فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 63، تیر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحات 307-308
    ارسال همزمان یک مقاله به بیش از یک مجله که در زبان انگلیسی به آن Shotguning اطلاق می گردد]1[، یکی از اعمال غیراخلاقی است که ممکن است تعداد معدودی از نویسندگان به آن دست بزنند. در چنین حالتی، نویسندگان، مقاله یکسانی را به طور همزمان به بیش از یک مجله ارسال می نمایند تا در صورتی که هر کدام از مجلات زودتر اقدام به چاپ مقاله نمود، انصراف خود را از سایر مجلات اعلام نمایند.
    این عمل موجبات اتلاف وقت کارشناسان، داوران و سردبیران مجلات را فراهم می آورد. به علاوه، باعث صرف بیهوده هزینه های مالی نیز خواهد شد. گاهی اوقات نیز در ادامه انجام چنین عمل خلافی و در صورتی که نویسندگان انصراف خود را از چاپ مقاله در سایر مجلات اعلام ننمایند، با پدیده انتشار مجدد (Duplicate Publication) روبرو خواهیم شد] 2[.
    از همین رو، مدت های مدیدی است که نویسندگان از ارتکاب چنین عمل خلافی منع شده اند. به علاوه، تقریبا تمامی مجلات به هنگام ارسال یک مقاله از نویسندگان خواهند خواست که تا با امضاء بیانیه ای متعهد شوند تا مقاله خود را به طور همزمان برای مجله دیگری ارسال ننموده اند. از طرف دیگر، اگر تمام مجلات فرآیند بررسی مقالات خود را، با سهولت و دقت زیادی انجام داده و نتایج بررسی را در مدت زمان کوتاهی در اختیار نویسندگان قرار دهند، منجر به کاهش ارسال همزمان یک مقاله به بیش از یک مجله خواهد گردید]3[.
  • فرهاد پاشازاده*، فرهاد رحمانی نیا، حمید محبی صفحات 309-322
    زمینه و هدف
    پیدا کردن روشی موثر برای بهبود بیشتر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی در اثر تمرینات مقاومتی همیشه ذهن پژوهشگران را به خود مشغول داشته است. مطالعات قبلی نشان داده اند که تغذیه مناسب یکی از این روش هاست. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی به همراه آموزش تغذیه ای مرتبط، بر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی دانشجویان پسر غیرورزشکار می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی بوده که بر روی 32 دانشجوی غیرورزشکار که به صورت تصادفی در چهار گروه 8 نفری آموزش- تمرین مقاومتی، تمرین مقاومتی، آموزش و شاهد قرار گرفتند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه تغذیه ای، فرم یادداشت کل مواد غذایی در سه روز و اندازه گیری برخی شاخص های پیکرسنجی بود. پژوهش به مدت 6 هفته همراه مداخله آموزشی انجام گرفت و اطلاعات حاصل با استفاده از آزمون های t زوجی و تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی TUKEY مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد وزن آزمودنی ها در دو گروه آموزش- تمرین مقاومتی و فقط تمرین مقاومتی افزایش معنی داری داشته است. تغییرات درصد چربی بدن در سه گروه آموزش- تمرین مقاومتی، فقط تمرین مقاومتی و فقط آموزش، کاهش معنی داری را نشان داد و شاخص توده بدنی، حداکثر قدرت و هایپرتروفی عضلانی در دو گروه آموزش- تمرین مقاومتی و فقط تمرین مقاومتی افزایش معنی داری نشان داد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد انجام تمرینات مقاومتی، همراه آموزش های تغذیه ای مرتبط، بهبود بیشتری در ترکیب بدنی و قدرت عضلانی افراد ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، آموزش تغذیه ای، ترکیب بدن، قدرت عضلانی
  • سعید راضی، رضا وزیری نژاد*، محسن رضاییان، محمود شیخ فتح الهی، آزیتا منشوری، رضا گوجانی، بابک حسنلویی صفحات 323-338
    زمینه و هدف
