فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال چهاردهم شماره 9 (پیاپی 80، آذر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 711-712
  • احمد یارمحمدیان *، الهام مختاری صفحات 713-728
    زمینه و هدف
    مهارت های مقابله ای که شامل تغییرات مداوم در تفکر و رفتار افراد برای اداره فشارهای درونی و یا بیرونی است، با عوامل متعددی مرتبط می باشد که ممکن است عملکرد خانواده یکی از این عوامل باشد. در همین راستا، هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه عملکرد خانواده با سبک های مقابله با فشار روانی در دانشجویان دختر دانشگاه اصفهان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر روی 120 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی 1391-1390، انجام شد. داده ها از طریق پرسش نامه عملکرد خانواده Blom (FFS) و پرسش نامه مقابله با بحران Endler، Porker (Clss) جمع آوری و با آزمون ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد رابطه عملکرد کلی خانواده با سبک های مقابله با فشار روانی معنی دار است (05/0p<). به این طریق که عملکرد خانواده آزادمنش6/20% واریانس سبک مساله مدار را پیش بینی می کند (001/0=p). با وارد شدن متغیر ابراز و بیان خود این میزان به 2/24% افزایش می یابد (02/0=p). منبع کنترل بیرونی 3/15% واریانس سبک هیجان مدار را پیش بینی می کند (001/0=p). با وارد شدن بهم تنیدگی این میزان به 4/21% می رسد (003/0=p) و برای سبک اجتناب مدار، بعد خانواده بی قید و بند 5% واریانس را پیش بینی می کند (014/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که عملکرد خانواده بر نوع انتخاب سبک های مقابله با فشار روانی در فرد اثرگذار است به نحوی که عملکرد خانواده آزادمنشانه، سبک مساله مدار، عملکرد خانواده به هم تنیده، سبک هیجان مدار و عملکرد خانواده بی قید و بند، سبک اجتناب مدار را نتیجه می دهد.
    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، سبک های مقابله، سبک مساله مدار، سبک هیجان مدار، سبک اجتناب مدار، دانشجویان دختر
  • فریبا جمشیدی فر، عبدالعلی شریعتی *، صدیقه فیاضی، بیژن کیخایی، محمدحسن حقیقی زاده صفحات 729-740
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین شکایت های بیماران مبتلا به سلول داسی شکل، درد می باشد. با توجه به عوارض جانبی داروها که به طور معمول جهت تسکین درد این بیماران استفاده می شود، مهم است که از روش های تسکین درد غیردارویی و ارزان به تنهایی یا به عنوان مکمل استفاده شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر ماساژ استروک سطحی بر شدت درد و میزان مسکن دریافتی بیماران سلول داسی شکل می باشد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی 36 بیمار بستری مبتلا به بیماری سلول داسی شکل در بیمارستان شفا اهواز در سال 1393 انجام گردید. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مساوی آزمون و کنترل تقسیم شدند. بیماران گروه آزمون به مدت 20 دقیقه تحت ماساژ استروک سطحی قرار گرفتند و بیماران گروه کنترل مراقبت های روتین را دریافت کردند. درد بیماران قبل و بلافاصله بعد از مداخله در طول 4 روز و میزان مسکن دریافتی روز چهارم در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. داده ها از طریق فرم مشخصات دموگرافیک و طبی و مقیاس رتبه بندی عددی درد جمع آوری و با استفاده از آزمون مجذور کای، t مستقل و زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین دو گروه آزمون و کنترل از نظر شدت درد قبل از مداخله در طول چهار روز اختلاف معناداری وجود نداشت (05/0p>)، اما در تمامی زمان های مورد بررسی بعد از مداخله میانگین نمره شدت درد در گروه آزمون به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (001/0p<). همچنین، در روز چهارم میزان مسکن مصرفی به طور معناداری در گروه کنترل بیشتر از گروه آزمون بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    ماساژ استروک سطحی به عنوان یک روش غیردارویی، ارزان، غیرتهاجمی و بدون عارضه جانبی می تواند باعث تسکین درد بیماران مبتلا به سلول داسی شکل شود.
