فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 111 (اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الناز باغبان کریمی، سیما لک دیزجی*، وحید زمان زاده، هادی حسنخانی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    عفونت شایع ترین علت بستری بیماران تحت همودیالیز است که به دومین دلیل مرگ و میر آن ها تبدیل شده است. رعایت نکردن بهداشت توسط کارکنان شانس عفونت بیماران را افزایش می دهد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش روش های کنترل عفونت بر میزان آگاهی و عملکرد پرستاران شاغل در بخش های همودیالیز تبریز انجام شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی روی 48 نفر از پرستاران بخش همودیالیز تبریز در سال 1395 انجام شد. نمونه ها به دو گروه مداخله (27 نفر) و کنترل (21 نفر) تقسیم شدند. برای جمع آوری داده ها از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه آگاهی از کنترل عفونت و چک لیست عملکرد استفاده شد. مداخله آموزشی به صورت مستقیم، چهره به چهره همراه با ارائه بسته آموزشی بود. پرسشنامه و چک لیست قبل و بعد از مداخله در دو گروه تکمیل شد. داده ها با آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی با هم تفاوتی نداشتند. میانگین نمره آگاهی و عملکرد دو گروه مداخله و کنترل قبل و بعد از مداخله با هم تفاوت معنی داری نداشت. اما مداخله آموزشی منجر به افزایش نمره آگاهی (050/0P =) و عملکرد در ابعاد شستن دست ها (001/0P=)، ضدعفونی بخش (001/0P =)، استفاده از کاتتر (011/0P =) و تعبیه یا جداکردن سوزن در فیستول یا گرفت یا رگ مصنوعی (001/0P=) در گروه مداخله شد.
    نتیجه گیری کلی: آموزش، آگاهی و عملکرد پرستاران بخش همودیالیز را نسبت به کنترل عفونت ارتقاء می دهد. با توجه به اهمیت آگاهی و عملکرد پرستاران در مورد روش های کنترل عفونت، برگزاری دوره های آموزشی جهت ارتقای آگاهی و بهبود عملکرد آن ها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آموزش، کنترل عفونت، آگاهی، عملکرد، همودیالیز
  • زهرا عطایی، اکرم الله وردی، عاطفه دهنوعلیان*، آرزو اروجی صفحات 10-19
    زمینه و هدف
    امروزه متخصصان سلامت، سبک زندگی را یکی از مهم ترین عوامل موثر بر سلامتی می دانند که می توان با شناخت و مدیریت آن با بسیاری از عوامل خطرساز مرگ و میر مقابله کرد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین سبک زندگی و سلامت عمومی سالمندان در شهرستان نیشابور انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه مشاهده ای از نوع تحلیلی بود که در آن 150 سالمند شهرستان نیشابور در سال 1395 شرکت کردند. روش نمونه گیری تصادفی- خوشه ایچندمرحله ای بود. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات جمعیت شناختی، سبک زندگی و سلامت عمومی 28 سوالی (28-GHQ) بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که 7/84 درصد ازسالمندان دارای سبک زندگی متوسط و 58 درصداز نظر سلامت عمومی در سطح سالم بودند. براساس یافته ها نمره کل سبک زندگی با نمره کل سلامت عمومی رابطه مستقیم معنی داری داشت (05/0 (P<. همچنین نتایج حاکی از آن است که سن وتحصیلات با نمره کل سبک زندگی سالمندان رابطه معنی داری داشتند (05/0P<).
