فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال دوم شماره 4 (پاییز 1392)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دوم شماره 4 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا عزیزی*، مهرداد نصیری، رضا صدریا، محمدحسن جوانبخت، مینا کلوندی، نیکو خان ناظر، بابک اصغری صفحات 191-196
    زمینه وهدف
    عفونت با هلیکوباکتر پیلوری عامل ایجاد گاستریت مزمن مرتبط با زخم دئودنوم، زخم معده و احتمالا آدنوکارسینومای معده است. تست های تشخیصی غیرتهاجمی شامل تست اوره تنفسی و تست های سرولوژیک و آنتی ژن مدفوعی می باشند. تشخیص سرولوژیک عفونت هلیکوباکتر پیلوری در کودکان صحت بالایی ندارد. به منظور بررسی پاسخ ایمنی به هلیکوباکتر پیلوری در کودکان و بزرگسالان، آنتی بادی های IgG و IgA ضد هلیکوباکتر پیلوری را با آنتی ژن هلیکوباکتر پیلوری در مدفوع (HpSA) مقایسه کردیم.
    مواد و روش ها
    نمونه مدفوع و سرم از 218 بیمار کودک و بزرگسال مراجعه کننده به بیمارستان امام حسن مجتبی که دارای علائم کلینیکی بوده و در محدوده سنی 4 تا 77 سال قرار داشتند جمع آوری شد. نتایج سرولوژیک (IgG و IgA) و HpSA با استفاده از روش های ایمنواسی بدست آمدند.
    یافته ها
    از 218 نتیجه سرولوژیک و HpSA بدست آمده، 39 مورد مربوط به کودکان (≤17 سال) و 179 مورد مربوط به بزرگسالان (≥18 سال) بود. میزان نتایج مثبت مربوط به HpSA (8/45%) بطور مشخص (P<0.001) کمتر از نتایج مربوط به IgG (6/54%) و بیشتر از IgA (9/28%) بود. همچنین ویژگی تست های سرولوژیک IgG و IgA در کودکان درمقایسه با بزرگسالان بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه HpSA بعنوان یک ابزار کلینیکی و اپیدمیولوژیکی حساس و اختصاصی جهت ارزیابی عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده شد. IgG همبستگی بهتری با HpSA نسبت به IgA داشت و همچنین IgG درکودکان بسیار حساس تر از بزرگسالان بود که موید این مطلب، احتمال تماس بیشتر بزرگسالان با هلیکوباکتر پیلوری در گذشته است. با استفاده از HpSA بعنوان استاندارد طلایی ما مشاهده کردیم که عملکرد تست های سرولوژیک IgG و IgA نسبت به سن متفاوت است، زیرا پاسخ ایمنی ناکامل یا تحمل به هلیکوباکتر پیلوری در کودکی وجود دارد و بنابراین تشخیص سرولوژیک هلیکوباکتر پیلوری کاربرد کمتری خواهد داشت. بنابراین ما پیشنهاد می کنیم که آزمایشگاه ها محدوده تیترهای سرولوژیک خود را بر اساس سن بازنگری کنند درحالیکه همبستگی کلینیکی بیشتر در این زمینه جهت تثبیت محدوده های اپتیمم لازم است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، تست های سرولوژیک، حساسیت، ویژگی، زخم معده
  • کامیار توکلی طبسی*، شبنم محمدی، عطیه مدنی صفحات 197-204
    مقدمه
    سنگ ادراری یکی از شایعترین بیماری های سیستم ادراری می باشد و درصد بالایی از مراجعین به بخش اورولوژی را تشکیل می دهد. لذا مطالعه ویژگی های اپیدمیولوژیک بیماران دارای سنگ سیستم ادراری در طراحی روندهای نوین درمانی، تخصیص درست امکانات، تجهیز مراکز درمانی به تکنیکهای جدید درمانی، آموزش پرسنل و آگاهی دادن به بیماران سودمند خواهد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 5133 بیماربستری در بخش اورولوژی بیمارستان امام رضا (ع) طی سالهای 1385 تا 1388 با شکایت سنگ ادراری بصورت گذشته نگر از نظر ویژگی های اپیدمیولوژیک و تغییر روندهای درمانی طی سه سال بررسی شدند. داده ها پس از تقسیم بندی بیماران بر حسب نوع درمان (جراحی و سنگ شکنی) با نرم افزار SPSS مقایسه شدند. سپس، همین داده ها در شش گروه اختصاصی تر مورد مقایسه قرار گرفتند. گروه ها شامل 1: (پیلولیتتومی و نفرولیتوتومی)، 2: یورترولیتوتومی، 3: (یورتروسکوپی و TUL)، 4: ESWL5: PNL و 6: سیستولیتولاپاکسی بودند.
