فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:17 Issue: 66, 2018

Journal of Medicinal Plants
Volume:17 Issue: 66, 2018

  • 208 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/03/31
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سارا حیدرزاده، محمدعلی آذربایجانی*، حسن متین همایی، مهدی هدایتی صفحات 1-26
    علیرغم اینکه مطالعات بسیاری استفاده از داروهای سینتیک به منظور بهبود غلظت تستوسترون در دستیابی به صفات ثانویه در مردان و در نتیجه افزایش توده عضلانی و قدرت را در این گروه تایید کرده اند، اما مشخص شده است که استفاده از این داروها در مردان موجب بروز آسیب های بدنی و هورمونی ناشی از مصرف و همچنین کاهش عملکرد در زمان عدم مصرف را سبب می شود. از طرفی با توجه به روشن شدن عوارض جانبی و گزارش آثار زیانبخش داروهای سینتیک مشخص شده است که فرآورده های گیاهی و اجرای فعالیت های بدنی به عنوان جانشین یا مکمل داروهای سینتتیک می توانند جایگزین مناسبی برای ایجاد اثرات مشابه با داروهای سینتیک باشند و مصرف این دسته از مکمل های گیاهی را می توان به مربیان و ورزشکاران توصیه کرد. لذا در مطالعه ی مروری حاضر ضمن بررسی مکانیزم های افزایش دهنده غلظت تستوسترون، به بررسی اثرات مصرف برخی از مکمل های گیاهی و همچنین انجام فعالیت های بدنی می پردازیم.
    کلیدواژگان: گیاهان آفرودیاز، تستوسترون، فعالیت بدنی
  • مجتبی خان سوز، بهرام عابدی* صفحات 27-37
    مقدمه
    کوفتگی عضلانی تاخیری تجربه ای معمول و شایع پس از انجام فعالیت غیرمعمول و وامانده سازی است.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر حاد مصرف مکمل جدوار و یک وهله فعالیت وامانده ساز بر برخی از شاخص های آسیب عضلانی مردان هندبالیست بود.
    روش بررسی
    این مطالعه در قالب یک طرح نیمه تجربی و دو سو کور به طور تصادفی انجام گرفت. 12 مرد هندبالیست (میانگین سنی 56/1±42/21 سال، قد 85/5±186 سانتی متر، وزن 10±25/83 کیلوگرم، نمایه توده بدنی 93/2±09/24 کیلوگرم بر مترمربع) در 2 گروه مکمل (جدوار) و دارونما (مالتودکستریین) قرار داده شدند. نمونه های خونی از آزمودنی ها قبل (صبح ناشتا) و بلافاصله بعد از انجام پروتکل بیشینه بروس جمع آوری شد. در مرحله بعد گروه مکمل روزانه 3 کپسول 500 میلی گرمی جدوار و گروه کنترل روزانه 3 کپسول 500 میلی گرمی مالتودکسترین به مدت هفت روز مصرف کردند. 24 ساعت پس از مصرف آخرین کپسول، آزمودنی ها پروتکل بیشینه بروس را تا حد واماندگی انجام دادند و همانند مرحله اول نمونه های خونی قبل و بلافاصله بعد از انجام مرحله بیشینه بروس جمع آوری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد غلظت کراتین فسفوکیناز (CPK) سرم بعد از یک هفته مصرف مکمل در هر دو گروه مکمل و کنترل افزایش داشت؛ اما غلظت لاکتات دهیدروژناز (LDH) هردو گروه مکمل و دارونما کاهش داشت. این افزایش و کاهش در آنزیم های CPK و LDHمعنی دار نبود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف حاد مکمل جدوار و فعالیت وامانده ساز تاثیر معنی داری بر مقادیر کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز در مردان هندبالیست ندارد.
    کلیدواژگان: جدوار، فعالیت فزاینده وامانده ساز، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز
  • سیدمحمود طباطبایی، غلامرضا امین، سیدغلامعلی جلالی*، محمد عواطفی همت، فرزانه افشاری صفحات 38-49
    مقدمه
    ثبت دانش بومی طب سنتی اغلب منجر به کشف داروهای جدید شده و از نابودی و فراموش شدن آن جلوگیری می کند.
    هدف
    ثبت استفاده های دارویی درختچه تنگرس در طب سنتی مردم محلی مناطق شهرستان نائین و خور و بیابانک در شمال استان اصفهان می باشد.
    روش بررسی
    اطلاعات داروشناسی بومی از طریق نمونه گیری گلوله برفی، مشاهده مشارکتی و مصاحبه نیمه ساختار یافته با 120 نفر از مطلعین محلی انجام شد. سوالات مورد مصاحبه شامل مشخصات مصاحبه شوندگان، نام محلی گیاه، خواص درمانی، علائم بیماری، اندام مورد استفاده، طرز تهیه، نحوه مصرف، مقدار مصرف، میزان اثر دارو، عوارض جانبی، داروهای همراه یا جایگزین برای درمان بود و علاوه بر آن، در مورد اینکه آیا مطلعین از این گیاه جهت مصارف درمانی استفاده نموده اند، نیز بررسی شد.
    نتایج
    در طب سنتی منطقه مورد مطالعه از تنگرس برای درمان دیابت، چربی خون، فشارخون، التهاب پروستات، سنگ کلیه، درد، یبوست، سرماخوردگی، آسم و به عنوان داروی مدر استفاده می شود. 98 درصد از مطلعین با استفاده از اندام هوایی گیاه به خواص دارویی موردنظر دست یافته اند.
    نتیجه گیری
    درمان چربی خون، التهاب پروستات و سنگ کلیه با استفاده از شاخه گیاه برای اولین بار در طب سنتی منطقه گزارش شده است. همچنین نتایج حاکی از این است که برای مصارف دارویی نیاز به استفاده از ریشه 38 گیاه نمی باشد.
    کلیدواژگان: تنگرس، Amygdalus lycioides، اتنوبوتانی، اتنوفارماکولوژی، داروشناسی بومی
  • محمد گردکانه*، ناهید محمدی، عیسی ارجی صفحات 50-62
    مقدمه
    اکالیپتوس گیاهی دارویی و متعلق به خانواده Myrtaceae می باشد. ترکیب اصلی اسانس اکالیپتوس 1، 8- سینئول است که به طور وسیع در تهیه داروها مورد استفاده قرار می گیرد.
    هدف
    بررسی اثر زمان و مکان برداشت بر مقدار و مواد تشکیل دهنده اسانس در برگ گیاه اکالیپتوس گونه E. globulus.
    روش بررسی
    این آزمایش در سه منطقه استان کرمانشاه (سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب)، در چهار فصل (بهار، تابستان، پاییز و زمستان) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1393 انجام شد. اسانس برگ ها به روش تقطیر با آب استخراج و با دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت.
