فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال چهارم شماره 1 (زمستان 1393)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال چهارم شماره 1 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مونا پورقادری، افشین افشار، سیده سارا حکیم*، علی اکبر صفری، رامین تاج بخش، علی اکبر کریمی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    سوء تغذیه انرژی- پروتئین، یکی از مشکلات پیچیده، چند عاملی و شایع در بیماران کلیوی تحت درمان با همودیالیز بوده که با افزایش میزان مرگ و میر در این بیماران رابطه مستقیم دارد. این تحقیق با هدف تعیین شاخص های تغذیه ای و برخی عوامل موثر بر آن در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این بررسی به روش مقطعی بر روی 210 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. شاخص های آنتروپومتری (BMI،TSF، MAMC و MAC)، فراسنج های بیوشیمیایی (آلبومین و کراتینین سرم)، پروتئین و انرژی دریافتی از دریافت سه روزه با استفاده از فرم یادآمد 24 ساعته خوراک اندازه گیری شد. از نرم افزارهای ΙΙ FP و SPSS نسخه 12 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها کمبود دریافت انرژی و پروتئین در بیماران بررسی شده به شدت بالا گزارش شد (به ترتیب 8/ 93% و 8/ 82%). تخلیه ذخایر چربی و ذخایر پروتئین ساختمانی در این بیماران به ترتیب 2/ 38% و 5/ 84% گزارش شد. سوءتغذیه بر مبنای MAMC در مردان و بر اساس TSF در زنان به طور معناداری بیشتر بود (به ترتیب P=0.04 و 0/001=P). رابطه سن با شاخص های تن سنجی و آلبومین نیز معنادار بود.
    نتیجه گیری
    سوءتغذیه مشکل شایع و جدی در بیماران دیالیزی بررسی شده است. بررسی جامع و مستمر وضعیت تغذیه ای این بیماران و انعکاس نتایج جهت آموزش و تسهیل ارائه خدمات توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سوءتغذیه، همودیالیز، محیط عضله میان بازو، آلبومین
  • مونا روزبهانی*، محمد جواد غروی، حسین کشاورز صفحات 11-16
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسماگوندی(Toxoplasma gondii) عامل توکسوپلاسموز، تک یاخته ای است درون سلولی اجباری که قدرت آلوده کردن اکثر مهره داران خونگرم را دارد. چنانچه مادری در حین بارداری به عفونت مبتلا شود، ممکن است انگل پس از عبور از جفت لطمات و آسیب های مختلفی را بر جنین وارد کند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی مقایسه ای روش های سرولوژیک اندازه گیریIgG و IgM ضد انگل در مادران باردار، و همچنین آزمایش IgG avidity مادران سروکانورتد است و در پایان نتایج این آزمایش ها با یکدیگر مقایسه می گردد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی مقایسه ای، از 2120 مادر باردار مراجعه کننده به مراکز تشخیصی کرج (طی سال 1392) نمونه سرمی تهیه شد. نمونه های سرمی از نظر وجود یا عدم وجودIgG و IgM ضد توکسوپلاسما به دو روش(Chemiluminescence)CLIA و ELFA (Enzyme Linked Fluorescent Assay) مورد آزمایش قرار گرفتند. سپس جهت تعیین عفونت حاد و مزمن مادران باردار، نمونه های سرمی IgM مثبت با روش سرولوژی IgG Avidity آزمایش شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه از 2120 مادر باردار تعداد 1362 نفر آزمایش IgG ضد توکسوپلاسمای آن ها با دو روش ELFA و CLIA به طور تقریبا یکسان مثبت شد. در روشIgM ELFA تعداد 38 نمونه مثبت و 2 نمونه بوردرلاین بود. در روشIgM CLIA تعداد 37 نمونه مثبت و 1 نمونه بوردرلاین بود. درIgG Avidity، از 40 نمونه سرمی، 15 نمونه اویدیتی پایین و20 نمونه اویدیتی بالا است. 5 نمونه سرمی در محدوده بوردرلاین قرار داشت. در این مطالعه ارزش اخباری مثبت روش IgG Avidity، 57% محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    هر مادر باردار نیاز به انجام آزمایش IgG/ IgM ضد توکسوپلاسما دارد. هرگاه به موارد IgM مثبت و یا به تعبیری سروکانورتد شدن مادر باردار برخورد کنیم، از تست های قاطع تری مانند اندازه گیری IgG Avidity استفاده می کنیم. لازم است پس از لحاظ کلیه روش های سرولوژی معتبر و مولکولی برای تصمیم گیری در درمان و یا ختم بارداری از سایر روش های حساس و معتبر پارازیتولوژی مانند تلقیح به حیوان حساس آزمایشگاهی و روش PCR در مایع آمنیوتیک جنین استفاده شود.
