فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال ششم شماره 1 (زمستان 1395)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال ششم شماره 1 (زمستان 1395)

  • 86 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1395/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد قره گوزلو، علی معذوری، سیدمحمدباقر اخوی راد، مهران ابراهیمی*، فاطمه شاهانی، مسعود موحدی صفحات 1-25
    زمینه
    از پرسشنامه ECRHS برای بررسی علائم تنفسی و آسم استفاده می شود. در این مطالعه میزان شیوع و ارتباط علائم تنفسی و شاخص های اسپیرومتری در دانشجویان دانشگاه تهران با استفاده از پرسشنامه ECRHS در سال 94-93 بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 1729 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و رشته های غیرپزشکی دانشگاه تهران در سنین 20 تا 44 سال بررسی شدند. برای غربالگری علائم تنفسی مرحله اول پرسشنامه ECRHS توسط داوطلبین تکمیل شد که 671 نفر به دلیل منفی بودن تست از مطالعه خارج شدند و 997 نفر به دلیل عدم تمایل ورود به مرحله دوم ECRHS در مطالعه شرکت نکردند و 61 نفر وارد مرحله دوم ECRHS شدند که در این مرحله سئوالات توسط پزشک تکمیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی داوطلبین با علائم تنفسی 7/3±2/23 (44-20) سال بود که 508 نفر (0/48%) مرد و 550 نفر (0/52%) زن بودند. شیوع علائم تنفسی براساس ECRHS I برای تمام علائم 2/61% بود که شایع ترین آن ویزینگ (33%) و علائم آلرژی بینی 4/73% بود و میزان شیوع آسم تشخیص داده شده 3/9% بود. MEF 25-75 ∆ با از خواب بیدار شدن با احساس سنگینی روی قفسه سینه، مشکل تنفس با MEF 25-75 ∆ ، FVCex ∆ با حمله تنگی نفس در حال استراحت ، علائم تنفسی در زمان خاصی از سیکل ماهیانه با FVCex و علائم تنفسی در زمان خاصی از سیکل ماهیانه با FEV1 ارتباط مستقیم معنی داری را نشان داد. آلرژی بینی با FEV1 ، آلرژی بینی با MEF 25-75 ، آلرژی بینی با FEV1/FVC ∆ ارتباط مستقیم معنی داری را نشان داد ولی آلرژی بینی با FEV1/FVC ، آلرژی بینی با FVCex ∆ ارتباط معکوس معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد الگوی آسم شامل شیوع بالای عوامل مستعد کننده از جمله محیط زیست، کار، آلودگی صنعتی، مسکن، مسائل رفتاری، تصور نادرست از بیماری، عدم آموزش به بیمار توسط پزشکان می باشد. برای بهبود کنترل آسم،تکمیل پرسشنامه ECRHS ،انجام تست اسپیرومتری بصورت مکمل در معاینات بالینی برای نشان دادن آسم و علائم تنفسی در بزرگسالان لازم است.
    کلیدواژگان: علائم تنفسی، ECRHS، تست اسپیرومتری، شیوع، آسم
  • وحید مظلوم* صفحات 26-32
    مقدمه
    عوامل پروگزیمال و دیستال مفصل زانو می توانند به عنوان علت سندرم درد کشککی-رانی مطرح باشند. پرونیشین بیش از حد پا و چرخش داخلی تیبیا از جمله عوامل دیستال محسوب می شوند. هدف این مطالعه مقایسه قدرت عضلات مچ پا و اورژن بخش خلفی پا در افراد با و بدون سندرم درد کشککی-رانی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مورد-شاهدی، تعداد 40 نفر مرد (20 نفر سالم و 20 نفر بیمار) به صورت داوطلبانه وارد مطالعه شدند. ارزیابی قدرت ایزومتریک عضلات دورسی فلکسور و اینورتور مچ پا، دامنه حرکتی اورژن بخش خلفی پا و میزان افتادگی ناوی به ترتیب توسط دستگاه دینامومتر دستی، گونیامتر و آزمون افت ناوی در افراد هر دو گروه توسط یک آزمونگر واحد انجام گردید. جهت تجزیه و تحلیل مقادیر اندازه گیری شده، از آزمون های آماری تی مستقل برای داده های پارامتریک و یو من-ویتنی برای داده های ناپارامتریک در سطح معنی داری 05/0P< درصد استفاده شد.
