فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:17 Issue: 68, 2018

Journal of Medicinal Plants
Volume:17 Issue: 68, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/07/16
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محمد مجیدی*، علیرضا تاری نژاد صفحات 1-14
    تاکسول داروی ضد سرطانی بسیار مهمی است که برای اولین بار از گیاه سرخدار (Taxus spp.) به دست آمد. با این وجود، تهیه دارو از طریق استخراج از منابع طبیعی دارای محدودیت های بسیاری است و نمی تواند پاسخگوی نیاز کنونی بازار باشد. بنابراین استفاده از روش های تولیدی جایگزین ضروری به نظر می رسد. تولید تاکسول از طریق فناوری های زیستی یکی از گزینه های اصلی مورد استفاده است و دارای مزایایی از قبیل مستقل بودن تولید از شرایط جغرافیایی و محیطی، سرعت تولید بیشتر و سهولت استخراج می باشد. مقاله حاضر مروری دارد بر تعدادی از مهم ترین روش های مورد استفاده در تولید بیوتکنولوژیک تاکسول. مطالب اصلی مقاله در پنج بخش طبقه بندی شده اند: (1) بیوسنتز تاکسول و ژن های مربوط به آن، (2) فاکتورها و راهبردهای موثر بر تولید تاکسول از طریق کشت های سلولی گیاهی سرخدار، (3) استراتژی های مبتنی بر دست ورزی ژنتیکی گیاه سرخدار به منظور تولید تاکسول، (4) استفاده از سیستم های هترولوگ در تولید تاکسان ها، و (5) اندوفیت های مولد تاکسول و تحقیقات مربوط به آن. همچنین در مورد وضعیت کنونی کاربرد فناوری های زیستی و چشم اندازهای آینده آن در تولید تاکسول توضیحاتی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سرخدار، تاکسول، دست ورزی ژنتیکی، فناوری های زیستی
  • محمدرضا مرشدلو، حسین احمدی، مرتضی پیرعلی همدانی، داراب یزدانی* صفحات 15-31
    مرزنجوش با نام علمی Origanum vulgare L. یکی از گیاهان خانواده نعناییان می باشد که به عنوان یکی از مهمترین و پرفروش ترین گیاهان ادویه ای و دارویی در جهان به شمار می رود. بخش های هوایی و بخصوص برگ های گونه های مختلف مرزنجوش همواره به عنوان یکی از پرطرفدارترین ادویه ها و طعم دهنده ها در صنایع غذایی، عطرسازی و آرایشی- بهداشتی مورد استفاده قرارگرفته است. تاکنون طیف وسیعی از ترکیبات فعال دارویی از این گیاه شناسایی و استخراج شده اند که از آن جمله می توان به فلاونوئیدها، تانن ها، گلیکوزیدها، استرول ها، ویتامین ها و ترکیبات ترپنوئیدی موجود در اسانس اشاره کرد. یافته های اخیر نشان می دهد که مواد موثره مرزنجوش علاوه بر داشتن خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضدسرطانی می تواند در بهبود رینوسینوزیت مزمن، کنترل دیابت، جلوگیری از التهاب و بیماری های قلبی - عروقی نیز موثر واقع شود. مطالعات فارماکولوژیکی نشان داده اند که پتانسیل بالای آنتی اکسیدانی مرزنجوش به دلیل وجود مونوترپن های فنولی نظیر تیمول، کارواکرول و برخی دیگر از ترکیبات فنولی مانند اریگانوزاید و رزمارینیک اسید می باشد. لازم به ذکر است که دو ترکیب اخیر پتانسیل بالایی را در جلوگیری از آسیب های اکسیداتیو پوست (ملانیزه شدن) و پیری پوست از خود نشان داده اند.
    کلیدواژگان: Origanum vulgare L، _ مرزنجوش، آنتی اکسیدان، اریگانوزاید، تیمول، کارواکرول
  • بهناز ونکی، نادر شاکری*، حجت الله نیک بخت، پروین فرزانگی صفحات 32-40
    مقدمه

    بیماری های قلبی از عوارض سرطان پستان می باشند. فعالیت بدنی و گیاهان دارویی در کاهش فاکتورهای التهابی بافت قلب موثر می باشند.

    هدف

    هدف این تحقیق بررسی اثر 6 هفته شنا و زنجبیل بر برخی از فاکتورهای التهابی بافت قلب موش های القاء شده به سرطان پستان بود.

    روش بررسی

    60 سر موش ماده نژاد بالب C، (سن 6- 8 هفته) و (وزن 150 - 200 گرم) پس از القای سرطان پستان (روش جراحی) و آشنایی با محیط به روش تصادفی به 6 گروه: کنترل سالم، کنترل سرطان، سرطان-شنا، سرطان- مکمل، سرطان- شنا- مکمل و سرطان- سالین تقسیم شدند. گروه های شنا و شنا- مکمل 6 هفته، پنج روز در هفته و روزانه 60 دقیقه شنا کردند. به گروه های مکمل و مکمل- شنا هم 6 هفته روزانه عصاره زنجبیل (20 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه سالین نیز (سدیم کلراید 9/0 %) تزریق شد. بعد از مدت مداخله سطوح نکروز تومور آلفا (TNFα) واینتر لوکین 10 (IL10) بافت قلب با روش الایزا و کیت هایی تخصصی مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها استفاده شد (05/0>P).

    نتایج:

    نتایج نشان داد القا سرطان با افزایش TNFα و کاهش IL10 همراه است. 6 هفته شنا، مصرف مکمل و مداخله ترکیبی این تغییرات را معکوس نمود. ولی بین این سه متغیر مستقل تفاوت معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    شنا، مکمل زنجبیل و ترکیب این دو ممکن است در تعدیل فاکتورهای التهابی و ضد التهابی بافت قلب بیماران مبتلا به سرطان پستان موثر باشند.

