فهرست مطالب

آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران - سال سی و هفتم شماره 3 (پیاپی 91، پابیز 1394)

فصلنامه آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران
سال سی و هفتم شماره 3 (پیاپی 91، پابیز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله اصیل
  • صادق شباب، امیر واحدیان عظیمی، کیوان گوهری مقدم، سیدجلال مدنی، سید محمدرضا هاشمیان صفحات 136-151
    زمینه و هدف
    جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی یکی از چالش برانگیزترین موضوعات بیماران مبتلا به نارسایی مزمن انسدادی ریوی بستری در بخش مراقبت ویژه است. معرفی شاخص جدید که بتواند با احتمال بیشتری موفقیت جداسازی این بیماران را از دستگاه تهویه مکانیکی پیش بینی کند، بسیار حائز اهمیت است. مطالعه حاضر با دو هدف 1. تعیین نقاط برش شاخص واحدیان یک و شاخص های رایج RSBI، P0.1، NIF، CROP و IWI در جمعیت بیماران مزمن انسدادی ریوی و 2. مقایسه مولفه های مختلف جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی شاخص واحدیان یک و شاخص های RSBI، P0.1، NIF، CROP و IWI در جمعیت بیماران مزمن انسدادی ریوی انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی سه سو کور چند مرکزه آینده نگر مشاهده ای بوده که از بهمن 1392 تا اسفند 1393 در جامعه بیماران مزمن انسدادی ریوی بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های منتخب شهر تهران در دو گروه تعیین نقطه برش (تعداد = 90) و گروه تعیین مولفه های پیش بینی کننده جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی (تعداد = 90) انجام شد. فرآیند جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی در هر دو گروه یکسان و بر اساس پروتکل تعریف شده انجام شد. از تحلیل راک برای تعیین نقاط برش در گروه اول و تعیین مولفه های پیش بینی کننده در گروه دوم استفاده شد.
    یافته ها
    شش شاخص واحدیان یک، RSBI، IWI، P0.1، NIF و CROP از نظر مولفه های مختلف پیش بینی کننده جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی با هم مقایسه شدند. به طور کلی، شاخص RSBI، واحدیان یک، IWI، P0.1، NIF، CROP به ترتیب مطلوب ترین مولفه ها را به خود اختصاص دادند. بیشترین ناحیه زیر منحنی به شاخص RSBI (927/0) و واحدیان یک (888/0) اختصاص یافت.
    نتیجه گیری
    اگرچه شاخص پیشنهادی نسبت به سایر شاخص های شایع عناصر بیشتری در فرآیند جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی را در خود دارد، اما شاخص RSBI علاوه بر سادگی، مطلوب ترین مولفه های پیش بینی کننده جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی را به خود اختصاص داد. بنابراین، پیشنهاد می شود که شاخص RSBI در کنار پایش علایم ذهنی و عینی و دیسترس تنفسی در جمعیت بیماران مزمن انسدادی ریوی استفاده شود.
    کلیدواژگان: اعتباریابی، جداسازی، تهویه مکانیکی، دستگاه تهویه مکانیکی، بیماری مزمن انسدادی ریوی، کارآزمایی بالینی مشاهده ای
  • حکیمه حسین رضایی، محمد مهدی فدایی، سعید صمدی، محسن کرکمندی، فاطمه علی محمدی، سمیه قاسم پور، محبوبه شمس صفحات 152-158
    مقدمه
    DVT به عنوان تهدیدی جدی برای بیماران عمل شده مطرح است؛ این در حالی است که DVT قابل پیشگیری و به عنوان یک عارضه از بستری شدن در بیمارستان است. DVT دلیلی برای 10% از مرگ در جمعیت عمومی بیمارستان است. عوامل مختلفی به عنوان فاکتورهای خطر DVT در بیماران جراحی مطرح هستند. این مطالعه با هدف تعیین عوامل خطر تاثیرگذار در بروز ترومبوز وریدهای عمقی در بیماران بخش جراحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که بر روی بیماران جراحی بستری در بخش های ویژه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1393 انجام گرفت. جامعه پژوهش کلیه بیماران بستری در بخش های ویژه بیمارستان های آموزشی شهر کرمان بود که تحت عمل جراحی قرار گرفته و به عنوان نمونه در نظر گرفته شده بودند. نمونه ها در فاصله زمانی 3 ماهه اول سال 1393 با کمک پرسشنامه ویژگی های دموگرافیک و معیار ارزیابی ریسک فاکتورهای ترومبوآمبولی تکمیل شد. روایی ابزار مطالعه به روش روایی صوری انجام شد و نمره کسب شده 9/0 بود. برای پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که نمره به دست آمده 78/0 گزارش شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل 1- پرسشنامه ویژگی های دموگرافیک و 2- معیار ارزیابی ریسک فاکتورهای ترومبو آمبولی بود که بر اساس اطلاعات پرونده و مصاحبه با بیمار تکمیل شد. پس از کسب رضایت از واحدهای مطالعه مبادرت به جمع آوری اطلاعات گردید. پس از جمع آوری داده ها با کمک نرم افزار آماری spss نسخه 19 با استفاده از آزمون تی تست و شاخص های مرکزی و پراکندگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در بررسی ویژگی های دموگرافیک سن نمونه ها با میانگین 54/42 و با انحراف معیار 05/18 ارتباط سن با عوامل تاثیرگذار در بروز ترومبوز وریدهای عمقی در سطح 05/0 معنی دار نبود. جنسیت در بروز ریسک فاکتورهای ترومبوز وریدهای عمقی با p کمتر از 03/0 با تمام موارد و در تمام سطوح عوامل خطر در بیماران مرد ارتباط معنی دار مشاهده شد. نتایج حاصل از آزمون تی تست نشان داد در سطح معنی داری 01/0 حجم توده بدنی بیماران با تمامی عوامل خطر بروز ترومبوآمبولی در حد کم و متوسط ارتباط معنی دار داشتند. به طوری که با افزایش وزن احتمال خطر افزایش می یافت. میزان PT نمونه های مورد بررسی دارای میانگین 6/13 و انحراف معیار 26/2 و در بررسی PTT دارای میانگین 09/33 و انحراف معیار 6/31 گزارش شد و این در حالی است که میزان INR نمونه ها دارای میانگین 01/1 و انحراف معیار 27/0 است. در بررسی کلی عوامل خطرساز 86٪ درصد نمونه ها دارای عوامل خطر با احتما ل کم و 9/0 دارای عوامل خطر در سطح متوسط و مجموعا 5٪ نمونه ها دارای عوامل خطر شدید بودند.
    بحث: در برسی نتایج حاصل از مطالعه تنها سن بیماران با عوامل خطر ارتباط معنی دار مشاهده نشد. این در حالی است که با توجه به نتایج مطالعه اکثر بیماران با فراوانی 86٪ دارای عوامل خطر ترومبو آمبولی در سطح کم هستند. از آنجا که این وضعیت با توجه به شرایط بیمار می تواند تغییر نماید و به سطوح بالاتر خطر تبدیل شود. به علاوه ترومبو آمبولی از وضعیت های خطر ساز قابل پیشگیری است. لزوم توجه به بیماران و کنترل آنها برای کاهش و رفع عوامل خطر ضروری و گامی مهم در مراقبت است.
    کلیدواژگان: ترومبوز وریدهای عمقی، عوامل خطر، بخش مراقبت های ویژه
  • سید سجاد رضوی، فرهاد صفری، مینوش دیانت، کامران متقی، مجید گلستانی عراقی صفحات 165-159
    زمینه و هدف
    آرام سازی اطفال برای انجام کارهای تشخیصی ضروری بوده ولی هنوز پروتکل استاندارد و داروی دقیقی در این زمینه معرفی نشده است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی سه داروی میدازولام، کتامین و کلرال هیدرات خوراکی اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور 60 کودک کاندید سی تی اسکن تشخیصی و یا ادیومتری به صورت تصادفی در 3 گروه میدازولام 5/0 میلی گرم / کیلوگرم،کتامین 5 میلی گرم / کیلوگرم و کلرال هیدرات 50 میلی گرم / کیلوگرم خوراکی قرارگرفتند. وضعیت جداشدن کودک از والدین، نمره آرام بخشی و نمره اضطراب کودک هر 5 دقیقه و میزان حرکت کودک حین انجام روش تشخیصی در دقایق صفر، 15 و 30 اندازه گیری وبین سه گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین نمره جدایی از والدین گروه کلرال هیدرات به صورت معنی داری کمتر از دو گروه دیگر (000/0=p) و گروه کتامین کمتر از گروه میدازولام بود(001/0=p). میانگین زمان جدایی در گروه میدازولام (156/6±00/27) به صورت معناداری از گروه کلرال هیدرات (375/4 ±75/16) و کتامین (130/5 ±26/20) بیشتر بود ولی این دو گروه تفاوت معناداری با هم نداشتند. میانگین نمره آرام بخشی گروه کلرال هیدرات به صورت معناداری کمتر از دو دیگر (000/0=p) و گروه کتامین کمتر از میدازولام بود (000/0=p). میانگین نمره اضطراب در گروه کلرال هیدرات به صورت معناداری کمتر از دو گروه دیگر بود (000/0=p) ولی تفاوت آماری معناداری بین دو گروه کتامین و میدازولام وجود نداشت (734/0=p). میانگین نمره حرکت در گروه کلرال هیدرات به صورت معناداری کمتر از دو گروه دیگر بود (000/0=p) ولی تفاوتی بین دو گروه کتامین و میدازولام وجود نداشت (00/1=p). زمان بیدارشدن و ترخیص در سه گروه تفاوت معناداری نداشت (659/0=p).
