فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال سوم شماره 4 (پاییز 1393)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال سوم شماره 4 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آرزو تاری مرادی*، حسن احدی صفحات 199-204
    مقدمه
    به طور قطع با پیشرفت های بهداشتی- درمانی، بهبود وضع تغذیه و مراقبت های مختلف، امروزه متوسط طول عمر در اغلب جوامع افزایش یافته و این امر با میزان توسعه صنعتی و فناوری جامعه ارتباط دارد. جمعیت سالمندان، در کلیه جوامع رو به افزایش است. از آنجا که بیماران و سالمندان نیازمند کمک مراقبین هستند، از این رو سلامت مراقبین نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی می باشد که بین سال های 1392-1391 در استان تهران انجام شد. 200 مراقب (101 نفر مراقب سالمند کهولت سن، 99 نفر مراقب سالمند سکته مغزی)، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد مطالعه قرارگرفتند. در این نمونه 67نفر مرد و 120 نفر زن شرکت داشتند. برای جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه نیمه ساختارمند، پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه اضطراب کتل و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 سوالی استفاده شد. تحلیل داده ها با آزمون های آماری کولموگراف اسمیرنف، یومن ویتنی، تی مستقل و تحلیل واریانس عاملی چندمتغیری انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که 50/5 درصد مراقبین کهولت سن و 49/5 درصد مراقبین سکته مغزی بودند که از این بین بطور میانگین 66/49درصد از مراقبین سالمندان کهولت سن و 71/99 درصد از مراقبین سالمندان سکته مغزی سلامت جسمی داشتند. همچنین افسردگی در بین مراقبین کهولت سن 14/22درصد و در بین مراقبین سکته مغزی 13/76 درصد بود. اضطراب مراقبین کهولت سن 36/00 درصد و اضطراب مراقبین سکته مغزی 35/04 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که مراقبین برای انجام وظایف مراقبتی از بیماران و سالمندان به دانش، مهارت و بینش نیاز دارند. مراقبینی که برای انجام وظایف از آمادگی لازم و حمایت کافی برخوردارند، مشکلات جسمی و روانی کمتری دارند.
    کلیدواژگان: مراقبین سالمند، اضطراب، افسردگی، سلامت جسمی
  • محمد زیبایی، بهناز ساجدی*، زهره جعفری صفحات 205-210
    مقدمه
    بیماری کیست هیداتید توسط گونه های اکینوکوکوس ایجاد و از آلودگی های مهم مشترک بین انسان و حیوانات در کشور ما به شمار می رود. درمان بیماری کیست هیداتید اساسا جراحی می باشد که همراه یک درمان دارویی انجام می شود.استفاده از عوامل موثر پروتواسکولکس-کش در حین عمل، برای کاهش احتمال برگشت بیماری، ضروری است. هدف این مطالعه ارزیابی اثرات ضدپروتواسکولکسی عصاره متانلی ریشه گیاه انار در شرایط آزمایشگاهی، با توجه به بومی بودن این گیاه و اثرات ضد میکروبی متنوع آن، بر روی پروتواسکولکس های کیست هیداتید بود.
    مواد و روش ها
    مایع موجود درون کیست هیداتید، از کبد گوسفندان آلوده که محتوی پروتواسکولکس های اکینوکوکوس گرانولوزوس بوده، با استفاده از سرنگ تخلیه و تغلیظ می گردد و تعداد پروتواسکولکس ها در گروه های 1، 2، 3 و 4 به ترتیب عبارتند از غلظت های 0/1 و 0/01 و 0/001 درصد عصاره متانولی ریشه انار و نرمال سالین 0/9 درصد (به عنوان شاهد) تعیین می شود. پس از جمع آوری اطلاعات و تجزیه تحلیل آنها، به کمک نرم افزار SPSS (نسخه 20) نتایج در قالب جدول ها و نمودار آماری ارائه می شود.
