فهرست مطالب

مجله تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران
سال بیست و هشتم شماره 4 (پیاپی 45، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/05
  • تعداد عناوین: 15
|
  • عبدالله الیاسی*، کاظم دوست حسینی، مهدی تجویدی، امیرحسین بهروش صفحه 597
    در این تحقیق امکان ساخت تخته های چوب پلاستیک متخلخل (Wood Plastic Composites Foam) با استفاده از روش قالب گیری تزریقی و همچنین اثر نوع ماده لیگنوسلولزی بر خواص کاربردی این چندسازه ها مورد بررسی قرار گرفت. تخته های چندسازه چوب پلاستیک به ابعاد 2/3×105×105 میلی متر از خاک اره چوب صنوبر و پسماندهای حاصل از ساقه سویا با پلی اتیلن سنگین (HDPE) ساخته شدند. همچنین برای متخلخل کردن چند سازه های چوب پلاستیک از عامل فوم زا شیمیایی (آزودی کربن آمید) به میزان 2% وزنی پلیمر استفاده شد. سپس خواص فیزیکی، مکانیکی و ریخت شناسی بررسی گردید. نتایج نشان داد که با متخلخل کردن چندسازه های چوب پلاستیک به روش میکروسلولی، مقاومت های مکانیکی بجز مقاومت به ضربه بدون فاق کاهش می یابد و میزان جذب آب افزایش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از آرد ساقه سویا باعث کاهش مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته خمشی و کششی و همچنین افزایش میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت در چندسازه ها می گردد. نتایج حاصل از تصاویر میکروسکوپ الکترونی حکایت از آن داشت که دستیابی به ساختار نزدیک به حالت میکروسلولی تحقق پذیرفته است.
    کلیدواژگان: خواص فیزیکی و مکانیکی، چندسازه های متخلخل، فوم میکروسلولی، آرد ساقه سویا
  • غنچه رسام، مسعود آزادی فر*، ابوالفضل کارگرفرد، فائزه فاضلی صفحه 609
    هدف از این تحقیق، بررسی اثر استفاده از ساقه ی ذرت بر برخی خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب بود. برای این منظور، خرده های ساقه ذرت و خرده چوب صنعتی با نسبت های اختلاط 0:100، 30:70، 50:50، 70:30، رزین اوره – ملامین فرمالدهید در دو مقدار 10 و 12 درصد و زمان پرس 5 و 6 دقیقه برای ساخت تخته های خرده چوب در نظر گرفته شدند. خواص فیزیکی و مکانیکی تخته ها شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت غوطه وری در آب، مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی اندازه گیری و کلیه داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش ذرات ساقه ی ذرت منجر به کاهش واکشیدگی ضخامت، جذب آب پس از 24 ساعت غوطه وری در آب و چسبندگی داخلی شده ولی باعث افزایش مدول گسیختگی و مدول الاستیسیته در تخته ها گردید. افزایش میزان چسب و زمان پرس نیز تاثیر معنی داری بر کلیه ی ویژگی های تخته ها داشت و باعث بهبود خواص گردید. در یک نتیجه گیری کلی و با مقایسه ی کلیه خواص تخته های تولید شده با استاندارد EN 312 مشخص گردید که با استفاده از 50 درصد ساقه ی ذرت، 12 درصد چسب اوره- ملامین فرمالدهید و زمان پرس 6 دقیقه، می توان تخته خرده چوب با خواص مطلوب تولید نمود.
    کلیدواژگان: تخته خرده چوب، ساقه ذرت، زمان پرس، مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، واکشیدگی ضخامت
  • طاهره قلی پور*، حسین رنگ آور، ابوالفضل کارگرفرد صفحه 624
    در این پژوهش خواص فیزیکی و مکانیکی چندسازه چوب – پلاستیک ساخته شده با پودر پلی پروپیلن و ساقه کلزا و چوب با مورد بررسی قرار گرفت. پودر ساقه کلزای مورد استفاده به دو صورت با مغز و مغز زدایی شده و مقدار آن در چهار سطح 25، 50، 75 و 100 درصد نسبت به جرم خشک چوب، عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شدند. نمونه ی شاهد نیز از آرد چوب و پلی پروپیلن تهیه شد. خواص فیزیکی و مکانیکی تخته ها شامل مقاومت به پیچ عمود بر سطح، مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه-وری در آب مطابق با استاندارد EN اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که افزایش نسبت اختلاط پودر ساقه کلزا به پودر چوب تا سطح 25 درصد سبب افزایش مقاومت به پیچ عمود بر سطح شد. همچنین افزایش همین عامل تا سطح 50 درصد باعث افزایش مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته نمونه ها شد. اما میزان بیشتر درصدهای بیان شده سبب کاهش مقاومت های مکانیکی گردید. افزایش نسبت اختلاط پودر کلزا به پودر چوب افزایش میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت 2 و 24 ساعت را در پی داشت. همچنین نمونه های بدون مغز (بافت اسفنجی ساقه کلزا) در تمامی تیمارها نسبت به چندسازه های حاوی مغز دارای کمترین میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت و بالاترین ویژگی های مکانیکی ذکر شده (مقاومت به پیچ عمود بر سطح، مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته) بودند.
