فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال دوم شماره 3 (تابستان 1392)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دوم شماره 3 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرهاد جعفری*، فاطمه اعظمی صفحات 121-127
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایعترین بدخیمی شناخته شده زنان در دنیا می باشد. در ایران نیز سرطان پستان اولین سرطان تشخیص داده شده در جمعیت زنان می باشد. با این وجود اکثر زنان آگاهی درستی از عوامل خطر سرطان پستان ندارند.عمده ترین علت مرگ افراد نیز فقدان آگاهی و تشخیص دیرهنگام بیماری می باشد.هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی زنان در مورد عوامل و علائم خطر سرطان پستان، روش های غربالگری و عملکرد زنان در مورد خودآزمایی پستان است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر توصیفی مقطعی می باشد.در این مطالعه 340 نفر از زنان جوان داوطلب هلال احمر شرکت کننده در یک همایش کشوری با روش نمونه گیری غیراحتمالی بررسی شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل مشخصات دموگرافیک، آگاهی افراد از عوامل وعلائم خطر سرطان همچنین روش های غربالگری سرطان پستان وعملکرد زنان نسبت به خودآزمایی پستان بود که توسط نویسندگان مقاله تدوین گردید.بعد از جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل نهایی با استفاده از آمار توصیفی به کمک نرم افزارآماری SPSS.16انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان 1/2±23 سال بود. میزان آگاهی زنان از عوامل خطر سرطان پستان بسیار ضعیف گزارش شد، بیشترین و کمترین جواب درست در مورد سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان (6/30%) و قاعدگی زودرس (3/0%) عنوان شد. تنها 9/47%وجود توده در پستان، 2/11% ترشح از نوک پستان و 5/8% تورفتگی نوک پستان را از علائم شایع سرطان پستان مطرح نمودند. میزان آگاهی زنان در مورد خودآزمایی پستان تنها در 30% مثبت گزارش شد.بررسی عملکرد زنان نسبت به خودآزمایی پستان نشان داد تنها 4/9% از زنان این روش را به طور منظم ماهیانه یا هر چند ماه یکبار انجام می دهند.
    نتیجه گیری
    با توجه به پائین بودن سطح آگاهی نسبت به سرطان پستان بویژه در زنان جوان و تحصیلکرده، تدوین برنامه های مداخله ای و غربالگری جهت بهبود میزان آگاهی و عملکرد زنان بسیار ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، آگاهی، عوامل خطر، علائم خطر، غربالگری، خودآزمایی پستان
  • سمیه مهدی زاده*، آرش قدوسی، سیدعلی ناجی صفحات 128-138
    زمینه و هدف
    اعتیاد یکی از پدیده های شوم اجتماعی است و با توجه به این که خانواده آسیب پذیرترین نهاد اجتماعی نسبت به آثار سوء اعتیاد است و سرپرست معتاد به واسطه اعتیاد قادر به ایفای نقش خود به عنوان همسر و پدر خانواده نیست اهمیت نقش زن در خانواده هایی با سرپرست معتاد، دوچندان می گردد و با توجه به این که این گروه از زنان از آسیب پذیرترین اقشار جامعه به شمار می روند و در معرض آسیب های جدی به نظام خانواده قرار دارند پژوهش حاضر به توصیف ساختار و ماهیت مشکلات روحی و روانی همسران مردان معتاد به هروئین و داشتن شناخت عمیق و کلی از مشکلات روانی آن ها اختصاص دارد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از رویکرد کیفی (پدیده شناسی) استفاده شده است. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف بوده و تا اشباع اطلاعات ادامه یافته است. شرکت کنندگان، همسران مردان معتاد به هروئین بوده اند که در مدت انجام پژوهش برای درمان شوهرشان به مرکز درمانی و ترک اعتیاد کانون عین الحیات شهرستان خوی مراجعه نموده اند. مصاحبه های استخراج شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و مفهوم اصلی تنش های درون به همراه 6 زیر مفهوم شناسایی شدند که عبارتند از: شرم، آینده مبهم، واماندگی، بی پناهی، نگرانی و آشفتگی.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر بیانگر این است که همسران مردان معتاد به هروئین طیف وسیعی از مشکلات روانی را در ابعاد مختلف تجربه می کنند و در مواجهه با مشکلات روانی نیازمند حمایت روانی و استفاده از مشاوره های روان شناسان می باشند و از آنجا که زن نقش مهمی در شکل گیری نظام خانواده دارد، لازم است دست اندرکاران با آگاهی کافی از مشکلات روحی و روانی آنها در ارتباط با پدیده اعتیاد شوهرشان حمایت لازم را داشته باشند. می توان از یافته های این پژوهش جهت آموزش و افزایش آگاهی ارگان های ذیربط (مخصوصا سازمان مبارزه با مواد مخدر) استفاده نمود تا از طریق تطابق با مشکلات روانی و استفاده از روش های حمایتی، سلامتی انسانی این افراد تا حد امکان افزایش یابد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، همسر، شوهر، تجارب زندگی
  • سمیه عربی*، عصمت دانش، علیرضا کاکاوند، علیرضا سلیمی نیا، مریم غفاری صفحات 139-146
    هدف
    هدف پژوهش تعیین میزان اثر بخشی برنامه گروهی«آموزش مدیریت والدین»بر کاهش نشانه های حاصل از اختلال های بیرونی شده کودکان دچار نقص توجه/بیش فعالی بود.
