فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال ششم شماره 4 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ندا سلیمانی* صفحات 227-240
    اهمیت بالینی آمینوگلیکوزیدها از آن جهت است که علیه طیف وسیعی از باکتری های هوازی خصوصا باکتری های گرم منفی، بسیاری از استافیلوکوک ها و برخی استرپتوکوک ها موثر می باشند و بیشترین کاربرد را در درمان عفونت های ناشی از باسیل های گرم منفی هوازی و بی هوازی اختیاری نشان می دهند. ترکیب یک آمینوگلیکوزید با یک عامل ضد دیواره مانند بتالاکتام و یا گلیکوپپتیدها ایجاد اثر سینرژیستی روی ایزوله های حساس نموده و می تواند در درمان عفونت ها موثر باشد. امروزه باکتری ها، مقاومت چندگانه ای را نسبت به برخی از آنتی بیوتیک ها ازجمله آمینوگلیکوزیدها نشان می دهند. مقاومت اکتسابی به آمینوگلیکوزیدها هم در باکتری های گرم منفی و هم در باکتری های گرم مثبت گزارش شده است. سه مکانیسم مقاومت شامل تغییر در جایگاه ریبوزومی اتصال دارو، کاهش در نفوذپذیری دارو و غیر فعال سازی آنزیماتیک دارو، مسئول مقاومت به آمینوگلیکوزیدها می باشند. بنابراین، شناسایی مکانیسم مقاومت آن و یافتن گروه های عاملی جدید در کاهش مقاومت حائز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: آمینوگلیکوزید، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن
  • صهبا حاجی باقر تهرانی، محمد نوری سپهر *، منصور ضرابی، میترا رحیم زاده صفحات 241-256
    زمینه و هدف
    درسال های اخیر نگرانی های زیادی مبنی بر ورود آنتی بیوتیک ها در محیط های آبی به وجود آمده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر یون های رایج منابع آبی در حذف سفالکسین با استفاده از جاذب پوکه معدنی(پامیس) می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات بنیادی-کاربردی بود. در این مطالعه در مرحله اول مشخصات جاذب با استفاده از تکنیک های (XRD، BET، XRF، FTIR and SEM) قبل و بعد از جذب تعیین گردید و سپس در مرحله دوم کارایی پامیس با تغییر دادن متغیر هایی از قبیل زمان،PH ، غلظت پامیس، غلظت سفالکسین، غلظت های مختلف کلسیم، منیزیم، مس، سولفات، کربنات مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که جاذب مورد استفاده ، کارایی بالایی در جذب آنتی بیوتیک سفالکسین از محلول های آبی دارد. برای آنتی بیوتیک سفالکسین، بیشترین راندمان حذف در زمان تماس 150 دقیقه، PH =5، دز جاذب 5 گرم بر لیتر، غلظت آنتی بیوتیک 10 میلی گرم بر لیتر به ترتیب 75/44% ( با استفاده از پامیس خام) و 66/55% ( با استفاده از پامیس اصلاحی) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده با افزایش دز جاذب و زمان تماس راندمان حذف افزایش می یابد. با افزایش PH و غلظت آنتی بیوتیک سفالکسین راندمان حذف کاهش می یابد. در این مطالعه پامیس اصلاح شده با اسید کلریدریک در مقایسه با پامیس خام راندمان بهتری در جذب سفالکسین دارد. طبق نتایج بدست آمده از این مطالعه یون ها تاثیر چندانی بر روی عمل جذب سفالکسین نداشتند. در این مطالعه جذب از معادله ایزوترم فرندلیخ و معادله سینتیک شبه درجه دوم پیروی می کند.
