فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال چهاردهم شماره 11 (پیاپی 82، بهمن 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا تفاخری *، مسلم کریمی صفحات 913-922
    زمینه و هدف
    دانستن محل فورامن منتال برای جراحان دهان و دندان و همچنین کاربردهای معمول دندانپزشکی مانند بی حسی موضعی اهمیت دارد. با توجه به اهمیت موقعیت این ساختار آناتومیک و از سوی دیگر تنوع موقعیت آن در نژادهای مختلف، مطالعه حاضر با هدف بررسی موقعیت افقی فورامن منتال نسبت به پرمولرهای مندیبل در رادیوگرافی پانورامیک در شهر رفسنجان طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی تعداد 152 بیمار مراجعه کننده به کلینیک خصوصی رادیولوژی دهان، فک و صورت در شهر رفسنجان که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند و جهت انجام کار دندانپزشکی نیاز به رادیوگرافی های پانورامیک داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. موقعیت افقی فورامن منتال نسبت به پرمولرهای اول و دوم مندیبل بررسی شد و نتایج در چک لیست ضمیمه ثبت گردید. از آزمون مجذور کای و یا در صورت لزوم از آزمون دقیق فیشر جهت بررسی های آماری استفاده شد.
    یافته ها
    رادیوگرافی پانورامیک 76 مرد و 76 زن بررسی شد. ناحیه بین پرمولر اول و دوم با 44% فراوانی، شایع ترین محل برای فورامن منتال در رادیوگرافی پانورامیک بود. همچنین یافته های مطالعه حاضر، همسو با مطالعات پیشین عدم تاثیر سن و جنس را بر موقعیت فورامن منتال مشخص نمود (05/0
    نتیجه گیری
    شایع ترین موقعیت افقی فورامن منتال در نژاد ایرانی در شهر رفسنجان، ناحیه بین دندان های پرمولر اول و دوم بوده و پس از آن زیر دندان پرمولر دوم فراوان ترین محل قرار گیری است.
    کلیدواژگان: فورامن منتال، رادیوگرافی پانورامیک، مندیبل
  • محمد جواد باقری پور، فیروز ابراهیمی *، عباس حاجی زاده، شهرام نظریان، محمدعلی عارف پور صفحات 923-938
    زمینه و هدف
    بیماری بوتولیسم در اثر مسمومیت با یکی از هفت نوروتوکسین بوتولینوم ایجاد می شود. زیر واحد اتصالی این سموم ایمونوژن بوده و کاندید واکسن نوترکیب زیر واحدی علیه این بیماری می باشند. با توجه به ایمنی زایی پایین پروتئین نوترکیب، استفاده از حاملین مناسب جهت رسانش آنتی ژن به سلول های هدف، اجتناب ناپذیر است. هدف از این تحقیق، ارزیابی استفاده از نانوذرات کیتوسان به عنوان حامل در تجویز خوراکی و تزریقی پروتئین نوترکیب ناحیه اتصالی (Botulinum Neurotoxin type E (BoNT/E بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، نانوذرات کیتوسان حاوی پروتئین نوترکیب ناحیه اتصالی BoNT/E با روش ژلاسیون یونی تهیه و به صورت خوراکی و تزریقی به 5 گروه موش سوری تجویز شدند. تیتر آنتی بادی IgG ضد نورتوکسین بوتولینوم با روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، تمام گروه ها با نوروتوکسین فعال بوتولینوم تیپ E چالش شدند و داده های بدست آمده با آزمون t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان تولید آنتی بادی IgG ضد نورتوکسین بوتولینوم پس از هر بار تزریق در همه گروه های مورد آزمون، افزایش یافت. استفاده از نانوذرات کیتوسان، افزایش معنی داری در میزان تولید آنتی بادی IgG ضد نورتوکسین بوتولینوم به دنبال نداشت (p>0.05). با مقایسه تیتر آنتی بادی IgG ضد نوروتوکسین بوتولینوم در موش های ایمن شده با نانوذرات حاوی آنتی ژن از طریق خوراکی و تزریقی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (p>0.05). در چالش با نوروتوکسین فعال بوتولینوم تیپ E، موش هایی که به صورت خوراکی ایمن شده بودند، 500 برابر LD50 را تحمل کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد پروتئین نوترکیب BoNT/E به تنهایی قادر است از طریق سیستم گوارش، جذب و منجر به بروز پاسخ ایمنی موثر شود. نتایج چالش نشان داد پاسخ ایمنی ایجاد شده در تجویز خوراکی، موثر و در تجویز تزریقی ناکارآمد بود.