    نتایج
    اثر منطقه و زمان برداشت بر نوع و میزان ترکیبات تشکیل دهنده اسانس اکالیپتوس در سطح یک درصد معنی دار شد به طوری که بیشترین تعداد ترکیبات تشکیل دهنده اسانس (39 ترکیب) و بیشترین مقدار ترکیبات اصلی این گیاه (1، 8- سینئول، الفا- پینن و الفا ترپینن) در منطقه قصر شیرین و گیلانغرب در فصل تابستان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    زمان برداشت اندام های گیاه یکی از مهم ترین عواملی است که در میزان ماده موثره گیاهان دارویی نقش داشته و بیشترین میزان ترکیبات اصلی اسانس اکالیپتوس در فصل تابستان به دست آمده است.
    کلیدواژگان: اکالیپتوس، اسانس، زمان برداشت، 1، 8- سینئول
  • سحر سروی، محبوبه طاهرخانی*، مجید قربانی نهوجی صفحات 63-73
    مقدمه
    گیاهان دارویی جنس کما (Ferula spp.) پراکندگی وسیعی در دنیا دارند. بسیاری از آنها انحصاری و بومی ایران هستند و در طب سنتی به عنوان ضد نفخ، ضد تشنج و خلط آور مصرف می شوند. این گیاهان عمدتا حاوی ترکیبات کومارینی، فلاونوئیدی و گوگردی هستند و اثرات بیولوژیکی متعددی از آنها گزارش شده است.
    هدف
    منظور از این تحقیق بررسی فیتوشیمیایی عصاره تام اندام هوایی و خالص سازی و شناسایی ترکیبات عمده موجود در عصاره گیاه دارویی و انحصاری Ferula persica Willd var. latisecta می باشد.
    روش بررسی
    در ابتدا مراحل عصاره گیری و سپس چربی گیری عصاره انجام شد. در مرحله بعد عصاره به ستون کروماتوگرافی برده شد و از نظر ترکیبات متشکله بررسی شد. پس از فراکشن گیری های متوالی، با استفاده از تکنیک کروماتوگرافی صفحه ای ترکیبات طبیعی موجود در گیاه خالص سازی شده و سپس ساختار ترکیبات توسط روش های طیف سنجی (1H-NMR،13C-NMR ، DEPT و IR) شناسایی شد.
    نتایج
    در اثر فرایند خالص سازی یک ترکیب شاخص حاصل شد و بررسی نتایج حاصل از تکنیک های طیف سنجی مختلف بر روی این ترکیب درنهایت منجر به شناسایی و معرفی یک ترکیب کومارینی جدید با نام (Auraptene) برای گیاه مورد مطالعه شد.
    نتیجه گیری
    گیاه F. persica یکی از گیاهان انحصاری ایران بوده و شامل ترکیبات طبیعی مختلفی از جمله کومارین ها می باشد و لذا لزوم حفاظت از گیاه جهت هرگونه بهره برداری های اقتصادی و علمی تاکید می شود.
    کلیدواژگان: Ferula persica Willd var، latisecta، کمای ایرانی برگ پهن، استخراج، خالص سازی، کومارین
  • آرزو حقیر ابراهیم آبادی، مهرناز حاتمی، خلیل کریم زاده اصل، منصور قربانپور* صفحات 74-90
    مقدمه
    دستیابی به تولید بهینه گیاهان دارویی همراه با پایبندی علمی به اصول کشاورزی پایدار از اهمیت بالایی برخوردار است.
    هدف
    بررسی اثر قارچ های مختلف میکوریزا و کود زیستی بیوفسفر بر خصوصیات مرفولوژیکی، عملکرد، اجزاء عملکرد و کمیت و کیفیت اسانس زیره سبز.
    روش بررسی
    این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل تلقیح با سه گونه مختلف از قارچ های میکوریزا (Glomus mosseae، Glomus interradices، Glomus hoi و عدم تلقیح به عنوان شاهد) و کاربرد بیوفسفر (تلقیح بذر، تلقیح بذر + محلول پاشی و عدم استفاده به عنوان شاهد) بود.
    نتایج
    نتایج نشان داد اعمال تیمارهای آزمایشی موجب افزایش معنی دار (01/0P < ) صفات ارتفاع بوته، قطر سایه انداز، تعداد ساقه های جانبی و تعداد چتر در بوته، چترک در چتر، دانه در چتر، دانه در بوته، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و درصد اسانس در مقایسه با شاهد شد. بیشترین میزان صفات ارتفاع بوته، قطر سایه انداز، تعداد ساقه های جانبی، چتر در بوته و درصد اسانس از تیمار G. interradices حاصل شد. همچنین، بیشترین درصد و عملکرد اسانس از تیمار G. interradices و بیشترین درصد ترکیبات اصلی اسانس (کومین آلدهید، پارامنتا-1و4-دین-7-ال، گاما ترپینن، گاما ترپینن-7-ال، بتاپینن، پاراسیمن و میرسن) از تلقیح دو گونه G. mosseae و G. hoi حاصل شد.
    نتیجه گیری
    در مجموع و مطابق با اثرات متقابل، کاربرد هم زمان G. interradices و محلول پاشی بیوفسفر بیشترین میزان درصد و عملکرد اسانس را در گیاه زیره سبز تولید نمود.
    کلیدواژگان: زیره سبز، اسانس، پاراسیمن، کودهای زیستی، کومین آلدهید
  • سارا وجودی، فاطمه سفیدکن*، پروین صالحی، محمدحسین صالحی سورمقی صفحات 91-99
    مقدمه
    بومادران خزری با نام علمی Achillea filipendula Lam. گیاه دارویی و معطر است که در شرایط مساعد ارتفاع آن به 80 تا100 سانتی متر می رسد. در این تحقیق برای اولین بار اقدام به کشت این گیاه و بررسی اسانس اندام های مختلف آن شد.
    هدف
    در این پژوهش، برای مشخص کردن اندام گیاهی مناسب از بومادران خزری برای اسانس گیری، بذر این گونه از استان آذربایجان شرقی جمع آوری و در ایستگاه تحقیقات البرز (کرج) کشت شد.
    روش بررسی
    اندام های مختلف گیاه (شامل گل، برگ، ساقه و کل اندام هوایی) در فصل بهار جمع آوری و پس از خشک کردن اسانس آنها به روش تقطیر با آب استخراج شد. اسانس ها با استفاده از دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تجزیه و اجزای تشکیل دهنده آنها شناسایی شدند.
    نتایج
    بازده اسانس (w/w) نسبت به وزن خشک برای گل 67/0 درصد، برای برگ 77/0 درصد، ساقه 11/0 درصد و در کل اندام هوایی 6/0 درصد بود. در اسانس گل ها 17 ترکیب شناسایی شد که از بین آنها سنتولینا الکل (5/18 درصد)، 8،1-سینئول (2/26 درصد)، بورنئول (3/19 درصد) و بورنیل استات (9/4 درصد) اجزای عمده بودند. در اسانس برگ 15 ترکیب شناسایی شد که از بین آنها سنتولینا الکل (5/23 درصد)، 8،1-سینئول (5/26 درصد)، بورنئول (1/19 درصد) و بورنیل استات (3/6 درصد) اجزای عمده بودند. در اسانس ساقه 13 ترکیب شناسایی شد که از بین آنها نریل استات (3/58 درصد)، اسپاتولنول (4/7 درصد) و گلوبولول (4/3 درصد) اجزای عمده بودند. در اسانس کل اندام هوایی 15 ترکیب شناسایی شد که از بین آنها سنتولینا الکل (6/20 درصد)، 8،1-سینئول (7/33 درصد)، بورنئول (4/20 درصد) و جرماکرن D (2/4 درصد) اجزای عمده بودند.
