فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 110، خرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 185-186
  • فرزاد ناظم، سحر مهربانی، مجید جلیلی صفحات 187-200
    زمینه و هدف
    از آنجایی که سبک زندگی فعال باعث کاهش سطوح عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی و متابولیک می شود و با توجه به افزایش خطر بروز این بیماری ها در دوره میانسالی، هدف پژوهش حاضر، بررسی پروفایل چربی خون و شاخص مقاومت به انسولین در زنان میانسال ورزشکار یوگا و ایروبیک ریتمیک مبتلا به اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 42 زن میانسال ورزشکار دارای اضافه وزن در سه گروه 14 نفری شامل ورزشکاران یوگا، ایروبیک و زنان کم تحرک به صورت هدفمند از سالن های تندرستی شهر تهران در سال 1394 انتخاب شدند. متغیرهای آنتروپومتریک، چربی خون و شاخص مقاومت به انسولین اندازه گیری شدند. برای مقایسه متغیرهای وابسته بین گروهی از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey استفاده شد.
    یافته ها
    سطوح پلاسمایی تری گلیسرید (038/0=p)، کلسترول تام (006/0=p)، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (025/0=p)، قند خون ناشتا (031/0=p) و شاخص مقاومت به انسولین (001/0=p) در گروه های ایروبیک و یوگا به طور معنی داری کمتر و سطوح لیپوپروتئین با دانسیته بالا به طور معنی داری بیشتر از گروه کم تحرک بود (019/0=p). با این حال، سطوح تری گلیسرید و کلسترول تام پلاسمایی ورزشکاران یوگا به طور معنی داری کمتر از ورزشکاران ایروبیک بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    هر دو الگوی فعالیت ورزشی یوگا و ایروبیک، در کاهش عوامل خطرزای بیماری های قلبی-عروقی و متابولیک اثر دارند. به نظر می رسد، الگوی ورزش یوگا در کاهش عوامل خطر کاردیومتابولیک تری گلیسرید و کلسترول تام زنان میانسال، بارزتر از الگوی ورزش ایروبیک است.
    کلیدواژگان: عوامل خطرزای بیماری های قلبی، عروقی، چربی خون، مقاومت به انسولین، ورزش ایروبیک، یوگا
  • نگین توحیدی، سعید قربیان صفحات 201-212
    زمینه و هدف
    یکی از مولکول های مهم در سلول های تروفوبلاستی جفت، پروتئین (rs 2257082) XPO5 است که در بیوژنز و پردازش miRNAها نقش دارد. از پروتئین های دیگری که در فرآیند پردازشی و تکاملی miRNAها نقش دارند، RAN است. وجود ژن هایRAN (rs 14035) و XPO5 ممکن است بر تنظیم بیان ژن ها در رحم مادر اثرگذار باشد و موجب خطر سقط های مکرر شود. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین چندشکلی ژن های rs 14035 و rs 2257082 با سقط مکرر در زنان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل در سال های 1396-1395 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 100 خانم مبتلا به سقط مکرر با عامل ناشناخته و 100 خانم بدون سابقه سقط و واجد یک فرزند زنده مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل در طی سال های 1396-1395 انجام شد. بعد از استخراج DNA، با روش PCR-RFLP فراوانی این چندشکلی ها مورد ارزیابی قرار گرفت و داده ها با آزمون آماری مجذور کای، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین ژنوتیپ های CC/CT+TT و CT/CC+TT در چندشکلی ژن XPO5، با خطر سقط مشاهده شد )041/0 .(P= این در حالی است که فراوانی ژنوتیپ ها برای چندشکلی ژن RAN، اختلاف معنی داری را از نظر آماری بین دو گروه زنان نشان نداد )516/0 .(P=
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که چندشکلی ژن XPO5 می تواند به عنوان یک عامل مستعد کننده خطر سقط مکرر، در زنان باردار به شمار رود. درحالی که به نظر می رسد چندشکلی ژن RAN نقش تعیین کننده ای در این زمینه ندارد.
