فهرست مطالب

روان شناسی مدرسه - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، بهار 1394)

فصلنامه روان شناسی مدرسه
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حبیب ابراهیم پور*، نادر حسین نژاد، ولی نعمتی، فریدون تقی پور صفحه 7
    نوآوری، اساس توسعه و ماندگاری سیستم های اجتماعی بوده و دستیابی به نوآوری، نیازمند هوش و رفتار نوآورانه است. در میان انواع مختلف هوش و تاثیر نسبی و متفاوت آنها در ایجاد رفتار نوآورانه، هوش معنوی نیز نقش اساسی در بروز این چنین رفتارها دارد. بنابراین، تحقیق حاضر به بررسی و شناسایی رابطه ی هوش معنوی بر رفتار نوآورانه در میان معلمان مقطع راهنمایی می پردازد. تحقیق از نوع کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی-همبستگی است. جامعه ی آماری این پژوهش، معلمان مقطع راهنمایی مشگین شهر به تعداد 460 نفر است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده از میان آنها 210 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه ی استاندارد رفتار نوآورانه کانتر و هوش معنوی جامع (ISIS) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که بین هوش معنوی و مولفه های آن با رفتار نوآورانه رابطه ی مثبت و معنا داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از میان مولفه های هوش معنوی، مولفه توانایی برای سود بردن از منابع معنوی برای حل مسائل، ظرفیت برای تعالی و همچنین ظرفیت پرهیزگاری به ترتیب دارای بیشترین تاثیر در پیش بینی رفتار نوآورانه است. توسعه این مولفه ها در کنار پایش مستمر به کارگیری آنها در رفتارهای معلمان، می تواند در گسترش رفتارهای نوآورانه موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، رفتار نوآورانه، معلمان
  • غلامعلی احمدی، ابراهیم ریحانی، ندا نخستین روحی* صفحه 22
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر گفتمان ریاضی (با شیوه ی بحث های کلاسی) بر توانایی استدلال ریاضی دانش آموزان بود. جامعه ی آماری این مطالعه تمام دانش آموزان پایه ی اول دوره ی دوم متوسطه (پایه ی 9 ام) شهر ری در سال تحصیلی 93-1392 بود. 57 دانش آموز با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب و در دو گروه آزمایشی و کنترل گماشته شدند. ابزار این پژوهش آزمون سنجش توانایی استدلال ریاضی متشکل از سوالات ریاضی حیطه استدلال تیمز و میازاکی بود که پایایی آن 79/ 0 به دست آمد. برنامه ی طراحی شده در سه گام اقدام،کاوش و بحث و خلاصه سازی و با راهبردهای ده گانه تسهیل بحث های کلاسی سیریلو برای گروه آزمایشی در 16 جلسه به کار گرفته شد. نتایج به دست آمده از تحلیل کواریانس نشان داد: توانایی استدلال ریاضی و استدلال استنتاجی دانش آموزان گروه آزمایشی نسبت به گروه گواه افزایش یافته است. مقدار ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد: بین توانایی استدلال استنتاجی و استقرایی دانش آموزان در هر دو گروه آزمایش و گواه رابطه معناداری وجود دارد. به طوری که با تقویت توانایی استدلال استنتاجی و آشنایی با محدودیت استدلال های استقرایی، دانش آموزان در دلیل آوری کمتر از استدلال استقرایی استفاده کردند.
