فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال شانزدهم شماره 9 (پیاپی 104، آذر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 805-806
    یکی از سوالات مهمی که محققین به هنگام نگارش مقاله خود با آن روبرو می شوند، این است که: « مقاله خود را به کدام مجله باید ارسال نمایند؟ » برای پاسخگویی به این سوال، بایستی نکات مهمی در نظر گرفته شوند که در این سخن سردبیری سعی می کنیم به برخی از آنها پاسخ دهیم. طبعا برای پژوهشگران فارسی زبان، اولین نکته مهم این است که آنها مقاله خود را به چه زبانی نوشته اند؟ اگر به فارسی، پس باید در مجلات فارسی به دنبال نشریه مناسب بگردند و اگر مقاله به زبان انگلیسی نگارش شده است، نشریات انگلیسی زبان را باید مورد جستجو قرار دهند.
    نکته دومی که مطرح می شود این است که آیا آنها مایل هستند مقاله خود را در یک مجله تخصصی مربوط به رشته خود چاپ نمایند یا اینکه قصد دارند آن را در یک مجله عمومی به چاپ رسانند؟ بدیهی است چاپ مقاله در یک مجله تخصصی سبب خواهد شد که سایر همکاران با تخصص مشابه مقاله را مطالعه نمایند. انجام چنین کاری موجب می شود مقاله آنها بیشتر مورد مطالعه، استفاده و احیانا استناد سایر همکاران قرار گیرد. در حالی که چاپ مقاله در یک مجله عمومی ممکن است به مطالعه و استناد آن توسط همکارانی که لزوما هم تخصص آنها نیستند، بیانجامد.
    نکته سوم این است که کیفیت کار پژوهشی که مقاله از آن استخراج شده است چگونه می باشد؟ بدیهی است هرچه کیفیت کار بالاتر باشد، چاپ مقاله در مجلات با کیفیت بالاتر ممکن می گردد. برای شناخت کیفیت مجلات معمولا می توان به محل نمایه شدن مجله (Indexing)، داشتن ضریب تاثیر (Impact factor) و مقدار آن، و همچنین مقدار اچ ایندکس (H Index) مجله اشاره کرد. بدیهی است مجلاتی که در نمایه های معتبر بین المللی نظیر Medline Scopus، و یا Web of Science نمایه می گردند و دارای ضریب تاثیر و اچ ایندکس بالاتر می باشند از کیفیت بالاتری نیز برخوردار هستند. البته هرچه کیفیت مجلات بالاتر باشد، میزان رد کردن مقالات (Rejection rate) آنها نیز بالاتر است. برای برخی از مجلات این مقدار ممکن است به نود درصد برسد. یعنی از هر صد مقاله ارسالی، نود مقاله رد می شوند. بنابراین، چاپ مقالات در این مجلات کار بسیار دشواری خواهد بود اما موفقیت در این امر بسیار ارزشمند است.
    حال با در نظر گرفتن مسائل فوق اگر محقق مقاله ای به زبان انگلیسی تهیه کرده باشد، می تواند با جستجو در نمایه های معتبر بین المللی پیش گفته، به نشریات تخصصی و یا عمومی مرتبط با موضوع مقاله خود دست یابد. برای اینکار باید، جستجوی خود را در صورت اسامی مجلات نمایه شده انجام دهد. سپس با مراجعه به خدمات جانبی ارائه شده توسط Web of Science به مقدار ضریب تاثیر و یا با مراجعه به خدمات جانبی ارائه شده توسط Scopus به اچ ایندکس مجلات پی ببرد.
    محقق همچنین می تواند به وبگاه مجلات مشخص شده مراجعه نماید. در بررسی وبگاه این مجلات، علاوه بر مشخص شدن ضریب تاثیر و یا اچ ایندکس، به نکات ارزشمند دیگری نیز نظیر: میزان رد کردن مقالات، تعداد شماره های منتشر شده در یکسال، تعداد مقالات منتشر شده در هر شماره و نکاتی از این قبیل دست خواهد یافت. برخی از مجلات معتبر حتی در سایت خود محلی برای نشان دادن مقالات پذیرفته شده ای که هنوز چاپ نشده اند دارند و یا اطلاعاتی در زمینه طول زمان داوری، پذیرش و یا چاپ مقاله ارائه می نمایند. نویسندگان مقالات با بررسی این نکات می توانند اطلاع کسب کنند که در صورت پذیرش، چقدر طول خواهد کشید که مقاله آنها به زیور طبع آراسته شود.