    نتیجه گیری کلی: یافته ها نشان می دهد که بین سبک زندگی و سلامت عمومی ارتباط معنی داری وجود دارد بنابراین شناسایی عوامل تاثیرگذار در سلامت عمومی افراد سالمند می تواند به سالمندان در درک پیامدهای بالقوه ناشی از عملکرد خود و نیز تشویق آنها به تغییر در سبک زندگی موثر باشد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، سلامت عمومی، سالمندان
  • لیلا ولیزاده، وحید زمان زاده، صفا علمی، عباس داداش زاده* صفحات 20-30
    زمینه و هدف
    اجتماعی شدن حرفه ای فرآیندی است که در آن فرد ارزش ها، هنجارها، رفتارها و مهارت های اجتماعی مناسب را کسب نموده و حس هویت و تعهد نسبت به یک رشته را درونی می سازد. این فرایند به صورت رسمی و غیر رسمی در دانشکده ها در طول تحصیل صورت می گیرد و با اتمام آموزش پرستاری و ورود به محیط کاری ادامه می یابد. مطالعه حاضر با هدف بررسی درک دانشجویان پرستاری در خصوص نقش مدرسان و موسسه در اجتماعی شدن حرفه ای آنها انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی تمامی دانشجویان پرستاری(175 نفر) در پایان ترم های دو، چهار، شش و هشت از دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1396 مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مشتمل بر مشخصات فردی اجتماعی، ویژگی های مدرسان و موسسه استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 13 و آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در اجتماعی شدن حرفه ای دانشجویان پرستاری، نقش مدرسان در حد متوسط به بالا و نقش موسسه در حد متوسط به پایین بود. از بین ویژگی های مدرسان؛ ویژگی های شخصیتی و رفتارهای آموزشی نمره بالاتری به خود اختصاص داد. در این مطالعه دلسوزی، ارتباط حرفه ای، آماده کردن دانشجویان برای مسئولیت های حرفه ای و ارتباط دادن موضوعات به ارزش های پرستاری از ویژگی های بارز مدرسان در اجتماعی شدن گزارش شد. درک دانشجویان از ویژگی های شخصیتی مدرسان با 023/0P=، ماهیت ارتباط با 002/0 P =و رفتارهای آموزشی 014/0 P =در ترم های مختلف تفاوت معنی داری با هم داشت. موسسه در اجتماعی شدن حرفه ای دانشجویان نقش خوبی نداشته، طوری که، فقط 19 نفر (1/13%) رضایت خود را از اجتماعی شدن اعلام نمودند.
    نتیجه گیری کلی: در این مطالعه درک دانشجویان از نقش مدرسان و موسسه در ترم های تحصیلی متفاوت بود و مشخص شد مدرسان نقش موثرتری نسبت به موسسه در اجتماعی شدن حرفه ای دانشجویان پرستاری ایفاء می نمایند. توصیه می شود نقش موسسه در اجتماعی شدن حرفه ای دانشجویان پرستاری بهبود یابد.
    کلیدواژگان: اجتماعی شدن، حرفه ای شدن، پرستار، دانشجویان پرستاری، موسسه
  • لیلا امینی، بهزاد قربانی*، هما صادقی اول شهر، زهرا رئوفی، منا مرتضی پور علیسرایی صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    ناباروری یک تجربه دردناک عاطفی- احساسی است که با استرس همراه می شود. هدف کلی این طرح تعیین ارتباط استرس ناباروری و مولفه های آن با حمایت اجتماعی درک شده در همسران مردان نابارور بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی که بر روی 83 نفر از همسران مردان نابارور و با استفاده از پرسشنامه استرس ناباروری Newton در سال های 95- 1394 انجام شد، استرس ناباروری و زیر مقیاس های آن شامل استرس اجتماعی، استرس جنسی، استرس ارتباطی، استرس سبک زندگی بدون فرزند و استرس نیاز به والد شدن تعیین شد. اطلاعات مربوط به حمایت اجتماعی درک شده نیز با استفاده از پرسشنامه FSSQ جمع آوری شد. سپس داده ها با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که در همسران مردان نابارور شرکت کننده در پژوهش، استرس ناباروری در حد متوسط بوده و حمایت اجتماعی با تمامی زیرمقیاس های نگرانی اجتماعی (01/0P<)، جنسی (001/0P<)، ارتباطی (001/0P<)، نگرانی از سبک زندگی بدون فرزند (01/0P<)، نیاز به والد شدن (05/0P<) و نمره کل استرس ناباروری (001/0P<) ارتباط معنی دار معکوسی داشت.
    نتیجه گیری کلی: به نظر می رسد صرف نظر از عامل مردانه یا زنانه ناباروری، زنان در موارد مواجهه با ناباروری دچار استرس می شوند و لیکن با افزایش حمایت اجتماعی درک شده در همسران مردان نابارور، میزان استرس کاهش می یابد. شاید بتوان با افزایش حمایت های اجتماعی در این زنان در بهبود وضعیت نگرانی و استرس آنان موثر بود.
