فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال چهارم شماره 4 (پاییز 1394)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال چهارم شماره 4 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد جواد غروی، مونا روزبهانی *، زینت مانده صفحات 217-222
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسما گوندی عامل توکسوپلاسموز، تک یاخته ای است درون سلولی اجباری که قدرت آلوده کردن اکثر مهره داران خونگرم را دارد. در افراد لوسمیک که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند به علت کاهش سطح سیستم ایمنی بدن احتمال فعال شدن مجدد این عفونت نهفته وجود دارد. هدف این مطالعه ارزیابی تغییرات ایمونوگلوبین های IgG و IgM ضدتوکسوپلاسما در بیماران لوسمیک بود.
    مواد و روش​ها: در یک مطالعه توصیفی-مقطعی، از 170 بیمار لوسمی که تحت شیمی درمانی بودند نمونه سرمی تهیه گردید و با روش ELISA(Enzyme Linked ImmunoSorbent Assay) تیتر آنتی بادی های IgG و IgM ضدتوکسوپلاسما اندازه گیری شد.
    یافته​ها: از 170 نمونه سرمی بیماران لوسمیک آزمایش شده با روش ELISA، 96 نفر (4/56%) دارای آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسما گوندی بودند،که 6/41%مربوط به جمعیت مردان و4/58% مربوط به زنان بوده است. همچنین 10 نفر دارای آنتی بادی IgM بودند که 30% مربوط به مردان و 70% مربوط به زنان تحت مطالعه بوده است.
    نتیجه​گیری: انگل توکسوپلاسما باید به عنوان یکی از عوامل مهم عفونی بخصوص در عود و یا عفونت مجدد و ظهور آنتی ژن انگل در نسج و خون افراد تحت مداوای انواع لوسمی ها مورد توجه قرار گیرد و پزشک درمانگر مراقبت لازم را از این منظر نیز مورد لحاظ قرار دهد.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، لوسمی، آنتی بادی های IgGو IgM
  • عفت هاتف نیا *، زهره قاضی وکیلی صفحات 223-230
    زمینه و هدف
    سرطان دهانه رحم شایع ترین سرطان دستگاه تناسلی زنان و دومین سرطان شایع زنان در دنیا است. پاپ اسمیر موثرترین و با صرفه ترین روش جهت غربالگری و کاهش مرگ ناشی از سرطان دهانه رحم می باشد. هدف از این مطالعه شناسایی برخی عوامل موثر بر پیش بینی انجام رفتار خود مراقبتی پاپ اسمیر براساس باور بهداشتی زنان تحت پوشش مراکز بهداشتی شهر کرج بود.
    مواد و روش​ها: پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی تحلیلی بود که جامعه پژوهش آن را300 زن از 35 سال به بالا مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر کرج تشکیل می دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه طراحی شده مبنی برمقیاس الگوی اعتقاد بهداشتی چمپیون بود که روایی محتوا با نظر خواهی از 10 متخصص رشته های مربوطه و پایایی به روش های آلفای کرونباخ و آزمون مجدد صورت گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار spss ویرایش 16 وآزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته​ها: نتایج نشان داد که بین زنانی که پاپ اسمیر را انجام دادند (3/67%از کل زنان مورد بررسی)و گروهی که انجام ندادند در میانگین منافع(001/0> P)موانع(001/0> P)و خودکارآمدی (001/0> P)اختلاف معناداری وجود داشت. همچنین آنالیز رگرسیون لجستیک نشان داد که منافع درک شده، موانع درک شده و خودکارآمدی پیش بینی کننده های انجام رفتار خود مراقبتی پاپ اسمیر می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه عوامل پیش بینی کننده انجام پاپ اسمیر بر مبنای الگوی باور بهداشتی منافع، موانع و خودکارآمدی درک شده فردی زنان می باشد و هر زمان که زنان از ادراک بالاتری نسبت به منافع پاپ اسمیر و به موازات آن از موانع درک شده کمتر و خودکارآمدی بالاتری برخوردار باشند برای انجام پاپ اسمیر اقدام خواهند کرد.