    کلیدواژگان: ساقه کلزا، چندسازه، پلی پروپیلن، مقاومت به پیچ عمود بر سطح، جذب آب و واکشیدگی ضخامت
  • سعید مهدوی*، مسعود رضا حبیبی صفحه 638
    صنایع کاغذسازی در دهه های گذشته با کمبود ماده اولیه سلولزی مواجه بوده است. با توجه به سابقه کشت کنف در ایران، کنف به عنوان یک گیاه سریع الرشد از قابلیت خوبی برای جبران کمبود چوب برخوردار می باشد. ساقه کنف از رقم 432 کشت شده در ایستگاه تحقیقات پنبه ورامین تهیه شد. مقدار ساقه هوا خشک این رقم کنف در حدود 5/10 تن در هکتار اندازه گیری گردید. خمیرکاغذ سودا از مغز، پوست و اختلاط آنها به ترتیب با سه نسبت وزنی 50 به 50، 40 به 60 و 30 به 70 درصد انجام شد. برای لیگنین زدایی از فاکتورH در حدود 800 و با استفاده از شرایط پخت شامل زمان پخت 30 دقیقه، هیدروکسید سدیم 18 درصد، دمای پخت °C 175 و نسبت 5 به 1 مایع پخت به ماده سلولزی استفاده شد. در شرایط مشابه پخت، خمیرکاغذ تهیه شده از مخلوط پوست و مغز کنف، دارای بازده و عدد کاپایی بین خمیرکاغذ تهیه شده از پوست و مغز به تنهایی بود. با افزایش درصد پوست، عدد کاپای خمیرکاغذ کاهش و تعداد دور کوبیدن برای دستیابی به درجه روانی معینی افزایش یافت. ویژگی های کاغذ دست ساز شامل ضخامت، طول پاره شدن، مقاومت به ترکیدن و به ویژه مقاومت به پاره شدن با افزایش نسبت پوست افزایش یافت.
    کلیدواژگان: پوست کنف، مغز کنف، ابعاد الیاف، خمیرکاغذ سودا، مقاومت خمیرکاغذ
  • امیر لشگری*، ایوب عشقی، ابوالفضل کارگرفرد، آژنگ تاج دینی صفحه 650
    در این تحقیق تاثیر ذرات نانورس بر خصوصیات فیزیکی و مکانیکی چندسازه ساخته شده از پودر پوست بادام-پلی پروپیلن مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از پودر پوست بادام در سه سطح 30، 35 و 40 درصد و نانورس در سطوح 0، 5/2 و 5 درصد استفاده گردید، همچنین مالئیک انیدرید پلی پروپیلن به میزان 2 درصد در تمام ترکیب ها بکار برده شد؛ سپس نانوکامپوزیت چوب پلاستیک با استفاده از مخلوط کن دوماردونه ناهمسوگرد و دستگاه قالب گیری تزریقی ساخته شد. آزمون های مکانیکی شامل کشش، خمش، ضربه و سختی و آزمون های فیزیکی شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت 2 و 24 ساعت اندازه گیری شد. همچنین آزمایش XRD به منظور تعیین نحوه پراکنش نانورس در چندسازه های ساخته شده و تهیه عکس های میکروسکوپ الکترونی SEM به منظور بررسی سطوح شکست نیز انجام گردید. نتایج نشان دادند که حضور نانورس اثر معنی داری بر روی مدول های الاستیسیته خمشی و کششی ندارد و از طرفی حضور نانورس باعث کاهش مقاومت های خمشی و کششی شد. سختی و دانسیته کامپوزیت ها از پلاستیک خالص بالاتر بود و مقاومت به ضربه تمامی کامپوزیت ها از پلاستیک خالص پایین تر بود. با توجه به نتایج آزمون های فیزیکی می توان نتیجه گرفت که حضور نانورس اثر معنی داری بر روی کامپوزیت ها نداشته است P<./.5)). البته الگوی پراش اشعه ایکس نشان داد که فرم نانو کامپوزیت از نوع ساختار بین لایه ایست، همچنین نتایج مورفولوژی نشان می دهد که نمونه های حاوی 5/2 درصد نانورس و 35 درصد پوست بادام دارای بالاترین آرایشIntercalation و بهترین پراکنش هستند.
    کلیدواژگان: چندسازه، نانورس، پوست بادام، پلی پروپیلن، پراش اشعه ایکس، میکروسکوپ الکترونی
  • محمدرضا پسرکلو*، ابوالقاسم خزاعیان، محمدرضا ماستری فراهانی صفحه 665
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر درصد اختلاط و زمان پرس بر کیفیت سطح تخته خرده چوب مطبق ساخته شده از خرده چوب صنعتی و گونه پالونیا (Paulownia fortunie) (در سطوح) می باشد. برای این منظور از اختلاط خرده چوب پالونیا در لایه های بیرونی و خرده چوب صنعتی در لایه میانی با رزین اوره فرمالدهید استفاده شد، به گونه ای که در لایه های بیرونی تخته از 12 درصد و در لایه میانی از 8 درصد رزین استفاده گردید. عوامل متغیر تحقیق شامل درصد اختلاط خرده چوب پالونیا در سه سطح 10، 20 و 30 درصد و دو زمان متغیر پرس 6 و 8 دقیقه بود. تاثیر هر یک از عوامل مذکور بر پارامترهای ناهمواری سطح، شامل: زبری متوسط (Ra)، زبری بیشینه (Rmax)، میانگین برآمدگی و فرورفتگی (Rz)، عمق حداکثر زیرخط میانگین (Rv)، حداکثر ارتفاع پروفیل بالای خط میانگین (Rp) و پارامترهای گروه Abbott شامل Rk، Rpk و Rvk با استفاده از دستگاه زبری سنج و مطابق با استاندارد ISO4287 مورد بررسی قرار گرفت، سپس نتایج بدست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی و به کمک نرم افزار 16Minitab تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد با افزایش درصد اختلاط خرده چوب پالونیا از 10 به 30 درصد و همچنین با افزایش زمان پرس از 6 به 8 دقیقه، کیفیت سطح تخته های ساخته شده به طور معنی داری بهبود یافت.