    کلیدواژگان: ناباروری، استرس، حمایت اجتماعی، همسران
  • مهرناز احمدی*، مریم رسولی، مریم کرمی، عباس عباس زاده، سعید پورمنصوری صفحات 40-51
    زمینه و هدف
    مراقبت از کودک مبتلا به سرطان برای والدین یک تجربه اضطراب آور است و می تواند منجر به ایجاد بار مراقبتی در والدین شود. هدف این مطالعه تعیین بار مراقبتی والدین کودکان مبتلا به سرطان و عوامل مرتبط با آن بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی، 85 نفر از والدین کودکان مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش تهران به روش نمونه گیری در دسترس و بر اساس ویژگی های ورود، انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و بار مراقبتی بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی به شیوه گام به گام در نرم افزار آماری SPSS نسخه 19تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین بار مراقبتی والدین 83/9 ± 68/52 بود که 6/17درصد، 8/71 درصد و 6/10 درصد از والدین به ترتیب بار مراقبتی کم، متوسط و شدید را گزارش نمودند. آنالیز رگرسیون نشان داد که فاکتورهای مرتبط با بار مراقبتی والدین شامل نوع سرطان (ابتلا به لوکمی میلوئیدی حاد و سپس یوئینگ سارکوما)، تعداد بستری کودکان، وضعیت درآمد والدین و سن والدین بوده است. این متغیرها توانسته اند 58 درصد از تغییرات متغیر بار مراقبتی را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری کلی: نتایج این مطالعه نشان داد که بار مراقبتی در والدین کودکان مبتلا به سرطان در حد متوسطی است. سطح بالای بار مراقبتی در این والدین با نوع سرطان، افزایش تعداد بستری کودکان، درآمد پایین و سن کم والدین در ارتباط بود. بنابراین شناسایی عوامل موثر در بروز بار مراقبتی والدین و طراحی استراتژی های مناسب جهت کاهش این بار که بتواند منجر به بهبود عملکرد والدین در ارائه مراقبت به کودکان مبتلا به سرطان شود، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بار مراقبت، والدین، کودکان، سرطان
  • محسن ادیب حاج باقری*، نعیمه اشراقی آرانی صفحات 52-64
    زمینه و هدف
    مطالعات انجام شده در زمینه بررسی صلاحیت بالینی پرستاران و عوامل زمینه ای مرتبط با آن، نتایج متناقض و گاه دور از انتظاری داشته اند. با توجه به نقش صلاحیت های بالینی پرستاران در کیفیت مراقبت پرستاری، این مطالعه با هدف تعیین صلاحیت بالینی پرستاران شاغل در بیمارستان شهید بهشتی کاشان از دیدگاه خود آنها و سرپرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1396، صلاحیت بالینی 145 پرستار بخش های مختلف بیمارستان شهید بهشتی کاشان به روش خودارزیابی و نیز از دیدگاه 19 نفر از سرپرستاران آن بخش ها، بررسی شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه سنجش صلاحیت بالینی پرستاران بود که 73 مهارت مختلف پرستاری را در هفت حیطه شامل نقش ها و وظایف یاری رسانی، آموزش و راهنمایی، فعالیت های تشخیصی، موقعیت های مدیریتی، مداخلات درمانی، تضمین کیفیت و حیطه وظایف شغلی و سازمانی اندازه گیری می کند. سطح صلاحیت بر اساس مقیاس نمره دهی 100- 0 و میزان بکارکیری عملی مهارت های پرستاری در محیط بالینی بوسیله مقیاس چهار رتبه ای لیکرت تعیین و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه 13 استفاده شد.
    یافته ها
    پرستاران صلاحیت بالینی خود را با میانگین 08/67 و انحراف معیار 21/15 در سطح خوب و درصد بکارگیری مهارت های بالینی را 00/77 درصد با انحراف معیار 14/13، و سرپرستاران نیز صلاحیت بالینی پرستاران را با میانگین 24/78 و انحراف معیار 80/11 در سطح عالی بیان نمودند. یک رابطه مثبت بین صلاحیت بالینی پرستاران و میزان بکارگیری مهارت ها توسط آنها مشاهده شد (845/0=r ، 001/0=P ).