    یافته ها
    قدرت ایزومتریک عضلات اینورتور و دورسی فلکسور مچ پا در بین افراد بیمار و سالم تفاوت آماری معنی درای نداشت (05/0P>). همچنین، تفاوت معنی داری بین مبتلایان به سندرم درد کشککی-رانی و افراد سالم از نظر میزان اورژن بخش خلفی پا و افتادگی ناویکولار مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گیری نمود که قدرت ایزومتریک عضلات اینورتور و دورسی فلکسور مچ پا، میزان دامنه حرکتی اورژن بخش خلفی پا و میزان پرونیشن پا در بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی-رانی و افراد سالم تفاوتی ندارد.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی، رانی، زانو، دینامومتر دستی، اورژن پا، مچ پا
  • مونس اسدی شوکی، لیلی صالحی* صفحات 33-40
    زمینه و هدف
    ویتامینD و کلسیم دو عامل مهم در حفظ سلامت افراد می باشند و نیاز سالمندان به آن ها از مابقی گروه های سنی بیشتر است. کمبود آن ها مشکلات متعددی را برای انسان به همراه دارد. مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان دریافت کلسیم و ویتامین D در سالمندان شهر کرج انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی در سال 1393و در مراکز بهداشتی-درمانی شهر کرج انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از 286 فرد سالمند، از پرسشنامه اعتبار سنجی شده استفاده گردید. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS-v 19 و آزمون های توصیفی-تحلیلی استفاده شد.
    یافته ها
    4/52 %از شرکت کنندگان در این مطالعه زن و 6/47 % مرد بودند. حداقل سن 60 و حداکثر آن 87 سال بود. 4/51 % از سالمندان بی سواد یا کم سواد بودند. بیشتر زن ها (67/88 %) خانه دار و اکثریت سالمندان مرد (79/47 %) بازنشسته و یا بدون شغل بودند. میانگین دریافت کلسیم و ویتامینD روزانه به ترتیب 12/577 میلی گرم و 18/27 واحد اندازه گیری شد. 2/20 % از افراد ازنظر استفاده از نور خورشید در سطح بسیار نامطلوب قرار داشتند. بین جنس و شغل افراد با سطح استفاده از نور خورشید ارتباط معنی داری مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه، پرواضح است که وضعیت تغذیه ای و سبک زندگی سالمندان کرج (ازلحاظ دریافت کلسیم و ویتامین D و استفاده از نور خورشید) مناسب نیست. به همین منظور انجام اقدامات اساسی در جهت بهبود این وضعیت پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کلسیم، ویتامین D، تغذیه، سالمند
  • هادی فتحی مقدم، لیلا کمایی *، مختار مختاری، داوود مقدم نیا صفحات 41-50
    زمینه و هدف
    دیابت یکی از مهم ترین بیماری ها هست. در طب سنتی از عصاره گیاه حرا که در سواحل خلیج فارس هم رشد می کند در درمان برخی از بیماری ها استفاده می گردد . در این مطالعه به اثر ضد دیابتی عصاره ی آبی-الکلی برگ و میوه گیاه حرا در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین موردبررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش تجربی بر روی 45 سر موش صحرایی نر بالغ در9 گروه5 تایی انجام گرفت. گروه شاهد غذای معمولی دریافت می کرد. گروه های دیگر با تزریق درون صفاقی محلول استرپتوزوتوسین به میزانmg/kg60 دیابتی شدند. گروه های دیابتی شامل شاهد دیابتی، شاهد مثبت(دیابتی +نرمال سالین9/0 درصد) و 6 گروه درمان شده با عصاره آبی– الکلی برگ و میوه گیاه حرا با مقادیرmg/kg 120و60، 30، برای سه روز پیاپی با روش گاواژ بود. 24 ساعت بعد از تجویز آخرین مقدار عصاره، خون گیری از قلب انجام شد. میزان گلوکز سرم به روش آنزیمی گلوکز اکسیداز و میزان انسولین سرم به روش الایزا مورداندازه گیری قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره آبی- الکلی برگ و میوه گیاه حرا در تمام دوزها، کاهش معنی داری در میزان گلوکز سرم موش های صحرایی دیابتی در مقایسه با گروه شاهد دیابتی ایجاد کرد. عصاره آبی- الکلی برگ گیاه حرا در دوز mg/kg120فزایش معنی داری در میزان انسولین سرم موش های صحرایی دیابتی در مقایسه با گروه دیابتی ایجاد کرد. عصاره در دوز mg/kg60افزایش معنی داری در میزان انسولین سرم موش های صحرایی دیابتی در مقایسه با گروه دیابتی ایجاد کرد
