فهرست مطالب

کنترل کیفیت - پیاپی 43 (آذر و دی 1389)

ماهنامه کنترل کیفیت
پیاپی 43 (آذر و دی 1389)

  • 74 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/10/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سرمقاله / افزایش نقش کیفیت پس از هدفمندی یارانه ها
    صفحه 7
  • ممنوعیت واردات کالای بی کیفیت چینی
    صفحه 8
  • مدیریت ارتباط موثر با تامین کنندگان / 10 رهنمود برای پیاده سازی و جایگزین کردن یک سیستم کیفیت کارآمد با تامین کنندگان خارجی
    ترجمه: ژیلا یزدانی صفحه 10
    بیشتر از صد سال است که کارخانه ها و شرکت های آمریکای شمالی دارای تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی تولید با پیشرفت مستمر و فرآیندهای رو به بهبود می باشند. در سالهای اخیر نیز مهندسین تولید و مهندسین کیفیت در پیشبرد تکنیک های تولید، ابزار و روش شش سیگما به کار گرفته اند. اقدامات اصلاحی فوری و بهبود فرآیندها به صورت یک ضابطه و معیار برای اکثر تولید کننده های آمریکای شمالی در آمده است. در این میان آیا نقصها و ضعف فرآیندها، سیستم ها و زیر ساخت ها در معرض جهانی شدن قرار گرفته اند؟ آیا در راستای خودکار کردن و پاکسازی فرآیندها، ما مسایل، موضوعات و عوامل انسانی و فرهنگی را نادیده گرفته ایم؟
    با تکنولوژی پر شتاب امروز و سرعتی که جهانی شدن دارد، بسیاری از ما ممکن است در مراحل ساده ی تغییر یک فرآیند اشتباه کنیم که به نوبه خود می تواند اساس تامین جهانی شدن را سست و ضعیف کند و بر روی بهره وری تاثیر بگذارد.
    ما می توانیم پایه زنجیره تامین جهانی را با ابزارهای ساده برنامه ریزی برای تضمین ارتباط موثر و مفید بهبود بخشیده، مطمئن شویم که با استفاده از داده های درست، تصویر برداری از فرایندهای در حال اجرا و در صورت نیاز یکپارچه سازی فرایندهای بحرانی، می توانیم بهبود مستمر را ادامه دهیم.
    با این مقدمه به سراغ 10 رهنمودی می رویم که برای ارتباط موثر و مفید با تامین کنندگان جهانی، در هر چهار فاز ارتباط با یک شرکت تامین کننده یعنی: قبل از شروع، اولین نمونه، تولید و در حین انجام کار باید اتفاق بیفتد.
  • شیما سلطان کتابی، آرش شاهین، رضا طفلان صفحه 20
    QFD یک ابزار تضمین کیفیت قوی و منحصربفرد است که برای اطمینان یافتن از این که به ندای مشتریان داخلی و خارجی با دقت گوش داده شده و در توسعه محصول یا خدمت از آن پیروی می شود طراحی شده است. این مقاله به بررسی کاربرد این ابزار در سازمانها می پردازد.
  • خلا قانونی برای بازرسی های ادواری آسانسورها
    صفحه 32
  • علیرضا مقدسی صفحه 34
    گسترش عملکرد کیفیت با استفاده از یک شیوه گرافیکی موسوم به «خانه کیفیت»، نیازهای مشتری را شناسایی کرده و آنها را با خواسته های مهندسی مرتبط می سازد تا طراحی براساس نیازهای مشتری صورت گرفته و نیاز به تغییر در طرح محصول کاهش یابد. از طرف دیگر مهندسی ارزش تخصیص بهینه منابع را طبق سطح اهمیت عملکردهای محصول انجام می دهد. این نوشته به بررسی تلفیق این 2 ابزار کیفیت پرداخته است.
  • بازار کتاب کیفیت
    صفحه 42
  • حسام سعیدی، پونه افشاری، رضا گیفانی صفحه 44
    در شماره گذشته به بررسی 20 اصل اولیه تریز پرداخته و با بیان مثال های عملی در قالب های مختلف، سعی شد تا با استفاده از محیط پیرامون خود به آشنایی کامل از تریز و اصول آن برسیم. در این مقاله پس از معرفی گنریش سالویچ آلتشولر، سه سوال معروف در تریز را مورد بررسی قرار داده و در ادامه به 20 اصل دوم تریز اشاره خواهیم کرد.
  • منوچهر بلدی، اصغر مشبکی اصفهانی، عبدالله هادی وینچه صفحه 57
    شرکتهای برتر و پیشرو برای پیاده سازی یک نظام جانشینی مطلوب، همواره قابلیت ها و شایستگی هایی را برای مشاغل مختلف، جهت ارتقا و تعالی کارکنان، طراحی و تبیین می کنند. در این پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی، الگویی برای جانشین پروری ارائه شده است. اطلاعات میدانی از طریق مصاحبه با مدیران ارشد استان، سپس روش طوفان ذهنی و در نهایت دو پرسشنامه مجزا جمع آوری گردیده است. پرسشنامه اول به منظور بررسی وضعیت موجود بوده که با آزمون t مشخص گردید بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب، شکاف معناداری وجود دارد. نتایج حاصل از پرسشنامه دوم نیز منجر به استخراج 25 قابلیت برای مدیران عملیاتی گردید. از جمله قابلیت های مدل، شفاف و مکتوب کردن قابلیت های مدیریتی و استخراج ماتریس قابلیت ها و استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره در تصمیم گیری نهایی برای انتخاب کارکنان برتر، جهت مشاغل حساس وکلیدی است. استفاده از این مدل باعث می شود که مدیران به جای استناد به معیارهای کلی و ذهنی، تک تک قابلیت های کارکنان را با روش های مشخص و علمی نظیر کانون های ارزیابی، اندازه گیری کنند و بدین طریق پاسخی قانع کننده به انتظارات کارکنان بدهند. اجرای این مدل نه تنها نیاز سازمان به تعداد بیشتری از مدیران و کارکنان مستعد را تامین می کند بلکه در حفظ و نگهداری افراد کلیدی در سازمان نیز موثر واقع می شود.
    کلیدواژگان: خرانه استعدادها، شایستگی، مدیران عملیاتی، رؤسای حوزه ها، مدل قابلیت ها
  • اخبار صنعت ساختمان
    صفحه 67
  • کمال محمدی پور صفحه 69
    در سراسر جهان اتوماسیون اداری در حال ایجاد انقلابی نوین است که اهمیت آن از انقلاب صنعتی کمتر نیست. این انقلاب ظرفیتهای تازه و چشم گیری در محدوده دانش بشری ایجاد می نماید و ابزارهایی به وجود می آورد که ماهیت کار و زندگی را دستخوش تغییر می سازد. در این نوشته تاثیر اتوماسیون اداری بر بهروری و توسعه بررسی شده است.
  • اخبار
    صفحه 77