    کلیدواژگان: سرطان دهانه رحم، رفتار خود مراقبتی پاپ اسمیر، الگوی باور بهداشتی
  • بنفشه مشاک، بدری فرهند *، سمیه مقدم، زهرا پژوم، طاهره حاجی علیخانی، نرگس تقی پور، ندا سلطان نژاد، ناهید شهنواز، ملیحه فرید صفحات 231-236
    سابقه و هدف
    در مشاغلی که در آنها ارتباط انسانی مطرح است همانند پرستاری، تنیدگی بیشتری وجود دارد. این پدیده مخرب و چند بعدی می تواند با افزایش غیبت، کاهش انرژی و بازده کاری و ایجاد بیماری های جسمی و روحی به افت کیفیت مراقبت از بیماران منجر گردد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه استرس با وضعیت سلامت عمومی پرستاران و کمک به کاهش عوامل تنش زا می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 78 پرستار با استفاده از پرسش نامه اسیپو و سلامت عمومی انجام گرفت. پرسش نامه شامل سه بخش اطلاعات دموگرافیک، شاخص های استرس شغلی(6 بعد استرس: بارکاری نقش، بی کفایتی نقش، دوگانگی نقش، محدوده نقش، مسئولیت و محیط فیزیکی) و سلامت عمومی است.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان می دهد درخصوص ابعاد مختلف استرس شغلی 2/49 % پرستاران از نظر تناقض در نقش و ابهام در وظایف استرس خفیف، 45% از نظر سنگینی بار وظایف، 62% از نظر مسئولیت و محیط فیزیکی استرس بالایی داشتند. در بررسی ابعاد سلامت عمومی48 % پرستاران در بعد علایم جسمانی در حد متوسط و63% از لحاظ اضطراب در حد بالا،40% در بعد اختلال در کارکرد اجتماعی در حد پایین و40% از نظر افسردگی در حد پایین ارزیابی شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه و مقایسه با مطالعات انجام شده در همین زمینه مشخص شد استرس با ایجاد فرسودگی شغلی می تواند اثرات نامطلوبی برعملکرد پرستاران و نیز سلامت عمومی آنها داشته باشد. بکارگیری راهکارهای کاهش استرس و فرسودگی شغلی می تواند با ارتقای بهداشت روانی پرستاران، به افزایش کیفیت مراقبت پرستاری کمک کند. نتایج به سیستم های بهداشتی کمک می کند تا با ایجاد شرایط کاری آرام تا حدود زیادی از استرس شغلی پرستاران کم کنند.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستار، سلامت عمومی، اسیپو
  • فرزانه نوروزی، رحیم طهماسبی، آزیتا نوروزی * صفحات 237-247
    مقدمه
    عفونت ادراری دومین عارضه طبی شایع در بارداری بوده و عوارض مادری و جنینی به همراه دارد. لذا هدف از مطالعه اخیر مقایسه تاثیر آموزش به دو روش حضوری و غیر حضوری در ارتقای رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت ادراری در زنان باردار بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 140 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر بوشهر در دو گروه (هر گروه 70 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. در گروه آموزش حضوری 2 جلسه آموزش 5/1 ساعته بر اساس سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی به فاصله 1 هفته برگزار شد. گروه آموزش غیرحضوری تنها کتابچه تنظیم شده بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی را دریافت نمودند. اطلاعات مربوط به آگاهی، سازه های الگو و عملکرد از طریق پرسشنامه محقق ساخته قبل از مداخله، 1 هفته و سپس 3 ماه بعد از آموزش جمع آوری شد. جواب آزمایشات ادراری قبل و سه ماه بعد از مداخله مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش 20 با استفاده از آزمونهای مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    قبل از انجام مداخله آموزشی میانگین نمره آگاهی، رفتار پیشگیری کننده از عفونت ادراری و کلیه سازه های الگو در هر دو گروه یکسان بود. پس از انجام مداخله در گروه آموزش حضوری میانگین سازه های حساسیت، شدت، فواید و خودکارآمدی درک شده افزایش و سازه موانع درک شده کاهش معنی داری پیدا کرده بود (001/0p≤). در گروه آموزش غیر حضوری، نمره آگاهی و سازه های حساسیت، فواید و خودکارآمدی درک شده افزایش و سازه موانع درک شده کاهش معنی دار داشت. بعد از مداخله بین دو گروه از نظر سازه های حساسیت، موانع، خودکارآمدی، آگاهی و رفتار پیشگیری کننده تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0 p≤).
