فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 109، اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 91-92
    دستورالعمل سمپل SAMPL Guidelines در پاسخ به نیاز روزافزون محققین علوم سلامت در استفاده صحیح از روش های آماری به هنگام نگارش مقالات علمی تدوین شده است [1]. در مقدمه ی این دستورالعمل، به این نکته مهم اشاره شده است که دستورالعمل سمپل، تکمیل کننده ی سایر دستورالعمل های نگارش مقالات علمی نظیر کانسورت CONSORT [2] و استروب STROBE [3] بوده و تکرار کننده ی آنها نیست [4].
    به گفته ی طراحان، دو اصل اساسی در طراحی این دستورالعمل وجود دارد: نخست اینکه به هنگام نگارش یک مقاله باید روش های آماری مورد استفاده با وضوح کامل و با ذکر جزئیات لازم آنچنان بیان گردد که اگر خواننده ی آگاهی، به داده های مقاله دسترسی داشته باشد، بتواند تمام تجزیه و تحلیل های شرح داده شده را تکرار نماید. اصل اساسی دوم هم که بی ارتباط با اصل اول نیست، بر این اساس بنا شده است که باید تمام جزئیات لازم که محاسبات مقاله بر پایه آن بنا شده است، ذکر گردد. برای نمونه، به هنگام محاسبه ی درصدها باید صورت و مخرج کسر ذکر گردند. این نکته به خصوص هنگام محاسبه شاخص هایی نظیر خطر (Risk) نسبت شانس (Odds ratio) و نسبت مخاطره (Hazard ratio) اهمیت دو چندانی پیدا می نماید [4].
    این دستورالعمل از دو قسمت مجزا تشکیل شده است. نخستین قسمت به بیان اصول عمومی برای گزارش روش های آماری (General principles for reporting statistical methods) و قسمت دوم به بیان اصول عمومی برای گزارش نتایج آماری (General principles for reporting statistical results) اختصاص یافته است. در این دو قسمت، طراحان دستورالعمل به ارائه اصولی می پردازند که به گزارش شفاف و بدون ابهام روش ها و نتایج آماری کمک های شایان توجهی می نماید. این اصول در قسمت اول یعنی گزارش روش های آماری در سه بخش: تجزیه و تحلیل های ابتدایی (Preliminary analyses)، تجزیه و تحلیل های اولیه (Primary analyses) و تجزیه و تحلیل های مکمل (Supplementary analyses) ارائه شده اند [4].
    همچنین، بخش دوم یعنی اصول عمومی برای گزارش نتایج آماری شامل: گزارش اعداد وآمارهای توصیفی (Reporting numbers and descriptive statistics) گزارش خطر، میزان ها و نسبت ها (Reporting risk، rates and ratios)، گزارش آزمون های فرضیه (Reporting hypothesis test) گزارش تجزیه و تحلیل های ارتباط (Reporting association analyses)، گزارش تجزیه و تحلیل های همبستگی (Reporting correlation analyses)، گزارش تجزیه و تحلیل های رگرسیون (Reporting regression analyses)، گزارش تجزیه و تحلیل های واریانس و کوواریانس (Reporting analyses of variance(ANOVA) or of covariance (ANCOVA))، گزارش تجزیه و تحلیل های بقاء (زمان تا رخ داد) (Reporting Survival (time to event analyses)) و بالاخره گزارش تجزیه و تحلیل های بیزین (Reporting Bayesian analyses) می باشد [4].