    کلیدواژگان: نانوذرات کیتوسان، واکسن خوراکی، ژلاسیون یونی، واکسن نوترکیب، نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E
  • باقر سیدعلیپور *، الهام پوراکبر، علی طراوتی صفحات 939-952
    زمینه و هدف
    سرطان مهم ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان است. فرآورده های طبیعی و مشتقات گیاهان دارویی می توانند نقش مهمی برای درمان سرطان ایفا کنند. هدف از این تحقیق بررسی اثرات سمیت سلولی عصاره اتانولی برگ گیاه پسته وحشی (Pistacia Khinjuk) بر سلول های MCF-7 و HeLa بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، عصاره اتانولی گیاهPistacia Khinjuk با روش خیساندن استخراج شد و سمیت سلولی آن بر رده سلولی HeLa و MCF-7 بررسی گردید. رده های سلولی HeLa و MCF-7 با غلظت های مختلف عصاره (10-156/0 میلی گرم بر میلی لیتر) به مدت 72 ساعت تیمار شد و برای بررسی مهار رشد، از آزمون MTT Methy Thiazol Tetrazolium)) استفاده گردید. جذب نوری محلول رنگی در طول موج 570 نانومتر توسط الایزا ریدر تعیین شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی دانت (Dunnett) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عصاره اتانولی برگ گیاه پسته وحشی در غلظت های مختلف، رشد سلول های Helaو MCF-7 را به طور معنی داری (05/0p<) نسبت به گروه کنترل بعد از 72 ساعت، کاهش داد. بالاترین درصد مهار رشد در غلظت 156/0 میلی گرم بر میلی لیتر به میزان 33/81% و 76/76% بود و مقدارIC50 به میزان 41/2 و 40/2 میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب برای سلول های Helaو MCF-7 محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    عصاره اتانولی برگ گیاه پسته وحشی دارای اثر مهاری بر رده سلولی Hela و MCF-7 است. لذا به منظور پیدا کردن مکانیسم اساسی این فعالیت، تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
    کلیدواژگان: سمیت سلولی، عصاره اتانولی، پسته وحشی، رده سلولی HeLaوMCF، 7
  • جمشید محمدی، فهیمه صفری، پرستو راد، حمدالله دلاویز * صفحات 953-964
    زمینه و هدف
    یکی از عوارض داروهای شیمی درمانی نازایی است و مصرف علف چشمه (Nasturtium officinale) میزان مولکول های ضد سرطانی را افزایش می دهد. در این تحقیق، تاثیر عصاره هیدروالکلی علف چشمه بر تخمدان صدمه دیده با دوکسوروبیسین در موش های صحرایی بررسی گردیده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 36 سر موش صحرایی بالغ ماده نژاد ویستار، به طور تصادفی به 6 گروه مساوی، شامل گروه های 1، 2 و 3 به ترتیب آب مقطر، 25 و 75 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی علف چشمه را روزانه به مدت 21 روز دریافت نمودند. گروه 4، 10 میلی گرم بر کیلوگرم دوکسوروبیسین و گروه های 5 و 6 علاوه بر دریافت دوکسوروبیسین، به ترتیب 25 و 75 میلی گرم برکیلوگرم عصاره را دریافت کردند. لوتین هورمون (LH)، هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH)، استروژن، پروژسترون، تغییرات بافتی فولیکول های تخمدانی و وزن تخمدان ها در پایان مطالعه اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین FSH در گروه های درمانی 2 و 3 به ترتیب 05/0± 21/0 و 01/0± 23/0 بود که افزایش معنی داری نسبت به گروه 4 (01/0±11/0) داشت (05/0p<). میانگین تعداد فولیکول اولیه در گروه های درمانی 5 و 6 به ترتیب 31/1±32/4 و 43/1±41/5 بود که نسبت به گروه 4 (12/1±01/3) افزایش معنی داری نشان نداد. میانگین تعداد فولیکول های گراف در گروه های 5 و 6 در قیاس با گروه 4 افزایش معنی داری نشان داد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی گیاه علف چشمه با داشتن ویژگی های آنتی اکسیدانی و با حمایت از فولیکول های اولیه و ثانویه در موش های دریافت کننده دوکسوروبیسین، بر روند بهبود تخمک گذاری موثر است.