    روش
    نیمه آزمایشی، با طرح پیش آزمون،پس آزمون،گروه گواه و پیگیری 2 ماهه بود.جامعه آماری،کلیه والدین کودکان دچار این اختلال در استان البرز بودند که به درمانگاه اختلالات کودکی ونوجوانی دکتر مریم دلیلی از سال 1389 مراجعه می کردند و دارای پرونده بودند.از میان آن ها 30 کودک 3تا 10ساله و والدین آن ها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پس از رعایت معیار های ورود پژوهش به دو گروه 15 نفری همتا تقسیم شدند. ابزار پژوهش،پرسشنامه ارزشیابی رفتاری راتر 1964 بود که در مرحله پیش آزمون،پس آزمون و پیگیری در هر دو گروه اجرا شد. برنامه گروهی آموزش مدیریت والدین بارکلی 1987، در 9 جلسه 1 ساعته، هفته ای یک بار به والدین گروه آزمایش ارائه شد و در گروه گواه مداخله ای صورت نگرفت. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس یک طرفه بین گروهی تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد آموزش مدیریت والدین، نشانه های اختلال های رفتاری و نشانه های بیرونی شده، از جمله پرخاشگری، تکانشگری، بیش فعالی و اضطراب کودکان دچار نقص توجه/ بیش فعالی را در مقایسه با گروه گواه و پیش آزمون به طور معناداری کاهش داده است.
    نتیجه گیری
    آموزش مدیریت والدین را می توان به عنوان روش موثری در درمان نشانه های بیرونی شده کودکان دچار نقص توجه/بیش فعالی به کار برد و از این روش همراه با سایر روش های درمانی نظیر دارودرمانی، رفتار درمانی و جز آن که در مورد خود کودکان اجرا می شود، سود جست.
    کلیدواژگان: آموزش، والدین، علائم، نقص توجه، بیش فعالی
  • زهرا رحمانی، میترا غلامی*، آرش خوشنویس زاده، روشنک رضایی کلانتری صفحات 147-155
    مقدمه
    آب زیرزمینی برای کشاورزی و مصارف شهری وصنعتی با حفر چاه، و مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه نیاز به آب سالم به واسطه رشد روز افزون جمعیت و نیز شتاب روز افزون صنعتی شدن، رو به افزایش است. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، تقریبا 80% از بیماری های انسانی ناشی از آب می باشد. آب زیرزمینی می تواند به عنوان آب ایمن برای بسیاری ازجوامع مطرح شود. به همین دلیل، ممکن است از راه های مختلفی آلوده شود. بنابراین این منابع آبی، مشکوک به آلودگی بوده و پایش منظم آب های زیرزمینی و حفاظت از آن ضروری می باشد.
    هدف از انجام این پژوهش بررسی کیفیت منابع آب شرب شهرستان بویین زهرا با استفاده از روش GWQI (شاخص کیفی آب های زیرزمینی)بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر با هدف پایش منابع آب آشامیدنی شهرستان بویین زهرا بر پایه تجزیه و تحلیل چند متغیره برای تعیین شاخص کیفی آب زیرزمینی ((GWQI با استفاده از 9 پارامتر(pH، TDS (کل جامدات محلول)، سختی کل، فلوئور، کلر، سولفات، نیترات، سدیم و قلیائیت کل)انجام گرفت. نمونه برداری از 7 شهر شهرستان بویین زهرا (ارداق، آوج، بوئین زهرا، شال، آبگرم، دانسفهان و سگزآباد) از 7 چاه مهم انتخابی از هر شهر که بیشترین آبدهی را داشتند، به مدت 4 ماه، به صورت فصلی انجام گردید. این مطالعه بین ماه های اردیبهشت تا مرداد در 2 فصل بهار و تابستان انجام گرفت.
