فهرست مطالب

ارگونومی - سال ششم شماره 3 (پاییز 1397)

مجله ارگونومی
سال ششم شماره 3 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محبوبه سادات رحمن پور، عباس عبادی، آرام تیرگر * صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    هدف از اعتباربخشی بیمارستان ها افزایش ایمنی و رضایت بیماران و کارکنان است که بخشی از آن از طریق متناسب سازی محیطی امکان پذیر است. پژوهش حاضر با هدف تبیین ضرورت استفاده از ملاحظات ارگونومیک در فرایند اعتباربخشی بیمارستان ها اجرا شده است.
    روش کار
    این مطالعه روش شناختی در سال 1397 طراحی، و هم زمان با روان سنجی و اعتباریابی ابزار ارزیابی تناسب ساختاری بیمارستان های سالمنددوست اجرا شد. تعیین مولفه های ساختاری از طریق بررسی متون و اعتباریابی گویه ها به روش دلفی انجام گرفت. پس از تعیین روایی محتوا، طبقه بندی گویه ها به بخش های الزامی یا اساسی، به ترتیب با کسب حداقل دو سوم و یک سوم آرای متخصصان صورت پذیرفت و در پردازش داده ها از شاخص آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    پردازش نظر متخصصان در 72 گویه (روایی محتوا) نشان داد بخش اعظم گویه ها (55 مورد معادل 76 درصد) الزامی یا اساسی بودند و بیشترین سهم موارد الزامی را متخصصان سالمندشناسی و کمترین آن را متخصصان معماری اعلام کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به رشد جمعیت سالمند در کشور از سویی و سهم بالای مراجعه سالمندان به مراکز درمانی، و الزامی و اساسی بودن بیشتر گویه های ابزار ارزیابی، به کارگیری اصول ارگونومی در اعتباربخشی به بیمارستان ها امری لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اعتباربخشی به بیمارستان ها، ملاحظات ارگونومی، ویژگی های سالمندی
  • افشین مرزبان *، عبدالله حیاتی صفحات 11-20
    زمینه و هدف
    عملیات برداشت یکی از مهم ترین مراحل تولید میوه خرما است که عمدتا در ایران به صورت سنتی انجام می شود. به دلیل نیاز مبرم این عملیات به فعالیت های فیزیکی و طاقت فرسا، نیروی کار با مخاطرات شغلی فراوانی در این عملیات روبه رو است که معمولا بیماری های شغلی و کاهش بهره وری آنها را به همراه دارد.
    روش کار
    در این مطالعه بیست و سه کارگر، برای تعیین فعالیت های بحرانی عملیات برداشت دستی میوه خرما بررسی شدند. این عملیات متشکل از عملیات بالای نخل خرما (شامل فعالیت های بالا رفتن از نخل، برش خوشه ها و پایین آمدن از نخل) و عملیات پایین نخل خرما (شامل فعالیت های تکاندن خوشه ها، جداکردن برخی میوه های ناسالم و ریختن میوه ها درون جعبه) بود. به منظور تعیین فعالیت های بحرانی از ارزیابی های فیزیولوژیکی (ضربان قلب و دامنه ضربان قلب) و فیزیکی (میزان درد و ناراحتی اعضای بدن) استفاده شد.
    یافته ها
    عملیات بالای نخل با ضربان قلب و دامنه ضربان قلب به ترتیب 29/4 و 177/8 درصد نسبت به عملیات پایین نخل، فشار فیزیولوژیکی بیشتری به کارگر وارد می کند. کارگران عملیات بالای نخل خرما به درد ناحیه کمر و کف پا مبتلا بودند؛ در حالی که کارگران عملیات پایین نخل خرما تنها در ناحیه کمر درد داشتند.
    نتیجه گیری
    بررسی ها نشان داد عملیات بالای نخل عملیات بحرانی برداشت سنتی میوه خرما است. فعالیت بالا رفتن از نخل بیشترین فشار فیزیولوژیکی را به دلیل حرکت در خلاف جهت گرانش زمین ایجاد می کند؛ در حالی که فعالیت پایین آمدن از نخل به دلیل حرکت کارگر در جهت گرانش زمین، فشار فیزیولوژیکی کمتری داشت و فعالیت بالا رفتن از نخل بین فعالیت های مربوط به عملیات بالای نخل، بحرانی ترین عمل بود.