    کلیدواژگان: علف چشمه، دوکسوروبیسین، تخمدان، فولیکول، هورمون، موش صحرایی
  • محمود محمدیان، محمد فهیم، داود بلارک* صفحات 965-976
    زمینه و هدف
    آلودگی صوتی یکی از مهم ترین آلاینده های زیست محیطی است که در ابعاد مختلف سلامتی انسان را به مخاطره می اندازد و به دلیل قابلیت بروز آثار فیزیولوژیک و روانی بر انسان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان صدا در شهر ارومیه می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در تابستان و پاییز سال 1392 در مناطق مختلف شهر ارومیه انجام شد. اندازه گیری صدا در سه منطقه شمالی، جنوبی و میانی شهر ارومیه و در سه نوبت صبح، بعد از ظهر و شب انجام گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری t-test one-sample و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    متوسط تراز صدای معادل vx در شبانه روز در مناطق شمالی، جنوبی و میانی شهر ارومیه به ترتیب 64/5±9/68، 24/4±95/71 و 89/5±27/74 دسی بل در شبکه اندازه گیریA بود. بیشترین تراز صدای معادل در میدان انقلاب و کمترین تراز صدا در میدان دفاع مقدس اندازه گیری شد. مقایسه مقادیر تراز معادل صدا با مقادیر استاندارد اختلاف معنی داری را نشان داد (005/0p<). همچنین بین مقادیر تراز معادل صدا در نوبت صبح و شب رابطه مستقیمی وجود داشت (ضریب همبستگی پیرسون برابر با 941/0 و 05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده مشخص شد که شهر ارومیه از آلودگی صوتی بالایی برخوردار است و در اکثر موارد، نیز از استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران نیز بالاتر است.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، تراز فشار صوت، ترافیک، ارومیه
  • اکرم مرادی، حمیرا سجادی *، سید حسین محققی کمال، مروئه وامقی، سعید حسینی تشنیزی، غلامرضا قائد امینی صفحات 977-988
    زمینه و هدف
    سلامت فرد، پایه و بنیان سلامت جامعه است و سلامت افراد جامعه از شاخص های مهم توسعه به حساب می آید. با در نظر گرفتن این نکته که سلامت کودکان یکی از اولویت های اصلی در همه کشورها می باشد و امروزه سلامت اجتماعی از مسائل مهم و مطرح در پرداختن به موضوع سلامت است، این مطالعه با هدف بررسی سلامت اجتماعی کودکان کار مراجعه کننده به مراکز مردم نهاد حمایت از حقوق کودکان تهران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 105 کودک کار 13 تا 18 ساله مراجعه کننده به مراکز ارتقاء کیفیت زندگی ایرانیان (ایلیا)، خانه کودک ناصر خسرو، خانه کودک شوش، مرکز همه کودکان مولوی و خانه علم شهر تهران در سال 1393 به روش تمام شماری انتخاب شدند. جهت بررسی سلامت اجتماعی از پرسش نامه بهزیستی اجتماعی Kyes و جهت بررسی اطلاعات دموگرافیک از پرسش نامه استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها روش های آمار توصیفی و آزمون های t در حالت استقلال دو گروه و همبستگی پیرسون بکار گرفته شد.
    یافته ها
    سلامت اجتماعی کودکان کار با میانگین 86/10±44/54 در حد متوسط بود. کمترین و بیشترین امتیاز به ترتیب در حیطه مشارکت اجتماعی (46/3±67/8) و حیطه پذیرش اجتماعی (02/2±47/13) به دست آمد. بین سلامت اجتماعی با متغیرهای ملیت (001/0>p)، وضعیت تحصیلی (001/0>p) و درآمد (032/0=p) ارتباط معنی داری مشاهده گردید ولی با متغیرهای جنسیت (104/0=p)، وضعیت اسکان (208/0=p) و سن (230/0=p) ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد سلامت اجتماعی کودکان کار از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست. بنابراین ارتقای سلامت اجتماعی و شناسایی و حذف عوامل موثر بر پدیده کار کودکان، تلاش مشترک کلیه سطوح جامعه را می طلبد.