    نتایج
    شیوع بیماران شش
    روش
    5/3% (پیلولیتتومی و نفرولیتوتومی)، 8/0% یورترولیتوتومی، 5/39% (یورتروسکوپی و TUL)، 5/49% ESWL9/4% PNL و 9/1% سیستولیتولاپاکسی بودند. میانگین مدت بستری در PNL26% ± 82 /4 روز می باشد. روند مراجعات سالانه 85 تا 87 در PNL 8/3%- 51/5%- 53/5% کل مراجعات بود. بیماران شهری بیشتر PNL (5/84%) و روستاییان بیشتر پیلولیتوتومی و نفرولیتوتومی (56%) شده بودند.
    نتیجه گیری
    هنوز درصد بالایی از بیمارانی که می توانند تحت عمل PNL قرار گیرند و به طور کاملتر و با عوارض کمتر درمان شوند، با روش های جراحی باز در مرکز ما درمان می شوند. با توجه به الگوهای اپیدمیولوژیک می توان مسئولان را جهت برنامه ریزی بهتر برای دسترسی به امکانات لازم، آموزش پرسنل و کاهش هزینه ها آگاه کرد. ضمنا«این هدف در کنار توصیه و آموزش بیماران به خصوص روستاییان جهت استفاده از روش های قطعی تر و نوین تر تامین می شود.
    کلیدواژگان: سنگ شکنی برون اندامی، پیلولیتتومی، نفرولیتوتومی، سنگهای ادراری
  • نرگس امینی*، حمید صالحی نیا، ابوالقاسم اصفیا، محسن امینی صفحات 205-210
    زمینه و هدف
    سوانح ترافیکی از علل عمده مرگ و ناتوانی است که مصدومان آن نیازمند امدادرسانی می باشند. امدادگران جاده ای که مراقبت از مصدومان جاده ای را بر عهده دارند، بدلیل حضور مکرر در سوانح دلخراش، در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی می باشند. بررسی وضعیت روانی امدادگران جهت اعمال حمایت های روانی ضروری می باشد، از این رو این مطالعه با هدف اصلی مقایسه ی وضعیت اضطراب، استرس و افسردگی در دو گروه از امدادگران فعال و غیرفعال (منظور از امدادگران غیر فعال، امدادگرانی است که در دوره ی مقدماتی و دوره ی چهل ساعته آموزش دیده اند ولی اصلا در پایگاه های جاده ای جهت امدادرسانی حاضر نشده اند) در سوانح ترافیکی جمعیت هلال احمر شهرستان کرج انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی-مقایسه ای به صورت مقطعی در سال نود و یک، بر روی دو گروه از امدادگران غیرفعال و فعال سوانح ترافیکی جمعیت هلال احمر شهرستان کرج صورت گرفت. پس از هماهنگی با مسئولین مربوطه، داده ها با استفاده از پرسشنامه ی دوبخشی شامل اطلاعات فردی و پرسش نامه ی استاندارد (Depression، Anxiety and Stress Scale) DASS-21 جمع آوری و وارد نرم افزار spss16 گردید و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و طی آزمون های آماری کای دو و آنوا و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که تفاوت معناداری بین وضعیت اضطراب، استرس و افسردگی در دو گروه از امدادگران یافت نشد (05/0P>) همچنین در بررسی ارتباط بین وضعیت روانشناختی