فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 84 (آبان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا محجل اقدم، هادی حسنخانی، وحید زمانزاده، سعید خامنه، سارا مقدم* صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    توسعه روز افزون کیفیت گرایی و مشتری محوری در خدمات بهداشتی، از طریق بازخورد مداوم انتظارات بیماران و بهبود مستمر نحوه ارائه خدمات میسر می شود. هر چند اکثر پرستاران و دانشجویان پرستاری از ابعاد اخلاقی کارشان و اهمیت آن اطلاع دارند، اما نگرانی اصلی در مورد توانایی به فعل درآوردن جنبه های اخلاقی در بالین است. لذا در این پژوهش، عملکرد پرستاران به آیین اخلاق پرستاری ایران از دیدگاه بیماران مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی در سال 1391 با مشارکت 500 بیمار بستری در بخش های داخلی-جراحی مراکزآموزشی-درمانی تبریز و با نمونه گیری آسان انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس آیین اخلاق پرستاری ایران گردآوری و با نرم افزار آماری SPSS نسخه 13 و آمار توصیفی و استنباطی، آزمون های t مستقل، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    اکثریت بیماران، مرد، متاهل، دارای تحصیلات در سطح دبیرستان و سابقه بستری بوده و در بخش های جراحی بستری بودند. از دیدگاه بیماران، 8/41 درصد پرستاران در سطح اول (خوب)، 8/51 درصد در سطح دوم (متوسط) و 4/6 درصد در سطح سوم (ضعیف) به آیین اخلاق پرستاری ایران عمل کردند.
    نتیجه گیری کلی: یافته های این مطالعه می تواند مدیران پرستاری را در طراحی برنامه های ترویجی و مدیریتی جهت بهبود رعایت اصول اخلاق پرستاری و اعتلای حقوق و در نهایت جلب رضایت بیمار رهنمون سازد.
    کلیدواژگان: عملکرد پرستار، دیدگاه بیمار، آیین اخلاق پرستاری ایران
  • سعیده حیدری*، لیلا محمد قلی زاده، زهرا قره بوقلو صفحات 12-23
    زمینه و هدف
    حجامت از شاخه های طب مکمل برای درمان و پیشگیری از بیماری و از ارکان مهم طب اسلامی و سنتی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت حجامت در شهر قم و آگاهی افراد نسبت به قوانین آن در سال 1390انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی و مقطعی با روش نمونه گیری خوشه ایبر 400 نفر از افراد مراجعه کننده به مراکزحجامت شهر قم در سال 1390انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته اطلاعات دموگرافیک و مربوط به حجامت و آگاهی از قوانین آن جمع آوری و با استفاده از SPSS نسخه 18 و آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    سن اولین مراجعه اغلب افراد شرکت کننده (5/31%) 30-20سالگی بود و 31% آن ها به همراه حجامت از گیاه درمانی هم استفاده می کردند. شایع ترین علت انجام حجامت حفظ سلامتی بود (3/43%) و 61% آنها به بیماری مزمن مبتلا بودند. 5/38% افراد سالانه یک بار برای حجامت مراجعه می کردند و به میزان زیادی (75/49%) از اثرات حجامت راضی بودند. 75/71% افراد دسترسی ساده به این روش را مهمترین علت انتخاب حجامت و 00/58% افراد توصیه اطرافیان را شایع ترین راه آشنایی با این روش درمانی بیان کردند. افراد بیشتر (5/59%) بین دو کتف شان را حجامت می کردند. اکثر افراد در مورد قوانین زمانی انجام حجامت اطلاعات دقیقی نداشتند. 25/46 افراد درمورد استحمام بعد از حجامت اطلاعات صحیحی داشتند. 5/97% افراد بعد از حجامت دچار هیچ عارضه ای نشدند.