    با همه اینها، راه حل ساده دیگری برای انتخاب مجله مناسب برای ارسال مقاله وجود دارد. این راه حل، بررسی منابع مقاله نگاشته شده می باشد. اگر محقق مروری بر متون کاملی انجام داده باشد و به مهم ترین مقالات مرتبط با موضوع مقاله خود استناد کرده باشد، آن هنگام متوجه خواهد شد که در فهرست منابع مقاله، اسم کدام مجلات به چشم می خورد و احیانا نام کدام مجلات تکرار شده اند. این مجلات می توانند به عنوان مجله مورد نظر برای ارسال مقاله قلمداد گردند. البته اگر کیفیت مقاله همانند یا بهتر از مقالاتی باشد که در آن مجله به چاپ رسیده اند.
    بنابراین، نویسنده می تواند با نگاه به منابع مقاله خود و با بررسی نمایه های معتبر بین المللی و با در نظر گرفتن سوالاتی که در سطور پیشین به آنها اشاره گردید، فهرستی از مجلات معتبر را تهیه نموده و آنها را بر اساس سیر نزولی ضریب تاثیر و یا اچ ایندکس مرتب کند. سپس، می تواند از بهترین نشریه که همان مجله شماره یک در فهرست است شروع کند. ضروری است که محقق دستورالعمل مجله مورد نظر را به دقت مورد توجه قرار دهد تا فقط به خاطر عدم توجه به دستورالعمل نویسندگان، مقاله وی رد نگردد.
    در صورتی که مقاله توسط نشریه مورد داوری قرار گرفته و نظرات داوران برای محقق ارسال گردد، ضروری است که وی با دقت تمام به نظرات داوران توجه کرده و تجدید نظر دقیقی در مقاله خود بر اساس نظر آنها به عمل آورد. همچنین، در صورتی که برخی از نظرات داوران قابل اعمال نمی باشد، ضروری است با نگارش نامه ای این نکته را برای سردبیر و داوران توضیح دهد. در صورتی که پس از بازنگری، مقاله مورد پذیرش قرار گرفت، محقق به پاداش زحمات خود رسیده است. در غیر اینصورت، باید پس از رعایت دستورالعمل دومین مجله از فهرست تهیه شده، مقاله رد شده را به آن مجله ارسال نموده و منتظر پاسخ آنها بماند.
    در صورتی که مقاله عاری از خطای متدولوژیک باشد، بالاخره در نشریه مناسب خود چاپ خواهد شد. با این وجود، بسیار ضروری است که در فرآیند پیداکردن مجله مناسب برای مقاله محقق، نهایت دقت را به عمل آورد تا گرفتار مجلات یغماگر با دسترسی آزاد و یا مجلات ربوده شده نگردد.
  • راضیه رحمانی پیانی، عباس دوستی صفحات 807-818
    زمینه و هدف
    هلیکوباکتر پیلوری، باکتری مارپیچی شکل و گرم منفی است که موجب بیماری های معده و دوازدهه در انسان می شود. به دلیل وجود ایراداتی در درمان های آنتی بیوتیکی، تلاش های رو به افزایشی در جهت تولید واکسن موثر برای این عفونت صورت گرفته است. هدف از این تحقیق، ساخت سازواره ژنی حامل قطعه ژن lnT و بررسی بیان آن در سلول های انسانی به روش RT-PCR است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، ژن lnT از ژنوم هلیکوباکتر پیلوری به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (Polymerase Chain Reaction) جدا شد. همسانه سازی محصولات PCR به روش کلون سازی T/A در وکتور T مناسب، انجام شد. سپس ژن lnT در وکتور بیانی یوکاریوتی pEGFP-C2 ساب کلون گردید. جهت بررسی بیان ژن lnT، سازواره pEGFP-C2-lnT به روش الکتروپوریشن به سلول های فیبروبلاست پوست انسان منتقل و بیان آن به روش RT-PCR بررسی شد.
    یافته ها
    انجام PCR منجر به تکثیر قطعه 1290 جفت بازی مربوط به ژن lnT گردید. این ژن با موفقیت در وکتور pTZ همسانه سازی شد و نتایج هضم آنزیمی و تعیین توالی نشان داد ژن lnT در وکتور بیانی ساب کلون گردیده و سازواره نهایی pEGFP-C2-lnT ایجاد شده است. بررسی بیان این ژن به روش RT-PCR، تشکیل باند اختصاصی این ژن را نشان داد.