    کلیدواژگان: ماساژ استروک، درد، مسکن، بیماری سلول داسی شکل
  • رضا صالحی، فرهاد پاشازاده *، علی اصغر نورسته، سیده شیما باقری گورانسراب صفحات 741-754
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه بین ویژگی های پیکرسنجی، درصد چربی و میزان پرش Sargent با زمان شنای (100 متر آزاد) شناگران نخبه نوجوان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی بوده که آزمودنی ها به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند، بدین منظور، 21 نفر از شناگران پسر 15-10 ساله مورد ارزیابی قرار گرفتند که شامل: قد، وزن، 8 طول بدنی، 5 عرض بدنی، 7 محیط بدنی، 2 چین پوستی، قدرت گریپ دست و نیز میزان پرش Sargent بود که با استفاده از ترازو، متر نواری، کولیس و دستگاه هندگریپ ثبت و اندازه گیری شد و از آزمون همبستگی جزیی و پیرسون برای تجزیه و تحلیل یافته ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد رابطه معنی دار منفی بین رکورد شناگران (69/10±50/73 ثانیه) با طول بازو (89/3±72/32 سانتی متر)، طول ساعد (87/2±10/25 سانتی متر)، طول کف دست، طول دو دست، طول کف پا، عرض کف دست، دور ساعد، قدرت گریپ دست، درصد چربی و سابقه شنا وجود دارد (05/0p&le). بعلاوه بین رکورد پرش Sargent و قد نشسته، LBM و چربی ساق پا رابطه مستقیم وجود دارد (01/0p&le). آزمون همبستگی پیرسون نیز که برای تجزیه تحلیل نسبت های طول اندام ها به قد استفاده شد، نشان داد، بین متغیرهای نسبت طول ساعد به قد و LBM به قد رابطه معنی دار منفی وجود دارد (01/0p&le).
    نتیجه گیری
    استعدادیابی نوجوانان با روش های پیکرسنجی، صحیح و دقیق بوده و برخی از عوامل پیکرسنجی با زمان عملکرد در شنا ارتباط بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: پیکرسنجی، استعدادیابی، شناگر، نوجوان
  • محمد ملکوتیان *، محمدرضا نبویان صفحات 755-768
    زمینه و هدف
    متیلن بلو از انواع رنگ های کاتیونی است که حضورش در پساب صنایع نساجی به دلیل آروماتیک بودن، می تواند برای سیستم های اکولوژیکی و سلامت عمومی خطرناک باشد. این مطالعه با هدف بررسی کارایی فرآیند انعقاد الکتریکی در مقایسه با فرآیند الکتروفنتون در حذف رنگ متیلن بلو از محلول های آبی با استفاده از الکترود آهنی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع آزمایشگاهی است که به صورت پایلوت در نیمه اول سال 1393 در مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان اجرا گردید. جهت حذف رنگ متیلن بلو از رآکتور با حجم 500 میلی لیتر که حاوی دو الکترود صفحه ای آهنی (2×15سانتی متر) و به مولد جریان الکتریسیته متصل بود، استفاده شد. اثر متغیرهای مختلف از قبیل زمان واکنش، غلظت رنگ، غلظت پراکسیدهیدروژن (در فرآیند الکتروفنتون)، انرژی مصرفی، الکترولیت، pH بهینه و فاصله بین الکترود مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس دوطرفه (Two-way ANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین راندمان حذف رنگ متیلن بلو توسط انعقاد الکتریکی در شرایط بهینه (غلظت اولیه رنگ=25 میلی گرم در لیتر، 7=pH، شدت جریان=50 میلی آمپر، زمان واکنش=30 دقیقه، فاصله بین الکترود=1 سانتی متر) 3/1%±3/93% و با روش الکتروفنتون در شرایط بهینه (غلظت اولیه پراکسیدهیدروژن=100 میلی مول در لیتر، غلظت اولیه رنگ=25 میلی گرم در لیتر، 5=pH، شدت جریان=05/0 آمپر، زمان واکنش=30 دقیقه، فاصله بین الکترودها=1 سانتی متر) 1/0%±9/78% به دست آمد (003/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد روش انعقاد الکتریکی و الکتروفنتون قادر به حذف رنگ متیلن بلو از محلول های آبی هستند ولی با بهینه سازی عوامل عملیاتی موثر، روش انعقاد الکتریکی کارآیی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: انعقاد الکتریکی، الکتروفنتون، حذف رنگ متیلن بلو، الکترود آهنی، محلول های آبی
  • رضا صادقی، محسن رضاییان، محبت محسنی * صفحات 769-780
    زمینه و هدف