    نتیجه گیری کلی: با توجه به توصیه های موکد دینی بر انجام حجامت، میزان بالای رضایت افراد از حجامت و دسترسی آسان به آن، توصیه می شود آموزش مردم توسط افراد حرفه ای در مورد آداب و قوانین حجامت، و مزایای آن در پیشگیری و درمان بیماری ها مورد توجه قرار گیرد. انجام مطالعاتی در رابطه با تاثیر حجامت بر بیماری های مختلف مثل دردهای عضلانی، آسم و آلرژی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: حجامت، قوانین حجامت، آگاهی، طب مکمل و جایگزین
  • صدیقه صلواتی، طناز فانوسی*، دانیال دهقان، حامد تابش صفحات 24-33
    زمینه و هدف
    سازمان های مراقبت سلامت در جهت ارتقای کیفیت خدمات توجه روز افزونی به مساله ایمنی بیمار پیدا کرده اند و فرهنگ ایمنی بیمار شرط کلیدی برای بهبود ایمنی بیمار است. هدف این مطالعه تعیین و مقایسه فرهنگ جاری ایمنی بیمار از دیدگاه پرستاران در بیمارستان های دانشگاهی و خصوصی شهر اهواز می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 142 نفر پرستار از سه بیمارستان خصوصی و پنج بیمارستان دانشگاهی شهر اهواز به روش تصادفی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه تعیین فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستانها (HSOPSC) جمع آوری شد. بخش اول پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیکی و سازمانی پرستاران و بخش دوم دارای تعداد 42 سوال است که 12 بعد فرهنگ ایمنی بیمار را مورد ارزیابی قرار می دهد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل در نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین درصد پاسخ های مثبت به پرسشنامه فرهنگ ایمنی در بیمارستان های دانشگاهی و خصوصی به ترتیب برابر (16% 8/55%) و (15% 3/56%) بود. نقاط قوت فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستان های دانشگاهی سه بعد یادگیری سازمانی و بهبود مداوم (54/71%)، کار تیمی درون واحد های بیمارستان (03/76%)، پاسخ غیر تنبیهی در مواقع رخ دادن خطا (1/81%) و در بیمارستان های خصوصی دو بعد یادگیری سازمانی و بهبود مداوم (14/72) و پاسخ غیر تنبیهی در مواقع رخ دادن خطا (5/83) بود. از بین ابعاد نیازمند بهبود، کمترین امتیاز فرهنگ ایمنی در بیمارستان های دانشگاهی مربوط به بعد ارتباطات و ارائه بازخورد در رابطه با خطاها (7/26%) و در بیمارستان های خصوصی بعد انتقال بیمار در بیمارستان و تبادل اطلاعات مربوط به وی مابین واحدها (87/33 %) می باشد. اغلب پرستاران (3/66% بیمارستانهای دانشگاهی و 2/68% بیمارستانهای خصوصی) هیچ گزارشی را در زمینه حوادثی که در 12 ماه گذشته به وقوع پیوسته به سرپرست بخش ارائه نداده اند و تفاوت آماری معناداری بین فرهنگ ایمنی بیمارستان های دانشگاهی و خصوصی وجود ندارد.
    نتیجه گیری کلی: اقدامات مدیران برای بهبود ایمنی، ارائه بازخورد در رابطه با خطاها، زمینه سازی برای تناوب گزارش دهی حوادث و تبادل اطلاعات مربوط به بیمار در بیمارستان های تحت مطالعه جهت ارتقای فرهنگ ایمنی بیمار ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، فرهنگ ایمنی، بیمارستان، پرستاران
  • علی فرهادی، یزدان موحدی*، معصومه نعلچی، مهری دارایی، رضا محمدزادگان صفحات 34-43
    زمینه و هدف
    محققان علوم انسانی و به ویژه روانشناسی صنعتی و سازمانی از مدت ها پیش به اهمیت تعارض کار- خانواده به عنوان پایه ای اساسی و ضروری در اثربخشی فرآیندهای سازمانی و رضایت شغلی افراد پی برده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین تعارض کار – خانواده با فرسودگی شغلی و تمایل به ترک شغل در پرستاران زن شاغل در بیمارستانهای دانشگاهی خرم آباد صورت گرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران زن شاغل در بیمارستانهای دانشگاهی خرم آباد می باشند. تعداد نمونه در این تحقیق 220 نفر برآورد شد و با استفاده از روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه تعارض کار - خانواده (Neet and Meyer، 1996)، پرسشنامه فرسودگی شغلی (،1981 Maslakh and Jackson) و پرسشنامه ترک شغل (،1979 Kamant) استفاده شده است. اطلاعات جمع آوری شده به کمک روش های آماری توصیفی و روش های آماری استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین تعارض کار - خانواده و فرسودگی شغلی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (01/0 >P). بین تعارض کار - خانواده و ابعاد فرسودگی شغلی یعنی خستگی هیجانی، مسخ شخصیت، عدم موفقیت فردی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (01/0> P)؛ و همچنین تعارض کار-خانواده تمایل به ترک شغل را در پرستاران زن شاغل در بیمارستان های دانشگاهی خرم آباد پیش بینی می کند (01/0 > P).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته های پژوهش، انجام بررسی ها و اقدامات مداوم برای جلوگیری از فرسودگی بیشتر پرستاران و ترک حرفه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، تمایل به ترک شغل، تعارض کار، خانواده
  • زهرا طاولی*، نادره طایی، مهدی صفری، رویا حاجی محمد، حدیث رستاد صفحات 44-52
    زمینه و هدف
    موربیدیتی نوزادی مرتبط با سن بارداری یکی از مشکلات اساسی طب نوزادان می باشد و با روند رو به افزایش میزان سزارین، زمان بندی مناسب در ختم بارداری از اهمیت شایانی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه تعیین موربیدیتی نوزادی مرتبط با سن بارداری در سزارین های ترم غیر اورژانس بود.