    کلیدواژگان: گفتمان ریاضی، بحث های کلاسی، استدلال ریاضی، استدلال استنتاجی، استدلال استقرایی
  • محمد باشکوه اجیرلو *، مسعود مرادی، علی حیدری اناری صفحه 38
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی عوامل سازمانی موثر بر ایده ی کارآفرینی در بین معلمان بود. این تحقیق توصیفی/ از نوع همبستگی بوده و جامعه ی آماری آن را کلیه معلمان مدارس متوسطه ی شهرستان اردبیل تشکیل می دهد که از بین آنها تعداد 200 نفر به شیوه ی تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که سوالات در دو بخش عمومی و تخصصی مطرح می گردند. در تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی برای تبیین ویژگی های جمعیت شناختی و از آمار استنباطی در قالب ضریب همبستگی پیرسون، آزمون t، آزمون فریدمن و رگرسیون چندگانه استفاده گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که هر پنج عامل مورد بررسی (ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، استراتژی سازمانی، مدیریت منابع انسانی، سیستم پاداش دهی و پشتیبانی مدیریتی) تاثیر معناداری بر ایده ی کارآفرینی در بین معلمان مدارس متوسطه ی شهرستان اردبیل دارد. همچنین نتایج آزمون رتبه بندی فریدمن و تحلیل رگرسیون نشان داد که سیستم پاداش دهی، حمایت مدیریتی و فرهنگ سازمانی از قدرت تبیین کنندگی بیشتری نسبت به سایر عوامل بر ایده ی کارآفرینی معلمان برخوردار است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، فرهنگ سازمانی، مدیریت منابع انسانی، استراتژی سازمانی
  • فاطمه تویسرکانی راوری*، مهدی عرب زاده، پروین کدیور صفحه 52
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی میان ادراک از محیط کلاس، اهداف پیشرفت، تفکر تاملی با عملکرد دانش آموزان در درس ریاضی بود. بدین منظور 500 نفر از دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه در رشته های ریاضی- فیزیک و علوم تجربی با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری این تحقیق شامل پرسش نامه اداراک از محیط کلاس فراسر و همکاران، پرسش نامه ی اهداف پیشرفت میگلی و همکاران و پرسش نامه تفکر تاملی کمبر و همکاران بود. عملکرد تحصیلی دانش آموزان نیز از طریق نمره ی درس ریاضی آن ها سنجیده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شد. نتایج ضرایب ماتریس همبستگی بین متغیرهای پژوهش نشان داد که رابطه بین محیط کلاس، اهداف تسلطی، تفکر تاملی با عملکرد ریاضی دانش آموزان مثبت و معنادار است و رابطه ی بین اهداف گرایش به عملکرد و اجتناب از عملکرد با عملکرد ریاضی دانش آموزان منفی و معنادار است. متغیرهای درگیری دانش آموزان، فهمیدن، تفکر انتقادی، اهداف تسلطی و جهت گیری وظیفه با عملکرد ریاضی رابطه داشت و در تعامل با هم 63 درصد از تغییرات عملکرد ریاضی را تبیین می کردند؛ که از میان آنها متغیر درگیری دانش آموزان بالاترین قدرت پیش بینی کنندگی را دارد. اما اهداف گرایش به عملکرد، اجتناب از عملکرد، وابستگی دانش آموزان، تامل و عمل عادی قادر به پیش بینی عملکرد ریاضی نبودند. بنابراین محیط های آموزشی باید به گونه ای باشد که درگیری دانش آموزان را در درس ریاضی به حداکثر برسانند.
    کلیدواژگان: محیط یادگیری، اهداف پیشرفت، تفکر تاملی، عملکرد ریاضی
  • حسین زارع، احمد رستگار*، رضا قربان جهرمی صفحه 70
    پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی (روایی و پایایی) مقیاس نیاز به خاتمه (NFCS) در میان دانش آموزان پایه ی سوم دبیرستان انجام داده شد. برای این منظور 392 نفر (168 پسر و 224 دختر) از دانش آموزان پایه ی سوم دبیرستان های شهر شیراز به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به مقیاس خودگزارشی نیاز به خاتمه (NFCS) دی بیکر و کراوسون پاسخ دادند. برای بررسی روایی سازه این مقیاس، روش تحلیل عاملی تاییدی دو عاملی و همسانی درونی و برای بررسی پایایی مقیاس، ضریب آلفای کرونباخ مورد استفاده قرار گرفت. به طور کلی مشخصه های برازندگی مدل تحلیل عاملی تاییدی پس از حذف برخی گویه ها حاکی از برازش نسبتا خوب داده های پژوهش با ساختار عاملی مقیاس نیاز به خاتمه بود و وجود دو مولفه ترجیح ساختار و ترجیح قطعیت را به عنوان مولفه های نیاز به خاتمه تایید نمود. به علاوه، روش همسانی درونی نیز بیانگر روایی سازه این مقیاس است. ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده نیز بیانگر ثبات اندازه گیری مقیاس نیاز به خاتمه است. بر مبنای این نتایج می توان مقیاس نیاز به خاتمه دی بیکر و کراوسون را به عنوان یک ابزار اندازه گیری مناسب در پژوهش های مربوط به دانش آموزان دبیرستانی در داخل کشور مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: نیاز به خاتمه، تحلیل عاملی تاییدی، همسانی درونی
  • اسماعیل سعدی پور، فاطمه سادات گرامی* صفحه 88