با سن، تاهل، سابقه کار و تحصیلات در دو گروه، فقط ارتباط میان تاهل و استرس در امدادگران غیرفعال معنادار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد علاوه بر امدادگران سوانح ترافیکی، امدادگران غیرفعال نیز نیازمند توجه بیشتر و انجام برنامه های حمایت روانی و غربالگری اختلالات روانی می باشند؛ همچنین انجام مطالعات مشابه و در سطح وسیعتر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس روانشناختی، سوانح ترافیکی، هلال احمر
  • کورش کبیر، افسون تیزویر*، سهیلا هادیان، زهرا مسلم خانی صفحات 211-216
    زمینه وهدف
    تغییر شیوه زندگی به صور مختلفی خود را در جوامع شهری نشان می دهد،خانه های آپارتمانی، کمبود امکانات ورزشی، شاغل بودن هر دوی والدین، در دسترس بودن انواع سرگرمی های وابسته به صفحه مانیتور، کودکان ما را به یک زندگی نشسته روبروی مانیتور می کشاند. چاقی تنها یکی از عوارض این نوع زندگی خواهد بود این در حالی است که سن آشنائی کودکان با کامپیوتر در حال کاهش است. مطالعات زیادی در داخل و خارج از کشورروی مدت زمان اشتغال به این سرگرمی ها در نوجوانان دبیرستانی انجام شده است. اما تاکنون در ایران مطالعه ای بر روی کودکان دبستانی انجام نشده است. از این رو در این مطالعه به بررسی زمان متوسطی که کودکان بدو ورود به دبستان در برابر صفحه مانیتور صرف می کنند پرداختیم.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی و توصیفی برروی تعداد 450 نمونه از دانش آموزان دختر و پسر مراجعه کننده به پایگاه های سنجش شهرستان کرج جهت ثبت نام پایه اول انجام شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتیجه نشان داد که استفاده از سرگرمی های الکترونیکی مجهز به صفحات نمایش الکترونیکی (مانیتور) به تفکیک در مورد تلویزیون 6/2 ساعت در روز، ماهواره 49/0 ساعت در روز، کامپیوتر 9/0 ساعت در روز، بازی های کامپیوتری 38/0 ساعت در روز و بازی با کامپیوترهای دستی 14/0 ساعت از فعالیت های روزانه کودک را به خود اختصاص داد. همچنین در مطالعه حاضر BMI شرکت کنندگان در مطالعه نیز محاسبه شد و میزان شیوع اختلالات وزن در آنها مورد بررسی قرار گرفت.که به ترتیب 15.8% کم وزن، 69.8 % دارای وزن نرمال، 9/8 % در خطر اضافه وزن و 4/5 % دچار چاقی بودند. در مطالعه حاضر همچنین به بررسی ارتباط اختلالات وزن با میزان استفاده از صفحات نمایش الکترونیکی پرداختیم. اما ارتباطی بین این دو متغیر پیدا نشد،احتمالا متغیرهای دیگری در اختلالات وزن دخالت دارند.همچنین ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک و سایر متغیرها با اختلالات وزن و همچنین ارتباط بین این متغیرها با میزان روزانه استفاده از این وسایل بررسی شد.
