فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 65 (شهریور 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه پورمحسن، اکرم کرمانی، سیمین تعاونی، فاطمه حسینی صفحه 8
    زمینه و هدف
    سندرم قبل از قاعدگی یک اختلال شایع در زنان جوان و میانسال است که بیشتر از 95 درصد آنان را گرفتار می کند. گاهی علائم خلقی، رفتاری و جسمی این سندرم چنان شدتی دارند که مانع فعالیت های معمول و نیز باعث اختلال در روابط بین فردی می شوند. با توجه به گزارش هایی که در مورد تاثیر کلسیم و ویتامین E بر کاهش علائم سندرم قبل از قاعدگی وجود دارد، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف توام کلسیم و ویتامین E بر روی علائم سندرم قبل از قاعدگی در دانشجو یان دختر خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی ایران صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش کار آزمایی سه سو کور بر روی دانشجویان دختر ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. تشخیص این سندرم طبق نظر انجمن زنان و مامائئ آمریکا (ACOG) بر اساس وجود حداقل یک علامت خلقی و یک علامت جسمی از مجموع علائم روانی و جسمانی این سندرم صورت گرفت. افراد مورد پژوهش به مدت سه سیکل متوالی پرسشنامه PMS را تکمیل و پس از شناسایی علائم، تعداد 87 نفر در دو گروه مصرف توام کلسیم و ویتامین E و دارو نما قرار گرفتند. (50 نفر در هر گروه). سپس توام(1000میلی گرم کلسیم و400 واحد بین المللی ویتامین E) و دارونما) 1000 میلی گرم پودر نشاسته (در اختیار آنان قرار گرفت و دانشجویان به مدت سه سیکل متوالی در طی هفت روز قبل از عادت ماهانه، دارو را مصرف کرده و هم زمان پرسشنامه PMS را علامت زدند. تغییرات ایجاد شده در درون هر گروه با آزمون t زوج و بین گروه ها با t مستقل مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    این بررسی بر روی 87 دانشجو انجام شد. در گروه مصرف توام کلسیم و ویتامین E در بیش از50 درصد موارد شدت سندرم کاهش یافت ودر مواردی نیز علائم کاملا از بین رفت، که این تفاوت نسبت به قبل از مداخله معنی دار بود (0/0001 < p). دارونما منجر به کاهش علائم در 30 درصد موارد شد. نسبت به قبل از مداخله تفاوت معنی دار ی داشت (0/0001 < p). ضمنا بین دو گروه مصرف توام کلسیم و ویتامین E ودارونما نیز تفاوت آماری معنی دار وجود داشت (0/003= p و 2/10 t= و 86= df (.
    نتیجه گیری کلی: با توجه به اینکه مصرف توام کلسیم و ویتامین E در مقایسه با دارونما منجر به تخفیف قابل توجه (50 ٪ <) درشدت سندرم قبل از قاعدگی شده است، با انجام تحقیقات وسیع تر و در صورت یافته های مشابه، می توان با تجویز توام کلسیم و ویتامین E شدت PMS رادر تمام زنان مبتلا به این سندرم کاهش و به این ترتیب کیفیت زندگی آنان را ارتقاء داد.
