فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 62 (شهریور 1387)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 62 (شهریور 1387)

  • 128 صفحه، بهای روی جلد: 12,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/08/10
  • تعداد عناوین: 19
|
  • فرهنگ و اجتماع
  • دیوید آرگریس صفحه 5
    شکاف فکری کنونی موجود در دنیای غرب که به دنبال رویکرد نظامی گرایانه راست گرایان افراطی و نومحافظه کاران حاکم بر کاخ سفید به وجود آمده، بیش از همیشه، هویت غرب مدرن و آینده آن را در هاله ای از ابهام قرار داده است. نویسنده با اشاره به تاریخچه شکل گیری بلوک غرب معتقد است که اتحاد اروپایی ها و آمریکا، از ابتدا بر پایه منافع ملی آنان بوده و اقدامات سیاسی متعدد انجام شده، نمی تواند بنیان های متزلزل غرب مدرن را حفظ نماید. در پایان نیز گزارشی از کنفرانس بین المللی برپا شده از سوی مرکز مطالعات آمریکا و غرب با عنوان «آیا هنوز هم مفهومی به نام غرب وجود دارد؟» و خلاصه ای از مهم ترین سخنرانی ها و مقالات مطرح شده در آن، ارائه گردیده است
  • جاناتان رو صفحه 20
    بازارهای سنتی و بومی از دیرباز به عنوان اماکنی اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی، کارکردهای مختلف و مؤثری داشته اند. اما در چند دهه اخیر و به دنبال ارائه تئوری های بازارهای اقتصادی مدرن، ما با بازارهایی خشک و بی روح روبه رو هستیم که نابودی ارزش های زندگی انسانی را تسریع نموده است. نویسنده با اشاره به موج گسترده روی آوردن مردم شهرهای آمریکا به تشکیل و خرید از بازارهای هفتگی محلی در بوستان های عمومی حومه شهرها، معتقد است، ما دیگر بار در حال حرکت به سوی روش های پایدار و بهره ور زندگی پدربزرگ هایمان هستیم.
  • دن هازن صفحه 29
    پایگاه اینترنتی Alternet.org، همه ساله با توجه به نظرات کارشناسان و تحلیل گران مستقل، نویسندگان خود و همچنین خوانندگان و مخاطبان این پایگاه، 10 کتاب پیشرو و چالش برانگیز منتشر شده را معرفی می نماید. در این مقاله که توسط مدیر این پایگاه اینترنتی به نگارش درآمده، پس از معرفی شیوه انتخاب، به خلاصه ای از موضوعات مطرح شده در هر یک از این کتاب ها اشاره می گردد
  • جمی منوتیس صفحه 39
    انتخاب شرکت بریجستون به عنوان حامی مالی اصلی مسابقه فینال لیگ فوتبال آمریکایی، اعتراضات زیادی را در میان گروه های حامی حقوق بشر برانگیخته است. چرا که این شرکت در 80 سال گذشته، کائوچوی مورد نیاز خود را از مزارع کشور فقیر لیبریا تامین می نماید که استثمار زنان و کودکان، تخریب محیط زیست، پایمال نمودن حقوق کارگران، پرداخت حقوق هایی اندک، ضرب و شتم کارگران و وجود شرایط غیربهداشتی در این مزارع، وضعیتی برده وار را فراهم نموده است. با توجه به فروش بالای محصولات این شرکت در بازار آمریکا، تحریم خرید لاستیک های بریجستون تا زمان تغییر این وضعیت اسفبار، بهترین راهکار فراروی مصرف کنندگان ایالات متحده خواهد بود.