    (P<0. 05).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی- الکلی برگ و میوه گیاه حرا می تواند در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزتوسین به طور معنی داری میزان قند خون را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: گیاه حرا، دیابت، گلوکز خون، انسولین
  • محبوبه مهربانی نطنزی، محمد کمالی نژاد، زهره خدایی، جمال کمالی، سیدعلی هاشمی، محمدحسین دهقان* صفحات 51-59
    مقدمه
    ترمیم زخم یکی از پیچیده ترین وقایع بیولوژیکی بعد از تولد بوده و باعث جایگزینی بافت مرده توسط بافت زنده می شود. هرگونه نقص درترمیم زخم، می تواند منجر به اختلالات پوستی مزمن شده و باعث کاهش شدید کیفیت زندگی و حتی مرگ شود. تاکنون دارویی که بتواند به طور موثر سبب تسریع و پیشبرد روند طبیعی ترمیم زخم در بدن شود، معرفی نشده و درمان زخم ها و سوختگی ها هنوز یکی از مشکلات اصلی کشورهای پیشرفته است. با توجه به آن که اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی در بهبود زخم، باارزش می باشند و بعضی از گیاهان دارویی دارای چنین اثراتی هستند، در این مطالعه تاثیر عصاره آبی میوه سماق، برترمیم زخم موردبررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    بعد از ایجاد زخمی به قطر 5/2 سانتی متر بر ناحیه پشتی 45 رت نر، حیوانات به سه گروه 15 تایی (تیمار، شاهد و کنترل مثبت) تقسیم شدند. 24 ساعت بعد از ایجاد زخم گروه تیمار هرروز به میزان 5/0 گرم عصاره آبی میوه سماق،گروه کنترل مثبت پماد موپیروسین 2% و گروه شاهد بدون دریافت تیمار نگهداری شدند. درصد انقباض زخم در روزهای صفر ،3 ،5 ،8 ،10، 12 و 15 محاسبه گردیده و آنالیزهای بیوشیمیایی و بررسی های هیستوپاتولوژی، در روزهای 5 ، 10 و15 انجام پذیرفت. برای بررسی قدرت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی عصاره سماق، از اندازه گیری میزان فعالیت آنزیم میلوپراکسیداز استفاده شد. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS تحت تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    مقایسه اولیه درصد انقباض زخم، حاکی از افزایش معنی دار درصد انقباض زخم در رت های تیمار شده با عصاره سماق در روزهای 8 و 15 بعد از ایجاد زخم نسبت به گروه شاهد است. افزایش معنی دار آماری در نمره بافت شناسی رت های تیمار شده با عصاره سماق ، نسبت به گروه شاهد دیده شد. نتایج حاصل از این مطالعه کاهش معنی دار (P<0.05) فعالیت آنزیم میلوپراکسیداز در روز 10 بعد از ایجاد زخم، در رت های تیمار شده با عصاره سماق نسبت به گروه شاهد را نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره سماق علاوه بر افزایش سنتز کلاژن، سرعت اپیتلیالیزاسیون و انقباض زخم باعث کاهش التهاب و نفوذ ماکروفاژها و نوتروفیل ها به محل زخم در فاز التهابی می شود و از این طریق در تسریع روندترمیم زخم موثر بوده و می تواند به عنوان یک داروی مناسب برای درمان زخم به کار رود.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، عصاره سماق، هیستولوژی و میلوپراکسیداز
  • مرجان حاج فیروزآبادی، سیامک امیری *، توران بهرامی، سحر خوش کشت صفحات 60-65
    زمینه و هدف