    کلیدواژگان: سندرم قبل از قائدگی، مصرف توام کلسیم و ویتامین E، علائم خلقی - علائم رفتاری
  • ناهید عاقبتی، عیسی محمدی، زهرا پور اسلامی صفحه 15
    زمینه و هدف
    تشخیص بیماری سرطان و درمانهای خاص مربوط به آن منجر به بروز عوارض و پیامدهایی چون اضطراب و استرس در بیمار می شود. یکی از وظایف پرستاران تلاش در جهت بهبود و کنترل این عوارض می باشد. این مطالعه با هدف بکارگیری تکنیک آرام سازی بر میزان اضطراب و استرس بیماران مبتلا به سرطان طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در سال 1384 در دو گروه آزمون و شاهد انجام گرفت که برای هر گروه 30 بیمار مبتلا به انواع متفاوت سرطان که در بیمارستان امام خمینی تهران بستری شده بودند انتخاب و بطور تصادفی در گروه های مطالعه قرار گرفتند. درگروه آزمون تکنیک آرام سازی به مدت 5 روز پیاپی در یک ساعت معین به مدت 25-20 دقیقه با حضور پژوهشگر اجرا گردید. قبل و بعد از مداخله علائم حیاتی بیمار(فشارخون، نبض و تنفس) ثبت گردید. در گروه شاهد تنها در طی 5 روز علائم حیاتی به فاصله 25-20 دقیقه در یک ساعت معین مشابه گروه آزمون اندازه گیری و ثبت گردید. داده ها از طریق پرسشنامه مشخصات فردی و DASS-21 قبل از شروع جلسات و بعد از اتمام 5 جلسه درمانی جمع آوری گردید.از آزمون های کای دو و تی مستقل جهت تجریه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    با بکارگیری آرام سازی، میانگین تمره اضطراب در گروه آزمون از2/4 ± 2/8 قبل از مداخله به 07/4 ± 4/7 بعد از مداخله رسید. در حالیکه این میزان در گروه شاهد از 3/4 ± 3/8 به 2/4 ± 6/9 رسید. میانگین نمره استرس بیماران در گروه آزمون از 7/5 ± 8/11قبل از مداخله به2/5 ± 6/10 بعد از مداخله رسید.در حالیکه در گروه شاهد از 2/5 ± 5/10 به 4/5 ± 9/11 رسید. آزمون آماری تی مستقل این تفاوت را بین دو گروه معنی دار نشان می دهد.(P<0.001). همچنین در گروه آزمون فشارخون سیسنولیک، دیاستولیک، تعداد ضربان نبض، تعداد تنفس نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری داشته است.(P<0.05) نتیجه گیری کلی: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می توان گفت که با به کارگیری روش غیر دارویی آرام سازی امکان دستیابی به کنترل استرس و اضطراب در بیماران مبتلا به سرطان که اغلب آنها به علت نوع بیماری و درمان های مختلف مربوطه گرفتار این مشکلات هستند وجود دارد.
    کلیدواژگان: آرام سازی، سرطان، اضطراب، استرس
  • نفیسه سعادت نکویی، شراره دروازه امامی صفحه 23
    زمینه و هدف
    امروزه دانش و آگاهی زیادی جهت بررسی مراقبت مامائی از زنان حامله مبتلا به دیابت وجود دارد و به کارگیری مراقبت صحیح قبل و حین حاملگی یک روش موثر و مفید برای محدود کردن عوارض بیماری می باشد. مراقبین شاغل در مراکز بهداشتی درمانی از جمله مهمترین افرادی هستند که قادر به ارائه مراقبت قبل از لقاح می باشند. هدف از این مطالعه تعیین تجارب مراقبین بهداشتی در مورد مراقبت قبل از لقاح در زنان دیابتی بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه کیفی به شیوه فنومنولوژی بود که در آن تجارب 15 نفر از مراقبین بهداشتی شاغل در مراکز دولتی و خصوصی شهر اصفهان در ارتباط با مراقبت قبل از لقاح زنان دیابتی با استفاده از مصاحبه عمیق مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف تا اشباع اطلاعات انجام شد. نتایج با استفاده از روش هفت مرحله ای کلایزی آنالیز گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که از نظر مراقبین بهداشتی عملکرد و مشخصات سیستم بهداشتی درمانی (اعم از کارکنان و سیستم) در کیفیت مراقبت قبل از لقاح خانم دیابتی مهم است. همچنین طبق یافته ها وضعیت آگاهی کارکنان بهداشتی درمانی از نظر مراقبت قبل از لقاح زنان دیابتی مناسب به نظر نمی رسد. یافته های به دست آمده بر طبق بیان تجارب توسط کارکنان در سه مفهوم اصلی 1- آگاهی و نگرش کارکنان 2- آموزش کارکنان 3- سیستم بهداشتی درمانی دسته بندی شد.
    نتیجه گیری کلی : با توجه به یافته های پژوهش لزوم آگاه سازی کارکنان، آموزش مداوم، طراحی یک سیستم مناسب و رفع مشکلات موجود برای ارائه مراقبت قبل از لقاح خانم های دیابتی احساس می شود.