    کلیدواژگان: جذب، پامیس، سفالکسین، کاتیون ها، آنیون ها
  • فاطمه دشتی زاده، محمد مهدی محمودی صفحات 257-268
    مقدمه
    باکتری اشریشیا کلی باسیل گرم منفی و شایع ترین عامل عفونت ادراری به ویژه در بیماران بستری شده در بیمارستان، افراد مسن و زنان باردار می باشد. استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها، موجب شده که امروزه شاهد شیوع روزافزون سویه های مقاوم به دارو باشیم و به نظر می رسد که گسترش این سویه ها بسیار سریع تر از کشف داروهای جدید اتفاق می افتد. گیاهان دارویی منبع غنی و ارزشمندی از ترکیبات مختلف با خواص ضد میکروبی بوده و می توانند گزینه مناسبی برای حل مشکلات استفاده از آنتی بیوتیک ها باشند. هدف از این تحقیق، بررسی اثر بازدارندگی عصاره های آبی و الکلی گیاهان بابونه، آویشن، رازیانه و اکالیپتوس بر برخی از فاکتورهای بیماری زایی باکتری اشریشیا کلی عامل عفونت ادراری بوده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، باکتری اشریشیا کلی از نمونه ادرار مبتلایان به عفونت ادراری جداسازی و با روش های بیوشیمیایی شناسایی شد. اثر رقت های مختلف عصاره های گیاهی بر تحرک، تولید همولیزین و تشکیل بیوفیلم باکتری مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره های تهیه شده، با روش انتشار از دیسک بررسی شد.
    یافته ها
    نشان داده شد که عصاره الکلی آویشن در سه غلظت 10، 5 و 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر می تواند مانع از تحرک سویه مورد مطالعه شود. در بین چهار گیاه مورد بررسی، عصاره الکلی و آبی آویشن بیشترین تاثیر را در ممانعت از تشکیل بیوفیلم داشتند. عصاره الکلی آویشن با غلظت 75/218 میکروگرم بر میلی لیتر و عصاره الکلی اکالیپتوس با غلظت 6875/54 میکروگرم بر میلی لیتر دارای اثر بازدارندگی بر رشد باکتری اشریشیا کلی بودند .ضمنا عصاره الکلی آویشن در غلظت 3500 میکرو گرم بر میلی لیتر دارای اثر کشندگی بر باکتری مورد بررسی بود. هیچ کدام از عصاره ها تاثیری بر همولیزین باکتری نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر بازدارندگی عصاره های الکلی آویشن و اکالیپتوس بر رشد باکتری و توانایی این عصاره ها در ممانعت از تشکیل بیوفیلم و تحرک باکتری، می توان این دو گیاه را به عنوان انتخاب نخست برای درمان عفونت های ادراری در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، عفونت ادراری، عصاره آویشن، عصاره اکالیپتوس، عصاره بابونه، عصاره رازیانه
  • ملیحه فراهانی * صفحات 269-275
    زمینه و هدف
    امروزه درمان بیماری های ویروسی مانند ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 1 با داروهای شیمیایی به دلیل پیدایش مقاومت دارویی در ویروس یکی از چالش های دانش پزشکی است، پس نیاز به داروهای ضدویروسی نوین وجود دارد. دراین باره می توان از گیاهان که کاربرد دارویی آن ها در زندگی انسان به فراوانی دیده می شود، بهره گرفت. در این پژوهش اثر ضدویروسی گیاه آویشن کوهی بر روی تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 1 بررسی شد.
    مواد و روش ها
    نخست عصاره آبی این گیاه با روش جوشاندن فراهم گردید و پس از سنجش سیتوتوکسیسیته آن بر روی دودمان یاخته ایHep-2 (Human epithelial type 2) با ارزیابی cytopathic effect) ) CPEگیاه در غلظت های50-1000μg/ml، اثر ضدویروسی عصاره گیاهی با روش Neutralization Test (NT) در غلظت های50-800μg/ml در زمان های یک، دو و سه ساعت پس از تلقیح ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 1 بررسی گردید.
    یافته ها
    گیاه آویشن کوهی در غلظت های غیرتوکسیک خود اثر کشندگی بر روی یاخته ها نداشت. این گیاه بیش ترین ویژگی ضدهرپسی را یک ساعت پس از بردن ویروس بر روی یاخته های Hep-2 نشان داد که در دو و سه ساعت کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    عصاره آویشن کوهی اثر ضدویروسی بسیار خوبی بر روی تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 1 نشان داد. برای پیدا کردن مکانیسم اثر این دارو نیاز به پژوهش های بیش تر است تا در ساخت داروهای ضدویروسی به کار رود.