    زنان در تمام سنین در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند و با افزایش سن این خطر بیشتر می شود. در صورت تشخیص به موقع و زودرس، بیشتر مبتلایان درمان می شوند. با این وجود اکثر زنان خود آزمایی پستان را که روشی موثر و ارزان در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از سرطان است را انجام نمی دهند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش بر اساس مدل بزنف (BASNEF) در ایجاد عملکرد خودآزمایی پستان در زنان 45-20 سال شهرستان سیرجان در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه کارآزمایی آموزشی بود. جمعیت مورد مطالعه، تعداد 200 نفر از زنان 45-20 سال تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان سیرجان بودند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (100 نفر) و کنترل (100 نفر) تقسیم شدند. مداخله آموزشی طی دو جلسه 60 دقیقه ای انجام شد. اطلاعات از طریق تکمیل پرسش نامه مدل بزنف (حاوی 38 سوال) و همچنین، چک لیست عملکرد، طی مصاحبه مستقیم قبل از مداخله آموزشی و دو ماه بعد از آن جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای، آزمون دقیق فیشر، tمستقل، t زوجی و مک نمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن افراد گروه مداخله و شاهد بترتیب 53/2±86/35 و 24/2±12/36 سال بود. پس از مداخله، نمرات آگاهی در هر دو گروه مداخله و شاهد افزایش یافت. نگرش، هنجارهای انتزاعی، عوامل قادر ساز نیز پس از مداخله در گروه مداخله در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد (001/0p<). ولی در گروه شاهد افزایشی نداشته و اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. همچنین، میانگین نمرات چک لیست عملکرد در گروه مداخله به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    مدل بزنف در آموزش خودآزمایی پستان در زنان 45-20 سال موثر بود. بنابراین پیشنهاد می گردد در کنار روش های آموزش سنتی از مدل بزنف نیز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: مدل بزنف، آموزش بهداشت، خود آزمایی پستان
  • دادالله شاهی مریدی *، حمیدرضا عبدالله پور، محمود شیخ فتح الهی صفحات 781-794
    زمینه و هدف
    پیچ خوردگی مچ پا از شایع ترین آسیب های این مفصل می باشد، به طوری که 22% ضایعات ورزشی مربوط به پیچ خوردگی مچ پا می شود. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% و لیزر کم توان در درمان پیچ خوردگی مچ پای درجه 2 بود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور در درمانگاه فیزیوتراپی فاطمیه رفسنجان در سال 1393-1392 انجام گرفت. تعداد 90 بیمار مبتلا به پیچ خوردگی مچ پا به طور تصادفی به سه گروه مساوی 30 نفری تقسیم شدند و تحت بررسی سه روش فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1%، لیزر و درمان رایج به مدت 10 جلسه قرار گرفتند. ارزیابی درد، التهاب و حرکات مچ پا از طریق آنالوگ بصری، متر نواری و گونیامتر در طی جلسات اول، پنجم و دهم بررسی گردید. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دو طرفه با اندازه گیری مکرر، آزمون مقایسات زوجی TUKEY و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد لیزر در مقایسه با فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% و درمان رایج به مدت 10 جلسه در کاهش درد در حین استراحت مچ پای پیچ خورده موثرتر بود (001/0p<). در رابطه با کاهش التهاب فنوفورزیس، لیزر و درمان رایج با هم تفاوت معنی داری نداشتند (79/0= p). همچنین، در رابطه با خون مردگی مچ پا، روش فنوفورزیس از لیزر و درمان رایج موثرتر بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    از یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که لیزردرمانی به مدت 10 جلسه می تواند درد ناشی از پیچ خوردگی پا را در مقایسه با فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% کاهش دهد ولی در بهبودی حرکات مچ پا فنوفورزیس از لیزر و درمان رایج اثر بهتری داشت.