    نتیجه گیری
    سه داروی میدازولام، کتامین و کلرال هیدرات در آرام سازی اطفال موفق و ایمن بوده و میدازولام با بهترین اثر ضد اضطرابی سبب جدایی آسان تر طفل از والدین شد.
    کلیدواژگان: میدازولام، کلرال هیدرات، کتامین، آرام سازی و بی دردی کودک، اثر ضد اضطرابی
  • احسان برجی کرمانی، ایمان میرزادی، احمد صالحی، حمید سیوندی پور، مهران نخعی، گیتی افشارپور، فریده دوستان، حکیمه حسین رضایی صفحات 166-171
    مقدمه
    بررسی های سازمان بهداشت جهانی در مناطق مختلف جهان نشان می دهد که بین 5% تا 25% بیماران بستری شده در بیمارستان ها به عفونت بیمارستانی مبتلا می شوند؛ این میزان در بخش های مراقبت های ویژه در کشورهای پیشرفته 25% و در کشورهای در حال توسعه تا 50% است. بروز عفونت بیمارستانی می تواند میزان مرگ و میر بیماران بستری را تا دو برابر افزایش دهد. از آنجا که این میزان در بخش های مورد مطالعه تاکنون بررسی نشده است مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان بروز و نوع عفونت بیمارستانی در بخش های مراقبت های ویژه ترومای شهر کرمان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش مطالعه ای توصیفی، تحلیلی از نوع مقطعی است که بر روی تمام بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه ترومای شهر کرمان طی شش ماه اول سال 1393 انجام شد. معیار ورود به مطالعه بستری به مدت حداقل 72 ساعت در بخش مراقبت های ویژه و معیار خروج از مطالعه وجود علائم عفونت در بدو ورود به بخش و داشتن بیماری های زمینه ای بود. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه شامل 1- پرسشنامه ویژگی های دموگرافیک و 2- پرسشنامه پایش عفونت های بیمارستانی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از جمع آوری اطلاعات داده ها با کمک SPSS نسخه 20 و آمارهای توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان عفونت 2/69 و بیشترین عامل باکتریایی آسینتوباکتر در عفونت تنفسی مشاهده شد. در بررسی وضعیت عفونت خون بیماران بیشترین عامل باکتریایی مربوط به کلبسیلا و در 5/6٪ بیماران مشاهده گردید. این در حالی است که در بررسی عفونت ادراری بیشترین عامل بیماری زا مربوط به آسینتوباکتر در 4/1٪ بیماران مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    در بررسی بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه ترومای شهر کرمان مشاهده شد که بیماران بیشتر به عفونت تنفسی از نوع آسینتوبا کتر آلوده هستند که با مطالعه مشابه انجام شده در سال 2013 در یک واحد مراقبت های ویژه در کره توسط یانگ که نشان داد بیشترین عفونت در بخش ویژه عفونت تنفسی است همخوانی دارد. از آنجا که اکثر بیماران بخش ویژه از دستگاه تهویه استفاده می کنند انتظار چنین نتیجه ای دور از انتظار نیست. با توجه به آمار عفونت توجه و دقت بیشتر در پیشگیری از عفونت در بخش های ویژه ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: میزان بروز، عفونت های بیمارستانی، بخش مراقبت های ویژه
  • فاضل دهون، منیر نوبهار، محمدرضا رضوی، راهب قربانی صفحات 172-181
    سابقه و هدف
    دارو دادن به بیمار از وظایف مهم و پرخطر پرستاری محسوب می شود. با توجه به آمار بالای اشتباهات دارویی، افزایش مرگ و میر و هزینه های بیمارستانی و تاثیر منفی آن بر کیفیت مراقبت های پرستاری، شناسایی میزان و عوامل دخیل در بروز این اشتباهات، برای اتخاذ تدابیری که بتواند این موارد را به حداقل برساند، از اهمیت به سزایی برخوردار است. هدف این مطالعه تعیین اشتباهات دارویی و عوامل موثر در بروز آن در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های شهر سمنان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی، تحلیلی و مقطعی، جامعه مورد مطالعه پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های شهر سمنان بودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه که شامل اطلاعات دموگرافیک، نوع و عوامل موثر در بروز اشتباهات دارویی در سه حیطه