    نتیجه گیری کلی: سطح صلاحیت بالینی و میزان بکارگیری مهارت های پرستاران از دیدگاه پرستاران و سرپرستاران آنها در سطح بالایی بود. همچنین رابطه مثبتی بین صلاحیت بالینی پرستاران و میزان بکارگیری این صلاحیت ها وجود داشت.
    کلیدواژگان: صلاحیت بالینی، پرستاران، پرستاری، نظارت، خودارزیابی
  • طاهره نجفی قزلجه، لیلا کلهر*، امید مرادی مقدم، محمد نیاکان لاهیجی، حمید حقانی صفحات 65-74
    زمینه و هدف
    پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور طول مدت تهویه مکانیکی، مدت اقامت در بیمارستان و هزینه های بیمارستان را کاهش می دهد. یکی از مداخلات، بالا بردن شیب تخت تا 45 درجه می باشد. این پژوهش با هدف «تعیین تاثیر شیب تخت 45 درجه در پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه» انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر کار آزمایی بالینی تصادفی شده بود که 80 بیمار تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1395 با نمونه گیری در دسترس به صورت بلوک بندی تصادفی دو تایی به دو گروه کنترل و مداخله تخصیص داده شدند. بیماران گروه مداخله و کنترل به مدت سه روز در شیب تخت 45 درجه و شیب معمول بخش به ترتیب قرار گرفتند. در دو گروه شیب تخت در هر شیفت توسط پرستاران با استفاده از گونیومتر اندازه گیری و در فرم شیب تخت ثبت شد. در پایان روز سوم، برای بررسی پنومونی وابسته به ونتیلاتور از مقیاس نمره دهی بالینی عفونت ریوی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون های کای دو، T-test و آزمون دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه از نظر پنومونی وایسته به ونتیلاتور مشاهده شد (002/0P- value=). 50/52% از بیماران گروه کنترل و 20% درصد از بیماران گروه مداخله، پنومونی داشتند.
    نتیجه گیری کلی: بر اساس یافته های پژوهش، شیب تخت 45 درجه در پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور موثر بود. لذا توصیه می شود که بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه که تحت تهویه مکانیکی هستند، متناسب با شرایط در این شیب قرار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: پنومونی وابسته به ونتیلاتور، شیب تخت
  • مسعود الماسی* صفحات 75-85
    زمینه و هدف
    رشد فزاینده جمعیت سالمند در سال های اخیر و تاثیر عمیق آن بر شرایط اقتصادی- اجتماعی، زمینه توجه همه جانبه به این مقوله را فراهم نموده است. بر این اساس پژوهش حاضر به بررسی سبک زندگی سالمندان شهر ایلام می پردازد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی– مقطعی است. نمونه های پژوهش 370 نفر از سالمندان شهر ایلام بودند که به شیوه خوشه ایو تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز در سال 1395 به وسیله پرسشنامه ای متشکل از سه بخش جمع آوری شد. بخش اول مشخصات فردی؛ بخش دوم سنجش متغیرهای پرخاشگری، سازگاری، سرمایه اجتماعی، جهت گیری مذهبی، محرومیت نسبی و از خود بیگانگی؛ و بخش سوم سنجش سبک زندگی سالم در سالمندان. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس و همچنین تبیین رگرسیونی گام به گام در نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پاسخگویان از سبک زندگی مطلوبی (43/111) برخوردار بوده اند و بین عوامل سرمایه اجتماعی )243/0(r= و سازگاری )240/0 (r=با سبک زندگی سالمندان، همبستگی مستقیم و معنی داری وجود داشته است. رابطه متغیرهای ازخود بیگانگی )337/0-(r=، پرخاشگری )349/0- (r= و محرومیت نسبی) 223/0-(r= با سبک زندگی معنی دار اما معکوس بوده است. نتایج تحلیل رگرسیونی گام به گام نشان می دهد متغیرهای پرخاشگری، از خودبیگانگی و سازگاری طی سه مرحله وارد معادله شده و تقریبا 25 درصد )246/0(r2= از تغییرات متغیر وابسته یعنی سبک زندگی سلامت محور سالمندان مورد بررسی را تبیین نموده اند (001/0˂P).