    روش بررسی
    مطالعه ازنوع بررسی مقطعی بود که از تیر تا مهر ماه 1390 در بیمارستان عسلی خرم آباد انجام شد. نمونه ها شامل 250 خانم باردار بود که تحت سزارین غیر اورژانسی قرار گرفتند و به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. اطلاعات از طریق مصاحبه با بیمار و مشاهده وضعیت نوزاد در اطاق عمل و بخش نوزادان به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده آزمون آنالیز واریانسیک سویه، آزمون کروسکال والیس و کای دو و از طریق از نسخه 10 SPS S انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 14 % از سزارین ها در 37 هفته حاملگی، 2/31 % در 38 هفته و 8/54 % در 39 هفته حاملگی انجام شدند. میزان موربیدیتی نوزادی شامل تاکی پنه گذرای نوزادی، دیسترس تنفسی، سپسیس، هیپوگلیسمی و هیپر بیلی روبینمی در 37 هفته حاملگی 3/34 درصد، در 38 هفته 9 درصد و در 39 هفته 7/0 درصد بود. بروز مشکل تنفسی شامل تاکی پنه گذرا و دیسترس تنفسی در 37 هفته حاملگی 5/31 درصد، در 38 هفته 1/5 درصد و در 39 هفته حاملگی 7/0 درصد بود.
    نتیجه گیری کلی: یافته ها نشان داد که ختم بارداری در سن بارداری 37 هفته با احتمال بروز موربیدیتی نوزادی بیشتری از جمله مشکلات تنفسی نسبت به سزارین در 38 و 39 هفته حاملگی همراه می باشد. انجام مطالعاتی با حجم نمونه بیشتر جهت دستیابی به نتایج قطعی تر و مطالعاتی در مورد راهکارهای کاهش این سزارین ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سن حاملگی، موربیدیتی نوزادی، موربیدیتی تنفسی، سزارین
  • گیتی ستوده*، فرخنده شریف، زینت محبی، ابوالحسن فرامرزی، حمیدرضا طباطبایی صفحات 53-62
    زمینه و هدف
    ترس از ناشناخته ها قبل از عمل جراحی باعث می شود کودکان درد بیشتری را بعد از جراحی تجربه کنند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخلات روانی – آموزشی بر درد و بازگشت به فعالیت طبیعی کودکان بعد از عمل جراحی برداشتن لوزه ها در شهر شیراز انجام گرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه شبه تجربی است. با نمونه گیری ساده و سیستماتیک، 199 نفر از کودکان 12-9 ساله که جهت عمل جراحی برداشتن لوزه ها به بیمارستان شهید دستغیب شیراز مراجعه کرده بودند انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند (99 نفر گروه مداخله و 100 نفر گروه کنترل) و مداخلات روانی – آموزشی قبل از عمل در قالب یک جلسه 45 دقیقه ای برای گروه آزمون اجرا شد. جهت بررسی درد نمونه ها، مقیاس درجه بندی درد به کار رفت و برای بررسی بازگشت به فعالیت طبیعی از پرسشنامه استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 11انجام گردید و از روش های آماری توصیفی و آزمونهای تحلیلی معنی داری تی تست، مجذور کای، طرح اندازه گیری های مکرر همراه با آزمون ال اس دی جهت مقایسه دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد مداخلات روانی – آموزشی باعث برگشت سریعتر کودکان به فعالیت طبیعی می شود (05/0 P<) اما تاثیر آن بر درد بعد از عمل کودکان از نظر آماری معنی دار نیست (316/0 = P) نتیجه گیری کلی: این پژوهش ارتباط معنی داری را میان مداخلات روانی – آموزشی و کاستن از درد بعد از عمل جراحی برداشتن لوزه ها نشان نداد اما می تواند باعث بازتوانی سریعتر کودکان بعد از جراحی شود.