    نتیجه گیری
    ژن lnT همسانه سازی شده در وکتور بیانی یوکاریوتی pEGFP-C2، توان تولید محصول اختصاصی این ژن در سلول های یوکاریوتی را دارد. لذا به نظر می رسد این سازواره ژنی، از پتانسیل لازم برای بررسی ایمنی زایی در مدل حیوانی به عنوان واکسن ژنی علیه هلیکوباکتر پیلوری برخوردار باشد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، کلونینگ، ژن lnT، RT، PCR
  • دادالله شاهی مریدی، مجید ملاحسینی، منصور اقبالی، مهناز خواجه پور، محمود شیخ فتح الهی صفحات 819-834
    زمینه و هدف
    زانو بیشتر از مفاصل دیگر مبتلا به استئوآرتریت می شود. علت این بیماری ناشی از تغییرات ساییدگی است که به تدریج اتفاق می افتد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر الکترواکوپانکچر، لیزر کم توان و قرص سلوککسیب در درمان استئوآرتریت زانو بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی یک سوکور در درمانگاه فیریوتراپی رفسنجان در سال های 1395 و 1396 انجام گرفت. شصت بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو به طور تصادفی به سه گروه مساوی 20 نمونه ای تقسیم شدند و تحت بررسی سه روش الکترواکوپانکچر، لیزر و قرص سلوککسیب به مدت 10 جلسه قرار گرفتند. ارزیابی درد، حرکات زانو و زمان تست 6 دقیقه ای راه رفتن به ترتیب از طریق مقیاس آنالوگ بصری، گونیا متر و زمان سنج طی جلسات اول، پنجم، دهم و 1 ماه پس از پایان درمان بررسی گردید. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دو طرفه با اندازه گیری مکرر، آزمون مقایسات چندگانه Tukey و مجذور کای، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد الکتراکوپانکچر از لیزر و قرص سلوککسیب به مدت 10 جلسه در کاهش درد زانو و افزایش زمان تست 6 دقیقه ای موثرتر بود (001/0p<). در رابطه با بهبودی حرکات زانو نیز الکترواکوپانکچر از لیزر و قرص سلوککسیب تاثیر بیشتری داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، به نظر می رسد الکترواکوپانکچر به مدت 10 جلسه می تواند در کاهش درد، بهبودی حرکات و افزایش تست 6 دقیقه ای از لیزر و قرص سلوککسیب موثرتر باشد.
    کلیدواژگان: الکترواکوپانکچر، لیزرکم توان، استئوآرتریت زانو، قرص سلوککسیب
  • عباس عبدالملکی، محمدعلی سمواتی شریف، حجت الله علایی صفحات 835-844
    زمینه و هدف
    تا کنون اثربخشی تمرینات اینتروال با شدت بالا بر یادگیری و حافظه ناشناخته باقی مانده است. بنابراین، هدف ما تعیین اثر تمرین اینتروال با شدت بالا بر سطوح کورتیکوسترون هیپوکمپی و یادگیری اجتنابی غیرفعال موش های صحرایی نر بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، 40 موش صحرایی نر با نژاد ویستار به طور تصادفی در 5 گروه (8=n) تمرین مقاومتی اینتروال با شدت بالا (HIRT)، تمرین دویدن اینتروال با شدت بالا (HIIT)، تمرین دویدن تداومی (CT)، شم و کنترل جای داده شدند. گروه های تمرینی به مدت 4 هفته و هر هفته 5 روز تحت تمرین قرار گرفتند. عملکرد حافظه با استفاده از آزمون اجتنابی غیر فعال در دو وهله پیش و 24 ساعت پس از دریافت شوک پایی ارزیابی شد. 24 ساعت پس از آزمون حافظه نمونه های خون از آزمودنی ها به دست آمد. اندازه گیری سطوح کورتیکوسترون هیپوکمپی به روش ELISA انجام گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که حافظه در گروه های تمرین به طور معنی داری نسبت به گروه های شم و کنترل بهبود یافته بود (05/0>p). همچنین، عملکرد حافظه پس از تمرینات در گروه HIRT نسبت گروه HIIT به طور معنی داری بالاتر بود (023/0=p). سطوح کورتیکوسترون هیپوکمپی به طور معنی داری در گروه های تمرینی نسبت به گروه های شم و کنترل پایین تر بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی اینتروال با شدت بالا می تواند عملکرد حافظه وابسته به هیپوکمپ را بهبود بخشد و سطوح هیپوکمپی کورتیکوسترون را نیز کاهش دهد. پژوهش های بیشتر می تواند به درک بهتر اثر فعالیت های ورزشی اینتروال با شدت بالا بر عملکرد مغز کمک کند.