    نتیجه گیری
    طبق این نتایج همه اندام های هوایی این گیاه به صورت مجزا دارای اسانس بودند، ولی از لحاظ بازده و اجزای تشکیل دهنده اسانس تفاوت ها و شباهت هایی مشاهده شد. برخلاف تحقیقات قبلی که معمولا فقط از گل گونه های مختلف بومادران اسانس گیری انجام می شد، می توان توصیه کرد که کل اندام هوایی برای اسانس گیری مورد مصرف قرار گیرد. از طرفی چنانچه کاربرد خاصی از اسانس مدنظر باشد که یکی از ترکیبات شاخص هر اندام باعث آن شوند می توان از آن اندام خاص اسانس گیری به عمل آورد.
    کلیدواژگان: بومادران خزری، اسانس، بورنئول، سانتولینا الکل، 8، 1- سینئول
  • الهام فدایی، یحیی پرویزی*، محمد گردکانه، معصومه خان احمدی صفحات 100-112
    مقدمه
    تنش خشکی باعث تقلیل رشد و تغییر کمیت و کیفیت متابولیت های گیاهان دارویی می شود. قارچ میکوریزا در برهمکنش با فسفر منجر به تعدیل اثر تنش خشکی می شود.
    هدف
    بررسی تاثیر تنش خشکی، میکوریزا و فسفر بر شاخص های رشد و کمیت و کیفیت اسانس بادرشبو (Dracocephalum moldavica L.).
    روش بررسی
    آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 5 تکرار با سه فاکتور شامل: تنش رطوبتی (سه سطح: آبیاری کامل در زمان تخلیه 35، 65 و 95 درصد رطوبت ظرفیت زراعی)، میکوریزا (سه سطح: بدون میکوریزا و مصرف سویه هایGlomus mosseae و Glomus intraradiceae) و فسفر (دو سطح صفر و 100 کیلوگرم در هکتارو اجرا شد. فاکتورها).
    نتایج
    اثر متقابل بین فاکتورهای تنش خشکی، فسفر و میکوریزا بر همه صفات مورد مطالعه در سطح 1% معنی دار شد. بیشترین وزن تر بوته، وزن تر برگ مربوط به تیمار بدون تنش (95 درصد ظرفیت زراعی)، مصرف فسفر و میکوریزا بود. بالاترین میزان تعداد گل، وزن تر ریشه، درصد اسانس در تیمار تنش رطوبتی ملایم (65 درصد ظرفیت زراعی) با تلقیح G. mosseae و کاربرد فسفر حاصل شد. کمترین مقدار صفات ذکر شده مربوط به تیمار تنش رطوبتی شدید، بدون استفاده از میکوریزا و فسفر بود. بیشترین میزان 6-methyl-2-phenylindole و Z-citral در تیمار مصرفintraradices .G و در شرایط بدون تنش حاصل شد و تیمار تنش ملایم و مصرفintraradices .G، موجب افزایش میزانgeranyl formate ، geranyl acetate وcaryophyllene oxide موجود در اسانس شد.
    نتیجه گیری
    مصرف هر دو سویه میکوریزا در تنش خشکی شدید توانست عملکرد فیزیولوژیک و درصد اسانس بادرشبو را 45 تا 100 درصد افزایش دهد. افزایش اسانس، حتی در شرایط بدون تنش نیز با مصرف سویه های میکوریزا مشاهده شد.
    کلیدواژگان: بادرشبو، اسانس، آب قابل استفاده، ترکیبات اسانس، قارچ میکوریزا
  • فاطمه هاشمی شهرکی، کیهان قطره سامانی*، نوشا ضیاء جهرمی، اکرم یعقوبی صفحات 113-121
    مقدمه
    چاقی در حال حاضر یکی از مشکلات عمده در سراسر جهان است. کرفس کوهی گیاهی است که تاثیر آن بر لاغری گزارش شده است.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره کرفس کوهی بر سطح آنتی اکسیدانی پلاسما و تغییر بیان ژن BMP7 در سلول های چربی سفید در رت است.
    روش بررسی
    هشتاد سر رت نر از نژاد ویستار به دو گروه 40 تایی A وB و هر گروه به چهار زیر گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه A برای کنترل جلو گیری از چاقی (پیشگیری) و گروه B برای بررسی کاهش چاقی استفاده شد. پس از مداخله، بافت چربی سفید جهت اندازه گیری بیان ژن BMP7، کبد جهت بررسی آنزیم کاتالاز و خون برای تعیین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و پاراکسوناز 1 گرفته شد.
    نتایج
    عصاره کرفس کوهی بر خلاف انتظار ظرفیت تام آنتی اکسیدانی را در هر دو گروه کاهش داده است ولی باعث کاهش وزن در زیرگروه دریافت کننده عصاره در گروه پیشگیری شده است. این عصاره میزان فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 سرم در زیرگروه دریافت کننده نسبت به زیرگروه رژیم غذایی پرچرب را کاهش (011/0 =P) و آنزیم کاتالاز را در کبد افزایش داده است (002/0 P=). عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در زیرگروه دریافت کننده از گروه پیشگیری نسبت به زیرگروه کنترل چرب، میزان بیان ژن BMP7 (012/0 (P=را افزایش داده است.
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در مرحله پیشگیری از چاقی نقش موثری بر جلوگیری از افزایش وزن و همچنین افزایش فعالیت کاتالاز کبد دارد و با افزایش بیان ژن BMP7 احتمالا باعث قهوه ای شدن بافت چربی سفید می شود. باید درنظر داشت مصرف عصاره این گیاه با کاهش ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم احتمالا استرس اکسیداتیو را تشدید می کند.
    کلیدواژگان: کرفس کوهی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، بافت چربی سفید، ژن BMP7
  • شیما عزتی، امیر میرزایی*، مسعود زندی صفحات 122-134
    مقدمه
    سویه های مقاوم به دارو استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده عفونت های بیمارستانی می باشند، به طوری که پمپ افلاکس norB در این باکتری نقش بسزایی در ایجاد مقاومت های دارویی دارد.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره گیاه بومی بابونه (Anthemis atropatana) و اثرات ضدپمپ افلاکسی norB آن بر روی ایزوله های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ابتدا عصاره گیاه بابونه با استفاده از روش ماسراسیون تهیه و ترکیبات فیتوشیمیایی آن با استفاده از روش GC/MS تعیین شد. به دنبال آن وجود پمپ افلاکس norB در 50 سویه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به دارو به روش فنوتیپی کارت ویل و ژنوتیپی PCR بررسی شد. در انتها، پس از تیمار سویه ها با غلظت زیرحدکشندگی عصاره (SubMIC)، اثرات ضدپمپ افلاکسی norB آن با روش Real Time PCR ارزیابی شد.
