فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال پانزدهم شماره 6 (پیاپی 89، شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن رضاییان * صفحات 501-502
    یکی از مهم ترین مشکلاتی که سردبیران و گردانندگان مجلات علمی با آن روبه رو هستند، پیدا کردن فردی مناسب برای داوری کردن مقالات می باشد. با رشد روز افزون دانش در حوزه های مختلف و تخصصی تر شدن آن، مشکل پیدا کردن داور مناسب برای هر مقاله بزرگ و بزرگ تر می گردد. در نظام نوین انتشارات مقالات علمی، یکی از راه حل هایی که برخی از مجلات برای جبران این مشکل در نظر گرفته اند، درخواست از نویسندگان مقاله برای معرفی کردن سه تا پنج داور مناسب می باشد. این نکته، اگر چه می تواند به گردانندگان مجلات علمی کمک شایانی در پیدا کردن داور مناسب داشته باشد، اما در عین حال، می تواند جریان داوری علمی مقالات را با مخاطره روبه رو سازد.
    اخیرا مجلات معروف از انتشارات مهمی نظیر ، Sage، Taylor & Francis، Springer، Elsevier Wiley و Informa با این مخاطره به طور جدی رو به رو شده اند. قضیه از این قرار است که وقتی مجلات این اجازه را به نویسندگان می دهند تا فهرست داورانی را که می خواهند مقالات آن ها را داوری نکنند، تکمیل کرده و هم چنین، لیست داورانی را که می خواهند تا مقالات آن ها را داوری کنند، تکمیل نمایند آن ها بهترین داورها را در لیستی قرار می دهند که نمی خواهند آن ها مقالاتشان را داوری کنند. سپس، دوستانشان را و یا حتی خودشان را البته با نام و ایمیل مستعار، در فهرست افرادی قرار می دهند که می خواهند آن ها مقالاتشان را داوری کنند [1].
    متاسفانه تعدادی از سردبیران، نظیر سردبیر مجلهThe Journal of Enzyme Inhabitation and Medicinal Chemistry که ابتدا متوجه چنین خطایی از یکی از نویسندگان مقالات خود یعنی Hyung in Hoon از کشور کره نشده بود، مقالات وی را به خود نویسنده با نام و ایمیل جعلی و یا دوستان وی جهت داوری ارسال کرد. جالب توجه اینجا بود که این داوران خیلی زود، در برخی از مواقع حتی کمتر از 24 ساعت، نظرات مثبت خود را در جهت چاپ مقاله همراه با برخی پیشنهاد های جزیی به دفتر مجله ارسال می نمودند. از همین رو، مقالات نویسنده مورد نظر در فرصت کوتاهی به چاپ می رسید. ابتدا بعد از گذشت مدتی این جریان خلاف شناسایی و از آنجا که نویسنده کره ای اقرار کرد که خیلی از مقالاتش را خودش داوری کرده است، تمام مقالات منتشر شده وی باز پس گیری شد [1].
    از همین رو، برای جلوگیری از رویداد چنین مشکلی موارد زیر به عنوان پیشنهاد به سردبیران و گردانندگان مجلات علمی پیشنهاد گردیده است[1]:1.تا جای ممکن از نویسندگان درخواست نشود تا داور به مجله معرفی نمایند.
    2. با این وجود، اگر ضروری است که نویسندگان اسامی داورانی را به مجله معرفی نمایند باید در خصوص شخصیت علمی این افراد تحقیقات لازم به عمل آمده و مطمئن شد که آن ها، دوستان و یا خود نویسنده، با اسم و ایمیل مستعار، نیستند.
    3. اگر داوران پیشنهادی دارای ایمیل های غیر سازمانی و غیر دانشگاهی می باشند، باید در خصوص آن ها بیشتر تحقیق نمود. هر چند درکشور های کم درآمد، استفاده از ایمیل های رایگان Yahoo، Googleو نظایر آن ها توسط دانشمندان زیاد رخ می دهد، با این وجود، این ایمیل ها ممکن است بیشتر از ایمیل های سازمانی و دانشگاهی مورد سوء استفاده قرار گیرند.
    4.به پاسخ های داوری که خیلی زود از راه می رسند و یا فقط در جهت تایید مقاله نوشته شده اند باید با احتیاط نگریست.
    5.حتما حداقل باید یک داور مستقل، علاوه بر داورهایی که نویسنده معرفی کرده از طرف مجله انتخاب و مقاله جهت داوری به وی نیز ارسال گردد.