    کلیدواژگان: کیفیت سطح، پالونیا، تخته خرده چوب، پارامترهای ناهمواری سطح، درصد اختلاط
  • عباس فخریان* صفحه 678
    در این بررسی خصوصیات خمیرکاغذ و کاغذسازی از چوب کاج رادیاتا تهیه شده از ایستگاه تحقیقات چمستان نور، استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت. جرم ویژه نسبی خشک و بحرانی این چوب به ترتیب 342/0 و 308/0 گرم بر سانتی متر مکعب، طول، قطر، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره سلولی تراکئیدهای آن به ترتیب 46/2 میلی متر، 35/40، 17/33 و 59/3 میکرون و میانگین مقدار هولوسلولز، آلفا سلولز، لیگنین، خاکستر و مواد استخراجی آن به ترتیب 07/72%، 41/43%، 95/29%، 5/0% و 75/1% اندازه گیری شد. برای پخت این چوب فرایند خمیرسازی کرافت (سولفات) مورد استفاده قرار گرفت. برای مقایسه ابعاد الیاف، خواص فیزیکی و ترکیب شیمیایی از میانگین و انحراف از معیار، بازده خمیرکاغذها از آزمون فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی، ویژگی های مقاومتی کاغذهای دست ساز از جدول تجزیه واریانس یک طرفه و برای گروه بندی میانگین ها از آزمون دانکن استفاده گردید. بازده خمیرکاغذها بین حداقل 33/40% و حداکثر 34/50% و عدد کاپای آنها بین 89/33 تا 22/60 اندازه گیری شد. مقاومت کاغذهای دست ساز خمیر کاغذ چوب رادیاتا شامل شاخص مقاومت در برابر ترکیدن، شاخص مقاومت در برابر پاره شدن و طول پاره شدن، به دلیل بلندبودن الیاف این خمیرکاغذها زیاد و قابل توجه بوده و امکان جایگزینی آنها به جای خمیرکاغذ الیاف بلند وارداتی (به منظور افزایش مقاومت های خمیرکاغذ الیاف کوتاه پهن برگان) را فراهم نمود.
    کلیدواژگان: کاج رادیاتا، کرافت، بازده خمیرکاغذ، عدد کاپا، شاخص مقاومت در برابر ترکیدن، شاخص مقاومت در برابر پاره شدن
  • مصطفی ملکی گلندوز، آژنگ تاج دینی*، شادمان پور موسی، ابراهیم آقارفیعی صفحه 691
    رقابت در عرصه خلق ارزش و تلاش برای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار و برتری راهبردی نسبت به رقبا موجب شده است تا توجه به مشتری و کسب رضایت وی از اهمیت بالایی برخوردار باشد. این موضوع به ویژه در مورد صنعت بسیار گسترده مبلمان و مصنوعات چوبی که با دامنه بسیار وسیعی از مصرف کنندگان با سلیقه ها و نگرش های متفاوتی روبرو هستند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. برهمین اساس در تحقیق حاضر سعی شده که ابتدا عوامل موثر بر رضایت مشتریان از محصولات مبلمان خانگی را براساس مطالعات کتابخانه ای و نظرات و اظهارات مشتریان شناسایی و بعد با کمک روش اولویت بندی ترجیحی براساس تشابه به پاسخ ایده آل که یکی از مهمترین روش های تصمیم گیری چندمعیاره می باشد، اهمیت هریک از عوامل مذکور را بر رضایت مشتریان تعیین کنیم. براساس نتایج بدست آمده، اجزای مفهومی مدل مشتمل بر شش شاخص زیبایی و ظاهر محصول، فرایند و کیفیت محصول، اقتصادی، سیستم توزیع و تحویل، خدمات فروش و ارزش گذاری محصول و 35 زیر شاخص می باشد. رتبه بندی زیر شاخص ها نشان می دهد که زیر شاخص های تناسب با فضای داخلی محیط، کیفیت مناسب پارچه، فوم و قطعات چوبی، عمر مفید محصول با توجه به قیمت خرید، تحویل به موقع محصول، میزان صداقت و راست گویی کارکنان فروش در هنگام ارائه مشخصات فنی محصول و برتری محصولات مبلمان خانگی چوبی در قیاس با محصولات مشابه دارای بیشترین میزان نزدیکی بوده و مهمترین اجزای تاثیرگذار بر رضایت مشتری از محصولات مبلمان خانگی بوده و زیر شاخص های اندازه و حجم محصول، قابلیت تعمیرپذیری، ارائه تسهیلات مختلف خرید از سوی شرکت، نحوه نصب قطعات، ارائه کتابچه شناسه محصول در هنگام فروش و توجه به مسائل زیست محیطی در هنگام انتخاب محصول عواملی هستند که کمترین تاثیر را بر رضایت مشتری دارند.
    کلیدواژگان: مبلمان خانگی، رضایت مشتری، تصمیم گیری چندمعیاره، شاخص، روش تاپسیس
  • امیر باقری، وحیدرضا صفدری*، امیر لشگری، آژنگ تاج دینی صفحه 709
    ارمک ها (ریش بز) یا افدراها ازجمله گونه های بومی رویشگاه ایران و تورانی هستند که تاکنون ویژگی های آناتومیکی و فیزیکی آنها مورد مطالعه قرار نگرفته است. بدین منظور چوب تنه سه گونه ارمک میانه (Ephedra intermedia)، ارمک ریش بز (Ephedra major) و ارمک بیابانی یا ارمک آسیای مرکزی (Ephedra strobilaceae Bge.) از مناطق کویری استان یزد جمع آوری و ویژگی های آناتومیکی و فیزیکی آن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که سه گونه از افدراهای ایران نظیر سایر گونه های افدراهای جهان از سه جزء آناتومیکی: آوند، تراکئید و فیبر برخوردارند و روی دیواره بعضی از آوندها پونکتواسیون های بزرگ شبیه پونکتواسیون های تراکئیدی وجود دارد که حد واسط بودن بازدانگان و نهاندانگان که توسط دیگر محققان پیشنهاد شده است را قوت می بخشد. از مهمترین ویژگی های آناتومیکی افدراهای ایران می توان به دوایر رویشی واضح و دندانه دار، اشعه های چوبی بلند و بسیار ناهمگن و دریچه های آوندی مشبک آنها اشاره کرد. البته بین سه گونه از افدراهای ایران تفاوت آناتومیکی که موجب شود تا سه گونه از یکدیگر مورد شناسایی قرار گیرند مشاهده شد. میانگین ویژگی های فیزیکی (دانسیته های خشک و تر، هم کشیدگی و واکشیدگی) چوب افدراهای با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشته ولی میانگین هم کشیدگی و واکشیدگی در جهت شعاعی نسبت به جهت مماسی بیشتر بود.