    کلیدواژگان: ژن، چندشکلی، XPO5، RAN، سقط مکرر، اردبیل
  • رضا عبدی، غلامرضا چلبیانلو، راضیه پاک صفحات 213-224
    زمینه و هدف
    سیستم بازداری رفتاری (BIS) موجب افزایش برانگیختگی، فراخوانی حالات عاطفی اضطراب و تجربه عواطف منفی می شوند و به نظر می رسد افرادی که سیستم بازداری فعال دارند، در مواجهه با حوادث استرس زا، دچار اضطراب بیشتر می شوند. از طرفی در معرض زندگی پر استرس بودن می تواند عملکردهای گوناگون دستگاه ایمنی را تضعیف نماید. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش سیستم های مغزی/ رفتاری(BIS/BAS)، رویدادهای استرس زای زندگی و دوره بیماری در پیش بینی شدت علائم بیماری در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) در شهر شیراز انجام شد.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش حاضر به روش توصیفی و جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به MS شهر شیراز در نیمه اول سال 1394 بود، که 162 بیمار به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از پرسشنامه های پنج عاملی Jackson، مقیاس رویدادهای استرس زای زندگی و مقیاس حالت ناتوانی گسترده (EDSS) به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین±انحراف معیار)، آزمون ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون سلسله مراتبی، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    براساس نتایج بدست آمده، BIS (001/0>p)، رویدادهای استرس زای زندگی (001/0>p) و دوره بیماری (001/0>p)، تاثیر معنی داری بر نمره ی شدت گستردگی ناتوانی بیماری MS دارند.
    نتیجه گیری
    آن چه از یافته ها بر می آید حاکی از نمره بالای BIS در تعامل با رویدادهای استرس زای زندگی در طی دوران بیماری است؛ برخی تدابیر روان شناختی اضطراب ناشی از برخورد با رویدادهای استرس زای زندگی را کاهش می دهد و گامی موثر در ارتقاء سلامت روان بیماران است.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، سیستم های مغزی- رفتاری، رویدادهای استرس زا، مدت بیماری، شیراز
  • غلامرضا کریمی، حسین قاسم زاده، محدثه سادات علوی، علی روحبخش صفحات 225-240
    زمینه و هدف
    علی رغم اثرات ضد درد مورفین، مصرف مزمن آن باعث ایجاد تحمل و وابستگی می شود و دولوکستین می تواند میزان وابستگی و تحمل را تغییر دهد. این مطالعه با هدف بررسی اثر دولوکستین بر علائم وابستگی به مورفین و تحمل به اثرات ضددردی آن در موش سوری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، موش های سوری نر به صورت تصادفی در 37 گروه 8 تایی قرار گرفتند. تعداد پرش و میزان مواد دفعی حیوانات، حین سندرم محرومیت از مورفین (تجویز نالوکسان)، در دو فاکتور ایجاد (دولوکستین±مورفین) و بیان (تجویز دولوکستین قبل از سندرم محرومیت) در دوز های10 ، 20 و 30 میلی گرم بر کیلوگرم دولوکستین ارزیابی شد. همچنین از جعبه باز و آزمون پرش دم، به ترتیب برای بررسی اثر دولوکستین بر فعالیت حرکتی و تحمل به اثر ضددرد مورفین استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Dunnett استفاده شد.
    یافته ها
    دولوکستین با دوز 30 میلی گرم بر کیلوگرم، میزان پرش و فعالیت حرکتی حیوان را کاهش داد (05/0>P) و دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم در آزمون بیان، وابستگی تعداد پرش و میزان دفع را کاهش داد (05/0>P). تک دوز این دارو نیز در جعبه باز، فعالیت حرکتی حیوان را کاهش داد (01/0>P) و دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم، تنها بر میزان دفع در آزمون ایجاد وابستگی موثر بود (001/0>P). به علاوه دولوکستین نتوانست بر ایجاد تحمل به اثرات ضد درد مورفین اثر گذارد.
