فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 71 (خرداد 1388)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 71 (خرداد 1388)

  • 120 صفحه، بهای روی جلد: 14,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/04/25
  • تعداد عناوین: 21
|
  • فرهنگ و اجتماع
  • لیلیانا سگورا صفحه 5
    صدور یک حکم اجرایی از سوی باراک اوباما در هفته های اخیر، بحث های زیادی را در مطبوعات آمریکا دامن زده است. بر اساس این حکم، یک دفتر مشورتی ویژه در امور مذهبی در سازمان کاخ سفید گشایش می یابد تا وظیفه هماهنگی و تخصیص بودجه بین گروه های مذهبی ذی صلاح را بر عهده بگیرد. دستور دیگر اوباما مبنی بر گشایش گرد هم آیی های عمومی رئیس جمهور با دعا هایی که توسط کاخ سفید سفارش داده می شود و مورد تایید قرار می گیرد، بر حرارت بحث اخیر افزوده است
  • جودی روت صفحه 11
    پیچیده شدن زندگی ها و اتکای روز افزون به وسایل تجملی ای که اکنون جزء ضروریات زندگی محسوب می شوند، عرصه را بر روح و روان آدمی تنگ کرده اند و این در حالی است که بازگشت به زندگی ساده فارغ از پیچیدگی های زندگی مدرن و مصرف زده، می تواند زندگی ای معقول و همراه با آرامش را برای ما تامین کند.
  • سوزی اورباخ صفحه 15
    متن زیر که چکیده ای است از کتاب «بدن ها» نوشته سوزی اورباخ، به موضوع بسیار مهم و مبتلابه بسیاری از جوامع امروز می پردازد. آگهی های تجاری فزاینده ای که از هر طرف، افراد جامعه را در هر سن و موقعیت اجتماعی زیر بمباران خود گرفته اند، چه تاثیری بر روان و نگرش آنها دارند؟ این آگهی ها و شرکت های سفارش دهنده آنها که داشتن بدن هایی زیبا و شکیل را به همگان نوید می دهند، نگرش و قضاوت مردم را نسبت به بدن های خود تغییر داده و یک نارضایتی همیشگی از وضعیت جسمانی خود را در آنها دامن می زنند. نارضایتی آزاردهنده ای که سرانجام فرد را به سمت مصرف فرآورده ها و روش های تبلیغی این شرکت ها سوق می دهد
  • جرج مانبیوت صفحه 22
    چه عاملی باعث به قدرت رسیدن افرادی چون جرج بوش و سارا پیلین در آمریکا می شود؟ نویسنده برای یافتن جواب این پرسش به کند و کاو در میان سنت های سیاسی آمریکا و ضعف های موجود در سیستم آموزشی این کشور می پردازد و به این نتیجه می رسد که عمده مردم آمریکا با عبور از میان این سیستم آموزشی ناقص، به مردمی سهل انگار تبدیل شده اند که ناگزیر دولتمردانی سهل انگار را انتخاب می کنند. فقدان گفتمان روشنفکری در فضای انتخاباتی آمریکا نیز به سر بر آوردن سیاست مداران بی فکری می انجامد که توانایی بهره برداری از ضعف های موجود در نگرش های رای دهندگان آمریکایی را دارند.