    کلیدواژگان: نمایه توده بدنی (BMI)، بازی کامپیوتری، چاقی، تلویزیون، تغییرات وزن
  • سعید سیاوشی*، مریم روشندل، آرمین زارعیان، لیلا اتفاق صفحات 217-226
    مقدمه
    امروزه جراحی پیوند بای پس عروق کرونر(CABG) در بسیاری از بیماران جهت برطرف نمودن مشکلات ناشی از بیماری های قلبی عروقی متداول می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر بازتوانی قلبی بر کیفیت زندگی بیماران تحت CABG انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی و به صورت کارآزمابی بالینی انجام شد و 50 بیمار پس از عمل جراحی پیوند عروق کرونر به روش مبتنی بر هدف و لحاظ کردن معیار های ورود به مطالعه از بین بیماران (جامعه در دسترس) انتخاب شدند. فاز 2 برنامه بازتوانی قلبی به مدت 24 جلسه برای انجام شد. برای ارزیابی از پرسشنامه دموگرافیکی و پرسشنامه کیفیت زندگی36SF در زمان ترخیص یا شروع بازتوانی، هفته چهارم یا جلسه 12 بازتوانی قلبی و هفته 8 یا جلسه 24 بازتوانی قلبی استفاده شد. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های مجذور کای و RMANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    یافته نشان داد شرکت کننده ها از لحاظ متغیرهای دموگرافیک اختلاف معناداری با یکدیگر نداشتند. همچنین نتایج بیانگر این بود که بین مراحل مختلف پژوهش در متغیر های عملکرد جسمی، ایفای نقش جسمی(محدودیت جسمی، درد بدن، سلامت عمومی، ایفای نقش روحی(محدودیت عاطفی)، سلامت ذهنی، اجزای سلامت جسمی و کیفیت زندگی اختلاف معناداری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر دلالت بر بهبودکیفیت زندگی با انجام مداخله بازتوانی قلبی دارد. بنابراین توجه بیشتر به مقوله بازتوانی قلبی امری لازم و ضروری است.
    کلیدواژگان: بازتوانی قلبی، بای پس عروق کرونر، کیفیت زندگی، پرسشنامه 36 SF
  • فوزیه بخشا*، مهناز رضاییان، محمد آریایی، سید یعقوب جعفری، ملیحه آل هوز صفحات 227-236
    زمینه و هدف
    دانشجویان به لحاظ موقعیت خاص اجتماعی و تحصیلی در معرض استرس ها و فشارهای روانی متعدد قرار دارند. دفتر مشاوره به منظور ارائه مشاوره مفید و موثر، افزایش توانمندی و مهارت های سازگاری دانشجویان تاسیس شده. این مطالعه با هدف علل مراجعه دانشجویان به مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی گلستان طی سال های 88-1387 انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی طی سال های 88 -1387بر روی 345 دانشجوی رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی گلستان که به مرکز مشاوره به صورت سرشماری مراجعه نمودند صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها حاصل فرم تدوین شده مبتنی بر اهداف خود مرکز مشاوره وزارت بهداشت بود. داده ها از طریق نرم افزار آماریspss و ازطریق آمارتوصیفی و آزمون کای دو وAnova با سطح معنی داری 0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    فراوانی علت مراجعه دانشجویان به مرکز مشاوره در سال های 88-1387 نشان داد که از مجموع345 نفر بیشترین تعداد مراجعات به ترتیب عبارت بودند از154نفر(6/44%) بعلت مشکلات روحی،66 نفر(1/19%) بعلت مشکل ازدواج،45 نفر(13%)بعلت مشکل تحصیلی، 39 نفر (3/11%) بعلت مشکل ارتباط، 29 نفر(4/8%) به علت مشکل خودکشی و 12 نفر (5/3%) سایر علت بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق بیانگر مشکلات روحی، عاطفی، تحصیلی، رفتاری، شناختی، خانوادگی و مسائل مربوط به ازدواج دانشجویان می باشد. شناسائی، تشخیص، تعدیل و رفع زودرس نارسائی ها اهمیت گسترش سیستم های مراقبت روحی و درمان های حمایتی مراکز مشاوره را مورد تایید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: علل مراجعه، دانشجویان، مشاوره
  • هستی دارایی*، فاطمه دارایی صفحات 237-244
    زمینه و هدف
    فنل یکی از آلاینده های خطرناک در پساب های صنعتی می باشد. این آلاینده به شدت برای انسان و محیط زیست سمی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی توانایی جذب فنل از محیط های آبی توسط زائدات پوست تخم مرغ تحت شرایط آزمایشگاهی می باشد.