انسانی - سازمانی، دارویی و مدیریتی بود، جمع آوری گردید. تحلیل داده ها توسط نرم افزار 16SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    از 56 پرستار شرکت کننده، 39 نفر (5/69%) اشتباهات دارویی داشتند. بیشترین اشتباهات را به ترتیب، دادن دارو در ساعت غیر مقرر (4/30%)، تجویز میزان داروی اشتباه (8/26%) و سرعت انفوزیون اشتباه (6/19%) ذکر کردند. از بین عوامل مربوط به انسان و سازمان، دارویی و مدیریتی، به ترتیب خستگی ناشی از کار اضافی، بسته بندی مشابه دارو و کمبود پرستار نسبت به بیمار، مهم ترین عوامل موثر در بروز اشتباهات دارویی بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای اشتباهات دارویی در بخش های مراقبت ویژه به نظر می رسد تشخیص و تحلیل سیستماتیک علل ایجاد کننده آن می تواند به برنامه ریزی بهتر برای پیشگیری از بروز اشتباهات و بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری منجر شود.
    کلیدواژگان: اشتباهات دارویی، ایمنی بیمار، کیفیت مراقبت های پرستاری، بخش های مراقبت ویژه
  • علی قمیشی، فرشته امیری، سید محمد مهدی اصلانی، معصومه اسدی، سارا آدرویشی صفحات 182-188
    مقدمه
    پاسخ استرس به جراحی یک پاسخ غیرارادی به آسیب بافتی است و بشکل تغییرات اتونومیک، هورمونال و متابولیک نمایان شده و نوسانات قند خون را منجر می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دو روش بیهوشی سدیشن و اسپاینال بر نوسانات قند خون بیماران تحت عمل جراحی کورتاژ است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 50 بیمار مراجعه کننده برای کورتاژ الکتیو به روش در دسترس انتخاب و با احتساب تخصیص تصادفی به دو گروه 25 نفره تحت بیهوشی سدیشن و اسپاینال تقسیم شدند. در هر دو گروه قند خون در دقایق 10 دقیقه قبل از بیهوشی، 20 و 60 دقیقه بعد از شروع بیهوشی ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS ورژن 19با آزمون های آماری t مستقل و کای اسکوور انجام شد.
    یافته ها
    قند خون10 دقیقه قبل از شروع بیهوشی در دو گروه سدیشن 32/13±96/89 و در گروه اسپاینال 98/16±60/88 بود که اختلاف معنی داری با هم نداشتند 706/0p=. قند خون 20 دقیقه بعد از شروع بیهوشی در گروه سدیشن 13/13±88/80 و در گروه اسپاینال 05/15±88/85 بود که اختلاف معنی داری با هم نداشتند 268/0p=. 60 دقیقه بعد از شروع بیهوشی نیز قند خون در گروه سدیشن 78/15±24/83 و در گروه اسپاینال 26/16±04/90 بود که اختلاف معنی داری با هم نداشتند 140/0p=.
    نتیجه گیری
    تغییرات قند خون در پاسخ به استرس جراحی در دو گروه تحت بی حسی اسپاینال و سدیشن مشابه هم بود و نوع بیهوشی بر تغییرات قند خون تاثیر قابل توجهی نداشت.
    کلیدواژگان: قند خون، سدیشن، اسپاینال، کورتاژ
  • ملیحه سیدآبادی، جواد کاظمی، حکیمه حسین رضایی صفحات 189-198
    مقدمه
    داشتن بیمار در مراحل پایانی عمر یک وضعیت بالقوه تهدید کننده و رویداد سخت خانوادگی است. حقیقت گویی کاملا وابسته به فرهنگ است. در ایران نقش خانواده در حقیقت گویی بیماران مراحل پایانی عمر مهم است. لذا این مطالعه با هدف تعیین نگرش خانواده بیماران در مراحل انتهایی زندگی درباره حقیقت گویی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان در نیمه دوم سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی 124 نفر از اعضاء درجه یک خانواده بیماران مبتلا به سرطان انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته متشکل از دو بخش اطلاعات دموگرافیک و نگرش خانواده ها در مورد حقیقت گویی بود. در نهایت تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار آماری 19 SPSS و با آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد نگرش خانواده بیماران بدحال مراحل پایانی عمر نسبت به حقیقت گویی (30/0±23/3) نسبتا مثبت بوده است. خواهر و برادر و همسر بیمار نسبت به والدین و فرزندان بیمار مبتلا به سرطان نگرش مثبت تری در حیطه نحوه گفتن حقیقت (03/0p=) و نمره کل داشتند(03/0p=).