    نوجوانی مرحله گریزناپذیر از تحول آدمی است که به دلیل حساسیت ویژه همواره موردتوجه واقع شده است. نوجوانی و اوایل جوانی زمانی مناسب برای شکل گیری هویت (احساس و مفهومی از خود) است که تاریخچه گذشته فرد و توانمندی های موردنیاز برای سلامت روان شناختی در بزرگ سالی را درهم می آمیزد. یکی از جدی ترین خطرات این دوران گرایش نوجوان به مواد مخدر و سوءمصرف مواد است و یکی از شایع ترین اختلالات در دوره نوجوانی و جوانی است. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط میان سبک های هویت و سوءمصرف مواد در دانشجویان است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه همبستگی و از نوع مقطعی است که بر روی 339 نفر از دانشجویان پسر که در دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی البرز مشغول به تحصیل بودند انجام شده است .نمونه گیری به روش سرشماری صورت گرفت. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استانداردشده سبک هویت (ISI-G6) و پرسشنامه تشخیص افراد در معرض اعتیاد استفاده گردیده است. جمع آوری داده ها در یک مرحله و توسط پژوهشگر انجام گرفت و پس ازآن داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS ویرایش 18 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان می دهد که 35.8% دانش آموزان دارای سبک هویت اطلاعاتی و 27.4% آن ها دارای سبک هویت هنجاری و 36.8% نیز دارای سبک هویت اجتنابی/ سردرگم می باشند. همچنین میزان گرایش به سوءمصرف مواد در کل نمونه ها 47.3% است. نتایج آزمون کای دو نشان می دهد که بین گرایش به سوءمصرف مواد در دانش آموزان و سابقه اعتیاد (P=0.000) در خانواده و مصرف سیگار (P=0.000) رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج آزمون رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که افراد با سبک هویت هنجاری تقریبا 3 برابر شانس بیشتر برای گرایش به مواد و افراد با سبک هویت اجتنابی تقریبا 6 برابر شانس بیشتر برای گرایش به مواد در برابر افراد با سبک هویت اطلاعی را دارا می باشند. افرادی که سابقه مصرف مواد در خانواده را ندارند 66 درصد شانس کمتری در مقایسه با افرادی که سابقه مصرف مواد دریکی از اعضای خانواده خوددارند برای گرایش به سوءمصرف مواد دارا می باشند.
    نتیجه گیری
    بین سبک های هویتی و گرایش به سوءمصرف مواد در دانشجویان رابطه معنی داری (p=0/001 ) وجود دارد.
    کلیدواژگان: سبک هویت، سوءمصرف مواد، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی
  • حمید اراضی *، سیده شیوا دادوند صفحات 66-74
    زمینه و هدف
    فعالیت بدنی بر کاهش میزان بروز بیماری های جسمی و اختلالات روان شناختی از قبیل افسردگی نیز موثر است. این پژوهش باهدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات هوازی بر سطوح پلاسمایی سروتونین و میزان افسردگی در مردان معتاد به مت آمفتامین در دوره باز توانی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    تعداد 20 نفر از مردان معتاد به مت آمفتامین مراجعه کننده به موسسه ترک اعتیاد که مبتلابه افسردگی متوسط بودند به صورت نمونه در دسترس و هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین هوازی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. گروه فعال تمرین هوازی به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته (هر جلسه به مدت 45 دقیقه شامل 10 دقیقه گرم کردن، 2 وهله فعالیت 15 دقیقه ای دویدن با شدت 75-70 درصد حداکثر ضربان قلب و فواصل استراحتی 4-3 دقیقه بین وهله ها و 5 دقیقه سرد کردن) را انجام دادند، درحالی که گروه کنترل در هیچ گونه برنامه ورزشی شرکت نکردند .برای سنجش سطوح خونی سروتونین، در 2 مرحله، قبل و بعد از دوره تمرینات ورزشی cc5 خون از ورید بازویی آزمودنی ها اخذ گردید.