    کلیدواژگان: مکانیزاسیون کشاورزی، سلامت شغلی، ارزیابی ارگونومیکی، عملیات برداشت سنتی خرما
  • ایرج محمدفام، طاهره اسکندری، مریم فرخ زاد * صفحات 21-32
    زمینه و هدف
    خطاهای انسانی عامل اصلی حوادث است. بروز این خطاها در استفاده از تجهیزات پزشکی می تواند به آسیب دیدن بیمار، از بین رفتن تجهیزات، تحمیل خسارات اقتصادی و خدشه دار شدن اعتبار بخش های بهداشتی و درمانی منجر شود. از این رو شناسایی، ارزیابی و مدیریت خطاهای استفاده از این تجهیزات بسیار بحرانی به شمار می رود. این مطالعه با هدف کاهش ریسک خطاهای انسانی در استفاده از تجهیزات درمانی در یکی از بیمارستان های کشور انجام شد.
    روش کار
    سیستم مطالعه شده دستگاه ونتیلاتور است که با توجه به کاربرد زیاد و بحران های احتمالی در استفاده از آن در بیمارستان، برای مطالعه انتخاب شد. شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی با استفاده از تکنیک آنالیز پیش بینانه خطا در کاربرد، کمی سازی خطاها و کاهش عدم قطعیت در برآورد میزان اهمیت خطاهای انسانی شناسایی شده با منطق فازی، انجام شد.
    یافته ها
    33 خطا در استفاده از دستگاه ونتیلاتور شناسایی شد. فراوان ترین انواع خطاها از نوع خطا در عمل (72/72%)، و مهم ترین علت خطاها سهو و لغزش (42/42%) بوده است. اصلی ترین پیامدهای اولیه در خطاهای شناسایی شده، استریل نبودن دستگاه و امکان انتقال میکروب به بیمار بود. در 42/42 درصد موارد، خطاها فاقد امکان بازیابی بوده است. نتایج حاصل از تکنیک آنالیز پیش بینانه خطا در کاربرد و منطق فازی نشان داد بین نوع خطا و فراوانی رخداد آن و احتمال وقوع خطا ارتباطی وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    در مطالعات خطاهای انسانی، استفاده تلفیقی از تکنیک های شناسایی خطر و یک رویکرد کمی ساز که احتمال وقوع خطاهای شناسایی شده را تعیین کند، می تواند به کاهش عدم قطعیت در نتایج نهایی منجر شود.
    کلیدواژگان: خطای انسانی، PUEA، منطق فازی، ونتیلاتور
  • محمد بابامیری، رشید حیدری مقدم، فخرالدین قاسمی، محمد غفاری، مهدی رضیئی، خدیجه بنده الهی، علیرضا مرتضی پور * صفحات 33-42
    زمینه و هدف
    امروزه، استفاده از اینترنت میان دانشجویان رواج زیادی پیدا کرده است. اعتیاد به شبکه های مجازی و بازی های آنلاین می تواند تبعات مختلفی از جمله تهدید سیستم اسکلتی عضلانی را در این افراد برجای بگذارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تاثیر اعتیاد به شبکه های اجتماعی و بازی های آنلاین بر درد مچ دست دانشجویان است.