    وزن هنگام تولد، به عنوان مهم ترین شاخص سلامت نوزادان در هنگام تولد می باشد و این شاخص حیاتی رابطه مستقیمی با سلامت مادر دارد. از این رو، شناخت بیماری های مادر می تواند عامل موثری در برقراری وزن ایده آل نوزاد باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بیماری های زمینه ای مادر با وزن هنگام تولد صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی نوزادان متولد شده زایشگاه نیک نفس رفسنجان در سال 1390 صورت گرفت. معیارهای ورود به مطالعه شامل نژاد ایرانی، تولد زنده، سن حاملگی بالای 22 هفته و وزن تولد بالای 500 گرم بود. اطلاعات توسط چک لیست جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری t مستقل، مجذور کای، آزمون دقیق فیشر، آنالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون خطی چندگانه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در نمونه مورد بررسی، 4193 (6/83%) مادر سالم و 825 (4/16%) مادر دارای بیماری زمینه ای بودند. میانگین و انحراف معیار سن در مادران سالم 14/5 ± 37/27 و در مادران بیمار 59/5 ± 99/29 سال بود (001/0p<). بین بیماری های زمینه ای مادر با وزن هنگام تولد رابطه آماری معنی داری مشاهده گردید، به طوری که بیش وزنی در نوزادان مادران سالم 89 (2/2%)، دیابتی 25 (8/5%)، مبتلا به پرفشاری خون 10 (4/4%) و مادرانی که بیش از یک بیماری داشتند 4 (8/5%) مشاهده گردید و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0p<). همچنین، کم وزنی در مادران سالم، دیابتی، پرفشاری خون و مادرانی که بیش از یک بیماری داشتند به ترتیب 3/6%، 9/4%، 8/17%، 2/7% بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای اختلال وزن در رفسنجان و تاثیر شدید بیماری های مادر بر این شاخص مهم بهداشتی، لزوم شناسایی و مراقبت های کنترلی ویژه حین بارداری برای مادران از اهمیت به سزایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، پرفشاری خون، کم کاری تیروئید، وزن هنگام تولد
  • سمیه خرمیان طوسی*، علی باقریان، علی دره کردی، مینا تاجیک صفحات 339-348
    زمینه و هدف
    کارآیی کامپوزیت رزین های نوری وابسته به میزان پلیمریزاسیون آنهاست. حداقل زمان کیورینگ برای پلیمریزاسیون مطلوب40 ثانیه است. شرکت سازنده کامپوزیت رزین P60 کاهش زمان کیورینگ را از مزایای این کامپوزیت رزین ذکر کرده است. از آنجایی که افزایش طول عمر دستگاه های نوردهی و کاهش زمان درمان در دندانپزشکی کودکان مهم می باشد، بنابراین مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان پلیمریزاسیون کامپوزیت رزین P60 در بازه های زمانی 20 و 40 ثانیه با دستگاه های لایت کیور هالوژنه و Light emitting diode (LED) انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی 40 دیسک کامپوزیت رزین به قطر پنج و ضخامت دو میلی متر تهیه گردید. نمونه ها به صورت تصادفی به چهار گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه اول و دوم به ترتیب به مدت20 و 40 ثانیه با دستگاه هالوژن کیور شدند. گروه سوم و گروه چهارم نیز به ترتیب به مدت 20 و 40 ثانیه با دستگاه LED کیور گردیدند. سپس درجه پلیمریزاسیون نمونه ها با دستگاه اسپکتروسکوپی اندازه گیری شد. داده ها توسط آزمون واریانس دوطرفه تجزیه و تحلیل شدند (05/0=α).
    یافته ها
    آزمون واریانس دوطرفه نشان داد که صرف نظر از نوع دستگاه لایت کیور، میزان پلیمریزاسیون به طور معنی داری در زمان 40 ثانیه بیشتر از 20 ثانیه بود. همچنین میزان پلیمریزاسیون به طور معنی داری در دستگاه هالوژن بیشتر از دستگاه LED بود. با این وجود در هر دو دستگاه، میزان پلیمریزاسیون در زمان 20 ثانیه قابل قبول بود.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن محدودیت های یک مطالعه آزمایشگاهی، به نظر می رسد صرف نظر از نوع دستگاه لایت کیور، زمان تابش 20 ثانیه ای برای کیور کردن کامپوزیت رزین P60 کافی باشد.