    کلیدواژگان: تمرین اینتروال با شدت بالا، تمرین مقاومتی اینتروال با شدت بالا، حافظه اجتنابی غیرفعال، کورتیکوسترون، موش صحرایی
  • فاطمه حکیمی، غلامرضا کاکا، مهرانگیز صدوقی صفحات 845-856
    زمینه و هدف
    استرس دوران بارداری ضمن افزایش سطح گلوکوکورتیکوئید در جنین، اثرات زیانباری روی ساختار عصبی دارد. در این تحقیق، اثر استرس دوران بارداری مادر بر تکامل قشر لوب پیشانی و آستانه تشنج فرزندان موش ها بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 30 موش ماده باردار به دو گروه مساوی استرس و بدون استرس تقسیم شدند. گروه استرس روزانه یک ساعت و به مدت 14 روز، استرس بی حرکتی را تجربه کردند. فرزندان موش ها به سه گروه چهارتایی تقسیم شدند. گروه کنترل که مادرانشان استرس ندیده بودند و فرزندان نیز PTZ دریافت نکردند. گروه شم که مادرانشان استرس ندیده ولی فرزندان PTZ دریافت کرده بودند و گروه تجربی که مادرانشان استرس دیده و فرزندان داروی PTZ دریافت کردند. برای مطالعه لوب فرونتال جنین موش، مغز فرزندان موش خارج و فیکس شد. مقاطع 5 میکرومتری تهیه، به روش هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شدند. مطالعات هیستومورفومتری با استفاده از نرم افزارهای هیستولب و موتیک انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده افزایش معنی دار آستانه تشنج در فرزندانی که مادرانشان تحت استرس قرار گرفته بودند را در مقایسه با فرزندانی که مادرانشان تحت استرس قرار نگرفته بودند، نشان داد (001/0 P<). کاهش معنی دار ضخامت لایه های قشر لوب پیشانی در گروه تجربی در مقایسه با گروه های کنترل و شم دیده شد ( 05/0(P<. تعداد سلول های عصبی و گلیال و تعداد عروق خونی در گروه تجربی نسبت به گروه های کنترل و شم کاهش معنی دار نشان داد ( 05/0(P<.
    نتیجه گیری
    استرس دوران بارداری می تواند سبب افزایش آستانه تشنج فرزندان و همچنین تغییراتی در تکوین و ساختار لوب پیشانی فرزندان موش ها شود.
    کلیدواژگان: لوب پیشانی، تشنج، استرس، پنتیلن تترازول، هیستومورفومتری
  • رحام آرمند، گرشاسب ریگی، رضا علیزاده صفحات 857-868
    زمینه و هدف
    مدیریت پساب های رنگی تولیدی در کارخانجات و واحدهای صنعتی که حاوی رنگ های سمی آلاینده می باشند، برای حفظ محیط زیست ضروری است. با توجه به کاربردها و تاثیرات شگرفی که استفاده از نانو مواد و فناوری نانو در حوزه حفاظت از محیط زیست دارد از ترکیب نانوساختار ZnFe2O4 به عنوان پایه استفاده شده است. از طرفی، فرایندهای آنزیمی به دلیل هزینه های پائین و ارزان بودن می تواند. جهت رنگ زدایی از پساب ها،فرایندهای نوین و پر کاربردی باشند. هدف این مطالعه تعیین کارائی حذف رنگ سبز 6 با استفاده از تثبیت آنزیم لاکاس بر روی نانو ذرات فریت روی از محلول های آبی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش که در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است ،ابتدا نانوذرات مغناطیسی فریت روی ZnFe2O4 به روش سل ژل سنتز گردید. سپس با نشاندن آنزیم لاکاس بر روی آن و عامل دار کردن آنزیمی نانوذرات از آن برای حذف رنگ مستقیم سبز 6 از درون محلول آبی استفاده شد. در نشاندن آنزیم بر روی سطح نانو ذرات از کاتالیزگرهای دارای طول عمر بالا استفاده گردید. برای بررسی خصوصیات فیزیکی نانوذرات سنتز شده از نورسنجی فروسرخ (FTIR)، تفرق پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شد. شرایط مورد بررسی شامل زمان تماس (60-120دقیقه)، مقدار جاذب (1-1/0 میلی گرم بر لیتر)، (PH9، 8، 7، 4، 3) و غلظت رنگ اولیه (10 تا100 میلی گرم بر لیتر) بوده است.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان از ساختار کریستالی کروی و یکنواخت نانو ذرات آنزیمی و میانگین اندازه نسبتا یکسان 23 تا 40 نانومتر داشت. بررسی های نورسنجی طیف نانوذرات فریت روی آنزیم دار (IZFN) در پیک های 1199 و 1284 و 2956 و 1714 تایید کننده گروه CH2 تری اتوکسی سیلان، گروه C=O مربوط به پیوند پپتیدی و همچنین S=O و C-N مربوط به گروهSO در آنزیم لاکاس است. بنابراین نانو ساختار بودن ترکیب لایه نشانی شده آنزیمی تایید می شود. بیشترین حذف رنگ با مقدار جاذب 2/0 میلی گرم بر لیتر، غلظت اولیه رنگ 10 میلی گرم بر لیتر، 4/3 pH=و زمان تماس 120 دقیقه به میزان 95 درصد است.