    مروری بر متون موجود نشان می دهد که برخی مجلات، استفاده از این دستورالعمل را سرلوحه کار خود قرار داده اند [5]. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز از نویسندگان، داوران و خوانندگان فرهیخته خود درخواست می نماید که به منظور گزارش شفاف و بدون ابهام روش ها و نتایج آماری، مطالعه و استفاده از این دستورالعمل را مورد توجه خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: دستورالعمل سمپل، کانسورت
  • سیده آیدا داوری*، محمدرضا حاجی نژاد، کیوان صمدی، سمانه افتخاری صفحات 93-104
    زمینه و هدف
    زخم های پوستی بسیار دردناک اند و درمان آنتی بیوتیکی آن ها هزینه بر و دارای عوارض جانبی است. امروزه گیاهان دارویی به علت قیمت و عوارض کمتر به صورت گسترده استفاده می شوند. گیاهان گل اشرفی، صبرزرد و کرچک دارای خواص ضدمیکروبی و التیامی هستند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر این سه گیاه دارویی بر روی روند ترمیم زخم پوستی در موش صحرایی نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، 32 موش صحرایی نر بالغ به روش تصادفی به چهار گروه 8 تایی تقسیم شدند که شامل یک گروه کنترل (گروه زخم و استعمال موضعی ناحیه آسیب دیده با اوسرین) و سه گروه تحت درمان با گل اشرفی، صبرزرد و کرچک (استعمال موضعی با 2 سی سی عصاره 10 درصد) بود. زخم هایی با ضخامت های مساوی در ناحیه پشتی موش ها ایجاد و قطر آن ها در طول درمان (21 روز) اندازه گیری و در پایان نمونه های بافتی نیز تهیه شد. داده ها توسط آزمون آماری آنوای یک طرفه و تعقیبی توکی آنالیز شدند.
    یافته ها
    اندازه قطر زخم ها در روز پنجم نشان داد که میانگین مساحت زخم در گروه تحت درمان با گل اشرفی و کرچک به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (05/0P<). در پایان آزمایش، بیشترین التیام زخم پوستی متعلق به گروه تحت درمان با کرچک بود که بین این گروه و گروه کنترل اختلاف معنی دار وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    گیاه دارویی کرچک در مقایسه با گل اشرفی و صبرزرد اثر بهبودی بیشتری در ترمیم زخم پوستی در موش صحرایی دارد.
    کلیدواژگان: گل اشرفی، صبر زرد، کرچک، التیام زخم
  • فضلعلی کریمی، لاله بهبودی تبریزی صفحات 105-114
    زمینه و هدف
    سرطان پستان مهم ترین عامل نگران کننده سلامتی در زنان است، اما به نظر می رسد ورزش در کنترل آن نقش مهمی داشته باشد. لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر شش هفته تمرین هوازی بر حجم تومور و سطح سرمی انکوستاتین-ام در موش های مبتلا به سرطان پستان می باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع تجربی می باشد. به این منظور، پس از آشناسازی 16 سر موش بالب سی با محیط، سلول های سرطانی پستان (رده MC4-L2) وابسته به گیرنده استروژن، به آنها تزریق شد و سپس موش ها به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (8 سر) و تمرین (8 سر) قرار گرفتند. گروه تمرین، 5 روز در هفته تمرینات هوازی فزاینده (سرعت 22-18 متر بر ثانیه معادل 55 تا 70 درصد توان هوازی موش ها) را به مدت 6 هفته اجرا کردند و در گروه کنترل هیچ گونه فعالیت هوازی انجام نشد. در پایان موش ها کشته شدند و از سرم و بافت تومور جهت اندازه گیری سطوح سرمی و بافتی انکوستاتین-ام استفاده شد. از آزمون t مستقل برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.
    یافته ها
    بین دو گروه تمرین و کنترل از نظر مقدار انکوستاتین-ام درون تومور (001/0p=)، و سرم (001/0p=) تفاوت معناداری مشاهده شد. افزایش معنی داری در سطح سرمی انکوستاتین-ام در گروه تمرین نسبت به کنترل مشاهده شد (001/0p=). نتایج آزمون t مستقل نیز برای حجم تومور حاکی از کاهش معنی دار آن در گروه ورزش بود (001/0 p=).