    نتایج
    آنالیز فیتوشیمیایی عصاره با استفاده از روش GC/MS نشان داد که بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده عصاره مربوط به Dodecane (8/9٪) و Tridecane (4/6٪) می باشد. همچنین نتایج روش کارت ویل و PCR نشان داد که از میان 50 سویه بالینی، 10 سویه دارای پمپ افلاکس norB هستند. درنهایت به دنبال تیمار سویه ها با غلظت SubMIC عصاره، نتایج Real Time PCR کاهش بیان ژن پمپ افلاکس norB را در سویه ها نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، به نظر می رسد این گیاه می تواند به عنوان یک منبع طبیعی دارویی پتانسیل استفاده در صنایع دارویی را داشته باشد.
    کلیدواژگان: گیاه بابونه، استافیلوکوکوس اورئوس، پمپ افلاکس norB، Real Time PCR
  • فائزه طاوسی، رضا غفارزادگان، احمد میرشکرایی، رضا حاجی آقایی* صفحات 135-144
    مقدمه
    نانوذرات آهن صفر ظرفیتی به دلیل خصوصیت کاهندگی بالا موجب تخریب بسیاری از آلاینده ها می شوند. در میان روش های سنتز نانوذرات آهن، سنتز سبز با استفاده از عصاره های گیاهی برای سنتز نانوذرات سودمندتر از دیگر روش ها است.
    هدف
    در این پژوهش، نانوذرات آهن صفر در یک فرآیند یک مرحله ای بوسیله ی عصاره گیاهMentha longifolia L. ، که شامل ترکیبات فنولی است، از احیاء نمک کلرید آهن شش آبه، سنتز می شوند. هدف از این پژوهش سنتز و توسعه یک روش سبز جهت تهیه نانوذرات آهن صفر می باشد.
    روش بررسی
    عصاره گیاه با روش پرکولاسیون در دمای اتاق و حلال آب مقطر به دست آمد. عصاره به محلول نمک آهن FeCl3.6H2O، 01/0 مولار اضافه شد. تغییر رنگ محلول از زرد به رنگ قهوه ای تیره نشان دهنده تشکیل نانوذرات بود. تغییرات pH و تغییر رنگ محلول پس از شروع واکنش بررسی و ثبت شد. مشخصات نانوذرات سنتز شده با استفاده از SEM (میکروسکوپ الکترونی روبشی)، UV-vis وFTIR آنالیز شد.
    نتایج
    نانوذرات آهن در دمای 46 درجه سانتی گراد، زمان 87 دقیقه و نسبت حجمی نمک آهن 01/0 مولار به عصاره 1:5 سنتز شد. در این شرایط اندازه نانو ذرات آهن 04/30 نانومتر بود که بوسیله تصویرSEM تایید شد.
    نتیجه گیری
    سنتز نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی با استفاده از عصاره گیاه M. longifolia، انجام پذیر است. ترکیبات آنتی اکسیدان در گیاه مذکور می تواند آهن (III) را کاهش دهد و نانو ذرات آهن صفر تولید کنند.
    کلیدواژگان: پونه، سنتز سبز، عصاره، نانو ذرات آهن صفر
  • مهدی طاهریان، حسین مقصودی*، رضا طاهریان، حسین رستگار صفحات 145-155
    مقدمه
    بیماری استئوآرتریت یکی از مهم ترین علل معلولیت جسمی در جهان می باشد. با توجه به عوارض درمان های رایج (کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی) این بیماری، توسعه درمان های جدید ضروری است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر عصاره گیاه شکرتیغال (Echinops cephalotes L.) بر بیومارکرهایی التهابی اصلی در استئوآرتریت می باشد.
    روش بررسی
    عصاره الکلی گیاه شکرتیغال، ایبوپروفن و بتامتازون جهت بررسی اثر آنها بر بیومارکرهای التهابی فراهم شدند. از سلول های THP-1 و سلول های کندروسیت به عنوان مدلی شبیه به سلول های مونوسیت/ماکروفاژ و سلول های غضروف انسانی مبتلا به استئوآرتریت استفاده شد. به منظور افزایش سطح بیان سایتوکین ها، هر دو نوع سلول با لیپوپلی ساکارید (LPS) تیمار شدند. پس از جداسازیRNA و تهیهcDNA ،RT_PCR & PCR انجام شد و سپس با استفاده از روشReal Time- PCR میزان بیان ژن -های موردنظر بررسی شد.
    نتایج
    عصاره گیاه شکرتیغال منجر به کاهش بیان mRNA اغلب ژن های پیش التهابی در سلول های تحریک شده توسط LPS شد. همچنین، این عصاره باعث کاهش تولید NO و پروستاگلندینE2 در سلول های مونوست/ماکروفاژ شد. در مقایسه با اثرات ایبوپروفن و بتامتازون بر کاهش فاکتورهای التهابی، عصاره هیدروالکلی شکرتیغال اثر کمتری داشت.
    نتیجه گیری
    از عصاره گیاه شکرتیغال می توان به عنوان مکمل درمانی برای کاهش دوز کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی در درمان استئوآرتریت استفاده کرد.
    کلیدواژگان: شکر تیغال، استئوآرتریت، سایتوکین، کندروسیت، مونوسیت-ماکروفاژ
  • فروزان بهمنی، سمیه اسماعیلی، داود بشاش، احمد قره باغیان* صفحات 156-166
    مقدمه
    امروزه گیاهان دارویی به سبب محتوای زیست فعال و سمیت انسانی محدود به عنوان منبع ایده آل برای پیشگیری یا درمان سرطان مورد توجه قرار گرفته اند. گیاهان جنس Centaurea که تاثیر سایتوتوکسیک آنها بر چندین رده سلولی سرطانی در مطالعات پیشین نشان داده شده است، دسته ای از این گیاهان محسوب می شوند.
    هدف
    در این مطالعه، تاثیر سایتوتوکسیک سه گونه Centaurea (C. albonitens، C. pseudoscabiosa و C. salicifolia) بر سلول های مشتق شده از لوسمی لنفوبلاستیک حاد Nalm-6 مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    سلول های لوسمیک Nalm-6 و همچنین MDBK به عنوان رده سلولی نرمال با غلظت های افزاینده عصاره های متانلی بخش های هوایی گونه های مختلف Centaurea تیمار و سپس قدرت کشندگی و مهاری تکثیر گونه ها، با روش های تریپان بلو، MTT و رنگ آمیزی DAPI بررسی شد. درنهایت جهت تایید و درک چگونگی اثر سایتوتوکسیک عصاره ها، رنگ آمیزیAnnexin V/PI و بررسی چرخه سلولی انجام شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از آزمون های تریپان بلو، MTT و رنگ آمیزی DAPI، بیانگر القاء مرگ و کاهش تکثیر در سلول های Nalm-6، تحت تاثیر تیمار با هر سه عصاره متانلی به صورت وابسته به دوز و زمان بوده است (001/0 P≤). برخلاف سلول های Nalm-6، سلول های MDBK حساسیت کمی نسبت به عصاره ها نشان دادند. به علاوه، آنالیز داده های فلوسایتومتری تاییدکننده القاء مرگ سلولی از طریق آپوپتوز و توقف تکثیر در فاز G1 سلول های Nalm-6 تیمار شده با عصاره Centaurea می باشد (01/0 P≤).
