارائه شده در آن، معتقد است که این سگ های دست آموز با گام نهادن در مسیر مورد نظر رهبران واشنگتن، عملا منافع مردم و شهروندان کشورهای خود را قربانی سیاست های جنگ افروزانه کاخ سفید نموده اند. هرچند با روی کارآمدن دولت جدید انگلستان، باید پذیرفت که دولت آمریکا در عرصه جهانی، تنهاتر از گذشته شده است.
  • رالف نادر صفحه 46
    مسابقات ورزشی، همواره یکی از بهترین جایگاه های ارائه تبلیغات به شمار می روند و شرکت های تبلیغاتی نیز تلاش می کنند که با تبلیغ کالاهای خود، به سودآوری بیشتر تولیدکنندگان این محصولات کمک کنند. اما نکته تاسف آور این است که بسیاری از این کالاهای تبلیغ شده، کالاهایی نظیر مشروبات الکلی، هله هوله و غذاهای آماده هستند که سلامت افراد را در معرض انواع بیماری های قلبی و عروقی قرار می دهد. همچنین برخلاف ادعاهای این شرکت ها در مورد تبلیغ مشروبات الکلی برای بزرگسالان، استفاده هوشمندانه این شرکت ها از مضامینی سرگرم کننده، تحریک کننده و سکسی همراه با توجه به ذائقه جوانان و مدهای روز، باعث گردیده که نوجوانان و جوانان مخاطب این تبلیغات ارائه شده در مسابقات ورزشی نیز عملا به مخاطبان این آگهی های تبلیغاتی تبدیل گردند.
  • سیاسی و اقتصادی
  • کریس هدگز صفحه 50
    در سایه سیاست های جنگ طلبانه و غیرمسئولانه کاخ سفید در چند دهه اخیر، امپراطوری آمریکا از بزرگ ترین اعتباردهنده و ثروتمندترین کشور دنیا به بدهکارترین دولت دنیا تبدیل شده است. به علاوه مردم آمریکا بیش از همه از مشکلاتی نظیر نابرابری اقتصادی، بیکاری، فقدان آزادی های مدنی، سانسور رسانه ای و معضلات متعدد مربوط به زیرساخت های اجتماعی رنج می برند. نویسنده این مقاله در پایان با یادآوری اینکه سرنوشت امپراطوری های گذشته را باید در لابه لای کتب تاریخی جستجو نمود یادآوری می کند که از هم اکنون می توان صدای خرد شدن بنیادهای امپراطوری آمریکا را شنید.
  • رایان سی، هندریکسون صفحه 55
    کنگره آمریکا چه وقت به جنگ عراق پایان خواهد داد؟
    دستگاه های امنیتی آمریکا در گزارشی از «اطمینان تقریبا قاطع» خویش پرده برداشتند که ایران از سال 2003 طرح تولید تسلیحات هسته ای خود را کنار نهاده است. افشای این راز، انجام طرح های جنگ افروزانه کاخ سفید را با مانع روبرو ساخته است. در یک سالی که از آغاز کار کنگره که دموکرات ها در آن اکثریت دارند می گذرد، قانون گذاران به رغم تعهدات خویش هنوز کاری برای پایان بخشیدن به جنگ عراق نکرده اند. آیا اکنون کنگره قادر است رئیس جمهوری را مهار کند که اختیارات نظامی اش بی حد و حصر می نماید
  • لی سوهین صفحه 62
    برگزاری همایش اخیر سالانه انستیتوی هوانوردی و فضانوردی آمریکا (AIAA) که با 000/30 عضو از میان مدیران ابر شرکت های هوافضا، مهندسان، مدیران دولتی بخش های نظامی، اطلاعاتی و دولتی، اتحادیه های شغلی متخصصان و مهندسان، سازمان های علمی و تحقیقاتی دانشگاهی، ناشران کتاب های مرتبط، مخازن فکری و لابی های سیاسی فعالیت می کند، فرصتی را به وجود آورده که نویسنده این مقاله، ابعاد مختلف این صنعت نظامی را مورد بررسی قرار دهد. تلاش برای اقناع کنگره جهت اختصاص بودجه بیشتر به این بخش را باید مهم ترین بخش همایش امسال دانست؛ چرا که امروزه بزرگ ترین لابی سیاسی تشکیل شده پس از دوره ریگان، در جهت افزایش بودجه دفاعی ایالات متحده به ویژه در بخش پرهزینه سپر دفاع موشکی به وجود آمده است. البته این افراد برای دستیابی به اهداف خود از سیاست هایی نظیر هراس افکنی در میان مردم نیز بهره می گیرند. اما آیا مردم آمریکا برای حفظ امنیت خود می توانند به این موشک ها اعتماد نمایند؟