    مواد و روش ها
    پوسته های تخم مرغ در دمای ◦C70 به مدت 12 ساعت در آون خشک و سپس خرد شدند. مشخصات سطحی و اطلاعات کمی و کیفی عناصر وجود در پوست تخم مرغ توسط SEM و XRF مورد بررسی قرار گرفت. سپس داده های جذب توسط ایزوترم های فروندلیخ و لانگمیر و همچنین کینتیک های جذب مورد بررسی قرار گرفتند و از نرم افزار Excel برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    بیشترین میزان جذب فنل در 90 دقیقه اول و در 9=pH اتفاق افتاد. بررسی تاثیر دما نشان داد که با افزایش دما میزان جذب کاهش می یابد. ایزوترم جذب آلاینده مطالعه شده منطبق بر ایزوترم فروندلیخ (996/0R2=)بود. همچنین مطابق نتایج سینتیک های حذف فنل بخوبی از هر دو مدل سینتیک نوع اول و نوع دوم تبعیت کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاضر بطور آشکار نشان داد که پوست تخم مرغ یک ماده بالقوه موثر بوده که می تواند برای حذف فنل از محیط های آبی و پساب های صنعتی استفاده شود.
    کلیدواژگان: سینتیک، پوست تخم مرغ، فنل، ایزوترم
  • آذر موسوی فرد، فاطمه زارعی* صفحه 245
    زمینه و هدف
    ازمهمترین سرمایه های هر سازمان نیروی انسانی آن است. از این رو سلامت هرکدام از کارکنان برکارایی سازمان اثر مستقیم دارد. باتوجه به اهمیت فوق العاده ایستگاه کاری و پوسچر کاری مناسب درپیشگیری از رخداد اختلالات اسکلتی عضلانی و بالطبع افزایش بهره وری و ارتقاءسلامت نیروی انسانی،این مطالعه به بررسی پوسچرهای کاری مرتبط با وضعیت نشستن کارکنان دانشکده علوم پزشکی کرج پرداخته است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی برروی کل کارکنان دانشکده علوم پزشکی کرج (36 نفر)انجام گرفت. میزان اختلالات اسکلتی عضلانی و درجه ناایمن بودن پوسچرکاری کارکنان به ترتیب توسط پرسشنامه استاندارد نوردیک و با استفاده از نرم افزار ErgoIntelligence – UEAو روش استاندارد RULA محاسبه گردید. استفاده ازاین نرم افزار به جای روش های قلم کاغذی منجر به صرفه جویی زمان و کاهش خطای کاربر می شود. داده های به دست آمده به کمک آزمون های T-Test، ANOVA، ضریب همبستگی پیرسون، کندال و با نرم افزار SPSS16 مورد تحلیل و بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    بیشترین این اختلالات مربوط به زانو با 67%،کمربا 58% و گردن با 53% می باشد. بین سن و بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی رابطه معنا داری (05/0P<) وجود داشت ولیکن بین سایر پارامتر ها ارتباط معنی داری مشاهده نشد.امتیاز کسب شده توسط هر شغل 5 تا 7 بوده و سطح ریسک مورد ارزیابی در تمامی مشاغل به غیر از دبیر خانه که نمره 4 گرفته همگی 3 می باشند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان دادکه پوسچر کاری قابل قبولی در بین مشاغل مورد بررسی وجود ندارد و با توجه به جوان بودن کارکنان شاید درزمان حاضر شکایت اسکلتی- عضلانی بالایی دیده نشود ولیکن درآینده ای نزدیک مشکلاتی را برای کارکنان ایجاد خواهد کرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی پوسچر، RULA، پرسشنامه نوردیک، نرم افزار ErgoIntelligence - UEA
|
  • G. Azizi*, M. Nasiri, R. Sadria, Mh. Javanbakht, M. Kalvandi, Nikoo Khannazer, B. Asghari Pages 191-196
    Background
    Helicobacter pylori infection causes chronic gastritis that is related to duodenal ulcer, gastric ulcer, and possibly gastric adenocarcinoma. Noninvasive diagnostic tests consist of the urea breath test, serology, and stool antigen testing. Serodiagnosis of H.pylori infection is inaccurate for children. In order to investigate the immune response to H.pylori in children and adult, we compared anti-H pylori IgG and IgA antibodies with H. pylori antigen (HpSA) in the stool.
