فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 72، فروردین 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان* صفحات 1-2
  • اکبر عطادخت*، عیسی محمدی صفحات 3-14
    زمینه و هدف
    مداخلات مبتنی بر ورزش به عنوان یک روش درمان غیردارویی اثربخش، هم در زمینه پیشگیری و هم در درمان مشکلات خواب افراد سالم و جمعیت های بالینی مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی تمرینات ورزشی هوازی در ارتقاء کیفیت خواب بیماران روانی مزمن بستری در مرکز توانبخشی دارالشفاء اردبیل بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. نمونه ها شامل 22 نفر از بیماران روانی مزمن بستری در مرکز توانبخشی دارالشفاء اردبیل بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 45 دقیقه ای در تمرینات ورزشی هوازی شرکت داده شد ولی گروه کنترل هیچ نوع مداخله ای را دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها از شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) استفاده شده و داده ها با آزمون های آماری مجذور کای و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بعد از کنترل اثر پیش آزمون، میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش در مولفه های کیفیت خواب ذهنی (36/0)، تاخیر در خواب (73/0)، مدت خواب (09/0)، استفاده از داروهای خواب آور (89/0)، بدکارکردی روزانه (09/0) و کیفیت کلی خواب کمتر از میانگین نمرات پس آزمون گروه کنترل است (05/0p<) و 75-19% واریانس این نمرات وابسته به دریافت یا عدم دریافت مداخله توسط بیماران می باشد.
    نتیجه گیری
    تمرینات ورزشی هوازی در برنامه روزانه بیماران روانی بستری در مراکز، می تواند موجبات ارتقاء کیفیت خواب آنها را فراهم و از بسیاری از مشکلات مرتبط و ثانوی خواب پیشگیری نماید.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، ورزش هوازی، بیماران روانی مزمن، مراکز توانبخشی
  • نگار تیمورپور، محمدعلی بشارت*، عباس رحیمی نژاد، بتول حسین رشیدی، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 15-24
    زمینه و هدف
    نا باروری تجربه ای استرس زا برای زنان است که نیاز به سازگاری هیجانی بالایی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه استحکام من و سبک های دلبستگی با سازگاری با ناباروری در زنان انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است. تعداد 346 زن نابارور مراجعه کننده به درمانگاه ناباروری مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر (بیمارستان امام خمینی تهران) در این پژوهش شرکت کردند. داده ها با استفاده از پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس دلبستگی بزرگسال (AAI)، مقیاس استحکام من (ESS) و مقیاس سازگاری با بیماری (AIS) به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    بین سبک دلبستگی ایمن و سازگاری با ناباروری همبستگی مثبت معنادار (05/0p<، 12/0=r) و بین سازگاری با ناباروری و دلبستگی اجتنابی (01/0p<، 21/0-=r) و دلبستگی دوسوگرا همبستگی منفی معنادار (01/0p<، 37/0-=r) وجود داشت. همچنین، بین استحکام من و سازگاری با ناباروری همبستگی مثبت (01/0p<، 41/0=r) وجود داشت. بین تعداد درمان های دریافت شده با سازگاری با ناباروری نیز همبستگی منفی معنادار (01/0p<، 35/0-=r) وجود داشت. در تحلیل رگرسیون، استحکام من، سبک دلبستگی دوسوگرا و تعداد درمان های دریافت شده پیش بینی کننده 35% از واریانس سازگاری با ناباروری بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش می تواند در شناسایی افراد در معرض خطر و طراحی مداخلات روانشناختی مفید باشد.