    نتیجه گیری کلی: توانایی سازگاری با شرایط، حمایت شبکه خویشاوندی و داشتن سرمایه اجتماعی باعث خود مراقبتی و کاهش احساس محرومیت در سالمند می شود و سبک زندگی وی را مطلوب تر می سازد. همچنین یادآوری تلاش ها و دستاورد گذشته سالمند، به وی حس مفید بودن می دهد و بهاء دادن به آن برای حفظ توانایی های سالمند مفید است.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، سلامت، سرمایه اجتماعی، سالمندان
|
  • E. Bagheban Karimi, S. Lakdizaji *, V. Zamanzadeh, H. Hasankhani Pages 1-9
    Background and Aim
    Infection is the most common cause of hospitalization in hemodialysis patients and has become the second major cause of death. Lack of hygiene by staff increases the chance of infection. This study aimed to investigate the effect of infection control on the knowledge and performance of hemodialysis nurses in Tabriz.
    Materials and Methods
    This randomized clinical trial study was conducted on 48 hemodialysis nurses in Tabriz, 2016. Nurses were randomly divided into the two groups of intervention (n = 27) and control (n = 21). Data were collected, using demographic form, a questionnaire of awareness of infection control, and checklist of performance. Training program was administered through face-to-face training and providing training package. Questionnaire and checklist were completed prior to and after the intervention in both groups. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics with SPSS 18.
    Results
    The two groups were not different in terms of demographic data. The average score of knowledge and performance of the two groups before and after intervention was not significantly different. Educational intervention increased knowledge (P = 0.050) and practice in hand washing (P = 0.001), disinfection of the dialysis unit (P = 0.001), use of catheter (P = 0.011), and needle insertion or removing of fistula (P= 0.001) in the intervention group.
    Conclusions
    Infection control training can increase knowledge and performance of hemodialysis nurses. Given the importance of awareness and performance of nurses about infection control methods, training courses to enhance their knowledge and improve their performance seems essential.
    Keywords: Training, Infection control, Awareness, Performance, Hemodialysis
  • Z. Ataie, A. Allahverdi, A. Dehnoalian *, A. Orooji Pages 10-19
    Background and Aim
    Nowadays, health professionals consider lifestyle as one of the most important health determinants, and many risk factors of mortality can be controlled by understanding it. The aim of this study was to determine the relationship between the elders’ lifestyle and their general health status in Neyshabur.
    Methods & Materials: This observation of analytical type was conducted on 150 elderly people, selected by a multi-stage cluster sampling method. In this study, data were collected by a questionnaire comprised of demographic characteristics, life style, and 28 questions on General health (GHQ-28). Data were analyzed, using SPSS software version 20.
    Results
    The results showed that 84.7% of elderly people had a moderate lifestyle and 58% were healthy in terms of general health. There was a positive and significant relationship between the total score of life style and total score of general health (P
    Conclusion
    Findings indicate that there is a significant relationship between lifestyle and general health. Therefore, identifying the effective factors in the general health of the elderly can help the elderly to understand the potential consequences of their actions and encourage them to change their life style.
    Keywords: Lifestyle, General Health, Elderly
  • L. Valizadeh, V. Zamanzadeh, S. Elmi, A. Dadashzadeh * Pages 20-30
    Background and Aim
    Professional socialization is a process in which a person acquires the values, norms, behaviors, and social skills, and internalizes the sense of identity and commitment to a discipline. This process takes place officially and unofficially at faculties during the study period and continues toward the completion of nursing education and entering the work environment. Therefore, this study was conducted to investigate nursing students’ perceptions on the role of instructors and institute in their professional socialization.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, all nursing students (n=175) were studied at the end of the 2, 4, 6, and 8 semesters in Tabriz University of Medical Sciences, 2017. A questionnaire was used to collect data on demographic characteristics, instructors characteristics, and institute characteristics. Data analysis was carried out using SPSS (V. 13) and descriptive – inferential statistics.
