فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال ششم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز و زمستان 1383)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال ششم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز و زمستان 1383)

  • 130 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/11/13
  • تعداد عناوین: 21
|
  • داوود فرزین، سیده نازنین منصوری صفحات 1-9
    مقدمه و هدف
    گزارش شده است آلکالوییدهای بتاکربولینی دانه های گیاه اسپند، اثر تحریکی بر آزادسازی سروتونین و کاتکول آمین ها در نقاط مختلف مغزی دارند. علاوه بر این، یکی از مهم ترین اثرات فارماکولوژیک مشخص شده بتاکربولین ها، اثر مهاری برگشت پذیر بر MAO-A می باشد. این نتایج پیشنهاد می کند، بتاکربولین ها بتوانند حداقل بعضی از نشانه های افسردگی را تخفیف دهند. این مطالعه به منظور تعیین فعالیت ضدافسردگی بتاکربولین های هارمان، نورهارمان و هارمین انجام گردید.
    مواد و روش ها
    همه آزمایش ها روی موش سفید آزمایشگاهی Swiss-Webster از جنس نر با محدوده وزنی 25 الی 30 گرم انجام گرفت. اثر ضدافسردگی بتاکربولین ها با استفاده از آزمون شنای اجباری ارزیابی شد. این آزمون به طور گسترده ای برای فعالیت ضدافسردگی داروها در مرحله پیش بالینی به کار گرفته می شود. در این آزمون، موش ها به داخل یک استوانه شیشه ای (ارتفاع 25 سانتی متر و قطر 12 سانتی متر) که تا ارتفاع 15 سانتی متری آن از آب 1 ±25 درجه سانتی گراد پر شده بود انداخته می شد. 30 دقیقه پس از تزریق بتاکربولین ها، موش ها به مدت 8 دقیقه در آزمون شنای اجباری مورد آزمایش قرار می گرفتند و زمان بی حرکتی آنها ثبت می گردید.
    یافته ها
    تزریق داخل صفاقی هارمان (5 الی 15 میلی گرم/ کیلوگرم)، نورهارمان (2.5 الی 10 میلی گرم/ کیلوگرم) و هارمین (5 الی 15 میلی گرم/ کیلوگرم) به طور معنی داری زمان بی حرکتی موش را در آزمون شنای اجباری کاهش داد. اثر مهاری هارمان، نورهارمان و هارمین توسط فلومازنیل (5 میلی گرم/ کیلوگرم) آنتاگونیزه شد ولی توسط رزرپین (5 میلی گرم/ کیلوگرم، داخل صفاقی، 18 ساعت قبل از آزمون) تحت تاثیر قرار نگرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج پیشنهاد می کند اثر ضدافسردگی هارمان، نورهارمان و هارمین ممکن است از طریق مکانیسم inverse agonist واسطه گری شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، آزمون شنای اجباری، بتاکربولین ها، هارمان، نورهارمان، هارمین، موش
  • ژیلا ترابی زاده، عباس علی کریم پور ملکشاه *، مهرانگیز صدوقی، سید سعید صادقی دارابی صفحات 10-14
    مقدمه و هدف