  • کی هیون (اندی) کیم صفحه 26
    نویسنده در این مقاله به بررسی عللی می پردازد که سبب می شود عده ای از انسان ها به ویژه در غرب تبدیل به قاتلان زنجیره ای شده و در نتیجه دست به جنایت های غیر قابل توجیهی بزنند. لذا در ابتدا تعاریفی از این گونه قاتلان به دست می دهد، سپس در مقام بیان علل این گونه فجایع، به دو دسته علل اشاره می کند: «طبیعت» و «تربیت» که اولی بیشتر ناظر بر شرایط جسمی و ژنتیکی فرد و دومی ناظر بر شرایط محیطی این گونه افراد است. در بیان علل طبیعی، او به آسیب های مغزی اشاره کرده و اختلالات روانی ناشی از آن را یکی از مهم ترین علل این جنایات تلقی می کند. سپس در مقام بیان علل تربیتی، به شرایط محیطی این قاتلان اشاره کرده و به وضعیت آنها خصوصا در دوران کودکی که به نحوی مورد بی مهری قرار گرفته اند پرداخته و تاثیرگذاری شرایط محیطی بر رفتار این افراد را مورد بررسی قرار می دهد. و در نهایت به طرح این مساله می پردازد که نیرویی درونی در همه انسان ها وجود دارد و این قاتلان در مهار این نیرو کامیاب نبوده؛ لذا دست به چنین جنایاتی می زنند
  • اتان ایندی صفحه 31
    آیا بین رکود اقتصادی و فرهنگ فست فودی ارتباطی وجود دارد؟ آیا رونق رستوران های فست فود نتیجه بروز رکود اقتصادی است، یا یکی از علل تشدید آن؟ نویسنده در این مقاله ضمن توصیف فرهنگ فست فودی و اثرات اجتماعی آن ادعا می کند که با وخامت روزافزون شرایط اقتصادی مردم آمریکا، اقبال آنها نسبت به رستوران های فست فود شدت گرفته و رستوران ها نیز که از این امر آگاه هستند، برای جذب بیشتر مردم و سودآوری بیشتر، قیمت غذاهای خود را در سطحی حفظ کرده اند که بر تعداد مشتریانشان بیفزایند.
  • رسانه ها و ارتباطات
  • متیو آلفرد، رابی گراهام صفحه 36
    درباره نفوذ سازمان سیا بر هالیوود، چندین دهه است که داستان های زیادی بر سر زبان هاست. اما در همین یک دو دهه گذشته بود که چگونگی این نفوذ و میزان تاثیرگذاری سیاست های سیا بر فیلم های تولیدی توسط هالیوود، به شکلی مستند روشن شده و در قالب کتاب ها و مقالات مختلف در اختیار افکار عمومی آمریکا و جهانیان قرار گرفته است.
  • سیاسی و اقتصادی
  • ویکن چتریان صفحه 43
    هزاران جنگجوی اسلام گرا که زمانی برای جنگ با آمریکا به عراق رفته بودند، امروز در سراسر خاورمیانه و اروپا و آسیای مرکزی پراکنده شده اند. در رسانه های عرب زبان، این افراد را «از عراق برگشته ها» می خوانند. این نسل جدید جهادگراها که عموما جوان و فاقد سابقه سیاسی هستند، امروز با ایدئولوژی جدید و تندروانه ای به میهن خود و یا کشور های دیگر باز می گردند که در شرایط طاقت فرسای جنگ عراق آبدیده شده اند. سرزمین هایی که در آنها اغلب فضای سیاسی کاملا خالی است.
  • افول هژمونی / گفت و گوی عاصف غفوری با نوام چامسکی
    صفحه 53
    نوام چامسکی در پاسخ پرسش هایی که عاصف غفوری خبرنگار مشهور عرب از او می پرسد، ضمن تاکید بر این فرضیه که هژمونی آمریکا در چند دهه اخیر رو به کاهش داشته، با ذکر نمونه های تاریخی و کند و کاو در پیشینه این کشور، به ارائه مثال های عینی از این کاهش هژمونی می پردازد. او در ریشه یابی دلایل این کاهش سلطه، زمینه های اقتصادی این رویداد را نیز به بهانه بحران اقتصادی اخیر مورد بررسی دقیق قرار می دهد.
  • عبدالوهاب المسیری صفحه 61
    مسئله نابودی اسرائیل و پایان طرح صهیونیستی از جمله مسائلی است که مدت هاست در میان اندیشمندان و متفکران صهیونیستی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و غالبا در هر دوره ای با بروز اتفاقاتی همچون جنگ های اعراب و اسرائیل، انتفاضه فلسطین و... به شکل جدیدی جلوه می کند. با وقوع جنگ اخیر لبنان و اسرائیل، این مسئله دوباره مطرح شد و گمانه زنی های فراوانی در قبال این مسئله صورت گرفت. در نهایت، شاید بتوان علت طرح چنین مسئله ای را از سوی اندیشمندان صهیونیست، مقایسه دولت اسرائیل با استعمار مسیحی که سابقا در این منطقه وجود داشته و اکنون چیزی جز ویرانه های آن باقی نمانده، جست و جو کرد.