    یافته ها
    نسبت غلظت مشاهده شده به حداکثر غلظت مجاز به عنوان ارزش نرمال هر پارامتر در چاه های انتخابی محاسبه شد. شاخص های نهایی برای هر چاه با توجه به وزن هر پارامتر محاسبه گردید.
    پارامترهای مورد نظر در شاخص، بر روی هر نمونه با 2 بار تکرار اندازه گیری شدند. میزان فلوئور در اکثر چاه های مورد مطالعه پایین تر از حد مجاز و مقادیر پارامترهایی از قبیل کدورت، سختی کل و منیزیم نیز بالاتر از حد مطلوب برای مصارف آشامیدن بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به رتبه بندی کیفیت آب های زیرزمینی بر حسب مقدار عددی شاخص GWQI، درجه کیفی آب چاه های ارداق، بوئین زهرا، شال، دانسفهان و سگزآباد خوب بوده(مقدار عددی بین 25-50) و حتی آب چاه های مورد مطالعه در شهرهای آوج و آبگرم در وضعیت خیلی خوبی(مقدار عددی بین 25-0) قرار داشتند.
    کلیدواژگان: آب زیرزمینی، شاخص کیفیت آب، بوئین زهرا، فلوئور، نیترات، باسیل های کلیفرم مدفوعی، فسفات
  • منصوره مومن هروی، حسن افضلی، رضا رزاقی*، زریچهر وکیلی صفحات 156-162
    زمینه و هدف
    اعتیاد تزریقی یکی از مهمترین عوامل خطر برای ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) و ویروس هپاتیتB (HBV) می باشد. مطالعه حاضر برای تعیین میزان شیوع سرمی HBV و HIV در معتادین تزریقی و بررسی عوامل خطر مرتبط با انتقال این عفونت ها انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی در سال 1389 روی 300 نفر از معتادین تزریقی مراجعه کننده به مراکز مشاوره رفتاری، کاهش آسیب ودرمان با متادون شهرکاشان انجام شد. پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و عوامل خطر مرتبط با انتقال HBVو HIV از طریق مصاحبه حضوری تکمیل گردید و پس از کسب رضایت 5 سی سی خون از افراد گرفته شد. ابتلا به عفونتHBV و HIV با روش الایزا بررسی گردید. موارد مثبت الایزا HIV با وسترن بلات تائید شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS از طریق آزمون کای دو وتست فیشر آنالیز شد.
    یافته ها
    از 300 فرد موردمطالعه 288 نفر(96%) مرد و12 نفر(4%) زن بودند. اکثریت افراد127 نفر(3/42%)درگروه سنی 39-30 سال بودند. میانگین سنی افراد 7/9±91/34 با حداقل سن 17 و حداکثر سن 68 سال بود.
    اکثریت معتادین 224 (7/74%) طول مدت اعتیاد ≥10 سال داشتند. طیف سنی شروع اعتیاد دراکثر افراد134 مورد(7/44%) پانزده تا بیست سالگی بود. ازمیان افراد مورد مطالعه 7 نفر(3/2%) HIV مثبت و2 نفر(7/0%) HBsAg مثبت بودند. عفونت توام HBV و HIV وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای رفتارهای پر خطر و کشف موارد آلوده بهHIV و در معتادین تزریقی، غربالگری ادواری معتادین تزریقی از نظر این عفونت ها، ایمن سازی علیه عفونت هپاتیت B، درمان اعتیاد و گسترش مراکز درمان با متادون برای پیشگیری از گسترش این عفونت ها ضروری است.