    کلیدواژگان: ناباروری، دلبستگی، استحکام من، سازگاری
  • ولی سرسنگی، حمیدرضا صابری، میترا حنانی*، فاطمه هنرجو، میثم سلیم آبادی، معصومه گروهی، حسن کاظمی صفحات 25-36
    زمینه و هدف
    پرستاران افرادی هستند که کارهای مهمی در بیمارستان انجام می دهند. مطالعات نشان دادند میزان تنش در پرستاران با کیفیت مراقبت های پرستاری ارائه شده به وسیله آنها رابطه معکوس دارد. یکی از عواملی که می تواند روی رفتار و عملکرد پرستاران در محیط کار تاثیر بگذارد بار ذهنی کار است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی بار ذهنی کار و عوامل تاثیرگذار روی آن در کادر پرستاری بیمارستان های آموزشی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 93 در بین کادر پرستاری بیمارستان های آموزشی در شهرستان کاشان انجام شد. اطلاعات از طریق سرشماری از 480 نفر کادر پرستاری در 6 مرکز درمانی جمع آوری شد. جهت جمع آوری اطلاعات شخصی از پرسشنامه اطلاعات شخصی و جهت ارزیابی بار کاری از شاخص ازریابی بار ذهنی کار ناسا (NASA-TLX) استفاده شد. داده ها با استفاده آزمون های آماری t-test، آنالیز واریانس یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نمره تلاش بیشترین میزان (15/18±61/78) و نمره ناامیدی (91/30±82/47) کمترین میزان را بخود اختصاص داد. میانگین بار ذهنی کار نیز 71/15±54/69 برآورد شد. ارتباط معنی داری بین ابعاد بار ذهنی کار با سن، نوع قرارداد و نوبت کاری وجود داشت، ولی ارتباط معنی داری بین بار ذهنی کار با سابقه، ساعت کار، جنس و بخش خدمت وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بار ذهنی کار کادر پرستاری گروه مورد بررسی بالاست. با توجه به ارتباط معنی دار خرده مقیاس های بار ذهنی با یکدیگر انجام اقداماتی در جهت کاهش هر یک می تواند تاثیر قابل توجهی در جهت کاهش بار ذهنی کار بگذارد.
    کلیدواژگان: کادر پرستاری، بار ذهنی کار، شاخص بار ذهنی کار ناسا
  • علی یار احمدی*، افشان جوادی صفحات 37-46
    زمینه و هدف
    مرگ کودکان زیر یک سال یا به عبارت دیگر مرگ و میر نوزادی یکی از مهم ترین شاخص هایی است که وضعیت بهداشت و سلامت در جامعه را نشان می دهد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی مرگ و میر نوزادان استان فارس طی سال های 1380 الی 1390 و تاثیر عوامل اقتصادی- اجتماعی موثر بر آن انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    رویکرد مطالعه حاضر کمی است که با تحلیل داده های ثانویه (Secondary Analysis) انجام گرفته است. مطالعه بر اساس داده های ثبت مرگ وزارت بهداشت و داده های بررسی سلامت و جمعیت و سرشماری 1390 انجام گرفته است. برای تحلیل های تبیینی از مدل رگرسیون لجستیک استفاده شده است.
    یافته ها
    شاخص مرگ کودکان زیر یک سال استان با روندی رو به کاهش از سطح 9/15 نفر در هزار تولد زنده در سال 1380 به سطح 7/13 نفر در هزار تولد زنده در سال 1390 رسیده است. متغیرهای پیش بینی کننده شامل تجربه مرده زایی، شاخص بهداشت واحد مسکونی، تحصیلات مادر، سن مادر در هنگام ازدواج و سن مادر در هنگام زایمان تاثیرات معنادار و پایداری را بر مرگ و میر نوزادان داشته اند (05/0p≤).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، حدود 8/13% کاهش در شاخص استانی مرگ نوزادان طی سال های1390-1380 مشاهده می شود. اگر چه رسیدن مرگ و میر نوزادان به سطوح خیلی پایین پیشرفت های بعدی را سخت تر می کند اما اقداماتی در خصوص ارتقای کیفیت آموزش به مادران جوان و افزایش آگاهی آنان و ارتقای کیفیت مراقبت های مادران، خصوصا مادرانی که تجربه مرده زایی داشته و یا در سنین پایین ازدواج نموده اند، مثمر ثمر خواهد بود.