    همه چیز در جهان حرکت موزون دارد. با نگاهی دقیق به دنیای اطراف پی می بریم که حیات و زندگی به شکل فعالیت دوره ای با آهنگی منظم است. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین ریتم های زیستی دانش آموزان دختر مقطع اول راهنمایی با هیجان های تحصیلی آنان بود. روش این پژوهش همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان دختر اول راهنمایی منطقه ی 12 شهر تهران بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، نمونه ای به تعداد 70 نفر انتخاب شدند. برای سنجش ریتم های فراشبانه روزی دانش آموزان، از نرم افزار ریتم های زیستی و براساس تاریخ تولد دانش آموزان استفاده شد. هیجان های تحصیلی دانش آموزان نیز با استفاده از پرسش نامه پکران و همکاران سنجیده شد. از آزمون t جفت شده (همبسته) برای بررسی ارتباط ریتم های فراشبانه روزی با هیجان های تحصیلی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین ریتم هیجانی فراشبانه روزی با هیجان ها تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع اول راهنمایی رابطه وجود دارد. نتایج این پژوهش از روزهای پر بازده و کم بازده دانش آموزان به منظور بهینه کردن فرایندهای یادگیری و یاددهی و برنامه ریزی تحصیلی به والدین اطلاعات مفیدی ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: ریتم های زیستی، چرخه فراشبانه روزی، چرخه هیجانی، هیجان تحصیلی
  • احمد شجاعی*، اسماعیل سلیمانی صفحه 104
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش هوش معنوی بر بهزیستی روان شناختی و مولفه های آن در دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی«ره» شهرستان اردبیل است. برای وصول به این هدف، از بین جامعه ی آماری که شامل کلیه ی دانش آموزان پسر مقطع دبیرستان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی«ره» شهرستان اردبیل در سال تحصیلی 94-1393 است، 40 دانش آموز(دارای میانگین پایین تر از نقطه برش در مقیاس بهزیستی روان شناختی) از میان جامعه ی آماری به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل پرسش نامه ی محقق ساخته و پرسشنامه ی بهزیستی روان شناختی بود. ضمن آنکه روش تحقیق پژوهش حاضر یک مطالعه ی آزمایشی با کار آزمایی بالینی است که با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه انجام شد. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری(MANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین دو گروه دانش آموزان تحت پوشش و گروه کنترل در خودمختاری، تسلط محیطی، رشد شخصی، ارتباط مثبت، هدفمندی در زندگی و پذیرش خود تفاوت معناداری وجود دارد(001/ 0≥P). بدین معنا که در گروه آزمایش بعد از آموزش هوش معنوی، خودمختاری، تسلط محیطی، رشد شخصی، ارتباط مثبت، هدفمندی در زندگی و پذیرش خود افزایش یافته است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که از آموزش هوش معنوی می توان برای ارتقاء کیفیت زندگی دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی«ره» استفاده کرد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، بهزیستی روان شناختی، دانش آموزان
  • سعید مهنا*، فرزانه میکائیلی منیع، علی عیسی زادگان صفحه 122
    هدف پژوهش حاضر بررسی روابط ساختاری ادراک از جو مدرسه و اهداف پیشرفت با خودکارآمدی تحصیلی بود. در این پژوهش توصیفی(الگویابی علی) دانش آموزان سال اول دبیرستان شهر ارومیه جامعه ی آماری را تشکیل دادند. روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای بود که با این روش380 نفر انتخاب و به پرسش نامه های خودکارآمدی تحصیلی، ادراک از جو مدرسه و اهداف پیشرفت پاسخ دادند. داده ها با روش معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج حاکی از این بود که الگوی خودکارآمدی تحصیلی در جامعه پژوهش معتبر است(RMSEA=0/027). مسیر مستقیم اهداف تبحری بر خودکارآمدی تحصیلی مثبت و معنا دار و اهداف عملکرد- اجتناب بر خودکارآمدی تحصیلی منفی و معنا دار بود. همچنین، مسیرهای مستقیم حمایت معلم، حمایت همسالان و ثبات قوانین بر اهداف تبحری، عملکرد -رویکرد و عملکرد– اجتناب مثبت و معنا دار بودند. در نتیجه با افزایش حمایت های محیطی در مدرسه و گرایش دانش آموزان به اهداف تبحری می توان خودکارآمدی تحصیلی را افزایش داد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، جو مدرسه، اهداف پیشرفت
  • محمد نریمانی، زرار محمدامینی*، عادل زاهد، عباس ابوالقاسمی صفحه 139