    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، کودکان کار، مراکز مردم نهاد، حقوق کودکان
  • سمیه ابوالحسنی زاده، احمد مصدق، محمد مرادی *، حسین حسینی نوه، مجید طاعتی مقدم صفحات 989-996
    زمینه و هدف
    مهم ترین موانع در کنترل شیگلوزیس انتقال شخصی به شخص و مقاومت به آنتی بیوتیک ها می باشند. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت دارویی و فراوانی ژن های اینتگرون های کلاس های I و II در انواع سویه های شیگلا جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های شهر کرمان می باشد.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مقطعی 38 نمونه شیگلا با استفاده از روش آگلوتیناسیون با آنتی سرم اختصاصی بر روی اسلاید شناسایی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن ارزیابی شد. جهت شناسایی ژن های intI و intII از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) استفاده شد و سپس تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون دقیق فیشر انجام گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 21 مورد شیگلا فلکسنری (2/55%)، 14 مورد شیگلا سونئی (8/36%) و 3 مورد شیگلا بوئیدی (8/7%) مشاهده شد ولی شیگلا دیسانتری وجود نداشت. بیشترین مقاومت نسبت به آمپی سیلین دیده شد و نسبت به سیپروفلوکساسین هیچ مقاومتی مشاهده نگردید. 21 نمونه (2/55%) دارای اینتگرون کلاس I و 32 نمونه (2/84%) دارای اینتگرون کلاس II بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای اینتگرون ها و مقاومت بالا در ایزوله های شیگلا، می توان با رعایت نکات بهداشتی و تجویز صحیح آنتی بیوتیک در بیمارستان ها از شیوع بیماری اسهالی ناشی از شیگلا جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: شیگلا، PCR، اینتگرون، مقاومت آنتی بیوتیکی، دیسک دیفیوژن، کرمان
  • محسن رضاییان* صفحات 997-998
|
  • Z. Tafakhori*, M. Karimi Pages 913-922
    Background And Objectives
    knowledge of the position of the mental foramen is important in administering local anesthesia for routine dental procedures and in performing surgery in the mandible. Because of this anatomical structures importance on one hand and the variations seen in its position in different ethnic groups on the other, this study was designed to evaluate its horizontal position of mental foramen in relation to mandibular premolars in panoramic radiographs in Rafsauyaucity
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, the number of 152 patients referred to the private maxillofacial radiology center of Rafsanjan, who had the inclusion criteria and needed for dental panoramic radiographs, were examined. Horizontal position of mental foramen was evaluated in relation to mandibular first and second premolar and results were recorded in the attached checklist. Then, Chi-square and Fisher’s exact tests were used for statistical analysis.
    Results
    Panoramic radiographs of 76 male and 76 female were assessed. The most frequent position for the mental foramen was between the first and second mandibular premolars with an approximate frequency of 44%. The current finding, consistent with the result of other studies, showed that patient's gender and age do not have any effect on the mental foramen position (p>0.05).
    Conclusion
    In the present study it can concluded that the most frequent position for the mental foramen in Iranian race in Rafsanjan city is between the first and second mandibular premolars and then the apex of second mandibular premolar is the most frequent position.
    Keywords: Mental Foramen, Panoramic Radiograph, Mandible
  • M.J. Bagheripour, F. Ebrahimi *, A. Hajizadeh, Sh. Nazarian, M.A. Arefpour Pages 923-938
    Background And Objectives
    Botulism syndrome is caused by one of the seven botulinum neurotoxins. The toxins binding domain have immunogenicity effect and can be used as a recombinant vaccine candidate against botulism disease. Due to the low immunogenicity of recombinant protein, the use of an appropriate vehicle for antigen delivery to target cells is inevitable. The purpose of this study was to evaluate the use of chitosan nanoparticles as carriers for oral and injection administration of Botulinum Neurotoxin Type E (BoNT/E(binding domain recombinant protein.
    Materials And Methods
    In this experimental study Chitosan nanoparticles containing BoNT/E binding domain recombinant protein were prepared by ionic gelation method and were administered orally and subcutaneously into 5 groups of mice. IgG anti-BoNT/E binding domain titers were assayed by ELISA. Finally all groups were challenged with active botulinum neurotoxin type E and data were analyzed by t-test.