    کلیدواژگان: ضدویروسی، آویشن کوهی، هرپس سیمپلکس تیپ 1
  • ملیحه فرید *، افسون تیزویر، زهرا فشی صفحات 276-282
    زمینه و هدف
    حاشیه نشینی در کلان شهرها یکی از معضلاتی است که کشورهای در حال توسعه با آن روبرو می باشند. کمبود دانش کافی درخصوص توزیع فاکتورهای خطر بیماری های غیرواگیر مانند تغذیه ناسالم و مشکلات روانی از مشخصات این مناطق می باشد. هدف از این مطالعه بررسی نیازهای سلامت ساکنین مناطق حاشیه نشین (ناپایدار) در زمینه مراقبت های سلامت روان و تغذیه و نیز دسترسی به مراقبت های اولیه سلامت (PHC) بود.
    روش اجرا: گروه مورد مطالعه در این مطالعه مقطعی - توصیفی 514 زن متاهل ساکن 3 منطقه حاشیه نشین (ناپایدار) شهر کرج در سال 1393 بود. مطالعه به روش خوشه ایدو مرحله ای بوده و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای محقق ساخته شامل سوالاتی در خصوص وضعیت سوشیودموگرافیک، دسترسی به مراقبت های اولیه سلامت (PHC) و نیز نیازهای درک شده افراد در زمینه تغذیه و سلامت روان بود.
    یافته ها
    4/62% و 4/58% به ترتیب نیاز به مشاوره تغذیه و روانشناسی را احساس کرده بودند که تنها 2/26% و 1/24% از آنان مشاوره تغذیه و روانشناسی دریافت کرده بودند. بیش از 40 درصد افراد با نیاز به مشاوره تنها به مراکز خصوصی مراجعه کرده بودند. بیش از 60 درصد از آنان نیز نگرش مثبتی به توصیه های روانشناسان و کارشناسان تغذیه داشته و بیش از 70 درصد از آنان نیازمند کسب اطلاعات بیشتر بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که افراد در مناطق شهر کرج نیازمند اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره بیشتردر زمینه تغذیه و سلامت روان می باشند. با درنظر گرفتن نیازهای این افراد و نگرش مطلوب آنان به مراقبت های سلامت به نظر می رسد ایجاد ساختارهای لازم برای بهبود دسترسی این افراد به مراقبت های سلامت گام بزرگی در راستای ارتقای سلامت آنان و دستیابی به عدالت در سلامت خواهد بود.
    کلیدواژگان: مناطق حاشیه نشین، دسترسی به مراقبت بهداشتی، سلامت روان، تغذیه سالم
  • نیلوفر چهارمحالی، عباس اخوان سپهی*، محمدرضا عوادی صفحات 283-290
    زمینه و هدف
    ویتامین B2 (ریبوفلاوین) یک ویتامین زردرنگ و محلول در آب می باشد. هدف از انجام این مطالعه شناسایی سویه های باسیلوس جداشده از خاک با توانایی در تولید ریبوفلاوین با روش PCR می باشد.
    روش بررسی
    نمونه برداری از خاک به صورت تصادفی طی 2 روز متمادی در هوایی معتدل صورت گرفت. نمونه برداری از مناطق دور از آفتاب و از عمق 3 تا 10 سانتی متری سطح خاک انجام شد. سپس جنس باسیلوس با استفاده از روش های استاندارد تا سطح گونه شناسایی شدند. همچنین ایزوله های شناسایی شده با استفاده از روش مولکولی PCR مورد تائید قرار گرفتند. جهت بررسی تولید ریبوفلاوین از محیط کشت سنتتیک و تکنیک HPLC استفاده گردید.