    نتیجه گیری
    با توجه به تغییرات سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی، آگاهی و عملکرد در هر دو گروه بعد از آموزش می توان جهت آموزش مسائل دوران بارداری با توجه به مشکلات زنان باردار جهت مراجعه به درمانگاه، از طریق تنظیم کتابچه هایی بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی به زنان باردار آموزش داد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، بارداری، الگوی اعتقاد بهداشتی، آموزش حضوری، آموزش غیر حضوری
  • فاطمه کردلو، کوروش کبیر *، حمیدالله بهادر، طیبه دهقان نیری صفحات 248-254
    مقدمه
    شیوع اختلالات روانی و بار بیماری ناشی از آن در دنیا به عنوان یکی از چالش​های نظام سلامت مطرح است و ارائه خدمت به افراد دچار اختلالات روانی نیازمند نیروی انسانی کافی و مناسب است. انگ اختلالات روانی علاوه بر تاثیر جدی بر بیماران و خانواده های آنان مانعی برای ارائه خدمات به بیماران محسوب می شود و از این رو ارایه دهندگان خدمات سلامت لازم است علاوه بر دانش و مهارت، نگرش مناسبی نیز در مورد اختلالات روانی داشته باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر گذراندن دروس پرستاری مرتبط با اختلالات روانی بر تغییر نگرش دانشجویان پرستاری نسبت به انگ اختلالات روانی دردانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد.
    روش ها
    مطالعه به صورت شبه تجربی با طرح قبل و بعد انجام شد. تعداد 197 نفر دانشجوی پرستاری که یکی از دروس مرتبط با بهداشت روان را داشتند وارد مطالعه شدند و قبل از شروع ترم و مجددا پس از پایان برنامه درسی از نظر انگ اختلالات روانی مورد بررسی قرار گرفتند. برای سنجش انگ از پرسشنامه ویرایش شده فارسی (OMSHC) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یکطرفه، همبستگی پیرسون، آزمون تی جفتی استفاده شد.
    نتایج
    گذراندن هیچ یک از دروس مورد مطالعه، نگرش دانشجویان پرستاری شرکت کننده را به صورت معنی داری بهبود نداد. نمره نگرش دانشجویان بر حسب جنسیت(035/0> p) و نیز وضعیت تاهل دانشجویان (006/0> p) تفاوت مشاهده شد. همچنین بین سن و نمره نگرش یک رابطه خطی معکوس و ضعیف(22/0-، r =003/0> p) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    گذراندن دروس بهداشت روان به صورت فعلی نمی تواند نگرش دانشجویان پرستاری نسبت به بیماران اختلالات روانی را بهبود دهد و لازم است تغییرات لازم در طراحی دروس و نحوه ارایه آن برای حصول نتایج مطلوبتردر نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: انگ، بیمار روانی، دانشجوی پرستاری، برنامه درسی
  • محمدطاهر افشون پور، اکبر قلاوند، روح الله رضایی *، عبدالحمید حبیبی صفحات 255-265
    زمینه و هدف
    یک از عوارض بلند مدت دیابت عوارض ریوی می باشد. از این رو هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین ترکیبی (هوازی و مقاومتی) بر شاخص های عملکرد ریوی مردان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی 24 مرد بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 با دامنه سنی 30 تا 50 سال به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و پس از اندازه گیری شاخص های تن سنجی و عملکرد ریوی، آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه تمرین ترکیبی (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) قرار داده شدند. مداخله ورزشی به مدت هشت هفته، 5 جلسه در هفته و هر جلسه 30 تا 50 دقیقه انجام شد. برای تجزیه و تحلیل متغیر های اندازه گیری شده از تحلیل واریانس یک راهه و سطح معناداری 05/0p≤ استفاده شد.
    یافته​ها: متعاقب هشت هفته تمرین شاخص های ریوی، PEF، FVC FEV1، FEV1/FVC و VO2max به طور معناداری در گروه مداخله ورزشی افزایش یافت، در حالی که گلوکز خون و HBA1c به طور معناداری کاهش یافت. همچنین ارتباط معکوس و معناداری بین گلوکز خون و شاخص های ریوی مشاهده گردید (05/0p≤).