    نتیجه گیری
    تمرینات هوازی می تواند موجب کند شدن روند رشد تومور گردد و یکی از سازوکارهای آن، افزایش انکوستاتین-ام در عضلات فعال و تراوش آن به سرم است. دلیل این فرآیند می تواند مربوط به این باشد که انکوستاتین-ام از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: انکوستاتین-ام، سرطان پستان، تمرین هوازی، موش آزمایشگاهی
  • اسماعیل حیدری بفرویی، سمیرا عسکری صفحات 115-130
    زمینه و هدف
    یکی از روش های موثر تشخیص و درمان سرطان پروستات تشخیص نشانگر زیستی آن می باشد. در حال حاضر بهترین نشانگر زیستی برای کنترل و تشخیص این سرطان، آنتی ژن اختصاصی پروستات (Prostate specific antigen; PSA) است. هدف پژوهش حاضر طراحی بیوسنسور الکتروشیمیایی مبتنی بر آپتامر (آپتاسنسور الکتروشیمیایی) جهت اندازه گیری PSA است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشگاهی از نانو لوله های کربنی چند دیواره (MWCNTs)، نانوذرات طلا (AuNPs)، نانوصفحات گرافن اکسید کاهش یافته (rGO) و کیتوسان (CS) به منظور هدایت الکتریکی و افزایش سطح استفاده شد. هم چنین از آپتامر اختصاصی PSA جهت اتصال PSA به سطح الکترود استفاده شد. از تکنیک های ولتامتری پالس تفاضلی، ولتامتری چرخه ای و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی جهت بررسی خواص الکتروشیمیایی و اهمیت نانوکامپوزیت سنتز شده استفاده شد. این آپتاسنسور برای اندازه گیری PSA چهار نمونه خونی افراد مبتلا به سرطان پروستات به کار گرفته شد و با روش آزمایشگاهی ایمونو رادیومتری مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل داده های با آزمون t مستقل انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس منحنی درجه بندی، حد تشخیص 0/6 پیکوگرم بر میلی لیتر و محدوده خطی 0/100-01/0 نانوگرم بر میلی لیتر برای PSA به دست آمد. تکرارپذیری و تکثیرپذیری آپتاسنسور برای غلظت 9/0 نانوگرم بر میلی لیتر PSA به ترتیب با درصد انحراف استانداردهای نسبی (Relative standard deviation; RSD%) 39/2 و 01/4 درصد حاصل شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مقایسه های انجام شده بین روش ارائه شده و روش ایمونو رادیومتری، قابلیت به کارگیری آپتاسنسور ساخته شده در اندازه گیری نمونه های حقیقی را نشان می دهد. به نظر می رسد بیوسنسور ساخته شده با حدتشخیص کم و محدوده خطی وسیع می تواند ابزار مناسبی جهت تشخیص سرطان پروستات باشد.
    کلیدواژگان: آنتی ژن اختصاصی پروستات، آپتامر، ولتامتری پالس تفاضلی، آپتاسنسور، الکتروشیمی
  • نازیلا خانزاده، رقیه پوزش جدیدی، میر علیرضا نورآذر صفحات 131-142
    زمینه و هدف
    ورزش هوازی و مصرف مکمل کلرلا جهت کنترل شاخص های فشار اکسایشی و هم چنین مقادیر پاراکسوناز-1 در بیماران دیابتی از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف از تحقیق حاضر تعیین اثر هشت هفته تمرین هوازی بر مقادیر پلاسمایی پاراکسوناز-1 و لیپید هیدروپراکسید در موش های نر دیابتی شده تحت تیمار با جلبک کلرلا می باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع تجربی می باشد. 50 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 5 گروه 10 تایی تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه دیابتی شده، گروه دیابتی شده همراه با دریافت مکمل (کلرلا)، گروه دیابتی شده همراه با تمرین و گروه دیابتی شده توام (مکمل+تمرین). تمرین و دریافت مکمل به مدت 8 هفته پس از القاء دیابت ادامه یافت. در پایان هفته هشتم سطوح پاراکسوناز-1 و لیپید هیدروپراکسیداز اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey استفاده شد.
    یافته ها
    در بین گروه ها از نظر مقدار پاراکسوناز-1 تفاوت معنی دار مشاهده شد (001/0P=). در مقایسه بین گروه کلرلا با ورزش (001/0P=) و کلرلا با توام (001/0P=) و هم چنین ورزش با توام (007/0P=) نیز تفاوت معنی داری مشاهده شد. هم چنین در بین گروه ها از نظر مقدار لیپید هیدروپراکسید نیز تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0P=)، به طوری که بین گروه کلرلا با تمرین (005/0P=) و گروه توام (001/0P=) و گروه تمرین با گروه توام (029/0P=) نیز تفاوت معنی داری مشاهده شد، به نحوی که پاراکسوناز-1 در گروه توام افزایش بیشتر داشت.
    نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین هوازی همراه با مصرف کلرلا می تواند باعث کاهش قابل ملاحظه لیپید هیدروپراکسید و افزایش پاراکسوناز-1 در رت های مبتلا به دیابت شود، هر چند پروتکل جداگانه آنها نیز می تواند مفید می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، ورزش هوازی، جلبک کلرلا، پاراکسوناز-1، لیپید هیدروپراکسید، موش صحرایی
  • بتول محب راد، عباس رضایی، سمیه دهقانی، معصومه زمانیان، مهدی حامد رحمت صفحات 143-156
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر، تولید و استفاده از ترکیبات با ارزش نظیر بیوسورفکتانت ها از فاضلاب با توجه به مزایای زیست محیطی و اقتصادی آن مورد توجه قرار گرفته است. امروزه بیوسورفکتانت ها ی تولیدی میکروارگانیسم ها با استفاده از منابع کربن مختلف، در صنایع غذایی، دارویی، پتروشیمی، استخراج نفت، تصفیه فاضلاب مورد استفاده می گیرند. این مطالعه، با هدف ارزیابی استفاده از فاضلاب های روغنی به عنوان سوبسترای ارزان قیمت با استفاده از سویه های سودوموناس آئروژنزا جدا شده از فاضلاب بیمارستانی جهت تولید بیوسورفکتانت های رامنولیپیدی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه تجربی و در مقیاس آزمایشگاهی است که در رآکتور ناپیوسته حاوی باکتری بومی جدا شده از پساب فاضلاب های بیمارستانی در محیط معدنی حاوی روغن های مختلف انجام شده است که روغن کشت در زمان ها و غلظت های مختلف، با آزمایش های همولیز، گسترش نفت، انهدام قطره، فعالیت امولسیون کنندگی و اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، سنجش گردید. در این تحقیق تحلیل های آماری بر مبنای ارزیابی های گروه های شاهد – تست مطابق با آزمون های student T-test انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که باکتری سودوموناس آئروژنزا جدا شده، توانایی مطلوبی را در تولید بیوسورفکتانت دارد. کاهش کشش سطحی، امولسیون کنندگی بیش از 70 درصد و کاهش COD (Chemical oxygen demand) به میزان 85 درصد، حاصل استفاده از بیوسورفکتانت جدا شده بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق، به نظر می رسد فاضلاب های روغنی حاوی مقادیر بالای مواد آلی، گزینه مناسبی جهت تولید بیوسورفکتانت های رامنولیپیدی باشند. بیوسورفکتانت های تولیدی، بدلیل خاصیت امولسیون کنندگی مطلوب، می توانند به منظور حذف آلاینده های دیر تجزیه پذیر و فرآیندهای اصلاح زیستی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بیوسورفکتانت رامنولیپیدی، پساب روغن، سودوموناس آئروژنزا، امولسیون کنندگی
  • عادل سلیمانی نژاد، مینا ولی نژاد، زهرا اسدالهی صفحات 157-168
    زمینه و هدف
    امروزه توانایی مدیریت ارتباط با کارکنان جهت حمایت از عملکرد سازمانی و حفظ بقاء آن ضروری است. اما مدیران در رویارویی با فعالیت های اولیه مدیریت ارتباط، عملکرد ضعیفی دارند. این امر موجب کاهش بهره وری سازمان و ناتوانی در رقابت در عرصه های ملی و بین المللی شده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی مدیریت ارتباط با کارکنان بر عملکرد سازمانی کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی می باشد. در این مطالعه، از 150 نفر از کارمندان سیستم اداری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1395 که حداقل دارای 5 سال تمام سابقه کار اداری بودند، استفاده شد. جهت جمع آوری داده ها، از دو پرسش نامه سنجش روابط مدیران با کارکنان و پرسش نامه عملکرد سازمانی کارکنان استفاده شد. اطلاعات با استفاده از آزمون t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون همبستگی pearson نشان داد که بین مدیریت ارتباط کارکنان و عملکرد سازمانی کارکنان ارتباط مستقیم و معنی داری وجود دارد (001/0>P، 759/0=r)، هم چنین بین ابعاد رابطه مبتنی بر برابری مدیران (001/0>P، 788/0=r)، رابطه ساختاری (001/0>P، 742/0=r)، پویا (001/0>P، 736/0=r) و تفویضی مدیران (001/0>P ،756/0=r) با عملکرد سازمانی کارکنان رابطه مستقیم و معنی داری مشاهده شد. همچنین بین ابعاد رابطه کنترلی (001/0>P ،603/0-=r) و اجتنابی مدیران با کارکنان (001/0>P، 909/0-=r) با عملکرد سازمانی کارکنان رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج تحقیق می توان نتیجه گرفت که با بهبود روابط مدیران با کارکنان، عملکرد سازمانی آنان افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، رابطه ساختاری، رابطه پویا، رابطه تفویضی، رابطه کنترلی، رابطه اجتنابی
  • غزاله شجاعی، عباس اخوان سپهی، رباب رفیعی طباطبایی، کامبیز تحویلداری صفحات 169-176
    زمینه و هدف
    بیان ژن های مولد بیوفیلم در سطح سلول های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین می تواند نقش موثری را در مقاومت و بیماری زایی ایفاء کند. از آنجایی که فعالیت ضد میکروبی گیاهان گونه آرتمیزیا (درمنه) علیه ژن های مولد بیوفیلم حائز اهمیت است، لذا این مطالعه با هدف ارزیابی اثر عصاره الکلی آرتمیزیا اولیوریانا بر بیان ژن های icaA،icaD وebps در استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات آزمایشگاهی بود. ابتدا عصاره گیاه آرتمیزیا اولیوریانا تهیه شد و سپس حداقل غلظت مهارکنندگی رشد برای عصاره گیاه به روش میکرو دایلوشن علیه سویه های S.aureus واجد ژن mecA به دست آمد، سپس در غلظت پایین تر، بیان ژن های icaA،icaD وebps موجود در استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین با روش Real-Time PCR بررسی و نتایج به دست آمده با استفاده از آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره الکلی آرتمیزیا اولیوریانا دارای حداقل غلظت مهارکنندگی رشد معادل 512 میکروگرم در میلی لیتر بود. پس از گذشت 4، 8 و 16 ساعت، کاهش معنی دار بیان ژن های مذکور در نمونه استاندارد تحت تیمار با گروه درمانی آرتمیزیا اولیوریانا مشاهده شد )05/0(p<.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی آرتمیزیا اولیوریانا دارای ترکیباتی برای مهار بیان ژن های مولد بیوفیلم بود و این کاهش بیان، در ژن مرجع Houskeeping DNA gyrase-B دیده نشد.
    کلیدواژگان: آرتمیزیا اولیوریانا، بیوفیلم، واکنش های زنجیره ای پلیمراز، استافیلوکوکوس اورئوس، متی سیلین
  • الهه عموزاده، سید ابولفضل ذاکریان، رضا اسکویی، پوریا رضاسلطانی، صغری مشتاقی، مریم جمشیدزاد صفحات 177-184
    زمینه و هدف
    مردمان امروزی مدت زمان زیادی را در ساختمان هایی می گذرانند که در روز هم با نور مصنوعی روشن می شوند. لامپ های ال ای دی با مصرف انرژی کم، بازده زیاد یکی از منابع پر استفاده می باشد. با توجه به تاثیر دمای رنگ منابع روشنایی بر عملکرد انسان، در این مطالعه تاثیر نور لامپ های ال ای دی در دو دمای رنگ متفاوت بر عملکرد تایپ کردن دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی، 24 دانشجو به روش غیر احتمالی (در دسترس) از دانشگاه های علوم پزشکی تهران شرکت کردند. هر فرد در محیط آزمایشگاه، دو بار زیر نور گرم و سرد قرار گرفت که در این مطالعه دمای رنگ (3000 و 4000 کلوین) بود، متنی را به صورت تصادفی تایپ کرد. از آزمون رتبه ای علامت دار ویلکاکسون جهت تجزیه و تحلیل داده های آماری استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سرعت تایپ کردن در نور ال ای دی با نور سرد 13/3±06/25 و دقت تایپ کردن با درصد خطا 53/0±45/0 بود. نتایج سرعت بالاتر و دقت بیشتری را زیر نور سرد نشان داد (002/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده بهبود عملکرد تایپ کردن در دمای رنگ 4000 کلوین است. با توجه به این که لامپ های ال ای دی با نور سرد و دمای رنگ 4000 کلوین موجب افزایش سرعت و کاهش خطا نسبت به نور گرم و دمای رنگ 3000 کلوین شد، برای بهبود عملکرد توصیه می شود از لامپ ال ای دی با دمای رنگ بالاتر استفاده شود.