    •نتایج آزمون PCR با استفاده از ژن 16SrRNA نشان داد که از مجموع 32 سویه به دست آمده تعداد 10 سویه باسیلوس سوبتیلیس و 2 سویه باسیلوس مگاتریوم بودند. این سویه های جداسازی شده به همراه سویه استاندارد باسیلوس مگاتریوم PTCC 1250 ازنظر تولید ریبوفلاوین در محیط کشت سنتتیک و HPLC مثبت بودند.
    •در میان باکتری های ساکن خاک باسیلوس سوبتیلیس بیشترین نقش را در میزان تولید ریبوفلاوین داشته و به منظور تائید سویه های تولیدکننده ریبوفلاوین استفاده از روش مولکولی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: گونه های باسیلوس، ریبوفلاوین، 16SrRNA
  • امیرحسین محوی، حسن کرامتی، بیگرد مرادی، رخسانه حسینی پویا، یدالله فخری * صفحات 291-298
    زمینه و هدف
    رادن یک گاز بی رنگ، بی بو و رادیواکتیو است که می تواند از سنگ های زینتی مانند گرانیت، مرمر و غیره متصاعد شده و در هوای اطراف منتشر گردد. استنشاق گاز رادن در طولانی مدت باعث بروز سرطان ریه در انسان می شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی توصیفی در سه مرحله، غلظت رادن222 و تورن هوای داخلی و زمینه در 4 انبار نگهداری سنگ های زینتی توسط دستگاه رادن سنج پرتابل 2-1688RTM مورداندازه گیری قرار گرفت. درمجموع سه مرحله، 24 غلظت 24ساعته هوای داخلی و 24 غلظت 4 ساعته رادن 222 و تورن هوای زمینه مورداندازه گیری قرار گرفت. سپس دز موثر دریافتی توسط معادلات UNSCEAR محاسبه شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت رادن 222 هوای داخلی و زمینه به ترتیب 37±74 و 3Bq/m 16±34 است. میانگین غلظت رادن هوای داخلی در انبارهای سنگ های زینتی DSW1، DSW2، DSW3 و DSW4 به ترتیب 34±5/74، 43±25/98، 18±42/34 و 3Bq/m 51±92/88 است. دز موثر دریافتی کارگران ناشی از رادن222 و تورن در 8 ساعت کاری به ترتیب 18/0±53/0 و mSv/y 03/0±05/0 و در 16 ساعت کاری 36/0±05/1 و mSv/y 07±11/0 است. به طورکلی میانگین دز موثر دریافتی کارکنان ناشی از رادن 222 در 8 و 16 ساعت کاری به ترتیب 2/0±58/0 و mSv/y 41/0±16/1 است.
    نتیجه گیری
    میانگین غلظت رادن هوای داخلی و دز موثر دریافتی کارگران کمتر از استاندارد است. انبارهای سنگ های زینتی از منابع تجمع گاز رادن می باشند که می توان با انجام اقدامات اصلاحی، غلظت رادن هوای داخلی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: رادن 222، تورن، دز موثر، انبارهای سنگ های زینتی
  • ملیحه حسن زاده، فاطمه همایی، شهناز احمدی *، عطیه زرگر صفحات 299-304
    مقدمه
    سرطان های نان اپیتلیال تخمدان شامل تومور ژرم سل و طناب جنسی 10% سرطان های تخمدان را تشکیل می دهند. اما در منطقه جغرافیایی ما شیوع بیشتری دارند. این مطالعه باهدف بررسی فاکتورهای خطرساز ایجاد این بیماری انجام شد.
    مواد و روش ها
    28 بیمار با سرطان نان اپیتلیال تخمدان و 84 زن سالم مراجعه کننده به کلینیک زنان به عنوان کنترل وارد این مطالعه شدند و فاکتورهایی مانند سابقه باروری و خصوصیات فردی را موردبررسی قراردادیم.