    یافته ها
    هشت هفته تمرینات هوازی باعث افزایش معنی داری در سطوح خونی سروتونین در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل شد (05/0P˂) و میزان افسردگی به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P˂).
    نتیجه گیری
    تمرینات هوازی می تواند بر سطوح خونی سروتونین مردان معتاد به مت آمفتامین تاثیر داشته باشد و موجب افزایش غلظت سروتونین پلاسما و کاهش قابل ملاحظه افسردگی شود.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، سروتونین، افسردگی، اعتیاد، مت آمفتامین
  • علیرضا نخعی، مریم سرور طاهرآبادی* صفحات 75-81
    زمینه
    کاتاراکت یکی از شایع ترین دلایل نابینایی در جهان است. کاتاراکت یک بیماری چندعاملی است که علت اصلی کاهش شفافیت عدسی در جمعیت سالخورده محسوب می شود. مهم ترین علت ایجاد کاتاراکت استرس اکسیداتیو است. استرس اکسیداتیو عدم تعادل بین تولید گونه های فعال اکسیژن و دفاع آنتی اکسیدانی شامل سیستم های آنزیماتیک و غیر آنزیماتیک می باشد. یکی از سیستم های دفاعی بدن در برابر رادیکال های آزاد آنزیم سوپراکسیددیسموتاز II (Mn SOD) می باشد که آنیون سوپراکسید را به پراکسیدهیدروژن و اکسیژن تبدیل می کنند. چندین پلی مورفیسم در رابطه با ژن SOD2 شناسایی شده است که در فعالیت این آنزیم تاثیر می گذارند. مطالعه حاضر باهدف بررسی پلی مورفیسم C/T در توالی 9- در ژن سوپر اکسیداز II در بیماران مبتلابه کاتاراکت پیری و مقایسه آن با افراد سالم صورت گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه مورد- شاهدی، بر روی 120 بیمار مبتلابه کاتاراکت که تحت عمل جراحی قرار گرفتند و 104 فرد سالم به عنوان گروه کنترل انجام شده است. از هرکدام از افراد مقدار 2 سی سی خون تام در لوله حاوی EDTA جمع آوری شد. پس از استخراج DNA پلی مورفیسم با استفاده از تکنیک هایPCR و RFLP تعیین گردید. نتایج فراوانی پلی مورفیسم ها با استفاده از آزمون آماری2 χ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    توزیع ژنوتیپ CC، CT و TT ژن SOD2 در گروه بیمار به ترتیب 3/28%، 3/43% و 3/28% و در گروه کنترل نیز به ترتیب 24%، 1/48% و 9/27% بود.
    نتیجه گیری
    بین فراوانی پلی مورفیسم ژن SOD2 در گروه بیمار و کنترل ازلحاظ آماری ارتباط معناداری دیده نشد. این نتایج نشان می دهند که پلی مورفیسم ژن SOD2 با افزایش ریسک ابتلا به کاتاراکت پیری ارتباط ندارد.
    کلیدواژگان: رادیکال آزاد، استرس اکسیداتیو، کاتاراکت پیری، سوپراکسیددیسموتاز، پلی مورفیسم
|
  • M. Gharegozloo, A. Mazouri, S.M.B. Akhavirad, M. Ebrahimi*, F. Shahani, M. Movahedi Pages 1-25
    Background
    ECRHS questionnaire used for the survey of respiratory symptoms and asthma. In this study the prevalence and associated respiratory symptoms and spirometric indices in Tehran University students were assessed using a questionnaire ECRHS during 2013-2014.
    Methods
    In this cross-sectional study, 1729 students from all faculties of Tehran University of Medical Sciences were evaluated at ages 20 to 44 years. The first step for screening respiratory symptoms questionnaire was completed by volunteers ECRHS I that 671 people were excluded because test is negative, and 997 patients because of the reluctance to enter the second phase of the study did not ECRHS II, and 61 patients were entered into the second phase ECRHS questions at this stage was completed by a doctor.