    کلیدواژگان: تجارب مراقبین بهداشتی، مراقبت قبل از لقاح، زنان دیابتی
  • عباس عبادی، منیره انوشه، فاطمه الهانی، زهرا فارسی، محمد نجف کلوانی صفحه 33
    زمینه و هدف
    آموزش فرایندی مستمر و پویاست. آسیب شناسی برنامه های آموزشی هر رشته می تواند در شناسایی مشکلات و موانع و ارائه راهبردهای عملیاتی برای مرتفع کردن آن ها کمک کننده باشد مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل آسیب رساننده در آموزش درس «بررسی وضعیت سلامت» دوره کارشناسی پرستاری انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه کیفی با روش آنالیز محتوی است. تجارب 17 نفر شامل 14 دانشجوی کارشناسی و 3 نفر از مربیان پرستاری دانشکده پرستاری بقیه الله (عج) به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و داده ها با مصاحبه نیمه ساختار چهره به چهره و گروه متمرکز جمع آوری گردید. محتوی مصاحبه ها نسخه برداری و با روش تحلیل محتوی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    عوامل آسیب رسان در ارائه درس «بررسی وضعیت سلامت» در زمینه های برنامه ریزی آموزشی، محیط، مربی پرستاری و ارزشیابی می باشد. مشکلات جانبی نظیر عدم به کارگیری توانمندی های آموزشی کسب شده در محیط واقعی (محیط های درمانی) و ابهام در شرح وظایف پرستاران از جمله عوامل آسیب رسان دیگر می باشند.
    نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته ها، به منظور کاربردی نمودن آموخته های درس «بررسی وضعیت سلامت»، بایستی به طور همزمان نگاهی جامع به وظایف پرستاران در محیط های درمانی داشت و همچنین با تقویت نظام آموزشی فعلی و تداوم آموزش مربیان و پرستاران بالینی علاوه بر تقویت امکانات به کارگیری آموخته ها مشکلات را به حداقل ممکن رساند.
    کلیدواژگان: بررسی وضعیت سلامت، کارشناسی پرستاری، آسیب شناسی درس، تحلیل محتوی
  • رضا ضیغمی صفحه 42
    زمینه و هدف
    فلسفه ژیل دلوز را می توان از مهم تر ین و تاث یر گذارتر ین فلسفه های قرن ب یستم نا مید. هدف این مقاله بحث درباره فلسفه ریزومی در پرستاری است که در قالب دو مقاله ارایه می شود. در این شماره مبانی فلسفی این نظریه را نبیین و در شماره آینده به فلسفه ریزومی در پرستاری پرداخته خواهد شد.
    روش بررسی
    جستجوی رایانه ای در داده پایگاه های CINAHL، Proquest، PsychINFO، Social Sciences Index، Science Direct، Scopus، MEDLINE با کلید واژگان ریزومی و پرستاری در بین مقالات منتشره انجام شد. مضامین عمده، موارد توافق و عدم توافق بین متون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شاید کمتر فیلسوفی را بتوان در دوران معاصر به جامعیت و اصالت ژیل دلوز سراغ گرفت. اندیشمندی که همواره در سودای بازخوانی و بازنگری شالوده های فلسفه و آفرینش مفاهیم بدیع فلسفی بود.
    نتیجه گیری کلی: اهمیت دلوز در حوزه اندیشه معاصر به چند دلیل است: نخست اینکه با بازخوانی دقیق آثار گذشتگان روش نوینی را پیش گرفت و دوم اینکه فلسفه را از بن بستی که در آن گرفتار آمده بود رهانید و افق های گسترده ای را فرا روی فلسفه گشود.
    کلیدواژگان: فلسفه - ریزوم - دلوز - پرستاری - پساساختارگرایی، پارادیم
  • فرزانه ضیغمت، عباس اسدی، اکبر اکبر کریمی، نسترن مرادی، زهرا حاجیانی، سودابه مهدیزاده صفحه 50
    زمینه و هدف
    بیماری عروق کرونر شایع ترین نوع بیماری قلبی عروقی و از علل منجر به مرگ در کشورهای صنعتی و در حال توسعه است. در ایران نیز این بیماری از نظر ابتلاء و مرگ و میر اولین رتبه را داراست. با توجه به مزمن بودن بیماری، لزوم تغییر شیوه زندگی در مبتلایان ضروری به نظر می رسد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر آموزش تحت الگوی اعتقاد - سلامتی در تغییر رفتار تغذیه ای در بیماران تحت عمل پیوند عروق کرونر بوده است.
    روش بررسی
    دریک کار آزمایی بالینی 64 نفر از بیماران تحت پیوند عروق کرونر به شیوه مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی در یکی از دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. گردآوری داده ها بوسیله پرسشنامه و چک لیست انجام شد. در مرحله اول پرسشنامه و چک لیست برای دو گروه تکمیل گردید، سپس برنامه آموزشی به صورت انفرادی برای هر واحد پژوهش در گروه آزمون اجرا و یک جزوه آموزشی نیز در اختیار بیماران قرار گرفت. دو ماه پس از اتمام آموزش مجددا پرسشنامه و چک لیست برای دو گروه تکمیل گردید.