    Methods
    Serum and stool samples were obtained from 218 children and adult patients with clinical symptom in the range of 4 to 77 years old. Paired results of H. pylori serology (IgG and IgA) and HpSA were analyzed by enzyme immunoassay methods.
    Results
    There were 218 paired serology and HpSA results for 39 children (≤17 years) and 179 adult (≥18 years). The positivity rate of HpSA (45.8%) was significantly lower (P<0.001) than those for H. pylori IgG (54.6%) and IgA (28.9%). Moreover in child patients specificity for serological test IgG and IgA were higher than adult.
    Conclusion
    In this study, HpSA was sensitive and specific as a clinical and epidemiological tool to evaluate H. pylori infection. IgG correlated better with HpSA than IgA, and also IgG was much more specific in children than adults; confirm the fact that adults are more possible to have been exposed to H. pylori in the past. Using HpSA as the gold standard, we found that the performances of IgG and IgA serology tests differ significantly by age because immature immune response or tolerance to H. pylori is present in childhood and serodiagnosis of H. pylori infection is less useful. Hence, we recommend that laboratories reevaluate reference serologic titers based on age and further clinical correlation is needed to establish the optimal ranges.
    Keywords: Helicobacter pylori, Serology tests, Sensitivity, Specificity, Peptic ulcer
  • K. Tavakkoli Tabassi*, Sh. Mohammadi, A. Madani Pages 197-204
    Background
    Urolithiasis is one of the most frequent diseases of urinary system which forms high percentage of patients who come to Urology wards. Therefore, study of epidemiological characteristics of patients of each ward can be helpful for making the best general decision.
    Methods
    First, we devided 5133 cases who had come to Urology department of imam Reza hospital of mashhad during 2005-2008, in 2 groups and then in 6 groups. We investigated and compared 2 groups of lithotripsy and surgery from the aspect of epidemiological characteristics. So, we did for 6 groups: pyelolithotomy and nephrolithotomy, ureterolithotomy, ureteroscopy and TUL, PNL, ESWL, cystolitholapaxy.
    Results
    From 5133 cases, mean age of 43.41, men to female ratio 2.1, 90.1% had done lithotripsy and 9.2% surgery. Percentage of patients of pyelolithotomy and nephrolithotomy was 3.5% ureterolithotomy 0.8%, ureteroscopy and TUL39.5%, PNL 4.9%, ESWL 49.5%, cystolitholapaxy 1.9%. Mean stay in hospital for 1.31±0.19 and for surgery 4.84±0.16, in ESWL 0.81±0.25 and in pyelolithotomy and nephrolithotomy 5.09±0.17 days. During years 2005-2008 percentage of ESWL was: 59.9, 51.4 & 38.4% of all admissions in these years. PNLs percentage was: 3.8, 5.51, 5.53%. Choosing of PNL in urban people was highest (84.5%) and for rural people pyelolithotomy and nephrolithotomy is the most technique in use.
    Conclusion
    Despite of other advanced countries high percentage of our patients undergo open surgery especially in rural people, yet. So, we should provide facilities of education and financials for modern and lower costs of urinary tract stone treatments.