    کلیدواژگان: کامپوزیت رزین، میزان پلیمریزاسیون، درجه تبدیل رزین p60
  • محمد اسدپور، محمود شیخ فتح الهی، رضا گوجانی*، سعید راضی، فاطمه ترکاشوند، بابک حسنلویی، سمانه بهادر صفحات 349-360
    زمینه و هدف
    علی رغم مزایای فراوان ورزش، بسیاری از دانشجویان فعالیت فیزیکی کافی ندارند. با توجه به این که الگوی مراحل تغییر، به عنوان یک مدل جامع شناخته شده در زمینه ورزش است و خودکارآمدی یکی از سازه های اصلی این الگو می باشد، این مطالعه با هدف بررسی رفتار ورزشی دانشجویان پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بر اساس مدل مراحل تغییر و رابطه آن با خودکارآمدی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 284 نفر از دانشجویان پیراپزشکی شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه چهار قسمتی شامل اطلاعات فردی و دموگرافیک، سوالات مربوط به سطح رفتار ورزشی، سوالات رفتار ورزشی و فعالیت جسمانی و خودکارآمدی در ورزش بود. ارتباط بین متغیرها با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی U، کروسکال والیس H و ضریب همبستگی اسپیرمن (rs) بررسی گردید.
    یافته ها
    از میان 284 نفر شرکت کننده در مطالعه 81 نفر (5/28%) پسر و 203 نفر (5/71%) دختر بودند و میانگین سنی آن ها 30/2±23/20 سال بود. از کل این افراد، 72 نفر (3/25%) در مرحله پیش تفکر، 80 نفر (2/28%) در مرحله تفکر، 51 نفر (18%) در مرحله آمادگی، 39 نفر (7/13%) در مرحله عمل، 15 نفر (3/5%) در مرحله حفظ و نگهداری، 20 نفر (0/7%) در مرحله انتهایی و 7 نفر نامشخص (5/2%) بودند. نتایج مطالعه ارتباط معنی داری را بین خودکارآمدی و متغیرهای مراحل تغییر (001/0p<) و رفتار ورزشی (001/0p<) نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، خودکارآمدی نقش مهمی در انجام ورزش دارد و از طرف دیگر رابطه خودکارآمدی دانشجویان با مراحل تغییر رفتار ورزشی حاکی از افزایش خودکارآمدی دانشجویان با پیشرفت مراحل تغییر رفتار می باشد که این نتایج حاکی از ارتباط دو سویه و مستقیم خودکارآمدی و فعالیت ورزشی می باشد.
    کلیدواژگان: دانشجو، الگوی مراحل تغییر، رفتار ورزشی، خودکارآمدی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
  • جواد بهارارا*، نسرین حسینی، طیبه رمضانی صفحات 361-370
    زمینه و هدف
    رگ زایی(تشکیل رگ های خونی جدید از رگ های قبلی)، یک فرآیند ضروری در تکوین محسوب می شود. زهر زنبور عسل سال هاست که در درمان بیماری های مختلف کاربرد دارد.در پژوهش حاضر اثر زهر زنبور عسل بر رگ زایی در مدل حلقه آئورت موش صحرایی نژاد ویستار بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی آئورت موش صحرایی به قطعات یک میلی متری برش و در ماتریکس کلاژن کشت داده شد. پس از ظاهر شدن نخستین جوانه ها نمونه ها به گروه های شاهد و تجربی (تیمار با غلظت های 70،10،20،30،40،50،60 میکروگرم در میلی لیتر) تقسیم بندی شدند. رگ زایی با میکروسکوپ معکوس بررسی و عکس برداری شد. تعداد و طول انشعابات رگی توسط نرم افزار Image J تعیین و داده های کمی توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری ANOVA و TUKEY در سطح (05/0p<) تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین طول و تعداد عروق خونی در گروه های تجربی تیمار با غلظت های10،20،30 میکروگرم در میلی لیتر نسبت به گروه شاهد تغییرات معنی دار نشان نداد (05/0p>) همچنین در گروه های تجربی تیمار با غلظت های50،60،70،40 میکروگرم در میلی لیتر کاهش معنی دار مشاهده شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    غلظت های مناسب زهر زنبور عسل اثر مهاری روی رگ زایی دارد، لذا می تواند در مطالعات مربوط به سرطان و حالات پاتولوژیک وابسته به رگ زایی مورد توجه خاص قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رگ زایی، زهر، آئورت، سرطان، زنبور عسل
  • رامین سلیم نژاد، مهدی جلالی*، محمدرضا نیکروش، علیرضا فاضل صفحات 371-382
    زمینه و هدف