    نتیجه گیری
    دولوکستین در آزمون بیان وابستگی، علائم سندرم محرومیت را مهار کرد، اما این دارو نتوانست تحمل به اثر ضددرد مورفین را مهار کند.
    کلیدواژگان: دولوکستین، مورفین، نالوکسان، سندرم ترک مواد، درد، تحمل دارویی، وابستگی
  • محمد صادق ساریزاده، پروین رفیعی نیا، پرویز صباحی، محمدرضا تمدن صفحات 241-252
    زمینه و هدف
    همودیالیز به عنوان شایع ترین روش درمان جایگزین کلیه در بیماران کلیوی، منجر به انواع مشکلات فیزیکی و روان شناختی می شود و از طرفی مطالعات نشان داده اند که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، بر کیفیت زندگی و سازگاری بیماران اثر بخش بوده است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی آموزشی تصادفی می باشد، که بر روی 22 بیمار تحت همودیالیز بیمارستان کوثر سمنان در سال 1395 انجام شده است. نمونه ها ابتدا به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند، سپس گروه آزمایش به مدت هشت هفته متوالی تحت آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفت. داده ها توسط دو پرسش نامه مشخصات دموگرافیک و کیفیت زندگی بیماران کلیوی جمع آوری و با آزمون تحلیل واریانس دو طرفه با اندازه گیری های مکرر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن گروه کنترل 22/13±27/52 و گروه آزمایش 57/14±90/47 سال بود (620/0P= ). اختلاف آماری معنی داری در هر یک از شاخص های مشکلات جسمی و عاطفی، سلامت کلی، سلامت روان، سرزندگی، تاثیر بیماری کلیوی، بار بیماری کلیوی، وضعیت کاری و کیفیت تعاملات اجتماعی بین دو گروه کنترل و آزمایش مشاهده شد (05/0> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به عنوان یک مداخله روان شناختی موثر و مکمل در بیماران همودیالیزی به منظور ارتقاء کیفیت زندگی آنها، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، کیفیت زندگی
  • مریم اربابیان، معصومه امیر زادگان، مرضیه تولایی، محمدحسین نصر اصفهانی صفحات 253-274
    زمینه و هدف
    گونه های فعال اکسیژن (ROS) برای عملکرد فیزیولوژیکی اسپرم از قبیل ظرفیت یابی، واکنش آکروزومی، باروری و غیره ضروری هستند. سلول اسپرم در مقایسه با سایر سلول ها به علت سطح بالای اسیدهای چرب اشباع نشده غشاء و حجم کم فضای سیتوپلاسمی، بیشتر مستعد حملات اکسیداتیو می باشد. بنابراین، هدف این مقاله مروری، شناخت عوامل تولید کننده استرس اکسیداتیو، مکانیسم های درگیر در استرس اکسیداتیو، اثرات آن و استراتژی های درمانی برای مردان نابارور بوده است.
    مواد و روش ها
    برای این بررسی، تمام اطلاعات مربوطه از طریق پایگاه داده هایی مانند PubMed و Google Scholar جمع آوری شد که در مجموع، اطلاعات از 60 مقاله استخراج گردید.
    یافته ها
    مطالعات متعددی نشان دادند که سطح ROS پاتولوژیک در مردان نابارور نسبت به مردان بارور بالاتر است و در این شرایط، سطح بالایی از آپوپتوز اسپرم، از دست دادن پتانسیل غشای میتوکندری، فعال شدن کاسپاز، قرار گرفتن در معرض فسفاتیدیل اسپرم و کیفیت پایین پارامترهای اسپرم مشاهده می شود. آسیب های اکسیداتیو می تواند بر روی سلامت DNA اسپرم اثر بگذارد و با سقط و اختلالات رشد فرزندان در ارتباط باشد.