    Keywords: Extracorporeal Shockwave Lithotripsy, Nephrolithotomy, Pyelolithotomy, Urinary stones
  • N. Amini*, H. Salehinia, A. Asfeia, M. Amini Pages 205-210
    Background
    Traffic accidents are major result of death and disability that their victims need relief; Relief worker who do this, are at risk of psychological disorder because of Overwhelming accident and rescue work-related stress. It is necessary to be evaluated their psychological status for giving them psychological support. This study was conducted to compare the mental state in active and inactive relief workers in traffic accident in Karaj red cross in1391.
    Methods
    This descriptive-analytic cross-sectional study was done among both of active and inactive relief worker in traffic accident in Karaj red cross. Data collection tool were demographic questionnaire and Standard questionnaire for measuring depression, anxiety and stress. Collected data was analysed by SPSS16.
    Results
    Result showed that there is no significant difference between mean of depression, stress and anxiety score in both of them(P>0.05), also there is no significant relationship between psychological status with age, educational level, work backward and marital status; but stress and marital status in inactive group was significant(P<0.05).
    Conclusion
    It appears besides traffic accident relief worker, inactive relief worker need more attention and scale up psychological support programs and psychological disorder screening. Also it is proposed to do similar study in larger scale.
    Keywords: Anxiety, Accidents, Depression, Physiological, Red cross, Stress, Traffic
  • K. Kabir, A. Tizvir*, S. Hadian, Z. Moslemkhani Pages 211-216
    Background
    Life style changes have been considered in different ways in urban communities. Apartment housing, lack of physical activities, both parents being employed, entertainment devices relying on monitor display screens being within reach, leads our children to a sedentary life style.Obesity is just one of the side effects of this kind of living while children's confrontation with computer is decreasing to a lower age. There have been lots of surveys related to the duration of time spending on these entertainments with high school students but no research have been carried out on elementary school students in Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was carried on a sample of 450 male and female students attending the assessment center to register in the first grade in Karaj city.Results &
    Conclusion
    Therefore, in this survey, the average time new comers spent in front of a monitor screen was taken into account. The result showed that some part of child's daily activities was allocated to electronic devices having a monitor screen. Our findings showed that the allocated time for watching TV was 2.6 hours per day, for satellite programs: 0.49 hours per day, for Computer operating: 0.9 hours per day, Computer games: 0.38, and play station: 0.14hours per day and in total they used electronic devices 4.6 hour per day. Moreover, in this study, the BMI of each case has been calculated and the spread rate of weigh disorders was studied.About the weight disorders, we found that 15.8 % of students in this survey were low weight, 69.8 % were in normal ranges, 8.9 % were overweight and 5.4% were obese. In this survey, the relation between weight disorder and the rate of using electronic monitor screens was also studied.however, we couldn’t find any relevance between the two variables, probably the weight disorders must be affected by many other factors. We considered demographic variables as well as other variables which may affect weight disorder.
    Keywords: Body Mass Index (BMI), Computer game, Obesity, Television, Body weight changes
  • S. Siavoshi*, M. Roshandel, A. Zareyan, L. Ettefagh Pages 217-226
    Introduction
    Today, coronary artery bypass graft surgery (CABG) in many patients to treat complications of the disease is common. This study aimed to evaluate the impact of cardiac rehabilitation on quality of life in patients undergoing CABG was performed.
    Materials And Methods
    In this study, a quasi-experimental (clinical trial) study of 50 patients after coronary artery bypass graft surgery procedure based on objective and applying the criteria for inclusion of patients (community access) selected. Rehabilitation program was conducted for 24 sessions. for evaluate of demographic data and quality of life, demographic and questionnaires was used. For analysis of data chi-square test and RMANOVA tests was conducted.
    Results
    Results showed that participants in terms of demographic variables were not significantly different from each other. The results also vary between the different stages of research in physical function, role physical (physical limitations, bodily pain, general health, role emotional (emotional limitations), mental health, physical health components and quality of life were significant differences.
    Conclusion
    The results of this research, cardiac rehabilitation intervention is indicated on life quality improvement. Therefore attentive to the issue of cardiac rehabilitation is necessary.