    کلیدواژگان: مداخلات روانی، درد، کودکان، عمل جراحی برداشتن لوزه ها
  • نرجس خاتون خطیبی*، صنم احمدی کومله، هایده ممی یانلو، نوشین عباسی ابیانه صفحات 63-70
    زمینه و هدف
    مطالعات لزوم فراهم نمودن راهکارهای حمایتی در خصوص بیماران افسرده یا مضطرب پس از جراحی عروق کرونر را پیشنهاد می کنند؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی درک شده و اضطراب و افسردگی قبل و بعد از جراحی در بیماران تحت عمل پیوند عروق کرونر در سال 1392انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی- تحلیلی به شیوه نمونه گیری در دسترس بر روی 105 بیمار تحت جراحی پیوند عروق کرونر بستری در بیمارستان شهید دکتر لواسانی در سال 1392 انجام شد. پس از تکمیل پرسشنامه های ادراک حمایت اجتماعی، اضطراب و افسردگی بک و تقسیم بیماران به سه گروه حمایت اجتماعی پایین، متوسط و بالا، یک هفته پس از جراحی، مجددا پرسشنامه های اضطراب و افسردگی تکمیل شد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های توصیفی و تحلیلی کای دو، تی مستقل و آنالیز واریانس ارزیابی گردید.
    یافته ها
    اکثریت بیماران مرد (2/55%) و متاهل (83 %) بودند. میانگین حمایت اجتماعی درک شده بیماران 49/57، و میانگین افسردگی قبل و بعد از عمل به ترتیب 6 ± 62/13 و 88/7 ± 97/16 و میانگین اضطراب قبل و بعد از عمل به ترتیب 95/8 ± 8/21 و 49/7 ± 79/17 بدست آمد. بین نمره افسردگی و اضطراب بیماران در سه گروه با ادراک حمایتی پایین، متوسط و بالا تفاوت معناداری از نظر آماری وجود داشت(000/0 =P). به عبارتی میانگین افسردگی و اضطراب قبل و بعد از عمل بیمارانی که دارای ادراک حمایتی پایین بودند بالاتر از دو گروه دیگر بود.
    نتیجه گیری کلی: بین میزان افسردگی و اضطراب با میزان حمایت اجتماعی درک شده در بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر ارتباط معنی داری وجود دارد، لذا انجام اقداماتی در راستای شناسایی منابع حمایتی مددجو و ارتقاء آن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، حمایت اجتماعی درک شده، جراحی بای پس عروق کرونر
  • منصور بیرامی، معصومه موحدی*، یزدان موحدی، امیر عزیزی، علی رحیمی صفحات 71-79
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش عوامل شخصیتی در سبب شناسی سردرد میگرنی به عنوان یکی از شایع ترین علامت های عصبی و شکایت های طبی؛ هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین علایم سردرد میگرن با عامل های شخصیتی در پرستاران بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه پرستاران زن شاغل در بیمارستان های دانشگاهی خرم آباد بود و تعداد نمونه با استفاده از روش تصادفی طبقه ای و فرمول کوکران 180 نفر برآورد شد. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه عامل های شخصیتی NEO و علایم سردرد میگرن نجاریان استفاده شد. روایی ملاکی و پایایی پرسشنامه عامل های شخصیتی NEO به ترتیب 66/0 و 78/0 و پایایی پرسشنامه سردرد میگرن 80/0 برآورد شد. اطلاعات جمع آوری شده به کمک روش های آماری توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و روش های آماری استنباطی شامل ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و کلیه مراحل توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 محاسبه گردید.
    یافته ها
    همبستگی معناداری بین عامل های شخصیتی و علایم سردرد میگرنی وجود داشت. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که عامل های شخصیتی می توانند 42 درصد واریانس سردردهای میگرنی را در پرستاران تبیین کنند و در سطح 01/0 P< معنادار می باشد.