    یافته ها
    50 کبد آلوده مورد بررسی قرار گرفت. در میان عصاره های تست شده، غلظت های 0/1% اثرات ضد پروتواسکولکسی قوی در 6 ساعت داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    ریشه انار می تواند به عنوان یک عامل ضد پروتواسکولکسی در درمان کیست هیداتید بکار رود.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، انار، پروتواسکولکس کشی
  • زهره محمودی، زینب اعرابی، سعید مدنی، مروئه وامقی، ماهرخ دولتیان، عفت مرقاتی خویی، کیانوش کمالی، آمنه ستاره فروزان، معصومه دژمان* صفحات 211-220
    مقدمه و هدف
    در سال های اخیر با توجه به تغییرات سریع اجتماعی، شیوع رفتارهای پرخطرجنسی در گروه های پرخطر از مهمترین مشکلات موجود در جامعه بوده که نیازمند برنامه های مداخله ای مناسب بر خواسته از نیاز ها گروه های یاد شده می باشد. برهمین اساس این مطالعه با هدف ارزیابی سریع رفتارهای پر خطر در زنان در معرض آسیب و طراحی مداخلات با مشارکت شرکت کنندگان انجام شده است.
    مواد وروش ها
    این مطالعه یک ارزیابی سریع با استفاده از تکنیک های مصاحبه نیمه ساختار یافته و با استفاده از راهنمای سئوالات و مشاهده به منظور شناخت نیازهای زنان در معرض آسیب دارای رفتار پر خطر و طراحی مداخلات به مدت 8 ماه در2 شهر منتخب در ایران صورت گرفت. جمعیت مورد مطالعه در مرحله ارزیابی شامل زنان در معرض آسیبی بود که در زمان انجام مطالعه و حداقل سه ماه پیش از آن به عنوان حرفه و کسب درآمد، اقدام به رابطه جنسی در برابر پول یا کالا می کردند و مشتری زنان و افراد صاحب نظر که دارای تجربه، مهارت، اطلاعات کافی و سابقه مدیریت در موضوعات رفتار های پرخطر جنسی و ایدز بودند. تحلیل داده ها بصورت تحلیل محتوی و با استفاده از نرم افزار open code 3انجام گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج حاصله، مداخلات بر مبنای سه محور الگوهای رفتارهای پرخطر و عوامل موثر برآن، آگاهی و نگرش و نیازهای خدمات تشخیصی و درمانی تنظیم گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    تامین خدمات اجتماعی و بهداشتی، لزوم اطلاع رسانی های بیشتر در ارتباط با خدمات مراکز مشاوره، ارائه رایگان خدمات، افزایش تعداد مراکز، همدلی و ارتباط بهتر و بیشتر پرسنل با این افراد به دور از قضاوت از اولویت های برنامه مداخله ای در این گروه از زنان می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی سریع، رفتارهای پرخطر، زنان در معرض آسیب، ایران
  • مریم سادات سلطانی، پژواک خاکی*، سهیلا مرادی بیدهندی، محمدحسن شاه حسینی صفحات 221-228
    زمینه و هدف
    لپتوسپیروزیس یک بیماری عفونی می باشد که توسط سرووارهای بیماریزای لپتوسپیرا ایجاد می شود. افزایش ارتقای کیفی روش های کاربردی و معتبر در تشخیص این بیماری و همچنین تولید واکسن نوترکیب، نیاز به آنتی ژن های اختصاصی دارد که در بین سرووارهای بیماریزای لپتوسپیرا یکسان و مشابه است. پروتئین های غشای خارجی لپتوسپیرا (OMPs)، آنتی ژن های موثری می باشند که قادر به تحریک پاسخ ایمنی مشخص در دوره عفونت می باشند. در بین این آنتی ژن ها، LipL41 یک لیپو پروتئین ایمونوژنیک است که تنها در سرووار های بیماریزا وجود دارد بنابراین می توان آن را به عنوان کاندیدای مناسبی در تهیه واکسن موثر و کارآمد و همچنین در روش های تشخیصی در نظر گرفت. به منظور تعیین میزان حفاظت شدگی ژن lipL41، این ژن در لپتوسپیرا اینتروگانس سرووار واکسینال و بومی گریپوتیفوزا کلون و تعیین توالی گردید.