    یافته ها
    در مرحله پس از مداخله، درگروه آزمون از نظر میزان آگاهی، شدت، منافع و موانع درک شده و عملکرد تغذیه ای بهبود قابل ملاحظه ای مشاهده گردید(0.05> P). بین نحوه عملکرد فعالیت غذایی و متغیرهای سن، میزان تحصیلات و سابقه خانوادگی در هر دو گروه ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد. بدین ترتیب که بیماران مسن تر، با تحصیلات بالاتر و دارای سابقه بیماری در خانواده دارای عملکرد تغذیه ای بهتری بوده اند (0.05> P). در گروه آزمون بین متغیر سابقه خانوادگی بیماری با اجزای الگو (شدت، منافع و موانع درک شده) از نظر آماری ارتباط معنی داربود، بدین ترتیب که در خانواده های دارای سابقه بیماری درک بالاتری در خصوص امکان ابتلاء به بیماری و منافع رعایت رژیم غذایی و همچنین کاهش موانع درک شده در این مورد مشاهده شده است(0.05> P) بر اساس یافته ها بیشترین فراوانی در مورد راهنماهای عمل در مرحله قبل از مداخله در گروه آزمون مربوط به رادیو تلویزیون و در گروه شاهد مربوط به پزشک بود. در حالیکه در مرحله بعد از مداخله در گروه آزمون مربوط به پرستاران و در گروه شاهد مربوط به پزشک بود.
    نتیجه گیری کلی: بر اساس یافته های این پژوهش می توان چنین نتیجه گرفت که آموزش در چارچوب الگوی اعتقاد - سلامتی موجب افزایش میزان آگاهی، بالا بردن شدت و منافع درک شده، همچنین کاهش موانع درک شده و در نهایت بهبود عملکرد در بعد رژیم غذایی در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر می گردد.
    کلیدواژگان: الگوی اعتقاد سلامتی، پیوند عروق کرونر، رفتارهای تغذیه ای
  • سرور ربیعی، رابعه شکرابی، ماه منیر بنی سد، فاطمه حسینی صفحه 61
    زمینه و هدف
    همسرآزاری در دوران بارداری، یکی از شایع ترین مشکلات مطرح در بهداشت باروری است که اطلاعات و دانسته های ما در مورد آن بسیار اندک است. با توجه به اهمیت موضوع در ارتقاء سلامت مادران تجربه آزار در دوران بارداری، سلامتی و زندگی مادر و جنین درحال رشد وی را به مخاطره انداخته و منجر به عواقب وخیمی می گردد. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع همسرآزاری و عوامل فردی و بارداری مرتبط با آن در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی غرب تهران در سال 86-1385 انجام گرفت.
    روش بررسی
    در پژوهشی مقطعی، 370 نفر از زنان باردار، مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی منتخب از بهمن 1385 لغایت فروردین 1386 به طور مستمر مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری اطلاعات از هریک از واحدهای پژوهش در یک مرحله با استفاده از دو پرسشنامه خود گزارش دهی تعیین عوامل مرتبط با آزار و پرسشنامه اقتباس شده از ابزار استاندارد ارزیابی، غربالگری آزار بود. تجزیه و تحلیل آماری با نسخه 14 نرم افزار SPSS و آزمونهای کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک انجام گرفت.
    یافته ها
    فراوانی کلی همسرآزاری در این پژوهش 7/59 درصد بود. (تحصیلات، شغل، تجربه آزار در کودکی، شاهد خشونت والدین بودن، سوء مصرف مواد و سیگار) در زن یا شوهر و بارداری بدون برنامه و مراقبت های ناکافی دوران بارداری با همسرآزاری در دوران بارداری ارتباط معنی داری داشتند (05/0‍ p<).