    نتیجه گیری
    با توجه به ماهیت غیرسمی محصولات طبیعی، مطالعه ما نشان می دهد که Centaurea ممکن است به عنوان استراتژی جدید یا عامل مکمل در درمان لوسمی لنفوبلاستیک حاد کمک کننده باشد که نیازمند مطالعات بیشتر است.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، Centaurea، آپوپتوز، Nalm-6، MDBK
  • رضا حاجی آقایی*، شمسعلی رضازاده، رضا غفارزادگان، آمنه محمدنژاد صفحات 167-175
    مقدمه
    گیاه خارمریم (Silybum marianum) گیاهی یکساله یا دو ساله بومی نواحی مدیترانه ای است که در سراسر دنیا به صورت کاشته شده یافت می شود. عصاره تهیه شده از بذرهای این گیاه برای درمان بیماری های کبد از زمان باستان مورد استفاده بوده است. ترکیبات شاخص این گیاه دارویی ترکیبات فلاونولیگنانی هستند که از سیلی بین به عنوان مهم ترین آنان یاد می شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر انواع خوراک ورودی، نوع حلال مصرفی و نوع روش روغن گیری بذرها در فرآیند تهیه عصاره از بذر گیاه خارمریم بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه از روش استخراج با رفلاکس ساده جهت تهیه عصاره استفاده شد. طول مدت زمان استخراج برای تمام نمونه ها شش ساعت و دما نیز در C °60 ثابت در نظر گرفته شد. انواع خوراک ورودی شامل دانه کامل آسیاب شده، تفاله روغن گیری شده با حلال، تفاله روغن گیری شده به روش پرس سرد و پریکارپ جدا شده از بذرها تهیه و وارد سیستم استخراج شد. همچنین، سه حلال مختلف شامل: اتانول 80 درصد، متانول و متانول 80 درصد در نظر گرفته شد. عصاره های تهیه شده توزین شده و به منظور تعیین کمی مقدار سیلی مارین از دستگاه HPLC استفاده شد.
    نتایج
    بر اساس داده ها، غلظت و مقدار سیلی مارین در عصاره های تهیه شده مقایسه شد. عصاره تهیه شده با خوراک بذر کامل و حلال متانول بیشترین مقدار ماده موثره را استخراج نمود در حالی که بالاترین غلظت سیلی مارین در عصاره تهیه شده با خوراک ورودی پریکارپ بذر و حلال اتانول 80 درصد حاصل شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه به خوبی نشان می دهد، با استفاده از بذر کامل و حلال متانول می توان مقدار بیشتری ماده موثره را استخراج نمود که البته این امر به قیمت ناخالصی بیشتر در عصاره خواهد بود.
    کلیدواژگان: خارمریم، حلال عصاره گیری، خوراک ورودی، سیلی مارین، عصاره استاندارد
  • لیا شوشتری*، منصور امیدی، اردشیر قادری، امیررضا زارع کاریزی، علی مهرآفرین صفحات 176-189
    مقدمه
    چویر (Ferulago angulata) گیاهی در معرض انقراض است که با دارا بودن اثرات ضدقارچی و ضدباکتریایی به عنوان محافظ طبیعی موادغذایی کاربرد دارد.
    هدف
    اثر شرایط مختلف کشت درون شیشه ای و غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشدی بر تنوع سوماکلونال و همچنین میزان متابولیت های ثانویه گیاه چویر مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    پس از بهینه سازی کالزایی، از محیطMS واجد NAA و BAP جهت باززایی استفاده شد. اسانس گیاهان باززاشده و رشد یافته در طبیعت استخراج و برای تعیین نسبت اجزای اسانس از کروماتوگرافی گازی استفاده شد. به منظور بررسی تنوع سوماکلونال از نشانگرهای SCoT، CBDP و ISSR استفاده شد.
    نتایج
    بیشترین درصدکالزایی از ریزنمونه ریشه چه در محیط حاوی 2 میلی گرم در لیتر 2،4-D و 1 میلی گرم در لیتر BAP به دست آمد. بهترین نرخ باززایی مربوط به کالوس حاصل از هیپوکوتیل در محیط حاوی 1/0میلی گرم در لیتر BAP و 5/0 میلی گرم در لیتر NAA بود. گیاهان حاصل از باززایی حاوی متابولیت های ثانویه با مقادیر متفاوتی نسبت به گیاهان در رویشگاه طبیعی بودند. سطح زیر منحنی برای ترکیب α-Pinene در گیاهان رشد یافته در شرایط طبیعی و حاصل از کشت بافت به ترتیب 27 و 53/1 درصد به دست آمد. عملکرد اسانس در گیاهان وحشی و حاصل از باززایی به ترتیب برابر 26/2 و 64/0 میلی لیتر در 100 گرم ماده خشک بود. بررسی الگوهای باندی حاصل از PCR بیانگر تفاوت ژنتیکی نمونه ها بود که ناشی از وقوع تنوع حاصل از کشت بافت می باشد.
    نتیجه گیری
    به طورکلی، محیط درون شیشه ای باعث ایجاد تغییرات معنی داری در ژنوم و متابولوم این گیاه شده است.
    کلیدواژگان: Ferulago Angulata، اسانس، تنظیم کننده های رشد، تنوع سوماکلونال
|
  • S. Heidarzadeh, Ma Azarbayjani *, H. Matinhomaee, M. Hedayati Pages 1-26
    Despite of many studies indicated that use of synthetic drugs to improve the concentration of testosterone in achieving secondary traits in men as a result, increased muscle mass and strength in this group, However, it has been shown that the use of these drugs in men causes physical and hormonal disorder and reduces performance when not in use. On the other hand, due to the clarification of side effects and the reporting of harmful effects of synthetic drugs, it has been shown that Plant products and exercise as substitute or complementary synthetic drugs can be a good alternative to the effects of kinetics and therefore it can be recommended the supplementation of herbals to coaches and athletes. Therefore, in this review, in addition to study of mechanisms of the increasing testosterone concentrations, we examine the effects of the use of some herbal supplements as well as physical activity.
    Keywords: Aphroditic plants, Physical activity, Testosterone
  • M. Khansooz, B. Abedi * Pages 27-37
    Background
    delayed onset muscle soreness (DOMS) is Common experience and prevalent after the unusual activity and exhaustive.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the acute effect of supplementation Jdvar (Zedoary) and a single bout of exhaustive exercise on some indices of muscle damage men's handball.
    Methods
    In this quasi-experimental study was conducted as double-blind, 12 handball players (mean age = 21.42 ± 1.56 years, height = 186 ± 5.85 cm, weight = 83.25 ± 10 kg, BMI = 24.09 ± 2.93 kg/m2) were divided randomly into two groups. Each group had a maximum Bruce protocol until exhaustion Previous (morning fasting) and immediately after the protocol were collected Blood samples from subjects. Then supplement group 3 capsules daily 500 milligram Jadvar and control group received 3 capsules daily 500 mg of maltodextrin for seven days. 24 hours after taking the last capsule subjects was performed maximum Bruce protocol to exhaustion and as the first protocol Blood samples were collected before and immediately after the protocol.