    کلیدواژگان: التهاب، بافت قلب، سرطان پستان، شنا، مکمل زنجبیل
  • حسن اژدری زرمهری، بتول کمالی منش، اعظم ابارشی، ریحانه نفیسی فرد، احسان محبی، علی شمسی زاده، اکبر پژهان، محمد محمدزاده* صفحات 41-48
    مقدمه
    اثر عصاره شوید بر کیندلینگ شیمیایی ناشی از پنتیلن تترازول اثر ضدتشنجی بر رفتار تشنجی حیوانات داشته، اما بر تشنجات صرعی ناشی از کیندلینگ آمیگدال در موش صحرایی تاکنون بررسی نشده است.
    هدف
    در این تحقیق اثرات مزمن عصاره هیدروالکلی گیاه شوید بر کمیت های تشنجی ناشی از مدل کیندلینگ الکتریکی آمیگدال مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش بررسی
    موش های صحرایی نر به 6 گروه تقسیم شدند. حیوانات با تحریکات متوالی روزانه آمیگدال کیندل شدند سپس با دوزهای مختلف عصاره هیدروالکلی گیاه شوید (دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم به ازای کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی تحت درمان قرار گرفته و کمیت های تشنجی شامل مدت زمان تخلیه های متعاقب (ADD) ، تاخیر تا شروع مرحله 4 تشنج (S4L) ، و مدت زمان مرحله 5 تشنج (S5D) ثبت شدند.
    نتایج: آنالیز آماری داده ها نشان داد که تزریق عصاره هیدروالکلی گیاه شوید (200 و 400 میلی گرم به ازای کیلوگرم) بر S4L تغییر معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت. تزریق عصاره هیدروالکلی گیاه شوید (400 میلی گرم به ازای کیلوگرم) بر S5D تغییر معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت و همچنین تزریق عصاره هیدروالکلی گیاه شوید (100، 200 و 400 میلی گرم به ازای کیلوگرم) بر ADD اثر کاهشی نسبت به گروه کنترل ایجاد کرد.
    نتیجه گیری
    داده ها نشان داد که تزریق عصاره هیدروالکلی گیاه شوید اثر ضدصرعی بر شاخص های تشنج از جمله مدت زمان تاخیر تشنج تا مرحله 4، مدت زمان تشنج ها در مرحله 5 و همچنین ADD دارد.
    کلیدواژگان: گیاه شوید، تشنج، صرع، کیندلینگ آمیگدال، موش صحرایی
  • محمدرضا دهقانی مشکانی، حسنعلی نقدی بادی* ، کامبیز لاریجانی، علی مهرآفرین صفحات 49-65
    مقدمه
    عملیات پس از برداشت نظیر عملیات خشک کردن و شرایط انبارداری تاثیر زیادی بر کمیت و کیفیت مواد مؤثره گیاهان دارویی دارد.
    هدف
    بررسی اثر پیش خشک کردن و شرایط و زمان انبارداری بر میزان و اجزای اسانس گیاه دارویی آویشن دنایی از اهداف این تحقیق می باشد.
    روش بررسی
    این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل عملیات پیش خشک کردن (شامل پیش خشک کردن و عدم پیش خشک کردن) ، فاکتور دوم شامل دو روش انبارداری (نگهداری در سایه و نگهداری در یخچال با دمای 4 درجه سانتی گراد) و فاکتور سوم شامل مدت زمان انبارداری (نگهداری اندام خشک گیاه به مدت 60، 120 و 180 روز) می باشد. جهت استخراج اسانس، از دستگاه کلونجر و برای شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس از دستگاه GC/Mass و دستگاه GC استفاده شد.
    نتایج: بیشترین مقادیر اسانس و مواد مؤثره لینالول، بورنئول، ترپینن-4 ال، تیمول متیل اتر، ای- انتول، تیمول و کارواکرول در زمان نگهداری 60 روز مشاهده شد. همچنین بیشترین مقادیر آلفا- پینن، کامفن، بتا- پینن، میرسن، آلفا فلاندرن، آلفا-ترپینن، لیمونن، سیس- سابینن هیدرات و ترانس سابینن هیدرات در گیاهان خشک شده در سایه بعد از عملیات پیش خشک و نگهداری در یخچال به مدت 120 روز مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    خشک کردن گیاه آویشن دنایی در سایه بدون اعمال پیش خشک و نگهداری آنها در دمای 4 درجه سانتی گراد بهترین روش برای حصول حداکثر میزان اسانس و ترکیبات اصلی آن (تیمول و کارواکرول) بود.
    کلیدواژگان: آویشن دنایی، اسانس، انبارداری، تیمول، عملیات خشک کردن، کارواکرول
  • فائزه طاهرشمسی، کورش رضایی* ، شراره خسروی، زاهدین خیری، محمدرضا معمارزاده، فاطمه رفیعی صفحات 66-73
    مقدمه
    یکی از مهم ترین جنبه های مراقبت از بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه، حمایت تغذیه ای می باشد. یکی از شاخص های پایش برای بررسی تحمل تغذیه در این بیماران، اندازه گیری حجم باقیمانده معده می باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر قطره خوارکی گاسترولیت (آویشن شیرازی) ، بر حجم باقیمانده معده در بیماران تحت تهویه مکانیکی که در بخش مراقبت ویژه بستری می باشند، انجام گرفت.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی 50 بیمار تحت تهویه مکانیکی با نمونه گیری هدفمند در مطالعه وارد شده و با تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله (گاسترولیت) ، و کنترل (پلاسبو یا آب) تقسیم شدند. به بیماران گروه مداخله روزانه سه نوبت قطره گاسترولیت (20 قطره) داده می شد. قبل از گاواژ حجم باقیمانده اندازه گیری می شد. میانگین حجم باقیمانده بیماران در مدت 4 روز با استفاده از تست های آماری من ویتنی و فریدمن مقایسه شد.
    نتایج: نتایج نشان داد اکثر بیماران مذکر (60 درصد) ، دارای میانگین و انحراف معیار سنی 06/63±6/19 می باشند. حجم باقیمانده در گروه مداخله روند کاهشی داشته اما در گروه کنترل روند افزایشی داشته است. همچنین میانگین حجم باقیمانده در گروه مداخله در روزهای دوم، سوم، و چهارم به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (0001/0P<). میزان مایع گاواژ شده در دو گروه از روز اول تا چهارم افزایش داشت، اما در گروه مداخله افزایش آن بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    مصرف قطره گاسترولیت می تواند باعث کاهش حجم باقیمانده معده در بیماران تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش های مراقبت ویژه می شود.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، حجم باقیمانده معده، تهویه مکانیکی، گاسترولیت
  • حدیث منتظری، سیده ملیحه صفوی* ، آزاده ابراهیم حبیبی، پریچهر یغمایی صفحات 74-81
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic ovary syndrome (PCOS یک بیماری غدد جنسی در زنان و به عنوان یکی از عوامل اصلی نازایی در سنین باروری می باشد. با این وجود درمان این بیماری قطعی نیست و همواره بحث برانگیز است.
    هدف
    در این تحقیق اثرات بتانین به عنوان یک رنگدانه قرمز در چغندر قرمز در رت های با سندرم تخمدان پلی کیستیک القا شده مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    سدیم - والرات جهت القا سندرم تخمدان پلی کیستیک به صورت داخل صفاقی به مدت 25 روز به رت های ماده از نژاد ویستار تزریق شد. رت ها به صورت تصادفی در 5 گروه تقسیم شدند که عبارتند از: یک گروه کنترل سالم، گروه شم (سندرم تخمدان پلی کیستیک القا شده) با دریافت روزانهml 5/0 آب مقطر، گروه متفورمین و دو گروه که بعد از تزریق سدیم-والرات، بتانین با دوزهای mg/kg8 و 16 در روز به مدت 30 روز دریافت کردند. گلوکز، پروفایل لیپیدی و هورمون های گنادوتروپین با روش کالریمتریک اندازه گیری شد. مطالعات هیستولوژیک روی برش عرضی بافت تخمدان رنگ آمیزی شده با هماتوکسیلین- ائوزین انجام شد.
    نتایج: در مقایسه با گروه شم بتانین تعداد کیست های تخمدان را کاهش داده و فولیکول های اولیه، در حال رشد، گراف و جسم زرد را افزایش داد. همچنین بتانین میزان گلوکز، کلسترول، LDL و LH پلاسما را در موش های با سندرم تخمدان پلی کیستیک القا شده کاهش و سطح HDL و FSHرا افزایش داد.
    نتیجه گیری