    کلیدواژگان: افدراها، ویژگی های آناتومیکی، ویژگی های فیزیکی، پونکتواسیون
  • محمد غفرانی*، سکینه پیشان، آیسونا طلایی صفحه 720
    افزایش روزافزون تقاضای استفاده از مواد اولیه مقاوم و سبک وزن در ساخت مبلمان منزل و اداری، ضرورت بررسی و بهینه سازی خواص آنها را آشکار می سازد. در این پژوهش اثر نوع پوسته و مغزی بر مقاومت های مکانیکی پانل ساندویچی سبک وزن مورد بررسی قرار گرفت. پوسته ها از جنس MDF و با ضخامت 3، 6 و 8 میلی متر، تخته خرده چوب با ضخامت 8 میلی متر، تخته 3 لایه با ضخامت 80/3 و تخته 5 لایه با ضخامت 28/7 میلی متر انتخاب شد. نوع مغزی از جنس فوم پلی اورتان و لانه زنبوری از جنس کاغذ کرافت با پهنای 3 سانتی متر بود. در ادامه مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، مقاومت به ضربه و مقاومت به فشار پانل های ساندویچی سبک وزن ساخته شده بر اساس استانداردهای ASTM C365-94، ASTM C 393 و DIN 52189: 1992 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مقاومت های مکانیکی پانل سبک وزن ساخته شده از مغزی فوم پلی اورتان، به دلیل تراکم بیشتر و سطح اتصال مناسب با پوسته، نسبت به پانل سبک وزن ساخته شده از مغزی لانه زنبوری کاغذ کرافت بیشتر بود. در نمونه های ساخته شده از پوسته MDF، با افزایش ضخامت پوسته، مقاومت های پانل ساندویچی افزایش یافت. بنابراین بهترین نتایج برای پانل ساندویچی سبک وزن ساخته شده از پوسته تخته لایه و مغزی فوم پلی اورتان بدست آمد.
    کلیدواژگان: پانل ساندویچی، لانه زنبوری، فوم پلی اورتان، مقاومت های مکانیکی
  • ابراهیم حجتی مروست*، علی عبدالخانی، علی نقی کریمی صفحه 732
    در این مطالعه به بررسی انحلال و ساخت چندسازه سلولز- نایلون در مرحله مایع پرداخته شد. به این منظور حلال یونی BMIMCl در آزمایشگاه سنتز و برای انحلال مورد استفاده قرار گرفت. پس از انحلال پلیمرها، چندسازه سلولز- نایلون به صورت فیلم تهیه و پس از آماده سازی، ویژگی های فیزیکی و مکانیکی شامل شفافیت، جذب آب، واکشیدگی ضخامت، نفوذپذیری بخار آب و مقاومت کششی مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین ساختار شیمیایی چندسازه تهیه شده با استفاده از تکنیک FTIR مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که حلال یونی قادر به انحلال سلولز و نایلون می باشد و در اثر انحلال و اختلاط پیوندهای هیدروژنی بین هر دو پلیمر ایجاد می گردد. شفافیت، جذب آب و واکشیدگی ضخامت چندسازه جدید نسبت به فیلم سلولزی خالص، کاهش ولی نفوذپذیری بخار آب آن افزایش را نشان می دهد. البته مقاومت مکانیکی و مدول یانگ چندسازه ساخته شده نسبت به فیلم سلولزی مقدار کمتری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سلولز، نایلون، حلال یونی، خواص فیزیکی و خواص مکانیکی
  • میثم زاهدی*، تقی طبرسا صفحه 742
    در این بررسی امکان استفاده از ضایعات ساقه کلزا و اثر مقدار نانو ذرات رس بر روی خواص فیزیکی، مکانیکی و ریخت شناسی چندسازه چوب پلاستیک مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آرد ساقه کلزا با نسبت وزنی 50 درصد با پلی پروپیلن مخلوط شد و نانو رس نیز با نسبت وزنی 3 و 5 درصد و ماده سازگارکننده، مالئیک انیدرید اصلاح شده با پلی پروپیلن نیز به میزان 4 درصد در تمام ترکیب ها استفاده شد. ابتدا با استفاده از روش اکسترودر مواد اولیه با یکدیگر مخلوط شدند و بعد در پرس گرم اقدام به ساخت تخته های نهایی گردید. خواص فیزیکی و مکانیکی چندسازه ها مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج نشان دادند که جذب آب و واکشیدگی ضخامت چندسازه ها با افزایش نانو ذرات رس کاهش یافته و مقاومت به اتصال پیچ و میخ عمود بر سطح چندسازه چوب پلاستیک با افزایش مقدار نانو رس از صفر به 3 درصد افزایش یافته، اما با افزودن مقدار 5% نانورس این مقاومت ها کاهش یافت. همچنین بررسی ریخت شناسی چندسازه چوب پلاستیک به کمک پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی رویشی (SEM) انجام شد. در مطالعه (XRD) نشان داد که توزیع ذرات نانو رس در زمینه پلیمری از نوع بین لایه ایست، به طوری که با افزایش مقدار ذرات نانورس فاصله بین لایه ها افزایش می یابد و تصاویر (SEM) سطوح شکست چندسازه ها نشان داد که نانو رس برهم کنش و چسبندگی بین پلی پروپیلن و آرد ساقه کلزا را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: چندسازه چوب پلاستیک، نانو رس، ساقه کلزا، میکروسکوپ الکترونی رویشی (SEM)
  • رامین ویسی* صفحه 755
    لیلکی و اقاقیا از گونه های موجود در جنگل های کشور هستند که چوب بسیار بادوامی دارند. برای شناسایی ترکیبات موجود در چوب این گونه ها، در این تحقیق سه دیسک از هر گونه به صورت تصادفی از منطقه جنگلداری نوشهر انتخاب گردید. برای تهیه نمونه های آزمونی همگن، از هر دیسک طبق آزمون های استاندارد TAPPI ابتدا آرد چوب تهیه و بعد آردها با هم مخلوط شدند. مواد استخراجی توسط استن از آرد چوب ها جدا سازی و به منظور آنالیز از دستگاه GC-MSاستفاده گردید. شناسایی مواد با توجه به دیاگرام زمان بازداری، محاسبه ضریب کواتز و جدول آدامز انجام شد. نتایج نشان دادند که در مواد استخراجی محلول در استن چوب اقاقیا حدود 150 ترکیب وجود داشت که رزورسینول (74/19%)، 1 و 2-بنزن دی ال (92/6%)، 9-اکتا دکانوئیک اسید (55/3%)، گاما-سیتوسترول (77/2%) و گاما- ترپن (22/0%) از مهمترین ترکیبات بودند. در مواد استخراجی محلول در استن چوب لیلکی 37 ترکیب شناسایی شد که 1 و 2-بنزن دی کربوکسیلیک اسید (38/90%)، رزورسینول (07/1%)، جیبرلین A3 (14/0%) و فنل (09/0%) به عنوان مهمترین ترکیبات بودند. همچنین دو ترکیب 1 و 2-بنزن دی کربوکسیلیک اسید و رزورسینول بین چوب دو گونه مشترک هستند. به نظر می رسد مقادیر بالای رزورسینول (74/19%) در اقاقیا و 1 و 2-بنزن دی کربوکسیلیک اسید (38/90%) در لیلکی از عوامل مهمی در دوام و مصرف این چوب ها باشند.