    کلیدواژگان: دمای رنگ، لامپ های ال ای دی، نور سرد، نور گرم، تایپ کردن
|
  • S.A. Davari *, M.R. Hajinezhad, K. Samadi, S. Eftekhari Pages 93-104
    Background And Objectives
    Cutaneous wounds are seriously painful and their antibiotic treatments are expensive with adverse effects. Nowadays medicinal herbs are widely used because of lower cost and side effects. Calendula officinalis, Aloe arborescens and Ricinus communis herbs have antimicrobial and healing effects. The aim of the present study was comparing the effect of these three herbal medicines on cutaneous wound healing process in male rat.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 32 male adult rats were randomly divided into 4 equal groups of 8, including one control group (wound group and topical use of eucerine in the injured area) and three groups treated with Calendula officinalis, Aloe arborescens and Ricinus communis (topical use of 2cc extract 10%). Wounds with equal thickness were made on the rats’ back sides and their diameters were measured in the treatment period (21 days) and tissue samples were finally prepared. Data were analyzed by one-way ANOVA and Tukey's post hoc test.
    Results
    Diameter measures of the wounds on the 5th day showed that the average of the wounds’ diameters in the Calendula officinalis and Ricinus communis treated groups were significantly lower than the control group (p
    Conclusion
    Ricinus communis medicinal herb has more improving effect on cutaneous wound healing in rat.
    Keywords: Calendula officinalis, Aloe arborescens, Ricinus communis, Wound healing
  • F. Karimi, L. Behboudi Tabrizi Pages 105-114
    Background And Objectives
    Breast cancer is a major health concern in women, but it seems that exercise plays an important role in controlling it. Therefore, the aim of the present study was to examine the effects of six weeks of aerobic training on the tumor volume and oncostatin-M serum level in mice with breast cancer.
    Materials And Methods
    This research was an experimental study. For this purpose, 16 BALB/c mice, after being familiarized with the environment, were injected with estrogen receptor-dependent breast cancer cells (MC4-L2 cell line) and then, were randomly divided into two groups: control (n=8) and exercise group (n=8). The exercise group performed 5 days a week incremental aerobic training for 6 weeks (with speed of 22-18 meters per second, equivalent to 55 to 70 percent of aerobic capacity in mice), and the control group did not perform any aerobic activity. Finally, the mice were sacrificed, and serum and tumor tissue were used to measure the serum and tissue levels of oncostatin-M. Statistical analysis was done using independent t-test.
    Results
    Significant differences were observed between the exercise and control groups in terms of the amount of oncostatin-M in the tumor (p=0.001), and serum (p=0.001). A significant increase was observed in oncostatin-M serum levels in the exercise group compared to the control goup (p=0.001). The independent t-test results for tumor volume showed its significant reduction in the exercise group (p=0.001).
    Conclusion
    Aerobic exercise can slow down the process of tumor growth, and one of its mechanisms is increasing oncostatin-M in the active muscles and seeping it into the serum. The reason for this process can be related to the fact that oncostatin-M inhibits the growth of cancer cells.
    Keywords: Oncostatin-M, Breast cancer, Aerobic training, Mice
  • E. Heydari-Bafrooei, S. Askari Pages 115-130
    Background And Objectives
    Detection of the biomarkers is one of the effective methods for diagnosis and treatment of prostate cancer. Prostate specific antigen (PSA) is currently the best biomarker available for controlling and detecting this cancer. The purpose of the current study was to design an electrochemical aptamer-based biosensor (electrochemical aptasensor) to measure the PSA.
    Materials And Methods
    In this laboratory study, multi-walled carbon nanotubes (MWCNTs), gold nanoparticles (AuNPs), reduced graphene oxide (rGO), and chitosan (CS) were used to increase the electrical conductivity and surface area. The PSA-specific aptamer was also used for binding PSA on the surface of the electrode. Differential pulse voltammetry (DPV), cyclic voltammetry (CV), and electrochemical impedance spectroscopy (EIS) techniques were applied to study the electrochemical properties and importance of synthesized nanocomposite. This aptasensor was used to measure PSA in four blood samples in patients with prostate cancer and was compared with the in vitro immuno-radiometric method. Data were analyzed using independent t-test.