    نتیجه گیری کلی: با توجه به اینکه سردرد میگرن از طریق عامل های شخصیتی قابل پیش بینی است؛ این یافته می تواند مبنایی برای بررسی های بیشتر و انجام مداخلات پیشگیرانه و درمانی برای پرستاران مبتلا به میگرن قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عامل های شخصیتی، سردرد میگرن، پرستاران
|
  • A. Mohajjel Aghdam, H. Hassankhani, V. Zamanzadeh, S. Khameneh, S. Moghaddam * Pages 1-11
    Background and Aim
    Increasing quality improvement and customer orientation in health services results from continuous feedback of patients'' expectations and enhancement of service delivery. Although most nurses and nursing students are aware of ethical dimensions of their profession and its importance، the main concern is about their ability to respect ethical aspects of clinical act. In this study، nurses'' performance on Iranian nursing code of ethics was studied from patients'' perspective.
    Material and Methods
    It was a descriptive study that was conducted in 2012. The sample consisted of 500 hospitalized patients in medical-surgical wards of Tabriz teaching hospitals. Data was collected by a researcher-made questionnaire based on Iranian nursing code of ethics and analyzed using Descriptive and inferential statistics، independent t -test، ANOVA and Pearson correlation coefficient by SPSS -PC (v. 13).
    Results
    The majority of patients were male، married، at high school level of education، and hospitalized in surgical wards، with a history of previous hospitalization. Nurses’ performance on Iranian nursing code of ethics was good (first level) in 41. 8% of cases، moderate (second level) in 51. 8% of cases and low (third level) in 6. 4% of cases from patients’ perspective.
    Conclusion
    The findings would act as a guide for nurse managers to design programs for improving respect to nursing code of ethics، consideration of patients'' rights and patient satisfaction.
    Keywords: Nurse's performance, Patient's perspective, Iranian nursing ethic codes
  • S. Heidari *, L. Moohammad, Gholizade, Z. Gharh, Boghloo Pages 12-23
    Background And Aim
    cupping as a branch of complementary medicine for treatment and prevention of disease is accounted as pillars of Islamic and traditional medicine. This study aimed to determine the status of cupping in the city of Qom and the community knowledge of its rules in 2011.
    Material and Methods
    It was a descriptive, cross-sectional study. The sample- individuals referred to the cupping centers of Qom city in 2011 (n=400) - was recruited by cluster - systematic sampling. Data was collected using a researcher - made questionnaire and analyzed by descriptive statistics using S PSS-PC (v. 18).
    Results
    Age at first visit for most part of the sample (31.5%) was 30-20 year old and 31% of them have been using herbal therapy along with cupping. The most common reason to perform cupping was for health (43.3%) and 61% of them suffered from chronic diseases. Among the sample, 38.5% had an annual visit for cupping and were very satisfied with the effects of cupping (49.75%). For 71.75% of the sample, easy access to cupping was the most important reason for its selection and for 58 % of participates others’ recommendations was the most common reason. The most common site of cupping was in scapular area (59.5%). Most of sample had no accurate information about the principles of cupping. Of the sample, 42.25% had correct information about bathing after cupping. No complications were seen after cupping for 97/5% of them.
    Conclusion
    Regarding the corroborated religious recommendations about cupping, high satisfaction of people and its ease of access, educating people by professionals about the rules and mores of cupping and its advantages in the prevention and treatment of diseases is recommended. Future studies about the effect of cupping for various diseases, such as muscle pain, asthma and allergies are also recommended.
    Keywords: phlebotomy, phlebotomy rules, Awareness, complementary, alternative medicine
  • S. Salavati, T. Fanoosi *, D. Dehghan, H. Tabesh Pages 24-33
    Background and Aim
    Health care organizations have growing recognition to patient safety for improving the quality of services. The main requirement to improve patient safety is patient safety culture. The aim of this study was to determine the current patient safety culture from the perspective of nurses working in university and private hospitals of Ahvaz city.
    Material and Methods
    In this analytic cross-sectional study, 142 nurses working in five academic and three private hospitals in Ahvaz city were randomly selected. Data was collected by Hospital Survey on Patient Safety Culture questionnaire (HSOPSC). The first part of the questionnaire included nurses’ and organizational characteristics; the second part consisted of 42 questions to evaluate 12 dimensions of patient safety culture. Data was analyzed by descriptive statistics and independent T test using SPSS-PC (v.16).