    کلیدواژگان: روش سرولوژی IgG Avidity، توکسوپلاسموز، مادران باردار
  • غلامعلی کریمی، کوروش کبیر، علی دل پیشه*، کورش سایه میری، علی نظری، حجت الله براتی، زهرا داداشی عین شیخ، حسن شکوری، عفت عباس زاده، محمد قیاسی خلف صفحات 17-26
    زمینه و هدف
    هپاتیت B یکی از شایع ترین بیماری های عفونی و جزء ده علت بالای میرایی مرتبط با این گروه از بیماری ها در دنیا می باشد، بطوری که سالانه پانصد هزار تا یک میلیون و دویست هزار نفر در اثر عوارضی همچون هپاتیت مزمن، سیروز و سرطان سلول های کبدی می میرند. مطالعه حاضر جهت تعیین عوامل خطرساز شیوع HBsAg مثبت در استان مهاجرپذیر البرز انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی همسان شده، 213 نفر از موارد HBsAg مثبت گزارش شده به دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1392 به عنوان گروه مورد، با 213 نفر فرد سالم (مارکرهای سرولوژی HCV-Ab و HBsAg منفی) از اعضای خانواده مبتلایان به هپاتیت C تحت عنوان گروه شاهد، از نظر خصوصیات دموگرافیک و سابقه مواجهه با رفتارهای پرخطر، مواجهه با عوامل درمان زاد، مواجهه با عوامل اجتماعی و نیز تاریخچه بیماری های کبدی مقایسه شدند. داده ها بوسیله نرم افزار SPSS با استفاده از رگرسیون لجستیک تحلیل شد.
    یافته ها
    موارد گزارش شده با میانگین سنی 5/ 15±6/ 37 سال، بیشتر مربوط به حاشیه نشینان، مهاجران و جنسیت مذکر بود. ملیت، تاهل، سواد پایین، وجود فرد HBsAg مثبت در خانواده، مصرف غیرتزریقی مواد، مصرف الکل، سابقه زندان، مشاغل پرخطر، استفاده مشترک از تیغ، جراحت با وسایل نوک تیز آلوده و زردی در مادر عوامل خطر مستقل شیوع HBsAg مثبت تعیین شدند (نسبت شانس به ترتیب: 27/ 0، 61/ 3، 68/ 1، 04/ 18، 21/ 12، 9/ 2، 52/ 7، 47/ 2، 55/ 5، 48/ 21، 3/ 11).
    بحث و نتیجه گیری
    وضعیت نامطلوب حاشیه نشینان و زندانیان، ورود مهاجران غیرقانونی بویژه افاغنه باعث گسترش رفتارهای پرخطر و تهدیدی بر نظام مراقبت از بیماری ها هستند. غربالگری و واکسیناسیون گروه های مذکور، ارتقای سطح سلامت حاشیه-نشینان و بالا بردن دانش عمومی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B، مهاجران، حاشیه نشینی، زندان، عوامل خطر
  • نرگس امینی*، افسانه رضازاده، گیتی خوشه مهری، محسن امینی، حمید صالحی نیا صفحات 27-34
    مقدمه
    عفونت بیمارستانی، معضل بهداشتی تمامی کشورهای جهان است که شیوع آن در بخش مراقبت های ویژه بیش از سایر بخش هاست. با توجه به نقش فعال پرستاران در کنترل این عفونتها وآسیب پذیری کودکان در برابر عفونت های بیمارستانی، این پژوهش به بررسی آگاهی، نگرش و خودکارآمدی کارکنان پرستاری بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های کودکان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص عفونت های بیمارستانی در سال1392 پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی- مقطعی روی 73 نفر از کارکنان پرستاری بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت و آنان به روش سرشماری مورد بررسی قرارگرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه ی استاندارد سنجش آگاهی، نگرش و خودکارآمدی درخصوص عفونت های بیمارستانی بود. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS18 استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که 2/ 93درصد افراد از آگاهی متوسط و نگرش خوبی درمورد عفونتهای بیمارستانی برخوردار بوده و 8/ 54 درصد آنان از خودکارآمدی بالایی در رعایت دستورالعمل های کنترل عفونت برخوردار بودند. بین آگاهی، نگرش و خودکارآمدی با سن، سابقه کار، تحصیلات، سمت و وضع تاهل رابطه معناداری یافت نشد ولی رابطه میان نگرش و خودکارآمدی معنادار بود(P <0.05).