    دیابت قندی یکی از شایع ترین بیماری های متابولیکی بوده و از طریق افزایش استرس اکسیداتیو باعث ایجاد آسیب بیضه می شود. استفاده از آنتی اکسیدان ها باعث کاهش استرس اکسیداتیو شده و میزان آسیب بیضه را کاهش می دهند. در این مطالعه تاثیر عصاره سیر بر میزان شاخص های استرس اکسیداتیو در بافت بیضه موش های صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به 3 گروه، کنترل، دیابتی و دیابتی تیمار شده با عصاره سیر تقسیم شدند. گروه کنترل و دیابتی به میزان 1 میلی لیتر بر 100 گرم وزن بدن آب مقطر وگروه دیابتی تیمار شده با عصاره سیر نیز به میزان 1 میلی لیتر بر 100 گرم وزن بدن عصاره سیر به مدت 6 هفته دریافت کردند. دیابت از طریق تزریق داخل صفاقی تک دوز استرپتوزوتوسین (60 میلی گرم بر کیلوگرم) ایجاد شد. بعد از 6 هفته بیضه راست خارج شد و فعالیت آنزیم های استرس اکسیداتیو شامل مالون دی آلدئید، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    درمان موش های صحرایی دیابتی با عصاره سیر به طور معناداری باعث کاهش سطح گلوکز خون گردید (001/0p<). همچنین، در طی دیابت مقدار مالون دی آلدئید افزایش یافته و میزان فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در بافت بیضه کاهش نشان داد و طی درمان با عصاره سیر، به طور معناداری بهبودی در این عوامل مشاهده گردید (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه تایید کننده نقش آنتی اکسیدانی عصاره سیر در بهبود آسیب های بیضه ای ناشی از دیابت می باشد.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، دیابت شیرین، عصاره سیر، بیضه
  • رضا صادقی *، محبت محسنی، نرگس خانجانی صفحات 383-394
    زمینه و هدف
    بیماری فشارخون بالا از جمله بیماری هایی است که سهم عمده درمان و کنترل آن به عهده بیماران است، لذا آگاهی آنان در خصوص جنبه های مختلف درمان این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی کارآیی مدل باور بهداشتی در خصوص آموزش بیماران مبتلا به فشارخون بالا انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی آموزشی است. جمعیت مورد مطالعه، تعداد 200 نفر از بیماران مبتلا به بیماری فشارخون بالا تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان بم بودند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (100 نفر) و کنترل (100 نفر) تقسیم شدند. مداخله آموزشی طی سه جلسه 60 دقیقه ای انجام شد. اطلاعات از طریق تکمیل پرسش نامه (حاوی 64 سوال) طی مصاحبه مستقیم قبل از مداخله آموزشی و سه ماه بعد از آن، جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای، آزمون دقیق فیشر، tمستقل و t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    پس از مداخله، نمرات آگاهی در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت (001/0 >p). حساسیت درک شده، شدت درک شده، منافع و موانع درک شده، راهنما برای عمل و خودکارآمدی نیز پس از مداخله در گروه مداخله در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد (001/0>p)، ولی در گروه شاهد افزایشی نداشته و اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. همچنین میانگین فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در گروه مداخله به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    مدل باور بهداشتی در آموزش بیماران مبتلا به فشارخون موثر بود. بنابراین پیشنهاد می گردد در کنار روش های آموزش سنتی از مدل باور بهداشتی نیز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: فشارخون بالا، مدل باور بهداشتی، آموزش بهداشت
  • سید حسن حجازیان *، محمد بامری، سید مجید باقری، ابوالقاسم عباسی سرچشمه صفحات 395-404
    زمینه و هدف
    در طب سنتی جهت معالجه بیماری های مختلف از گیاهان دارویی استفاده می شود. یکی از این گیاهان که در طب سنتی ایران از آن یاد شده، مرزه است که تحقیقات زیادی در مورد اثرات فارماکولوژیک آن صورت گرفته و با توجه به گزارش های انجام شده در طب سنتی در خصوص اثر این گیاه بر دستگاه گوارش، مطالعه حاضر نقش اسانس روغنی مرزه را بر فعالیت مکانیکی عضلات صاف ایلئوم جدا شده از موش صحرایی نر مورد بررسی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی با استفاده از دستگاه فیزیوگراف، اثر غلظت های 25، 50،100 و 200 نانوگرم بر میلی لیتر اسانس مرزه، بر انقباضات ایزوتونیک ایجاد شده بوسیله استیل کولین 4-10 مولار مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی انجام شده نشان داد غلظت های کمتر از 100 نانوگرم بر میلی لیتر اسانس مرزه اثری بر انقباض ناشی از استیل کولین 4-10 مولار نداشته اما غلظت های بالاتر از آن، انقباض ناشی از استیل کولین را کاهش داد که از لحاظ آماری معنی دار می باشد 05/0p<. این اثرات در مقایسه با اثر کارواکرول به عنوان کنترل مثبت معنی دار نمی باشد.