    بتانین در رت های با سندرم تخمدان پلی کیستیک القا شده توانست وضعیت رت ها را از نظر تعداد کیست ها و فولیکول ها بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: بتانین، چغندر قرمز، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • سیده زهرا احمدی، منصور قربانپور* ، جواد هادیان، حسین صالحی ارجمند صفحات 82-98
    مقدمه
    محرک های زیستی و غیرزیستی از طریق تاثیر بر برخی مکانیسم های درون گیاه باعث تولید متابولیت های ثانویه و تغییر در صفات فیزیولوژیکی گیاه می شوند.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی اثر غلظت های مختلف نانو کربن کروی و اسید سالیسلیک بر تغییرات فیزیولوژیکی و محتوای پارتنولید دو رقم بابونه کبیر انجام گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط گلخانه ای انجام شد. فاکتور اول دو رقم بابونه کبیر (T. parthenium Linn. cv. Jelitto و T. parthenium Linn. cv. Pharmasaat) ، فاکتور دوم محلول پاشی با نانو کربن کروی در 5 سطح (0، 125، 250، 500 و 1000 میلی گرم بر لیتر) و فاکتور سوم محلول پاشی با اسید سالیسلیک در دو سطح
    (0 و 2/0 میلی مولار) بود.
    نتایج: نتایج نشان داد که رقم، غلظت های مختلف نانو کربن کروی، غلظت های اسید سالیسلیک و اثر متقابل آنها تاثیر معنی داری بر برخی صفات مورد مطالعه داشتند. به طوری که دو رقم در میزان کلروفیل a و b و میزان پارتنولید، از نظر آماری در سطح 1% اختلاف معنی داری داشتند. همچنین، اثر غلظت های نانو کربن کروی و اسید سالیسلیک در میزان پارتنولید عصاره معنی دار شد (01/0P <). لیکن، بیشترین میزان پارتنولید مربوط به رقم فارماست (Pharmasaat) و غلظت 500 میلی گرم بر لیتر بدون اسید سالیسلیک به میزان 32/290 میکروگرم بر 1/0 گرم ماده خشک بود.
    نتیجه گیری
    محلول پاشی غلظت 500 میلی گرم بر لیتر نانو کربن کروی و 2/0 میلی مولار اسید سالیسلیک سبب بهبود صفات فیزیولوژیکی و فیتوشیمایی هر دو رقم بابونه کبیر شد.
    کلیدواژگان: بابونه کبیر، نانو کربن، اسید سالیسلیک، پارتنولید، صفات فیزیولوژیکی
  • علی مهرآفرین، علیرضا اطمینان* ، اردشیر قادری، محمدرضا دهقانی‎مشکانی، مرضیه گلرخان صفحات 99-111
    مقدمه
    ترکیب بستر کشت و ریزسازواره های موجود در آن تاثیر بسیار مهمی در استقرار، عملکرد رشدی و فیتوشیمیایی گیاهان دارویی دارد.
    هدف
    تعیین تاثیر بسترهای مختلف کشت و تلقیح قارچ مایکوریزا بر تغییرات محتوای استویوزید، ریبادیوزیدها و خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی در گیاه دارویی استویا بود.
    روش بررسی
    این تحقیق به صورت آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح بلوک‎های کامل تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل تیمارهای تلقیح و عدم تلقیح قارچ مایکوریزا (Glomus intraradices) و فاکتور دوم شامل ترکیب تیمارهای مختلف از پیت ماس، کوکوپیت، پرلیت و خاک به عنوان بسترهای کاشت بود.
    نتایج: تلقیح قارچ مایکوریزا به طور معنی‎داری موجب افزایش ارتفاع بوته، تعداد ساقه فرعی، قطر ساقه، قطر ریشه، تعداد برگ، وزن تر و خشک برگ، وزن خشک ساقه، وزن خشک ریشه و میزان استویوزید، ریبادیوزید A و C شد. بسترهای مختلف کشت نیز تاثیر معنی‎داری بر ارتفاع بوته، وزن تر و خشک ساقه، وزن تر برگ، وزن تر و خشک ریشه و میزان استویوزید، ریبادیوزید A و C داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد ترکیب بستر کشت پیت ماس + کوکوپیت + خاک (2:1: 1) همراه با تلقیح قارچ مایکوریزا بیشترین تاثیر مثبت را در میان تیمارهای اعمال شده بر وزن خشک برگ و قندهای گلوکوزیدی در گیاه استویا داشته است.
    کلیدواژگان: استویوزید، پیت ماس، ریبادیوزید، کوکوپیت، گلیکوزید
  • محمد رستم خانی، شراره خسروی* ، کورش رضایی، عظیم فروزان، فاطمه رفیعی صفحات 112-121
    مقدمه
    سندرم روده تحریک پذیر یکی از شایع ترین اختلالات عملکردی دستگاه گوارش است که مشکلات بسیاری را برای مبتلایان ایجاد می کند. گیاهان دارویی می توانند بر کاهش علائم و بهبود شرایط زندگی بیماران موثر باشند.
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی زنجبیل بر علائم بیماری سندرم روده تحریک پذیر می باشد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی سه سو کور، 64 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر مراجعه کننده به کلینیک کوثر شهر اراک به صورت مبتنی بر هدف انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابتدا معیار درجه بندی علائم گوارشی توسط کلیه بیماران تکمیل شد. سپس به بیماران گروه مداخله به مدت 4 هفته، روزی یک گرم زنجبیل و به بیماران گروه کنترل، پلاسبو داده شد. سپس پرسشنامه مجددا توسط بیماران دو گروه تکمیل شد و داده ها با هم مقایسه شد.
    نتایج: نتایج نشان داد میانگین کل نمره علائم گوارشی قبل از مداخله در دو گروه با یکدیگر اختلاف معنی دار آماری داشت
    (026/0 =P). بنابراین برای مقایسه میانگین نمره پرسشنامه بعد از مداخله در دو گروه از آزمون آنالیز کوواریانس با کنترل اثر مخدوش کنندگی میانگین نمره پرسشنامه قبل از درمان استفاده شد که نشان داد میانگین نمره پرسشنامه بعد از درمان در دو گروه با یکدیگر اختلاف معنی دار آماری دارد (0001/0 =P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر زنجبیل در بهبود علائم سندرم روده تحریک پذیر، مصرف آن جهت کاهش علائم بیماری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیر، زنجبیل، علائم گوارشی، دارونما
  • شهرزاد سادات سید صالح، سیمین عربی* ، فاطمه عشوری صفحات 122-135
    مقدمه
    لاله واژگون (Fritillaria imperialis) گیاهی در معرض انقراض است که حاوی آلکالوییدهای دارویی است که در کاهش فشار خون و کاهش تپش قلب مؤثر است.
    هدف
    مقایسه روش های میکرو استخراج فاز جامد فضای فوقانی (HS-SPME) و تقطیر آب (HD) بر ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه لاله واژگون. (Fritillaria imperialis)
    روش بررسی
    بررسی کیفی و کمی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس های استخراج شده از بخش های هوایی گیاه لاله واژگون (Fritillaria imperialis) به روش های میکرو استخراج فاز جامد فضای فوقانی و تقطیر آب با استفاده از کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی (GC-MS).
    نتایج: 24 ترکیب با تکنیک تقطیر با آب در اسانس شناسایی شد که 61/86% اسانس این گیاه را تشکیل می دادند و مهم ترین آنها شامل آلفا- بیزابولول اکسیدA (2/28%) ، کامفور (86/12%) ، کامازولن (8/11%) ، ترانس-توجون (9/10%) ، آلفا- بیزابولون اکسید A (3/10%) ، دلتا-3-کارن (9/6%) و آلفا-پینن (65/5%) بودند. 21 ترکیب با تکنیک HS-SPME، در اسانس شناسایی شد که 93/94% اسانس را تشکیل می دادند و عمده ترین آنها شامل آلفا- بیزابولول اکسیدA (2/35%) ، کامفور (54/9%) ، کامازولن (3/18%) ، ترانس-توجون (89/7%) ، آلفا- بیزابولون اکسید A (8/11%) ، دلتا-3-کارن (5/6%) و آلفا-پینن (7/5%) بودند.
    نتیجه گیری
    در هر دو روش، عمده ترین ترکیبات شناسایی شده سزکوئی ترپن های اکسیژن دار بودند، در حالی که اثری از سزکوئی ترپن های هیدروکربنی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: لاله واژگون (Fritillaria imperialis)، تقطیر با آب، کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی، میکرو استخراج با فاز جامد فضای فوقانی (HS-SPME)
  • سیما نصری*، مجید قربانی نهوجی، غلامرضا امین، اعظم سادات شریفی، معصومه بوربور، فرشته شامحمدی، مانا مقدسی صفحات 136-144
    مقدمه