    نتیجه گیری کلی: مواجهه بیش از نیمی از زنان با همسرآزاری لزوم شناسایی و حمایت از زنان باردار آزار دیده را مطرح می سازد، لذا پیشنهاد می شود در دوران بارداری علاوه بر مراقبت های معمول، غربالگری همسرآزاری با اولویت دادن به زنان باردار مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: همسرآزاری، دوران بارداری، زنان باردار
  • محسن حجت، جعفر محبی، وحید ناظری، مریم چرخ انداز صفحه 73
    زمینه و هدف
    هدف نهایی سیستم های درمانی رسیدگی کافی علمی و عملی به بیماران و جلب رضایت آنان و خانواده هایشان می باشد. طبق نظرات صاحب نظران در باب اهمیت بررسی رضایت مندی مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و با توجه به تحقیقات انجام شده، همچنین روشن شدن مسیر حرکت کلی سازمان، مطالعه حاضر با هدف «تعیین رضایت مندی کارکنان و بیماران در بیمارستان مطهری جهرم» در سال های 1384و 1386 انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی بود. تعداد نمونه آماری در هر سال شامل 136 نفر کارکنان و 198 نفر بیمار و همراه بیمار بودند که حداقل چهار روز در بیمارستان حضور داشتند. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف طی یک ماه جمع آوری شد. جمع آوری داده ها به کمک پرسشنامه محقق ساز و با روش مصاحبه انجام گرفت. جهت کسب روایی از روش صوری و محتوایی و به منظور کسب پایایی از روش آزمون مجدد استفاده شد. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS به کمک آزمون های آماری کای دو و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    رضایت کلی کارکنان در سال 86 نسبت به سال 84 (94/2%) افزایش داشت، اما همچون سال 84 در حد متوسط ارزیابی گردید. تحلیل با کمک آزمون آماری اسپیرمن (p<0.05) نشان داد، هرچه سابقه خدمتی بالاتر رود رضایت شغلی بیشتر می شود.
    رضایت مندی کلی مراجعه کنندگان در سال 86(99/98%) نسبت به سال 84 (9/90%)، (09/8 %) افزایش داشت. بین دو متغیر جنس و اعتماد به کارکنان ارتباط معنا دار آماری به کمک آزمون کای دو وجود داشت (p<0.05) مشتریان زن اعتماد بیشتری پرستاران و پزشکان داشتند. ارتباط میان دو متغیر سطح تحصیلات و رضایت مندی به کمک آزمون کای دو نشان داد که هرچه تحصیلات بیشتر باشد، رضایت مندی از زمان، نتایج درمانی و رضایت مندی کلی کمتر خواهد بود (p<0.05). نتیجه گیری کلی: هر چند بررسی در طول این دو دوره نشان دهنده افزایش رضایت مندی کارکنان و بیماران بوده اما این افزایش از رشد مناسبی برخوردار نمی باشد و بیمارستان باید برنامه ای جامع برای تضمین کیفیت خدمات تهیه نماید.
    کلیدواژگان: کارکنان - بیماران، رضایت مندی
|
  • Masoumeh Pourmohsen, Akram Zoneamat Kermani, Simin Taavoni, Agha Fatemeh Hosseini Page 8
    Background And Aim
    Premenstrual syndrome is a common disorder of premenopausal women affecting up to 95% of women. Sometimes psychological, behavioral and physical symptoms of premenstrual syndrome are so severe that interferes with normal life activities and interpersonal relationships. The aim of the study was to examine the effect of combined calcium and vitamin E consumption on premenstrual syndrome in female students of Iran University of Medical Sciences.
    Material And Method
    In this three-blinded randomized placebo controlled trial, 87 students with diagnosis of premenstrual syndrome were recruited and randomly allocated to either receiving combined calcium and vitamin E or placebo. They completed rating scale of premenstrual syndrome parallel to three cycles of menstruation before intervention and three cycles of menstruation during drug consumption. Paired t-test and independent t-test were used to analyze data.
    Results
    The findings showed that severity of symptoms reduced in 56% of students consuming combined calcium and vitamin E and completely disappeared in some of cases. Placebo caused 30% reduction in symptoms. Statistically significant differences were found between treatment and placebo groups (p=0.003, df=86, t=2.10).
    Conclusion
    Combined calcium and vitamin E consumption was effective to reduce symptoms of premenstrual syndrome. More studies in this field is recommended to find out the effect of daily consumption of combined 1000 mg calcium and 400 UI vitamin E by women who suffer from premenstrual syndrome in order to promote their quality of life.
  • Nahid Aghebati, Eisa Mohammadi, Zahra Pour Esmaeil Page 15
    Background And Aim
    Diagnosis of cancer and its special treatment produces complications such as anxiety and stress. One the important roles of nurses is managing these complications. This study was conducted to examine the effect of relaxation on anxiety and stress of hospitalized cancerous patients.