    کلیدواژگان: مرگ و میر، نوزادی، اوان تولد، عوامل اقتصادی، اجتماعی
  • علی انصاری جابری، طیبه نگاهبان بنابی*، محمد الله توکلی، مجید کاظمی صفحات 47-56
    زمینه و هدف
    برای برخی از مادران، تداوم شیردهی تا 6 ماه ممکن است با چالش هایی همراه باشد. احتمال می رود خصوصیات شخصیتی مادران از جمله عواطف آنها، در این فرایند نقش تعیین کننده ای داشته باشد. هدف از این مطالعه تعیین عواطف مادری و الگوی تغذیه شیرخواران آنها در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان رفسنجان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 412 زن شیرده دارای شیرخوار شش ماهه، از لیست متولدین 6 ماه گذشته هر مرکز به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب و سپس عواطف مادری و الگوی شیردهی آنان از طریق مصاحبه با مادران در پرسش نامه های استانداردWatson''s PANAS-X و پژوهشگر ساخته، وارد گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای، t مستقل، دقیق فیشر و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در کل میزان 6 ماه تغذیه انحصاری با شیر مادر 5/69% بود. میانگین و انحراف معیار نمرات عواطف مثبت و منفی مادران به ترتیب 12/8±12/30 و 73/7±34/18 به دست آمد. مادران نوزادان نارس، دارای میانگین نمره عواطف منفی بالاتر (042/0=p) و مادرانی که نوزادشان را شش ماه انحصارا با شیر خود تغذیه کرده بودند دارای میانگین نمره عواطف منفی پایین تری بودند (005/0=p). همچنین، میانگین نمره عواطف مثبت مادرانی که اولین تغذیه نوزادشان را در طی یک ساعت اول بعد از تولد شروع کرده بودند بالاتر بود (040/0=p).
    نتیجه گیری
    عواطف منفی مادران ممکن است به عنوان یک عامل پیش گویی کننده عملکرد آنان در شیردهی مطرح باشد.
    کلیدواژگان: عواطف مادری، عواطف منفی، عواطف مثبت، الگوی شیر دهی، شیرخواران 6 ماهه
  • شیلا جلال پور*، شکرالله آثار، فاطمه ایوبی، محمدرضا رحمانی، محسن رضاییان صفحات 57-68
    مهمترین هدف پژوهش های بالینی، انتشار نتایج به منظور ارتقای سلامت انسان ها است. در صورتی که نتایج، مورد پذیرش جامعه علمی متخصص قرار گیرد، هدف محقق در ارتقای سلامت به نتیجه خواهد رسید. اما انتشار مقاله، بیانگر پذیرش جامعه علمی نیست و برای چنین امری لازم است پژوهش در چهارچوب علمی تایید شده انجام گیرد. باتوجه به گسترش مطالعه های پژوهشی بالینی، متخصصین اقدام به ارائه دستورالعمل هایی با هدف استاندارد و علمی سازی گزارش پژوهش های پزشکی نمودند. پژوهش های مرتبط با آزمون های تشخیصی، از جمله مهمترین مطالعه های پزشکی به شمار می روند، چرا که تشخیص بسیاری از بیماری ها در آزمایشگاه های میکروب شناسی، ایمنی شناسی، پاتولوژی، مراکز تصویر برداری و به واسطه ابزارها و روش هایی انجام می گیرد که در نتیجه مطالعه های آزمون های تشخیصی، حاصل شده اند. تشخیص زود هنگام بیماری از یک سو منجر به تسریع درمان و کنترل عوارض بیماری شده و از دیگر سو منجر به کنترل و مهار انتشار عوامل بیماری زا از بیمار به دیگر افراد می گردد. به عبارت دیگر می توان گفت نتیجه پیامدهای منتج از تشخیص زود هنگام بیماری ها، در نهایت منجر به ارتقای سلامت جامعه می گردد.