    بحث و نتیجه​گیری: به نظر می رسد تمرینات ترکیبی منظم می تواند با کاهش شاخص های گلیسمی نقش مهمی در بهبود شاخص های ریوی و حداکثر اکسیژن مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ایفا کند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، تمرینات ورزشی، عملکرد ریوی
  • افشین تکدستان، شراره شیرزادی، نغمه عروجی *، محمد نوری سپهر، رضا جلیل زاده صفحات 266-277
    زمینه و هدف
    فرایند انعقاد و لخته سازی در تصفیه آب از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در حال حاضر از ماده منعقدکننده پلی آلومینیوم کلراید در تصفیه خانه آب کیان آباد استفاده می گردد. هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه کارایی منعقد کننده پلی فریک سولفات(PFS) درمقایسه با پلی آلومینیوم کلراید(PAC) درحذف کدورت و کلیفرم در تصفیه آب اهواز می باشد.
    روش کار
    این تحقیق در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از دستگاه جارتست در تصفیه خانه آب اهواز انجام شد.آزمایشات در محدوده کدورت NTU 35 در تصفیه خانه آب اهواز انجام گرفت.پارامترهای مورد بررسی شامل غلظت ماده منعقدکننده، pH، کدورت، کلیفرم کل، کلیفرم مدفوعی و باکتری های هتروتروف می باشد.
    یافته ها
    بهینه ترین شرایط کارایی پلی آلومینیوم کلراید 8PH=، سرعت اختلاط سریع معادل rpm 120 و دوز بهینه ppm5 می باشدکه در 8PH= راندمان حدف کدورت برابر با 14/93 و در دوز بهینه ppm 5 راندمان حذف کدورت برابر با 80/93 درصد می باشد. بهینه ترین شرایط کارایی پلی فریک سولفات8PH=، سرعت اختلاط سریع معادل rpm120 و دوز بهینه ppm8 می باشد که در 8PH= راندمان حدف کدورت برابر با 86/ 94و در دوز بهینه ppm8 راندمان حذف کدورت برابر با 86/94 درصد می باشد. درشرایط بهینه عملکرد منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید در دوز ppm 5راندمان حذف باکتری های کلیفرم کل، کلیفرم مدفوعی و باکتری های هتروتروفیک، به ترتیب برابر است با 12/90%،70/83%، 08/84%. درشرایط بهینه عملکرد منعقد کننده پلی فریک سولفات در دوز ppm 8 راندمان حذف باکتری های کلیفرم کل، کلیفرم مدفوعی و باکتری های هتروتروفیک به ترتیب برابر است با 48/90%،83/84% و 69/84%.
    نتیجه گیری
    در پایان بین دو گروه PFS و PAC از نظر راندمان حذف کدورت تفاوت جزئی وجود دارد که این تفاوت از نظر آماری معنی دار نیست.
    کلیدواژگان: انعقاد، کدورت، پلی آلومینیوم کلراید، پلی فریک سولفات
  • مریم کوپایی *، نسرین رفیعیان کوپایی، کتایون صالحی صفحات 278-282
    بیماری آنژینا بولوزا همورژیکا Angina Bullosa Haemorrhagica (ABH) یک نوع اختلال تاولی دهانی پر خون نادر می باشد. این ضایعه خوش خیم و عود کننده معمولا محدود به مخاط دهان می باشد و وجه تمایز آن با سایر بیماری های تاولی دهانی مشابه، تشکیل تاول های خونی در نتیجه ترومای خفیف و عموما در غیاب هرگونه دیسکرازی خونی، بیماری های وزیکولوبولوز و یا دیگر بیماری های سیستمیک می باشد. این ضایعات عموما بدون درد، دارای رنگ تیره و محتوی خون می باشند که به سرعت بزرگ شده و سپس بر اثر پارگی پوشش، تخلیه می شوند. میزان بروز(incidence) این بیماری نادر تاکنون ناشناخته باقی مانده است. تشخیص این بیماری در مواقعی که احتمال دیگر ضایعه ها شامل تاول های خونریزی کننده، مانند پمفیگوس یا پمفیگوئید، وجود دارد در حفظ سلامت بیمار بسیار مهم است. در گزارش حاضر، بیمار خانمی 55 ساله با تاریخچه 4 ساله از تاول های عود کننده خونی دهانی است. این تاول ها در بوردرهای لترال و ونترال زبان و فرنولوم بیمار مشاهده شدند. در سابقه پزشکی بیمار ابتلا به سندرم چرگ استروس (churg strauss syndrome) گزارش شده است. مطالعات پاتولوژیک این ضایعه مورد خاصی را آشکار نمی سازند به همین خاطر اتیولوژی این بیماری تا کنون ناشناخته باقی مانده است. استفاده از کورتیکواستروئیدهای استنشاقی عاملی برای بروز یا تشدید این بیماری در بیمار مورد نظر می باشد. روند بیماری روندی خوش خیم است. بروز تاول های خونریزی دهنده در آمیلوئیدوز اولیه و ثانویه مشاهده شده است.