    امروزه کنترل و درمان درد هنوز یکی از موارد مشکل زا در امر درمان است و داروهای ضددردی سنتزی دارای عوارض جانبی متعددی می باشند.

    هدف

    پژوهش حاضر با توجه به عوارض داروهای شیمیایی به بررسی اثر ضددردی و فیتوشیمیایی Ferula persica پرداخته است.

    روش بررسی

    عصاره گل آذین گیاه به روش پرکولاسیون تهیه شد. جهت انجام بررسی های فیتوشیمیایی از HPLC استفاده شد. به منظور تست های درد از موش های کوچک نر در تست اسید استیک، تست غوطه وری دم و تست فرمالین استفاده شد. موش ها در هر تست به گروه های تجربی، کنترل و کنترل مثبت (دریافت کننده مورفین) تقسیم شدند.

    نتایج

    در بررسی فیتوشیمیایی چهار ترکیب فلاوونوئیدی Quercetin، Luteolin، Apigenin و Rutin شناسایی شد. در هر سه تست درد گروه تجربی با گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت (05/0 P<) اما با گروه دریافت کننده مورفین تفاوت معنی داری نداشت (05/0 P>).

    نتیجه گیری

    عصاره متانولی گل آذین Ferula persica دارای اثرات ضددردی می باشد که احتمالا مربوط به سزکویی ترپن ها و فلاوونوئیدهای موثره موجود در آن می باشد.

    کلیدواژگان: اثر ضددردی، عصاره متانولی Ferula persica، موش کوچک نر، HPLC
  • زهره زندی دره غریبی، محمد فرامرزی*، ابراهیم بنی طالبی صفحات 145-156
    مقدمه

    ویسفاتین پروتئینی با عملکرد شبه انسولینی است که به میزان زیادی در بافت چربی احشایی بیان می شود و سطوح گردش خونی آن با چاقی و دیابت نوع دو ارتباط دارد.

    هدف

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر 10 هفته تمرین هوازی موزون و مصرف مکمل چای سبز بر سطوح ویسفاتین و مقاومت به انسولین زنان چاق دیابتی نوع دو بود.

    روش بررسی

    46 زن چاق دیابتی نوع دو (30BMI ≥) با دامنه سنی 45-60 سال انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه چای سبز (12 نفر) ، تمرینات هوازی چای سبز (12 نفر) ، تمرینات هوازی (12 نفر) و دارونما (10 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه های مکمل چای سبز به مدت 10 هفته روزانه 1500 میلی گرم کپسول حاوی عصاره چای سبز دریافت نمودند. تمرینات نیز به مدت 10 هفته و سه جلسه در هفته اجرا شد. برای آنالیز مقایسه های درون گروهی از آزمون t همبسته و جهت مقایسه های بین گروهی از آزمون آنالیز واریانس دو طرفه استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد اگرچه ویسفاتین تفاوت معنی داری در بین گروه ها داشت (001/0=P) با این حال، تفاوت معنی داری بین مداخله های مختلف وجود نداشت. همچنین، در مورد مقاومت به انسولین، گلوکز و انسولین هم تفاوت معنی داری بین مداخله های مختلف مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    اگرچه بین مداخله های مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نشد، کاهش معنی دار ویسفاتین به دنبال مداخله های تمرین هوازی و مصرف چای سبز می تواند ناشی از بهبود شاخص های گلیسمی و کاهش وزن و کاهش شاخص HOMA باشد. بنابراین، به نظر می رسد مصرف مکمل چای سبز به همراه تمرین هوازی در کنترل وزن و بهبود شاخص های گلیسمی بیماران دیابتی نوع دو موثر باشد