    با مدنظر قرار دادن این نکته که ایران در جایگاه بیست و هفتم کشور پیشرو در ارتباط با انتشار مجله های علمی مرتبط با آزمون های تشخیصی قرار دارد و بنابر اهمیت استانداردسازی طراحی پژوهش و در نهایت گزارش مطالعه های آزمون های تشخیصی، این مقاله برای اولین بار در کشور، با هدف معرفی کامل بیانیه استانداردی برای گزارش صحت آزمون های تشخیصیSTAndards for the Reporting of Diagnostic accuracy studies (STARD) برای پژوهشگران ایران به رشته تحریر درآمده است.
  • علی ابراهیمی نژاد، سعید کاراموزیان*، احسان کیخسروی صفحات 69-76
    زمینه و هدف
    هر چند اندازه گیری فشار داخل جمجمه جزء درمان استاندارد آسیب های تروماتیک مغزی است ولی هنوز از آن به صورت متداول در ایران استفاده نمی شود. هدف از این مطالعه اندازه گیری فشار داخل جمجمه در بیماران دچار صدمات تروماتیک مغزی در بیمارستان باهنر کرمان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی طی یکسال تمام بیمارانی که به علت آسیب تروماتیک مغزی به این مرکز مراجعه کرده بودند و تحت اندازه گیری فشار داخل جمجمه قرار گرفته بودند بررسی شدند. یافته های بالینی و رادیولوژیک زمان بستری و مرگ و میر بیماران و عوارض مرتبط با کاتتر اندازه گیری فشار داخل جمجمه مورد بررسی قرار گرفتند. پیامد 6 ماهه بیماران طبق نمره Glascow Outcome Scale (GOS)ارزیابی شد. برای بررسی تاثیر عوامل بالینی بر پیامد بیماران از آزمون t مستقل برای متغیرهای کمی و آزمون مجذور کای برای متغیرهای کیفی استفاده شد.
    یافته ها
    در این مدت 18 بیمار ضربه مغزی تحت اندازه گیری فشار داخل جمجمه قرار گرفتند. هشت بیمارتحت درمان با کومای باربیتورات قرار گرفتند و 8 عمل جراحی روی 6 بیمار بر اساس فشار داخل جمجمه انجام شد. هر سه بیماری که فشار داخل جمجمه در آنها قابل کنترل نبود در حین بستری فوت شدند.GCS (نمره کما بر اساس معیار گلاسکو) بالا در هنگام بستری، فشار داخل جمجمه قابل کنترل و واکنش مردمک به نور با GOS بهتری در 6 ماه بعد از تروما همراه بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد انجام مانیتورینگ فشار داخل جمجمه یک اقدام مفید و کم خطر در درمان بیماران ضربه مغزی باشد ولی لازم است مطالعاتی با گروه شاهد و حجم نمونه بیشتر انجام شود.