  • سزار چیلالا صفحه 67
    در سایه جنگی که با هدف اعطای آزادی و دموکراسی به مردم عراق آغاز گردیده، اینک مردم این کشور با موج گسترده و فاجعه آمیزی از گرسنگی، بیماری، عدم امنیت، مرگ و میر نوزادان، بروز مشکلات یادگیری در کودکان، بی خانمانی و فقدان بهداشت عمومی روبه رو گردیده اند. نویسنده این مقاله با بررسی آثار مختلف انسانی این جنگ و هزینه های هنگفت مالیات دهندگان آمریکایی، خاطرنشان می کند که این کابوس انسانی را باید یک شکست بزرگ برای انسانیت دانست
  • جاناتان بی تاکر صفحه 71
    به دنبال نتایج مرگبار و وحشت آور استفاده از سلاح های شیمیایی در جنگ های اول و دوم جهانی و همچنین جنگ های ویتنام و ایران و عراق، سرانجام در سال های پایانی قرن بیستم، کنوانسیون بین المللی انهدام سلاح های شیمیایی به تصویب کشورهای دارنده این سلاح ها و سایر دولت های دیگر رسید. اما پس از گذشت نه سال از انعقاد این معاهده بین المللی و در آستانه پایان مهلت ده ساله از بین بردن زرادخانه های موجود، هیچ یک از کشورهای دارنده این سلاح ها به ویژه آمریکا و روسیه که 95 % این تسلیحات را در اختیار دارند، به تعهدات خویش عمل نکرده اند. نویسندگان با نگاهی به وضعیت کنونی این سلاح ها، خواهان عزم جهانی دولت ها و سازمان های غیرانتفاعی سراسر دنیا در جهت ترغیب کشورهای دارای این سلاح ها به انهدام هر چه سریع تر آنها شده است؛ چرا که امکان وقوع فجایع زیست محیطی و یا استفاده از آنها توسط تروریست ها وجود دارد
  • جانت هابل صفحه 74
    چرا سفارت خانه آمریکا در کاراکاس زنجیره ای از«کنسولگری های ماهواره ای» را در پنج ایالت تولید کننده نفت ونزوئلا باز کرده است؟ چرا وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) در صدد برآمده است تا فرودگاه نظامی ماریسکال – استیگاریبیا در منطقه چاکوی پاراگوئه را که با بولیوی ده دقیقه فاصله پروازی دارد، باز به راه اندازد؟ از سال های پایانی دهه1990 واشنگتن را در آمریکای لاتین پس رانده اند. طرح بازار بزرگی که قرار بود تمام سرزمین های قاره آمریکا از آلاسکا گرفته تا تیرافوئگو را در برگیرد و پهنه داد و ستد آزاد میان آمریکای شمالی و مرکزی و جنوبی بشود، به سرانجامی نرسید. به جای آن و در همان قلمرو، حکومت های چپگرا، میانه رو یا رادیکال در مسند قدرت نشسته اند؛ هم پیمانی پرتوانی، سه کشور ونزوئلا و بولیوی و آرژانتین را پشتیبان یکدیگر کرده؛ بانک جنوب در برابر صندوق بین المللی پول و بانک جهانی عرض اندام نموده است؛ واشنگتن با دفاع از دموکراسی مبتنی بربازار، می کوشد از طریق ایجاد موافقت نامه های تجاری فراوان، مقبولیت بخشیدن به «حق مداخله دموکراتیک» و تقویت همکاری های نظامی به بهانه جنگ علیه تروریسم و قاچاق مواد مخدر، راه را بر این تکاپوهای رهایی بخش ببندد.