    کلیدواژگان: آنژینا بولوزا همورژیکا، تاول های خونی، Angina Bullosa Haemorrhagica (ABH)
|
  • M.J. Gharavi, M. Roozbehani *, Z. Mandeh Pages 217-222
    Aim
    the efficacy and safety of combined therapy with anticholinergics and alpha blockers in comparison with alpha blockers monotherapy among patients with BPH.
    Methods
    We conducted a single blinded RCT and 80 patients with BPH who referred to Ali-ebn-abitaleb, Zahedan were included. One group received 0.4 mg/d Tamsulosin in addition to Tolterodine and the other group received the same doses of Tamsulosin in addition to placebo. Both groups were evaluated before and 6 months after treatment with special attention to clinical symptoms, life quality improvement and treatment satisfaction. SPSS was applied for data analysis.
    Results
    There is no significant difference between these two groups of patients’ demographics and basic indices such as PVR, PSA and the volume of prostate. IPSS was significantly improved among patients who received Toltrodine (p=0.0008) whereas both groups showed same score before treatment.
    Conclusion
    It seems that combined therapy with anticholinergics and alpha blockers is a safe and efficient regimen among patients with BPH, either as primary or alternative treatment after the failure of conventional treatments.
    Keywords: Alpha blockers, Anticholinergics, Benign Prostate hyperplasia
  • E. Hatefnia *, Z. Ghazivakili Pages 223-230
    Introduction
    Cervical cancer is the most common gynecologic cancer and the second common cancer of women in Worldwide. Pap smear is the most cost-effective way to reduce deaths from cervical cancer screening. The purpose of this study was to identify some of effective factors that predict self-care pup behavior based on Women's health beliefs Coverage health centers in the city Karaj.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed with a total of 300 women 35 years and older that were referred to the research community health centers of Karaj. Data were collected by means of an interview form with the Health Belief Model Scale for Cervical Cancer and Pap smear. Content validity was determined by a poll of 10 experts the relevant fields and reliability was conducted on methods Cronbach's alpha and test-retest. The data were analyzed by using descriptive statistics test by SPSS software.
    Results
    The results of the study showed that there was a statistically significant difference in, perceived benefits and barriers, and self-efficacy between women who had (67/3%of subjects) And who had not Pap smear also Regression analysis revealed Perceived benefits, perceived barriers, self-efficacy are factors that predictor self-care behavior of pap smear.
    Conclusion
    The results of our study showed that perceived Benefits, perceived barriers and self-efficacy are predictors the Pap smear in women. Every time that woman have a greater understanding of the benefits of Pap and in parallel have Lower perceived barriers and higher self-efficacy will attempt to do a Pap smear.
    Keywords: Cervical Cancer, Health Belief Model, Self, care behavior pap smear
  • B. Mashak, B. Farhand *, S. Moghadam, Z. Pazhoom, T. Hajalikhani, N. Taghipoor, N. Soltannezhad, N. Shahnavaz, M. Farid Pages 231-236
    Background
    In jobs where human contact is like nursing, more tension there. This destructive and multidimensional phenomenon can be increased absenteeism, reduced work efficiency and create energy and physical and mental illnesses lead to a decline in the quality of patient care. The purpose of this study was to investigate the relationship between stress and general health and help reduce the stress they are.