    نتیجه گیری
    استرس اکسیداتیو به وسیله عوامل مختلفی ایجاد می شود و استفاده از یک آنتی اکسیدان موثر می تواند باعث کاهش سطوح استرس اکسیداتیو و افزایش قابلیت باروری در زوج ها با عامل ناباروری مردانه شود.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، استرس اکسیداتیو، آسیب DNA، پارامتر های اسپرمی، آنتی اکسیدان
  • میثم کرمی، علیرضا دهدشتی، مهشید بهرامی صفحات 275-282
    زمینه و هدف
    اضطراب امتحان از شایع‏ترین مشکلات روانی در بین دانشجویان محسوب می‏شود که می‏تواند در عملکرد تحصیلی فرد و موفقیت آن در امتحان اختلال ایجاد کند، لذا این مطالعه با هدف بررسی شیوع اضطراب امتحان در دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال 1395 انجام شد.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه مقطعی، تعداد 143 نفر از دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان به روش سرشماری[j1] در سال 1395 مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسش‏نامه اضطراب امتحان Abolghasemi استفاده شد. از آنالیز واریانس یک‏طرفه و آزمون t ‏مستقل جهت تجزیه و تحلیل داده های آماری استفاده شد.
    یافته ها: میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان 53/3±71/20 سال بود. 16 نفر (2/11%) از دانشجویان، اضطراب امتحان نداشتند، 68 نفر (5/47%) اضطراب کم، 38 نفر (6/26%) اضطراب متوسط و 21 نفر (7/14%) اضطراب زیاد داشتند. رابطه معنی داری بین جنسیت (003/0=P)، ترم تحصیلی (038/0=P)، تحصیلات پدر (042/0=P)، تحصیلات مادر (033/0=P)، مصرف داروی آرام‏بخش (004/0=P) و محیط برگزاری امتحان (039/0=P) با سطح اضطراب امتحان مشاهده شد.
    نتیجه گیری: نتایج از شیوع بالای اضطراب امتحان در بین دانشجویان حکایت داشت و با توجه به تاثیر منفی آن بر عملکرد تحصیلی دانشجویان، برگزاری کلاس‏های روان‏شناسی قبل از برگزاری امتحان توسط اساتید راهنما و مشاورین پیشنهاد می شود. با توجه به سطح بالای اضطراب دانشجویان دختر، توجه بیشتر به این گروه از دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، دانشجویان، سمنان
  • محسن رضاییان صفحات 283-290
    نرم افزار ارزشمند پاورپوینت (PowerPoint)، نرم افزاری است که در صورت کاربرد صحیح، می تواند انقلاب نوینی را در تعمیق فرآیند یادگیری به عمل آورد. هدف از نگارش مقاله حاضر، آشنایی با روش های صحیح و کارآمد در استفاده از این نرم افزار قدرتمند در آموزش علوم سلامت می باشد.
    کلیدواژگان: پاورپوینت، آموزش، علوم سلامت
|
  • M. Rezaeian* Pages 185-186
  • F. Nazem, S. Mehrabani, M. Jalili Pages 187-200
    Background And Objectives
    Since active life style causes metabolic and cardiovascular risk factors to be decreased and considering the increased incidence of cardiovascular and metabolic diseases in the middle age, the present study aimed to investigate the blood lipid profile and insulin resistance index among middle aged overweight athletic women in rhythmic aerobics and yoga.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 42 over-weight middle-aged women in three groups of 14, including yoga and rhythmic aerobics athletes and sedentary women were selected through purposive sampling, from fitness clubs of Tehran city in 2015. Anthropometry characteristics, blood lipid profile, and insulin resistance index were measured. The study variables were compared using one-way ANOVA and Tukey’s post hoc test.
    Results
    Plasmatic levels of triglyceride (p=0.038), total cholesterol (p=0.006), low-density lipoprotein cholesterol (p=0.025), fasting glucose (p=0.031), and insulin resistance index (p=0.001) were significantly lower and levels of high- density lipoprotein cholesterol were sinificantly higher in the rhythmic aerobics and yoga groups compared with the sedentary women (p=0.019). Nevertheless, in the aerobics group, triglyceride and total cholesterol levels were significantly lower than the yoga group (p
    Conclusions
    Both rhythmic aerobics and yoga programs proved to be effective in reducing risk factors of the cardiovascular and metabolic disease. It seems that yoga program has a more effective role in reduction of some cardio-metabolic risk factors such as triglyceride and total cholesterol levels than the rhythmic aerobics.