  • نوامی کلین صفحه 86
    در سال های اخیر، رهبران کاخ سفید با شعار خصوصی سازی و برون سپاری وظایف دولت، زمینه گسترش فعالیت ابر شرکت های آمریکایی را در همه بخش ها به ویژه فعالیت های امنیتی فراهم نموده اند. نویسنده کتاب «پیدایش سرمایه سالاری فاجعه آمیز»، با اشاره به اینکه حادثه 11 سپتامبر، مردم آمریکا را با ابعاد مختلف این وضعیت آشنا نمود، یادآوری می کند که سودآوری بیشتر این ابرشرکت ها باعث گردید که سیستم امنیتی ایالات متحده با چالش های زیادی روبه رو شود. البته دامنه این قراردادهای محرمانه، به دور از فضای رقابتی و فاقد کنترل های لازم در حوزه های رسانه ای، صنعتی، ارتباطی، مهندسی، آموزشی و بهداشتی نیز گسترده شده است. آیا دولت های ثروتمند، قربانی بعدی سقوط اقتصاد جهانی نخواهند بود؟ این سؤالی است که نویسنده این کتاب که بخش هایی از آن در این مقاله آمده، تلاش می کند به آن پاسخ دهد
  • دریک زد جکسون صفحه 90
    با به قدرت رسیدن دولت دست نشانده کنونی حاکم بر السالوادر که با حمایت همه جانبه دولت آمریکا انجام گردید، زمینه استعمار فرهنگی و اقتصادی بیش از پیش این کشور فراهم شده است. نویسنده این مقاله با یادآوری اثرات پیوستن این کشور به پیمان های تجارت آزاد، معتقد است که با ورود کارگران السالوادری به صنایع تولید کالاهای مصرفی بازار ایالات متحده، بخش کشاورزی این کشور با مشکلات متعددی روبه رو گردیده است. همچنین رویکرد مردم السالوادر به مصرف غذاهای سریع آمریکایی، هویت ملی و فرهنگ بومی مردم آن را نیز با تهدید روبه رو می نماید که باعث واکنش های مختلفی از سوی نخبگان السالوادری شده است. هرچند منتقدان معتقدند که این وضعیت پاداشی از سوی حاکمان به حامیان آمریکایی شان است.
  • استان سورسشر صفحه 94
    در حالی که رهبران ایالات متحده، کانادا و مکزیک به دنبال انعقاد پیمان تجارت آزاد منطقه شمال آمریکا (نفتا)، دورنمایی از رشد و توسعه اقتصادی را برای منطقه ترسیم نموده بودند، اما دستاوردهای واقعی این موافقت نامه، تنها به وجود آمدن کسری تجاری، از بین رفتن میلیون ها شغل، گسترش روند خروج صنایع از آمریکا، عدم رشد سطح دستمزدها و در نهایت، گسترش بی عدالتی درآمدی بوده است. همچنین دامنه این آسیب ها در منطقه آمریکای لاتین را شهروندان احساس نمی کنند. لذا مردم را باید قربانیان اصلی پیوستن به چنین موافقت نامه هایی دانست که تنها منافع ثروتمندان و شرکت های غول پیکر چند ملیتی کشورهای ثروتمند را تامین می کنند.