  • میشا گاوس صفحه 47
    همزمان با اعلام رسمی نامزدی شهر شیکاگو برای میزبانی بازی های المپیک تابستانی سال 2016 میلادی، بسیاری از منتقدان و مخالفان برپایی این رقابت های پر سر وصدا، به اعلام دلایل مخالفت خود با این مسابقات پرداخته اند. نویسنده که خود از ساکنان این شهر می باشد، با توجه به آثار ناگوار برپایی این بازی ها در شهرهای میزبان، به ویژه آواره نمودن مردم محلی، سرکوب آنان با روش های غیرانسانی، ایجاد تورم، ساخت پروژه های عمرانی کم فایده، به وجود آوردن انبوهی از بدهی های کمرشکن، تخریب محیط زیست و پرداخت رشوه به مقامات محلی، یادآوری می کند که مدیران کمیته بین المللی المپیک، در سال های اخیر به دنبال اعتراضات گسترده مردم شهرهای برلین و تورنتو و ناگویا، نامزدی این شهرها را لغو نمودند. بدین ترتیب، مردم شیکاگو نیز می توانند با همبستگی و اتحاد و مقاومت، از بروز یک فاجعه بزرگ جلوگیری کنند
  • روبرت جنسن صفحه 61
    در سال های اخیر، کتاب های مستند، جذاب و تکان دهنده ای در مورد داستان کشف آمریکا و اقدامات کاشفان اروپایی این سرزمین انتشار یافته است و بسیاری از افراد نیز با حقایق مربوط به چگونگی شکل گیری ایالات متحده آشنا شده اند. نویسنده این مقاله با اشاره به این واقعیت های تکان دهنده و غیرانسانی معتقد است که باید با تحریم برپایی جشن های روز شکرگزاری، همه آمریکایی ها نفرت خود را از ظلم و ستم و نسل کشی اعلام کنند. دیدگاهی که می تواند در تغییر رویکردهای کنونی دولتمردان کشورشان مؤثر واقع گردد.
  • کری لیدرسن صفحه 70
    به قدرت رسیدن یکی از مدیران کارخانجات کوکاکولا در مکزیک، بهانه ای را برای تبیین جایگاه و نفوذ این شرکت در منطقه آمریکای جنوبی و دریای کارائیب فراهم نموده است. نویسنده با اشاره به تبلیغات گسترده و تهاجمی کنونی برای این نوشابه ها، سرانه بالای مصرف نوشابه در این کشورهای فقیر و حضور این محصول در مدارس و پارک ها و جشن های کریسمس، از کوکاکولا به عنوان مذهب دوم آمریکای لاتین یاد می کند. آیا با تهدید و ارعاب و ترور و ضرب و شتم کارگران فعال در اتحادیه های کارگری و رفتارهای برده وار، می توان پایه های این سلطه را مستحکم تر نمود؟
  • رسانه ها و ارتباطات
  • تریونی گاندی صفحه 80
    اعتراضات گسترده مردم هند به ساخت چند فیلم پرسر و صدا و وقیح، توجه عموم شهروندان هندی را به موضوع استحاله سینمای سنتی و بومی کشورشان، معطوف نموده است. نویسنده با اشاره به تغییرات به وجود آمده در نمایش صحنه های رقص و خوانندگی زنان، همراه با برهم خوردن الگوهای سنتی پوشش، طراحی صحنه و ریتم رقص ها، معتقد است که اختلافات فکری سنت گرایان و کارگردانان غربگرا، باید سرانجام در مجامع علمی و فرهنگی و نه به وسیله آتش زدن تصاویر و عروسک های بازیگران، حل و فصل گردد.
  • نانسی ون سن صفحه 88
    سیستم کنونی آموزش رشته های هنری در کالج ها و دانشکده های هنری، به ویژه بدهی های اقتصادی به وجود آمده و سرکوب خلاقیت دانشجویان، هنرمندان جوان آمریکایی را با چالش های زیادی روبه رو کرده است. نویسنده این مقاله که سابقه ای طولانی در فعالیت های هنری ایالات متحده دارد، با نگاهی به وضعیت جوانان فارغ التحصیل رشته های هنری که بسیاری از آنها دچار انزوا و افسردگی می شوند، معتقد است که خلق انواع آثار به اصطلاح هنری پوچ و مبتذل و بی ارزش، نشانگر عمق فاجعه کنونی در حوزه های مختلف هنری کشور آمریکا می باشد. آیا هنرمندان واقعی آمریکایی در آستانه یک مرگ تدریجی قرار نگرفته اند؟
  • سیاسی و اقتصادی
  • پیر کنیسا صفحه 95
    سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) در حالی نشست استثنایی سران کشورهای عضو را از دوم تا چهارم آوریل در بخارست برگزار کرده که در منجلاب افغانستان گرفتار آمده، عزم ایالات متحده برای استقرار پایگاه های موشکی در اروپا، میان اعضای پیمان تفرقه انداخته و روسیه به خرده گیری از آن پرداخته است. بیش از چهل سال پس از تصمیم ژنرال دوگل به کناره گیری از فرماندهی نظامی فراگستر این سازمان و به رغم وعده های های نیکلا سارکوزی برای بازنگری در این گزینه، ناتو با تردید هایی درباره ماهیت خود روبروست. هرچند برخی رؤیای اتحاد میان دو سوی اقیانوس اطلس را در سر می پرورانند که ماموریت تضمین سروری جهان غرب بر سراسر عالم را بتوان به آن سپرد، به نظر می رسد که گروه اندکی نیز بیمناک از خطر محتملی است که سیاست های راهبردی آمریکا برای اروپا می تواند در بر داشته باشد.