    در خاتمه ذکر این نکته ضروری است که خوشبختانه از آن جایی که مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از نویسندگان خود درخواست نمی نماید تا داورانی را معرفی نمایند، مصون از گرفتار شدن به چنین خطایی می باشد.
  • رضا وزیری نژاد، مجید کاظمی *، فاطمه کاظمی، طیبه آژدری، ناصر گمنامی صفحات 503-514
    زمینه و هدف
    علاوه بر دلایل علمی مشخص، دلایلی غیرپزشکی هم می تواند موجب تمایل به زایمان از طریق سزارین باشد که از آن جمله می توان به عامل ترس از درد زایمان اشاره نمود. در این مطالعه، تاثیر میزان دینداری خانم های باردار بر روی نوع زایمانی که انتخاب می کنند، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، دو گروه مادران که زایمان به روش انتخابی سزارین (موارد، 113 نفر) و مادرانی که زایمان طبیعی داشتند (شاهدان، 132 نفر) از لحاظ پاره ای متغیرها مانند سن، طبقه اجتماعی، محل سکونت، رتبه زایمان، تعداد فرزندان و تحصیلات همسان شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل یک پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آن تایید شده بود. اطلاعات توسط مصاحبه گر آموزش دیده ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون T مستقل و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین توزیع افراد بر اساس متغیرهای همسان شده در دو گروه وجود نداشت (05/0p>). هر دو گروه از میزان دینداری خوبی برخوردار و نمرات آنها نسبت به حداکثر نمره ممکن از سطح مطلوبی برخوردار بود. از مجموع 25 سوال تنها در سه مورد اختلاف معنی دار آماری بین دو گروه مشاهده شد (05/0p<). در مورد بقیه سوالات موجود هیچ گونه اختلاف معنی داری بین اندازه میانگین کسب شده توسط گروه مادران با زایمان طبیعی و اندازه میانگین کسب شده توسط گروه مادران با سزارین انتخابی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    خوشبختانه هر دو دسته مادران از سطح مطلوب و بالایی از دینداری برخوردار بودند. به نظر می رسد که با توجه به اهمیت موضوع دینداری بخصوص در جامعه اسلامی، می توان با استفاده از فرامین، دستورات و احادیث موجود که با سلامت مادر مرتبط هستند از شیوع بالای سزارین کاست.
    کلیدواژگان: دینداری، سزارین، زایمان طبیعی، مورد، شاهدی
  • رضا صفدری، مرجان قاضی سعیدی، حمیده احتشام *، مهری روبیاتی، نرگس ضیایی صفحات 515-526
    زمینه و هدف
    یکی از بارزترین شاخص های بالندگی و توسعه یافتگی در جوامع، توانایی های فناورانه و پژوهش های علمی و کاربردی است که برخی موانع و مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی می تواند بر روند آن تاثیرگذار باشد. بنابراین، هر اقدامی برای روشن ساختن جایگاه تحقیق و موانع پیش روی آن حائز اهمیت است. پژوهش حاضر، به بررسی موانع پژوهش در علوم پزشکی از دیدگاه اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مورد موانع موثر بر فعالیت های تحقیقاتی از زوایای مختلف می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی بوده و به صورت سرشماری انجام شده است. جامعه آماری آن، اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1391 است. از 119 پرسش نامه توزیع شده، 102 مورد بررسی شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته در 6 حیطه موانع مالی، امکاناتی، حرفه ای، علمی، فردی، مدیریتی و سازمانی بود که در مقیاس 5 گزینه ای لیکرت طراحی شد. برای تحلیل اطلاعات از شیوه های آمار توصیفی و آنالیز واریانس دوطرفه رتبه ای Friedman استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج بررسی دیدگاه پژوهشگران نشان می دهد که همه موانع شش گانه را در انجام پژوهش موثر می دانند؛ اما به ترتیب موانع مدیریتی و سازمانی با میانگین 63/0±73/3، موانع مالی با میانگین 72/0±62/3 و موانع حرفه ای با میانگین 62/0±61/3، بیشترین تاثیر را در روند انجام فعالیت های پژوهشی دارند. همچنین موانع علمی با میانگین 93/0±15/3 کمترین تاثیر را داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که پژوهشگران، انگیزه و علاقه لازم برای انجام پژوهش را دارند و با توجه به مشکلات موجود، راهکارهایی نظیر توانمندسازی پژوهشگران، به کارگیری تکنولوژی های جدید در ایجاد تیم های پژوهشی و امکان استفاده از کارشناسان پژوهشی در مراحل مختلف تحقیقات علوم پزشکی می تواند در رفع مشکلات و موانع پژوهش تاثیرگذار باشند.