    مواد و روش ها
    لپتوسپیرا اینتروگانس سرووار واکسینال و بومی گریپوتیفوزا جهت تلقیح در محیط کشت انتخابی(EMJH) مورد استفاده قرار گرفت و استخراج DNA ژنومی به روش استاندارد فنل کلروفرم انجام گردید. ژن lipL41 با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تکثیر و در وکتور pTZ57R/T کلون گردید و به سلول های مستعد شده E. coli سویه (Top10) انتقال داده شد. سپس پلاسمید نوترکیب استخراج و تعیین توالی گردید. سکانس های مرتبط به منظور آنالیز همولوژی با سکانس های ثبت شده در بانک ژنی مقایسه شدند.
    یافته ها
    محصول PCR ژن lipL41 یک قطعه 1065جفت بازی بود. که این قطعه در سرووار غیر بیماریزا L. biflexa مشاهده نگردید. بررسی توالی نوکلئوتیدی نشان داد که قرابت نوکلئوتیدی ژن lipL41 بین سرووار واکسینال (RTCC2808) و سرووار بومی بیماریزای (RTCC2825) گریپوتیفوزا 100% بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ژن lipL41 با 95/9% تشابه یک ژن حفاظت شده در سرووارهای مختلف بیماریزا می باشد. از این رو ژن کلون شده در تحقیق حاضر را می توان با هدف بیان پروتئین نو ترکیب در تهیه واکسن نوترکیب موثر و کارآمد و در روش های تشخیصی لپتوسپیروزیس مورد هدف قرار داد.
    کلیدواژگان: لپتوسپیروزیس، لپتوسپیرا اینتروگانس، ژن lipL41، کلونینگ، تعیین توالی
  • مریم محمدی*، سید سعید مظلومی محمودآباد، داود شجاعی زاده، ابوالفضل برخورداری، محمدحسین کاوه، فاطمه حسینی، آمال ساکی صفحات 229-238
    مقدمه
    از آنجا که الگوی فراعملی یکی از جامع ترین مدل هایی است که جهت کاهش استرس و ایجاد رفتارهای مناسب به کار می رود. در این مطالعه با رجوع به الگوی فراعملی اثر هر کدام از متغیرهای این الگو و ضریب تاثیر آنها مورد بررسی قرار گرفته است. لذا این پژوهش با هدف بررسی بکارگیری رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری در تحلیل تاثیر متغیرهای مدل فراعملی در استرس معلمان مقطع ابتدایی شهر یزد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد. نمونه گیری با روش طبقه بندی شده، انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استرس ادراک شده و جهت سنجش سازه های مدل فراعملی از پرسشنامه که بر این اساس تهیه شده استفاده گردیدکه روایی آن با نظر متخصصین و 0/85= CVR و پایایی آن با 0/87 =α تایید شد. نرم افزار SPSS15 و LISREL8.8 برای تجزیه و تحلیل به کار رفت.
