فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 72 (تیر 1388)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 72 (تیر 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/04/11
  • تعداد عناوین: 21
|
  • فرهنگ و اجتماع
  • عبد الوهاب المسیری صفحه 5
    آمریکایی سازی چند دهه است که مورد توجه پژوهش گران امور فرهنگی و اجتماعی و سیاسی واقع شده است. به دنبال جنگ جهانی دوم و تضعیف موقعیت اروپا و به ویژه انگلستان، آمریکا توانست نقش مسلطی در تحولات جهانی ایفا کند و همپای گسترش سلطه سیاسی خود، به گسترش ارزش های فرهنگی خود که فرهنگی بر آمده از تمدن الحادی و مادی غرب بود، بپردازد و این همان روندی است که از آن با عنوان آمریکایی سازی یاد می شود. آقای المسیری محقق برجسته مصری در این مقاله به تحلیل پدیده آمریکایی سازی و ابعاد آن می پردازد
  • جان هری صفحه 12
    دوبی همواره به بهشت خاور میانه و نگین درخشنده اقتصادی عرب و کاپیتالیسم غرب در منطقه مشهور بوده است. اما زمان سختی ها فرا رسیده و داستان این شهر به گونه ای دیگر در حال رقم خوردن است.
  • رادنی ولایس صفحه 25
    مصرف بیش از حد کالاها و خدمات، پدیده ای است که سرمایه سالاری و اصالت دادن به بازار آزاد برای جوامع غربی به ارمغان آورده است. جهانی سازی و شرکت های جهانی شده نیز با کمک تبلیغات تجاری گسترده و یکسان سازی الگوهای مصرفی جوامع سراسر جهان از طریق تلویزیون و مدل سازی های صورت گرفته توسط گردشگران غربی، به این فرهنگ مصرفی دامن زده است. این فرهنگ مصرفی، سلامت فرهنگی، هویت های قومی و سلامت سیاره زمین را به مخاطره انداخته و تنها راه گریز از مشکلاتی که این فرهنگ بر جوامع انسانی تحمیل کرده، بازگشتن به الگوهای مصرفی منطقه ای و بومی مختص هر منطقه از جهان است.
  • ویلیام آستور صفحه 32
    یکی از موضوعات همواره مورد توجه منتقدان در مطبوعات آمریکا، مساله سیستم آموزشی این کشور و تنگناهای آن برای حل مشکلات کلان است. در این مقاله ضمن توجه به ابعاد مختلف این مساله، نویسنده بزرگ ترین ضعف این سیستم را تلقی متداول سیاست گذاران آموزشی آمریکا از مقوله آموزش می داند. بر اساس این تلقی، مقوله آموزش چیزی بیش از یک کالا نیست و دانشجو نیز صرفا یک مشتری است که این کالا را خریداری می کند. چنین برداشت منفعت گرایانه ای از مساله آموزش، آن را از ماهیت فرا مادی خود تهی می کند و تا سطح دیگر نیازمندی های مادی انسان پایین می آورد.
  • جرج مانبیوت صفحه 38
    نویسنده در این مقاله با بررسی تاثیراتی که رژیم غذایی بر سلامت روانی و رفتاری انسان و به ویژه کودکان دارد، با توجه به تاثیر آگهی های تجاری بر نحوه تغذیه کودکان، سیاستهای دولت انگلیس را در وضع مقررات نادرست برای جلوگیری از پخش آگهی های مربوط به مواد غذایی بی ارزش در برنامه هایی که برای کودکان ساخته می شود، به نقد می کشد.
  • ظاهر جمیل صفحه 42
    سوء استفاده و تجاوز جنسی یکی از معضلاتی است که ارتش آمریکا همواره با آن دست به گریبان بوده و صرفا گهگاه با گزارش یا شکایت یک یا چند تن از قربانیان است که این موضوع به عرصه عمومی کشیده می شود. نویسنده این مقاله با ذکر آمار و ارقام به این نتیجه می رسد که تجاوز و سوء استفاده جنسی از سربازان زن در ارتش آمریکا به فرهنگی قدرتمند و ریشه دار تبدیل شده که تا اراده ای را برای حل این معضل از سوی مقامات نظامی و سیاسی شاهد نباشیم، این که پیشینه ای به طول تاریخ شکل گیری این ارتش دارد، همچنان از میان سربازان زن قربانی خواهد گرفت.