    Material And Method
    This was a quasi-experimental study conducted in 2005 with two groups of cancerous patients at Imam Khomeini Hospital. The subjects were randomly allocated to either experimental (N=30) or control (N=30) group. Patients in experimental group performed relaxation together with researcher for 5 consecutive days in morning within 20-25 minutes. Before and after intervention, the patients’ vital signs (blood pressure, pulse, respiration) were measured and recorded. In control group, patients’ vital signs were measured and recorded only at the time after intervention for experimental group. Data was gathered by a tool including demographic questionnaire and DASS-21. In both groups, anxiety and stress were measured by DASS-21 questionnaire before and after 5 sessions of experimental group. Data was analyzed by SPSS-11.5 using Chi-square and t-student tests.
    Results
    In experimental group, relaxation decreased the mean score of anxiety from 8.2 ± 4.2 to 7.4 ±4.07 and also decreased the mean score of stress from 11.8±5.7 to 10.6±5.2. In control group, the mean score of anxiety changed from 8.3±4.3 to 9.6±5.4 and the mean score of stress changed from 10.5±5.2 to 11.9±5.4. There was a statistically significant difference between two groups (P≤0.001). Also, the mean scores of systolic blood pressure, pulse rate and respiration rate in experimental group were significantly increased after intervention (p<0.05).
    Conclusion
    The results showed that cancerous patients can control their stress and anxiety by using non-pharmacologic methods such as relaxation
  • Nafiseh Sadat Nekuei, Sharareh Davazdah Emami Page 23
    Background And Aim
    Today, there is a lot of knowledge about care of diabetic pregnant women. Optimal care, before and during pregnancy is a suitable method to minimize the complications of diseases. Heath care providers are the important agents to deliver preconception care. The aim of this study was to understand lived experience of health care providers about preconception care for diabetic women.
    Material And Method
    This was a qualitative study with phenomenological approach in which 15 health care providers working in public and private centers in Isfahan, were selected by purposive sampling and in-depthly interviewed. Data analyzed was done by 7-stages Colaizzi's phenomenological method.
    Results
    According to experiences of health care providers, perfocmance and characteristics of health care system is important for high quality preconception care of diabetic women. Also, the results showed that knowledge of health care personnel about preconception care of diabetic women were not suitable. Findings (according to the experiences of participants) were classified into 3 main concepts: 1) Knowledge and attitude of personnel, 2) education of personnel, and, 3) health care system.
    Conclusion
    Continuous education for personnel and creating a suitable system to deliver preconception care for diabetic women is necessary.
  • Abbas Ebadi, Monireh Anoosheh, Fatemeh Alhani, Zahra Farsi, Mahmoud Najafi-Kalyani Page 33
    Background And Aim
    Education as a continuous and dynamic process can be analyzed through educational pathology to identify problems and barriers and to plan applicable strategies. The aim of this study was to determine factors influencing Health Assessment Course in Bachelor of Science nursing program.
    Material And Method
    This is a qualitative study with thematic analysis method in which face-to-face semi-structured interviews and focus group was used to collect data from a purposeful sample of 17 participants, 14 nursing students and 3 nursing instructors in Baghiatallah nursing faculty. Content analysis was used to analyze data.
    Results
    Data showed that barriers in Health Assessment Course presentation were in educational planning, environmental equipments of nursing school and hospital, nursing instructor and evaluation methods.
    Conclusion
    Regarding the barriers, we should focus on nurse's roles in real situations to make this course applicable. Also, reinforcing present educational system and continuing education of instructors and clinical nurses would minimize problems.
  • Reza Zeighami Page 42
    Background And Aim
    Philosophy of Gilles Deleuze is one of the most important and influential philosophies in the 20th century. Aim of this article is to discuss rhizomatic thought in nursing. This is the first of two papers, explaining philosophical bases of rhizomatic thought.
    Material And Method
    A literature search was conducted using CINAHL, Proquest, PsychINFO, Social Sciences Index, Sciencedirect, scopus, and MEDLINE databases and the keywords " rhisom" and "nursing". Articles from each of these databases were examined to identify major themes, areas of agreement and disagreement across disciplines.
    Results
    A comperhensive and authenticative philosopher more than deleuz could not be found in contemporary. He always tried to review and restore philosophical bases and also to create new concepts.
    Conclusion
    Deleuze is important in philosophical thought for two reasons: first, he after review of previews works create a new approach and second, open new horizons to philosophy.