    کلیدواژگان: فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1%، لیزر کم توان، پیچ خوردگی مچ پا، درمان
  • فرزاد فرجی خیاوی، فاطمه بهرامی *، سمیرا شریفی، مصطفی محمدی صفحات 795-802
    زمینه و هدف
    عدالت سازمانی را می توان به صورت مطالعه برابری در کار تعریف نمود. رفتار شهروندی رفتار ارزشمند و مفیدی است که افراد به صورت داوطلبانه بروز می دهند. هدف این مطالعه تعیین رابطه میان عدالت سازمانی و رفتار شهروندی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی بود. جامعه پژوهش، کارکنان بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بود. حجم نمونه 147 نفر محاسبه شد که به روش تصادفی انتخاب شدند. داده ها از طریق دو پرسش نامه عدالت سازمانی و رفتار شهروندی جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از میانگین، انحراف معیار و آزمون های آماری ANOVA، t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت.
    یافته ها
    از میان ابعاد عدالت سازمانی، عدالت رویه ای بیشترین و عدالت تعاملی کمترین امتیاز را کسب نمود. در برآورد ابعاد رفتار شهروندی، وجدان کاری بالاترین و آداب اجتماعی پایین ترین برآورد امتیاز را کسب کرد. میان عدالت سازمانی با بعد جوانمردی همبستگی معناداری وجود داشت (04/0=p). همچنین، میان عدالت تعاملی با ابعاد آداب اجتماعی، جوانمردی و وجدان کاری همبستگی معناداری مشاهده شد (01/0p&le).
    نتیجه گیری
    مولفه عدالت تعاملی نسبتا نامطلوب برآورد شد. به نظر می رسد در بیمارستان های آموزشی، مدیران ضمن ایجاد تمایل در کارکنان برای نشان دادن وجدان کاری، می توانند با برگزاری کارگاه هایی رفتار مناسب با دیگر کارکنان را در بین ایشان نهادینه سازند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، رفتار شهروندی، کارکنان، بیمارستان
  • عزت الله احمدی، فاطمه بزازمنصف * صفحات 803-810
    زمینه و هدف
    بررسی و شناخت مکانیزم های عصب شناختی درگیر در مصرف سیگار می تواند در درمان آن موثر باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه کارکرد های شناختی اجرایی قطعه پیشانی مغز در مردهای سیگاری و غیر سیگاری بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 40 نفر مرد سیگاری و 40 نفر مرد غیر سیگاری از شهر تبریز در سال 1393 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد مقایسه قرار گرفتند. این پژوهش پس رویدادی از نوع مقطعی بوده و از آزمون های ارزیابی عملکرد های شناختی اجرایی قطعه پیشانی مغز (آزمون ردیابی، آزمون فراخنای اعداد) استفاده شده است. برای تحلیل داده ها آزمون اماری t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین دو گروه مردان سیگاری و غیر سیگاری از نظر کارکردهای شناختی اجرایی مغز در آزمون های ردیابی و فراخنای اعداد وکسلر wechsler تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    از یافته ها می توان نتیجه گرفت، استعمال سیگار منجر به آسیب های قطعه پیشانی مغز می شود، که می تواند نتایج درمانی نا مطلوب را در پی داشته باشد. لذا به کارگیری روش های توانبخشی عملکردهای شناختی می تواند در پیش گیری و درمان افراد سیگاری مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کارکردهای شناختی اجرایی، مردان سیگاری، مردان غیرسیگاری
|
  • M. Rezaeian* Pages 711-712
  • A. Yarmohamadian *, E. Mokhtari Pages 713-728
    Background And Objective
    The coping skills that include continuous changes in think and behavior of persons for interior and exterior stress management, relate with several factors which family function can be one of them. So, this study aimed to assess the relation between family function and coping styles with stressful situations among female students of Isfahan University in 2013
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 120 students who were selected by order random sampling method from Isfahan University in 2013. Data was collected by Blom Family Function Scale (FFS) and Endler and porker coping styles for stressful situation questionnaire (CISS) and analyzed using multiple correlation coefficient and Pearson regression.