    کلیدواژگان: اقاقیا، لیلکی، دوام طبیعی، طیف سنجی جرمی، کروماتوگرافی گازی، زمان ماندگاری، BSTFA
  • سروه حسین زاده، مریم قربانی، پوریا بی پروا صفحه 763
    این تحقیق با هدف بررسی اثر محلول کلوئیدی نانوسیلیس با استفاده از منبع گیاهی سبوس برنج با تکنیک خاکسترسازی و هضم قلیایی بدست آمد، و بر خواص فیزیکی چوب صنوبر انجام شد. نمونه های آزمونی براساس استاندارد ASTM-D1037 در ابعاد cm3 2×2×2 تهیه گردیدند و در سیلندر اشباع، به روش بتل در پنج سطح 0، 2/1، 7/1، 2/2 و 2/3 درصد با نانوسیلیس کلوئیدی اشباع شدند. درصد جذب و ماندگاری نانوسیلیس، تغییرات دانسیته، جذب آب و کارایی ضدواکشیدگی اندازه گیری شدند. درصد جذب نانو سیلیس در سطوح 2/1، 7/1، 2/2 و 2/3 درصد به ترتیب 85/119، 58/169، 36/196 و 75/214 درصد اندازه گیری شد. ماندگاری نانوسیلیس در پایین ترین و بالاترین سطح تیمار نیز 28/1 و 31/9 درصد گزارش گردید. نتایج نشان داد که دانسیته چوب از g/cm3 37/0 در نمونه شاهد به g/cm3 41/0 در بالاترین سطح جذب افزایش یافت. با افزایش سطح جذب نانوسیلیس، جذب آب نمونه های اشباع شده با افزایش غلظت نانو افزایش یافت، اما ثبات ابعاد نمونه های تیمار شده افزایش یافت؛ به طوری که پس از طولانی ترین زمان غوطه وری، واکشیدگی حجمی نمونه های اشباع شده با نانوسیلیس در مقایسه با نمونه شاهد کاهش یافتند. بنابراین با افزایش سطح جذب نانوسیلیس، اثر ضدواکشیدگی نمونه های اشباع شده پس از 168 ساعت غوطه وری، در سطوح 2/1، 7/1، 2/2 و 2/3 درصد، به ترتیب 5/36، 9/42، 7/34 و 8/26 درصد برآورد شد.
    کلیدواژگان: نانو ذرات سیلیس کلوئیدی، سبوس برنج، جذب آب، ثبات ابعاد، اثر ضدواکشیدگی، صنوبر
  • سوده ژند*، مسیح مسعودی فر، احمدرضا سراییان، علی قاسمیان صفحه 774
    این تحقیق با هدف مقایسه ویژگی های خمیر کاغذ سولفیت سدیم خنثی کاه گندم زاگرس استان گلستان تحت تاثیر پیش تیمار قلیایی با هیدروکسیدسدیم یک درصد و آب جوش انجام شد. پیش تیمار کاه خرد شده با هیدروکسیدسدیم یک درصد و آب جوش به نسبت 10 به 1 به ترتیب در دماهای 70 درجه سانتی گراد و دمای 100 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه انجام گردید. سپس از کاه پیش تیمار شده با مایع پخت سولفیت سدیم و هیدروکسید سدیم با نسبت ثابت 5 به 1 در دمای 160 درجه سانتی گراد و به مدت 30 دقیقه خمیر کاغذ تهیه گردید. به منظور بررسی تاثیر هیدروکسیدسدیم بر مقاومتهای کاغذ، در بعضی پخت ها فقط از سولفیت سدیم استفاده شد و در یک حالت کاه گندم بعد از قرار گرفتن در معرض پیش تیمار هوا خشک شد و از کاه پیش تیمار و توزین شده برای پخت استفاده شد و در حالتی دیگر بعد از پیش تیمار مقدار هیدروکسید سدیم جذب شده در پیش تیمار محاسبه و از هیدروکسید سدیم مورد نیاز برای پخت اصلی کسر شد. پس از پخت، خمیرکاغذها توسط پالایشگر آزمایشگاهیPFI mill تا رسیدن به درجه روانی 25 ± 380 میلی لیتر (CSF) پالایش شدند. از هر نوع خمیر کاغذ، کاغذ دست ساز 60 گرمی ساخته شد و ویژگی های آن براساس آئین نامه TAPPI تعیین گردید. نتایج نشان داد که پیش تیمار اثر معنی داری در افزایش مقاومت های کاغذ بجز شاخص مقاومت به لهیدگی حلقوی داشته است و در اثر پیش تیمار به ویژه قلیایی، درجه روشنی خمیر کاغذ کاهش و مقاومت کششی، ترکیدن، طول پاره شدن، سفتی و دانسیته آن افزایش می یابد. به طورکلی با افزایش مقدار مواد شیمیایی به ویژه هیدروکسید سدیم در پخت اصلی مقادیر بازده و درجه روشنی خمیر کاغذها کاهش و مقاومت های آنها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: کاه گندم، خمیر کاغذ نیمه شیمیایی سولفیت خنثی، پیش تیمار، ویژگی های مقاومتی کاغ
|
  • Elyasi. A.*, Dusthoseini. K., Tajvidi. M., Behravash. A.H Page 597
    In this study, feasibility of foaming wood plastic composites using injection molding process was investigated. The effect of lignocellulosic raw material (Poplar saw dust and soybean straw flour) on the properties of composites was examined. Wood plastic composite boards with 3.2 mm thickness, 105 mm width and 105 mm length were prepared using high density polyethylene granules. The foaming agent (Azodicarbonamide) at 2 wt % was also used. The scanning electron microscope micrographs confirmed that foaming process has been successfully carried out. The Results showed that all mechanical properties (except the impact strength) decreased while water absorption increased as the microcellular foaming method was used. Adding soybean straw flour to the foam structure led to the decrease in flexural strength, flexural modulus of elasticity and tensile strength. Water absorption and thickness swelling were negatively affected with the addition of soybean straw flour.