  • چیپ وارد صفحه 68
    نویسنده با نگاهی متفاوت به مقوله امنیت داخلی، مشخصه های نوی را برای آن برمی شمارد که در طرح های فعلی تامین امنیت ملی آمریکا غایب هستند. او تامین امنیت غذایی شهروندان آمریکایی را بسیار مهم تر از طرح های مقابله با حملات تروریستی می داند و معتقد است، چون به خطر افتادن امنیت غذایی آمریکا در اثر عوامل گوناگونی که از دست دولتمردان آمریکایی خارج است، بر تعداد بسیار بیشتری از شهروندان آمریکایی تاثیر می گذارد، آنها باید در فرض های بنیادین خود در مورد امنیت ملی، تغییرات بنیادینی به وجود آورند و این ابعاد را نیز در آن بگنجانند
  • آدام دابلیو، پارسونز صفحه 73
    بحران اقتصادی اخیر که تمامی جهان را درنوردیده است، بحث های زیادی را پیرامون خاستگاه های بروز این بحران در میان نظریه پردازان و کارشناسان حوزه های مختلف بر انگیخته است. از جمله این مباحث، موضوع محوری جهانی سازی است که بیش از دو دهه بر شئون مختلف اقتصاد جهان سایه انداخته و با وجود مخالفان زیادی که در تمام این سال ها داشت، به گفتمانی محوری در حوزه اقتصاد سیاسی تبدیل شده بود. اکنون با فروپاشی نظام های مالی در کنار و گوشه جهان، زمان طرح این پرسش فرا رسیده است که آیا حق با مخالفان جهانی سازی نبوده است؟ آیا جهانی سازی به نقطه پایان خود نرسیده است؟
  • جف مولگان صفحه 77
    بحران اقتصادی اخیر در جهان، ضعف های ساختاری نظام سرمایه سالاری را بار دیگر آشکار کرد و نشان داد که سرمایه سالاری توان پاسخگویی به چالش های دنیای پیچیده امروز را ندارد. در پاسخ به این پرسش که آیا سرمایه سالاری به پایان راه خود رسیده است یا نه، اندیشمندان و کارشناسان مختلف در ماه های اخیر گمانه زنی های زیادی انجام داده اند. مقاله حاضر که تلخیصی است از مقاله ای طولانی تحت همین عنوان، ضمن اشاره به مسیری که سرمایه سالاری تاکنون پیموده، این ایده را مطرح می کند که بی شک، تداوم سرمایه سالاری با مشخصه های فعلی آن امکان پذیر نیست.
  • جوئل اس. هرشهورن صفحه 85
    در ادامه بحث های فراگیری که پیرامون بحران اقتصادی اخیر در مطبوعات آمریکا جریان دارد،نویسنده این مقاله با بنا گذاشتن این فرض که تداوم وضعیت فعلی قطعا به بروز فاجعه و پیامد آن با توجه به انبوه سلاح های موجود نزد مردم شورش های مسلحانه خواهد انجامید، ضمن دعوت از مردم به انجام اعتراضات خیابانی گشترده به سیاست های فعلی دولت آمریکا، از آنها می خواهد تا به موجب حقی که قانون اساسی به آنها داده، به دنبال تشکیل گرد هم آیی کشوری برای تدوین متمم های جدید بر قانون اساسی جهت دگرگون ساختن بنیادی سیاست های دولتی باشند
  • ایزابل پیورت صفحه 90
    شمار اخراج ها روز به روز فزونی می یابد و در عین حال سهامداران چهل شرکت اول بورس فرانسه (کاک 40) در سال 2008 پنجاه و چهار میلیارد و دویست میلیون یورو سود سهام دریافت کردند. در مقابل چنین تقسیم ناعادلانه آشکار ثروت بین چند نفر آن هم در دوران بحران اقتصادی، رئیس جمهور فرانسه وعده تقسیم وسیعتر احتمالی سود سهام را علم کرد. البته که در شرایط فشار بر کارکنان و امحای مشاغل، چرب زبانی هر چه بیشتر درباره چنین وعده ای، هزینه ندارد.