    نتیجه گیری
    اکثر پرستاران آگاهی خوبی در مورد عفونتهای بیمارستانی ندارند. اگرچه تمامی آنان، در سطوح متوسط و بالا، تهدید حاصل ازعفونتهای بیمارستانی و منافع حاصل از رعایت موارد کنترل کننده ی آن را درک کرده و بیشتر آنان از خودکارآمدی خوبی در خصوص رعایت دستورالعمل های کنترل عفونت برخوردار بودند، ولی درصد قابل توجهی از آنان، وجود موانعی مانند نداشتن وقت کافی دررعایت دستورالعمل ها را گزارش کردند؛ لذا باید در راستای کنترل این عفونتها، آموزش های لازم جهت کمرنگ کردن موانع داده شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، خودکارآمدی، عفونت بیمارستانی، کارکنان پرستاری، نگرش
  • قاسمعلی خراسانی، داریوش ناظمی سلمان*، علی عطری، کوروش قنبرزاده، ناصر رحمان پناه صفحات 35-40
    مقدمه
    در جراحی ترمیمی و پلاستیک برای ترمیم نقایص مادرزادی و اکتسابی بطور شایع از فلاپ پوستی استفاده می شود. شایعترین عارضه پس از جراحی فلاپ، نکروز ناشی از خونرسانی ناکافی به فلاپ می باشد.در این مطالعه تاثیر محلول پرده آمنیوتیک در ترمیم پوست دورسال رت به عنوان مدل ایسکمیک فلاپ ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 20 عدد موش رت ویستار با وزن 350 تا 400 گرم وارد مطالعه شدند. در تمام موشها فلاپ پوستی دورسال با ضخامت کامل به ابعاد 3 در 10 سانتی متر تهیه شد. موشها بطور کاملا تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. سپس در گروه کنترل به 10 نقطه از پیش مشخص شده با فواصل مساوی در روی فلاپ، در فضای ساب درمال مقدار 1/ 0 میلی لیتر نرمال سالین به هر نقطه (جمعا 1 میلی لیتر نرمال سالین) تزریق شد. در گروه تجربی به همین نقاط مقدار 1/ 0 میلی لیتر از محلول پرده آمینوتیک تزریق شد. 7 روز پس از تزریق فلاپهای پوستی از نظر بروز نکروز و نمای هیستولوژی بررسی شدند.
    یافته ها
    در گروه تزریق محلول پرده آمنیوتیک سطح نکروز فلاپ کاهش معنی داری را نشان داد (032/ 0=p) و سطح بقای (زنده) فلاپ افزایش معنی داری را نشان داد (036/ 0=p). آنالیز هیستولوژی فرآیند ترمیم بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد (p>0.05).
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد، تزریق محلول پرده آمنیوتیک روشی موثر و ایمن است که باعث بهبود بقای فلاپ پوستی ایسکمیک در مدل حیوانی رت می شود.
    کلیدواژگان: فلاپ پوستی ایسکمیک، محلول پرده آمنیوتیک، بقاء، نکروز
  • جعفر حسنی*، علی قائدنیای جهرمی صفحات 41-48
    زمینه و هدف
    نارسایی در نظم جویی هیجان هسته ی اصلی آسیب های روانی و اختلال های رفتاری دوره ی نوجوانی است. هدف پژوهش حاضر بررسی راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان در دختران فراری و بهنجار بود.