  • دریک زد جکسون صفحه 97
    با طولانی شدن زمان جنگ عراق و کشته و زخمی شدن هزاران سرباز آمریکایی، بسیاری معتقدند که منابع اصلی این جنگ نصیب لابی قدرتمند شرکت های نظامی و پیمانکاران غیرنظامی طرف قرارداد ارتش آمریکا می شود. حقوق ها و پاداش های هنگفت پرداختی به مدیران عامل این شرکت ها از یک سو و دستمزدهای اندک کارکنان و کارگران این شرکت ها باعث ایجاد سؤالات فراوانی در اذهان آمریکایی ها گردیده است؛ چرا که همه این ولخرجی ها از جیب آنان پرداخت می شود
  • سام دالی هریس صفحه 101
    اعطای جایزه نوبل به دکتر محمد یونس که یک اقتصاددان آسیایی می باشد، ایده پرداخت اعتبارات خرد به نیازمندان را در سراسر دنیا به عنوان یک راهکار مناسب، معرفی نموده است. نویسنده با اشاره به خواسته های تعدادی از نمایندگان کنگره از رئیس بانک جهانی در جهت الگوگیری از این ایده، معتقد است که این بانک به دلیل جهت گیری های اقتصادی خاص خود، تمایلی به این کار ندارد. اما دلایل موفقیت بانک گرامین چه بود؟ پرهیز از دیوان سالاری و کاغذبازی، پرهیز از دریافت وثیقه، گسترش شعب در مناطق محروم و در یک جمله، اقداماتی متضاد با سیاست های بانک های تجاری. از سوی دیگر، در قاره آفریقا نیز ایده پرداخت اعتبارات خرد با موفقیت های زیادی روبه رو بوده است که می توان با حمایت جهانی از این سیاست، با بحران های اقتصادی و اجتماعی دامن گیر این قاره، مقابله نمود
  • علم و تکنولوژی
  • مگان تادی صفحه 104
    در حالی که شرکت های داروسازی آمریکایی سالانه قریب به 30 میلیارد دلار صرف ارائه انواع هدایا نظیر خودکار و دفتر یادداشت و تقویم، تا خرید بلیط هواپیما و تقبل هزینه شرکت در سمینارهای بازآموزی به پزشکان می نمایند، اما هنوز هم هیچ قانون مدونی در جهت محدود کردن این اقدامات ارائه نشده است؛ چرا که لابی این صنعت بسیاری از نمایندگان را قانع نموده که این چنین کمک هایی، هیچ تاثیری در تجویز دارو توسط پزشک ندارند. اما منتقدان با اشاره به حجم گسترده بودجه اختصاص یافته به این هدایا، معتقدند که شرکت های داروسازی، تنها در صورت ایجاد منافع مالی دست به این فعالیت ها خواهند زد.
  • مارک موردفورد صفحه 107
    بدن همه ما از انرژی، امواج الکترومغناطیس، ارتعاشات هورمونی و میلیاردها ذره باردار در حال ارتعاش تشکیل گردیده که وضعیت ما به چگونگی حالت آنها وابسته است. از سوی دیگر، با پیدایش خودروها، لامپ های روشنایی، مایکروفرها، تلفن های همراه و آی پادها و مخلوط کن های آشپزخانه، در هر لحظه میلیاردها موج دامنه دار روانه فضای زندگی روزانه ما می شود که تخریب سلول های بدن ما بخشی از نتایج آن است. نویسنده با اشاره به گسترش بهره گیری از امواج بی سیم وای – فای (wi-fi) در سالیان اخیر و نتایج مطالعات صورت گرفته پیرامون وجود ارتباط مستقیم این امواج و سرطان مغز، یادآوری می کند که این تشعشعات حتی فضای پیرامونی کی هانی را نیز دربر گرفته است. در پایان نیز نویسنده خواهان تصویب مقررات پیش گیرانه، به ویژه در جهت ممنوعیت انتشار این امواج در مدارس و کودکستان ها شده است، چرا که سلامت انسان ها در مقابل قیمت سود سهام ابرشرکت های صنایع ارتباطی و مخابراتی، مطمئنا هیچ ارزشی ندارد
  • روبرت استورمر صفحه 111