    Keywords: Cardiovascular risk factors, Blood lipids, Insulin resistance, Aerobics exercise, Yoga
  • N. Tohidi, S. Ghorbian Pages 201-212
    Background And Objectives
    XPO5 is one of the important molecules that has been identified in the trophoblast cells of the placenta, which is involved in the miRNAs biogenesis and processing. RAN is the other protein, which is involved in the miRNAs processing. The presence of RAN (rs 14035) and XPO5 (rs 2257082) genes may affect the genes expression adjustment in the mother’s uterine and lead to the recurrent abortion. The aim of this investigation was to evaluate the association of rs 14035 and rs 2257082 genes polymorphism with the recurrent pregnancy loss (RPL) in women referred to Imam Khomeini Hospital of Ardabil during 2015-2017 Years.
    Materials And Methods
    This descriptive study included 100 women with RPL with unknown reason and 100 women that had a successful pregnancy without abortion, and with an alive child, which referred to Imam Khomeini Hospital of Ardabil during 2015-2017 years. After DNA extraction, by PCR-RFLP method, the frequencies of these polymorphisms were evaluated and data were analyzed using chi-square test.
    Results
    There was a significant association between the CC/CT and CT/CC genotypes in XPO5 gene polymorphism and the risk of abortion (p=0.041). Whereas, the genotypes frequency of RAN gene polymorphism did not reveal any statistical significant difference across the two groups (p=0.516).
    Conclusion
    The findings revealed that XPO5 gene polymorphism may be contributed as a predisposing risk factor to RPL in the pregnant women. Whereas, it seems that the RAN gene polymorphism cannot be considered as a risk factor for predisposing of RPL.
    Keywords: Gene, Polymorphism, XPO5, RAN, Recurrent pregnancy loss, Ardabil
  • R. Abdi, Gh.R. Chalbianloo, R. Pak Pages 213-224
    Background And Objectives
    Behavioral Inhibition System (BIS) brings about an increase in excitation, evoking emotional states of anxiety, and experiencing negative emotions; and it seems individuals who have activeBehavioral Inhibition System, feel more anxiety in confrontation with stressful events. On the other hand, being exposed to stressful life can weaken various functions of immune system. Thus, the present study was conducted aiming to investigate the role of brain/behavioral systems (BIS/BAS), stressful life events, and disease duration in predicting disease symptoms severity in individuals suffering from Multiple Sclerosis (MS) in Shiraz city, 2014.
    Materials And Methods
    The present research design was of descriptive type; and statistical population consisted of all the patients suffering from MS in Shiraz city in the first half of 1394, among whom 162 patients were included in this research through purposive sampling method. Jackson-5 scales, Stressful Life Events Scale, and Expanded Disability Status Scale (EDSS) questionnaires were utilised as the research tools. Data were analyzed using descriptive statistics (mean ± standard deviation), Pearson’s correlation coefficient test, and hierarchical regression.
    Results
    According to the obtained results, BIS (p
    Conclusion
    The findings are indicative of high scores of BIS in interaction with stressful life events during the disease period; some psychological devises reduce the anxiety caused by stressful life events, and can be regarded as influential steps toward the patient's mental health.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Brain-behavioral systems, Stressful events, Disease duration, Shiraz
  • G. Karimi, H. Ghasemzadeh Alavi, A. Roohbakhsh Pages 225-240
    Background And Objectives
    Despite the analgesic effects of morphine, its chronic use leads to tolerance and dependence, and duloxetine can change the rate of dependence and tolerance. This study aimed to investigate the effect of duloxetine on morphine-induced dependence and tolerance to its analgesic effects in mice.