    یافته ها
    در این پژوهش 200 نفر از معلمان مقطع ابتدایی شهر یزد با میانگین سنی 5/69±41/70 سال شرکت نمودند. نتایج این مطالعه نشان داد اثر استرس بر ارزیابی ثانویه 0/87- و بر ارزیابی اولیه 0/84 می باشد. همچنین بین استرس بر ارزیابی ثانویه و بین ارزیابی اولیه بر تلاش های مقابله اثر معکوسی وجود دارد. همچنین بر اساس نتایج به دست آمده اعتبار و برازندگی مناسب مدل تایید می شود، چرا که مقدار RMSEA=0.0329 و نسبت کای دو به درجه آزادی 3/83 بوده که بین 5-2 قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه هریک از سازه های این مدل تاثیر معناداری در استرس و بهبود عوامل مرتبط با آن از خود نشان دادند لذا پیشنهاد می شود سیاست ها و برنامه هایی جهت تقویت این عوامل به منظور کنار آمدن بهتر با استرس در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: مدل فراعملی، معلمان، مدل سازی معادلات ساختاری
  • فاطمه حاجی علیانی، سودابه عینی پور، علیرضا ابدی، فرید تحویلدار بیدرونی* صفحات 239-252
    سابقه و هدف
    بیماری های انگلی، از مشکلات مهم بهداشتی کودکان اغلب کشورها می باشند. در مراکزی مثل مهدکودک ها که کودکان به صورت دسته جمعی در کنار هم می باشند و تماس مداوم با یکدیگر دارند، انتقال بیماری های انگلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی آلودگی های انگلی و اکسیور و عوامل موثر در انتشار آن در کودکان مهد کودک های شهرستان کرج در سال 1391 انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نمونه گیری بصورت خوشه ایتصادفی انجام شده ونمونه گیری از 34 مهدکودک از 154 مهد کودک فعال از مناطق نه گانه شهرستان کرج با استفاده از جدول اعداد تصادفی به عمل آمده است. جهت جمع آوری داده های مورد نیاز نظیر سن و جنس و... از پرسش نامه استفاده گردید و در انتهای پرسشنامه جواب آزمایش مدفوع و اسکاچ تست، کودک ثبت شد. نمونه های کودکانی که سه بار بصورت غیرمتوالی جمع آوری گردیدند با دو روش فرمل اتر و مستقیم بررسی شدند و برای تشخیص اکسیور از روش چسب اسکاچ که روش اختصاصی تری است، استفاده گردید.
    یافته ها
    تعداد کودکان مورد بررسی در این تحقیق 904 نفر بوده که از این تعداد 460 نفر (50/9%) پسر و444 نفر (49/1%) دختر تعیین شدند. شیوع آلودگی کلی انگل های روده ای در روش فرمل اتر 16/7% و در روش چسب اسکاچ برای بررسی کرم انتروبیوس ورمیکولاریس 2/3% گزارش گردید. در این تحقیق بین آلودگی انگلی کرمی و سن کودک و همچنین نحوه شستشوی سبزیجات ارتباط معناداری یافت شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده از این بررسی مشخص شد که میز ان آلودگی به انگل های روده ای مخصوصا ژیاردیا و بلاستوسیستیس در مهدکودک های شهرستان کرج بالا می باشد. دلیل این امر را می تو ان در عدم آگاهی والدین و کودکان نسبت به راه های انتقال و عدم درمان افر اد آلوده و وجود افر اد ناقل که بعنو ان ناقلین سالم عمل می کنند دانست. لذا آموزش بهداشت به کودکان، مربیان و والدین آنان و آزمایشات شش ماهه جهت پرسنل و کودکان مهدکودک ها و درمان قطعی افراد آلوده در کاهش میزان آلودگی وانتقال موثر می باشد.
    کلیدواژگان: انگل های روده ای، مهد کودک، بچه، کرج
  • محمد نوری سپهر، محمود تقوی، منصور ضرابی* صفحات 253-260
    زمینه و هدف
    کروم از جمله فلزات سنگین می باشد که در پساب فعالیت های صنعتی و به دو صورت سه و شش ظرفیتی وجود دارد. کروم شش ظرفیتی به دلیل خصوصیات سرطانزائی آن جزء مواد خطرناک محسوب می گردد. به دلیل اینگونه خطرات، کروم شش ظرفیتی باید قبل از تخلیه به محیط حذف گردد. برای همین منظور هدف از این مطالعه استفاده از تفاله سیب و اشکال اصلاح شده آن با استفاده از پراکسید هیدروژن و کلرید منیزیم در حذف کروم شش ظرفیتی از محلول های سنتیتیک می باشد.