    روش بررسی
    50 نفر از دختران فراری به شیوه ی نمونه برداری در دسترس انتخاب شدند و با 50 نفر از دختران بهنجار مورد همتاسازی قرار گرفتند. دو گروه شرکت کننده نسخه ی فارسی پرسشنامه ی نظم جویی شناختی هیحان (حسنی، 1389) را تکمیل نمودند. به منظور مقایسه ی دو گروه در راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان از تحلیل چند متغیری واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در راهبردهای سازش نایافته ی ملامت خویش، نشخوارگری، فاجعه سازی و ملامت دیگران بین دو گروه تفاوت معنادار وجود دارد و میانگین نمرات گروه دختران فراری بیشتر از دختران بهنجار است. همچنین، در راهبردهای سازش یافته ی تمرکز مجدد بر برنامه ریزی و ارزیابی مجدد مثبت بین دو گروه تفاوت معنادار وجود داشت و میانگین نمرات گروه دختران فراری کمتر از دختران بهنجار بود.
    نتیجه گیری
    راهبردهای سازش یافته ی نظم جویی شناختی هیجان موجب سازگاری بهتر با محیط و کارکردهای بین فردی موثر می شود، درحالی که استفاده از راهبردهای سازش نایافته می تواند زمینه ی بروز آسیب های روانی اجتماعی را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: هیجان، نظم جویی شناختی هیجان، دختران فراری، بزهکاری
  • علیرضا شکیب، جمشید رحیمی، محمد نوری سپهر، منصور ضرابی* صفحات 49-58
    زمینه و هدف
    نیترات از جمله آلاینده های آب می باشد که اغلب از طریق فاضلاب های شهری وارد منابع آب آشامیدنی می گردد. اطلاع داشتن از وجود نیترات در منابع آب آشامیدنی و بیان توزیع آن از ضروریات تامین آب شرب عاری از نیترات می باشد. برای همین منظور مطالعه حاضر جهت بررسی میزان نیترات منابع آب آشامیدنی کرج و پهنه بندی آن توسط سیستم اطلاعات جغرافیایی انجام پذیرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه از تعداد 200 عدد حلقه چاه آب شرب کرج نمونه برداری گردیده و میزان نیترات آن توسط دستگاه DR5000 اندازه گیری شده و در مرحله بعد اطلاعات بدست آمده با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیای پهنه بندی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در اکثر مناطق، میزان نیترات کمتر از مقادیر استاندارد (mg/L 45 بر اساس نیترات) بود. همچنین پهنه بندی غلظت نیترات نشان داد که در مناطق شمالی و شمال غرب شهر کرج، میزان نیترات پائین می باشد و بیشترین تراکم نیترات در مناطق جنوب شرقی مشاهده گردید. با این وجود، در این مناطق نیز میزان نیترات کمتر از مقادیر استاندارد است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج نشان داد که منابع آب شرب کرج از لحاظ وجود میزان نیترات سالم بوده و مشکلی از این بابت سلامت شهروندان کرجی را تهدید نخواهد کرد.
    کلیدواژگان: نیترات، آب آشامیدنی، پهنه بندی
  • اکبر قلاوند، سعید شاکریان، روح الله رضایی*، شهلا حجت، امیر سرشین صفحات 59-67
    زمینه و اهداف
    فعالیت بدنی یکی از ارکان درمان دیابت می باشد. به همین منظور مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تمرینات قدرتی بر برخی شاخص های آنتروپومتریک و فاکتورهای قلبی تنفسی در مردان دیابتی نوع 2 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی از بیماران مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان گلستان اهواز 20 مرد دیابتی نوع 2 با میانگین سنی 4 /3±0/ 46 سال و قند خون ناشتای 5/ 31±75/ 148 میلی گرم بر دسی لیتر که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، انتخاب و به صورت تصادفی به 2 گروه 10 نفره (تمرینات قدرتی و کنترل) تقسیم شدند. تمرینات ورزشی سه بار در هفته و به مدت هشت هفته انجام شد. در پیش و پس آزمون شاخص های آنتروپومتریک، VO2max، حجم های ریوی (FVC و FEV1) اندازه گیری شد. برای تحلیل تغییرات شاخص های اندازه گیری شده از روش آماری T-Test و سطح معنی داری 0/05>P استفاده شد.