    انتقال هوایی 6 موشک کروز مسلح به کلاهک هسته ای از یک پایگاه هوایی ارتش آمریکا به منطقه ای در ایالت «لوینفریانا»، اعتراضات گسترده ای را از سوی فعالان اجتماعی و حامیان محیط زیست به وجود آورده است. آنچه که به این اتفاق اهمیتی دوچندان بخشیده، این است که این محموله تا 10 ساعت در محوطه فرودگاه مقصد رها شده بود. نویسنده این مقاله با اشاره به امکان بروز فاجعه ای جبران ناپذیر در پی حمل و نقل این محموله ها، معتقد است که با وجود قوانین کنترلی مختلف در این زمینه، وقوع چنین اتفاقاتی پرده از نارسایی های موجود در این بخش برمی دارد. اما آیا نتایج ارزیابی های کمیسیون تحقیق در این زمینه هم به سرنوشت تحقیقات مربوط به رسوایی های زندان ابوغریب منتهی خواهد شد
  • محیط زیست
  • جان برگ صفحه 115
    تغییرات گسترده آب و هوایی کره زمین که منشا اصلی آن زیاده خواهی کشورهای صنعتی-و در راس آنها آمریکا- و عدم پای بندی آنها به قوانین بین المللی می باشد، با سرعتی مهار ناشدنی جهان را به سمت فاجعه ای جبران ناپذیر سوق می دهد. افزایش تولید گازهای گلخانه ای توسط چند کشور صنعتی، وجود خودروهای آلاینده و مصارف خانگی باعث تسریع گرم شدن زمین شده است. پدیده ای که در صورت ادامه روند کنونی، تا چند دهه آینده چهره زمین را دگرگون خواهد ساخت. ذوب یخچال های قطبی، بالا آمدن آب اقیانوس ها و به زیر آب رفتن بخش وسیعی از خشکی های زمین، همگی به معنای نابودی حیات بشر بر روی این کره خاکی به دست خود او می باشد.
    سیاست مداران دو حزب سیاسی آمریکا، تابستان گذشته، پیش از تشکیل کمیته بررسی تغییرات آب و هوایی کره زمین، به همراه هیئتی به نمایندگی از صنعت زغال سنگ و سوخت های فسیلی، طی گزارشی تصریح کردند، تمامی تجهیزات نیروگاه های برق که با سوخت فسیلی کار می کنند، به فعالیت خود ادامه خواهند داد. همچنین برای مقابله با افزایش احتمالی نیروگاه های سوخت فسیلی چین در سال های آینده نیز راه کارهایی اندیشیده شد
  • ژوهان هری صفحه 119
    در سال جاری و در سایه سیاست های نادرست کشور چین در بخش مصرف انرژی، این کشور به یکی از بزرگ ترین تولید کننده های گازهای گلخانه ای تبدیل گردیده است. به علاوه، ابر سیاه و تیره ای از دود در بسیاری از شهرهای این کشور قابل مشاهده است و بسیاری از رودهای چین به انواع موادشیمیایی و سمی خطرناک آلوده گردیده اند.
    اما در سال های اخیر، تعدادی از کارشناسان با طرح ایده «بودجه کربن» در صدد پایان دادن به بی توجهی های موجود در زمینه مصرف انرژی های فسیلی برآمده اند تا مشکلات فراوان ناشی از مصرف آنها کاهش یابد. و البته باید دانست که آینده کره خاکی ما نیز به اقداماتی وابسته است که ما از هم اینک باید در این راه بکوشیم
  • کارولین لوکاس صفحه 124
    به دنبال گسترش سریع شرکت های هواپیمایی و افزایش سفرهای هوایی، کارشناسان محیط زیست از آثار زیانبار زیست محیطی این فعالیت ها به شدت احساس نگرانی می کنند. تولید گازهای گلخانه ای و سایر گازهای غیرکربنی تخریب کننده لایه ازون، مهم ترین چالش فراروی توسعه این صنعت است. در این شرایط، کارشناسان و مدیران صنایع هوایی، هنوز هم در اندیشه گسترش دامنه فعالیت هایشان هستند. نویسنده با یادآوری لزوم مسئولیت پذیری شرکت های هوانوردی در مورد اقداماتشان، خواهان الزام این شرکت ها به پذیرش معاهده های بین المللی، تجدیدنظر در طرح های توسعه ای این صنعت و اقدامات سریع دولت ها در تغییر شرایط کنونی می باشد.
  • رالف نادر صفحه 127
    در چند دهه اخیر، شرکت های فعال در صنعت گردشگری دریایی با ایجاد آلودگی های مختلف سمی و شیمیایی و سرازیر نمودن انواع پسماندهای خود به اقیانوس ها، موجبات نابودی تپه های مرجانی و نابودی انواع گونه های جانوری و گیاهی را فراهم نموده اند.