    کلیدواژگان: شیوع سرمی، عوامل خطر، HIV، HBV
  • نسرین محمودی*، خدیجه زراعی، پریسا محققی، محمود ایمانی، محمود رضایی پور صفحات 163-166
    مقدمه
    وزن کم هنگام تولد مهم ترین عامل مرگ ومیر در دوران نوزادی و شیر خوارگی است که علل مختلفی از جمله تولد پیش از موعد نوزاد دارد. این نوزادان به علت عدم تکامل سیستم های تنفسی و گوارشی و هماهنگی بین سیستم های مختلف نیازمند بستری در بیمارستان می باشند. اقامت طولانی در بیمارستان می تواند همراه با عوارض و هزینه های بالای درمانی باشد لذا استفاده از روش های درمانی که مدت اقامت در بیمارستان را کاهش دهد می تواند کمک موثری به بیماران و سیستم بهداشتی و درمانی کند.
    روش کار
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی با انتخاب دو گروه شاهد و آزمون انجام شد. در این تحقیق 20 نوزاد در هر دو گروه قرار گرفتند و با استفاده از روش PIOMI مداخله صورت گرفت.
    نتایج
    میانگین مدت بستری در دو گروه شاهد 4/19 (روز) و گروه آزمون 5/16 (روز) تفاوت آماری معناداری را نشان داد(027/0.P=)
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از روش PIOMI در تحریک حرکتی دهان در شروع سریعتر تغذیه دهانی و کاهش مدت زمان بستری تاثیر زیادی دارد لذا استفاده از این روش می تواند کمک موثری در درمان نوزادان نارس و کاهش هزینه های درمانی باشد.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، تحریک حرکتی دهان، مدت بستری
  • محمدهادی دهقانی، زهیر نوروزی، الهام نیک فر*، مهدی وثوقی، وحیده اسکویی صفحات 167-174
    مقدمه
    صنایع نساجی و رنگرزی یکی از مهمترین صنایع هر کشوری محسوب می گردند. در این گونه صنایع به دلیل استفاده از انواع رنگ ها در فرآیندهای مختلف، فاضلاب حاصل نیز به شدت رنگی بوده و می بایست قبل از تخلیه به محیط زیست تصفیه گردد. لذا هدف از این تحقیق بررسی کارایی نانوذرات آلومینا در حذف رنگ Acid Red 18 از محیط های آبی است.
    روش بررسی
    این تحقیق در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. در این آزمایش یک محلول سنتتیک از رنگ Acid Red 18 ساخته شد و تاثیر پارامترهای مختلف از جمله غلظت اولیه رنگ، pH محلول، غلظت پودر نانوآلومینا و زمان تماس بر کارایی حذف، سینتیک و ایزوترم های فرآیند جذب مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که با افزایش زمان تماس و غلظت اولیه پودر نانوآلومینا کارایی حذف رنگ افزایش یافته در حالی که با افزایش pH و غلظت اولیه رنگ کارایی حذف کاهش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که جذب رنگ Acid Red 18 از ایزوترم لانگمیر)994/0=(R2 پیروی می کند. با استفاده از مدل لانگمیر، حداکثر ظرفیت جذب Acid Red 18، 33/83 میلی گرم برگرم محاسبه شد. نتایج حاصل از مطالعات سینتیکی نیز مشخص ساخت که حذف رنگ Acid Red 18 از معادله شبه درجه دوم) 999/0=(R2 تبعیت می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که نانوذرات آلومینا قابلیت بالایی در حذف رنگ Acid Red 18 از محیط های آبی دارد.
    کلیدواژگان: Acid Red 18، نانوآلومینا، ایزوترم جذب، سینتیک جذب
  • فائقه شوشتری زاده، فاطمه بهرامیان، علی اکبر صفری، مونا پورقادری*، حجت الله براتی صفحات 175-182
    زمینه و هدف
    توجه زیاد ورزشکاران رشته بدنسازی به بهبود شکل ظاهری بدن می تواند باعث افزایش شیوع اختلالات تغذیه ای و عادت به مصرف داروهای نیروزا گردد. با توجه به عوارض سوء مصرف این داروها این پژوهش با هدف تعیین شیوع مصرف داروها و مکمل های نیروزا در ورزشکاران مرد رشته بدنسازی شهرستان کرج در سال 1390 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در قالب یک مطالعه مقطعی توصیفی -تحلیلی 780 ورزشکار مرد بدنساز شهر کرج به طور تصادفی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های حاوی سوالات دموگرافیک و وضعیت استفاده از داروها ازطریق مصاحبه گردآوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 وآزمون کای دو در سطح معنی داری 05/0> تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع مصرف نمونه ها از انواع مکمل ها و داروهای نیروزا 2/88% برآورد شد. بیشترین شیوع مصرف متعلق به گروه مکمل های غذایی، ویتامین ها و ترکیبی از این دو بود (9/69%). در مورد ترکیبات آنابولیک و نیروزا و نیز داروهای هورمونی و کورتونی شیوع به ترتیب 6/5% و 1/2% و در مجموع 7/7% بود. بین دفعات تجربه عوارض ناشی از مصرف، مکان تهیه دارو ها و مکمل ها و میزان اهمیت دادن به مقوله مجاز یا غیر مجاز بودن این اقلام با نوع دارو و یا مکمل ارتباط معناداری وجود داشت (001/0=P). همچنین ارتباط بین نوع مصرف مکمل ها و داروها با هدف اصلی در استفاده از این اقلام معنادار گزارش شد. (045/0=P).