    کلیدواژگان: موانع پژوهش، فعالیت های پژوهشی، اعضای هیات علمی، بیرجند
  • راحله هاشمی حبیب آبادی، مهدی محمدی *، ابراهیم زارع مهرانی، علیرضا انصاری مقدم صفحات 527-536
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه اسکله های بارگیری بندرعباس از مهم ترین مکان ها در فعالیت جابه جایی و حمل دستی کالا بوده و روزانه صدها کارگر، کالاهای نفتی و غیرنفتی را از کانتینرها و لنج ها به صورت دستی جابه جا و حمل می نمایند، این دسته از کارگران در معرض عوامل خطر متعددی در بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی قرار دارند. بنابراین، این تحقیق با هدف تعیین خطر اختلالات اسکلتی-عضلانی در کارگران اسکله های بارگیری بندرعباس به روش چارت ارزیابی جابه جایی دستی بار (Manual Handling Assessment Chart; MAC) انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 248 نفر از کارگران بخش بارگیری دو اسکله در شهر بندرعباس به طور تصادفی ساده انتخاب گردیدند و با استفاده از چارت مخصوص روش MAC، سه نوع فعالیت برداشتن بار انفرادی، تیمی و حمل دستی بار در آنها مورد بررسی قرار گرفت و در هر فعالیت عوامل خطر مربوط به محیط کار، بار جابه جا شونده و وضعیت بدنی بدن امتیاز بندی گردید. سپس بر اساس امتیازات نهایی، سطح خطر نهایی (حداقل 1 و حداکثر 4) و نیز اولویت اقدامات اصلاحی تعیین گردید.
    یافته ها
    در هر سه فعالیت، سطح خطر بالایی به دست آمد؛ به طوری که سطح خطر 3 و 4 در فعالیت برداشتن بار به ترتیب 21/51% و 06/33%، حمل بار تیمی به ترتیب 47/58% و 11/39% و حمل دستی بار به ترتیب 02/77% و 31/13% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح خطر به دست آمده در اسکله های باربری، به نظر می رسد اکثر عوامل خطر مربوط به محیط کار، بار جابه جاشونده و وضعیت بدنی باید فورا اصلاح گردند و در بین عوامل خطر موجود، عوامل محیطی در درجه اول اهمیت قرار دارند.
    کلیدواژگان: ارزیابی خطر، اختلالات اسکلتی، عضلانی، کارگران اسکله بارگیری، روش MAC، عوامل خطر
  • محمد خمرنیا، رکسانا شریفیان *، فرید زند، فاطمه خادمیان، فاطمه ستوده زاده صفحات 537-550
  • زهرا پور موحد، حسین زارع زردینی *، علیرضا وحیدی، الهام جعفری طادی صفحات 551-562
    زمینه و هدف
    بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونر به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند و تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر قرار می گیرند. در عمل جراحی قلب باز، با توجه به خطرات و عوارض آن، اضطراب در سطح وسیع تری خود را نشان می دهد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر رایحه درمانی بر میزان اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی پیوند عروق کرونر انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 64 بیمار داوطلب عمل جراحی پیوند عروق کرونر به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. گروه آزمون 2 قطره اسانس اسطوخودوس و گروه کنترل 2 قطره آب مقطر را به مدت 20 دقیقه استنشاق نمودند. سطح اضطراب و علائم حیاتی بیماران قبل و بعد از مداخله ثبت گردید. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به بیماری، پرسشنامه اضطراب موقعیتی Spielberger و اطلاعات مربوط به ثبت علائم حیاتی استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری t مستقل،t زوجی، مجذور کای و Wilcoxon تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب در گروه آزمون قبل از مداخله 27/14±71/45 (انحراف معیار±میانگین) بود که بعد از مداخله به 28/9±53/39 کاهش یافت (007/0=p). همچنین، این میانگین در گروه کنترل قبل از مداخله 79/10±65/45 و بعد از مداخله 65/9±78/44 بود (509/0=p). اختلاف معناداری در میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله بین دو گروه مشاهده نشد (984/0=p)؛ اما بعد از مداخله، این تفاوت بین دو گروه از نظر آماری معنادار بود (030/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرات مثبت اسانس اسطوخودوس، شاید بتوان از رایحه درمانی با این اسانس، به عنوان یک اقدام پرستاری، به منظور کاهش سطح اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی پیوند عروق کرونر استفاده نمود.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، اضطراب، جراحی پیوند عروق کرونر
  • محسن رضاییان * صفحات 563-574
    خودسوزی به عنوان یکی از خشن ترین روش های خودکشی قلمداد شده است که هنوز تمامی زوایای آن به درستی شناخته نشده است. شناخت ریشه های فرهنگی، قومی و اجتماعی چنین پدیدهای نیازمند انجام بررسی های علمی است. از همین رو مقاله مرور روایی حاضر، به تشریح اپیدمیولوژی خودسوزی بر اساس اطلاعات موجود میپردازد.