    Results
    The results showed that there is a meaningful relation between family overall function and the coping styles with stressful situations (p<0.05). Thus, permissive family function predict 20.6 percent of problem solving style (p=0.001), by involving self-expression increases up to 24.2 percent (p=0.02), source of exterior control predicts 15.3 percent of excitation style (p=0.001), by involving of emotional tension increase 21.4 percent (p=0.003), and irrespective and irresponsible family function predict 5 percent of avoidance style (p=0.014).
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be concluded that the family function effects on selection of the type of coping styles with stressful situations so that the permissive family function, gives the problem style and the troublous family gives the excitation style, and irrespective and irresponsible family function certainly gives the avoidance style.
    Keywords: Family function, Coping Styles, Problem style, Excitation style, Avoidance style, Female students
  • F. Jashidifar, A. Shariati *, S. Fayazi, B. Keikhaei, M.H. Haghighizadeh Pages 729-740
    Background And Objective
    One of the most expressed complaints of patients with Sickle Cell Disease (SCD) is pain. Due to adverse effects of drugs used commonly for pain relief in these patients, it is important to use low-cost and non-pharmacological methods independently or combined with palliatives to alleviate pain. This study aimed to assess the efficacy of light pressure stroking massage on pain severity and requirement for analgesic in patients with SCD.
    Materials And Methods
    This clinical trial was performed on 36 hospitalized patients with SCD in Ahvaz Shafa Hospital, Iran, during 2014. Patients were randomly assigned into intervention (n= 18) and control (n= 18) groups. In intervention group, patients underwent light pressure stroking massage for 20 minutes, while in control group patients just received routine cares. Patients’ pain was assessed before and immediately after intervention during 4 days, and requirement for analgesic was assessed in the fourth day. Data was collected with demographical and clinical checklists as well as numerical pain scale, and analyzed by chi-square, independent and dependent t-tests.
    Results
    There was not statistically significant difference between studied groups before intervention regarding to pain severity in all the times (p>0.05), while after intervention pain severity was significantly lower in intervention group compared to control group in all assessed times (p<0.001). In the fourth day, requirement for analgesic was significantly higher in control group than intervention group (p<0.05).
    Conclusion
    Light pressure stroking massage as a non-pharmacological, low-cost and non-invasive method with no side effects can be effective on pain relief in patients with SCD.
    Keywords: Stroking massage, Pain, Analgesic, Sickle cell disease
  • R. Salehi, F. Pashazadeh *, A.A. Norasthe, S.Sh. Bagheri Gouransarab Pages 741-754
    Background And Objective
    The aim of the present study was to examine the relationship between characteristics of anthropometry, body fat percentage and amount of Sargent jump with swim time (100 m freestyle) in adolescent elite swimmers.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive therefore, 21 male swimmers aging 10-15 years old were evaluated in: height, weight, 8 length body, 5 width body, 7 circumference body, 2 skinfold, hand grip strength and also Sargent jump with using the scales, tape meter, caliper and hand grip device and recorded the resulting data analyzed by partial and Pearson correlation tests.•The results of this study showed that there is a negative significant correlation between swimmers record (73.50 ± 10.69 seconds) with arm length (32.72 ± 3.89 cm), forearm length (25.10 ± 2.87 cm), hand length, arm span length, foot length, the width of the palm, forearm circumference, hand grip strength, body fat percentage and the history of swimming (p&le0.05). In addition, there is a direct correlation between Sargent jump records and sitting height, LBM and fat calf (p&le0.01). Pearson correlation test which was also used to analyze the ratio of limb length to height, showed that there are significant negative relationships between the ratio of forearm length to height and the LBM to height (p&le0.01).•Talent of adolescents with anthropometric methods is accurate and some of anthropometric factors, have more relationship with the performance in swimming.