    روش بررسی
    تفاله سیب از کارخانه لواشک سازی گلین به عنوان یک ماده زائد تهیه گردید. سپس با محلول 2 مولار کلرید منیزیم و محلول 30% پراکسید هیدروژن اصلاح گردید. پارامترهای مختلفی از قبیل pH محلول (3-9)، زمان واکنش (1-100 دقیقه)، دمای محلول (Cه60-20)، مقدار جاذب (g/L 10-2) غلظت اولیه کروم شش ظرفیتی (mg/L 100-10) مورد بررسی قرار گرفت. کلیه آزمایشات در سیستم ناپیوسته انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که حذف کروم شش ظرفیتی با افزایش میزان جاذب تفاله سیب، زمان تماس و غلظت اولیه کروم شش ظرفیتی افزایش می یابد در حالی که با افزایش pH و دمای محلول راندمان حذف کاهش یافت. بیشترین میزان حذف در pH برابر 1، دمای 20 درجه سانتی گراد، زمان تماس 100 دقیقه و غلظت mg/L 100 از کروم شش ظرفیتی مشاهده گردید. تحت این شرایط بیش از 90% کروم شش ظرفیتی حذف گردید. علاوه برآن مشخص شد که اصلاح تفاله سیب با کلرید منیزیم باعث افزایش کارائی حذف آن به بیش از 98% و اصلاح تفاله سیب با پراکسید هیدروژن باعث افزایش کارائی حذف آن به بیش از 95% می گردد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تفاله سیب خام قادر به حذف کروم شش ظرفیتی می باشد و چنانچه سطح آن با پراکسید هیدروژن و کلرید منیزیم اصلاح گردد ظرفیت جذب آن افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: تفاله سیب، سیستم ناپیوسته، کروم شش ظرفیتی، اصلاح جاذب
  • گلاویژه قصیری، پرویز فلاح، فیروزه نادری* صفحات 261-265
    مقدمه
    انتخاب بهترین تکنیک جراحی جهت کاهش عود و عوارض بیماری در جراحی های فتق کشاله ران بسیار مهم است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه نتایج دو روش ترمیم لیختن اشتاین و کوگل در بیماران مبتلا به فتق مغبنی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 240 بیمار مبتلا به فتق ناحیه اینگوینال وارد مطالعه و به طور تصادفی به دو گروه مساوی ترمیم پره پریتونئال و لیختن اشتاین تقسیم شدند. بیماران در طی مدت بعد از عمل از نظر میزان عفونت بعداز عمل، مشکلات ادراری و گوارشی، هماتوم و سروما در ناحیه عمل، درد مزمن، اختلالات حسی و عود بیماری به وسیله آزمون t مستقل و آزمون دقیق فیشر در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میزان بروز درد مزمن (p=0/002) بعد ازعمل و عود بیماری (p=0/003) در گروه پره پریتونئال کمتر بوده و دارای اختلاف معنی داری بود. سایر متغیرها در دو گروه مشابه بوده تفاوت معناداری با هم نداشتند (P>0.05).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه ترمیم فتق به روش کوگل می تواند روش جایگزین مناسبی برای روش متداول لیختن اشتاین باشد.
    کلیدواژگان: ترمیم فتق مغبنی، لیختن اشتاین، پره پریتونئال
|
  • A. Tari Moradi *, H. Ahadi Pages 199-204
    Introduction
    Of course, improvements in health, nutrition and care of life expectancy has increased in most countries, and this is associated with the development of industrial and technological. The elderly population in any society are increasing. Because elderly patients and their caregivers to help, it also is important for health care providers.
    Method
    This is a descriptive – analytic research and it was done in Tehran in 1391-1392. There are 200 participants (101 elders aged caregivers and 99 elder brain stork’s nurses) who randomly were choose and 120 of them are females and 67 males and we used interview and demographic questioners, depression questioner Cattle stress questioner and SF-36 life quality questioner. After collecting data, we used SPSSV.16 and Kolmogrov-Smirnov and Yumen Vitni, independent T-tests, averages Comparisons and operational several variables multivariate analysis of variance.
    Results
    It showed there were 50.5 percent aged caregivers and 49.5 percent brain stroke’s caregivers, 66.49percent of aged caregivers and 71.99percent of brain stroke’s caregivers had physical health, 14.22percent of aged caregivers and 13.76 percent of brain stroke’s caregivers had depression and also 36.00percent of aged caregivers and 35.04 percent of brain stroke’s caregivers had anxiety.