  • کریس هدگز صفحه 110
    در سال های اخیر، کارشناسان و تحلیل گران برجسته آمریکایی، از شکل گیری جریان نوظهور فاشیسم مسیحی در ایالات متحده ابراز نگرانی نموده اند. نویسنده که کتابی نیز با عنوان «فاشیسم آمریکایی» نگاشته است، با اشاره به رویکردهای فرهنگی این جنبش رادیکال،به ویژه خرافه گرایی، تلاش برای نابودی مخالفان، حمایت از ابرشرکت ها و نادیده انگاری مشکلات جامعه، یادآوری می کند که بین رویکردهای این فاشیست های مسیحی و حزب نازی آلمان، مشابهت های زیادی وجود دارد.آیا با قدرتمند شدن الیگارشی آمریکا و تولد فاشیسم مسیحی، ما شاهد مرگ دموکراسی در ایالات متحده نخواهیم بود؟
  • اریک رولو صفحه 118
    در سال های دهه 1980، روشنفکران اسرائیلی شاهد آغاز دگرگونی چشم گیری بودند که با تولد نسل جدیدی از مردان و زنانی رقم خورد که نه هولاکوست (شوآ، به عبری) و نه ایجاد دولت اسرائیل را ندیده بودند. این تحول همچنین شاهد بلوغ تدریجی نخبگانی بود که از آن پس توانستند، بدون هیچ عقده ای به داوری گذشته نشسته و از اسطوره هایی که رهبران اسرائیل به صورت تابویی اشاعه کرده بودند، خود را خلاص کنند.
    (البته این مقاله اصل موجودیت اسراییل را مشروع می داند اما در عین حال حاوی نکاتی خواندنی است.)
  • مایلک رزیما صفحه 134
    طی سال های پس از جنگ جهانی دوم، تلاش های بسیاری در جهت مثبت و سازنده نشان دادن این جنگ خانمان سوز شده است. داستان های مجعول و دروغ های بافته شده توسط تبلیغات عمیق رسانه ای در بزرگ نمایی دست آوردهای آن و نشان دادن این جنگ به عنوان "جنگی خوب"، بی عدالتی ها و رسوایی های کشورهای متفق درگیر در جنگ و در راس آنها ایالات متحده را از نظرها پنهان نگه داشته است. نویسنده این مقاله در تلاشی برای نقد مستدل دروغ های دولت آمریکا به مردم این کشور و کوشش سردمداران آن در توجیه جنایات جنگی شان، این شعارها را که دیگر به صورت افسانه درآمده اند –چون غلبه بر فاشیسم، از بین بردن اردوگاه های مرگ یهودیان و انتقام حمله پرل هاربر- نفی کرده و تصریح می کند که جنگ جهانی دوم، در حقیقت وسیله ای برای گسترش امپریالیسم و سلطه جهانی کشورهای قدرتمندی چون ایالات متحده آمریکا بوده است.
  • دیل جیاجون وین صفحه 149
    همزمان با آغاز قرن بیست و یکم، قرنی که در آن منابع نفت کره زمین به پایان خواهد رسید، لزوم کسب آمادگی همه دولت ها و ملت های دنیا برای مقابله با آثار این شرایط جدید، بیش از همیشه احساس می گردد. با توجه به آثار مختلف و متفاوت رویارویی دو کشور کوبا و کره شمالی با کمبود نفت در اوایل دهه نود میلادی، که در کوبا به توسعه یک سیستم کشاورزی پایدار و طبیعی و در کره شمالی به قحطی و گرسنگی و مرگ هزاران انسان منتهی گردید، یادآوری می شود که این وضعیت می تواند نشانگر شرایط آینده سیستم کشاورزی نفت محور ما باشد. آیا هم اینک نیز برای انتخاب یک راه حل مناسب کمی دیر نشده است؟
  • رابرت سی، هینکلی صفحه 160
    آثار زیانبار و فاجعه آمیز فعالیت ابرشرکت ها در حوزه های انسانی، فرهنگی، اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی به ویژه در سه دهه اخیر، اذهان بسیاری از کارشناسان و پژوهشگران را به خود جلب نموه است. این غول های تجاری با استفاده از فن آوری های روز آمد و قدرت چانه زنی بالا و سرمایه های هنگفت مالی و انسانی، به نقش آفرینان اصلی جوامع ما تبدیل شده اند و لزوم تغییر در شرایط کنونی و انجام اصلاحات مختلف، کاملا ضروری به نظر می رسد. نویسنده با اشاره به سوابق کاری خود در سال های اخیر، معتقد است که باید در خواسته های سرمایه گذاران و صاحبان این ابرشرکت ها از مدیران انتصابی، تجدیدنظری اساسی صورت گیرد، چرا که در کنار موضوع سودآوری و منافع اقتصادی، حفظ ارزش های انسانی، محیط زیست، سلامت و شرافت کارگران و در نهایت رفاه جامعه نیز باید مورد توجه واقع شوند.