    Keywords: Physical, mechanical properties, foamed composites, microcellular, soybean flour
  • Rassam. G., Azadifard. M.*, Kargarfard. A., Fazeli. F Page 609
    The purpose of this study was to examine the physical and mechanical properties of particleboard made using corn stalk. Mixtures of corn stalks and industrial wood particles at the ratios of 0:100, 30:70, 50:50, 70:30, urea-melamine formaldehyde resin at two levels of 10 and 12% (based on the dry weight of the particles) and two press times of 5 and 6 minutes were used for the production of laboratory particleboard. Physical and mechanical properties including water absorption and thickness swelling after 24 hours soaking in water, modulus of rupture, modulus of elasticity and internal bonding were measured and the data were statistically analyzed. It was observed that the increase in corn stalk particles in the mixture resulted in reduction of water absorption, thickness swelling after 24- hours water soaking and the internal bonding. The modulus of rupture and elasticity of the boards were increased at higher ration of corn stalk particles. The higher dosage of resin and higher press time imposed significant effect on all properties boards and improving properties were reached. In general, comparing the produced boards properties with EN 312 requirements, the boards produced using 70% corn stalk particles, 12% urea-melamine formaldehyde and 6 minutes press time showed optimal properties.
    Keywords: Particleboard, corn stalk, press time, MOR, MOE, thickness swelling
  • Gholipourt.*, Rangavarh., Kargarfard, A Page 624
    In this study, physical and mechanical properties of wood-plastic composite made of Canola stem flour and polypropylene were investigated. Variable factors were four levels of canola stem flour (25, 50, 75 and 100 percent based on the dry weight of the wood flour) with and without pit. The control samples were made of only wood flour and polypropylene. Physical and mechanical properties including screw withdrawal strength perpendicular on the surface, flexural strength, modulus of elasticity, water absorption and thickness swelling after 2 and 24 hours immersion in water were measured in accordance with EN standards. Results showed that increasing the mixing ratio of canola stem flour to wood flour up to 25% resulted in increase in screw withdrawal strength perpendicular to the surface. Increasing this factor up to 50% led to increase in MOR and MOE. Thereafter, any increase in the mixture, decreased mechanical strengths. Increasing the mixing ratio of canola stem flour to wood flour resulted in increase in water absorption and thickness swelling after 2 and 24 hrs. The specimens without pit showed lowest amount of water absorption and thickness swelling levels and highest mechanical properties (screw withdrawal resistance, flexural strength and modulus of elasticity).
    Keywords: Canola Stem, composite, polypropylene, screw withdrawal strength perpendicular to the surface, water absorption, thickness swelling
  • Mahdavis.*, Habibi, M.R Page 638
    Paper industry has been experiencing growing shortage of cellulosic material over the last decades. As a fast-growing plant, kenaf has good potential to compensate wood shortages taking into account its long historical record of cultivation in Iran. Kenaf variety of 432 was collected from Varamin research station. Kenaf stalk yield was determined roughly as 10.5 air-dried metric tonnes (ADMT) per hectare for a single crop rotation. Soda pulping of core, bast and their mixture were carried out at three weight percent ratios of 50:50, 40:60 and 30:70. H-factor for the delignification process was adjusted about 800 using cooking treatment combination of 175 °C, 30 min, 18% sodium hydroxide, and 5:1 liquor to raw material ratio. Under similar cooking condition, yield and kappa no. of soda pulp prepared from the mixture of kenaf core and bast showed highest yield and kappa number. Kappa no. decreased with increasing bast fiber percent from 50% to 70%, and required increased PFI revolution to achieve certain freeness. Handsheet properties including thickness, breaking length, burst and specially tear index increased at higher bast fiber content.
    Keywords: Kenaf bast, kenaf core, soda pulping, pulp strength
  • Lashgaria.*, Eshghia., Kargarfarda., Tajdini, A Page 650
    In this research, the effect of nanoclay-particles on physical and mechanical properties of composites made using almond shell powder-polypropylene was studied. For this purpose, almond shell powder and nanoclay were used in three levels of 30%, 35% and 40% for almond and 0%, 2.5% and 5% for nanoclay. In addition, 2% of Maleic Anhydride Polypropylene was added to all compositions. Then, wood-plastic nano-composite was formed using counter-rotating twin screw extruder and injection molding machine. Mechanical test including tensile, flexural, impact resistance, hardness and physical properties including water Absorption and Thickness Swelling after 2h and 24h immersion in water were measured. In addition X-Ray Diffraction (XRD) experiment was carried out to reveal how clay nano-particles are distributed across the manufactured composites and Scanning Electron Microscope (SEM) was also performed to investigate fracture surfaces. The results indicated that the presence of nano-clay did not influence the flexural and tensile elasticity modulus, and the presence of nano-clay reduced tensile and flexural resistance. The hardness and density of composites were higher than pure plastic and the impact resistance of all composites was lower than pure plastic. The presence of nano-clay did not significantly effect the physical properties of the composites (p< 0.05).The diffraction model of X-ray showed that nano-composite forms intercalation interlayer structure and the results of morphological investigation revealed that the samples containing 2.5 percent nano-clay and 35 percent of almond shell have the highest array of intercalation and the best transmittance.