    Results
    The mean age of participants with respiratory symptoms was 23.2±3.7 (20-44), that 508 (48%) men and 550 (52%) were female. Prevalence of respiratory symptoms according ECRHS I for all the symptoms 61.2%, respectively, the most frequent wheezing (33%), and the symptoms of allergic rhinitis (73.4%), the prevalence of diagnosed asthma was 9.3%.
    Significant direct correlations were found between MEF 25-75 ∆ and With waking with a feeling of heaviness on chest , with Difficulty breathing , between FVCex ∆ and Attack of shortness of breath at rest, between FVCex with Respiratory symptoms during certain times of the menstrual cycle , between FEV1 with Respiratory symptoms during certain times of the menstrual cycle. Also, between allergic rhinitis with FEV1 , between MEF 25-75 with allergic rhinitis, and FEV1/FVC ∆ with allergic rhinitis were found Significa nt direct correlations. But, no significant direct correlations were found between allergic rhinitis with FEV1/FVC, between allergic rhinitis with FVCex ∆.
    Conclusion
    Asthma seems to be a pattern of high prevalence of risk factors including Environmental, labor, industrial pollution, housing, behavior issues, misconceptions of the disease, lack of education to patients by clinicians. It seems that for improve asthma control, ECRHS questionnaire and spirometry test may be used as a complementary tool in clinical practice to detect adults with asthma and respiratory symptomes.
    Keywords: Respiratory symptomes, ECRHS, Spirometry test, Asthma, Adults
  • V. Mazloum * Pages 26-32
    Introduction
    Proximal and distal factors to the knee joint can be assumed as etiology of patellofemoral pain syndrome (PFPS). Some distal factors include excessive foot pronation and medial tibia torsion. The purpose of this study was to compare ankle musculature strength and rearfoot eversion in individuals with and without PFPS.
    Methods
    Forty males (20 healthy and 20 patients) voluntarily participated in this case-control study. Isometric ankle dorsiflexor and invertor muscles strength, rearfoot eversion range of motion (ROM), and Navicular depression were respectively evaluated by handheld dynamometer, goniometry, and Navicular Drop Test by a single examiner for both groups. To analyze the measurements, Independent Samples t test for parametric data and Mann-Whitney U test for nonparametric data at P
    Results
    Isometric ankle dorsiflexor and invertor muscles strength were not statistically significant between the two groups (P>0.05). Furthermore, no significant differences were observed between patients with PFPS and healthy counterparts regarding rearfoot eversion and Navicular depression (P>0.05).
    Conclusion
    It can be deduced that isometric ankle dorsiflexor and invertor muscles strength, rearfoot eversion ROM, and foot pronation are not difference in patients with PFPS and healthy persons.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Knee, Handheld dynamometer, Foot eversion, Ankle
  • M. Asadi Shavaki, L. Salehi * Pages 33-40
    Backgrounds and
    Objective
    Vitamin D and calcium are two important factors for maintaining health and the elderlyrequires to these factors is more than other age groups. Calcium and vitamin D deficiency can cause many problems for humans. The present study aimed to determine the daily intake of calcium and vitamin D in the elderly of Karaj city.
    Materials And Method
    This descriptive-analytical study was conducted in health centers of Karaj city in 2014. The valid questionnaire was used for data collecting from elderly ≥ 60 years (N=286). Data were analyzed using SPSS (version 19) and the descriptive - analytical tests.
    Results
    52/4% of the participants in this study were female and 47/6% were male. Minimum & maximum age was 60 & 87 years. 51/4 % of them were uneducated or illiterate. The majority of women were housekeeper & the majority of men were retired or workless. The averageof daily intake of calcium and vitamin D were 577/12 mg and 27/18 IU. As sunlight use 20.2% were in undesirable condition. A significant relationship was between gender & job of participants with sunshine using (P
    Conclusion
    According to the results it's obvious that nutritional status and lifestyle of elderly in Karaj city (about calcium and vitamin D intake and use of sunlight) was in undesirable condition. Soit is suggested that effective strategies be taken to improve this situation.