    Results
    Based on the calibration curve, the detection limit of 6.0 pg mL-1 and the linear range of 0.01-100.00 ng mL-1 were obtained. The repeatability and reproducibility of this aptasensor for PSA with the concentration of 0.9 ng mL-1 were obtained with relative standard deviations (RSD%) of 2.39 and 4.01%, respectively.
    Conclusion
    The results of the comparisons between the proposed method and the immuno-radiometric method showed the applicability of the aptasensor to measure the real samples. It seem that the biosensor with low limit of detection and wide linear range may be a suitable device for diagnosis of prostate cancer.
    Keywords: Prostate specific antigen, Aptamer, Differential pulse voltammetry, Aptasensor, Electrochemistry
  • N. Khanzadeh, R. Poozesh Jadidi, M.A. Nour Azar Pages 131-142
    Background And Objectives
    Aerobic exercise and taking chlorella supplementation to control oxidative stress markers and paraoxonase-1 (PON1) levels in diabetic patients is of great importance. So, the aim of the present research was to investigate the effect of eight-week aerobic exercise on paraoxonase-1 and lipid hydroperoxide plasma levels in diabetic Wistar rats treated with chlorella algae.
    Material and
    Methods
    The present study was an experimental research. 50 male Wistar rats were randomly divided into 5 groups of 10: control, diabetic, diabetic with taking supplement (colorella), diabetic with training, and combined diabetic (training supplement) groups. Training and taking supplement continued for 8 weeks after diabetes induction; at the end of the 8th week, the levels of paraoxonase-1 and lipid hydroperoxide were measured. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey’s post hoc test.
    Results
    The results showed that there were significant differences between the groups in terms of paraoxonase-1(p=0.001). Comparison between the groups of chlorella and training (p=0.001) and the combined and chlorella (p=0.001) as well as the exercise and combined (p=0.007) showed a significant difference. Also, there were significant differences between the groups in terms of lipid hydroperoxide (p=0.001). So that there was a significant difference between the training and chlorella (p=0.005) and combined groups (p=0.001) and the combined and exercise groups (p=0.029). So that in the combined group, paraoxonase -1 was further increased.
    Conclusion
    Eight weeks of aerobic training along with taking chlorella can remarkably reduce lipid hydroperoxide and increase paraoxonase-1 in rats with diabetes; However, their separate protocls can be also useful.
    Keywords: Diabetes, Aerobic exercise, Algae chlorella, Paraoxonase-1, Lipid hydroperoxide, Rat
  • B. Mohebrad, A. Rezaee, S. Dehghani, M. Zamanian, M. Hamedrahmat Pages 143-156
    Background And Objectives
    Production and use of valuable compounds such as biosurfactants from wastewater, with regard to its environmental and economic benefits, is of particular interest recently. Nowadays, biosurfactants produced by microorganisms are used in various food sources, pharmaceuticals, petrochemicals, oil extraction, and wastewater treatment plants. This study was conducted to evaluate the use of oily wastewater as a cheap substrate using Pseudomonous aeruginosa strains isolated from hospital wastewater to produce rhamnolipid biosurfactants.
    Materials And Methods
    The present study was an experimental study that was conducted in a laboratory scale in a batch reactor containing local bacteria isolated from hospital sewages wastewater in a mineral medium containing various oils so that the culture oil was evaluated at different times and concentrations, using hemolysis, oil spill, droplet removal, emulsifying activity, and chemical oxygen demand experiments. In this study, the statistical analyses were performed based on the assessments of the control-test groups according to student’s t-test.
    Results
    The obtained results showed that Pseudomonas aeruginosa bacteria had a good ability to produce biosurfactant. Reduced surface tension, more than 70% emulsification, and 85% COD (Chemical Oxygen Demand) reduction were the results of using isolated biosurfactant.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, it seems that oily sewages containing high amounts of organic matters are the suitable option for producing rhamnolipid biosurfactants. Produced biosurfactants, due to the desired emulsification properties, can be used in elimination of decomposable pollutants and biodegradation processes.