    بحث و نتیجه گیری
    حقیقت گویی جنبه های اخلاقی، روانی، فرهنگی و اجتماعی دارد. امروزه به دلیل پیشرفت های علم پزشکی و افزایش دانش عمومی جامعه نگرش مثبتی در مورد حقیقت گویی وجود دارد. ارتباطات خوب خانوادگی با دیسترس روانی کمتری ناشی از حقیقت گویی همراه است.
    کلیدواژگان: نگرش، سرطان، حقیقت گویی، خانواده بیمار در مراحل پایانی
  • شهریار صانع، ابراهیم حسنی، محمد امین ولیزاد حسنلویی، علیرضا ماهوری، پریا عباسیان صفحات 199-205
    مقدمه
    سرفه از مشکلات شایع بعد از خارج کردن لوله تراشه در پی بیهوشی عمومی است. ما در این مطالعه به بررسی تاثیر لیدوکائین وریدی و داخل کاف بر میانگین فشار خون و ضربان قلب و سرفه بعد از خروج لوله تراشه در بیمارستان امام خمینی ارومیه پرداختیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه60 بیمار با ASA یک و دو در سنین بین 20 تا 60 سال برای عمل جراحی الکتیو لامینکتومی کمری تحت بیهوشی عمومی قرار گرفتند. میزان بروز سرفه، میانگین فشار خون و ضربان قلب و اشباع اکسیژن شریانی هموگلوبین در سه زمان صفر، 10 و 30 دقیقه بعد از خروج لوله تراشه اندازه گیری شد.
    نتایج
    بین سه گروه در زمان های مختلف یعنی دقیقه صفر بعد از خروج لوله تراشه، دقیقه 10 بعد از خروج لوله تراشه و دقیقه 30 بعد از خروج لوله تراشه تفاوت آماری به دست نیامد. از نظر تغییرات میانگین فشار خون و ضربان قلب و اشباع هموگلوبین از اکسیژن در دقایق صفر، 10 و 30 بعد از خروج لوله تراشه نیز بین سه گروه تفاوتی نبود(P>0.05).
    بحث: ما در این مطالعه تفاوتی از نظر بروز سرفه در مقایسه با گروه کنترل (سالین داخل کاف و لیدوکائین وریدی) بعد از خروج لوله تراشه نیافتیم. توصیه به مطالعات بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: لیدوکائین، سرفه بعد از خروج لوله تراشه، پوزیشن پرون، لامینکتومی کمری
  • گزارش مورد
  • فرحزاد جنت مکان، فاطمه جواهرفروش، فرشته امیری، فهیمه عتیق، سارا کهنی صفحات 206-209
    پیوند قلب یک درمان استاندارد برای کاردیومیوپاتی دیلاته و بیماری ایسکمیک قلبی پیشرفته و نارسایی قلبی شده است. با در کنار هم قرار دادن داروهای ایمونوساپرسیو جدیدتر، انتخاب بیماران بهتر، پایش و مراقبت بهتر حوالی عمل، پیش آگهی گیرندگان پیوند بهبود یافته است. تعدادی از این بیماران برای جراحی های غیر قلبی الکتیو و اورژانس مراجعه می کنند. بدین سبب ما در مورد اداره حوالی عمل چنین بیماری که برای جراحی اورژانس آمپوتانسیون اندام فوقانی مراجعه کرده است بحث می کنیم.
    کلیدواژگان: بیهوشی، پیوند قلب، جراحی غیرقلبی
  • سخن سردبیر
  • صفحات 210-218
  • نامه به سردبیر
  • محمدرضا درودیان صفحات 219-223
|
  • Sadegh Shabab, Amir Vahedianazimi, Kayvan Goharimoghaddam, Seyyed Jalal Madani, Seyyed Mohammad Reza Hashemian Pages 136-151
    Background and Aim
    Weaning from mechanical ventilator is one of the most challenging issues of hospitalized chronic obstructive pulmonary patients in intensive care unit. Introducing new index to anticipate the patient's weaning from mechanical ventilator with more successful probability is so paramount. The study had two-fold purposes including 1. Determining cut-off points of vahedian one and common indices RSBI, P0.1, NIF, CROP, and IWI in the population of chronic obstructive pulmonary patients; and 2. Comparing different weaning factors from mechanical ventilator of vahedian one and RSBI, P0.1, NIF, CROP, and IWI indices in the population of chronic obstructive pulmonary patients.