    Keywords: Calcium, Vitamin D, Nutrition, Elderly
  • H. Fathi Moghaddam, L. Kamaei *, M. Mokhtari, D. Moghadamnia Pages 41-50
    Background
    Diabetes Mellitus is a important diseases. In the traditional and modern medicine different trap tics have been recommend medicine for diabetes Mellitus. We studied effects of Avicenna marina leaf and fruit hydro alcoholic extract in the diabetic rat by streptozotocin.
    Materials And Methods
    In this experimental study; 45 male rats were divided into 9 groups of 5. Sham group; animals were fed with a normal diet. The test groups received intraperitoneal injection of 60mg/kg streptozotocin for induction of diabetes. Diabeties groups were further sub grouped into; diabetes sham, positive sham (diabetes 0.9% normal saline) and 6 groups treated orally with hydro alcoholic extract of Avicenna marina leaf and fruit (30, 60, 120 mg/kg daily for three consecutive days). Twenty-four hours after the last treatment rats, blood samples were collected from heart for determining the blood glucose and insulin concentration levels using glucose oxidase and enzyme-linked immunosorbent assay(ELISA) methods respectively.
    Results
    Our results indicated that Avicenna marina leaf and fruit hydro alcoholic extract in all doses significant decrease in the serum glucose level of diabetic test rats compared to treated diabetic sham rats. 120mg/kg of Avicenna marina leaf hydro alcoholic extract significant increase in the serum insulin level of diabetic test rats compared to treated diabetic sham rats. 60mg/kg of Avicenna marina fruit hydro alcoholic extract significant increase in the serum insulin level of diabetic test rats compared to treated diabetic sham rats(P
    Conclusion
    Avicenna marina leaf and fruit hydro alcoholic extract can significantly decrease the blood glucose in streptozotocin-induced diabetic male rats.
    Keywords: Avicenna marina, Diabetes, Blood glucose, Insulin
  • M. Mehrabani Natanzi, M. Kamalinejad, Z. Khodaii, J. Kamali, S.A. Hashemi, M.H. Dehghan* Pages 51-59
    Introduction
    Wound healing is one of the most complicated biological events after birth that causes dead tissue replace with new one. Any defect in wound healing, can lead to chronic skin disorders causing severe loss of quality of life and even death. So far, a drug that could effectively promote and advance the natural process of wound healing in the body, has not been introduced. Treatment of wounds and burns, is still one major issue, even in developed countries. Due to importance and value of antioxidant and anti-inflammatory effects on wound healing, and the presence of these activities in some medicinal plants, in this study, the healing effects of aqueous extract of Rhus coriaria fruit, was examined.
    Materials And Methods
    After creating a full-thickness skin wound on the back of 45 male Sprague-Dawley rats, they were randomly divided into three groups: treatment, control or positive control. After 24 hours, the treatment group received 0.5 gram of the fruit extract, the positive control group treated with 2%mupirocin ointment and the control group received no treatment. Wound healing rates were calculated on days 0, 3, 5, 8, 10, 12 and 15 post-wounding and the wound tissues were harvested at 5, 10, and 15 days for histological and biochemical analysis. Myeloperoxidase (MPO) activity was used to determine the anti-oxidant and anti- inflamatory activity of the pklant extract. The results were statistically analysed using SPSS software.
    Results
    The percentage of the wound contraction was significantly increased in days 10, 12 and 15 in the treated group compared to the control group(P
    Conclusion
    These data provide evidence that Rhus coriaria extract accelerates cutaneous wound healing and its effect may be due to the increased re-epithelialization, collagen deposition and decreased MPO activity and oxidative damage in wound and so it can be used as a therapeutic agent for wound healing.