    Keywords: Anthropometry, Talent, Swimmer, Adolescent
  • M. Malakootian *, M.R. Nabavian Pages 755-768
    Background And Objective
    Methylene blue (MB) is one of the cationic dyes whose presence in textile industries wastewater can be hazardous for ecological systems as well as general health due to aromatic features. The present study aimed to investigate the effectiveness of electrocoagulation (EC) and electro-fenton (EF) processes at decoloration of MB dye from aqueous solutions using iron electrode.
    Materials And Methods
    This research is a laboratory study carried out as pilot in library scale in the first half of 2014 in Environmental Health Engineering Research Center of Kerman Medical Sciences University. The reactor with general volume of 500 ml containing two Fe-Fe plate electrodes (15×2 cm) connected to a] direct current: (DC) [power supply was used for decoloration of MB dye. The effects of different factors such as contact time, dye concentration, Hydrogen Peroxide concentration (for EF process), used energy, electrolyte, optimal pH, and inter electrode distance were investigated. Data were analyzed using two-way ANOVA.
    Results
    The average efficiency rate of removing MB through EC in optimal conditions (with primary dye concentration of 25 mg/L, pH=7, current density=50 mA, contact time=30 min, inter electrode distance=1 cm) was 93.3%±1.3%, and the removing efficiency rate of EF in optimal conditions (with primary hydrogen peroxide concentration of 100 mmol/L, the primary dye concentration=25 mg/L, pH=5, current density=0.05 A, contact time=30 min, inter electrode distance=1 cm) was obtained 78.9%±0.1% (p=0.003).
    Conclusion
    The results showed that both EC and EF methods were effective in removal of MB dye from aqueous solutions however, with optimization of effective operational factors, EC method could be more efficient.
    Keywords: Electro, coagulation, Electro, fenton, Methylene blue dye removal, Iron electrode, Aqueous solutions
  • R. Sadeghi, M. Rezaeian, M. Mohseni * Pages 769-780
    Background And Objective
    All women at any ages are at risk of breast cancer and the risk will increase by aging. Rapid diagnosis of breast cancer and prompt treatment will survive the patients. There are definite documents that indicate breast self-examination is an effective method for prevention of death, but many women do not perform it regularly based on recommended screening programs. This study was conducted to determine the effectiveness of Educational program based on BASNEF model on breast self- examination practice in women of Sirjan city.
    Materials And Methods
    This was a Training Trial Study. Two hundred 20-40-year-old women attending health centers in Sirjan city, were selected to participate in this study (100 in intervention group and 100 in control group). The intervention was conducted over three sessions in 60 minutes. Data were collected by a validated and reliable questionnaire about BASNEF model (38 questions) and also a checklist about Practice before intervention and three months after intervention. Data was analyzed by chi-square, fisher's exact, paired t-, independent t- and mcnemar tests.
    Results
    The mean±SD age of participants in the intervention and control groups were respectively 35.86±2.53 and 36.12±2.24. After intervention, knowledge scores significantly increased in both intervention and control groups. Attitude, subjective norms and enabling factors significantly increased in the intervention group compared to the control group (p<0.001). In contrast, there was no increase or significant difference in the control group. Also the scores of Practice significantly increased in the intervention group compared to the control group (p<0.001).
    Conclusion
    BASNEF model was effective in educating the breast self- examination in20-45-years-old women. Therefore, it is proposed to apply traditional training methods along with the BASNEF model in training Women.
    Keywords: BASNEF model, Health Education, Breast Self, Examination
  • D. Shahimoridi *, H.R. Abdollahpour, M. Sheikh Fathollahi Pages 781-794
    Background And Objective
    Ankle sprain is the most common injuries of ankle joint that 22% of sport injuries is related to ankle sprain.The aim of this study is to compare the effect of 1% hydrocortisone phonophoresis (1% HcP) with Low level laser therapy (LLLT) on treatment of 2nd degree ankle sprain.