  • دن بدنارز صفحه 49
    بحران اقتصادی اخیر هیچ یک از حوزه های اجتماعی و اقتصادی آمریکا را از تاثیرات خود بی نصیب نگذاشته است. یکی از مهم ترین این حوزه ها، عرصه بهداشت و درمان عمومی است که تعداد بسیار زیادی از مردم این کشور به خدمات آن وابسته هستند. این مقاله که خلاصه ای است از گزارش یکی از افراد مسئول بررسی حجم و دامنه این تاثیرات بر سیستم بهداشت عمومی آمریکا که مصاحبه های گوناگون با سرپرستان ادارات بهداشت و درمان مناطق مختلف این کشور، یافته های آن را مورد تایید قرار می دهند عمق و گستره اثرات مخرب کاهش شدید بودجه را بر حوزه بهداشت عمومی در ایالات متحده به خوبی نشان می دهد
  • رسانه و ارتباطات
  • جرمی اسکاهیل صفحه 55
    نویسنده مقاله با اشاره به پیشنهاد یک نظام آمریکایی مبتنی بر ضرورت تدوین یک راهبرد جدید برای مقابله با روزنامه نگاران و رسانه ها در زمان جنگ، این نکته را مطرح می کند که آمریکا سال هاست که در خلال جنگ های خود، این سیاست را به اجرا می گذارد. وی پس از ذکر موارد مختلف از زندانی کردن روزنامه نگاران بدون هیچ مدرکی و تشریح این روند، نتیجه می گیرد که باید با راه اندازی اعتراضات گسترده به خصوص از سوی روزنامه نگاران، نسبت به زندانی شدن روزنامه نگاران از سوی ارتش آمریکا، با تمام توان با این سیاست آمریکا مقابله کرد
  • سیاسی و اقتصادی
  • پل کریگ رابرتز صفحه 61
    در میان انبوه مطالبی که به بهانه اعتراضات خیابانی اخیر ایران در مطبوعات غربی و به ویژه آمریکایی در این روزها انتشار یافته، کمتر مطلبی است که به ارتباط این اعتراضات و طرح های جاری دولت آمریکا برای ایجاد بی ثباتی در ایران اشاره کرده باشد. نویسنده این مقاله با اشاره به صدور فرمانی از سوی جرج بوش برای صدور مجوز انجام طرح های مخفیانه از طرف سیا و نیز درخواست دولت بوش از کنگره آمریکا برای تصویب بودجه ای چهارصد میلیون دلاری جهت انجام این عملیات ها در ایران، رد پای طرح سیا را دراین اعتراضات دنبال می کند
  • صفحه 65
    نویسنده این مطلب پس از مشاهده حجم انبوه پیام هایی که در ارتباط با مسائل اخیر از طریق چند اکانت معدود در تویتر رد و بدل شده و پس از آن که در می یابد، تنها چند روز از گشایش این اکانت ها می گذرد و روز قبل از انجام انتخابات در ایران افتتاح شده اند، به صرافت می افتد که دریابد، این اکانت ها به چه کسانی تعلق دارد. وی پس از جست و جو در اینترنت در می یابد که تنها چند ساعت بعد از گشایش این اکانت ها، روزنامه اورشلیم پست به بهانه انتشار خبر این رویداد، به تبلیغ این اکانت ها پرداخته است. خبری که از ارزش خبری چندانی آن هم در سطح روزنامه ای با آن میزان اعتبار حرفه ای ادعایی برخوردار نیست
  • دانیل مک آدامز صفحه 69
    نویسنده این مقاله ضمن اشاره به نقش دولت آمریکا در طراحی و راه اندازی انقلاب های رنگی در چند کشور جهان، چگونگی اطلاق انقلاب سبز به اعتراضات خیابانی اخیر ایران را مورد کند و کاو قرار می دهد. وی با بررسی نقش برجسته سازمان «اقدام ملی برای دمکراسی» در صرف هزینه های هنگفت جهت تشویق این قبیل اقدامات، به طرح این ایده می پردازد که چون فعالیت های این سازمان در کنار دیگر طرح های دولت آمریکا برای ایجاد بی ثباتی در ایران، از دو سال پیش کلید خورده است، احتمال اینکه بخشی از پول های هزینه شده توسط این سازمان از کمپین میر حسین موسوی سر در آورده باشد نیز وجود دارد.