    Keywords: Wound healing, Rhus coriaria, histology, Myeloperoxidase
  • M. Hajfiroozabadi, S. Amiri *, T. Bahrami Babaheydari, S. Khoshkesht Pages 60-65
    Background
    Adolescence is an inevitable stage of mankind development that has paid attention because of its special sensation. Adolescence is an appropriate time to forming Identity (sense and concept of himself) that mix the individual's history and necessary capabilities for psychological health in adulthood. One of the serious dangers in this stage is adolescence tendency to the drug and substance abuse, and is one of the most prevalent disorders in youth and adolescence stage. The objective of this research is the survey on the relation between Identity styles and tendency to substance abuse among male medical university students.
    Methods & Materials: This research is a sectional- type correlation study that has operated on the 339 persons of male, students that were educate in Alborz University of medical science. two standardized identification styles (ISI=G6) and questionnaire of recognizing risk exposed people, has used. Data collection operated by researcher in a stage and then data analyzed by using descriptive statistics (absolute and relative frequency and standard deviation) and inference statistics (χ2 test, regression) in SPSS 18 edition.
    Results
    The results that obtained from analyzing data show that 35.8 percent of students have informational Identity style, and 27.4 percent have normative style and 36.8 percent have Diffuse/ avoidant style. 47.3% of students have tendency toward substance abuse And also χ2 test show that there is a significant relation between tendency to substance abuse and positive addiction history in family
    Conclusion
    There is a significant relation between Identity styles and tendency to substance abuse (P=0.001).
    Keywords: Identity Styles, Substances abuse, Medical Students
  • H. Arazi *, S. Sh. Dadvand Pages 66-74
    Background
    Physical activity can reduce the incidence of physical and psychological disorders such as depression. This study aimed to evaluate the effect of eight week aerobic training on plasma levels of serotonin and depression in addicted men to methamphetamine during rehabilitation.
    Methods
    A total of 20 men addicted to methamphetamine were referring to rehabilitation center with moderate depression were selected as a purposeful and available samples and randomly divided into two groups of aerobic training (n=10) and control (n=10). Group of aerobic training performed for 8 weeks, 3 days a week (each session for 45 min, included 10 min of warm up, running as two times of 15 minutes with an intensity of 70-75% of maximum heart rate, resting intervals of 3 to 4 min between them and 5 min cool down), While the control group hadn’t any effective physical activity. To measure levels of serotonin, in two stages, before and after training 5 cc blood were collected from the brachial vein of the subjects.
    Results
    Eight weeks aerobic training increased significantly blood levels of serotonin in the training group compared to the control (P
    Conclusion
    According to the findings it can be concluded that aerobic training can impact on blood levels of serotonin in addicted men to methamphetamine and increase plasma serotonin concentration and cause remarkable reduction in depression.
    Keywords: Aerobic training, Serotonin, Depression, Addiction, Methamphetamine
  • A.R. Nakhaee, M. Sarvar Taherabadi * Pages 75-81
    Introduction
    One of the most common causes of blindness around the world is cataract, which is a multifactorial eye disease and a major cause the loss lens transparency in the aging population. Oxidative stress is a major factor that often leads to cataract formation. Oxidative stress is defined as a disturbance in the balance of reactive oxygen species (ROS) production and antioxidant defenses, including enzymatic and non-enzymatic systems. One of the defense systems against free radicals is superoxide dismutase II (Mn SOD) enzyme. SOD enzyme catalyses the dismutation of superoxide anion to O2 and H2O2. Several polymorphism have been found associated with SOD2 gene. Present study has been done to evaluaet effects of genetic polymorphism, including SOD2 C/T polymorphism in the -9 position in senile cataract patiens and normal individuals.
    Material and
    Methods
    in this case- control study, there are 120 patients with senile cataract and 104 healthy people. We collected 2ml of whole blood in tubes containing EDTA, and then DNA extraction was performed. Polymorphisms were detected by PCR–RFLP technique.
    Findings: The distribution of CC, CT, TT genotypes of SOD2 gene were 28.3%, 43.3% and 28.3% in the patient group and 24%, 48.1% and 27.9% in the healthy group, respectively.
    Conclusion
    No significant difference in the distribution SOD2 C/T polymorphism was observed between cases and controls.
    Keywords: Free? radical, Stress oxidative, Senile cataract, Superoxide dismutase, Polymorphism