    هدف پژوهش حاضر مقایسه ی اثربخشی آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و آموزش حل مسئله بر انگیزش تحصیلی دانش آموزان اهمال کار بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان پسر اهمال کار پایه اول متوسطه ی مدارس دولتی اشنویه بودند، که از بین آنها 60 نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. از پرسش نامه های اهمال کاری و انگیزش تحصیلی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. نتایج نشان داد آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و حل مسئله در مقایسه با گروه کنترل بر انگیزش تحصیلی آزمودنی ها تاثیر داشته است (01/ 0 ≥P). به علاوه آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی در مقایسه با آموزش حل مسئله تاثیر بیشتری بر انگیزش تحصیلی آزمودنی ها داشت (01/ 0 ≥P). همچنین نتایج آزمون توکی نشان داد که آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی نسبت به آموزش حل مسئله تاثیر بیشتری بر افزایش انگیزش درونی و انگیزش بیرونی و کاهش بی انگیزشی داشته است(01/ 0 ≥P). براساس نتایج این یافته ها می توان گفت که آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و حل مسئله به دانش آموزان کمک می کند تا فرایندهای تنظیم اهداف، خودکنترلی، خود ارزشیابی و خود انگیزشی را مدیریت کنند و با رشد جهت گیری هدف هایشان در یادگیری، انگیزه یادگیری خود را تقویت و تسهیل کنند.
    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری خودتنظیمی، حل مسئله، اهمال کاری، انگیزش تحصیلی
|
  • H. Ebrahimpour *, N. Hoseynnajad, V. Nemati, F. Tagipour Page 7
    Innovation and sustainability of social systems and the development of innovation needed to achieve an innovative intelligence. The relative effectiveness of different types of intelligence, such as the development of innovative behavior, spiritual intelligence is also critical to the development of such behaviors. This study and identify the spiritual intelligence on innovative behavior among middle school teachers deals. Research is applied research and the cross-correlation. The population of this study consisted of 460 people Meshgin city school teachers that using a random sample of 210 of them were selected. Innovative behavior questionnaire to collect data from the counter and comprehensive spiritual intelligence (ISIS) has been used. For data analysis and correlation of Pearson's correlation and multiple regressions were used. Findings showed that the spiritual intelligence and its components with innovative behavior, there was a significant positive correlation. Results of regression analysis showed that among the components of spiritual intelligence, Component is the ability to take advantage of the intellectual resources to solve problems, Capacity for excellence and piety as well as capacity has the greatest impact on innovative behavior are predicted. Finally, recommendations for the development of spiritual intelligence and innovative behavior were presented.
    Keywords: Intelligence, Spiritual intelligence, innovative behavior, guidance school teachers
  • Gh. Ahmady, E. Reyhani, N. Nakhostin, Ruhi* Page 22
    The purpose of this study was to investigate the effect of mathematical communication-based training (using class discussion method) on the mathematical reasoning ability of students. The statistical universe of the study was all 9th grade female students of Shahre-Rey in the 1392-93 academic year. 57 students were selected using multi-stage random method and classified in two, experimental and control groups. Measurement tool of this study is mathematical reasoning ability assessment exam that were selected from TIMSS mathematical reasoning and Miyazaki (2000) questions, and its reliability was obtained 0.79. Designed program was implemented to experimental group during 16 sessions in three launch, explore, discuss and summarizing phases, using Cirillo's strategies (2013) for facilitating class discussions. Results of ANCOVA demonstrated that mathematical reasoning and deductive mathematical reasoning abilities of students in experimental group have been increased with respect to the students of control group. The value of Spearman's correlation showed that there are significant correlation between deductive and inductive reasoning of students in both control and experimental groups so that along with strengthening deductive reasoning ability and introducing with limitations of inductive reasoning, students less used inductive reasoning for argumentation.