    نتیجه گیری
    ترکیب لایه نشانی شده آنزیمی ساخته شده در این پژوهش با عنوان نانوذره فریت روی آنزیم دار می تواند جاذب مناسبی به منظور حذف آلودگی رنگی به خصوص رنگ مستقیم سبز 6 از پساب صنایع رنگرزی پارچه در مقایسه با دیگر مواد نانوساختار مشابه باشد.
    کلیدواژگان: تثبیت آنزیم لاکاس، سیستم آنزیمی، حذف رنگ، نانو ذرات فریت روی، رنگ مستقیم سبز 6
  • محسن رضاییان * صفحات 869-882
    مذهب را می توان به عنوان یک نظام اعتقادی و رفتاری دانست که بایدها و نبایدهای زندگی را ترسیم می نماید. همچنین، مراسم مذهبی، چگونگی برگزاری رخدادهای اساسی در زندگی یعنی تولد، بلوغ، ازدواج و مرگ را تعیین کرده و از همین رو، مذهب، تاثیرات بسیار عمده ای بر زندگی جوامع انسانی دارد. مقاله مرور روایی حاضر به بررسی چگونگی تاثیر شگرف مذهب بر رفتار خودکشی از دیدگاه اپیدمیولوژی می پردازد. در این مقاله، دیدگاه پنج مذهب مهم هندو، بودایی، یهودیت، مسیحیت و اسلام بر روی رفتار خودکشی مورد بحث قرار گرفته و نشان داده خواهد شد که از بین تمامی مذاهب، دین مبین اسلام بهترین راهکارها را برای مقابله با رفتار خودکشی اتخاذ نموده است.
    کلیدواژگان: مذهب، سلامت، خودکشی، اپیدمیولوژی
  • کارو ثروت یاری، هیرو حمزه پور، محمد عزیز رسولی صفحات 883-890
    زمینه و هدف
    با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی، تقریبا 25-20 درصد بیماران بستری در بیمارستان دچار انواع مختلفی از عفونت های بیمارستانی می شوند. عفونت بیمارستانی ناشی از زخم سوختگی، یک دلیل عمده مرگ ومیر و ناتوانی در این بیماران می باشد. هدف از مطالعه کنونی تعیین شیوع و نوع عفونت ناشی از زخم سوختگی در بخش سوختگی بیمارستان توحید سنندج در سال 1394 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی همه 198 بیمار بستری شده در بخش سوختگی بیمارستان توحید شهرستان سنندج در سال 1394 مورد مطالعه قرار گرفتند. متغیرهای سن، جنس، زمان بستری (فصل)، درصد سوختگی، محل سوختگی و نوع عفونت بیماران مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    از 198 بیمار، 53 درصد (105 نفر) مرد بودند. میانگین و انحراف معیار سنی بیماران 82/3 ± 33/30 سال بود. 33 نفر (7/16 درصد) از بیماران به عفونت بیمارستانی دچار شدند. بیشترین شیوع عفونت بیمارستانی (3/23 درصد) در فصل پاییز و بیشترین میکرو ارگانیسم مولد عفونت (58 درصد) استافیلوکوک اورئوس بود. بین درصد سوختگی و عفونت بیمارستانی ناشی از زخم، رابطه آماری معنی داری مشاهده شد (011/0=p)، به طوری که بیشترین مقدار عفونت در بیماران با درصد سوختگی بین 30-11 درصد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای عفونت بیمارستانی ناشی از زخم سوختگی در بیماران بستری شده در بیمارستان توحید سنندج، رعایت استانداردهای کنترل عفونت در این بخش، امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تنوع فصلی، عفونت زخم، بخش سوختگی، سنندج
  • فاطمه دباغ زاده، جواد ابراهیمی، ناناز عرب صفحات 891-898
    زمینه و هدف
    ارزیابی مصرف آنتی بیوتیک ها منجر به شناسایی مشکلات دارویی، جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی و کنترل هزینه های ناشی از دارو درمانی می شود. هدف مطالعه حاضر ارزیابی نحوه مصرف سیپروفلوکساسین تزریقی در بیماران بستری و هزینه ناشی از مصرف غیرمنطقی آن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی در بیمارستان آموزشی افضلی پور کرمان در بازه زمانی مهر تا آذر 1395 انجام شد. از سیستم طبقه بندی آناتومیکی، درمانی، شیمیایی و دوز معین روزانه استفاده شد و DDD/100 bed-days محاسبه شد. هزینه مصرف سیپروفلوکساسین تزریقی نیز تعیین شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    صد و دوازده بیمار در مدت مطالعه سیپروفلوکساسین تزریقی دریافت کردند. هزینه مصرف سیپروفلوکساسین تزریقی 94/13381 دلار بود. در 34 بیمار (36/30 %) مصرف سیپروفلوکساسین تزریقی نادرست بوده است که هزینه ناشی از آن 11/2572 دلار بوده است. دوز سیپروفلوکساسین تزریقی در 29 بیمار (89/25 %) مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی تنظیم نشده بود. میزان کلی مصرف سیپروفلوکساسین تزریقی DDD/100 bed-days 12/9 بود. میانگین دوز تجویزی روزانه به دوز معین روزانه، 43/1 بود.