    کلیدواژگان: آسیب تروماتیک مغز، پیش آگهی، فشار داخل جمجمه
  • غلامرضا گودرزی، مژگان آزادپور* صفحات 77-82
    زمینه و هدف
    تست D، با قرار دادن دیسک های حاوی کلیندامایسین و اریترومایسین در یک فاصله استاندارد بر روی پلیت آگار و مشاهده هاله عدم رشد پهن شده در اطراف دیسک کلیندامایسین انجام می گیرد. یک تست D مثبت، بر مقاومت القایی نسبت به کلیندامایسین دلالت داشته و همچنین، احتمال شکست درمانی این آنتی بیوتیک در بالین را پیشگویی می کند. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی مقاومت القایی استافیلوکوکی نسبت به کلیندامایسین با استفاده از تست D بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، مقاومت القایی نسبت به کلیندامایسین، بر روی 150 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس (103=n) و استافیلوکوکوس کواگولاز منفی (47=n) جمع آوری شده از بینی کارکنان و نمونه های بالینی با استفاده از تست D ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون کای اسکوئر مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 103 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس، 22 (4/21%) ایزوله مقاوم به متی سیلین بودند. در بین ایزوله های مورد آزمایش، 3 (2%)، 1 (6/0%) و 2 (3/1%) ایزوله به ترتیب فنوتیپ D، D+ و HD داشتند و 54 (36%) ایزوله، به هر دو آنتی بیوتیک اریترومایسین و کلیندامایسین مقاومت نشان دادند. فراوانی مقاومت به کلیندامایسین و اریترومایسین بین ایزوله های مقاوم به متی سیلین و حساس به متی سیلین از نظر آماری معنادار بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    مقاومت فنوتیپی به اریترومایسین در همه موارد قابل تعمیم به کلیندامایسین نیست. بنابراین، ایزوله های استافیلوکوکوس مقاوم به اریترومایسین و حساس به کلیندامایسین باید با تست D مورد ارزیابی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مقاومت القایی، کلیندامایسین، استافیلوکوکوس اورئوس، تست D
|
  • M. Rezaeian * Pages 1-2
  • A. Atadokht *, I. Mohammadi Pages 3-14
    Background And Objective
    Exercise-based interventions have been used as an effective non-pharmacological alternative for both prevention and treatment of poor sleep in clinical and healthy people. The purpose of this study was to evaluate the efficacy of aerobic exercises on sleep quality of chronic psychiatric patients admitted in rehabilitation centres.
    Materials And Methods
    This study was a clinical trial. The samples were 22 chronic psychiatric male patients of rehabilitation centres in Ardabil that selected by simple random sampling and randomly assigned in experimental and control groups. The experimental group has received 10 sessions (each session lasted 45 minutes) aerobic exercise and the control group received no intervention. Data were gathered with Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) and analyzed using chi-square test and analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    The results showed that the post-test scores mean of experimental group were lower than control group in components of subjective sleep quality (0. 36)، delay in sleeping (0. 73)، sleep duration (0. 09)، use of soporific medications (0. 89)، daily dysfunction (0. 09) and total score of sleep quality (2. 27) (p<0. 05) and 19%-75% of these scores variances explained with reception and no reception of intervention.
    Conclusion
    Planning of aerobic exercises in daily routine of psychiatric patients admitted to rehabilitation centres can prevent secondary and related problems induced from sleep disorders by improving of patient''s sleep quality.
    Keywords: Quality of sleep, Aerobic exercise, Chronic psychiatric patients, Rehabilitation centres
  • N. Teimourpour, M.A. Besharat *, A. Rahiminezhad, B. Hossein Rashidi, M. Gholamali Lavasani Pages 15-24
    Background And Objective
    Infertility is a stressful experience for women which require high levels of emotional adjustment. The aim of this study was to investigate the relationship between attachment styles and ego-strength with adjustment to infertility in women.
    Materials And Methods
    The design of the present study was descriptive. A total number of 346 women referring to infertility clinic of Valie-asr Reproductive Health Research Centre (Tehran Imam Khomeini Hospital) participated in the study. Data was collected via demographic information questionnaire، Adult Attachment Inventory (AAI)، Ego-Strength Scale (ESS) and Adjustment to Illness Scale (AIS).
    Results
    There were significant positive correlation between secure attachment style and adjustment to infertility (r=0. 12، p<0/05) and significant negative correlation between adjustment to infertility and avoidant attachment style (r=-0. 21، p<0/01) and ambivalent attachment style (r=-0. 37، p<0. 01). There were also significant positive correlation between ego-strength and adjustment to infertility (r=0. 41، p<0. 01). Many of the treatments also had significant negative correlation with adjustment to infertility (r= -0. 35، p<0. 01). In regression analysis، ego-strength، ambivalent attachment style and number of the treatments predicted 35 percent of the variance of adjustment to infertility.
    Conclusion
    These results can be helpful in identifying the high risk patients and planning psychological interventions.