    Results
    The results showed concentrations (CPK) serum after one week was increased in both group's supplementation and control; but concentration (LDH) after one week of supplementation reduced in both groups, but this increase and decrease were not significant in CPK and LDH.
    Conclusion
    It seems that acute consumption Jadvar complete and exhaustive exercise not significant effect on levels of creatine kinase, lactate dehydrogenase in men handball.
    Keywords: Creatine Kinase, Increasing activity exhaustive, Jadvar, Lactate dehydrogenase
  • Sm Tabatabai, Ghr Amin, Sgha Jalali *, M. Avatefi Hemat, F. Afshari Pages 38-49
    Background
    Documenting of indigenous knowledge related to traditional medicine often leads to discovery of new drugs and prevent from destruction and forgotten it.
    Objective
    Documentation of medicinal use of Amygdalus lycioides Spach var. horrida in traditional medicine of local people Naein, Khoor and Biabanak county in northeast of Esfahan in Iran.
    Methods
    Ethnopharmacological information was collected using snowball sampling, Participant Observation and semi-structured interviews from 120 informants. The question of the interviews includes demography of informants, plant local name, medicinal properties, symptoms of the disease, used part, mode of application, route of administration and effectiveness of medicine, Adverse Drug Reaction, Medications or alternatives for treatment, In addition, it was also investigated about whether the informants used it for therapeutic purposes.
    Results
    In Traditional medicine of Case study the A.lycioides are used in the treatment of disease such as diabetes, blood fat, hypotensive, Inflammation of the prostate, durectic, kidney stone, pain, Constipation, Colds and asthma. 98% of informants have reached the desired medicinal properties using aerial parts of the species.
    Conclusion
    This study report Medicinal properties of A. lycioides treating blood fat, Inflammation of the prostate, durectic, and kidney stone for the first time. Also the result shows that for medicinal uses it is not necessary to use the root of plant.
    Keywords: Amygdalus lycioides, Ethnopharmacology, Ethnobotany, Indigenous knowledge, Tangars
  • M. Gerdakaneh *, N. Mohammadi, I. Arji Pages 50-62
    Background
    Eucalyptus globulus is one of the aromatic and medicinal plants belong to Myrtaceae family. The main combination of essential oil of this plant contains 1-8 Cineole with many medicinal properties.
    Objective
    The effect of harvesting time and location on the essential oil content and composition of eucalyptus (Eucalyptus globulus) leaves.
    Methods
    This experiment was conducted in three regions of Kermanshah province (SarPol-e Zahab, Qasr-e Shirin and Gilan-e Gharb) and four seasons (spring, summer, autumn and winter) on factorial experiment in the base of randomized complete block design with three replications in 2014- 2015. The leaves essential oil extracted by hydrodistillation and its qualitative and quantitative analyses of oils were performed by gas chromatography (GC) and gas chromatography coupled to mass spectrometry (GC/MS).
    Results
    The effect of regions and harvesting time on the essential oil content and component of eucalyptus was significant at 1% level. So that the highest number of constituents (39 Compounds) of the oils and the highest amount of the main ingredients 1,8 cineoles, alpha-pinen, alpha terpinen were observed in Qasr-e Shirin and Gilan-e Gharb area in the summer.
    Conclusion
    The harvesting time was one of the most important factors influencing the amount of active ingredient of medicinal plants and the highest emount of essential oils and main componds of eucalyptus was obtained in summer.
    Keywords: Eucalyptus globulus, Essential oil, Time of harvest, 1, 8 cineole
  • S. Sarvi, M. Taherkhani *, M. Ghorbani Nohooji Pages 63-73
    Background
    Medicinal plants of Genus Ferula are prennial herbs of Apiaceae family which are widely distributed all around the word. Many of Feula species are exclusive and endemic to Iran which has widespread uses in traditional medicine as food additive, as well as a carminative, antispasmodic and expectorants. Coumarins, flavonoids and sulfur-containing compounds with different biological effects have been reported from the plant.
    Objective
    The phytochemical investigation on total extract of the aerial parts of Ferula persica Willd var. Latisecta collected from the Central Alborz Protected Area was subjected with the aim of purification and determination of main metabolite constituents of the plant extract.
    Methods
    Dried and powdered plant material was extracted by maceration method. Then the extract was concentrated under reduced pressure to leave a residue which was defatted and chromatographed on a silica gel column by increasing slightly the polarity with solvent. After the serial fractionation the fractions were compared by TLC, and those giving similar coumarin spots were combined and further purified on PLC to give a pure natural compound.
    Results
    After the purification step the remarkable constituents were obtained. Elucidation of results by spectral methods (IR, 1H-NMR, 13C-NMR and DEPT) demonstrate that a coumarin namely: Auraptene (7-genaryloxycoumarin) was isolated from the aerial parts of F. persica. var. latisecta.
    Conclusion
    F. persica is an endemic and endangered species of medicinal plants of Iran which contains different natural compounds such as coumarins. So the Protection of the plant for its economic and scientific uses is so important.
    Keywords: Ferula persica var. latisecta, Chromatography, Coumarin, Extract, Purification
  • A. Haghir Ebrahimabadi, M. Hatami, Asl Karimzadeh, M. Ghorbanpour * Pages 74-90
    Background
    Achievement of optimal production of medicinal plants along with adherence to scientific principles of sustainable agriculture is of great importance.
    Objective
    Evaluation of different mycorrhiza fungi and biophosphorus fertilizer on morphological, yield, yield components, and quality and quantity of essential oils in cumin.
    Methods
    This study was carried out in a factorial experiment based on RCBD with three replications at Research Institute of Forests and Rangelands. Factors were considered as inoculation with mycorrhiza species (G. mosseae, G. interradices, G. hoi) and types of biophosphate application (seed inoculation, and seed inoculation foliar application), and non inoculation with employed treatments considered as control.
    Results
    Results showed statistically (P
    Conclusion
    Totally and accordance with iteraction effects, co-application of G. interradices and foliar spray of biophosphate fertilizer produced maximum essential oil content and yield in cumin
    Keywords: Cuminum cyminum L., Biological fertilizers, Cumin-aldehyde, Essential oil, p-Cymene
  • S. Vojoodi, F. Sefidkon *, P. Salehi, Mh Salehi Sormaghi Pages 91-99
    Background
    Achillea filipendula Lam. is an aromatic and medicinal plant, green with hard and thick stem and 80-100 cm height in proper condition.
    Objective
    In this research, for determining the proper plant part of Achillea filipendula for essential oil extraction, the seeds of this plant were collected from East Azerbayjan province and cultivated in Research Station of Alborz (Karaj). The oil percentage and chemical composition was studied in full flowering stage.
    Methods
    The aerial parts of the plant were harvested in spring (2013). The essential oils of stem, leaves and flowers were extracted by hydro-distillation separately. The essential oil of total aerial parts was also obtained. The oils were analyzed by GC and GC/MS.