    Materials And Methods
    Present study was an observational, prospective multi center trible blinded clinical trial that conducted from January 2013 to March 2014 in the population of hospitalized chronic obstructive pulmonary patients in critical care unit's of selected hospitals in Tehran in two groups including cut off points determining group (n = 90) and determining different predicting weaning factors from mechanical ventilator group (n= 90). The process of weaning from mechanical ventilator conducted same in both groups and was based on the defined protocol. ROC analysis used to determine cut off points in the first group and predicting factors in the second group.
    Results
    Six indices Vahedian one, RSBI, IWI, P0.1, NIF, and CROP were comparing from different predicting weaning factor's view. Generally, RSBI, vahedian one, IWI, P0.1, NIF, and CROP indices were devoted the most favorably factors to itself, respectively. The highest area under the curves were devoted to RSBI (0.927) and vahedian one (0.888) indices.
    Conclusion
    Although the proposed index than other common indices has more components in weaning process from mechanical ventilator, but RSBI index in addition to simply, devoted to itself the most desirable characteristics of predictive weaning from mechanical ventilator. Furthermore, it is suggested that RSBI index use along with subjective, objective, and respiratory distress symptoms monitoring in the population of chronic obstructive pulmonary patients.
    Keywords: Validity, Weaning, Mechanical ventilation, Mechanical ventilator, Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Observational Clinical Trial
  • Hakimeh Hussain, Rezaee, Mohammad Mehdi Fadaee, Saeed Samadi, Mohsen Korkmandi, Fatemeh Ali Mohoammadi Soleymani, Somayeh Ghasempour, Mahbobe Shamsaldini Pages 152-158
    Introduction
    DVT is a serious threat for operating patients although it is preventiveand an accident of hospitalization. Dvt is the reason of 10% death of the hospital general population. Different items are introduced as the risk factors of DVT. This research has done with the aim of determination the effective risk factors on dvt appearance in surgery part patient.
    Materials And Methods
    This research is a subjective – analysis study that has done a hospitalized surgery patients in intensive care units of educational hospitals in kerman medical university in 2014. The studing frame work is all hosptalized patients in intensive care unites of educational hospitals in kerman city, that study were operated. Samples were completed with a questionar of demogerafic charactristics and the standard assessment of DVT risk factors in the first 3 month of year 2014. The validityof data collection method was sacial appearance with the number of 0.9 and the method of releability was chrombakh alfa with number of 0.78the data collection method was a demographic questioner and the estandard assessment of DVT risk factors related to interview or informations shet.the data collection was done after satistical accetance central and scatter indices were analysied with statictical software spss number 19 with.T. test experiment.
    Results
    In research of demographic characteristic the average range of age was 42.5 with the deviation of 18.08 and the relation between age and effecting factors on DVT were not meaning full with in the limit of 0.05. there was a meaning full relation with the sex of male and appearance of dvt risk factoras with p) 0.03.The T- test results showed that there is meaning full relation sheef between body mass index and DVT risk factors with the meaning fyll level of 0.01, that is the weight increase the probablyyyyyhlhty of the srsk will increase. The average PT of the samples were 13.6 and the deviation was 2.26. also the aveage of PTT was reported33.09 with the deviation of 37.6 while the sampels average INRwas 1.07 with the deviation of 0.27 in total research of risk factors 86 prcent of the samples were low risk and 0.9 percent were moderate risk and 5 percent were high risk .
    Conclusion
    In the study of the research results just the age did not have any meaning full relation with the risk factors while according to the research results most of the patients 86% had a low risk factor of DVT.
    Keywords: Deep vein thrombosis, risk factor, intensive care unit
  • Seyyed Sajjad Razavi, Farhadsafari, Minooshdianat, Kamran Mottaghi, Majidgolestaniaraghi Pages 165-159
    Introduction
    Pediatric sedation for diagnostic procedures is essential. The drug of choice and standard protocol in pediatric procedural sedation and analgesia (PSA) was not introduced till now. The aim of present study was to compare the efficacy of oral midazolam, ketamine and chloral hydrate in PSA.
    Materials and Methods
    In this double-blinded clinical trial, 60 children undergoing diagnostic CT scan or audiometry were randomly divided into three groups; midazolam (M, 0.5mg/kg), ketamine (K, 5mg/kg) and chloral hydrate (CH, 50mg/kg). Separation condition, sedation and anxiety score were recorded every 5 minutes and movement score were recorded in 0, 15, and 30 minutes after starting procedure and compared between groups.