    شواهد به دست آمده نشان میدهد که استفاده از این روش در کشورهای پیشرفته آمریکایی و اروپایی به ندرت صورت می پذیرد، اما توسط زنان فقیر همسردار بیسواد و یا کمسواد در بخش هایی از آسیا به ویژه هندوستان، سریلانکا، پاکستان، افغانستان، ایران و عراق استفاده روزافزونی از این روش گزارش گردیده است. ضروری است در جوامعی که خودسوزی شایع میباشد، برنامه های جامع پیشگیری از خودسوزی تدوین و اجرا گردد.
    کلیدواژگان: خودسوزی، خودکشی، مرور روایی
  • امیرحسین مشرفی، سید محمد حسینی *، رضا امانی، سیدوحید رضوی مهر، محمدحسن آقاجانی خواه، پیام محمودی صفحات 575-582
    زمینه و هدف
    سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) یکی از مهم ترین بیماری های همه گیر در جوامع مختلف است. از آغاز همه گیری بیماری تا کنون، در حدود 71 میلیون نفر به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)آلوده شده اند و حدود 34 میلیون نفر از HIV درگذشته اند. پیشگیری به عنوان مهم ترین روش برای مقابله با اپیدمی HIV در جهان مطرح شده است. آگاهی نسبت به ایدز و راه های انتقال آن گامی اساسی و ضروری در پیشگیری محسوب می شود. این مطالعه به منظور بررسی اپیدمیولوژی HIV و عوامل خطرساز در استان مازندران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی مربوط به بیماران HIV مثبت در استان مازندران است که اطلاعاتشان توسط دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی از سال 1365 تا تاریخ 1/7/1393 گزارش گردیده است. داده های جمع آوری شده به صورت آمار توصیفی و با استفاده از آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 347 نفر بیمار مبتلا به HIV/AIDS در استان مازندران شناسایی شده است که 270 نفر از مبتلایان (81/77%) مرد و 77 نفر (19/22%) زن بودند. در گروه سنی 34-25 سال، 130 نفر (46/37%) آلوده به HIV/AIDS بودند که بالاترین نسبت در بین گروه های سنی را دارد. طبق آمار به دست آمده، اعتیاد تزریقی شایع ترین (15/67%) راه انتقال HIV در استان مازندران است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اعتیاد تزریقی شایع ترین راه انتقال HIV در استان مازندران است و لازم است آموزش های مداوم و تشخیص زودهنگام بیماران جهت کنترل بیماری مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ایدز، HIV، اپیدمیولوژی، سندرم نقص ایمنی، مازندران
|
  • R. Vazirinejad, M. Kazemi *, F. Kazemi, T. Azhdari, N. Gomnami Pages 503-514
    Background And Objectives
    Further to medical reasons, some non-medical causes also encourage pregnant women to choose elective caesarian including the fear of the pain of natural delivery. In this study, the effect of the level of religious regulation compliance among pregnant women on their decision about the type of delivery in an Iranian community was measured.
    Material and
    Methods
    In this case-control study, two groups of mothers with elective caesarian (n=113) and with natural vaginal delivery (n=132) were matched based on some variables. Written consent form was taken. Data collection tool included a standard and validated questionnaire. Data were recorded on the instrument by a trained expert via interview sessions. T-test and chi-squre test were used to analyze the data.