    Results
    The results showed that the essential oil yields were 0.67% for flowers, 0.77% for leaves, 0.11% for stem and 0.6% for total aerial parts. Seventeen compounds were identified in the flower essential oil with santolina alcohol (18.5%), 1,8-cineole (26.2%), borneol (19.3%) and bornyl acetate (4.9%) as main components. Fifteen compounds were identified in the leaf essential oil with santolina alcohol (23.5%), 1,8-cineole (26.5%), borneol (19.1%) and bornyl acetate (6.3%) as major constituents. In the essential oil of stem, 13 components were characterized that neryl acetate (58.3%), spathulenol (7.4%) and globulol (3.4%) were the main components. Fifteen compounds were identified in aerial parts essential oil with santolina alcohol (20.6%), 1,8-cineole (33.7%), borneol (20.4%) and germacrene D (4.2%) as major constituents.
    Conclusion
    All these parts of the plants contain essential oil, but with different yield and some difference and similarity in composition. It can be concluded that total aerial parts of Achillea filipendula are appropriate for distillation in spite of previous works that only flowers were used for obtaining essential oil.
    Keywords: Achillea filipendula, Borneol, Essential oils, Santolina alcohol, 1, 8-cineol
  • E. Fadaee, Y. Parvizi *, M. Gerdakane, M. Khan-Ahmadi Pages 100-112
    Background
    Drought stress reduces growth and changes metabolites of medicinal plants. Mycorrhizal fungus in interaction with phosphorus can modify drought stress.
    Objective
    Study the effects of drought stress, mycorhiza and phosphorus fertilizer on growth indexes, quantity and quality of essential oil of medicinal plant Dracocephalum moldavica L.
    Methods
    This study was done on the base of factorial experiment in randomized complete block design with five replications. The factors were consist of three level of drought stress 95% Fc, 65% Fc and 35% Fc, three level of mycorrhizal inoculation (non-inoculated, Glomus mosseae and Glomus intraradiceae) and two level of phosphorus fertilizer (0, 100 kg/ha).
    Results
    Interaction effects were significant between drought stress, mycorhiza and phosphorus factors in all measured attributes at the 1% level. The highest fresh weight of plant and leaf were related to no drought stress condition (95% of field capacity), application of mycorhiza and phosphorus fertilizer treatments. The highest number of flowers, fresh weight of root, and essential oil percent were recorded in mild drought stress (65% of field capacity), mycorrhiza inoculation and application of phosphorus fertilizer. The lowest amount of all of above mentioned traits obtained in severe water stress, without Mycorhiza and phosphorus fertilizer treatments. The highest content of 6-methyl- 2-phenylindole and Z-citral in essential oil were obtained with no drought stress treatment. The mild water stress with application of G. intraradices increased the geranyl formate, geranyl acetate and caryophyllene oxide in essential oil.
    Conclusion
    Application of two mychorhiza strains in severe water stress can increase physiological yield and essential oil percent of Deracocephalum moldavica in about 45- 100%. The essential oil was increased even in no water stress with application of mychorhiza strains.
    Keywords: Deracocephalum moldavica, Available water, Essential oil, Essential oil composition, Mycorhiza
  • F. Hashemi Shahraki, K. Ghatreh Samani *, N. Zia Jahromi, A. Yaghobi Pages 113-121
    Background
    Obesity is one of the problems of major concern to today's society. Weight loss has been reported for Kelussia odoratissima Mozaff.
    Objective
    Aim of this research is to examine the effect of this plant extract on plasma total antioxidant capacity and Bone Morphogenetic Protein 7 (BMP7) gene expressions in white adipose tissue (WAT).
    Methods
    Eighty male wistar rats were divided in two prevention (A) and treatment (B) groups and every group were divided to four subgroups. The A for prevention from obesity and B were used for reducing of obesity. WAT was obtained after the study for BMP7 gene expression (with using Real time PCR). Liver sample for catalase activity, blood for measuring of total antioxidant capacity and paraoxonase 1 activity were prepared.
    Results
    Weight loss and BMP7 gene expression was seen only in subgroup that receiving K. odoratissima hydroethanolic extract in the A group. Contrary to expectation, K. odoratissima extract was reduced the total antioxidant capacity in both groups, reduced level of serum paraoxonase 1 activity and increased liver catalase (p value = 0.002) in comparing to the subgroup that received high fat diet (p value = 0.011).
    Conclusion
    K. odoratissima hydroethanolic extract has an effective role in prevention of weight gain and enhanced liver catalase activity. Increasing in BMP7 gene expression probably causes alteration of WAT to brown adipose tissue (BAT). According to this study, consumption of extract can reduce serum total antioxidant capacity and is likely to exacerbate oxidative stress.
    Keywords: Kelussia odoratissima Mozaff, Tissue, Total Antioxidant Capacity, White Adipose BMP7 Gene
  • Sh Ezati, A. Mirzaie *, M. Zandi Pages 122-134
    Background
    Antibiotic resistant Staphylococcus aureus isolates are the main nosocomial infection agent and the norB efflux pump plays an important role in antibiotic resistance.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the chemical composition of Anthemis atropatana extract and analysis of its anti-efflux activity on ciprofloxacin resistant Staphylococcus aureus strains.
    Methods
    In this experimental study, the A. atropatana extract was prepared by maceration technique and its phytochemical composition was analyzed by GC/MS method. Subsequently, norB efflux pump was detected in 50 clinical isolates of S. aureus using cartwheel and PCR methods. Finally, after treatment of strains with SubMIC concentration of extract, its anti-efflux activity was evaluated via Real Time PCR.
    Results
    GC-MS analysis of A. atropatana extract was shown the most frequent component was belonged to Dodecane (9.8%) and Tridecane (6.4%). Moreover, the cartwheel and PCR methods was showed that out of 50 isolates, 10 isolates had norB efflux pump. In addition to, after treatment of strains with subMIC concentration of A. atropatana extract, the Real Time PCR results was indicated that the norB gene expression was down-regulated.
    Conclusion
    Based on the results obtained in this study, it seems that the extract has potential uses for pharmaceutical industries.
    Keywords: Anthemis atropatana, Staphylococcus aureus, norB efflux pump, Real Time PCR
  • F. Tavosi, R. Ghafarzadegan, Sa Mirshokraei, R. Hajiaghaee * Pages 135-144
    Background
    Zero- iron nanoparticles, due to their high degradation properties, cause the destruction of many pollutants. Among the methods for synthesizing iron nanoparticles, green synthesis using plant extracts is more beneficial for the synthesis of nanoparticles than other methods.
    Objective
    In this research, zero iron nanoparticles are synthesized in a one-step process by using of Mentha longifolia L. extract, which includes phenolic compounds, from the reduction of iron (III) chloride salt. The purpose of this research is to synthesize and develop a green method for the preparation of zero iron nanoparticles.
    Methods
    The extract was obtained by percolation method at room temperature and distilled water solvent. The extract was added to a FeCl3.6H2O iron solution of 0.01 M. The color change from yellow to dark brown indicates the formation of nanoparticles. Changing in pH and color of the solution after the start of the reaction were investigated and recorded. Specifications of the synthesized nanoparticles were analyzed using SEM (scanning electron microscopy), UV-vis and FTIR.