    Keywords: mathematical communication, class discussions, mathematical reasoning, deductive reasoning, inductive reasoning
  • M. Bashokoh Ajirlo *, M. Moradi, A. Heidari Onari Page 38
    The purpose of this study was to investigate the organizational factors influencing on entrepreneurship idea teachers. This research type is Descriptive-correlation study. The population consisted of Secondary school teachers in the city of Ardabil. Of this population, 200 teachers were selected by Simple random sampling. The questionnaire was designed by the researches, that questions in the public section, 4 questions and specialized section with 39 questions will be raised. In data analysis, descriptive statistics to explain the demographic characteristics and inferential statistics in terms of Pearson correlation test T, Friedman and multiple regression analysis were used. The results show that every five factors (organizational structure, corporate culture, corporatestrategy, human resource management, reward systems and administrative support) have a significant impact to nteacher's entrepreneurialideas Secondary school teachers in the city of Ardabil. Friedman's ranktestandmultiple regression analysis showed that there ward system and power management support and organizational culturehada greatereffect explanation.
    Keywords: Entrepreneurship, corporate culture, human resource management, organizationalstrategy
  • F. Toisercani Ravari *, M. Arabzadeh, P. Kadivar Page 52
    The aim of this study was investigation of the relationship between classroom environment, achievement goals and reflective thinking with academic performance. The data were obtained from 500 high school’s girls who were studding Mathematics and Science sampled through multistage cluster sampling. Goal Achievement Scale (Midgl eta), Reflective Thinking Inventory (Kember) and what is happening in This Classroom Questionnaire (Fraser, Fisher & Mc Robbie,) have been administrated. Student’s academic performance was also assessed through mathematic scores. The data was analyzed by the correlation coefficient of Pearson and Stepwise regression analysis. The correlation matrix between variable showed that the relationship of classroom environment, achievement goals and reflective thinking with student's mathematics performance was positive and significant and the relationship between performance-approach goals and performance-avoidance goals with mathematics performance was negative and significant. Variables of involvement, understanding, reflective thinking, mastery goals and Task orientation had relationship with mathematics and interaction between these variables explained 63 percent of variance. But performance-approach goals, performance-avoidance goals, student's cohesiveness, reflection and habitual action couldn’t predict mathematic performance. Involvement, understanding, reflective thinking, mastery goals and task orientation could predict student performance which among them involvement had the most predictive power. Therefore educational environment must be in such a way to maximize student involvement.
    Keywords: classroom environment, achievement goals, reflective thinking, academic performance
  • H. Zare, A. Rastegar*, R. Ghorban, Jahromi Page 70
    This study was launched aiming at evaluating the psychometric features (validity and reliability) of the Need for Closure Scale (NFCS) in high school students. Forthispurpose, 392 students (168 male and 224 female) of Shirazhigh schoolswere selectedby multistagecluster samplingmethod. They, then, responded to the self-report need for closure scale developed by DeBacker & Crowson. To assess the construct validityof thisscale, confirmatory factor analysi sandinternal consistency was used. Moreover, Cronbach's alpha coefficient was usedtoevaluate the reliability ofthe scale. Generally, the goodness of fit indices of the confirmatory factor analysis modelindicated a relatively goodfit ofthe datawith factor structure of the need for closure scale, after deleting some items, confirming the existence of preference for structure and preference for certainty as two components of need for closure. Also, internal consistency method indicates the construct validityof thescale. The Cronbach's alpha coefficientindicates thestability of themeasurement of the scale. Based onthese results, one can use the need for closure scale developed by DeBacker&Crowsonas an acceptablemeasurement toolin thestudyofhigh school students inside the country.