    Methods
    This cross-sectional study on 78 public health nurses and Grft.prsshOsipow questionnaire included demographic information, job stress indicators (6 Stress workload involved, incompetence of duality role, scope, roles, responsibilities and physical environment) and public health have been classified.
    Results
    The findings show different aspects of occupational stress on 2/49% of the variation in the role and functions of stress, mild confusion, the burden of duties (45%), responsibility and physical environment (62%), stress higher. The aspects of public health, 48% of nurses in the physical symptoms (moderate) and (63%) of anxiety in the top 40 percent in the social dysfunction in Hdpayyn and 40% of the depression at the bottom were evaluated.
    Conclusion
    The results of this study were determined and compared with previous studies in the same field Create occupational stress can adversely affect the performance of nurses and public health they have.Implementing ways to reduce stress and burnout can promote mental health nurses to help improve the quality of nursing care.The results will help health systems to create a quiet working conditions largely reduce occupational stress.
    Keywords: Job stress, nurses, public health, Osipow
  • F. Noroozi, R. Tahmasebi, A. Noroozi* Pages 237-247
    Background
    Urinary tract infection is the second most common complication of pregnancy, maternal and fetal complications and serious consequences will follow. So, the purpose of this study is comparison of education effect between attend and non-attend methods on promotion prevailing behavior from urinary tract infection in pregnant women based on the health belief model.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 140 pregnant women coming to Bushehr medical center, in two group (70 people each) were studied. In attend group, two education meetings, including 1.5 hour were hold based on the health belief model with an interval of a week. Non-attend education group, just received a booklet arranged based on health belief model. The information about awareness, structures model and function were collected before, one week and three months later via questionnaire. The urinary test results were collected before and three months after the intervention. After getting information, data were analyzed by software SPSS version 20 via perfect tests.
    Results
    Before educational intervention, knowledge, preventive behaviors of urinary infection and all structures model were same in both groups. After the intervention, average of perceived susceptibility, severity, benefit and self-efficacy increased and average of perceived barrier decreased significantly in attend education group (P≤0/001), and in non-attend education group, awareness score and perceived susceptibility, benefit and self-efficacy increased and average of perceived barrier decreased significantly. Average of perceived susceptibility, barrier, self-efficacy, awareness, and mean of preventive behaviors of urinary infection between two groups were different significantly (P≤0/001).
    Conclusion
    Regarding to changes in health belief model constructs, knowledge and function in two groups after education, using booklets based on health belief model for pregnant women can be useful due to their problems of coming to the medical centers.
    Keywords: Attend education, Health belief model, Non, attend education, Urinary tract infection, Pregnancy
  • F. Kordlou, K. Kabir *, H. Bahador, T. Dehghan Nayeri Pages 248-254
    Introduction
    The prevalence mental disorders and its burden in the world is one of the most important challenges for health system and service delivery to people with mental disorders need enough and trained manpower. Stigma of mental disorders not only influence patients and their families but also is a barrier for delivering mental health services to the patients, hence beyond the knowledge and expertise, health care providers must have an appropriate attitude especially toward the stigma of mental disorder. The aim of this study was to determine the effect of mental health related courses of nursing curriculum on the nursing student’s attitude about mental disorders in Alborz University of Medical Sciences.
    Methods
    A quasi-experimental study with before and after design was used. All 197 nursing students who had one of the related courses of mental health, were studied for attitudes about mental disorder stigma before and after the semester. Farsi version of OMSHC questionnaire was used to measure nursing student’s attitude. One way ANOVAs, Pearson Correlation and Paired T-Test used for Data analysis.
    Results
    Student’s attitude about mental health stigma didn’t improve after the course lessons. Mental health attitude score was different based on gender (P<0/035) and marital status (P<0.006). There was a weak negative correlation between age and attitude score (r=-0.22, P<0/003).
    Conclusion
    The current educational course and lessons can’t improve the nursing student’s attitudes about the stigma of mental disorders. To get desired outcomes, changing lesson plans and the presentation styles must be considered.