    Results
    the mean score of separation condition in CH group was significantly lower than others (p=0.000) and in K group lower than M group (p=0.001).the mean of separation time in M group (27.00±6.165) was significantly more than K group (20.26±5.13) and CH group (17.75±4.375) but there was no significant difference between K and CH groups. Sedation score in CH group was lower than others (p=0.000) and in K group lower than M group (p=0.000) with no difference between K and M groups (p=0.734). The mean of movement score in CH group was significantly lower than others (p=0.000) with no difference between K and M groups (p=1.00). There was no serious side effect or significant difference in mean of the sedation duration and hospital stay between three groups (p=0.659).
    Conclusion
    Oral Midazolam, Ketamine and Chloral hydrate are safe and effective for PSA and Midazolam anxiolysis effect was more than others which makes improvement in separation condition.
    Keywords: Anxiolysis, Chloral hydrate, Ketamine, Midazolam, Pediatric Sedation, Analgesia
  • Hakimehhosseainrezei, Ehsanborji, Imanmirzadi, Ahmad Salehi, Hamid Sivandipur, Mehrannekhei, Gitys Afshar Pages 166-171
    Introduction
    The studies of WHO in various parts of the world indicates that within 5 to 25 percent of the hospitalized patients get hospital infection, whereas in the ICU departments of the modern countries the rate of getting infection is 25% and the rate is up to 50% in the developing countries. The appearance of hospital infection can increase two times the risk of death. Since such a study on the rate of hospitalized patients getting infected hasn’t yet been carried out this study on the exploration of the rate and the types of hospital infection in the trauma ICU departments of kermani hospitals was carried out.
    Materials And Methods
    This research is a kind of descriptive ,analytical and temporal study that was carried out on all of the hospitalized patients in the trauma ICU departments of Kermani hospitals during the first half of 1393.The criterion of entering the population of the study was getting hospitalized for at least 72 hours at trauma departments, also the criterion of excluding the study was existence of symptoms of infection or having the diseases that cause getting infected, at the beginning of entering the department. To collect data two questionnaires namely 1. The questionnaire of demographic features 2. The questionnnnaire of exploration of hospital infections was used.
    Results
    After collecting the information using SPSS software the version 20 and descriptive statistics the data was analyzed. The results indicated that the largest rate, 69.2 and the biggest part of the bacteria factor was caused by Asintobacterin respiratory infection. Studying the blood infection status of the patients the biggest bacteria factor was Kalbsilaand it was observed in 6.5% of the patients whereas, in the study of urinate infection the largest factor of causing infection was Asinobacter that was detected in 1.4% of the patients.
    Conclusions
    Studying the hospitalized patients at trauma ICU department the Kermani hospitals it was observed that most of the patients got respiratory infection that was caused by Asinobacter that was in correlation with the results of a similar study conducted in an ICU department of a Korean hospital conducted by Yong that the largest infection proportion appeared in the special respiratory departments. Since the most of the ICU patients use the Ventilator set the prediction of such a results isn’t difficult. With regard of infection rate exerting more care and caution to avoid appearance of infection in ICU departments seems necessary.
    Keywords: Rate of appearance, hospital infection, ICU departments
  • Fazeldehvan, Monirnobahar, Mohamadrezarazavi Rahebghorbani Pages 172-181
    Background And Aim
    Administering medication is an important and high risk duty in nursing. Duo to statistically high rate of errors in drug administration, increased mortality and hospital costs and its negative impact on the quality of nursing care, identification of factors involving the incidence and the extent of these errors, is very important for adopting strategies that can minimize those items. The aim of this study was to determine of medicine administration errors and factors affecting its occurrence in intensive critical care units of hospitals Semnan.
    Material and
    Methods
    This was descriptive, cross- sectional study of nurse's community of intensive critical care units. Data were collected by using a questionnaire that included demographic data, type of medicine administer errors in three human and organizational, medical and management areas. Data analysis was performed by SPSS16.
    Results
    From the 56 nurses who participated, 39 (69.5%) showed medicine administer errors, most of these errors were improper timing (30.4% ), improper dosing (26.8% ) and improper infusion rate (19.6%). Among the factors related to human and organization, medical and management, respectively, fatigue from overtime working, similarly packed drugs and a shortage of nurses to patients, were the most important error factors.
    Conclusion
    Given the prevalence of errors in medicine administration in intensive care units, detection and analysis of the causes can be helpful in better planning to avoid errors and improving the quality of nursing care.