    Keywords: Infertility, Attachment, Ego, strength, Adjustment
  • V. Sarsangi, H.R. Saberi, M. Hannani *, F. Honarjoo, M. Salim Abadi, M. Goroohi, H. Kazemi Pages 25-36
    Background And Objective
    Nurses are people who do important works in hospitals. Studies have shown that the strain level among nurses has inverse relation to the quality of care provided by them. One of the factors that can affect the nurse''s behavior and performance in the workplace is mental workload. The aim of this study was to assess the mental workload and its affected factors among the nursing staff.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted among the nursing staff of Kashan educating hospitals during 2014. Sampling was performed by census among 480 nurses at six Treatment center. Demographic information and mental workload data were gathered by using demographic information questionnaire and NASA task load index، respectively. The data were analyzed by using t-test، one way ANOVA and Pierson correlation confession analytical tests.
    Results
    Effort score (78. 61±18. 15) and frustration score (47. 82±30. 91) obtained the highest and lowest rates. Total mental workload was estimated 69. 54±15. 71. There was significant relationship between mental workload factors and age، shift working and type of contract. But، there was no significant relationship between mental workload and work experience work duration and working unit.
    Conclusion
    The mental workload among the nursing staff is high. According to the relationship between mental workload aspects، performing the corrective actions in order to reduce each aspects can affect on mental workload perfectly.
    Keywords: Nursing staff, Mental workload, NASA, TLX
  • A. Ahmadi *, A. Javadi Pages 37-46
    Background And Objective
    Infant mortality rate (IMR) is one of the most important sensitive indicators of the socio economic and health status of a community. The aim of this study is to investigate the infant mortality rate (IMR) during 2001-2011 in Fars province and study socio economic factors that influence IMR.
    Materials And Method
    This is a quantitative study. Data was gathered from death registration of Ministry of Health (2001-2011)، National Organization for Civil Registration and DHS (2000). In model development، logistic regression was utilized to determine the significance of socioeconomic indicators on IMR.
    Results
    According to death registration data،total IMR has been declining from 15. 9 per 1000 live birth in 2001 to 13. 7 in 1000 live birth in 2011. The result of logistic regression analysis showed that a positive significant relation (p ≤ 0. 05) exists between IMR and predictive variables such as mother''s age at birth، experience of still-birth، experience of abortion، number of children and a negative significant relation (p ≤ 0. 05) exists between IMR and variables including parental education، mother''s age at marriage، health index، settlement، and economic index.
    Conclusion
    As study indicated، 13. 8 % decline was registered for the decade (2001-2011). The next improvements are mall due to stochastic levels of infant mortality. However efforts to promote maternal and child care along with more training and counseling could be effective in more declines in IMR.
    Keywords: Infant mortality, Neonatal mortality, Socio economic Factors
  • A. Ansari Jaberi, T. Negahban Bonabi *, M. Alahtavakoli, M. Kazemi Pages 47-56
    Background And Objective
    Continuity of breast-feeding up to 6 months may be associated with some challenges for some mothers. Probably، the maternal personal characteristics such as their emotions can change the breast-feeding patterns. The aim of this study was to determine maternal affectivity and the pattern of breast-feeding.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، affectivity and beast-feeding patterns of 412 mothers was surveyed by Watson''s PANAS-X and researcher made questionnaires and through face to face interviews. Systematic random sampling was done by using health care centers list in last 6 months. Data was analyzed using chi-square test، t-test، Fisher''s exact and one way ANOVA test.
    Results
    Overall 69. 5% mothers had exclusive breast-feeding for 6 months. Mothers who had preterm infants had higher mean score of negative affectivity (p=0. 042) and those who had exclusively breast-feeding had lower mean score of negative affectivity (p=0. 005). The mean scores of positive affectivity in mothers who had been started the first breast-feeding during the first hour after birth، were higher (p= 0. 040).
    Conclusion
    Mothers with negative affectivity might be considered as a predictive factor for her breast-feeding performance.