    یافته ها
    در مطالعه ما سن ازدواج ، سن اولین بارداری ، سن آخرین بارداری ، تعداد بارداری ها، تعداد زایمان ها ، تعداد سقط، سن قاعدگی ، سن یائسگی و استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری و سابقه سرطان در خود فرد و خانواده اش در بین دو گروه مورد و کنترل ازنظر آماری تفاوت معناداری نداشتند ولی شاخص توده بدنی بین دو گروه تفاوت آماری معناداری داشت (017/0 =p).
    نتیجه گیری
    شاخص توده بدنی یک فاکتور خطر برای ایجاد این نوع سرطان می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان نان اپیتلیال تخمدان، تومور ژرم سل تخمدان، تومور استرومای طناب جنسی، فاکتور خطرساز
|
  • Neda Soleimani * Pages 227-240
    The clinical significance of aminoglycosides is due to effect of gram-negative bacteria, staphylococcus aureus and some streptococcus. It is most application in the treatment of infections caused by facultative aerobic gram-negative bacilli. Combination of an aminoglycoside with beta-lactam or glycopeptide has synergistic effect on sensitive bacteria and can be effective in the treatment. Today, some bacteria have multiple resistances to some antibiotics, including aminoglycosides. Acquired resistance to aminoglycosides in Gram-negative bacteria and gram-positive bacteria have been reported. Three resistance mechanisms involve a change in the position of the ribosomal binding of drugs, decreasing drug permeability and enzymatic drug inactivation. So, Identification of resistance mechanisms and find new functional groups is important in reducing resistance.
    Keywords: Aminoglycoside, Antibiotic resistant, Gene
  • Sahba Haji Bagher Tehrani, Mohammad Nourisepehr *, Mansour Zarabi, Mitra Rahimzadeh Pages 241-256
    Background
    In recent years, has been created many concerns about the entry of antibiotics in aquatic environments. The aim of this study is to Investigation of The effect common ions in water sources to remove cephalexin using absorbent mineral pumice (pumice).
    Materials And Methods
    This study was Foundation – Applied. In the first stage, absorbent properties were determined using techniques (XRD, BET, XRF, FTIR and SEM) before and after absorption And then, in the second stage, Performance of pumice by changing variables such as time, PH, concentration of pumice, concentrations of cephalexin, different concentrations of calcium, magnesium, copper, sulphate, and carbonate were studied.
    Results
    The results showed that pumice has a high efficiency in the absorption of cephalexin from aqueous solutions. For cephalexin, maximum efficiency in the contact time of 150 minutes, PH = 5, adsorbent dose of 5 g/l, concentrations of antibiotics 10 mg/l was observed respectively 44.75% (using raw pumice) and 55.66% (using modified pumice).
    Conclusion
    According to the results obtained with increasing adsorbent dosage and the contact time efficiency increased. When PH and concentrations of cephalexin are increased efficiency is reduced. In this study, the modified pumice with hydrochloric acid in comparison with raw pumice has better efficiency in the absorption of cephalexin. According to the results of this study ions had little effect on the absorption of cephalexin. In this study, adsorption Cephalexin on to pumice follow of Frondlykh isotherm and pseudo-second order.
    Keywords: Absorption, pumice, cephalexin, cations, anions
  • Fatemeh Dashti-Zadeh, Mohammad Mehdi Mahmoodi Pages 257-268
    Introduction
    Escherichia coli is a gram negative bacilli and the most common cause of urinary tract infection especially in patients admitted to the hospital, the elderly and pregnant women. Nowadays, the excessive use of antibiotics has led to an ever-increasing prevalence of drug-resistant strains, and it seems that the spread of these strains is much faster than the discovery of new drugs. Medicinal herbs are a rich and valuable source of various compounds with antimicrobial properties and can be a good option for solving the problems of using antibiotics. The purpose of this study was to investigate the inhibitory effects of aqueous and alcoholic extracts of chamomile, thyme, fennel and eucalyptus on some pathogenic factors of Escherichia coli causative agent of urinary tract infection.