    نتیجه گیری
    مصرف مکمل ها و داروهای نیروزا در ورزشکاران رشته بدنسازی شهرستان کرج از شیوع بالایی برخورداراست.
    کلیدواژگان: شیوع، دارو، مکمل غذایی، ورزشکاران
|
  • F. Jafari*, F. Azami Pages 121-127
    Background
    Breast cancer is the most common malignancy among women worldwide. In Iran, breast cancer ranks first among cancers diagnosed in women. Nevertheless, many of women haven’t enough knowledge about breast cancer risk factors and symptoms. The main reason for this escalating mortality is lack of awareness and late diagnosis of disease. The aim of present study assessed the knowledge about risk factors and symptoms of breast cancer, also the screening method and practice (Breast self examination) about it.
    Methods
    This is a descriptive and cross-sectional study. In this study 340 red crescent volunteer women participated in a national congress were selected with convenience sampling method. The data collection instrument consisted of a three part questionnaire which included demographic factors, Knowledge level about risk factors, symptoms and screening methods of breast cancer and questions concerning practice about breast self examination (BSE).The study tool was a researcher-designed questionnaire which could evaluated a number of variables. After data collection, analysis was carried out with descriptive tests by SPSS.16 software.
    Results
    The mean age of subjects was 23±2.1yrs. Knowledge about breast cancer risk factors was very poor, the most widely known risk factor and lowest among the participants was family history of breast cancer (30.6 %) and early menarche (under 12 years) (0.3%) respectively. Only 47.9% respondents correctly recognized breast lump and 11.2% breast discharge as the most common symptoms of breast cancer.30% of subjects were aware of BSE. However, a lesser proportion (9.4%) was done BSE regular monthly every few months.
    Conclusion
    Regarding the low level of the women’s knowledge about breast cancer especially in young educated women, screening and interventional programs to improve awareness and practice is essential.
    Keywords: Breast cancer, Knowledge, Risk factors, Symptoms, Screening, Breast self, examination
  • S. Mahdizadeh, A. Ghoddoosi S., A. Naji Pages 128-138
    Background
    Addiction is one of the social bad phenomenon and because of family is the most vulnerable of social institution against to the adverse effects of addiction and due to head of family with drug addicts cannot perform his role as husband and father, important role of women in such families is double. Due to this group of women are the most vulnerable community groups and are at risk of serious damage to the system of family, present study describes the structure and nature of psychological problems who addict to heroin and deep understanding of the overall psychological problems.
    Methods
    In this research was used from qualitative approaches (phenomenology). Sampling method is based on object and has been continued until data saturation. Participants were the wives of men who have been addicted to heroin. The women refer to Eynolhayat club - treatment center of addiction- in Khoy city during this research.
    Results
    The extracted interviews were analyzed. Concepts of internal stresses associated with six subconcepts that were identified are as follow: shy, uncertain future, frustration, guard less, concern and confusion.
    Conclusion
    This study suggests that the wives of men who addicted to heroin experience a range of psychological problems in various aspects of their life. They need psychological support and use from counseling of psychologists when faced with psychological problems. Because the women have an important role in shaping the family system, the practitioners with adequate knowledge of their spouse problems in relation to addiction husbands must support them. We can use from findings of this study to educate and raise awareness level of some organization (especially the anti-drug organization) and the nature of addiction to rise possibility comply with human psychosis problems and better support from them.