  • علم و تکنولوژی
  • گرت ودوین صفحه 170
    رشد بالای ابتلای زنان سراسر دنیا به سرطان سینه و مرگ سالانه میلیون ها زن به دلیل این بیماری، توجه زیادی را در مورد علل گسترش آن به وجود آورده است. نویسنده این مقاله به پاره ای از دلایل به اثبات رسیده نظیر وجود مواد سمی در طبیعت و رژیم غذایی افراد، استفاده از استروژن های طبیعی و مصنوعی، استفاده از داروهای مختلف و یا فلزات سنگین، همجواری با دود سیگار و انواع رنگ ها، آنتی بیوتیک ها و مصرف داروهای کاهش دهنده استرس، معتقد است که سیستم کنونی زندگی ما، اصلی ترین دلیل ایجاد چنین شرایط ناگواری است و باید پیش گیری بر درمان ترجیح داده شود.
  • ساندرا گوبرین صفحه 177
    انجام سالانه 11 میلیون جراحی زیبایی در ایالات متحده و روند رو به رشد دامنه این صنعت، نگاه کارشناسان را به سوی فرصت ها و تهدیدهای این صنعت پول ساز جلب نموه است. نویسنده با اشاره به انتقادات گسترده غربی ها از چند سنت فرهنگی کشورهای در حال توسعه نظیر ختنه دختران و یا دستکاری آلت تناسلی و سینه های زنان و مردان و مشابهت زیاد چنین اقداماتی با عمل های جراحی پلاستیک مرسوم در صنعت زیبایی مصنوعی، معتقد است که ما با یک امپریالیسم فرهنگی روبه رو هستیم. با وجود مخاطرات فراوان این عمل های جراحی، اهدای کارت هدیه این عمل های زیبایی مصنوعی چه معنایی دارد؟
  • محیط زیست
  • جورومن صفحه 190
    با وجود ممنوعیت شکار وال ها در دو دهه اخیر، همه ساله به دلایلی نظیر به دام افتادن آنها در تورهای صیادی، صید غیرقانونی، مانورهای نظامی، آلودگی اقیانوس ها و شکار گسترده وال ها تحت نام تحقیقات علمی، هزاران وال جهت فروش گوشت آنها، به ویژه از سوی دولت های ژاپن و نروژ و ایسلند، قتل عام می گردند. نویسنده با اشاره به تلاش های فراوان این سه دولت برای آزادسازی صید وال ها و استفاده از سیاست رشوه دهی به کشورهای آفریقایی معتقد است، هیچ یک از دولت های دنیا حق ندارند که زندگی این جانداران زیبا و مغرور و با هوش و دوست داشتنی را فدای منافع لابی قدرتمند شکار و یا به دست آوردن مشتی دلار بنمایند.
  • داگلاس فوستر صفحه 200
    در سال های اخیر، استفاده از ماده تستوسترون که در گذشته برای بیماران و یا افراد دارای هورمون اندک جنسی مردانه تجویز می شد، به صورتی گسترده در سطح دنیا رایج گردیده است. نویسنده این مقاله با اشاره به آسان تر شدن راه های مصرف این ماده محرک و تبلیغات گسترده شرکت های سازنده برای جلب توجه مردان میان سال، یادآوری می کند که امروزه حتی جوانان و نوجوانان نیز در بازارهای سیاه به دنبال خرید تستوسترون هستند. با توجه به آثار جانبی ناگوار این ماده به ویژه رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه و اختلال در کارکرد اعضای بدن، تا چه زمانی باید سلامت شهروندان، قربانی سیاست های تجاری شرکت های داروسازی گردد؟