    Materials And Methods
    In this study, the Escherichia coli bacterium was isolated from the urine specimen of patients with urinary tract infection and identified by biochemical methods. The effect of different dilutions of plant extracts on motility, hemolysin production and biofilm formation was investigated. MIC and MBC of extracts were investigated using disc diffusion method.
    Results
    The results showed that, the alcoholic extract of thyme in three concentrations of 10, 5 and 2.5 mg/ml can prevent motility of the studied strain. Among the four plants studied, the alcoholic and aqueous extracts of thyme had the most effect in inhibiting the formation of biofilm. Alcoholic extract of thyme at concentration of 218.75 µg/ml and the alcoholic eucalyptus Extract at Concentration of 54.6875 µg/ml had inhibitory effects on the growth of bacterium, also the thyme alcoholic extract at concentration of 3500 μg / ml had bactericidal effect. None of the extracts had an effect on hemolysin production.
    Conclusion
    Considering the inhibitory effect of thyme and eucalyptus alcoholic extracts on bacterial growth and the ability of these extracts to prevent biofilm formation and bacterial motility, these two herbs can be considered as the first choice for the treatment of urinary tract infections.
    Keywords: Escherichia coli, Urinary tract infection, Thyme extract, Eucalyptus extract, Chamomile extract, Fennel extract
  • Malihe Farahani * Pages 269-275
    Background
    Nowadays, the treatment of viral diseases such as Herpes simplex virus type 1 with chemical drugs is one challenge of medical knowledge due to the appearance of drug resistance in the virus. So, the need is for new antiviral drugs. In this regard, we can use the medicinal application of plants which has been found in human life lots. In this study, antiviral effect of Thymus kotschyanus plant was investigated on HSV-1 multiplication.
    Methods
    Thymus kotschyanus plant was extracted with decoction method to obtain aqueous extract. This extract was screened for its cytotoxicity on Hep-2 cell line by CPE assay at concentrations 50-1000 μg/ml. Antiviral properties of the plant extract was determined by cytopathic effect inhibition assay at one, two and three hours after inoculation of HSV-1.
    Results
    Thymus kotschyanus plant had not toxic effect at nontoxic concentrations to use. Findings indicated most antiviral effect of plant extract after an hour of virus inoculation that decreased at two and three hours.
    Conclusion
    Thymus kotschyanus extract exhibited very well antiviral effect on HSV-1 at nontoxic concentrations to use. Further research is needed to find effect mechanism of this plant which be used in conformation of antiviral drugs.
    Keywords: Antiviral, Thymus kotschyanus, HSV-1
  • Malihe Farid*, Afsoon Tizvir, Zahra Fashi Pages 276-282
    Background
    Slum dwelling is the main challenge that developing countries face. Lack of enough knowledge about the distribution of non-communicable disease risk factors, like unhealthy nutrition and mental problem, is one of the characteristics of these areas. The aim of this study was to assess the health needs of the slum dwellers in term of nutrition and mental health cares and their accessibility to primary health cares.
    Method
    Participants of this descriptive-cross sectional study were 514 married women of three slums of Karaj in 2015. The study was conducted using two-stage cluster sampling. Data was collected through a researcher-made questionnaire to gather socio-demographic information, the perceived mental and nutritional health care needs and the amount of accessibility to primary health cares.
    Result
    231 (62.4%) and 299 (58.4%) of participants stated the need for nutritional and psychological consultation respectively, but only 26.2% and 24.1% of them had received proper consultation (in order). More than 40% of people with nutritional and mental health consultation needs had used private sectors to satisfy their needs. More than 60% of them found health expert advices effective, moderate and high, and more than 70% of them found themselves in need of more information.
    Conclusion
    The findings indicated that slum dwellers need to get more information and consultation about nutritional and mental health issues. Considering to the slum dwellers needs and their positive attitude toward effectiveness of health care advices, it seems that providing necessary infrastructure to improve these people’s access to the health care is essential to improve the health of them and to reach health justice.