    Results
    There was no significant difference between the two groups of mothers based on the matched variables (p>0.05). Both groups showed an acceptable level of religious regulations compliance and obtained high scores from the questionnaire. Of the 25 items of the questionnaire, there was only a significant difference between the scores of three questions in the two groups of mothers (p
    Conclusion
    Fortunately, both groups of mothers obtained high scores for their religious regulation compliance. It seems that regarding the importance of these high scores in a religious community, it is possible to reduce the high prevalence of the elective caesarian using Islamic regulations as well as Islamic advices.
    Keywords: Religious regulation compliance, Caesarian, Natural delivery, Case, control
  • R. Safdari, M. Ghazisaeidi, H. Ehtesham *, M. Robiaty, N. Ziaee Pages 515-526
    Background And Objectives
    In carrying out research activities, sometimes there are problems and obstacles that identifying and studying their factors, can help to solve them. Understanding these factors in academic and research communities can improve the relationship between researchers and research users, and can actually cause problem-solving process to facilitate the use of research findings. This study intends to investigate the views of researchers about the barriers affecting research activities and take effective steps to promote research activities.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted through Census. The population consisted of the entire faculty members of Birjand University of Medical Sciences, in 2012. Among the 119 questionnaires distributed, 102 were reviewed. The Research instrument was a questionnaire in six areas: financial, facilities, professional, scientific, personal, and organizational-managerial barriers which was designed in five-choice Likert scale. Data was analyzed through using descriptive statistics and Friedman two-way analysis of variance by ranks.
    Results
    Faculty members, confirmed the effects of all the obstacles in research activities, but organizational-managerial barriers (3.73±0.63), financial barriers (3.62±0.72) and professional barriers (3.61±0.62) had the greatest effects, respectively, and scientific barriers (3.15±0.93) had the lowest effect.
    Conclusion
    The results of this study suggest that researchers have the motivation to do research and attention to the problems, solutions such as enabling researchers to use new technologies in the creation of research teams, and taking advantage of research experts in the various stages of medical sciences research can have a positive impact in addressing the problems and barriers to research.
    Keywords: Barriers to research, Research activities, Faculty members, Birjand
  • R. Hashemi Habibabadi, M. Mohammadi *, E. Zare Mehrani, A. Ansari Moghaddam Pages 527-536
    Background And Objectives
    As charging berths in Bandar-Abbas are the most important places for handling and moving of products and hundreds of workers carry and move petroleum and non-petroleum based products daily from containers and dhows manually so they are exposed to several risk factors of musculoskeletal disorders. The main aim of this study was risk assessment of musculoskeletal disorders in charging berth workers using Manual Handling Assessment Chart (MAC) method.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 248 workers were selected by simple random sampling from two of the largest charging berths in Bandar-Abbas and they were assessed in three types of operations: individual lifting and carrying and team handling. In each operation, numerical and color band scores were determined for risk factors related to working environment, lifting of load and body posture. Then, the risk level (minimum 1, maximum 4) of each operation was determined based on the total scores and priority of controlling measures were identified.
    Results
    High level of risk in all of three operations was identified so that the risk levels of 3 and 4 were determined 51.21% and 33.06% in individual lifting operation, 58.47% and 39.11% in team handling operation and 77.02% and 13.31% in carrying operation, respectively.
    Conclusion
    According to the risk levels determined in charging berthes, for most risk factors related to the working environment, load lifting,and body posture, prompt action is needed and the most priorities must be given to the environmental factors.
    Keywords: Risk assessment, Musculoskeletal disorders, Charging berth workers, MAC method, Risk factors, Bandar, Abbas
  • M. Khammarnia, R. Sharifian *, F. Zand, F. Khademian, F. Setoodezadeh Pages 537-550
    Background And Objectives
    Computerized Physician Order Entry (CPOE) is one of the modern technologies to increase the quality of hospital services.The present study was designed to develop and localize CPOE in Shiraz University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This exploratory study was conducted for software designing and was practically performed between 2013 to 2015 in Namazi Teaching Hospital in Shiraz. The study population consisted of physicians, nurses, and information technology professionals in Shiraz University of Medical Sciences. The study included four phases; in the first three phases documentations review, Delphi, and focused group discussions methods for data collection and CPOE software was designed in the fourth stage.
    Results
    The CPOE software was designed in 13 months and had seven main including data entry, drug interactions management system, warning system, treatment services, ability of writing in the software, software reporting and technical capabilities. The most important features of this software were the possibility of physician-nurse relationship, software connection with the Hospital Information System (HIS) and use of Clinical Decision Support Systems (CDSS). The software was implemented in the general Intensive Care Unit (ICU) ward and used for physicians’ order registration for three months.