    Keywords: Educational curriculum, Mental Illness, Nursing students, Stigma
  • M.T. Afshonpour, A. Ghalavand, R. Rezaee *, A. Habibi Pages 255-265
    Background
    Type 2 diabetes is associated with reduced lung function. The aim of this study was to investigate the effect of exercise training on indicators of lung function in type 2 diabetic men.
    Materials And Methods
    The population of the research was all men with diabetes type II in District 2 of Ahwaz. Twenty four patients with diabetes type II, aged 40-55 years and fasting blood glucose lower than 200 mg /dl were selected by purposive sampling. First, the anthropometric variables and indices of lung function were measured, then subjects were randomly divided into two groups (experimental, n=12 and control, n=12). Combined exercise training was done for 8 weeks (5 days/week, 30 to 50 minutes) for experimental group. To analyze the changes in the parameters, one-way ANOVA was applied. P-value ≤ 0.05 was considered statistically significant.
    Result
    After eight-week combined exercise training, pulmonary indicators FVC FEV1, PEF, FEV/FVC and VO2max significantly increased. Blood glucose and HBA1c significantly reduced. Also, the inverse relationship between blood glucose and pulmonary indicators was observed (P≤ 0.05).
    Conclusion
    It seems that regular combined exercise training can lower blood glucose levels in diabetic patients, are effective therapeutic interventions for improving lung function and VO2max in patients with type 2 diabetes.
    Keywords: Exercise training_Pulmonary Function_Type 2 diabetes
  • A. Takdstan, Sh. Shirzadi, N. Orooji *, M. Noori Sepehr, R. Jalilzadeh Pages 266-277
    Background
    Coagulation process has a important place in water treatment. Currently, poly aluminum chloride is used in Kian-abad water treatment plant. The purpose of this study is to compare and investigate the efficiency of coagulants of poly ferric sulfate(PFS) against poly aluminum chloride (PAL) in removing turbidity and coliform bacteria in Ahwaz water treatment plant.
    Methods
    This study, was performed in lab scale and using of jartest apparatus in Ahwaz water treatment. Experiments was conducted in 35NTU turbidity in Ahwaz water treatment plant. The studied parameters included concentrations of coagulants, pH, turbidity, total coliform, fecal coliform and heterotrophic bacteria.
    Results
    The most optimal efficiency conditions of poly aluminum chloride were pH=8, rapid mixing of 120rpm and optimal dose of 5ppm which was 93.14% in pH=8 and 93.80% for optimal dose of 5ppm. The most optimal condition for poly ferric sulfate included pH=8, rapid mixing of 120 rpm and optimal dose of 8ppm.In optimal condition of performance for poly aluminum chloride, efficiency of removing total coliform, fecal coliform and heterotrophic bacteria were 90.12, 83.70, 84.08% respectively. In optimal condition of poly ferric sulfate in dose of 8ppm efficiency removing total coliform, fecal coliform, and heterotrophic bacteria were 90.48, 84.83, and 84.69.
    Conclusion
    Finally, there was small difference between both PFS and PAC group about turbidity removal efficiency that was not significant statistically.
    Keywords: Coagulation, Polyaluminum Chloride, Polyferric sulfate, Turbidity
  • M. Koopaie *, N. Rafiyan Koopaie, K. Salehi Pages 278-282
    Bullosa Haemorrhagica (ABH) is a rare oral blood blisters disorder. This recurrent disorder is restricted to oral mucosa and its difference with other oral vesiculobullos disorders is that blood vesicles are formed after minor trauma and in the absence of any blood dyscrasia, vesiculobullos disease and systemic disorder. This blood blisters are without pain, with color of dark red and full of bloods that rapidly enlarge and rapidly burst. The incidence of Angina Bullosa Haemorrhagica is unknown. Diagnosis of this disorder and differentiation from vesiculobullos disease like pemphigus and pemphiguid is important for patient's health. In this report we introduce a 55 years old woman with a 4­years history of oral blood blisters. These vesicles were in lateral border and ventral surface of tongue and on the ferenum. In medical history the patient had churg strauss syndrome and using inhalation corticosteroid for control of asthmatic attacks (An etiologic factor for appearing or aggravation of the disease).
    Keywords: Angina bullosa haemorrhagica, Blood blisters