    یافته ها
    پس از دوره تمرین، کاهش معنی داری در میانگین نسبت دور کمر به دور لگن (0/021=P) و افزایش معنی داری در (VO2max (P=0.031 در گروه تمرینات قدرتی مشاهده شد. همچنین تفاوت معنی داری در اختلاف مقادیر ایجاد شده در شاخص های درصدچربی بدن (0/048=P) و نسبت دورکمر به دورلگن (0/021=P) بین دو گروه مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه، به نظر می رسد تمرینات قدرتی می تواند روش موثری در بهبود شاخص های آنتروپومتریک و VO2max در بیماران دیابتی نوع 2 باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، تمرینات قدرتی، حجم های ریوی، شاخص های آنتروپومتریک
|
  • M. Pourghaderi, A. Afshar, S.S. Hakim *, A.A. Safari, R. Tajbakhsh, A.A. Karimi Pages 1-10
    Background
    Protein-energy malnutrition is one of the most complicated، multifactorial and prevalent phenomenon in hemodialysis patients and is directly related to increased mortality in this patients. This research conducted for assessment of nutritional indicators and some related factors in hemodialysis patients referred to hospitals covered by Alborz University of medical science in summer 91.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 210 hemodialysis patients. Anthropometry indicators (BMI، TSF، MAMC and MAC)، biochemical parameters (albumin and creatinin)، protein and energy intake was measured with 24-hour recall. FP ΙΙ and SPSS (version 12) was used for analysis of data.
    Results
    On the base of results insufficiency of energy and protein intake in this patients was reported very high (respectively 93. 8% and 82. 8%). Also depletion of fat and structural protein storage was reported 38. 2% and 84. 5% respectively in these patients. Malnutrition on the base of MAMC was high in men (P=0. 04) and on the base of TSF in women (P= 0. 001) significantly. Relation of age with anthropometry indicators and albumin was also significant.
    Conclusion
    Malnutrition is prevalent and severe problem in hemodialysis patients. Comprehensive and continues assessment of nutritional states of these patients and reflection of results for education and facility of servicing are recommended.
    Keywords: Albumin, Hemodialysis, Malnutrition, MAMC
  • M. Roozbehan*I, M.J. Gharavi, H. Keshavarz Pages 11-16
    Background
    Toxoplasma gondii is an obligate intracellular parasite that has ability to infect most warm blooded vertebrates. primary infection during pregnancy can lead to transmission of the infection to the fetus, with associated symptoms. the aim of this study was to compare methods for serological measurement of anti-toxoplasma IgG and IgM in pregnant women and also tested seroconversion mothers by IgG avidity, and finally comparing the results of these experiments with each others.
    Methods
    In this comparative analytical study, from 2120 pregnant women referred to karaj medical laboratories (in 1392 years) serum specimens were obtained and tested with Chemiluminescence (CLIA) & (Enzyme Linked Fluorescent Assay) ELFA methods. Then for detection of chronic and acute infection, serum IgM+ specimens tested by IgG Avidity assay.
    Results
    In this study, out of 1362 cases of 2120 pregnant women were IgG+ with ELFA & CLIA methods. In IgM ELFA method, 38 samples were positive and 2 samples were borderline. In IgM CLIA method, 37 samples were positive and1samples were borderline. In IgG Avidity, from 40 serum samples, 15 samples were low aviditiy, 20 samples were high avidity and 5 samples were borderlines. In IgG Avidity positive predictive value were 57%.
    Conclusion
    Every pregnant women needs to do anti-toxoplasma IgG and IgM tests. after considering all valid serological and molecular methods for deciding to treatment or termination of gestation must be used the other sensitive and reliable parasitology methods such as inoculation of susceptible lab animal and PCR on amniotic fluid.
    Keywords: IgG Avidity assay, Pregnant women, Toxoplasmosis
  • Gh. Karimi, K. Kabir, A. Delpisheh, K. Sayehmiri, A. Nazari, H. A. Barati, Z. Dadashi Ein Sheikh, H. Shakori, E. Abbaszadeh, M. Giasi Khalaf Pages 17-26
    Background And Objective
    Hepatitis B Virus Infection is one of the most common infectious diseases and also among the world's top ten causes of this group diseases-related mortality, so that 500,000 to 1.2 million annually die due to the consequences of this infection such as chronic hepatitis, cirrhosis and hepatocellular carcinoma. This study was conducted to determine risk factors for HBsAg-positive prevalence in Alborz Province.