    نتیجه گیری
    میزان کلی مصرف سیپروفلوکساسین تزریقی و هزینه ناشی از آن نسبت به کشورهای دیگر بالاتر بود. لذا استفاده از راهکارهای مناسب جهت کاهش مصرف آن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، سیپروفلوکساسین، مصرف، هزینه، کرمان
|
  • M. Rezaeian * Pages 805-806

  • R. Rahmani-Piani, A. Doosti Pages 807-818
    Background And Objectives
    Helicobacter pylori is a gram-negative and spiral bacterium that causes stomach and duodenal disease in humans. Because of the presence of disadvantages in antibiotic therapies, increasing efforts have been made to produce effective vaccine for this infection. The aim of this study was to generate a construct carrying the lnT gene and to survey its expression in human cells with RT-PCR method.
    Materials And Methods
    In this laboratory study, lnT gene from the genome of Helicobacter pylori bacterial was isolated via polymerase chain reaction (PCR). Cloning of the PCR products was done by T/A cloning method in the appropriate T vector. Then, the lnT gene was subcloned into a pEGFP-C2 eukaryotic expression vector. To study the lnT gene expression, the final pEGFP-C2-lnT construct was transformed into human dermal fibroblasts (HDF) cells by electroporation and its expression was analyzed by RT-PCR.
    Results
    The performance of the PCR resulted in amplification of 1290 bp segment as to lnT gene. This gene was successfully cloned in pTZ vector and enzyme digestion and sequencing results showed lnT gene was subcloned in the expression vector and final construction of the pEGFP-C2-lnT was created. Gene expression analysis by RT-PCR showed the relevant band.
    Conclusion
    Based on the obtained results, lnT gene cloned in the pEGFP-C2 eukaryotic expression vector has the ability to produce the specific product of this gene in eukaryotic cells. Therefore, this gene construction has the required potential to evaluate the immunogenicity in an animal model as a gene vaccine against Helicobacter pylori.
    Keywords: Helicobacter pylori, Cloning, lnT gene, RT, PCR
  • D. Shahimoridi, M. Mollahossini, M. Eghbali, M. Khajepour, M. Sheikh Fathollahi Pages 819-834
    Background And Objectives
    Knee is affected by osteoarthritis more than any other joints. The cause of this disease is degeneration changes that occur gradually. The aim of this study was to compare the effects of Electroacupunture (EA), Low Level Laser Therapy (LLLT) ,and Celecoxib Tablet (CT) on treatment of knee osteoarthritis.
    Materials And Methods
    This randomized single-blinded clinical trial was performed in Fatemieh Physiotherapy Clinic of Rafsanjan during 2016-2017. Sixty patients conflicted to osteoarthritis of knee were randomly divided into three equal groups (each group with 20 samples) . The first, second ,and third groups received EA, LLLT .and CT, respectively during 10 sessions. Intensity of pain, movement, and the time of 6 Minute Walking Test (6MWT)were assessed during the first, fifth, and tenth sessions and 1 month after the end of treatments. Pain intensity, movements ,and the time of 6MWT were evaluated by Visual Analogue Scale (VAS), goniameter ,and chronometer, respectively. Data were analyzed using two-way repeated measures ANOVA followed by Tukey’s multiple comparisons test and chi-square test.