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، چای سبز، دیابت، مقاومت به انسولین، ویسفاتین
  • نرگس بهزادی راد، زهره ولی زاده* ، مریم رفیعی راد صفحات 157-165
    مقدمه
    درد در اثر آسیب بافتی حاد یا بالقوه ایجاد می شود. اختلالات اضطرابی از اختلالات روانی رایج در انسان است که در موقعیت های تهدید کننده تجربه می شود.
    هدف
    بررسی اثر عصاره آبی- الکلی گیاه ناترک بر درد و اضطراب در موش صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق از 35 سر موش های صحرایی نر نژاد ویستار (با میانگین وزنی 20±230 گرم) به طور تصادفی در 5 گروه آزمایشی (7 سر در هر گروه) استفاده شد. گروه کنترل منفی، گروه شاهد دریافت کننده سالین نرمال، گروه سوم تا پنجم شامل حیوانات دریافت کننده دوزهای عصاره هیدروالکلی ناترک (100، 200، 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به مدت 10 روز از طریق گاواژ. برای سنجش درد از فرمالین تست و سنجش اضطراب از آزمون میدان باز استفاده شد.
    نتایج: نتایج نشان داد که عصاره ناترک اثر تسکینی معنی داری بر مرحله درد مزمن القا شده با روش فرمالین داشت (001/0 P<). اما بر روی درد حاد تاثیری نداشت. در بررسی اثرات ضد اضطرابی در آزمون میدان باز، دوزهای 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره (دوز موثر) در تعداد گذشتن از خطوط مرکزی (01/0 P<) ، (001/0P<) ، زمان سپری شده در مربع مرکزی (001/0P<) ، تعداد دفعات کشش بدن (001/0P<) ، تعداد دفعات تیمار کردن (01/0P<) ، (05/0P<) ، اختلاف معنی داری را با گروه شاهد نشان دادند ولی دوز 400 اثری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد عصاره هیدروالکلی ناترک به عنوان آنتی اکسیدان و ضدالتهاب قوی در درمان بیماری های التهابی و تسکین دردهای طولانی مدت مثل داروهای اپیوئیدی مؤثر می باشد.
    کلیدواژگان: ناترک، اضطراب، درد، فرمالین تست، میدان باز
  • ویدا قاسمی، معصومه خیرخواه* ، محسن واحدی، سارا داراب پور دزدارانی، معصومه عابد صفحات 166-174
    مقدمه
    دانه ی شنبلیله و رازیانه به علت ساختار فیتواستروژنی دارای خواص شیرافزایی بوده و سبب افزایش حجم شیر می شوند.
    هدف
    هدف مقایسه ی تاثیر دمنوش دانه ی شنبلیله و دمنوش دانه ی رازیانه بر نشانه های کافی بودن شیر مادر در شیرخواران 4-0 ماهه ی دختر می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی سه سو کور با گروه دارونما بود. 117 مادر دارای شیرخوار 4-0 ماهه ی دختر به صورت تصادفی در یکی از سه گروه دریافت کننده ی دمنوش پودر دانه ی شنبلیله، دمنوش پودر دانه ی رازیانه و گروه دارونما قرار گرفتند. ابتدای مداخله و طی 4 هفته، نشانه های کافی بودن شیر مادر با استفاده از سنجش وزن، قد و دورسر و فرم های پیگیری جهت سنجش تعداد پوشک های خیس روزانه، دفعات دفع مدفوع و شیرخوردن شیرخوار مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج: بین دو گروه شنبلیله و رازیانه، قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری در نشانه های کافی بودن شیر مادر مشاهده نشد. در مقایسه بین سه گروه، قبل از مداخله نشانه های کافی بودن شیرمادر، دارای اختلاف معنی داری نبوده (05/0P˃) و تنها تعداد دفعات شیرخوردن گروه دارونما بیشتراز گروه های مداخله بود (001/0P˂). اما بعد از مداخله، آزمون اندازه های تکراری بین گروه های مداخله و دارونما نشان داد، شنبلیله و رازیانه در مقایسه با گروه دارونما، به طور معنی داری سبب بهبود نشانه های کافی بودن شیر مادر شدند (001/0P˂) ولی بر متغیر قد تاثیری نداشتند (094/0 P=).
    نتیجه گیری
    دمنوش دانه ی شنبلیله و دمنوش رازیانه در مقایسه با گروه دارونما سبب بهبود نشانه های کافی بودن شیر مادر می شوند
    کلیدواژگان: دمنوش، رازیانه، شنبلیله، نشانه های کافی بودن شیر مادر
|
  • M. Majidi * Pages 1-14
    Taxol is a very important anticancer drug which was first isolated from Yew plant (Taxus spp.). However, Taxol supply by extraction from natural sources, has several limitations, and cannot meet current market's demands. Therefore, it seems necessary to use alternative production methods. Producing Taxol through biotechnological approaches is among the main options which have some advantages such as independency of production from geographical and environmental conditions, higher production rate, and ease of extraction. This paper contains a review on some of the most important approaches used in Taxol biotechnological production. The main body of the paper is divided into five main parts: (1) Taxol biosynthesis and related genes, (2) Factors and strategies influencing the production of Taxol by plant cell cultures of Taxus spp., (3) Strategies based on genetic manipulation of Taxus spp. for the production of Taxol, (4) Using heterologous systems in taxane production, and (5) Taxol-producing endophytes and related studies. The current status of utilizing biotechnology in producing Taxol and its future outlooks have been also described.
    Keywords: Taxol, Biotechnology, Genetic manipulation, Taxus spp
  • Mr Morshedloo, Mr Morshedloo, M. Pirali Hamedani, D. Yazdani * Pages 15-31
    Oregano (Origanum vulgare L.) is one of the most selled culinary and medicinal herb throughout the world. Flowering aerial parts and leaves of oregano have been used as a popular flavoring of food stuffs and as an antioxidant agent in cosmetics. Oregano contains a wide array of active components, including flavonoids, phenolic acids and glucosides, phenols and triterpenes. Several biological activities namely antibacterial, antifungal, antiviral, antidiabetic, antispasmodic, antimelanogenesis and antiproliferative have been demonstrated for oregano-based essential oils and extracts. Among the main bioactive constituents of these products, the phenols carvacrol and thymol, and the phenolic rosmarinic acid and origanoside proved to be strong antioxidant, anti-inflammatory and cardioprotective agents.
    Keywords: Keywords: Origanum vulgare L., Antioxidant, Carvacrol, Origanosid, Thymol
  • B Vanaky, N Shakeri*, HA Nikbakht, P Farzanegi Pages 32-40

    Background: Heart disease is one of the side effects of breast cancer. Physical activity and herbs are effective in reducing the inflammatory factors of the heart tissue.