    Materials And Methods
    This double-blinded clinical trial was performed in Fattemieh physiotherapy clinic of Rafsanjan during 2013 -2014. Ninety patients who were all suffering from ankle sprains were divided randomly into three equal groups The first group. received 1% HcP, the second group received LLLT and third one was tried by Conventional Treatment (CT). Pain intensity, improvement of movement and inflammation were assessed during first, fifth and tenth sessions. Intensity of pain, movements and inflammation were evaluated by Visual Analogue Scale (VAS), goniometer and meter, respectively. Data were analyzed by two – way repeated measures ANOVA, followed by TUKEY’s multiple comparisons test and chi-square test.
    Results
    The findings showed that 10 sessions of LLLT can be more effective than 1% HcP and CT on reduction of pain in state of rest of sprained ankle (p<0.001). In relation to ankle movements, 1% HcP was more effective than LLLT and CT (p<0.001). In relation to reducing inflammation 1% HcP, LLLT and CT were observed any significant difference (p=0.79). Also in relation to improvement of ecchymosis, 1% HcP was effective in comparison LLLT and CT (p<0.001).
    Conclusion
    It can be concluded that 10 sessions of LLLT could be more effective than 1% HcP and CT in reduction of pain in ankle sprain, but in the improvement of movement 1% HcP could be more effective than LLLT and CT.
    Keywords: 1% Hydrocortisone Phonophoresis (HcP), Low Level Laser Therapy, Ankle Sprain, Treatment
  • F. Faraji Khiavi, F. Bahrami *, S. Sharifi, M. Mohammadi Pages 795-802
    Background And Objective
    Organizational justice can be defined as study of equality at work. Citizenship behavior is useful and valuable which people do it voluntarily. The aim of this study was to determine the correlation between organizational justice and organizational citizenship behavior in educational Hospitals of Ahvaz jundishapur University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This study was cross-sectional. Research population included employees of educational hospitals affiliated Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences. The sample sizes included 147 cases collected randomly. Data was collected using two questionnaires: Organizational Justice and Organizational Citizenship Behavior. Data was analyzed using mean, standard deviation as well as Pearson's correlation, ANOVA and independent t-tests.
    Results
    Among organizational justice components procedural and interactional justice showed the highest and lowest scores, respectively. Among organizational citizenship behavior subscale's estimations, consciousness was the highest and social customs was the lowest scores. There was a significant correlation between total organizational justice and organizational citizenship behavior(p=0.04). Furthermore, there was a significant relationship between interactional justice and social customs, chivalry, and consciousness(p&le.0.01)
    Conclusion
    Interactional justice component was estimated relatively poor. It seems that in educational hospitals, the managers should create the tendency to show the work consciousness among staff. In addition they can institutionalize appropriate behavior with other employees among them, using some related workshops.
    Keywords: Organizational Justice, Citizenship Behavior, Employees, Hospital
  • E. Ahmadi, F. Bazaze Monsef * Pages 803-810
    Background And Objective
    Evaluation of neurocognitive mechanism involved in smoking can be helpful in the treatment of this dependence. The aim of this study was to compare the cognitive executive functions in frontal lobe of brain in male smokers and non-smokers.Materiasl and
    Methods
    The method of research was causative-comparitive. In this regard, 40 male smokers and 40 male non-smokers were selected from Tabriz, with random available sampling in 2014. To collect data, trail making and digit span test were used. T-test was used for analysis.
    Results
    The findings showed that there were significant differences between smokers and non-smokers groups in cognitive executive functions of brain in Trail making test and Wechsler digit span test.
    Conclusion
    According to above findings it can be concluded that smoking leads to frontal brain damages and it results in poor treatment outcome. Therefore implementing cognitive rehabilitation techniques can consider in the prevention and treatment of smokers.
    Keywords: Cognitive executive functions, Male smokers, Male non, smokers