    روش کار
    مطالعه حاضر بین 665 نفر از دانشجویان انجام پذیرفته است. جمع آوری اطلاعات به وسیله سه پرسش نامه استفاده آسیب زا از بازی های اینترنتی، اعتیاد به شبکه های اجتماعی و اختلالات اسکلتی عضلانی نوردیک انجام شد. اطلاعات به وسیله آزمون های کای دو و تی مستقل مقایسه شدند و درنهایت مدل رگرسیون لجستیک در سطح معناداری 0/05 ارائه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اعتیاد به شبکه های اجتماعی و بازی های آنلاین می تواند احتمال ابتلا به درد در ناحیه مچ دست را افزایش دهد. جنسیت، در اثرگذاری اعتیاد به شبکه های اجتماعی روی درد در ناحیه مچ دست، اختلاف معناداری ایجاد می کرد. از دیگر نتایج مطالعه حاضر می توان به تاثیر عدم اختلاف سن و سطح تحصیلات افراد شرکت کننده، بر درد در ناحیه مچ دست اشاره داشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج به دست آمده، می توان اظهار داشت که احتمال ارتباط بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی و انجام بازی های آنلاین با درد در ناحیه مچ دست وجود دارد. حال با توجه به شیوع نسبتا زیاد این اعتیاد میان دانشجویان، باید تمهیدات مناسبی درخصوص کاهش عوارض و صدمات ناشی از آن به ویژه در ناحیه مچ دست اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد رفتاری، فضای مجازی، بازی اینترنتی، نشانگان مجرای کارپال، آسیب مچ دست، شبکه اجتماعی
  • بهرام ایپکی *، زهرا مریخ پور صفحات 43-54
    زمینه و هدف
    یکی از نکات مهم در طراحی کاربرمحور، توجه به شرایط فیزیکی و روانی کاربر و خطاهای ناشی از طراحی نامطلوب است. سیستم تغییر دنده دوچرخه و اهرم آن، از پیچیده ترین اجزای دوچرخه است که تعاملات فیزیکی و روانی متعدد کاربران با آن منجر به تاثیراتی بر جسم و روان آنها می شود. هدف از این پژوهش، شناخت دقیق نیازهای دوچرخه سواران در تعامل با محصول و طراحی محصول برای آن است.
    روش کار
    در این پژوهش ابتدا با روش AEIOU تحلیلی کیفی صورت گرفت. در ادامه 50 دوچرخه سوار دانشگاه هنر اسلامی تبریز با روش نمونه گیری غیرتصادفی دردسترس پژوهش قرار گرفتند و با سنجش مطلوبیت 3 آزمودنی، از آنها نظرسنجی کمی به عمل آمد. پس از آماده سازی پیش نیازهای طراحی، با استفاده از تکنیک اسکمپر، ایده هایی ارائه و با روش DFV ارزیابی شد و ایده نهایی شکل گرفت.
    یافته ها
    یافته های اولیه نشان داد که کاربران حین تغییردنده با مشکلات روانی نسبت به مشکلات فیزیکی بیشتر مواجه می شوند. همچنین طبق سنجش مطلوبیت، آزمودنی (2) با مجموع امتیاز 883 و میزان نسبت مطلوبیت 1.212 نسبت به آزمودنی (3) و 1.256 نسبت به آزمودنی (1) از نظر کاربران، مطلوب ترین محصول بود که این مسئله نشان داد میزان مطلوبیت با سادگی طراحی آزمودنی ها رابطه مستقیم دارد.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که بیشتر اشتباهات کاربران در درک جابه جایی منطقی دنده ها منجر به نامطلوب بودن شرایط تعویض دنده دوچرخه می شود. طراحی محصول مدنظر با تمرکز بر کاهش خطای کاربر و تعداد عملکردهای اضافی، تسریع در فرایند تصمیم گیری کاربر و بدون آسیب رسانی به سیستم تعویض دنده دوچرخه صورت گرفت.
    کلیدواژگان: طراحی کاربرمحور، خطای کاربر، وظیفه، سنجش مطلوبیت
  • بهرام ایپکی * صفحات 55-64
    زمینه و هدف
    پارکینسون بیماری پیشرونده سیستم عصبی است که با تاثیرگذاشتن بر حرکت های بدن، کیفیت زندگی بیماران را تحت الشعاع قرار می دهد و انجام وظایف روزانه مثل غذاخوردن را برای آنها دشوار و زمان بر می کند. هدف این مطالعه بهبود وضعیت راحتی بیماران پارکینسون، هنگام غذاخوردن به کمک شناسایی مشکلات ارگونومیک و طراحی محصول برای آن بوده است.
    روش کار
    12 بیمار پارکینسون با روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. بدین ترتیب هنگام غذا خوردن بیمار از طریق مصاحبه ترجمه شده بخش Discomfort Questionnaire نرم افزار ErgoFellow و مشاهده مستقیم، اطلاعات لازم جمع آوری شد و پس از تحلیل نهایی و استخراج دستورالعمل های طراحی، ایده های طراحی اسکچ، و به کمک AHP ارزیابی شد تا طرح نهایی شکل بگیرد.