    Materials And Methods
    A 1:1 matched case-control study, 213 of cases reported HBsAg positive to the Alborz University of Medical Sciences in 2013 as case group with 213 of family members of patients with hepatitis C who have serologic markers Anti- HCV negative and HBsAg negative as the control group, were compared in terms of demographic characteristics, History of high risk behaviors, Iatrogenic exposures, community exposures and history of liver disease. Statistical analysis using logistic regression was performed by SPSS software version 18.
    Results
    Reported cases with a mean age of 37.6±15.5 years, was more relevant to marginalized, immigrants and male gender. Nationality, being married, low level of education, family history of HBsAg positive, history of non-intravenous drug abuse, alcohol consumption, history of prison, employment in high risk occupations, sharing of razor, injuries with contaminated sharp instruments and history of jaundice in mother were found to be independent risk factors for HBsAg positive prevalence (OR: 0.27, 3.61, 1.68, 18.04, 12.21, 2.9, 7.52, 2.47, 5.55, 21.48, 11.3, respectively).
    Conclusions
    Unfavorable situation of the marginalized and the prisoners, imported illegal immigrants, especially Afghans can be extended to high-risk behaviors and the threat of a disease surveillance system. Screening and vaccination aforementioned groups, health promotion of the marginalized and raise public knowledge is necessary.
    Keywords: HBsAg, Positive, Immigrants, Imprisonment, Marginalization, Risk Factors
  • N. Amini *, A. Rezazadeh, G. Khooshemehri, M. Amini, H. Salehiniya Pages 27-34
    Background
    Nosocomial infections are common health problem in all countries; its prevalence in ICU is more than other units. According to role of nursing staff in infection control vulnerable children against infections, this study investigated the knowledge, attitudes and self-efficacy of nursing staffs in hospital infections in 2013.
    Methods
    This cross-sectional analytic study was done on all of73 nursing staff working in child hospitals of Tehran university of medical sciences. The data collection tool was including demographic information and standard questionnaire for assess knowledge, attitudes and self-efficacy about controlling hospital infections. SPSS18 software, descriptive statistics, ANOVA and Pearson's correlation coefficient were used.
    Results
    The results showed that 93.2% of staff had the average knowledge and attitudes about hospital infections and 54.8% of them with high self-efficacy in compliance with infection control guidelines were to enjoy. There were no significant relationship between knowledge, attitudes and self-efficacy, age, work experience, literacy, and marital status, but relationship between attitudes and self-efficacy were significant (P <0.05).
    Conclusion
    Most nurses have not good knowledge about nosocomial infection. Although all of them, in the middle and upper levels believed to the threat of nosocomial infections and benefits of compliance controls and most of them had good self-efficacy, but a significant percentage of their reported obstacles such as not having enough time in compliance with guidelines; therefore We need to trained to be trimmed down barriers for controlling this infection.
    Keywords: Attitude, Knowledge, Nosocomial Infections, Nursing Staff, Self, Efficacy
  • Gh. Khorasani, D. Nazemi Salman *, A. Atri, K. Ghanbarzadeh, N. Rahman Panah Pages 35-40
    Bachground: Surgical skin flaps are frequently used in plastic and reconstructive surgery to repair acquired or congenital defects. Necrosis is a common complication associated with these flaps postoperatively as a result of inadequate blood supply. This study was designed to evaluate the effectiveness of amniotic membrane homogenate in healing the dorsal skin of the rat as an ischemic flap model.
    Materials And Methods
    In this experimental study, twenty male Wistar rats weighing between 350 and 400 g were used in the study. For all rats 3 * 10 cm, full-thickness, caudally based pattern dorsal skin flaps were elevated. The rats were randomized into 2 groups: control (I) and experimental (II). Then in 10 point,0.1 mL amniotic membrane homogenate was injected with with equal interval in experimental group and normal salin administered in control group. Seven days later all skin flaps were examined mechanically (necrosis) and histologically.