    Keywords: need for closure, confirmatoryfactor analysis, internal consistency
  • E. Sadipour, F.S. Gerami* Page 88
    Everything in the world has a tunable movement. Taking a look around our environment, we find that life is in the form of periodic activity is orderly fashion. The purpose of this study is to investigate the relationship between biological rhythms of 1st-level female students of guidance schools with achievement emotion. Methodology of this research is based on correlation coefficient. The research population consisted of 1st-lavel female students at Tehran's guidance schools (12th educational region) and 70 students were chosen using cluster random sampling method. Biological rhythms software based on date of birth was used in order to evaluate circadian rhythms. Achievement emotions of students were also studied by a Pekrun questionnaire. Paired t-test was used to investigate the relationship between circadian rhythms and achievement emotion.The results of student's circadian cycles showed that there is a logical relation between circadian rhythms and achievement emotion. The results of this research give helpful information to parents from low and high efficient days of students in order to optimize learning and teaching processes and educational planning.
    Keywords: Biological rhythms, Circadian rhythms, Emotional rhythms, Achievement emotion
  • A. Shojaee*, E. Soleymani Page 104
    This study investigates the efficacy of spiritual intelligence training on psychological well-being of students covered by the Imam Khomeini Relief Committee in the city of Ardabil. To achieve this goal, the target population, which included all the high school student Imam Khomeini Relief Committee in the city of Ardebil in the academic year 2014-15, 40 students (with mean below the cut-off point on the scale of psychological well-being) were selected randomly from the population included in the sample.Tools used in this study consisted of made questionnaire and psychological well-being questionnaire.While study research is a clinical pilot study that was performed with a pre-test and post-test, collected data analyzed with using a multivariate analysis of covariance(MANCOVA). The results showed that there were significant differences between two groups of Imam Khomeini Relief Committee under students and control in autonomy, environmental mastery, personal growth, positive relationships, purpose in life and self-acceptance. This means that increased after Spiritual Intelligence Training autonomy, environmental mastery, personal growth, positive relationships, purpose in life and self-acceptance in groups of Imam Khomeini Relief Committee under students. Therefore it can be concluded that the teaching of spiritual intelligence can be used to improve the quality of life of students covered by Imam Khomeini Relief Committee.
    Keywords: spiritual intelligence, psychological well, being, students
  • S. Mohanna *, F. Michaeli Manee, A. Essazadegan Page 122
    The aim of the present research was to study structural relationships between the perception of the school’s environment, and achievement goals with academic self-efficiency. In this descriptive research (reason patterning), first year high school students of Urmia city formed the statistical society. Method of sampling was multi-stage random procedure that 380 people were selected through this method, and then answered the questionnaires of the academic self-efficiency, the perception of school’s environment, and the achievement goals. Data was analyzed through the structural equations method. Results indicated that the academic self-efficiency model is valid in research society. Direct route of the goals of the mastery towards the academic self-efficiency was positive and significant, and the goals of function-avoidance towards the academic self-efficiency was negative qnd significant. In addition, direct routes of teacher support, peer support, and stability of rules towards the goals of mastery, function - approach, and function-avoidance were positive and significant. Therefore, we can increase the academic self-efficiency by increasing the environmental supports in school, and tendency of the students towards the mastery goals.
    Keywords: academic self, efficacy, school's environment, achievement goals
  • M. Narimani, Z. Mohammad Amini *, A. Zahed, A. Abolghasemi Page 139
    The aim of the present research was to examine the effectiveness of training self-regulated learning strategies and problem-solving on academic motivation in male Students with academic procrastination. The sample consisted of 60 subjects with procrastination randomly selected in high school of Oshnaviheh city. The subject was assigned randomly to experimental and control groups. The techniques used for education was training self-regulated learning strategies and problem-solving. The instrument employed in this research was academic motivation and academic procrastination scales. Results indicate that training self-regulated learning strategies and problem-solving have significance effect on academic motivation various control group (p≥00.1). training self-regulated learning strategies compare whit problem-solving have grater effects(p≥00.1). this results indicates that training self-regulated learning and problem-solving is mor bnefic for students to regulate their self control, motivation and succeses.
    Keywords: Procrastination_self – regulation_problem solving_academic motivation