    Keywords: Addiction, Wives, Husbands, Life experiences
  • S. Arabi*, E. Danesh, A. Kakavand, A. Saliminia, M. Amirghafari Pages 139-146
    Background
    The objective of this study was to determine the effectiveness of the group program "parent management training" to reduce the symptoms of external disorders of children affected by attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD).
    Methods
    The method was semi-experimental design with pretest, posttest, control group, and follow-up was two months. Statistical population were all parents of children with ADHD in the Alborz province, who had referred from 2010 to clinic of childhood and adolescence disorders’ Dr. Maryam Dalili, and had records there. Among them 30 children aged 3-10 and their parents were selected by sampling and matched with regard to research criteria and were randomly divided into two groups of 15 people. Research tool was Rutter`s behavioral assessment questionnaire 1964 that was performed in both groups in pretest, posttest and follow-up. The Management training program for parents of Barkely 1987, included 9 session one-hour, once a week was presented to parents of experimental group, and the control group received no intervention. Data were analyzed by using one-way intra group covariance analysis.
    Results
    Results showed that parents management training significantly has reduced the behavioral disorders symptoms and external signs including aggression, impulsivity, hyperactivity and anxiety in children with ADHA compared with the control group and pretest stage.
    Conclusion
    Parent management training can be an effective method to treat the external symptoms of children with ADHA, and this method can be used in combination with other treatments that are performed about these children, such as drug therapy, behavioral therapy and so on.
    Keywords: Attention deficit, hyperactivity, Symptoms, Parents, training
  • Z. Rahmani, M.Gholami*, A. Khoshnevis Zadeh, R. Rezayee Kalantari Pages 147-155
    Background
    Groundwater is often withdrawn for agricultural, municipal and industrial use by constructing and operating extraction wells. Nowadays, The need for clean water is increasing due to population growth and accelerated industrialization. From the viewpoint of WHO, approximately 80% of all human diseases caused by water. Groundwater can be a safe water for many communities and for this reason may be polluted by many ways. Therefore, it seems essential the protection and monitoring of them.The main object of this study was investigation the quality of Buin Zahra drinking water resources using GWQI.
    Methods
    The current study was developed based on multivariate analysis to determine a groundwater quality index (GWQI) with using 9 GWQI parameters with the aim of monitoring the buin Zahra city. Sampling was carried out from seven city (Ardaq, Avaj, Buin Zahra, Shaal, Abgarm, Segzabad and Dansfhan) and representative wells that had the highest discharge. These water resources were monitored seasonally for a period of six month (between May to September).
    Results
    The proportion of observed concentrations to the maximum allowable concentration is calculated as normalized value of each parameter in observing wells. Final indices for each well are calculated considering weight of each parameter. The measurement of parameters were experimented as a duplicate. The results showed that the lower levels of fluoride and higher values of parameters such as turbidity, total hardness, and magnesium in the selected wells that also higher than maximum contamination level for drinking purposes, with considering the rate of groundwater quality index.
    Conclusion
    In terms of GWQI, the quality index of Ardaq, Buin Zahra, Shaal, Segzabad and Dansfhan wells were good, on the other hand. water quality in Avaj and Abgarm wells were in very good condition.
    Keywords: Groundwater, Water quality, Buin Zahra, Fluoride, Nitrate, coliform Bacilli, Phosphate
  • M. Moamen Heravi, H. Afzali, R. Razaghi*, Z. Vakili Pages 156-162
    Background
    Drug injection is one of the most important risk factor for human immunodeficiency virus (HIV) and viral hepatitis B virus (HBV) infection. The present study was performed to evaluate the seroprevalence of HBV and HIV infection among injecting drug users (IDUs) and to identify the related risk factors for these infections in this group.
    Methods
    This descriptive-analytical study was carried out on three hundred IDUs coming to MMT, DIC and behavior counseling centers in kashan in 2009. questionnaires consisting of demographic information and related risk factors of HBV, HIV infection were filled through interviews. After taking consent, 5 cc blood were obtained. HBV and HIV infection using enzyme-linked immunosorbent assay(ELISA) were examined HIV positive cases were confirmed by western blot. Data analyzed using Spss (version 16). and K square and fisher exat test.
    Results
    288(96%) out of 300 IDUs, were male and 12(4%)were female. The majority of IDUs 127(42. 3%) were in 30-39 age group with mean age 34. 9±9. 7. (Min:17,Max 68). The majority of IDUs 224(74. 7%) had more than 10 years history of addiction. The age range of onset addiction was 15-20 year in the most of cases 134(44. 7%). The prevalence of HIV was 7(2. 3%), and HBsAg+2(0. 7%). There was no coinfection HIV and HBV.