    یافته ها
    میانگین نرخ سختی 10/6 از 7 (1/514) داده های Discomfort Questionnaire در قسمت های دست و انگشتان، مچ دست، بازوها، آرنج، گردن، ناحیه کمر بالا تنه و شانه های بدن هنگام غذاخوردن بیماران نشان داد نسبت به دیگر قسمت های بدن، وضعیت غیرارگونومیک پوسچر شدیدتر است. مشاهدات نیز مشخص کرد برای نزدیک شدن دهان بیمار به غذا تغییراتی غیرارگونومیک در پوسچر آن ایجاد می شود و به همین جهت طراحی محصول باید به کمک داده های آنتروپومتریک صورت بگیرد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد کاهش فاصله دهان تا غذا، ناراحتی و خستگی بیمار را کاهش خواهد داد. از همین رو به کمک داده های آنتروپومتریک، ظرفی با قابلیت تنظیم ارتفاع طراحی شد و توسعه یافت که سبب بهبود وضعیت پوسچر و کاهش سختی بیمار حین غذا خوردن می شود.
    کلیدواژگان: ارگونومی، طراحی محصول، پوسچر، غذاخوردن بیمار پارکینسون
  • مجید لشگری *، محمدرضا عرب صفحات 65-74
    زمینه و هدف
    صدا به عنوان یک عامل زیان آور در محیط های کاری می تواند علاوه بر مشکلات جسمی، به لحاظ آسایشی نیز شرایط آزاردهنده ای برای افراد ایجاد کند. بنابراین علاوه بر ارزیابی پارامترهای کمی همچون تراز فشار، بررسی پارامترهای کیفی صدا در محیط های کاری نیز کاملا ضروری به نظر می رسد.
    روش کار
    در این تحقیق توصیفی تحلیلی، صدای تراکتور مسی فرگوسن مدل 285 ضبط و اندازه گیری شد. سپس نوار مغزی پنج راننده در وضعیت پیش از رانندگی و پس از آن هنگام رانندگی با تراکتور و در چهار دور مختلف موتور ثبت شد. از مدل آزردگی روان آکوستیک، به منظور ارزیابی میزان آزردگی رانندگان تراکتور استفاده شد. سپس مقایسه میانگین ها از طریق آزمون مقایسه میانگین های دانکن در سطح احتمال 5درصد مقایسه شدند و میزان همبستگی میان آزردگی روان آکوستیک و باندهای آلفا و بتا تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج آنالیز واریانس آزردگی روان آکوستیک تفاوت معنی داری در سطح احتمال 1درصد برای سطوح مختلف دور موتور نشان داد. همچنین نتایج، حاکی از کاهش دامنه باند آلفا و همچنین افزایش دامنه باند بتا در اثر افزایش دور موتور بود. نتایج رگرسیون نیز نشان داد که همبستگی بالایی بین دو باند آلفا و بتا و آزردگی روان آکوستیک وجود دارد؛ به طوری که ضریب تشخیص 0/966 و 0/989 به ترتیب برای دو باند آلفا و بتا به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد که تغییرات در پارامترهای کیفی صدای تولیدشده و درنتیجه میزان آزردگی ناشی از آن، باعث ایجاد تغییرات دامنه در هر دو باند آلفا و بتا شده است. بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که آزردگی روان آکوستیک، شاخص خوبی برای ارزیابی فعالیت مغزی به شمار می آید.