    Conclusion
    The results of this study showed that caregivers for patient care and nursing tasks, knowledge, skills and understanding they need. Caregivers who have sufficient support to carry out the tasks of preparation, physical and psychological problems are less.
    Keywords: Elder's caregivers, Anxiety, Depression, Physical health
  • M. Zibaei, B. Sajedi*, Z. Jafari Pages 205-210
    Background
    Hydatidosis caused by Echinococcus spp. is a major zoonotic infection that is detrimental to both humans and animal hus‌bandries in many countries. Treatment of hydatid disease is mainly surgical, with medical treatment being reserved as a coadjuvant treatment. Use of effective scolicidal agents during surgery of cystic echinococcosis is essential to reduce the recurrence rate. The goal of this study was to evaluate the in vitro scolicidal effects of hydroalcoholic extracts of Punica granatum root on hydatid cyst protoscolices.
    Material And Methods
    Echinococcus granulosus protoscolices were collected from the liver of sheep infected with the hydatid cyst. Various concentrations of plant extracts(a.b.c) were used in different exposure times for viability assay of protoscolices.
    Results
    Among the root extracts tested, 0.1% con‌centrations had strong scolicidal effects in 6 hr. 0.1% and 0.01% concentrations of pomegranate root had protoscolices activity against in 4hr and 6 hr, respectively.
    Conclusion
    The finding suggests that Punica granatum root might be used as a protoscolices agent in treatment of hydatid cyst.
    Keywords: E.granulosus, Punica granatum, Protoscolicidal activity
  • Z. Mahmoodi, Z. Earabi, S. Madani, M. Vameghi, M. Dolatian, E. Marghati Khoei, K. Kamali, A. Setare Forouzan, M. Dejman * Pages 211-220
    Background
    In recent years, given the accelerated social changes, the prevalence of high-risk behaviors among different social strata has become a major concern for the society. Accordingly, this study was conducted to present proposed interventions for reduction of high-risk behavior of vulnerable women in Iran, based on rapid assessment and response model.
    Methods
    This was a qualitative study using rapid assessment and response to identify needs of vulnerable women with such behaviors conducted over 8 months in 2 selected cities in Iran. In the assessment stage, study population consisted of vulnerable women, working professionally and illegally in the sex trade, selling their bodies in the city for money or commodity, during the period of this study and at least three months earlier, and key informants with experience, skill, and sufficient knowledge and history of management in issues of high-risk behaviors among SEX-workers. Semi-structured interview techniques, and question guide and open observations were used to explain high-risk behaviors.
    Results
    According to the results obtained, 3 categories were identified, including high-risk behavior patterns and influencing factors, awareness and attitude, and diagnoses and medical services needs. Based on the 3 categories found, interventional strategies were designed separately for each one.
    Conclusion
    Among benefits of rapid assessment and response methods, is design of interventions with participation of stakeholders and vulnerable groups, which increases the likelihood of interventions becoming operational.
    Keywords: Intervention, High, risk behaviors, Vulnerable women
  • M.S. Soltani, P. Khaki*, S. Moradi Bidhendi, M.H. Shahhosseiny Pages 221-228
    Background
    Leptospirosis is an infectious bacterial disease caused by pathogenic serovars of Leptospira. Development of reliable and applicable diagnostic test and also recombinant vaccine for this disease require specific antigens that are highly conserved among diverse pathogenic leptospiral serovars. Outer membrane proteins(OMPs) of leptospira are effective antigens which can stimulate remarkable immune responses during infection, among them LipL41 is an immunogenic lipoprotein which is present only in pathogenic serovars so it could be regarded as a good candidate for vaccine development and diagnostic method. In order to identify genetic conservation of the lipL41 gene, we cloned and sequenced this gen from Leptospira interrogans serovar vaccinal and field of Grippotyphosa.