    Results
    In all groups after each administration, the amount of IgG anti-BoNT/E increased. Chitosan nanoparticles did not show a significant increase in the production of IgG anti-BoNT/E binding domain (p>0.05). There was not a significant difference in IgG anti-BoNT/E titre of the mice immunized with nanoparticles containing antigens in the oral and intradermal route (p>0.05). The challenge with active neurotoxin botulinum type E showed that the mice immunized orally, can tolerate 500 folds LD50.
    Conclusion
    The results of this study showed that the recombinant protein of BoNT/E is able to be absorbed through the digestive system and induce an effective immune response. The challenge of immunized mice with active botulinum neurotoxin type E created immune response in oral administration was effective but it was ineffective in injection administration.
    Keywords: Chitosan nanoparticles, Oral vaccine, Ionic gelation, Recombinant vaccine, BoNT, E
  • B. Seyedalipour*, E. Pourakbar, A. Taravati Pages 939-952
    Background And Objectives
    Cancer is the most important cause of death worldwide. Natural products and derivatives of medicinal plants can play an important role to cure cancer. The aim of this study was to evaluate the cytotoxic effect of ethanolic extracts of Pistacia Khinjuk leaf on Hela and MCF-7 cell lines.
    Materials And Methods
    In this laboratory study, ethanolic extract of Pistacia Khinjuk leaves was prepared by using maceration method and its cytotoxic effect on Hela and MCF-7 cell lines was investigated. Hela and MCF-7 cell lines were treated with various concentrations of extract (0.156-10.0 mg/ml) for 72 hours and growth inhibition was assayed using MTT)Methy Thiazol Tetrazolium) test. The optical density of the coloured solution was quantified at 570 nm wavelengths by an ELISA Reader. Data were analyzed using one-way ANOVA and Dunnett's post-test.
    Results
    The results showed that different concentrations of ethanolic extract significantly reduced the growth of Hela and MCF-7 cell lines compared to the control group after 72 hours (P< 0.05). The highest percentages of growth inhibition at concentration of 0.156 mg/ml were 81.33% and 76.76% and the IC50 values were 2.41 and 2.40 mg/ml for Hela and MCF-7 cell lines, respectively.
    Conclusion
    The findings of the present study showed that the ethanolic extract of Pistacia Khinjuk leaf possessed inhibitory effect on Hela and MCF-7 cell lines. In order to find the underlying mechanism of this activity, further research should be carried out.
    Keywords: Cytotoxicity, Ethanolic extract, Pistacia Khinjuk, Hela, MCF, 7 cell lines
  • J. Mohammadi, F. Safari, P. Rad, H. Delaviz* Pages 953-964
    Background And Objectives
    One of the side effects of chemotherapy is infertility and the use of Nasturtium Officinalis causes the anticancer molecules to be increased. This study was conducted to determine the effect of hydroalcoholic extract of Nasturtium Officinalis on ovarian changes after toxicity by doxorubicin in rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, thirty-six mature, female Wistar rats were randomized into six equal groups including groups, 1, 2, and 3 which received distilled water, 25 and 75 mg/kg of hydroalcoholic extracts of Nasturtium officinale daily for 21 days, respectively. Group 4 received only one single injection of doxorubicin 10 mg/kg (IP) and groups 5 and 6 received doxorubicin and 25 and 75 mg/kg of the extracts daily for 21 days, respectively. The Luteinizing hormone (LH) and follicle-stimulating hormone (FSH), estrogen, progesterone and ovarian histological changes and the ovaries weights were assessed at the end of the study. Data were analyzed using one-way ANOVA followed by Tukey's multiple comparisons test.
    Results
    The mean (mean ± SD) of FSH in the second and third groups were 0.21±0.05 and 0.23±0.01 respectively, that significantly increased compared to the fourth group 0.11±0.01 (p<0.05). The mean of primary follicle in the fifth and sixth groups were 4.32±1.31 and 5.41±1.43, respectively, that didnt show a significant increase compared to the fourth group 3.01±1.12, (p>0.05). The mean of graafian follicles in the fifth and sixth groups signifantly increased compared to the fourth group (p<0.05).
    Conclusion
    The hydroalcoholic extract of Nasturtium Officinalis with antioxidant properties have efficacy on ovarian follicle to improve oogenesis following toxicity by doxorubicin in rats.