    نتیجه گیری
    اسانس روغنی مرزه انقباض ناشی از استیل کولین (4-10 مولار) را به طور معنی داری کاهش داده است، لذا استفاده از اسانس فوق احتمالا برای کاهش اختلالات روده کوچک مفید باشد.
    کلیدواژگان: اسانس روغنی مرزه، ضد اسپاسم، استیل کولین، ایلئوم، عضله صاف
|
  • F. Pashazadeh *, F. Ramani Nia, H. Mohebbi Pages 309-322
    Background And Objective
    Finding an effective way to improve body composition and muscular strength with resistance training، has engaged researchers. Previous studies have shown that proper nutrition is one of these ways. The purpose of this study is to review the effect of resistance training accompanied by nutritional education on the body composition and muscular strength in non-athlete male students.
    Materials And Methods
    This study was a clinical trial، which was done on a population of 32 non-athletes college students which randomly divided into four groups، Education - Resistance training (RT)، Resistance training، Education and control. The instruments for data collection were a nutritional questionnaire، record of all the foods for three days and measurement of some of the anthropometric indices. This study lasted for 6- weeks with educational intervention and the resulting data analyzed by paired t-test، one-way analysis of variance and TUKEY multiple comparisons test.
    Results
    The results showed that subjects'' weight in Education- RT and resistance training groups has significant increase. Fat changes in three groups of Education- RT، Resistance training and Education showed a important decrease and BMI، maximum muscular strength and muscular hypertrophy in Education- RT and Resistance training groups showed a consequential increase (p<0. 05).
    Conclusion
    This study showed that doing resistance training along with nutritional education brings about greater improvement in body composition and muscular strength.
    Keywords: Resistance training, Nutrition education, Body composition, Muscular strength
  • S. Razi, R. Vazirinejad *, M. Rezaeian, M. Sheikh Fathollahi, A. Manshouri, R. Goujani, B. Hassanloei Pages 323-338
    Background And Objective
    Birth weight is the most important indicator of infant’s health and this critical index is directly related to mother''s health. Hence، knowledge of maternal diseases could be considered as an effective factor in maintaining infant ideal weight. Therefore، this study aimed to investigate the association between maternal diseases and birth weight.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on Rafsanjan-Niknafs maternity in 2011-2012. The inclusion criteria were; being Iranian، live births، gestational age of 22 weeks and above and birth weight of >500 g. Data were collected by questionnaires and analyzed by statistical tests including; independent t-test، chi-square test، Fisher''s exact test، one-way ANOVA and multiple linear regression.
    Results
    In given sample، 4193 mothers were healthy (83. 6%) and 825 mothers had underlying diseases (16. 4%). The average and standard deviation of age in healthy and sick mothers were 27. 37 ± 5. 14 and 29. 99 ± 5. 59 years old، respectively (p<0. 001). There was a significant difference between mother’s diseases and birth weight، as infant weight gain of healthy mothers was 89 (2. 2%)، of diabetics 25 (5. 8%)، of the hypertensive 10 (4. 4%)، and of mothers who had more than one disease 4 (5. 8%) (p<0. 001).
    Conclusion
    Given the high prevalence of weight disorders in Rafsanjan and the impact of mother’s diseases on this important health index، it is necessary to identify and provide special control care for mothers during pregnancy.
    Keywords: Gestational diabetes, Hypertension, hypothyroidism, Birth weight
  • S. Khoramian Tusi *, A. Bagherian, A. Dare Kordi, M. Tajik Pages 339-348
    Background And Objective
    Performance of resin composites depend on their polymerization rate. Minimum curing time to achieve desired polymerization rate is 40 seconds. P60 resin composite manufacturer has claimed reduced curing time as one of the advantages of this resin composite. Since increasing the lifetime of light curing unit and reducing the treatment period is important in pediatric dentistry، however the aim of this study was to compare the polymerization rate of P60 resin composite with 20 and 40 seconds intervals by Halogen and LED curing units.