    Conclusion
    According to High risk behaviors in IDUs and identified HIV cases among them, periodic screening of IDU, HBV vaccination and treatment of addiction and development of MMT centers to prevent of these infections is recommended.
    Keywords: Seroprevalence, risk factors, HIV, HBV
  • N. Mahmoodi*, Kh. Zareii, P. Mohagheghi, M. Eimani, M. Rezaei, Pour Pages 163-166
    Background
    Low birth weight is the most important cause of mortality in infancy which occurs due to the several reasons including the birth of a preterm (premature) baby.These infants need to be in hospital due to the undeveloped respiratory and digestive systems and coordination between different systems. Long stay in the hospital can be associated with complications and high cost of treatment, therefore, treatments that reduce the duration of stay in hospital can help the patient and the healthcare system.
    Methods
    This study was conducted as clinical trial study through selecting both control and intervention groups. In this study, 20 cases (infants) were assigned to each group and intervention was performed using the PIOMI method.
    Results
    The mean duration of stay in hospital in the both control and intervention groups were 19.4 (days) and 16.5 (days) respectively which showed a significant difference (P=0.027).results and
    Conclusion
    Oral motor stimulation using PIOMI method is an effective help in earlier start of oral feeding, and reduction in the duration of stay in hospital. Therefore, this method can help the treatment of preterm infants and lower health care costs.
    Keywords: Preterm infant, Oral motor stimulation, Hospitalization period
  • M.H. Dehghani, Z. Norozi, E. Nikfar*, M. Vosoghi, V. Oskoei Pages 167-174
    Background
    Textile and dying industries are considered most important industries of each country. In these industries due to the use of different colors in different processes, their wastewater is highly colored and must be treated before discharge to the environment. The objective of this study was Investigation of nano alumina efficiency for removal of Acid Red 18 dye from aqueous solutions.
    Methods
    This study was carried out in the laboratory scales. Synthetic solution was made from Acid Red 18 dye stock and effect of different parameters such as dye concentration, pH solution, nano alumina concentration and contact time on dye removal efficiency were evaluated. Also kinetic and isotherm models of adsorption process were evaluated.
    Results
    Results from experiments showed that dye removal was increased with increasing contact time and nano alumina powder concentration, while decreased with increasing of pH and dye concentration. Experimental data were best fitted to Longmuir isotherm model (r2=0.994). The maximum adsorption capacity for Acid Red 18 was found 83.33 mg g-1. The results from kinetic studies showed that removal of Acid Red 18 was best described by pseudo-second order kinetic model (r2=0.999).
    Conclusion
    The present study shows nano alumina powder is promising adsorbent for removal of Acid Red 18 from aqueous solution.
    Keywords: Acid red, 18, Nano alumina, Adsorption, kinetics
  • F. Shoshtarizadeh, F. Bahramian, A. A. Safari, M. Pourghaderi*, H. Barati Pages 175-182
    Background
    Body builder athletes’ high attention to form of body can result in high prevalence of nutritional disorders and habit to energizer drugs consumption. With notice to abuse problems of these drugs, this research was carried out to estimate prevalence of energizer drugs and supplements consumption in Karaj body builder men in 2011.
    Method
    In cross-sectional (description- analytical) research 780 Karaj body builder men were selected randomly. Data were collected through interview with questionnaires containing demographic questions and using information of drugs. Data were analyzed with SPSS software (Ver. 19) and κ² test with meaningful level of P<0.05.
    Result
    Prevalence of consumption in studied sample from different types of supplements and energizer drugs was estimated 88.2%. The most consumption prevalence belonged to food supplements and vitamins group and combination of those (69.9%). About anabolic and energizer compounds and also hormonal drugs and corticosteroids, prevalence was 5.6% and 2.1% respectively and 7.7% totally. There was meaningful relation between experience times of abuse problems, place of drug and supplement supply and attention to being permissible or impermissible of those items with type of drugs or supplement (P = 0.001). Also relation between consumption of supplements and drugs with main goal in using them was meaningful (P = 0.045).
    Conclusion
    Consumption of supplement and energizer drugs in Karaj body builder men has high prevalence.
    Keywords: Prevalence, drugs, Food supplement, athletes