    Conclusion
    The CPOE was designed and implemented in Namazi Hospital. The comments of operators have to be considered for successful application of any software in hospital. The integration between CPOE and CDSS is recommended for improving the system performance.
    Keywords: Computerized physician order entry, Clinical decision support systems, Physician, Iran
  • Z. Pourmovahed, H. Zare Zardini *, Ar. Vahidi, E. Jafari Tadi Pages 551-562
    Background And Objectives
    Many patients suffering from coronary artery diseases do not respond to pharmacological therapies. Therefore, they settle undergoing procedure of coronary artery bypass graft surgery (CABG). In attention to the risks and complications in the heart surgery, anxiety is in the greater level. This study intended to investigate the effectiveness of inhalation aromatherapy on anxiety level of the patients before CABG.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study sixty four patients volunteer for CABG were selected by convenience sampling, then divided in case and control groups equally. The case group patients inhaled 2 drops of lavender essential oil and the control group inhaled 2 drops of distilled water for 20 minutes. Patients’ anxiety and vital sign were measured before and after intervention in the control and test groups. For data collection, a questionnaire was used. This questionnaire included demographic characteristics, data related to the disease, Spielberger state anxiety inventory and recording of vital sign. The data were analyzed using independent t-test, paired t-test, chi-square and wilcoxon tests.
    Results
    The mean of anxiety rate before intervention in the case group was 45.71±14.27 (Mean±SD) and after intervention decreased to 39.53 ± 9.28 (p=0.007), while this mean before intervention in the control group was 45.65 ± 10.79 and after intervention was 44.78 ± 9.65 (p=0.509). The difference between mean of anxiety before intervention in the two groups (p=0.984) was not significant but after intervention the difference was statistically significant (p=0.030).
    Conclusion
    Aromatherapy with lavender oil according to its positive effects may be used as a nursing intervention to reduce anxiety level in patients before CABG.
    Keywords: Aromatherapy, Anxiety, Coronary Artery Bypass Graft Surgery (CABG)
  • M. Rezaeian* Pages 563-574
    Self-immolation is considered to be one of the most violent methods of suicide, which has not yet thoroughly been recognized. Scientific studies are needed to understand the ethnic, social, and cultural root causes of this phenomenon. Therefore, the present narrative review article is explaining the epidemiology of self-immolation based on the existing knowledge.
    Evidence suggests that self-immolation is rarely used within developed countries but increasingly applied especially by deprived and uneducated women within some parts of Asia including India, Seri Lanka, Pakistan, Afghanistan, Iran and Iraq. In those countries which self-immolation is common, it is necessary for the comprehensive prevention programs to be designed and conducted.
    Keywords: Self, immolation, Suicide, Narrative review
  • A.H. Moshrefi, S. M. Hosseini *, R. Amani, S. V. Razavimehr, M. H. Aghajanikhah, P. Mahmoodi Pages 575-582
    Background And Objectives
    Acquired immunodeficiency syndrome (AIDS) is one of the important pandemic diseases in different societies. Since the beginning of the epidemic, almost 71 million people have been infected with the human immunodeficiency virus (HIV) and about 34 million people have died of HIV. Prevention as the most important method is proposed to deal with the HIV epidemic in the world. Knowledge of AIDS and its transmission routes is an essential step in prevention. This study was designed to assess the epidemiology of HIV and potential risk factors in Mazandaran province.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study is related to HIV-positive patients in the Mazandaran province that their information have been reported by the Universities of Medical Sciences and Health Services from 1986 to date 2014/09/23. The collected data were analyzed using descriptive statistics and chi-square test.
    Results
    Totally, 347 patients with HIV/AIDS in Mazandaran province have been identified, out of which 270 patients (77.81%) were males and 77 (22.19%) were females. In the 25-34 years age group, 130 patients (37.46%) infected with HIV/AIDS that had the highest proportion among the age groups included. According to the statistics obtained, the most common transmission route of HIV was intravenous drug use in Mazandaran province (67.15%).
    Conclusion
    The results showed that the most common transmission route of HIV is intravenous drug use in Mazandaran province and that continuous training and early detection need to be considered for disease control.
    Keywords: AIDS, HIV, Epidemiology, Immunodeficiency syndrome, Mazandaran