    Materials And Methods
    In this in vitro study، 40 disks from resin composite were provided with 5-mm diameter and 2-mm thickness. The samples were randomly divided into four groups each containing ten disks. The specimens of the first and second groups were cured for 20 and 40 seconds by Halogen units، respectively. Also، the third and fourth groups were cured by LED for 20 and 40 seconds، respectively. Polymerization rate was evaluated by spectroscopy device. Data were analyzed using two way ANOVA (α=0. 05).
    Results
    Two-way ANOVA test showed that regardless of the type of device، the polymerization rate was significantly higher at 40 seconds compared to 20 seconds. Also، the polymerization rate by Halogen units was meaningfully higher than the LED units. Nevertheless، in both units، the rate of polymerization was acceptable at 20 seconds duration.
    Conclusion
    Considering the limitations of a laboratory study، it seems that regardless of the type of light curing unit، 20 seconds is enough to cure P60 resin composite.
    Keywords: Resin composite, Polymerization rate, Degree of conversion, p60 resin
  • M. Asadpour, M. Sheikh Fathollahi, R. Goujani *, S. Razi, F. Torkashvand, B. Hassanloei, S. Bahador Pages 349-360
    Background And Objective
    Despite advantages of exercise، most students in various countries do not exercise adequately. Transtheoretical model has been identified as a comprehensive model for behavior change and self-efficacy is regarded as a fundamental structure of this model. Hence، in this study، physical exercise among paramedical students of Rafsanjan University of Medical Sciences based on stages of changes model and the association with self-efficacy have been evaluated.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 284 paramedical students of Rafsanjan University of Medical Sciences participated. In order to gather information a questionnaire consisting of demographic data، exercise behavior and physical activity، exercise behavior level and self-efficacy was used. To examine the association between variables، Mann-Whitney U test، Kruskal-Wallis H Test and Spearman''s correlation coefficient (rs) were performed.
    Results
    On the whole، 81 males (28. 5%) and 203 females (71. 5%) with the mean age of 20. 23±2. 30 years participated. From 284 cases، 72 ones (25. 3%) were in precontemplation stage، 80 (28. 2%) in contemplation، 51 (18%) in preparation stage، 39 (13. 7%) in action stage، 15 (5. 3%) in maintenance stage، 20 (7. 0%) in advanced stage and 7 ones (2. 5%) were unknown. There were found significant association between self-efficacy and variables of stages of change (p<0. 001) and exercise behavior (p<0. 001).
    Conclusion
    According to this study، self-efficacy plays an important role in exercise behavior. The association among student self-efficacy and the stages of exercise behavior change indicates an increase in student’s self-efficacy with progress of stage of behavior changes. These results suggest a mutual association between self-efficacy and physical activity.
    Keywords: Students, Stages of changes, Exercise behavior, Self, efficacy, Rafsanjan University of Medical Sciences
  • J. Baharara *, N. Hosseini, T. Ramezani Pages 361-370
    Background And Objective
    Angiogenesis- formation of new blood vessels from former ones- is an essential process in development. Bee venom has been used to cure diverse ills for many years. In the present research the inhibitory effect of bee venom on angiogenesis has been investigated in a wistar rat aortic model.
    Materials And Methods
    Rat''s aorta was cut into 1 mm pieces and cultured in collagen matrix. After observation of the first sprouting of angiogenesis، the samples were divided into control and experimental groups. Experimental groups were treated with bee venom in concentration 10، 20، 30، 40، 50، 60، 70 µg/ml. Angiogenesis was investigated and photographed by invert microscope. Numbers and lengths of vessels were measured by Image J software. Data were analyzed by SPSS software and ANOVA & TUKEY in significant level (p<0. 05).
    Results
    Lengths average and numbers of blood vessels in experimental groups at concentration of 10، 20، 30µg/ml in comparison to control group showed any significant changes (p>0. 05). length average and numbers of blood vessels in experimental groups with 40، 50، 60، 70 µg/ml concentration showed a significant decrease in comparison to control group)p<0. 05).
    Conclusion
    The proper concentrations of BV inhibits angiogenesis. So it can be considered in studies of cancer and pathological conditions associated with angiogenesis.