    کلیدواژگان: آزردگی روان آکوستیک، کیفیت صدا، نوار مغزی، راننده
  • زیور صباغی نژاد *، عبدالکاظم نیسی، سمیه پروین صفحات 75-85
    زمینه و هدف
    هر سازمان برای ایجاد نیروی انسانی کارآمد و توانمند باید محیطی شاداب، به دور از تنش، دارای شرایط دمایی و روشنایی مطلوب و ابزارآلات متناسب با وضعیت جسمی هر کارمند، محیط کاری ایمن و آرام، فراهم کند تا بتواند با ایجاد حس خشنودی شغلی، بهترین عملکرد را از آنها انتظار داشته باشد. پژوهش حاضر به بررسی شرایط ارگونومیکی کتابخانه های دانشگاه های دولتی شهر اهواز و تاثیری آن بر خشنودی و عملکرد شغلی کتابداران می پردازد.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی بوده و به روش پیمایشی انجام گرفته است. جامعه پژوهش شامل 84 نفر کتابدار دانشگاه های شهید چمران و علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است که به صورت سرشماری در مطالعه شرکت کردند. برای بررسی شرایط ارگونومیک از پرسش نامه استخراج شده از نرم افزار ergotools، بررسی خشنودی شغلی از مقیاس آیرنسون و همکاران و بررسی عملکرد شغلی از پرسش نامه فرج پهلو، نوشین فرد و حسن زاده استفاده شد. روابط بین متغیرهای پژوهش با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری، تحلیل واریانس چندمتغیری (مانوا) و آزمون تعقیبی LSD و با کمک نرم افزار Spss و Amos بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین شرایط ارگونومیکی و خشنودی شغلی، خشنودی شغلی و عملکرد شغلی و شرایط ارگونومیکی و عملکرد شغلی رابطه مستقیم، مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین شرایط ارگونومیک و عملکرد شغلی به واسطه خشنودی شغلی نیز رابطه غیرمستقیم مثبت و معنادار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    کتابداران کتابخانه های دانشگاهی با بهره مندی از شرایط ارگونومیک بهتر، خشنودی بیشتری دارند و عملکرد شغلی بهتری نشان می دهند.
    کلیدواژگان: ارگونومی، خشنودی شغلی، عملکرد شغلی، کتابداران، شرایط فیزیکی محیط کار
|
  • Mahboubeh Sadat Rahmanpour, Abbas Ebadi, Aram Tirgar * Pages 1-10
    Background and Objectives
    The objective of hospital accreditation is to increase the safety and satisfaction of patients and employees, with the contribution of which can be achieved through environmental adaption. The present study aimed to explain the necessity of using ergonomic considerations in the process of hospital accreditation.
    Methods
    This methodological study was designed in 2018 and simultaneously conducted with the psychometric evaluation and validation of the structural fitness assessment tool of age-friendly hospitals. The determination of the structural components was done by examining the texts and validating the items using the Delphi method. After determining the content validity, classification of items into mandatory or essential sections was made by obtaining at least two thirds and one thirds of the experts votes, respectively. Descriptive and inferential statistics were used for data processing.
    Results
    The processing of expert opinion about 72 items (content validity) showed that the majority of subjects (55 items equivalent to 76%) were mandatory or essential, with the highest proportion of mandatory cases being made by the gerontologists, and the least architectural experts.
    Conclusion
    Considering the growth of the elderly population in the country and, on the other hand, the high contribution of the elderly to the treatment centers, and the necessity or basicity of the majority of tool items, the application of ergonomic principles in the accreditations seems necessary.
    Keywords: Ergonomics, Accreditation, Elderly, Hospital, Tools
  • Afshin Marzban *, Abdollah Hayati Pages 11-20
    Background and Objectives
    Fruit harvesting operation, one of the most important operations related to date palm production, is performed manually. Manual date palm harvest suffers from frequent occupational risk factors due to excessive need of physical work resulting in work related illness and productivity reduction.
    Methods
    Present study was undertaken with recruiting twenty three harvest workers to evaluate and compare upper-trunk (consisting of work tasks: climbing, cutting the bunch, and descending) and bottom-trunk operations regarding physiological (heart rate and heart rate ratio) and physical (body pain) strains to identify onerous critical operations to address with simple and inexpensive interventions by future attempts.
    Results
    Upper trunk operation posed a more physiological strain as heart rate (29.4%) and heart rate ratio (177.8%) higher than bottom trunk operation. Body pain was self-reported by the upper trunk workers in low back and sole, and by lower trunk workers in low back.
    Conclusion
    The upper trunk operation was the onerous critical operation in manual date palm harvest, and climbing was the most critical work task in upper trunk operation. Climbing causes the highest physiological strain because workers moved in converse of gravity force, whereas descending led to lowest one because of moving in the similar direction with gravity.