    Objective

    The purpose of this study was to evaluate the effect of 6 weeks of swimming and ginger on some inflammatory factors of the heart tissue of mice induced by breast cancer.

    Methods

    60 female Balb C-female (6-8 weeks old) and (150-250 g weight) after induction of breast cancer (surgical technique) and familiarity with the environment were randomly divided into 6 groups: healthy control, control Cancer, Cancer-Swim, Cancer-Supplement, Cancer-Saline-Supplement and Cancer-Saline. Swimming and swimming-Supplement groups swam for 6 weeks, five days a week and 60 minutes a day. Supplements and supplements-swimming groups were injected 6 days a day with ginger extract (20 mg / kg) and saline (sodium chloride 0.9%). After intervention, alpha-Tumor necrosis levels (TNFα) and Interleukin10 (IL10) were measured by ELISA and specialized kits. One-way analysis of variance was used to analyze the data (P <0.05).

    Results

    The results showed that induction of cancer was associated with an increase in TNFα and a decrease in IL10. Six weeks of swimming, supplementation and combined intervention reversed these changes. But there is no significant difference between these three independent variables.

    Conclusion

    Swimming, supplementation of ginger and their combination may be effective in modulating inflammatory and anti-inflammatory factors in the heart tissue of breast cancer patients.

    Keywords: Breast cancer, Ginger supplemen, Heart tissue, Inflammation, Swimming
  • H Azhdari Zarmehri _B Kamalimanesh _Abarshi A _R Nafisi fard _E Mohebi _A Shamsizadeh _A Pezhhan _M Mohammad_Zadeh* Pages 41-48
    Background
    Although hydro-alcoholic extracts of Anethum graveolens L. had Anticonvulsants effect on PTZ-induced kindling seizure behavior, but on the amygdala kindling in rats induced seizure has not been investigated.
    Objective
    In this study, we evaluated the chronic effects of hydro-alcoholic extracts of Anethum graveolens L. on seizures using electrical amygdala kindling model.
    Methods
    Rats were divided into six groups. They were kindled by stimulating the amygdala by consecutive daily. Then, treated by hydro-alcoholic extracts of Anethum graveolens L. (i.p. 100, 200 and 400 mg/kg) and Afterdischarge Duration (ADD), Stage 4 latency (S4L) and Stage 5 duration (S5D) were recorded.
    Results
    Hydro-alcoholic extracts of Anethum graveolens L. (200 and 400 mg/kg) significantly increased stage 4 latency compare to the control group (P <0.05). Hydro-alcoholic extracts of Anethum graveolens L. (400 mg/kg) injection stage 5 duration caused by amygdala electrical kindling. Hydro-alcoholic extracts of Anethum graveolens L. (100, 200 and 400 mg/kg) injection significantly reduced ADD induced by amygdala kindling.
    Conclusion
    The data showed that injection of hydro-alcoholic extracts of Anethum graveolens L. has anti-epileptic effect and increases the time required for amygdala kindling and may have anticonvulsant effects.
    Keywords: Anethum graveolens L., Amygdala Kindling, Epilepsy, Rat, Seizure
  • MR Dehghani Mashkani , H Naghdi Badi*, K Larijani , A Mehrafarin Pages 49-65
    Background
    The post-harvesting process of medicinal plants such as drying operation and storage conditions has great influence on their quality and quantity of the active ingredients.
    Objective
    The aim of this experiment was to investigate the effect of pre-drying operation and also storage conditions and duration on the essential oil content and composition of Thymus daenensis.
    Methods
    A factorial experiment was conducted based on randomized complete block design with three replications. The first factor include drying operations (including pre-drying and without pre-drying), the second factor include storage method (shade storage and storage in a refrigerator at 4 °C), and the third factor was storage duration (storing the plant’s organs for 60, 120 and 180 days). The essential oil was extracted by clevenger apparatus and its components were identified using GC and GC/Mass.
    Results
    The highest amounts of essential oil, linalool, borneol, terpinene-4-ol, thymol methyl ether, e-anethol, thymol and carvacrol were observed in plants stored for 60 days. Also, the highest amounts of α-pinene, camphen, β-pinene, myrcene, α-phellandrene, α-terpinene, limonene, cis-sabinene hydrate and trans-sabinene hydrate were observed in the plants dried in the shade after pre-drying operation and stored in the refrigerator for 120 days.
    Conclusion
    Drying of T. daenensis plants under shade without pre-drying operation and storing in 4 ° C was the best way to obtain the highest amounts of essential oil and its main components (thymol and carvacrol).
    Keywords: Thymus daenensis Celak., Carvacrol, Drying operation, Essential oil, Storage, Thymol
  • F Tahershamsi , K Rezaei*, Sh Khosravi , Z Kheyri , F Rafie Pages 66-73
    Background
    Proper nutritional support is one of the important caring aspects in patients who were hospitalized in ICU.
    Objective
    This study was done to investigate Oral Drop Gastrolit effect on the gastric residual volume (GRV) in mechanically ventilated patients hospitalized in ICU.
    Methods
    In this clinical trial, 50 mechanically ventilated patients were recruited using convenience sampling method; and were randomly divided into two control (Placebo = water) and experimental groups (Gastrolit). Intervention group patients were given Gastrolit (20 drops) three times a day for 4 days. GRV was measured before the gavages. The mean GRV of patients were compared in the two groups for 4 days. Data were analyzed using the independent t-test, Chi squared test, and Mann Whitney u test and Friedman test in the SPSS-16.
    Results
    The results showed that most patients were male (60%), and their mean age ± SD were 63.06±19.6. GRV decreased in the intervention group but increased in the control group. The mean GRV in the intervention group on the second, third, and fourth day significantly lower than the control group (P<0.0001).
    Conclusion
    It seems Gastrolit can decrease GRV in mechanically ventilated patients, so it can be used to improve gastric emptying and prevent delayed gastric emptying complications.
    Keywords: Gastric residual volume, Gastrolit, Intensive care unit, Mechanical ventilation
  • H Montazeri , M Safavi*, A Ebrahim, Habibi , P Yaghmaei Pages 74-81
    Background
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) as a common cause of infertility is the endocrine disorder among reproductive-aged women. Nevertheless, the management and treatment of this major problem is not deterministic, and surrounded by many controversies.
    Objective
    In this study the effects of betanin, as red pigment present in red beetroot, in the PCOS induced rats are evaluated.
    Methods
    Sodium valerate was injected intraperitoneally into wistar female rats to induce PCOS for 25 days. The rats were randomly divided into five groups: a normal control group without sodium valerate, Sham (sodium valerate-induced PCOS) group received 0.5 ml distilled water , metformin group and two groups that received betanin at doses of 8 and 16 mg/kg/ day for 30 days after they were administered sodium valerate. The Glucose, lipid profile, gonadotropine hormones were determined using calorimetric assays in PCOS induced rats. Histological examinations were carried out on hematoxylin-eosin stained sections using light microscopy.
    Results