  • Farzaneh Zighaimat, Abas Ebadi, Ali.Akbar Karimi-Zarchi, Nastaran Moradi, Zahra Hajiamini, Soudabeh Mehdizadeh Page 50
    Background And Aim
    Coronary artery disease (CAD) is the most prevalent cardiovascular disease (CAD) and the leading cause of mortality in industrialized and developing countries. It is also the first cause of mortality in Iran. People with CAD need changes in lifestyle, because the disease is chronic.. In this study health belief model (HBM) as one of the theories related to changing lifestyle is used to change behaviors related to dietary performance in Coronary Artery Bypass Graft (CABG) patients. The aim of this study was to examine the effects of education based on health belief model on dietary behavior of Coronary Artery Bypass Graft patients
    Material And Method
    In this quasi- experimental study, 64 CABG patients were recruited through purposive sampling and randomly assigned to either control or experimental group. Data gathering tools included questionnaire and checklist. At first, questionnaire and checklist were completed by subject in both groups. Then, the educational protocol was implemented for experimental group. They also took education notes. Two months after the intervention, questionnaire and checklist were completed again by subject in both groups.
    Results
    There was a significant improvement in knowledge level, perceived severity, benefits, barriers, and total performance about dietary in experimental group (P<0.05). A statistically significant correlation was found between dietary performance of both group and age, educational degree, and family history variables, meaning that patients with greater age and level of education and positive family history had better dietary performance. (P<0.05). There was also a statistically significant correlation between family history and components of the HBM (perceived severity, benefits and barriers) in trial group, meaning that patients with positive family history had better perception about disease, benefits of dietary performance and perceived barriers (P > 0.05).
    Conclusion
    Education based on HBM leads to improving knowledge level, perceived severity and benefits and deceived barriers and eventually, dietary performance.
  • Sorour Dortag-E-Raberi, Robabeh Shekarabi, Mah Monir Baniassad, Agha Fatemeh Hosseine Page 61
    Background And Aim
    Abuse during pregnancy is the most common reproductive health problem. Rregarding the importance of mother's health promotion, the present study was conducted to determine the prevalence of spouse abuse and associated individual and pregnancy factors among pregnant women attending to health care centers of Western Tehran in 2007.
    Material And Method
    In this cross sectional study, 370 pregnant women, attending in selected health care centers were selected consecutively from February to April in 2007. The data collection tool consisted of associated factors questionnaire and "Adopted Standard Tool" (A.A.S). Data were analyzed using SPSS 14 software, descriptive statistics, and logistic regression.
    Result
    In all, 59.7% of the women reported spouse abuse during pregnancy. Education, occupation, abuse during childhood, witnessing conflict between their parents, drug abuse and cigarette smoking in wife or her husband, and inadequate prenatal care and unplanned pregnancy were significantly associated with abuse (p≤0.05).
    Conclusion
    It is necessary to plan visits screening for abuse. Women with inadequate prenatal care and unplanned pregnancy should be viewed as pivotal priorities for screening, prevention and support.
  • Mohsen Hojat, Jafar Mohebi, Vahid Nazari, Maryam Charkh-Andaz Page 73
    Background And Aim
    The ultimate goal of health care systems is to deliver scientific and practical care to patients and their families and to make them satisfied of the services. Regarding the importance of patients and families satisfaction, this research was designed to determine personnel and patients satisfaction in Jahrom Motahari hospital in 2005 and 2007.
    Material And Method
    In this cross-sectional study, purposeive sampling was done one month in 2005 and also one month in 2007. The sample in each year was consisting personnel (136) and patients with minimum 4 days hospitalization (198). A questionnaire made by researcher was used to gather data. Face and content validity and reliability of the questionnaire were established. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    Total personnel satisfaction in 2007 had 2.94% increases when compared with that of 2005, but, remained in moderate level. The findings showed a statistically significant positive relationship between years of work and job satisfaction. Total patient satisfaction in 2007 (98.99 %) had 8.09% increases relative to 2005 (90.9%). A statistically significant relationship was seen between patients gender and their trust to personnel (p≤0.05), meaning that female patients had more trust to nurses and physicians than male patients. There was a statistically significant negative relationship between patient's level of education and satisfaction (p≤0.05).
    Conclusion
    Albeit patients and personnel satisfaction had an incremental trend, this increase was not enogh. Hospitals should make a holistic plan for quality assurance of services.