    Materials And Methods
    Leptospira interrogans serovar vaccinal Grippotyphosa (RTCC2808) and serovar field Grippotyphosa (RTCC2825)were used to inoculate into the selective culture medium(EMJH). The genomic DNA was extracted by standard phenol-chloroform method. The lipL41 gene were amplified by specific primers and cloned into pTZ57R/T vector and transformed into the competent E. coli (Top10) cells. the extracted recombinant plasmid were sequenced. And the related sequences were subjected to homology analysis by comparing them to sequences in the Genbank database.
    Results
    PCR amplification of the lipL41 gene resulted in the 1065 bp PCR product. DNA sequence analysis revealed that lipL41 gene between serovar vaccinal Grippotyphosa (RTCC2808)and serovar field Grippotyphosa (RTCC2825) in Iran was 100%. It was also showed that the lipL41 gene had high identity (96%-100%) with other pathogenic serovars submitted in Genbank database.
    Conclusion
    The results of this study showed that the lipL41 gene was highly conserved among various pathogenic Leptospira serovars(>95.9 % identity). Hence the cloned gene could be further used for expression of recombinant protein for serodiagnosis and also can be a good candidate for vaccine against leptospirosis.
    Keywords: Leptospirosis, Leptospira interrogans, lipL41 gene, Cloning, Sequencing
  • M. Mohammadi*, S.S. Mazloomi Mahmoodabadi, D. Shojaeizadeh, A. Barkhordari, M.H. Kaveh, A. Saki Pages 229-238
    Background
    By considering, transactional model is one of the most comprehensive model for reduction of stress, this study was determined the role of Transactional Model constructs in Yazd teachers of Primary school by using of Structural Equation Model.
    Methods
    This research was a descriptive- analytical. Categorized approach was applied for sampling. A standard questionnaire and the questionnaire planned based on Transactional Model were applied for data collection. Validity (CVR=0.85) and reliability (α=0.87) of instrument confirmed by experts. SPSS15 and LISREL8.8 software were used for data analysis.
    Results
    In this research 200 Yazd teachers of primary schools (average age of 41.70±5.69) were participated. The results of this study showed the effect of stress on secondary appraisal and primary appraisal was -0.87 and 0.84, respectively. Our results also showed an inverse relationship between perceived stress and secondary appraisal also between primary appraisal and coping effort. Also, the results were confirmed validity and good fitness of model, because of the RMSEA=0.0329 and index χ2/df were less than 3.
    Conclusion
    Since the constructs of this model had a significant effect on the stress, it suggests the policies and plans for improvement of these factors.
    Keywords: Transactional model, teacher, Structural Equation Model
  • F. Haji Aliani, S. Einipor, A. Abadi, F. Tahvildar Bidrouni* Pages 239-252
    History and
    Aim
    Parasitical Diseases are the most important economic- health problems of most developing countries. Children who belong to very important constituents of society are at risk of such diseases. The parasitic transmission in some places with children come together has a very special importance because they interact closely to each others. Constant and regular study in developing countries for planning to control these diseases is essential. Thus, the present study aims to explore the prevalence of parasites and enterobius and effective factors in their spread among children of Karaj kindergartens in 1391.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study and sampling was random clustering from34 kindergartens out of 154 active kindergartens of 9 districts of Karaj city under supervision of state welfare organization of Karaj using a random number table. In this project the prevalence of enterobius and other intestinal parasites in 904 children from one to six years old in Karaj in 2o13 was studied. The number of samples was calculated using 95% confidence interval and relative accuracy of 35% and hypothetical prevalence of 5% of intestinal parasites to be 596. Considering 50% efficacy for clustering method, increased the sample size to 894. The questionnaires collecting the required data like age and gender of the child, and were used for gender, age, occupation and education of the parents and effective factors on infection with intestinal parasites like hand washing and using personal drinking glass and clinical symptoms in children and symptoms reported by the child to his/her parents or caregiver and the demographic data. The results of the scotch test, either positive or negative, were recorded. Formalin ether and direct smear test were performed on three samples of every case which collected for find determination inconsecutively. For the eneterobius diagnosis, the scotch test which is more specific was used.