    Keywords: Agricultural mechanization, Occupational health, Ergonomic evaluation, Traditional date palm fruit harvesting
  • Iraj Mohammadfam, Tahere Eskandari, Maryam Farokhzad * Pages 21-32
    Background and Objectives
    The main cause of incidents is human error. The occurrence of these errors in the use of medical equipment can result in harm to the patient, the destruction of equipment, the imposition of economic damages, and the deterioration of the credentials of the health sectors. Hence, the identification, evaluation and management of errors in the use of these equipment is very critical. The present study was conducted to reduce the risk of human errors in using a medical device in one of the hospitals in Iran.
    Methods
    The study subject was a ventilator device, which was selected considering the high usage and the criticality of its use in hospitals. Identification and evaluation of human error were performed using the PUEA technique, as well as quantification of errors, and reduction of uncertainty in estimating the significance of detected human errors using fuzzy logic.
    Results
    Based on the findings, 33 errors were detected in the use of the ventilator device. The most common types of errors were the type of error in operation. (72.72%). The most important causes of errors were slips and lapses (42.42%). The main primary consequences for the predicted errors were the device not being sterilized and the possibility of transmission of microbes to patients. In 42.42% of the cases, errors were not recoverable. The results of the PUEA technique and fuzzy logic showed that there is no relationship between the type of error, frequency of its occurrence, and the probability of error occurrence.
    Conclusion
    In human error studies, the combined use of risk identification techniques and a quantitative approach that determines the probability of identified errors can reduce uncertainty in the final results.
    Keywords: Human error, PUEA, Fuzzy logic, Ventilator
  • Mohammad Babamiri, Rashid Haidari Moghaddam, Fakhrodin Ghasemi, Mohammad Ghaffari, Mahdi Razee, Khadijeh Bandeh Ellahi, Alireza Mortezapour * Pages 33-42
    Background and Objectives
    Nowadays, the use of the Internet among students has become widespread. Addiction to virtual networks and online games can have various consequences, including the threat of musculoskeletal system in these people. The purpose of this study was to determine the effect of addiction to social networks and online games on students’ wrist pain.
    Methods
    This study was conducted among 665 students. Data collection was done through three questionnaires of problematic use of online games, social networking addiction and Nordic musculoskeletal disorders. Data were compared by Chi-square and independent T-test and finally, logistic regression model was presented at a significant level of 0.05.
    Results
    The results showed that social network and online game addiction can increase the risk of pain in the wrists. Sex had a significant impact in the effect of social network addiction on pain in the wrist. Other results of the present study are the not significant differences in the age and level of education of the participants in the prevalence of wrist pain.
    Conclusion
    It can be stated that there is a likelihood of a relationship between social network and online game addiction with wrist pain. Therefore, due to high prevalence of this addiction among students, appropriate planning should be taken to reduce complications and injuries, especially in the wrist area of them.
    Keywords: Behavioral addiction, Cyber space, Internet Game, Carpal Tunnel Syndromes, Wrist injury, Social media
  • Bahram Ipaki *, Zahra Merrikhpour Pages 43-54
    Background and Objectives
    One of the important points in user-centric design is to pay attention to the physical and psychological conditions of the user and the errors caused by the product’s undesirable design. The bicycle shifting system is one of the most complex components that many interactions of users with it have an effect on them. This research recognizes the exact needs of cyclists and provides a solution to create effective user interaction.
    Methods
    In this research, using a combination method, a qualitative analysis was carried out using the AEIOU method, 50 cyclists of the Tabriz Islamic Art University were selected using non-random sampling method. Using a desirability testing of 3 subjects, a quantitative survey was done. After the preparation of the design requirements, by using SCAMPER technique, ideas were evaluated through DFV technique and the final idea was developed.
    Results
    The results showed that users are faced with more psychological than physical problems during a gear shift. According to the desirability testing, the subject (2) with a score of 883, and the ratio of desirability of 1.212 compared to the subject (3) and 1.256 compared to the subject (1), was the most desirable product, which indicates the direct relation of the utility rate with the simplicity.
    Conclusion
    Since most users’ mistakes in understanding the logical displacement of the gears lead to poor bike switching conditions, the design of the product focuses on reducing user error and the number of additional operations and accelerating the user decision making process.
    Keywords: User-centered design, User error, Task, Desirability testing
  • Bahram Ipaki * Pages 55-64
    Background and Objectives
    Parkinson’s is a progressive disease of the nervous system that by affecting the body movements, affects patients’ quality of life and makes daily tasks like eating, difficult and time consuming for them. The aim of this study was to improve the comfort situation of Parkinson patient when eating by identifying ergonomic problems, and designing product for this.