    When compared with sham, betanin caused low ovarian cysts with a high incidence of ovarian primary, antral, graafian follicles and corpus luteum. The plasma glucose, cholesterol, LDL and LH levels were found to be diminished significantly in rats with PCOS whereas plasma HDL and FSH levels were significantly increased.
    Conclusion
    The betanin affected the cysts and follicles of the PCOS induced rats.
    Keywords: Betanin, Beetroot, Polycystic ovary syndrome
  • S.Z Ahmadi , M Ghorbanpour*, J Hadian , H Salehi, Arjmand Pages 82-98
    Background
    Biotic and abiotic elicitors produce secondary metabolites and alter physiological traits of the plants by affecting some of the mechanisms within the plant cells.
    Objective
    This study was aimed to investigate the effects of different concentrations of spherical nano-carbon and salicylic acid on physiological traits and paratolenolidae content in Feverfew.
    Methods
    This research was conducted in a factorial experiment based on randomized completely design (CRD) under greenhouse conditions. The first factor was Feverfew cultivar with two levels (T.parthenium Linn. cv. Jelitto and T. parthenium Linn. cv. Pharmasaat), the second factor was foliar spray of spherical nano-carbon with 5 levels (0, 125, 250, 500 and 1000 mg/L) and the third factor was considered as foliar spray of salicylic acid with two levels (0 and 0.2 mM).
    Results
    The results showed that the cultivars, different concentrations of spherical nano-carbon, salicylic acid and their interactions had a significant effect on some of the studied traits. Two cultivars in the content of chlorophyll a and b and parthenolide showed significant differences at P<0.01. Also, the effect of spherical nano-carbon and salicylic acid concentrations on parethenolide content of extract was significant (P <0.01). However, the highest content of parthenolide (24.22 μg/0.1 g dry matter) was observed in pharmasaat and at the concentration of 500 mg/L spherical nano-carbon without salicylic acid application.
    Conclusion
    Application of spherical nano-carbon at concentration of 500 mg/L along with 0.2 mM salicylic acid improved physiological traits and metabolic content of both cultivars.
    Keywords: Tanacetum parthenium L., Nanocarbon, Parthenolide, Physiological triats, Salisilic acid
  • AR Etminan , AR Etminan*, A Qaderi , MR Dehghani Mashkani , M Golrokhan Pages 99-111
    Background
    The composition of the planting beds and its microorganisms has a very important role on the establishment, growth and phytochemical performance of medicinal plants.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of different planting beds and inoculation of mycorrhizal fungus on the changes of stevioside, rebaudioside, and morpho-physiological traits of stevia.
    Methods
    This study was conducted in a factorial experiment based on randomized complete blocks design (RCBD) with 10 treatments and 4 replications. The first factor consisted of inoculum and non-inoculum treatment of Glomus intraradices, and the second factor was the different combination of peat moss, coco peat, perlite and soil as planting beds.
    Results
    Mycorrhizal fungi inoculation significantly increased the plant height, number of lateral branches, stem and root diameter, number of leaves, leaf fresh/dry weight, shoot dry weight, root dry weight, and content of stevioside, rebaudioside A and C. Also, different combination of planting beds had a significant effect on the plant height, stem dry/fresh weight, leaf fresh weight, root dry/fresh weight, and content of stevioside, rebaudioside A and C.
    Conclusion
    The results of this study showed that the combination of peat moss + coco peat + soil (2:1:1) with mycorrhizal fungi inoculation among the treatments had the highest positive effect on leaf dry weight and glycoside carbohydrates in stevia plants.
    Keywords: Glycoside, Peat moss, Rebaudioside, Stevioside, Coco peat
  • M Rostamkhani , Sh Khosravi*, K Rezaie , A Forozan , F Rafiei Pages 112-121
    Background
    Irritable bowel syndrome is one of the most common functional disorders of the digestive tract which causes a lot of problems for patients. Medicinal plants may decrease symptoms and improve patients` life.
    Objective
    The aim of this study is to investigate the effectiveness of ginger on the symptoms of IBS.
    Methods
    In this triple blind clinical trial, 64 patients with irritable bowel syndrome referring to Kowsar clinic of Arak city were selected purposively and randomly divided into two groups of intervention and control. First, Gastrointestinal Symptom Rating Scale (GSRS) was completed by all patients. Then the intervention group, received one gram of ginger daily and the control group placebo for 4 weeks. At the end of this period, the GSRS was completed again by the patients and the obtained data were compared.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between the total score of gastrointestinal symptoms before intervention in the two groups (P=0.026). Therefore, to compare the mean score of the questionnaire after intervention in the two groups, the analysis of covariance was used with controlling the effect of confounding mean score of the pre-treatment questionnaire, which showed that the mean score of the post-treatment questionnaire was significantly different in the two groups (P=0.0001).
    Conclusion
    Given the effect of ginger on improving symptoms of irritable bowel syndrome, using ginger in these patients is recommended to reduce symptoms.
    Keywords: Ginger, Gastrointestinal Symptoms, Irritable Bowel Syndrome, Placebo
  • SS Seyed Saleh , S Arabi*, F Ashouri Pages 122-135
    Background
    Fritillaria imperialis is an endangered species with pharmaceutical alkaloids that can be effective in reducing blood pressure and reducing cardiac palpitations.  
    Objective
    Comparison of head space solid phase microextraction (HS-SPME) and hydro-distillation (HD) techniques in determination of essential oils in Fritillaria imperialis
    Methods
    Quality and quantity determination of components of extracted essential oils from aerial parts of Fritillaria imperialis by Head space-Solid phase microextraction (HS-SPME) and hydro-distillation (HD) techniques using Gas Chromatography-Mass Spctroscopy (GC-MS) method.
    Results
    24 components (86.61%) were identified in the oil was isolated by hydrodistillation. The major components of oil of F.imperialis were α-Bisabolol oxide A (28.2%), Camphor (12.86%), Chamazulene (11.8%), Trans-Thujone (10.9%), α-Bisabolone oxide A (10.3%), δ-3-Carene (6.9%) and α-Pinene (5.65%). 21 components (94.93%) were characterized in the oil which was obtained by Head space-solid phase microextraction (HS-SPME). The major components of the oil were α-Bisabolol oxide A (35.2%), Camphor (9.54%), Chamazulene (18.3%), Trans-Thujone (7.89%), α-Bisabolone oxide A (11.8%), δ-3-Carene (6.5%) and α-Pinene (5.7%).  
    Conclusion
    In both methods (HD & HS-SPME), oxygenated sesquiterpenes were the main components of the oil, whereas hydrocarbon sesquiterpens were trace.
    Keywords: Fritillaria imperialis, GC-MS, Head space solid phase microextraction (HS-SPME), Hydrodistillation (HD)
  • S. Nasri *, M. Ghorbani Nohooji, Gh.R. Amin, As Sharifi, M. Borbor, F. Shamohammadi, M. Moghaddasi Pages 136-144
    Background

    Nowadays treatment and control of pain is still one of problematic cases and syntetic analgesic drugs have several side effects.