    Keywords: Cardiac rehabilitation, Coronary artery bypass graft, Quality of Life, SF, 36
  • F. Bakhsha*, M. Rezaeyan, M. Aryaie, S. Y. Jafari, M. Alehevaze Pages 227-236
    Background And Objective
    Students are under pressure and stress because of their status in the society. So the university’s student counseling agent is offering consultative services in order to help and guide the students in solving problems and improve their compatibility. The objective of the current study was to investigate the student’s referral proof to the Golestan university of medical sciences’counseling agent.
    Materials And Methods
    In this cross- sectional study conducted in 2008-2009,On, via census sampling, 345 students of various fields, who referred to the counseling agent.Gathering data’s methods were based on questionnaire that is designed based on Health Ministry’s counseling agent’s goals. Data were analyzed by SPSS statistical software and descriptive statistics and chi square test and ANOVA with significance level of 0.05.
    Results
    Referred student’s reference’s abundance to the counseling agent in the years 2008-2009 showed that from the whole 345 referred people the highest number of referrals by order were: 154 people (44.6%) because of mental problems, 66 people (19.1%) because of marriage problems, 45 people (13%) because of educating problems, 39 people (11.3%) because of communicating problems, 29 people(8.4%) because of suicide problems and 12 people (3.5%) were because of other factors.
    Conclusion
    This article’s results are showing mental, emotional, educating, behaving, cognitive and family problems and also the student’s marriage’s problems. Cognition, diagnosis, adjustment and early removal of failures, abnormalities and possible disorders confirm mental caring systems expanding importance and supportive cures.
    Keywords: Students, Consultation
  • H. Daraei*, F. Daraei Pages 237-244
    Background and Objectives
    Phenol is one of the hazardous pollutants in industrials effluent. This pollutant is very toxic to human and the environment. The purpose of this study was investigation of phenol adsorption capacity with egg shell waste from aqueous solution.
    Methods
    The eggshells were dried at 70◦C and for 12 hr in oven and then shells were crushed. The surface characteristics and quantitative elemental information were studied with SEM and XRF analysis. Then the Freundlich and Longmuir adsorption isotherms and Kinetic models were applied to description of the experimental data.
    Results
    The maximum adsorption took place in first 60min of reaction and at pH 9. With increasing the temperature the pollutant adsorption was decreased. Also absorption characteristics of this pollutant on eggshell accommodated with Freundlich isotherm (R2=0.996). Phenol removal kinetics were fitted with both pseudo-first order and pseudo-second order kinetic models.
    Conclusion
    The presented results demonstrate clearly that eggshell is a potentially useful material to be used for the removal of phenol from aqueous solution and industrial wastewater.
    Keywords: Eggshell, Isotherm, Kinetic, Phenol
  • A. Mosavi Fard, F. Zarei* Page 245
    Background
    Man power is the important asset of every organization. So each employee's health has a direct effect on the organization's performance. because of work station and good working posture are more important in occurrence of musculoskeletal disorders and increase productivity and promote human health, This study has been surveyed working posture related with sitting posture of Karaj medical science school's staffs.
    Materials And Methods
    This study performed on all staff of Karaj medical science school (36). The muscle skeletal disorder and Grade of unsafe working posture calculated with Nordic standard questionnaire and using ErgoIntelligence–UEA software and RULA standard method in every workstation. Using this software instead of pen-paper method lead to saving time and reduce error user. Data analyzed by spss16 software with t-test, ANOVA, Person & Kendall correlation coefficient.
    Results
    Most of the disorders were knee with %67 back with %58 and neck with %53. There was a significant relationship between age and musculoskeletal disorders but there was no significant relationship between other parameters. Scale of every job was 5-7 and risk level in every job was 3 except secretariat that was 4.
    Conclusion
    This study show that there was not acceptable working posture between the jobs and may be regarding the young age of staffs have not seen any musculoskeletal problems present at the time however it can make main problem for staffs in the future.
    Keywords: Posture assessment, ErgoIntelligence, UEA software, RULA, Nordic questionnaire