    Results
    The results showed that in the professional socialization of nursing students, the role of instructors was moderate to high and the role of the institute was moderate to low. Among the characteristics of the instructors, the personality traits and educational behaviors had a higher mean score. In this study, compassion, professional communication, preparation of the students for professional responsibilities, and the making a connection between the subjects and nursing values were reported as significant features of instructors in socialization. Student's perceptions on personality traits (P = 0.023), the nature of the relationship (P =0.002 and educational behaviors (P =0.014) differed significantly in different semesters. The institute did not play a significant role in the professional socialization of students so that only 19 individuals (13.1%) were satisfied with socialization.
    Conclusion
    In this study, student's perceptions of the role of instructors and institutes were varied in different semesters, and it was found that instructors, in comparison to the institution, played a better role in the professional socialization of nursing students. It is recommended that the role of the institution should be improved in the process of professional socialization of nursing students.
    Keywords: Socialization, Professionalism, Nurse, Nursing Students, Institute
  • L. Amini, B. Ghorbani *, H. Sadeghi Avvalshahr, Z. Raoofi, M. Mortezapour Alisaraie Pages 31-39
    Background and Aim
    Infertility is a painful emotional experience that is associated with stress. The aim of this study was to determine relationship between percieved social support and infertility stress in the wives of infertile men.
    Material &
    Methods
    In this cross-sectional study performed on 83 wives of infertile men in 2016-2017, using the Newton Fertility Problem Inventory, infertiliy stress and its subscales, including social concern, sexual concern, relationshiop concern; rejection of childfree lifestyle; and, need for parenthood were determined. The information about percived social support was also collected using FSSQ. The data were analyzed using SPSS software.
    Results
    The results of this study showed that infertility stress was at a high level in most wives of infertile men, and percieved social support also had significant negative relationship with all subscales, including social concern (P
    Conclusions
    It seems that women are pron to stress in case of infertility, regardless of male or female factor. However, the level of this stress decreases with increasing perceived social support in the wives of infertile men. Thus, it may be possible to decrease the stress and concerns of these women by providing them more social support.
    Keywords: Infertility, Stress, Social support, Spouses
  • M. Ahmadi *, M. Rassouli, M. Karami, A. Abasszadeh, S. Poormansouri Pages 40-51
    Background and Aim
    Caring for children with cancer is a distressing experience for parents. This experience can lead to parents’ care burden. This study explored care burden among parents of children with cancer and its related factors.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional descriptive study, 85 parents of children with cancer who referred to Shohada Hospital in Tajrish, Tehran were selected through a convenience sampling method and based on the entry characteristics. Caregiver Burden Scale (CBS) and a demographic information questionnaire were used. Descriptive Statistics, independent-samples T test, one-way ANOVA, Pearson’s correlation analysis and multivariate linear regression analysis (stepwise method) were used in data analysis in SPSS (v.19) software.
    Results
    The mean score of parents’ care burden overall was 52.68± 9.83, 17.6%, 71.8%, 10.6% had little, moderate and severe burden, respectively. Regression analyses indicated that the factors associated with care burden were medical diagnosis (Acute myeloid leukemia and then Ewing Sarcoma), the number of hospitalization, the income status of parents and the age of parents. These variables accounted for 58% of the variance in care burden.
    Conclusion
    The results indicated that care burden in parents of children was moderate. Heavy caregiver burden was associated with medical diagnosis, the number of hospitalization, the income status of parents, and the age of parents. Therefore, it is necessary to identify factors affecting the incidence of care burden and design appropriate interventions to reduce care burden in parents and improve quality of care.
    Keywords: Care burden, Children, Parents, Cancer
  • M. Adib Hajbaghery *, N. Eshraghi Arani Pages 52-64
    Background and Aim
    Studies on nurse's clinical competence and its related contextual factors have controversial and sometimes unexpected results. Regarding the role of nurse's clinical competencies in the quality of nursing care, this study aimed to determine the clinical competency of nurses working in Shahid Beheshti Hospital in Kashan from their own point of view and that of head nurses.