    Objective

    The aim of this study is to investigate the antinociceptive effects and phytochemical analysis of Ferula persica with respect to side effects of chemical drugs.

    Methods

    The extract of plant inflorescence was prepared by percolation method. HPLC was used for phytochemical studies. In order to nociception test, male mice were used in acetic acid, immersion and formalin test. Mice were divided into experimental, control and positive control groups (receiving morphine) in each test.

    Results

    In phytochemical analysis, four flavonoids consist of Quercetin, Luteolin, Apigenin and Rutin were identified. In all 3 pain tests, the experimental group had a significant difference with control group (P<0.05), but there was no significant difference with morphine group (P>0.05).  

    Conclusion

    Methanolic extract of Ferula persica has antinociceptive effects, probably due to its sesquiterpenes and flavonoids.

    Keywords: Antinociceptive, HPLC, Male mice, Methanolic extract of Ferula persica
  • Z. Zandi Dareh Gharibi, M. Faramarzi *, E. Banitalebi Pages 145-156
    Background

    Visfatin is protein with insulin-like function that is expressed in high levels in visceral fat tissue and its circulating levels is associated with obesity and diabetes.

    Objective

    The purpose of this study was to examine the effect of 10 weeks of rhythmic aerobic exercise and green tea supplementation on visfatin levels and insulin resistance in obese type II diabetic women.

    Methods

    46 obese diabetic women (BMI>30) 45 -60 years old were selected and randomly assigned into four groups of green tea (n=12), aerobics + green tea (n=12), aerobics (n=12) and control (n=10) groups. Subjects in green tea supplementation group received 1500 mg capsules containing green tea extract daily for 10 weeks. Also exercises were performed three sessions a week in a ten week period. The analysis of variance with Tukey test and dependent t-test were used to within and between groups analysis.

    Results

    The results showed that visfatin have significant difference between groups (P=0.001) however, there was no significant difference between interventions. Also, there was no significant differences between interventions for HOMA, insulin and glucose.

    Conclusion

    Although there are no significant differences between interventions, significant reduction of visfatin after aerobic exercise and consumption of green tea may be due to improvements in glycemic index and weight loss and the HOMA index. Therefore, it seems that supplementation with green tea along with aerobic exercise may influence weight control and improved glycemic index in  type II diabetic patients.

    Keywords: Diabetes, Green tea, Insulin resistance, Visfati, Aerobic training
  • N Behzadi Rad , Z Valizadeh*, M Rafieirad Pages 157-165
    Background
    Pain is caused by acute or potential tissue damage. Anxiety disorders are common psychiatric disorders in humans that are experienced in threatening situations. Herbal drugs have fewer side effects than chemical drugs.
    Objective
    Evoulution of Hydroalcoholic Extract of Dodoneae viscosa on Pain and Anxiety in Male Rats.
    Methods
    in this study 35 Wister male rats randomly divided in to 5 groups: 1) control group, 2) sham group that received normal saline, 3-5) groups received 100,200,400 mg/kg extract for 10 days by gavages respectively. Pain was tested by formalin test. Anxiety was tested by open filed. Results Dotoneae viscosa extract had a dose-dependent anti-nociceptive effect on chronic pains caused by the formalin injection (P<0.001). Also check anti-anxiety effects in open box test indicated significant difference in dose of 100, 200 mg/kg extract (effective dose) in Number of passages from the central lines (P<0.001),(P<0.01), Time spend in central line (P<0.001), starch (P<0.001), Grooming (P<0.01), (P<0.05). 400mg/kg had no effect.
    Results
    According to the presented data, the concentration and amount of silymarin in different extracts was compared. The extract obtained from ground seeds with methanol was able to reach the most amount of silymarin while the highest concentration of silymarin was obtained from the extract of ground pericarp with ethanol 80%.
    Conclusion
    The results indicated that Dodoneae viscosa extract as an antioxidant and anti-inflammatory agent is effective in the treatment of inflammatory diseases and relieving long-term pain such as opioid drugs.
    Keywords: Dodoneae viscosa, Formalin test, Inflammation, Pain, Open field
  • V Ghasemi , M Kheirkhah*, M Vahedi , S Darabpour Dezdarani , M Abed Pages 166-174
    Background
    Fenugreek and Fennel seed has galactogogues properties due to phytoestrogen structure and can increase the volume of breast milk.
    Objective
    The aim of this study was to comparison the effect of herbals teas containing Fenugreek seed and Fennel seed on the signs of breast milk sufficiency in girl infants with 0-4 months of age.
    Methods
    This study was a triple blind clinical trial with placebo group. 117 mothers with 0-4 month’s girl infants randomly were placed in one of the three groups: herbal tea containing Fenugreek seed powder, herbal tea containing Fennel seed powder and placebo group. Before and during 4 weeks of study, the signs of breast milk sufficiency were evaluated through measurement of weight, height and head circumference and follow-up forms for measuring the number of wet diapers in a day, Frequency of defecation and infant breastfeeding times.
    Results
    Before and after the intervention there was no significant difference in the signs of breast milk sufficiency between Fenugreek and Fennel groups. While before the intervention there was no significant difference in signs of breast milk sufficiency between three groups (P>0.05), but the number of breastfeeding times of placebo group was more than interventions groups (P<0.001). At the end of fourth week repeated measures analysis showed, Fenugreek and Fennel significantly improved the signs of breast milk sufficiency compared with the placebo group (P<0.001). But the height growth had no significant difference between the three groups (P=0/094).
    Conclusion
    Herbals teas of Fenugreek seed and Fennel seed in comparison to placebo group improves the signs of breast milk sufficiency.
    Keywords: Breast Milk Sufficiency Signs, Fennel, Fenugreek, Herbal Tea