    Results
    The findings showed that 10 sessions of EA was more effective than LLLT and CT in reduction of pain in knee osteoarthritis (p
    Conclusion
    According to this study, it seems that during 10 sessions, EA might be more effective than LLLT and CT in reducing pain, improving movement ,and increasing the time of 6MWT inknee osteoarthritis.
    Keywords: Electroacupunture, Low Level Laser, knee osteoarthritis, Celecoxib Tablet
  • A. Abdolmaleki, M.A. Samavati Sharif, H. Alaei Pages 835-844
    Background And Objectives
    So far the effectiveness of high-intensity interval training on learning and memory has remained unknown. Therefore, we aimed to investigate the effect of high intensity interval training on hippocampal corticosterone levels and passive avoidance memory in male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 40 male Wistar rats were placed into 5 groups (n=8): high intensity interval resistance training (HIRT), high intensity interval running training (HIIT), continuous running training (CT), sham (SH) ,and control (C). Experimental groups were under training for 4 weeks and 5 days per week. Memory function was evaluated by using passive avoidance test on two separate times before and 24 hours after foot shock. 24 hours after memory test, blood samples were obtained from the subjects. Hippocampal corticosterone levels were measured by ELISA method. For data analysis, one-way ANOVA was used.
    Results
    The results showed that memory function improved significantly in the training groups compared with the SH and C groups (p
    Conclusion
    Our findings showed that high intensity interval training can improve the hippocampus-dependent memory function and also reduce hippocampal corticosterone levels. Further research can help to better understand the effects of high intensity interval exercises on brain function.
    Keywords: High, intensity interval training, High intensity interval resistance training, Passive avoidance memory, Corticostrone, Rat
  • F. Hakimi, Gh. Kaka, M. Sadoughi Pages 845-856
    Background And Objectives
    Maternal prenatal stress while increasing the glucocorticoid level in the embryo, has detrimenal effects on the neural structure. This study examined the effect of maternal stress on the change of the frontal lobe in mice during pregnancy and also the seizure threshold in their offsprings.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 pregnant female mice were divided into two equal groups: the non-stress group and stress group. The stress group experienced one hour immobilization stress for 14 days. After child birth, offsprings were divided into three groups (n=4): The control group, mothers received no immobilization stress and their offsprings also received no PTZ;the Sham group, mothers received no immobilization stress but their offsprings received PTZ; and the experimental group, mothers received immobilization stress and their offsprings also received PTZ. To study the frontal lobe of mouse embryo, the brain of mice offisprings were removed and fixed.The sections (5 micron) were prepared and stained byH&E technique. Histological studies were performed using the Histolab and Motic softwares.
    Results
    The results showed a significant increase in seizure threshold in the offsprings whose mothers were under immobilization stress compared with the offsprings whose mothers received no stress (p
    Conclusion
    Imobilization stress during pregnancy can cause an increase in the seizure threshold in mice offisprings and a disorder in the development and structure of their frontal lobe.
    Keywords: Frontal lobe, Seizure, Stress, Pentylenetetrazole, Histomorphometry
  • R. Armand, G. Rigi, R. Alizadeh Pages 857-868
    Background And Objective
    Manufactured wastewater management of industrial units containing toxic pollutants is essential for environmental protection. Considering the great applications and effects of using the nanomaterial and nanotechnology in the field of environmental protection, the nanoparticle of ZnFe2O4 has been used as a basic particle. On the other hand, enzyme processes, due to their low costs and cheapness, can be used as the new and efficient processes for decolorization from wastewater. Therefore, the aim of this study was to evaluate the efficiency of removal of green 6 direct dyes from aqueous solutions using immobilized laccase enzyme on zinc ferrite nanoparticle.
    Materials And Methods
    First, the magnetic zinc ferrite nanoparticles (ZnFe2O4) were synthesized using sol-gel method. Then, by immobilizing laccase enzyme onto it and enzyme activation of the nanoparticles, it was used to remove green 6 direct dye from the aqueous solution. Long-life catalytic converters have been used to immobilize the enzyme on the surface of nanoparticles. In order to study the physical properties of the synthesized nanoparticles, Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR), X-ray diffraction (XRD) pattern and scanning electron microscopy (SEM) were used. The investigated conditions included contact time (120-160 minutes), adsorbent dosage )0.1-1mg/l(, pH (3,4,7,8,9) and initial color concentration (10 to 100 mg /l).