    Keywords: Nasturtium officinalis, Doxorubicin, Ovary, Follicle, Hormone, Rat
  • M. Mohammadyan, M. Fahim, D. Balarak Pages 965-976
    Background And Objectives
    Noise pollution is one of the major environmental pollutants which threaten human health in many ways and it is very important to be concerned due to having psychiatric and physiological impacts on human. The aim of this study is to survey the level of noise pollution in different areas of Urmia city.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out in summer and autumn of 2013 in different parts of Urmia city. Noise measurement was done in the north, south, and central areas of the city, in the morning and evening and at night.Then data was analyzed using one-sample t-test and Pearson's correlation coefficient.
    Results
    The current study indicated that the daily average noise level measured in the north, south and central parts of the city were 68.9±5.64, 71.95±4.24 and 74.27±5.89 dBA, respectively. The highest average level with 74.27±5.89 dB was recorded in Engelab Street. Also the lowest calculated average value with 68.45±7.27 dB was measured in Defa' moghadas squre. Significant differences were observed between the standard values and the average equivalent sound levels (p<0.05). In other words, the obtained average equivalent sound levels were higher than the standard. Furthermore, there was a correlation between the calculated average equivalent sound levels in the morning and at night (Pearson's correlation coefficient = 0.941, p<0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that Urmia is an environmentally noise polluted city. In most cases, the noise levels exceed the recommended levels by Iranian Environmental Protection Organization.
    Keywords: Noise pollution, Noise pressure level, Traffic, Urmia, Iran
  • A. Moradi, H. Sajjadi *, S.H. Mohaqeqikamal, M. Vameqi, S. Hosseini Teshnizi, Q.R. Qaedamini Pages 977-988
    Background And Objectives
    Every individual's health is the basic foundation for the community health, and public health is considered as one of the important indicators of development. Considering the fact that children's health is one of the key priorities in all countries and today social health is one of the important issues raised in addressing the issue of health. this study is designed to investigate the labour children's social health referring to NGO (Non-Govermental Organization) centers in support of children's rights in Tehran.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study105 children between 13 to 18 years old referring to the promotion of quality of life centers of Iranian (Ilya),NaserKhosrow's house of children's support, Shoush house of children's support, Molavi's children support center, and the house of Elm in the city of Tehran in 2014 Were selected by census method. In order to evaluate social health, Kyes questionnaire and for demographic information a checklist was used. Data was analyzed using descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and independent sample t-test.
    Results
    The results showed that social health of children with the mean of 54.44 ±10.86 was in an average level. The minimum and maximum scores obtained for social participation and social acceptance, respectivly. There was a significant relationship between the social health and the variables of nationality (p<0.001), educational status (p<0.001) and income (p=0.032),but there was no significant relationship between the social health and the variables of sex (p=0.104), accommodation (p=0.208) and age (p=0.230).
    Conclusion
    the results of this study revealed that social health of labour children is not desirable. Therefore, the promotion of public health and Identification and elimination of factors affecting labour children requires a common effort between all levels of society such as individuals, communities and government.
    Keywords: Social health, Labour children, Non, Govermental Organization, Children's right
  • S. Abolhassanizadeh, A. Mosadegh, M. Moradi *, H. Hossieni Nave, M. Taati Moghadam Pages 989-996
    Background And Objectives
    The major mechanisms which contribute to the spread of shigellosis are antibiotic resistance and transmission from person to person. The main purpose of this study was determination of antibiotic susceptibilities and survey of the prevalence of integrons class I and II genes in Shigella species isolated from patients in Kerman hospitals
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 38 different Shigella species were collected from Kerman hospitals and were typed by serologically slide agglutination with specific antiesera. Antibiotic resistance patterns of shigella species were also evaluated by disk diffusion method. Detection of intI and intII genes was carried out by Polymerized Chain Reaction (PCR). Data analysis was done by Fisher,s exact test.
    Results
    In the current study 21 (55.2%) S.flexneri, 14 (36.8%) S.sonnei, 3(7.8%) S.boydii and no S.dysenteriae were detected by serologically slide agglutination and the majority of strains were resistant to ampicillin but were sensitive to ciprofloxacin. Of all 38 Shigella isolates, 21 (55.2%) species were demonstrated intI gene but 32 (84.2%) species presented intII gene after performing PCR.
    Conclusion
    According to high frequency of integrons and high resistance to antibiotics in shigella isolates, following health recommendations and prescribing correct antibiotics can prevent the extension of the diorrhetic disease resulted from shigella.
    Keywords: Shigella, PCR, Integron, Antibiotic resistance, Disk diffusion, Kerman