    Keywords: Rhamnolipid Biosurfactant, Oily Wastewater, Pseudomonas aeroginosa, Emulsification
  • A. Soleimani Nejad, M. Vali Nezhad, Z. Asadollahi Pages 157-168
    Background And Objectives
    Nowadays, the ability to communicate with employees has become an essential skill in providing and supporting organizational performance and survival of the organization. But managers have a weak performance while confronting early activities of relationship management. This has led to the reduction of the productivity of the organization and the inability to compete in national and international arenas. Therefore, this study aimed to determine the correlation between interactional management and organizational performances of the staff of Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    The present study was a descriptive one. 150 office workers of Rafsanjan University of Medical Sciences, with a job history for at least five years, participated in this study in 2016. For data collection, two questionnaires of measurement of the relationship between managers and employees and employees’ organizational performance were used. The obtained data were analyzed using t-test and one way ANOVA.
    Results
    The results of the Pearson’s correlation test indicated that there was a significant positive relationship between managerial relationship and organizational performance (r=0.759, p
    Conclusion
    According to the results, it can be concluded that improving staff-management relationship brings an increase in the organizational performance of the staff.
    Keywords: Organizational performance, Structural relationship, Dynamic relationship, Delegating relationship, Controlling relationship, Avoidance relationship
  • Gh . Shojaei_A. Akhavan Sepahy_R.I. Rafiei Tabatabae_K. Tahvildari Pages 169-176
    Background And Objectives
    Expression of genes related to biofilm formation in methicillin-resistant staphylococcus aureus (MRSA) can play an effective role in biofilm formation and pathogenicity. Due to the significance of antimicrobial activity of Artemisia species against biofilm producer genes, this study aimed to evaluate the effect of ethanolic extract of Artemisia oliveriana on the expression of icaA, icaD, and ebps genes in MRSA.
    Materials And Methods
    This was a laboratory study. First, Artemisia oliveriana extract was prepared and then, the minimum inhibitory concentration (MIC) of growth for the extract of the plant against s. aureus strains containing mecA was obtained by microdilution method . Then, at the lower concentrations, levels of expression in the icaA, icaD, and ebps genes in MRSA were determined by Real-Time PCR, and the results were analyzed through repeated measures ANOVA.
    Results
    The MIC of ethanolic extract of A. oliveriana was 512 μg/ml. The reduction of the expression of the genes in the standard sample after 4, 8, and 16 hours was significant in the Artemisia oliveriana group (p
    Conclusion
    The ethanolic extracts of Artemisia oliveriana had a significant effect on the expression of the genes involved in biofilm formation and this expression reduction was not seen in the housekeeping DNA gyrase-B as a reference gene.
    Keywords: Artemisia oliveriana, Biofilm, Real-Time PCR, Staphylococcus aureus, Methicillin
  • E. Amouzadeh, S. A. Zakerian, R. Osqueizadeh, P. Rezasoltani, S. Moshtaghi, M. Jamshidzad Pages 177-184
    Background And Objectives
    Nowadays, people spend a considerable amount of time in buildings, having artificial lighting systems throughout the day. LED lamps with low energy use and high efficiency are one of the most used sources. Considering the effect of lighting sources color temperature on human performance, the current study evaluated the effect of LED lamps in two color temperature mods on typing performance of students.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 24 students from the Tehran medical universities contributed through non-probabilistic (available( sampling method. Each participant underwent two trials with cool and warm LED lightings (color temperatures of 3000 and 4000 °k) having to complete randomized typing tasks. Statistical Analysis was performed using Wilcoxon Signed-Ranked Test.
    Results
    Mean and standard deviation of typing speed under cool LED lighting condition was 25.06±3.13, and typing accuracy with error percentage was 0.45±0.53. The results showed higher typing speed and accuracy under cool light (p=0.002).
    Conclusion
    The results indicated that the typing performance is improved at 4000 °k color temperature. Considering that the LED lamps under cold temperature and the color temperature of 4000 °k can increase the speed and decrease the error compared to the warm light and color temperature of 3000 °k, the use of LEDs with higher color temperature is recommended in order to improve the performance,
    Keywords: Color temperature, LED lamps, Cool light, Warm light, Typing