    Keywords: Composite, nano, clay, almond shell, polypropylene, X-ray diffraction, electron microscope
  • Pesarakloo, M.R.*, Khazaeiana., Mastari Farahani, M. R Page 665
    The objective of this study was to examine the effect of Paulownia particles addition and pressing time on the surface quality of particleboard made. In this regard, Paulownia chips and industrial chips were used in surface and core layers, respectively. Urea-formaldehyde resin was applied at 12% for surface layer and 8% for core layer. Variables include Paulownia chips charges at 3 levels of 10, 20 and 30 percent and 2 pressing time (6 and 8 minutes). To evaluate surface roughness of the samples a completely randomized design was used and 8 roughness parameters include average roughness (Ra), maximum roughness (Rmax), average bumps and troughs (Rz), maximum vale depth under the average (Rv), maximum peak on the average line (Rp), Abbott group parameters included Rk, Rpk, Rvk, were measured according to ISO4287 standard using roughness measuring device available in Grogan university of agricultural sciences and natural resources. Surface quality of the particleboard improved as the pressing time (6 to 8 minutes) and the Paulownia chips charges (10 to 30 percent) increased.
    Keywords: Surface quality, Paulownia, particleboard, chips charges, pressing time
  • Fakhrian, A.* Page 678
    In this study, pulp and handsheets characteristics of radiata pine wood kraft pulp was evaluated. The ratiata pine wood was collected from Chamestan Noor Research Station. Average dry and basic specific gravity of wood were determined as 0.342 and 0.308 g/cm3 and average fiber (tracheid) dimension including fiber length, fiber diameter, lumen diameter and cell wall thickness were measured as 2460, 40.35, 33.17 and 3.59 µm, respectively. The chemical composition was determined as holocellulose 72.07%, alfa cellulose 43.41%, lignin 29.95%, ash 0.50 % and extractive as 1.75%. Kraft (Sulfate) process was applied for cooking and pulping the wood. A factorial randomized complete block design test was conducted to compare the fiber dimensions, physical properties, chemical composition and the yield of the pulp. To examine strength properties of handsheets, ANOVA statistical analysis was used and for grouping the means Duncan test were applied. The minimum and maximum yield and kappa number of these pulps were measured at 40.33%, 50.43% and 33.89, 60.22, respectively. The results of handsheet strength measurement indicated that radiata pine wood kraft pulp provides suitable substitute for imported long fiber pulp to be mixed with short fiber hardwood pulp.
    Keywords: Pinus radiate, kraft process, pulp yield, kappa number, tear Index, burst
  • Maleki Gholandozm., Tajdinia.*, Pourmosa, Sh., Agharafiei, E Page 691
    To compete in value creating and attempt to achieve sustainable competitive advantage and a strategic advantage over competitors have resulted in an increased attention to the importance of customer and his/her satisfaction. This is particularly important in extensive furniture and wood industry that deals with a wide range of customers with different tastes and attitudes. As a result, this study using library research and customer survey, attempts to identify factors influencing customer satisfaction and determine their relative impact using TOPSIS as one of the most important multi-criteria decision-making methods. The results indicate that the developed conceptual model consists of six major indexes—beauty and appearance, quality, competitive pricing, distribution and delivery systems, after-sale and support services and 35 sub-indexes. Ranking the sub-indexes reveal that the sub-indexes: fitting to indoor space; fabric, foam, and wood parts quality; product durability according to purchase price; on-time delivery; sales person’s honesty and responsiveness to provide technical knowledge; and the superiority of the household wood furniture in comparison to other similar products are the most important factors that affect customer satisfaction. On the other hand, Sub-indexes of size and volume, maintainability, purchase facilities provided by the company, method of installation, availability of product specification manual, and the environmental factors are found to have the least impact on customer satisfaction.
    Keywords: Household furniture, customer satisfaction, MADM, index, TOPSIS method
  • Bagheria., Safdariv.*, Lashgaria., Tajdini, A Page 709
    Ephedra shrubs are among native species of Iran and Turan habitat but their anatomical and physical characteristics have not been studied yet. In this study,physical characteristics of wood logs from three ephedra species including Mianeh Ephedra (Ephedra intermedia),Goats Beard Ephedra (Ephedra major) and Deserts Ephedra or Central Asian Ephedra (Ephedra strobilaceae Bge.) from desert areas of Yazd province were studied. Results shows that Iranian ephedra species similar to the others species show three key anatomical structures: Vessles, Theracheids and, Fibers. The presence of big pits simillar to tracheid pits in some vessel elements support the idea that they are a bridge group linking angiosperms and gymnosperms. Important anatomical features of Iranian ephedras include occurrence of clear and dendroied bodies, elongated and very hetrogenous wooden rayes and latticed vascular valves. Anatomical differences between the three ephedra species provide the key to identify them. There was not any significant difference between average physical characteristics (wet and dry density, shirinkage and swelling).Whereas, average shirinkage and swelling in radial direction was significantly higher than those in tangentiels direction.
    Keywords: Comparative wood anatomy, phedra procera, ephedra strobilacea, ephedra intermedia, wood identification
  • Ghofranim.*, Pishans., Talaei, A Page 720
    Increasing demand for light and durable materials in home and office furniture requires optimizing the properties of the products used. In this research the effect of skin type and core on mechanical properties of light weight sandwich panel was investigated. The skins were made of MDF with 3, 6 and 8 mm thickness, particle board with 8 mm thickness, three layer plywood with 3.8 mm thickness and five layers plywood with 7.28mm thickness. The cores of polyurethane foam and honeycomb of kraft paper (3 cm thickness) were used. Mechanical tests including bending strength, modulus of elasticity; impact bending and compression were performed according to DIN and ASTM standards. Result showed that, light sandwich panels made from polyurethane foam core had higher mechanical properties than the light panel made of kraft honeycomb core which indicates that the dense and homogenous structure and better linkage with skin. By increasing the thickness of skin in the samples made from MDF skin, the properties of sandwich panel increased. The best result of mechanical properties was observed in light weight sandwich panel made of plywood skin and polyurethane core.