    Keywords: Maternal affectivity, Negative affectivity, Positive affectivity, Pattern of breast, feeding, Six, month infants
  • Sh. Jalalpour *, Sh. Assar, F. Ayoubi, M.R. Rahmani, M. Rezaeian Pages 57-68
    The most important goal of clinical researches is publishing the results in order to improve human health. If the results will be accepted by the scientific community، researcher aim would be achieved at improving public health. A published article does not guarantee the acceptance of its findings by the scientific community، hence، research should be done by considering a scientific plan. Due to the increasing amount of research studies، experts attempted to provide guidelines for standardization of a piece of scientific medical research. Researches related to the diagnostic tests، are important studies in medical sciences، it is because of their critical role in detection of many diseases by using laboratory processes such as microbiology، immunology، pathology، etc. Early diagnosis of diseases results in developing the treatment process and therefore controlling and inhibiting the spread of pathogens from patients to others. With regard to the fact that Iran placed among the 30 countries leading in publication of scientific journals related to diagnostic tests and according to important role of standardization of research design and final report of diagnostic tests، the present study was performed to introduce the STandards for the Reporting of Diagnostic accuracy studies (STARD).
  • A. Ebrahiminejad, S. Karamouzian *, E. Keykhosravi Pages 69-76
    Background And Objective
    Although intracranial pressure (ICP) monitoring is considered as the standard care for traumatic brain injuries، it is not routinely used in Iran. Hence، the purpose of this study is to reveal the primary results of the applying ICP monitoring in patients with traumatic head injuries in Bahonar Hospital in Kerman.
    Materials And Methods
    The present study is a cross-sectional one in which all the patients with traumatic brain injuries referred to this given center and received the ICP monitoring were evaluated. We examined the clinical and imaging findings at admission as well as mortality and the complications related to the ICP catheter. The outcome was assessed according to the Glascow Outcome Scale (GOS) at six months after occuring trauma. The data were analyzed using t-test for quantitative variables and Chi-square test for categorical ones.
    Results
    Eighteen patients with traumatic brain injury were undergone ICP monitoring during this time. Eight operations were performed on 6 patients based on their ICP. All the three patients with refractory high ICP died during hospital admission. Higher primary GCS and reactive pupil، were related to the better GOS scores six months after trauma.
    Conclusion
    It seems that ICP monitoring is a safe and effective treatment modality in patients with traumatic brain injury. However، it is necessary to conduct more studies with a large sample size and control group.
    Keywords: Intracranial pressure, Outcome, Traumatic head injury
  • Gh.R. Goudarzi, M. Azadpour * Pages 77-82
    Background And Objective
    The D-test is performed by placing clindamycin and erythromycin impregnated disks at a standard distance on the agar plate then looking for the flattening of inhibition zone around the clindamycin disk. A positive D-test indicates clindamycin inducible resistance and also predicts treatment failure possibility of this antibiotic in clinic. Prevalence of staphylococcal inducible resistance to clindamycin through the D-test was the aim of this study.
    Materials And Methods
    In this descriptive-cross-sectional study، inducible resistance to clindamycin was examined on the 150 isolated Staphylococcus aureus (n=103) and coagulase-negative staphylococci (n=47) collected from nasal employees and clinical samples by using D-test. The statistical analysis was performed using chi-square test.
    Results
    Out of 103 isolated S. aureus، 22 (21. 4%) were methicillin-resistant (MRSA). Among the tested samples، 3 (2%)، 1 (0. 6%) and 2 (1. 3%) had D، D+ and HD phenotypes، respectively. Fifty-four (36%) of isolations exhibited resistance to both clindamycin and erythromycin. Prevalence of resistance to clindamycin and erythromycin between isolated MRSA and methicillin-susceptible S. aureus (MSSA) was statistically significant (p<0. 05).
    Conclusion
    Phenotypical resistance to erythromycin is not always attributable to clindamycin resistance. Therefore، staphylococcus strains resistant to erythromycin and susceptible to clindamycin should be subjected to D-test assay.
    Keywords: Inducible resistance, Clindamycin, Staphylococcus aureus, D, test