    Results
    The results of the study showed a spherical and even crystalline structure of the enzymatic nanoparticles, with an average size of approximately equal to 23 to 40 nm. Photometric studies of the immobilized enzyme on zinc nanoparticle (IZFN) spectra at 1199, 1284, 2956 and 1714 peaks confirmed the CH2 group of triethoxymethylsilane, the peptide bond c = o group, as well as the S = O and C-N groups of the SO group in the Lacas enzyme. Therefore, the nanoscale composition of the enzyme immobilizing layers was confirmed. The maximum removal of color was 95% with the adsorbent dose of 0.2 mg/L, at the initial concentration of 10 mg /L, pH = 3.4 and the contact time of 120 minutes
    Conclusion
    The combination of the immobilized enzyme layers made in this study with immobilized enzyme on zinc nanoparticle can be a suitable adsorbent for the removal of dye contamination, especially the green 6 direct dyes from fabric dyeing wastewaters, as compared to the other similar nanoparticles.
    Keywords: Immobilized laccase_Enzymatic system_Decolorization_ZFN nanoparticle_Green 6 direct color
  • M. Rezaeian * Pages 869-882
    Religion can be considered as a belief and behavioral system that shape do and do not do issues of life. Furthermore, religion rituals determine fundamental human moments including birth, puberty, marriage and death and as a result, religion has a significant impact on human life within communities. The chief aim of the present article is to investigate the substantial effects of religion on suicide behavior from epidemiological point of view. The chief aim of the present article is to investigate the substantial effects of religion on suicide behavior from epidemiological point of view. Therefore, within the present article the view of five important religions including Hinduism, Buddhism, Judaism, Christianity and Islam on suicide behavior are discussed. And it is pointed out that among these religions Islam has the most essential view on prevention of suicide behavior.
    Keywords: Religion, Health, Suicide, Epidemiology
  • K. Servatyari, H. Hamzehpour, M.A. Rasouli Pages 883-890
    Background And Objectives
    According to the World Health Organization statistics, about 20 to 25% of patients admitted to the hospital are affected by different types of nosocomial infections. Burn wound infections are the major cause of mortality and morbidity in these patients. So, the aim of this study was to determine the prevalence and types of burn wound infection in burn ward of Tohid Hospital in Sanandaj in 2015.
    Materials And Methods
    In this cross- sectional study, all the 198 patients admitted to burn unit of Tohid hospital in Sanandaj city from April 2014 to March 2015 were studied. Variables such as age, sex, hospitalization time (season), burn percentage, location of burn ,and type of infection were studied. Chi-square test was used to analyze the data.
    Results
    Of all 198 patients, 53% (105 patients) were men. The average and standard deviation of the patient's age was 30.33± 3.82. 33 patients (16.7 %) were affected by nosocomial infection. The most prevalence of burn wound infection was occurred in autumn (23.3 %) and the highest microorganism produced infections (58%) was Staphylococcus aureus. There was a significant relationship between the burn percentage and the burn wound infections (P=0.011), so that the highest rate of infection was in the patients with the burns between 11 to 30%.
    Conclusions
    Due to the high prevalence of burn wound infections in the haspitalized patients at Sanandaj's Tohid hospital, compliance with control standards of infection in this unit seems to be nessesary.
    Keywords: Seasonal variation, Wound infection, Burn unit, Sanandaj
  • Fatemeh Dabaghzadeh, Javad Ebrahimi, Nanaz Arab Pages 891-898
    Background And Objectives
    Drug utilization evaluation of antibiotics leads to identifying drug-related problems, preventing antibiotic resistance ,and controling pharmacotherapy costs . The aim of the present study was to evaluate the use of parenteral ciprofloxacin in an inpatient setting and cost of its inappropriate use.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in Afzalipour teaching hospital in Kerman from October 2016 to December 2016. The Anatomical Therapeutic Chemical classification system and the Defined Daily Dose were used and the DDD/100 bed-days was calculated. The cost of parenteral ciprofloxacin use was also determined. Descriptive statistics and binary logistic regression were used for data analysis.
    Results
    One hundred and twelve patients received parenteral ciprofloxacin during the study period. The total cost of parenteral ciprofloxacin use was 13381.94 dollars. The use of parenteral ciprofloxacin in 34 (30.36%) patients was inappropriate and the cost of it was 2572.11 dollars. The dose of parenteral ciprofloxacin was not adjusted in 29 (25.89%) patients with chronic kidney disease. The overall parenteral ciprofloxacin utilization was 9.12 DDD/100 bed-days. The ratio of mean prescribed daily dose to Defined Daily Dose was 1.43.
    Conclusion
    The total parenteral ciprofloxacin use and also its cost were higher than other countries. So it is necessary to develop appropriative strategies to reduce its use.
    Keywords: Evaluation, Ciprofloxacin, Utilization, Cost, Kerman