    Results
    A totally of 904 samples were collected which 460 of them (50.9%) were male and 444 (49.1%) were female. The prevalence of intestinal parasite infection with formalin ether test was 16.7% and in Scotch tape test for Enterobius vermicularis was 2.3%. The most common protozoan was Blastocystis hominis in 84 children (9.3%) and Giardia in 66 children (7.3%). Additionally, infection with Endolimax nana was reported in 3 children (0.3%) and Entamoeba histolitica was reported in 4 children (0.4%). In this study there was a significant correlation between intestinal parasite and children’s age and also the way that vegetables were washed.
    Conclusion
    According our results, the prevalence of intestinal parasites especially Giardia and Blastocystis in kindergartens of Karaj is high. This can be due to the lack of awareness of parents and children about the modes of transmission and Untreated infected persons and carriers that serve as carriers know. Health education to children, teachers and parents and six-month trial for child care staff and cure of infected people is effective in reducing the transmission of infection. Overall, poor personal hygiene, transmission of infection from mother to children and from child to other children are effective in persistence of the disease. Therefore high education of children, caregivers and parents and effective treatment of infected people are keys to reduce the rate of infection and transmission.
    Keywords: Intestinal parasite, Day, care center, Child, Karaj
  • M. Noori Sepehr, M. Taghavi, M. Zarrabi* Pages 253-260
    Introduction
    Chromium is one of the heavy metals present in effluents produced from industrial activities and exists in the trivalent and hexavalent state. It is mentioned that hexavalent chromium has is more hazardous due to its carcinogenic properties. Due to its hazard, Cr(VI) must be removed from wastewaters prior discharge into the environment. For this reason, the present aimed for removal of hexavalent chromium by Apple Scum and its modification with magnesium chloride and hydrogen peroxide.
    Material And Methods
    Apple Scum was obtained from Galin Plan as waste materials. The Apple Scum was modified with 2M MgCl2 and 30% H2O2. Several experimental parameters such as solution pH (1-9), contact time (1-100 min), solution temperature (20-60oC), adsorbent dosage (2-10 g/L) and initial chromium concentration (10-100 mg/L) was investigated. All experiments were done in batch system.
    Results
    The results of present work reveals that chromium removal efficiency was increased with increase in adsorbent dosage, contact time and initial chromium concentration, while decreased for increase in solution pH and temperature. Higher removal efficiency was observed at pH 1, 100 min contact time, 100 mg/L chromium concentration and 20oC temperature. At this optimal condition up to 90% of chromium was removed. In addition, the modification of Apple Scum leads to increase in chromium removal efficiency up to 98% for MgCl2 modified adsorbent and up to 95% forH2O2 modified one.
    Conclusion
    The results of present work well demonstrate the waste Apple Scum for removal of hexavalent chromium and its sorption capacity will be improved in the case of modification with H2O2 and MgCl2.
    Keywords: Apple Scum, Batch system, Hexavalent chromium, Adsorbent modification
  • G. Ghoseiri, P. Falah, F. Naderi * Pages 261-265
    Background
    Choosing the best surgical technique to reduce recurrence and complications of groin hernia surgery is very important. The purpose of this study was to compare outcome of two techniques, Lichtenstein repair and preperitoneal in patients with inguinal hernia.
    Methods
    In this semi-experimental study, 240 consecutive with inguinal hernia randomly entered and divided in two groups, preperitoneal and Lichtenstein. They were compared during the operation based on incidence The rate of postoperative infection, urinary and digestive problems, hematoma and seroma in the operation, Chronic Pain, sensory disorders and relapse of inguinal area using independent t-test and Fisher exact test.
    Results
    The results showed that The incidence of chronic pain (p=0/002) and Relapse (p=0/003)in Kugel was significantly less than Lichtenstein technique. Other variables showed no significant difference between the two methods (P>0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be concluded that the Kugel hernia repair can be a safe alternative technique for Lichtenstein.
    Keywords: Inguinal herniorrhaphy repair, Lichtenstein, Kugel