    Keywords: Slums, Healthcare Acceptability, Mental health, Healthy diet
  • Niloofar Chaharmahali, Abass Akhavan Sepahi *, Mohammad Reza Awwadi Pages 283-290
    Background And Objectives
    Vitamin B2 (riboflavin) is a water-soluble vitamin and yellow. The aim of this study is to identify ýstrains of Bacillus isolated from soil do with the ability to produce riboflavin by PCR.
    Materials And Methods
    Soil samples was mild randomly during 2 consecutive days the air. Sampling was performed of areas far from the sun ýand from 3 to 10 cm soil depth. The genus Bacillus were identified to species level ýusing standard methods. Also isolates were approved identified using the PCR method. To study the ýriboflavin production of synthetic culture media were used and HPLC techniques.
    Result
    PCR using gene 16SrRNA test results showed that 32 strains obtained from a strain of Bacillus subtilis ýand 10 were 2 strain of Bacillus megaterium. The isolated strains of Bacillus megaterium PTCC 1250 with ýstandard strains were positive of riboflavin production in synthetic medium and HPLC.
    ý
    Conclusions
    Bacillus subtilis bacteria living in the soil among the most important role in the production of ýriboflavin and riboflavin-producing strains to confirm the use of molecular methods is necessary.
    Keywords: Bacillus species, Riboflavin, 16SrRNA
  • Amir Hossein Mahvi, Hassan Keramati, Bigard Moradi, Rokhsane Hosseini Pouya, Yadollah Fakhri * Pages 291-298
    Background
    Radon is a colorless, odorless half-life radioactive gas that that can be emission from decorative stones such as granite, marble, etc. inhaling radon gas over a long period may increase in lung cancer among patients.
    Material and
    Methods
    In this cross-sectional-descriptive study, Radon 222 and Thoron concentrations was measured in four Decorative stones of warehouse by Radon meter portable RTM1688-2 model in three stages. In total, 24 concentrations of 24 hours of indoor air and 24 concentrations of 4 hours of Radon 222 and thoron of the background air were measured. Then, effective dose received of Radon 222 and Thoron was calculated by UNSCEAR equations.
    Results
    The mean indoor air radon and background air were 74±37 and 34±16 Bq/m3, respectively. The mean concentration of Radon of indoor air in Decorative stones of warehouses in DSW1, DSW2, DSW3 and DSW4 is 72.50±34, 98.25±43, 34.42±18 and 88.92±51 Bq/m3. The mean effective dose received by the staff from Radon 222 and Thoron at 8 working hours is 0.53±0.18 and 0.05±0.03 mSv/y and in 16 working hours is 1.05±0.36 and 0.11±0.07 mSv/y, respectively. Also, the mean effective dose received by staff from Radon at 8 and 16 working hours is 0.58±0.2 and 1.16±0.41 mSv/y.
    Conclusions
    Mean radon concentration in indoor air and the mean effective dose received by staff is lower than the standards level. Decorative stone of warehouses is the resources accumulation of Radon gas that can be reduced by doing corrective actions.
    Keywords: Radon 222, Thoron, Effective dose, Decorative stone, warehouses
  • Maliheh Hasanzadeh, Fatemeh Homaee, Shahnaz Ahmadi *, Atieh Zargar Pages 299-304
    Introduction
    Non-epithelial ovarian cancers consist of tumors with germ cell and stroma basis and metastatic ovarian tumors. These tumors consist 10% of ovarian cancers but are more common in our region. In this study our purpose was to have a look at risk factor of these tumors.
    Methods
    We studied 28 patients with non-epithelial ovarian and 84 control cases were also collected from those who came to genecology’s clinic. We evaluated past reproductive history and individual characteristic.
    Results
    In our study age of marriage, the age of first gestational pregnancy, age of last gestational pregnancy, gravidity, parity, rate of abortion, age of menarche, age of menopause and use of contraception tablets and history of cancer in patient and her family between two group of cases and controls were not significant but body mass index showed statistically significant differences (p=0.017)
    Conclusion
    body mass index was a risk factor for this type of cancer.
    Keywords: Non epithelial ovarian cancer, Ovarian Germ cell tumor, Sex cord stromal tumor, Risk factor