    Keywords: Angiogenesis, Venom, Aorta, Cancer, Bee
  • R. Salimnejad, M. Jalali *, M.R. Nikravesh, A.R. Fazel Pages 371-382
    Background And Objective
    Diabetes mellitus is one of the most prevalent metabolic diseases and causes testicular damage by rising oxidative stress. Using antioxidants reduces oxidative stress and the amount of testicular damage. In this study، the effect of garlic extract on markers of oxidative stress in diabetic rats testes has been studied.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 24 male Wistar rats were randomly divided into three groups: Control، Diabetic and Diabetic with garlic extract. Control and diabetic groups received distilled water (1ml/100g BW) and diabetic with garlic extract received garlic extract (1ml/100g BW،equivalent to 400 mg/100 g BW) for 6 weeks. Diabete was induced by a single intraperitoneal injection of streptozotocin at a dosage of 60 mg/kg BW. After 6 weeks، the right testis removed and activity of oxidative stress enzymes including malondialdehyde (MDA)، catalase (CAT) and superoxide dismutase (SOD) were studied.
    Results
    Treatment of diabetic rats with garlic extract significantly reduced blood glucose levels (p<0. 001). Also during diabete، the level of MDA enzymes activity was increased and the level of SOD and CAT enzymes activity decreased in the testes. Treatment with the garlic extract significantly improved these parameters (p<0. 001).
    Conclusion
    The results of this study confirm the antioxidant role of garlic extract on improving the testicular damage caused by diabete.
    Keywords: Oxidative Stress, Diabetes Mellitus, Garlic Extract, Testis
  • R. Sadeghi *, M. Mohseni, N. Khanjani Pages 383-394
    Background And Objectives
    Patients play a major role in controlling and treatment of hypertension. Therefore، to be aware of different aspects of this disease is very important for these patients. This study was conducted to determine the effectiveness of the Hygienic Belief Model (HBM) on the health education of patients with hypertension.
    Materials And Methods
    This study was an educational trial. Two hundred hypertensive patients attending health centers in Bam city، were selected to participate in this study (100 in intervention group and 100 in control group). The educational intervention was conducted during three 60-minute sessions. Data were collected by a validity and reliability questionnaire containing (64 questions) before educational intervention and three months after it. Data was analysed by chi-square، Fisher''s exact، paired t-test and independent t-test.
    Results
    After intervention، knowledge scores increased in the intervention group compared to the control group (p<0. 001). Perceived susceptibility، perceived severity، perceived benefits and barriers، cues in order to action، and self-efficacy significantly increased in the intervention group compared to the control one (p<0. 001). But، there was no addition or significant difference in the control group. Also systolic and diastolic blood pressures significantly decreased in the intervention group compared to the control one (p<0. 05).
    Conclusion
    HBM was effective in educating hypertensive patients. Therefore، it is proposed to apply the HBM in training hypertensive patients as well as traditional training methods.
    Keywords: Hypertension, Hygienic Belief Model, Health education
  • S.H. Hejazian *, M. Bameri, S.M. Bagheri, A. Abbasi Sarcheshmeh Pages 395-404
    Background And Objective
    It has been used medicinal herbs for treatment of different abnormalities in traditional medication. One of these herbal medicine used in Iranian traditional medicine is Satureja that many biological studies conducted for determination of its pharmacological properties. Due to many reports around the effect of above-mentioned herb on gastrointestinal system، this present study was designed to find out the effects of Satureja essence on mechanical activity of the isolated rat’s ileum.
    Materials And Methods
    In this study، by using an physiograph device، the spasmolytic property of Satureja essence with concentration of 25، 50، 100 & 200 ng/ml were recorded on ileum isotonic contraction induced by acetylcholine10-4 M.
    Results
    Our findings showed that Satureja essence with concentration of less than 100 ng/ ml has no effect on acetylcholine 10-4 M induced contraction in rat’s ileum but the higher concentration of essense reduced acetylcholine-induced contraction which is statistically significant p<0. 05. These effects as compared to positive control of carvacrol is not significant.
    Conclusion
    Satureja essence significantly reduced acetylcholine (10-4 M) induced contraction therefore this essence may be useful for reduction of small intestine disorders.
    Keywords: Satureja essence, Spasmolytic, Acetylcholine, Ileum, Smooth muscle