    Methods
    12 Parkinson’s patients were chosen by simple random sampling method. Data was collected through a translated Interview of the Discomfort Questionnaire section of ErgoFellow Software and direct observation of patients while eating. After the final data analysis and extraction of design guidelines, design ideas were sketched and the final design was formed after AHP evaluation.
    Results
    Discomfort Questionnaire data (the average rate of 10.6out of 7 (1. 514)) showed that the non-ergonomic posture of hands, fingers, wrists, arms, elbows, neck, upper back (lumber), and shoulders, the discomfort rate while eating, is more intense, compared to other parts of the body . Observations have also shown that in order to near food to patient mouth, occur Non-ergonomic changes in the patient’s posture. Therefore, designing product should be done using anthropometric data.
    Conclusion
    The results showed that reduction of mouth-to-food distance would reduce discomfort and fatigue for the Parkinson’s patient. Therefore, using anthropometric data, a height-adjustable product was designed and developed that improves the position of the posture and reduces the patient’s discomfort situation during eating food.
    Keywords: Ergonomics, Product design, Posture, Parkinson patient eating
  • Majid Lashgari *, Mohammadreza Arab Pages 65-74
    Background & Objectives
    Sound as a detrimental factor in working environments can create annoying conditions for people in addition to physical problems. Therefore, in addition to evaluating quantitative parameters such as pressure levels, it is absolutely necessary to study the quality parameters of the sound in the work environment.
    Methods
    In this descriptive-analytic research, the sound of 285 MF tractor was recorded. Then, the EEG of five drivers were recorded in the pre-driving state and then when driving with the tractor in four different engine speed. The psychoacoustic annoyance model was used to assess the annoyance of tractor drivers. Then means were compared with Duncan comparison test at 5% probability level and the correlation between psychoacoustic acoustic and alpha and beta bands was determined.
    Results
    The results of ANOVA showed that different levels of engine speed on psychoacoustic annoyance were significant at 1% probability level. The results also showed a decrease in the amplitude of the alpha band, as well as an increase in the beta band amplitude due to increased engine speed. Regression results showed that there is a high correlation between the two alpha and beta bands and the psychoacoustic annoyance, so that the detection coefficient was 0.966 and 0.998, respectively, for the two bands alpha and beta.
    Conclusion
    This study showed that changes in the quality parameters of the sound and consequently the resulting annoyance caused the amplitude changes in both the alpha and beta bands. So, it can be concluded that the psychoacoustic annoyance is a good indicator of brain activity.
    Keywords: Psychoacoustic Annoyance, Sound Quality, EEG
  • Zivar Sabaghinejad *, Abdolkazem Neisi, Somaye Parvin Pages 75-85
    Background & Objectives
    Each organization needs to provide an environment that is smooth, tensile, comfortable and affordable with appropriate physical and emotional conditions for each employee, a safe and relaxed working environment, so that they can work best with a sense of job satisfaction. The present study examines the ergonomic conditions of libraries in public universities in Ahwaz and its impact on job satisfaction and librarians.
    Methods
    This research is descriptive and has been surveyed. The population of the study consisted of 84 librarians of Shahid Chamran Universities and Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences who participated in the study census. To evaluate ergonomic conditions, a questionnaire was extracted from ergotools software, job satisfaction survey from Arenson et al. Scale and job evaluation questionnaire by Faraj Pahloo, Nooshin Fard and Hasanzadeh. Relationships between research variables were investigated using structural equation modeling.
    Results
    The results showed that there is a direct, positive and significant relationship between ergonomic conditions and job satisfaction, job satisfaction and job performance, and ergonomic conditions and job performance. There is also a positive and significant indirect relationship between ergonomic conditions and job performance due to job satisfaction.
    Conclusion
    All relationships between the variables examined were confirmed. Therefore, ergonomic conditions are effective both directly and through the job satisfaction of librarians’ job performance. Considering the positive and direct relationship, it can be said that the librarians of the public universities’ libraries of Ahwaz are pleased with better ergonomic conditions and show better job performance.
    Keywords: total ergonomics, job satisfication, job performance, libraians, physical conditions of the workplace