    Results
    The average percentage of positive responses to patient safety culture questionnaire was %55.8 %16 and %56.3 %15 in academic and private hospitals respectively. The strengths of patient safety culture in academic hospitals were related to three dimensions of organizational learning-continuous improvement (71.54%), teamwork across hospital units (76.03%), and non-punitive response to errors (81.1%); and the strengths in private hospitals were related to the dimensions of organizational learning-continuous improvement and non-punitive response to errors. The lowest score of patient safety culture was related to communications and giving feedback about errors in university hospitals (26.7%), and patient transportation in hospital and communication among units in private hospitals (33.87%). Most nurses (68.2% in private and 66.3% in academic hospitals) have not reported any events to supervisor in the past 12 months. There was no statistically significant difference between academic and private hospitals in patient safety scores.
    Conclusion
    Managers actions to promote safety, giving feedback in response to errors, creating an appropriate context for reporting accidents and exchange of patient information in the studied hospitals seems to be crucial.
    Keywords: Patient safety, Safety culture, Hospital, Nurses
  • A. Farhadi, Y. Movahedi *, M. Nalchi, M. Daraei, R. Mohammadzadegan Pages 34-43
    Background and Aim
    It is a long time that human science researchers, especially industrial and organizational experts have noticed the importance of work-family conflict as a substantive and essential foundation for proficiency of organizational processes and job satisfaction. The aim of this study was determining the relationship between work - family conflict with job burnout and intention to leave among female nurses working in university hospitals of Khorramabad.
    Material And Methods
    It was a descriptive correlational study. The study population consisted of all female nurses working in university hospitals of Khorramabad city. The sample (n=220) was recruited by stratified random sampling method. Data was collected by Netemeyer (1996) Work-Family Conflict questionnaire, Maslach & Jackson (1981) burnout questionnaire and Kamant et al., (1979) turnover questionnaire and analyzed by descriptive statistics, and correlation coefficient Pearson and regression analysis using SPSS-PC (v. 19).
    Results
    There was a significant positive relationship between work-family conflict and burnout (P<0/01). There was also a direct relationship between work-family conflict and burnout dimensions (emotional exhaustion, depersonalization, and personal accomplishment) (P<0/01). Work-family conflict could also predict intention to leave among these female nurses (P<0/01).
    Conclusion
    Regarding the findings, more assessments and continuous interventions to prevent job burnout and turnover in nurses is necessary.
    Keywords: Job burnout, Intention to Leave Turnover, Work, family Conflict
  • Z. Tavoli *, N. Taee, M. Safari, R. Haji, Mohammad, H. Rastad Pages 44-52
    Background and Aim
    Neonatal morbidity is known as an important problem in neonatal medicine. Since there has been a noticeable increase in rates of cesarean sections compared to normal vaginal delivery, determining the best time of delivery is of paramount importance. The aim of this study was to determine the neonatal morbidity associated with gestational age in non-emergent cesarean sections.
    Material and Methods
    This cross-sectional study was performed in Asali Hospital-Khorramabad from July 2011 to October 2011. In this study, 250 pregnant women who underwent non-emergent cesarean section were studied. Data was collected through direct interviews with patients and observing the infants` condition in the operation room or neonatal unit at the hospital. Data analysis was carried out using ANOVA, Kruskal–Wallis and Chi-squared test s in SPSS-PC (v.10).
    Results
    In this study, 14 % of caesarean sections were performed at the 37th week of gestation, 3.2% at the 38th week and 54.8% at the 39th week. 34.3% of neonatal morbidity including transient tachypnea of newborn, Respiratory Distress Syndrome (RDS), sepsis, hypoglycemia, seizure and hyperbilirubinemia was observed at the 37th week of gestation, 9% at the 38th week, and 0.7% at the 39th week. Respiratory morbidity was estimated 31.5 % at the 37th week, 5.1% at the 38th week, and 0.7 % at the 39th week.
    Conclusion
    The findings showed that elective cesarean sections at the37th week of pregnancy led to higher rates of neonatal morbidity such as respiratory morbidity compared to cesarean sections at the 38th or 39th week. However, further research with a larger sample size is recommended in order to achieve more definitive results in this respect and other research about approaches to reduce these cesarean sections is also recommended.