    Keywords: Lightweight panel, paper honeycomb, polyurethane foam, mechanical properties
  • Hojatimarvaste.*, Abdulkhania., Karimi, A.N Page 732
    Dissolution and Cellulose-Nylon composites preparation in liquid phase was studied. BMIMCl ionic liquid was synthesized in the laboratory and was used to perform the dissolution purpose. After the dissolution of the polymers, Cellulose and Cellulose-Nylon composite films were prepared and processed. Then the transparency, water absorption and thickness swelling, water vapor permeability and tensile strength of the composite were determined. Further characterization was performed using SEM and FTIR techniques. Results showed that both polymers were compatibly dissolved in Ionic liquid and homogenously blended which indicates chemical bonding was established between the polymers. Transparency, water absorption and thickness swelling decreased and water vapor permeability of the composites increased compared to pure cellulosic film. Also, mechanical strength, Young's modulus and strain at break point of the composite were decreased compared to reference cellulosic film.
    Keywords: Cellulose, nylon, lonic liquid, physical, mechanical properties
  • Zahedim.*, Tabarsa, T Page 742
    In this study, the possibility of using canola tree stem residues and nanoclay particles on physical, mechanical and morphological properties of canola wood flour – polypropylene composites was investigated. The weight ratio of canola wood flour and polypropylene in the mixture was 50% and 50%and 0, 3 and 5 percent nanoclay and 4% MAPP were used. First, the ingredients were mixed using the extruder and then final panels were produced by hot pressing the compoud. Physical and mechanical properties were measured. Results indicated that water absorption and thickness swelling of the composites decreased as the nanoclay content was increased. The screw and nail withdrawal strength of wood plastic composite increased with increasing nanoclay up to 3% percent, then decreases with the increasing nanoclay to 5%. Morphologies of the nanocomposites were analyzed by X-ray diffraction (XRD) and scanning electron microscopy (SEM), and the results showed increased d-spacing of clay layers indicating enhanced compatibility between polypropylene and nanoclay and canola stalk flour.
    Keywords: Wood plastic composite, nanoclay, canola stalk flour, scanning electron microscopy
  • Veysi, R.* Page 755
    Sweet locust and False Acacia are important species of northern forests region with wood having good durability. In this study, three disks from each species were randomly cut in Nowshahr forest region. For homogenous sampling, first wood flour was prepared from each disk according to TAPPI standards and then mixed together. Acetone was used to remove extractives from both Sweet locust and False acacia wood flour. Extracts were analyzed by GC/MS. For the identification of compounds, GC diagram which shows abundance and retention time of each compound and calculation of quartz index and Adams table were used. The results showed that there are almost 150 compounds in False Acacia wood, and among them Resorcinol(19.47%),1,3-Benzendiol(6.92%), Stigma sterol (5.45%), 9-Octadecenoic acid(3.55%),1H-Imidazol(3.08%),Gamma-sitosterol (2.77%) and Gamma-Terpinene(0.22%) were the predominant compounds. There are 37 compounds in Sweet locust wood, that 1,2-Benzenedicarboxylic acid (90.38%),Stigmast-4-en-3-one(2.62%),Resorcinol(1.07%),Silicon grease (0.73%), Gibberellins A3(0.14%) and Phenol(0.09%) were important compounds. Resorcinol and 1, 2-Benzenedicarboxylic acid occurs both in Sweet locust and False acacia woods. The presence of high percentage of Resorcinol (20%) in Sweet locust and 1,2-Benzenedicarboxylic acid (90.38%) in False acacia are attributed for the durability of these species.
    Keywords: Sweet locust, False acacia, retention time, BSTFA, GC, MS
  • Hossienzadehs., Ghorbanim.*, Beparva, P Page 763
    This research was conducted to determine the physical properties of poplar wood treated with silica colloidal nanoparticles prepared from rice husk using ash making and alkaline digestion. Test samples were prepared according to ASTM-D1037 standard with the dimension of 2×2×2 cm and then were impregnated ina cylinder according to Bethell method applying five concentration levels of soluble colloidal silica nanoparticles (0, 1.2, 1.7, 2.2 and 3.2%). Nanoparticle retention and absorption, density changes, water absorption, and anti-swelling efficiency (ASE) were determined. Nano silica absorption was determined as 119.8, 169.5, 196.3 and 214.7 % corresponding to 1.2, 1.7, 2.2 and 3.2 % nanoparticle addition, respectively. Nano-silica retention in the lowest and the highest treatment level were 1.2 and 9.3%. Results showed that the density increased from 0.37g/cm³ in control samples to 0.40 g/cm³ at the highest level of nano-silica absorption. Water absorption increased by increasing nano-silica absorption. However, dimensional stability of impregnated samples increased. After the longest immersion time, average swelling volume of the sample impregnated with nano-silica was decreased in comparison with the control sample. With increasing nano-silica absorption, anti-swelling efficiency of impregnated samples treated at the 1.2, 1.7, 2.2 and 3.2 % level and immersed for 168h was 36.5, 42.9, 34.7 and 26.8 %, respectively.
    Keywords: Colloidal silica nanoparticles, rice husk, water absorption, dimensional stability, anti, swelling efficiency, poplar
  • Zhands.*, Masoudifarm., Saraeian, A.R., Ghasemian, A Page 774
    Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Iran., The purpose of this study was to compare the properties of wheat straw (Zagros sp) collected in Golestan province NSSC pulp under alkaline pretreatment with 1% sodium hydroxide and boiling pretreatment. Wheat Straw pretreatment with 1% sodium hydroxide and hot water at water to straw ration of 10 to 1 was conducted at 70ْC for half an hour. NSSC pulping was carried out at constant pulping condition including liquor to straw ratio of 5:1, maximum temperature at 160ºC for 30 minutes. In order to study the effect of sodium hydroxide on strength properties of paper in some cases only Na2S03 was used. After pulping, defibration was carried out by laboratory refiner to reach 380±25ml (CSF). Sixty gram/m² hand sheets were prepared from each pulp. The strength properties were determined according to TAPPI standard. Results showed that with the exception of RCT strength, pretreatment had significant effect on increasing the strength properties of papers and by alkaline pretreatment, brightness of the pulps decreased and tensile strength, burst strength, breaking length, stiffness and density increased. Using chemical pretreatment especially sodium hydroxide resulted in reduction in yield and brightness level and improvement in strength of the pulps.
    Keywords: Wheat straw, neutral sulfite semi chemical pulp, pretreatment, strength properties