    Keywords: Medical errors, patient safety, quality of nursing care, intensive critical care units
  • Alighomeishi, Fereshtehamiri, Seyed Mohammad Mehdi Aslani, Masoomeh Asadi, Saraadarvishi Pages 182-188
    Background
    Surgical stress response to an involuntary response to tissue damage and changes in the form of autonomic, hormonal and metabolic appears And fluctuations in blood sugar leads. The purpose of this study was to evaluate the effects of spinal anesthesia and sedation in patients undergoing surgical abortion is blood sugar fluctuations.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 50 patients admitted for elective abortion, including the method selected and assigned to two groups of 25 sedation and spinal anesthesia were divided. In both groups, blood sugar 10 minutes before making the animals unconscious minutes, 20 and 60 min after induction were evaluated. Data Analysis with SPSS software, version 19 with t-test and chi-square tests.
    Results
    The levels of blood sugar, 10 minutes before the start of anesthesia in sedation groups 89.96 ±13.32 and in the spinal anesthesia group 88.60±16.98, which was not significantly different(p=0.706). The levels of blood sugar, 20 min after induction in sedation group 80.88±13.13 and spinal anesthesia group 85.88± 15.05, which was not significantly different(p=0.268). 60 min after induction, the blood sugar in sedation group 83.24±15.78 and in the spinal anesthesia group 90.04±16.26, which did not show a significant difference(p=0.140).
    Conclusion
    The change of glucose in response to the stress of surgery under spinal anesthesia and Sedation in both groups had the same type of anesthesia had no significant effect on blood glucose.
    Keywords: Blood sugar, sedation, spinal, curettage
  • Maliheseidabadi, Hakime Hoseinrezaee, Javad Kazemi Pages 189-198
    Introduction
    patient in end of life is potentially threatening and disease is family event. Truth telling is quite related to culture. In Iran Role of family is important in care of end of life patients.
    Objective
    The object of this study was to determine attitude of patient’s family towards truth telling in hospitals supervised by Kerman University of Medical Science in 2014.
    Materials And Methods
    This study employed an analytical cross sectional design. 124 patient’s family members enrolled. A self-designed questionnaire was developed. It consisted two parts: demographic information and attitude questions. Data were analyzed using SPSS 19 software and some statistical tests.
    Results
    results found attitude of family members toward truth telling in end of life is moderately positive(3/23±0/30).spouse and sister and brother of patient had more positive attitude toward truth telling(p=0/03).
    Conclution: truth telling has psychological, social, ethical and cultural aspect. Today there is more positive attitude toward truth telling because of progress in medical science and people knowledge. Good family relations decrease distress of truth telling.
    Keywords: attitude, cancer, truth telling, family of patient in end of life
  • Shahryar Sane, Ebrahim Hasani, Mohammad, Amin Valizadehasanloei, Alirezamahoori, Parya Abbasyan Pages 199-205
    Introduction
    Cough is a common problems after post extubation in general anesthesia. In this study we evaluated to effect of intracuff and intra venous lidocaine in cough and mean arterial pressure and heart rate after extubation in urmia emam hospital.
    Materials And Methods
    Patients with ASA physical status I, II were enrolled 20 to 60 years old and scheduled for elective surgery under general anesthesia Mean Heart rate and mean arterial pressure, SPO2 and Coughs in three time 0, 10 and 30 minutes after extubation were ducumented.
    Results
    There was no statistically significant difference in prevalence of cough in three groups of 0 minutes after extubation, 10 minutes after extubation and 30 minutes after extubation (p=0.190). There were no differences in mean HR or MAP and O2sat in 0, 10 and 30 minutes after extuation.
    Discussion
    We were not found difference in cough prevalence comparing to other groups (intra cuff saline and IV lidocaine) in different times after extubation.
    Keywords: lidocaine, post extubation cough, prone position, lumbar laminectomy
  • Farahzad Jannat Makan, Fatemeh Javaher Foroosh, Fereshteh Amiri, Fahimeh Atigh, Sara Kohani Pages 206-209
    Cardiac transplantation has become the standard therapy for dilated cardiomyopathy and end stage is clinical heart disease & heart failure. With the introduction of newer lmmunosuppressants, together with better patient selection, improved period er at Ive monitoring and care, the overall survival of recipients has improved. An increasing number of patients who received a transplant present for either elective or emergency non_cardiac surgery. We hereby discuss the period era give management of such a patient who came for emergency surgery for upper limb amputation.
    Keywords: Anesthesia, cardiac transplant, noncardiac surgery