    Keywords: Gestational age, Neonatal morbidity, Respiratory morbidity, Cesarean section
  • G. Setoodeh *, F. Sharif, Z. Mohebbi, A. Faramarzi, Hr Tabatabaee Pages 53-62
    Background and Aim
    Fear of unknowns before a surgery makes children to experience more pain after these procedures. This study was performed to examine the effect of preoperative psycho- educational interventions on postoperative pain and return to normal life in children undergoing tonsillectomy in Shiraz city.
    Material and Methods
    It was a quasi- experimental study. Convenience- systematic sampling was used to recruit 199, 9 - 12 years old children admitted for tonsillectomy to Dastgheib hospital in Shiraz city. They were randomly assigned to either experimental (n=100) or control group (n=99). The experimental group received psycho- educational interventions including a 45- minute session. Postoperative pain was assessed by Visual Analogue Scale (VAS) and return to normal activity was evaluated by a brief questionnaire. Data was analyzed by t-test, Chi-square test and repeated measurements design using SPSS-PC (v. 11).
    Results
    The results revealed that psycho-educational interventions results in rapid return to normal activity in experimental group (p < 0.05) but it has no statistically significant effect on post -operative pain (p= 0.316).
    Conclusion
    The study provided no empirical evidence in support of effectiveness of using psycho- educational interventions for reducing postoperative pain in children but it could be an effective method for rehabilitation of children after tonsillectomy.
    Keywords: Psychological intervention, Pain, Children, Tonsillectomy
  • Nkh Khatibi *, S. Ahmadikoumeleh, H. Mamianloo, N. Abbasiabyaneh Pages 63-70
    Background and Aim
    Providing protection strategies against depression or anxiety after coronary artery bypass surgery has been recommend by different studies. Accordingly this study was conducted to investigate the relationship between perceived social support and depression and anxiety before and after surgery in patients undergoing coronary artery bypass graft in 2012.
    Material and Methods
    This cross-sectional study was performed through convenience sampling with 105 patients undergoing coronary artery bypass graft admitted to the Dr. Lavasani hospital in 2012. After completing the perceived social support, anxiety and depression questionnaires, patients were assigned to three groups (low, medium and high social support); then One week after surgery, patients were again asked to complete questionnaires for depression and anxiety. Data were analyzed by descriptive and inferential statistical (chi-square, t-test and ANOVA) using SPSS-PC (v. 16).
    Results
    The majority of patients were male (55.2%) and married (83%). The mean score of perceived social support was 57.49, the mean score of pre and post- operative depression was 13.62± 6, 16.97± 7.88 respectively and the mean score of pre and post-operative anxiety was 21.8 ± 8.95, 17.79 ± 7.49 respectively. There was a statistically significant difference between the three groups of patients (low, medium and high perceived social support) in terms of depression and anxiety (P< 0.000). In other words, the mean depression and anxiety in patients with low perceived social support was higher than the other two groups.
    Conclusion
    There was a statistically significant relationship between perceived social support and depression and anxiety in patient undergoing coronary artery bypass grafts. Accordingly it seems crucial to recognize and improve these patients’ social support resources.
    Keywords: Anxiety, Depression, Perceived social support, Coronary artery bypass graft
  • M. Bayrami, M. Movahedi *, Y. Movahedi, A. Azizi, A. Rahimi Pages 71-79
    Background and Aim
    Considering the role of personality factors in the etiology of migraine headache as the most common neurological symptoms and medical complaints, this study aimed to determine the association between migraine symptoms and personality factors in nurses. Martial &
    Methods
    It was a descriptive correlational study. The study population consisted of all female nurses working in educational hospitals of Khorramabad, among them 180 were recruited through Cochran formula using stratified random sampling method. Data was collected by Inventory of Personality factors NEO and Najarian Migraine symptom questionnaires. The criterion validity and reliability of the NEO Personality Inventory was 0/66 and 0/78 respectively, and reliability of migraine questionnaire was 0/80. Data was analyzed by descriptive statistics including mean and standard deviation and also inferential statistics including correlation coefficient and regression analysis using SPSS-PC (v.16).
    Results
    A significant correlation was found between Personality factors and symptoms of migraine headaches. Multiple regression showed that personality factors explain 42 percent of the variance of migraine headaches in nurses (P< %5).
    Conclusion
    Considering the predictability of migraine headache by personality factors, the findings could be used as a basis for further research and preventive interventions for nurses with migraine.
    Keywords: Personality factors, Migraine Headaches, Nurse