    Results
    Iron nanoparticles were synthesized at 46°C, 87 min and the volume ratio of 0.01 M iron salts to the extract 5:1. In this condition, the nanoscale size was 30.44 nanometers, which was confirmed by the SEM image.
    Conclusion
    The synthesis of zero-iron nanoparticles using Mentha longifolia L. extract is possible. The antioxidant compounds in the plant can reduce iron (III) and produce zero iron nanoparticles.
    Keywords: Mentha longifolia L., Extract, Green Synthesis, Zero Iron Nanoparticles
  • M. Taherian, H. Maghsoudi *, R. Taherian, H. Rastegar Pages 145-155
    Background
    Osteoarthritis (OA) is one of the main causes of physical disability worldwide. Considering the complications of common treatments of OA, including non-steroidal anti-inflammatory drug (NSAIDs) and corticosteroids, establishment of new treatments is crucial.
    Objective
    This study aimed to explore the effect of Echinops cephalotes extract on the main inflammatory biomarkers in OA.
    Methods
    Hydroalcoholic extract of Echinops cephalotes, Ibuprofen and betamethasone were prepared to investigate their effects on inflammatory biomarkers. Human monocyte/macrophage (THP-1) cells and chondrocytes cells were used as a model of monocyte/macrophage and human cartilage cells in osteoarthritis. Lipopolysaccharide (LPS) was used to induce production of inflammatory cytokines in both cells. After RNA extraction and production of cDNA, RT_PCR & PCR were done. Then Real Time-PCR was used to investigate the amount of expression of proinflammatory genes.
    Results
    Echinops cephalotes extract reduced mRNA expression level of proinflammatory cytokines in the cells induced by LPS. Moreover, production of PGE2 and NO in in the LPS-induced THP-1 cells was reduced by this extract. Ibuprofen and betamethasone were more effective in reducing above inflammatory agents than the extract.
    Conclusion
    Echinops cephalotes extract can be used as a supplementary treatment option in osteoarthritis to reduce NSAIDs and corticosteroids dose in treatment of this disease.
    Keywords: Echinops cephalotes, Chondrocyte, Cytokine, Monocyte, macrophage, Osteoarthritis
  • F. Bahmani, S. Esmaeili, A. Gharehbaghian, A. Gharehbaghian* Pages 156-166
    Background
    Medicinal plants are considered as one of the ideal therapeutic sources for cancer prevention or treatment due to their bioactive contents and low side effects to humans. Centaurea genus have shown potential anti-tumor activity on some cancer cell lines in previous studies.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the cytotoxic effect of three species of Centaurea genus (C. albonitens, C. pseudoscabiosa, C. salicifolia) on Nalm-6 cells.
    Methods
    Nalm-6 cells were treated with increasing concentrations of the methanolic extracts of the aerial parts of three Centaurea species, then, their cytotoxic and anti-proliferative effects were evaluated using trypan blue, MTT and DAPI staining assays. Moreover, annexin V/PI staining and cell cycle analysis were performed for further investigation.
    Results
    The results of trypan blue, MTT assay and DAPI staining revealed that all 3 extracts exhibit cytotoxic and anti-proliferative properties against Nalm-6 cells in a dose- and time-dependent manner (P≤0.001). Interestingly, there was no considerable cytotoxicity in normal cells, MDBK. The flow cytometric analysis validated that Centaurea dose dependently induces apoptosis and G1 phase arrest in Nalm-6 cells (P≤0.01).
    Conclusion
    Due to the safety profile of the natural products, our study suggests that Centaurea extracts might provide insight into a novel therapeutic strategy and may confer advantages for acute lymphoblastic leukemia treatment, however further researches are necessary.
    Keywords: Centaurea, Acute Lymphoblastic Leukemia, Apoptosis, MDBK, Nalm-6
  • R. Hajiaghaee *, Sh Rezazadeh, R. Ghafarzadegan, A. Mohamadnejad Pages 167-175
    Background
    The medicinal plant milk thistle with the scientific name of Silybum marianum is an annual or biennial herb native to the Mediterranean regions and is found through the world. Extracts from the seeds of this plant have been used to cure liver disorders since ancient times. Featured phytochemicals of this medicinal plant are flavonolignan compounds and silybin is the most important one.
    Objective
    In this study, the effects of applying different incoming feeds, defatting procedures and solvents on silymarin extraction process from the seeds of milk thistle have been investigated.
    Methods
    Reflux extraction was used to obtain extracts. All extracts have been refluxed for 6 hours and the temperature was fixed at 60°C. Different incoming feeds including ground seeds, solvent defatted meal, cold press defatted meal, and separated pericarps have been subjected to the extraction system. Also, three different solvents including methanol, methanol 80%, and ethanol 80% were employed. Prepared extracts were weighed and then HPLC method analysis was used for quantifying silymarin compounds.
    Results
    According to the presented data, the concentration and amount of silymarin in different extracts was compared. The extract obtained from ground seeds with methanol was able to reach the most amount of silymarin while the highest concentration of silymarin was obtained from the extract of ground pericarp with ethanol 80%.
    Conclusion
    This study shows that a higher amount of active ingredient can be extracted by using ground seeds and methanol solvent. Of course, there are more impurities in this extract.
    Keywords: Silymarin, Incoming feeds, Milk thistle, Solvent of extraction, Standard extract
  • L. Shooshtari *, M. Omidi, A. Qaderi, Ar Zare Karizi, A. Mehrafarin Pages 176-189
    Background
    Ferulago angulata (Known in Iran as Chavir) is an endangered species with Anti fugal and anti-bacterial activity that can act as a natural preservator.
    Objective
    Evaluation the effect of in vitro culture conditions and plant growth regulators on somaclonal variation and the phytochemical content of in vitro regenerated plants.
    Methods
    Induced calli were transferred to Murashige and Skoog (MS) medium supplemented with 1-Naphthaleneacetic acid (NAA) and 6-Benzylaminopurine (BAP) for regeneration stage. The essential oils were extracted by Clevenger apparatus and the yield and composition of essential oils were assayed by GC/Mass. Inter-Simple Sequence Repeat (ISSR), Start codon Targeted (SCoT) and CAAT Box Derived Polymorphism (CBDP) markers were used to assess somaclonal variation.
    Results
    The highest callus formation was obtained via radicle explant in MS medium supplemented with 2 mg/L 2,4-D and 1mg/L BAP. Maximum percentage of regeneration was occurred via derived calli from hypocotyl in MS medium supplemented with 0.1 mg/L BAP and 0.5 NAA. The phytochemical assay revealed a considerable differences between natural habitats and in vitro regenerated plants. The percentage of α-Pinene in plants derived from natural habitats and in vitro conditions were 27 and 1.53 respectively. The yield of essential oils were 2.26 and 0.64 (ml/100g D.M.) in natural habitats and in vitro regenerated plants respectively. The result of PCR assay indicated genetic variation between tissue cultured samples.
    Conclusion
    The results indicated that in vitro culture conditions had a considerable effect on genome and metabolome of Ferulago angulate.
    Keywords: Ferulago angulata, Callus induction, Plant growth regulator, Somatic embryogenesis