    Materials and Methods
    In this cross- sectional study, in 2017, we analyzed clinical competence of 145 nurses working in different wards of Shahid Beheshti Hospital of Kashan, Iran, from their own perspectives and the perspectives of 19 head nurses. The instrument used was Nurse Competence Scale, which is a 73–item questionnaire organized into seven competence categories measuring helping role, teaching–coaching, diagnostic functions, managing situations, therapeutic interventions, ensuring quality and work role. The level of competence was assessed on a scoring scale of 0-100. The frequency of competency utilization in clinical practice was assessed on a four-point Likert scale. Data was analyzed by SPSS-13, using descriptive and inferential statistics.
    Results
    Nurses’ score of clinical competence was 67.08 ± 15.21 from their own viewpoint that was at the good level. They also possessed 77.0 ± 13.14% of competency utilization. However, with a mean score of 78.24 ± 11.80, head nurses believed that they are at the excellent level of clinical competence. A positive correlation was found between nurse's clinical competence and their skill utilization (r = 0.845, P = 0.001).
    Conclusions
    The level of clinical competencies and the extent to which nursing skills are employed by nurses was high from the viewpoint of nurses and head nurses. Moreover, a positive relationship was found between clinical competence and the level of competencies utilization in clinical settings.
    Keywords: Clinical Competence, Nurses, Nursing, Supervisory, Self-assessment
  • T. Najafi Ghezeljeh, L. Kalhor *, O. Moradi Moghadam, M. Lahiji Niakan, H. Haghani Pages 65-74
    Background and Aim
    The prevention of ventilator-associated pneumonia (VAP) can decrease the duration of mechanical ventilation, length of hospital stay, and healthcare costs. One of the interventions is raising the head of bed (HOB) to 45 degrees. This study was perfomed with the aim of determining the effect of the HOB elevation to 45 degree on the incidence of VAP on hospitalized in Intensive Care Unit (ICU).
    Materials and Methods
    This study was a randomized clinical trial. It consisted of 80 patients who were under mechanical ventilation and hospitalized in Intensive Care Unit (ICU) from February to July 2016 in the selected governmental hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences. The samples were assigned to two groups, i.e. control and intervention, using a randomised block method. The patients in intervention and control groups had HOB elevation to 45 degree and routine position for three consecutive days. In both groups, HOB elevation in every shift was measured using the goniometer and was recorded by nurses in the angel of bed form. At the end of the third day, ventilator-associated pneumonia was evaluated, using the Clinical Pulmonary Infection Score (CPIS). Data analysis was performed with chi-square, Fisher’s exact test, and T- Test via SPSS v.20.
    Results
    There was a statistically significant difference between two groups with regard to VAP (P-value=0.002). The incidence of VAP were 52.5% in the control group and 20% in the intervention group.
    Conclusion
    According to the results of this study, HOB elevation of 45 degree were effective in preventing VAP. Hence, it is recommended that the patients hospitalized in ICU,and under mechanical ventilation, should be positioned 45 degree according to their conditions.
    Keywords: Ventilator Associated Pneumonia, Head of Bed Elevation (HOB)
  • M. Almasi * Pages 75-85
    Background and Aim
    Rapid growth of aging population in recent years and its profound impact on socioeconomic conditions caused comprehensive attention to this issue. Therefore, this study investigates the lifestyle of elderly people in Ilam
    Materials and Methods
    It was a descriptive cross- sectional study. The sample consisted of 370 elderlies of Ilam who were recruited by systematic random sampling. Data was collected in 2016 by a three-part questionnaire including (1) Demographic data (2) a researcher-made questionnaire to measure aggression, adaptability, social capital, religious orientation, relative deprivation, and alienation variables (3) and elderly life style questionnaire and was analyzed by Pearson’s correlation coefficient, ANOVA, and multiple regression, using SPSS- PC (v.20).
    Results
    The findings revealed that the respondents’ life style was Favorable (111.43). A significant direct correlation was found between social capital (r = 0.243) and adaptability (r = 0.240) and life style (p
    Conclusion
    Regarding the findings and considering the growing population of elderly in this city, it is suggested to apply appropriate approaches to strengthen the positive factors and adjust the negative factors related to the feelings of life style in this population.
    Keywords: lifestyle, Health, Social Capital, Elderly