  • دیوید سیروتا صفحه 72
    واگذاری اختیارات زیاد و بعضا فراقانونی به مجریان سیاست های آمریکا به بهانه وخامت بحران اقتصادی اخیر و ضرورت سرعت عمل در اجرای این سیاست ها، پدیده ای است که نویسنده این مقاله با عنوان تزاریسم از آن یاد می کند. نویسنده با اشاره به موارد مشابه این وضعیت در دهه های گذشته، این استنتاج را ارائه می دهد که آمریکا به مدت یک قرن است که پای در این راه گذاشته وبه این ترتیب، ارزش ها و اصول دموکراتیک را که شاکله هویت آمریکا را تشکیل می دهد، مخدوش کرده است.
  • جفرسون کرنر صفحه 77
    در این مقاله، نویسنده با ذکر تاریخچه مختصری از شکل گیری جنبش صهیونیسم، به گوشه ای از فعالیت های آن اشاره می کند. او معتقد است، این جنبش با تمرکز بر یهود ستیزی موجود در اروپا و با تکیه بر ملیت و نژاد یهود، موفق به همراه کردن بسیاری از یهودیان در مهاجرت از سرزمین های خود به فلسطین شد. او به تشریح نفوذ صهیونیست ها در بخش های مختلف دولت آمریکا همچون کاخ سفید، کنگره، وزارت خارجه، وزارت دفاع، سازمان سیا و سایر مراکز امنیتی، به منظور پیشبرد اهداف صهیونیستی خود که تنها و تنها تامین کننده منافع اسرائیل است، می پردازد و سپس با اشاره به پاره ای از اقدامات جاسوسی صهیونیست ها در آمریکا در طی شصت سال اخیر، به نفوذ بالای جاسوسی آنان در آمریکا پرداخته و در نهایت، سیاست خارجی آمریکا را متاثر از همین نفوذ قلمداد می کند.
  • جاناتان کوک صفحه 83
    به دنبال فاش شدن موضوع وجود یک زندان مخفی در اسرائیل و رسیدن گزارش های مختلفی مبنی بر به کارگیری شکنجه در این زندان، سازمان های مدافع حقوق زندانیان، در تلاش برای یافتن مکان این زندان و نیز تعداد زندانیانی که در آن نگهداری می شوند، نتوانسته اند این کشور را وادار به ارائه هیچ گونه اطلاعاتی درباره آن کنند. نویسنده این مقاله با کند وکاو در این مساله، این موضوع را عنوان می کند که با توجه به رفتار دولت اسرائیل در ارتباط با این زندان مخفی و نیز شواهد به دست آمده از سوی کسانی که در گذشته در این کشور زندانی بوده اند، به طور حتم، زندان های مخفی بسیار دیگری نیز در این کشور وجود دارند که هیچ کس حتی از وجود آنها مطلع نیست.
  • ارنو زاشاری صفحه 88
    صندوق بین المللی پولکه از هر سو با انتقاد رو به روست، می خواهد چهره ای دیگر از خود ارائه دهد. این صندوق عزم خویش را در اصلاح شیوه عملکرد و همچنین سیاست خود جزم کرده است. گرچه صندوق همچنان پی گیر تحمیل برنامه های کاهش هزینه های دولت در کشورهای دستخوش مشکلات است، اما با عدم توازن کشورهای ثروتمند، که عجبا خود منشاء بحرانند، سازگاری دارد. چگونه می توان توجیه کرد که تسهیلات مالی و اختیارات این سازمان در پایان کار گرد هم آیی گروه 20، متشکل از کشورهای عمده ثروتمند و نوخاسته در لندن تقویت شده باشد؟
  • جوئل میک اور صفحه 122