    Materials And Methods
    In the present experimental study, male mice were randomly put in 37 groups of 8. Jumping and diarrhea of the animals, at the time of withdrawal syndrome (naloxone prescription), was evaluated in two development (duloxetine±morphine) and expression (duloxetine prescription before withdrawal syndrome) factors at the 10, 20, and 30 mg/kg/bw doses of duloxetine. Moreover, open field and tail-flick test were utilized to examine the duloxetine effect on locomotor activity and tolerance to the analgesic effects of morphine, respectively. The data were analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA) and Dunnett’s post hoc test.
    Results
    Duloxetine at the dose of 30 mg/kg/bw decreased jumping and locomotor activity of the animal (p
    Conclusion
    Duloxetine reduced withdrawal signs in the expression of dependence test, but it did not have any effect on tolerance to analgesic effects of morphine.
    Keywords: Duloxetine, Morphine, Naloxone, Substance withdrawal syndrome, Pain, Drug tolerance, Dependence
  • M.S. Sarizadeh, P. Rafienia, P. Sabahi, M.R. Tamaddon Pages 241-252
    Background And Objectives
    Hemodialysis as the most common treatment method for kidney replacement in patients with kidney disease, causes various physical and psychological problems and on the other hand, some studies indicated that Acceptance and Commitment Therapy (ACT) has been effective in improving quality of life and adjustment in patients. Therefore, the present study aimed to investigate the effectiveness of ACT on quality of life in patients undergoing hemodialysis.
    Materials And Methods
    The current study was a randomized educational trial which conducted on 22 patients undergoing hemodialysis on Kosar Hospital of Semnan in 2016. First, the samples were selected by convenient sampling and randomly divided into two experimental and control groups. Then, the experimental group received ACT for eight weeks continuously. Data was collected by two questionnaires of demographic features and Kidney Disease Quality of Life (KDQOL), and was analyzed by using two-way repeated measures ANOVA statistical method.
    Results
    The mean and standard deviation of the age of the control group was 52.27 ± 13.22 and the experimental group 47.90 ± 14.57 years (p=0.620). There were significant differences in the subscales of physical and emotional problems, General health, Mental health, Energy, Effects of kidney disease, Burden of kidney disease, Work status, and Quality of social interaction between the two experimental and control groups (p
    Conclusion
    According to the obtained results, it’s recommended to use ACT as an effective and complementary psychological intervention in hemodialysis patients to improve their quality of life .
    Keywords: Hemodialysis, Acceptance, commitment therapy, Quality of life
  • M. Arbabian, M. Amirzadegan, M. Tavalaee, M.H. Nasr-Esfahani Pages 253-274
    Background And Objectives
    Reactive oxygen species (ROS) are essential for sperm physiological functions including capacitation, acrosome reaction, fertilization, and etc. Sperm cell in comparison with other cells is highly prone to oxidative attack due to high level of membrane unsaturated fatty acids and low volume of cytoplasmic space. Therefore, the aim of this review article was to understand the causes of oxidative stress production, the mechanisms involved in oxidative stress, its effects and therapeutic strategies for infertile men.
    Materials And Methods
    For this review, all relevant information were collected via databases such as PubMed and Google Scholar, and totally, information were extracted from 60 articles.
    Results
    Several studies showed that level of pathological ROS was significantly higher in infertile men in comparison to fertile men, and under these conditions, high level of sperm apoptotic, loss of mitochondrial membrane potential, caspase activation, sperm phosphatidylserine exposure, oxidative DNA damage, and low quality of sperm parameters were observed. Oxidative damages can affect sperm DNA integrity and are associated to miscarriage and developmental abnormalities in the offspring.
    Conclusion
    Oxidative stress is caused by several variable factors, and the use of an effective antioxidant can decrease the oxidative stress level and improve fertility potential in couples with male infertility factor.
    Keywords: Male infertility, Oxidative stress, DNA damage, Sperm parameters, Antioxidant
  • M. Rezaeian Pages 283-290
    The valuable PowerPoint software if apply correctly would be able to revolutionized learning process. The aim of the present article is therefore to provide some basic guidelines for using this software in teaching biomedical sciences.
    Keywords: PowerPoint, Teaching, Biomedical sciences