  • برنارد امبرشت صفحه 96
    با اقتصادی که بر صادرات تکیه دارد، آلمان در مقابل بحران، سخت بی دفاع مانده است. علی رغم طرح باز راه اندازی (محرک) اقتصادی، دولت در سال 2009 کاهش چهار تا پنج و چهار دهم درصدی تولید خالص ملی را پیش بینی می کند. این شوک در فضایی فرامی رسد که روحیه ها در آن بسیار پایین است. فرار از مالیات، دستمزدهای نجومی، فساد، زنجیره ای از افتضاح ها، جامعه ای را تکان می دهد که اعتقادات پروتستان در آن هنوز با استواری پابرجاست. فراخوان های پی در پی برای «اخلاقی کردن» سرمایه داری نیز به همین دلیل انجام می پذیرند
  • مالکوم برس ویک صفحه 102
    بحران اقتصادی جاری تاثیرات مخربی بر اقتصاد امارات متحده عربی و به ویژه بر صنعت ساختمان آن وارد آورده است. به گونه ای که این کشور وضعیت رشک برانگیز سال های گذشته خود را به کلی از دست داده است.آیا این کشور خواهد توانست بار دیگر خود را به این جایگاه بازگرداند؟
  • جیل اندرسکی فراستر صفحه 106
    بر اساس نظرخواهی انجام شده توسط آسوشیتدپرس، سی و دو درصد مردم آمریکا نسبت به از دست دادن مشاغل خود یا اصلا نگران نیستند یا نگرانی اندکی دارند. نویسنده با دست مایه قرار دادن نتایج این نظرخواهی، ضمن اشاره به واقعیت های موجود در جامعه آمریکا و تاثیرات بحران اقتصادی اخیر، فرض هایی را بنا می کند و چون نمی تواند پاسخ اقناع کننده ای را برای آنها بیابد، ناگزیر به این نتیجه گیری می رسد که لابد یک سوم مردم آمریکا دیوانه اند که با وجود واقعیت های غیر قابل انکاری که هر روز زندگی خود یا اطرافیانشان را تحت تاثیر قرار می دهد، باز هم معتقدند که خطری مشاغل آنها را تهدید نمی کند.
  • علم و تکنولوژی
  • جرج مانبیوت صفحه 112
    تولید محصولات کشاورزی از طریق دستکاری ژنتیک، یکی از چالش های بزرگی است که فراروی کشورهای جهان قرار دارد. در این میان، با توجه به مخالفت مردم اکثر کشورهای غربی با تولید و مصرف این مواد، به دلیل سود سرشاری که از این طریق نصیب شرکت های تولید کننده این مواد خواهد شد، آنها فعالیت های خود را معطوف به کشورهای فقیری کرده اند که با مشکل کمبود مواد غذایی دست به گریبانند. نویسنده در این مقاله ضمن انتقاد از سیاست های دولت انگلیس در این حوزه، برخی از دلایل نهفته در پشت این سیاست ها را نیز فاش کرده و به نقد می کشد
  • جیم گودمن صفحه 117
    درحالی که حامیان کشاورزی صنعتی در دهه های اخیر وعده تحقق شعارهای خود را همواره مطرح می کرده است، اما شاهدیم که شرایط موجود به نحوی بوده که سال جاری با بیشترین شمار گرسنگان جهان همراه خواهد بود. گسترش شیوه های این نوع کشاورزی سبب شده تا شیوه های کارآمد سنتی به سادگی به فراموشی سپرده شوند و طبقه سنتی کشاورزان در زمره گرسنگان قرار گیرند.
  • محیط زیست
  • لورا واندنبرگ، ماریسل مافینی صفحه 119
    با وجود آنکه آثار زیانبار بسیاری از مواد شیمیایی بر جامعه علمی هویدا شده است، اما بی توجهی بدان و یا حتی کتمان آنها سبب شده تا روز به روز جمعیت بشری که مصرف کنندگان این مواد هستند، با آسیب های ناشی از مصرف این مواد مبتلا شوند. در این مقاله، تنها به آثار ماده ای بسیار پر مصرف در زندگی بشر امروز پرداخته شده است؛ ماده ای که همه روز، همه ما با آن مواجهیم.