    Results
    Tissue flap necrosis showed significantly reduced in amniotic membrane homogenate group (p=0.032), and tissue flap survival showed significantly increased in amniotic membrane homogenate group (p=0.036). There were no significant differences in the histology analysis heling proccess between two groups (p>0.05).
    Conclusion
    It seems that, the administration of amniotic membrane homogenate is an effective and safe method that improves the survival of ischemic skin flaps in a rat model.
    Keywords: Amniotic membrane homogenate, Ischemic skin flaps, Necrosis, Survival
  • J. Hasani *, A. Ghaedniay Jahromi Pages 41-48
    Aim and
    Background
    Emotion dysregulation is a main core of psychopathology and behavioral disorders during adolescence. The aim of the present study was to assess cognitive emotion regulation strategies in runaway and normal girls.
    Methods
    Using available sampling methods 50 run away girls were selected and matched with 50 normal girls. Two groups of participant completed Persian version of cognitive emotion regulation questionnaire (CERQ-P; Hasani, 2010). To compare two groups in cognitive emotion regulation strategies multivariate analysis of variance was used.
    Results
    The results showed that in self-blame, rumination, catastrophizing and other-blame maladaptive strategies, there is a significant difference between two groups and the mean scores of runaway girls is more than normal girls. Also, in refocus on planning and positive reappraisal adaptive strategies there was significant difference between two groups and mean scores of runaway girls was less than normal girls.
    Conclusions
    Adaptive cognitive emotion regulation strategies that can better adapt to the environment and functions of interpersonal influence, while the use of maladaptive strategies that can be damage of psycho-social provide.
    Keywords: Cognitive emotion regulation, Delinquency, Emotion, Run away girls
  • A.R. Shakib, J. Rahimi, M. Noori Sepehr, M. Zarrabi* Pages 49-58
    Background and Objectives
    Nitrate is one of drinking water pollutant which is introduced to water body from municipal wastewater. Information on nitrate concentration and its distribution in water resource is necessary in safe drinking water supply. For that reason, the present work was done for investigation of nitrate in Karaj water supply resource and its zonning with Geographic Information Systems (GIS).
    Materials And Methods
    In this work, the nitrate concentration in 200 wells of Karaj water supply system was determined with DR5000 spectrophotometet. After that, the measured nitrate concentration was modeled by Geographic Information Systems.
    Results
    The results show in many area of Karaj, nitrate concentration was below the available standard (45 mg/L). Modeling of nitrate concentration shows the nitrate concentration was lower in North and West North west parts of Karaj City and higher concentration was observed in Sothern eastern. However, in that area, nitrate concentration was also below available standard.
    Conclusion
    The overall results from present work well demonstrate that drinking water source of Karaj was safe based on nitrate concentration and no health risk threat consumer health body.
    Keywords: Drinking water, Nitrate, Zoning
  • A. Ghalavand, S. Shakeriyan, R. Rezaee*, Sh. Hojat, A. Sarshin Pages 59-67
    Objective
    Physical activity is one of the main pillars of diabetes management. The aim of this study is to investigate the effect of resistance training on anthropometric indices and cardio respiratory factors in men with type 2diabetes.
    Methods
    In this semi- experimental study 20 men with type 2 diabetes with mean age; 46±3.4 years and fasting blood sugar 148.75±31.5 mg/dl that met the inclusion criteria were selected. The participants were randomly assigned into the resistance training group (N=10) and control group (N=10). Resistance exercise training program was performed for 8 weeks and 3 sessions per week. Anthropometric indices, VO2max, and Respiratory Volume (FVC and FEV1) were measured before and after the intervention. To analyze the measured parameter's changes used t-tests at P<0.05 significant levels.
    Results
    After the 8 weeks, it was observed a significant decrease in Waist to Hip Ratio (P=0.021) and significant increase in VO2max (P=0.031) in resistance group. Also, there was a significant difference in Percent Body Fat (P=0.048) and Waist to Hip Ratio (P=0.021) between 2 groups.
    Conclusion
    The findings of this study confirm the positive influence of resistance training to anthropometric indices and VO2max in men with type 2 diabetes.
    Keywords: Type 2 diabetes_Resistance training_Anthropometric indices_VO2max_Respiratory Volume