    آلومینیوم که سومین عنصر فراوان پوسته زمین است، ماده ای سمی برای بدن محسوب می شود. اثرات سمی آن بر بدن حیوانات آزمایشگاهی بالغ مورد مطالعه فراوان قرار گرفته است. اما مطالعات در خصوص اثرات این عنصر در تکوین جنین و سمیت آن برای جنین کافی نبوده و گزارشات موجود متناقض می باشند. در این تحقیق بروز ناهنجاری های مادرزادی خارجی در جنین های موش به دنبال قرار گرفتن در معرض کلرید آلومینیوم در یک دوره زمانی کوتاه، مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    موش های سفید NMRI با وزن 24 الی 33 گرم مورد استفاده قرار گرفتند. روز مشاهده پلاک واژنی به عنوان روز صفر حاملگی در نظر گرفته شد و موش ها به طور تصادفی در 6 گروه 12 تایی جای داده شدند. در سه گروه اول به ترتیب روزهای دهم، یازدهم و دوازدهم حاملگی یک دوز کلرید آلومینیوم به میزان mg/kg 150 به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در سه گروه دیگر به عنوان گروه های شاهد در روزهای یاد شده مقدار 0.3 میلی لیتر سرم فیزیولوژیک تزریق شد. موش ها در روز پانزدهم کشته شده و جنین ها از رحم بیرون آورده شدند و پس از وزن کردن و اندازه گیری طول سری- دمی (CR) با استفاده از استریومیکروسکوپ وقوع ناهنجاری های ساختمانی خارجی مورد مطالعه قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین وزن جنین ها در گروه های تجربی روزهای دهم، یازدهم و دوازدهم به طور معنی داری کمتر از گروه های شاهد بوده است (P<0.05). اما طول CR تفاوتی را نشان نداده است. فراوانی ناهنجاری های خارجی در گروه های تجربی یاد شده به ترتیب 47.0، 37.0 و 33.1 درصد و در گروه های شاهد به ترتیب 9.8، 10.2 و 8.7 درصد بوده است که اختلاف بین گروه های تجربی و شاهد معنی دار بوده است (P<0.05).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که کلریدآلومینیوم دارای اثر سمی و تراتوژنیک بر جنین های موش بوده و حتی در معرض قرار گرفتن جنین ها برای یک دوره کوتاه می تواند باعث بروز ناهنجاری های ساختمانی در آنها شود.

    کلیدواژگان: کلرید آلومینیوم، تراتوژن، ناهنجاری مادرزادی، جنین موش
  • مجید محمودی، آتوسا آذرنگ، سعید رجبعلیان. علیرضا ظهور صفحات 15-21
    مقدمه و هدف
    مطالعات چندی در مورد اثر مواد اوپیوئیدی بر فعالیت سیستم ایمنی در افراد مصرف کننده این مواد صورت گرفته و نتایج متناقصی گزارش شده است. این مطالعه که با هدف اثر مواد اپیوئیدی بر سیستم ایمنی افراد مصرف کننده این مواد صورت گرفت، نوع پاسخ سلول های ایمنی این افراد را در حالت in vitro ارزیابی نموده و میزان سیتوکین های اینترفرون گاما (IFN-? ) و اینترلوکین-10 (IL-10) تولید شده را که نمایانگر هر یک از زیر گروه های سلول های CD4+T-helper می باشند، بررسی می نماید.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه از افراد داوطلب و سالم سو مصرف کننده مواد اوپیوئیدی خون گیری شد. همین طور از افراد سالم و فاقد سابقه سو مصرف مواد جهت گروه کنترل خون گیری به عمل آمد. کشت سلولی روی خون تام انجام گردید. خون تام رقیق شده با میتوژن و یا آنتی ژن تحریک و مایع روئی کشت جهت اندازه گیری سیتوکین ها مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-10 و آزمون های آماری فیشر و یومن ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد افرادی که سو مصرف مواد اوپیوئیدی نظیر هروئین را داشتند، میزان اینترفرون گاما تولید شده توسط سلول های آنها در اثر تحریک در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی دار کاهش می یابد و میزان اینترلوکین-10 در آنها افزایش می یابد (P<0.05). در حالی که افرادی که سو مصرف مواد اوپیوئیدی نظیر تریاک را داشتند میزان تولید این سیتوکین ها در آنها در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی داری نشان نمی دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان دهنده کاهش پاسخ میتوژنیک سلول های ایمنی افراد سو مصرف کننده مواد اوپیوئیدی نظیر هروئین می باشد و یا القا سلول های ایمنی در این افراد احتمالا در جهت Th2 می باشد. در حالی که این کاهش در افراد سو مصرف کننده تریاک در مقایسه با گروه کنترل معنی دار نیست.
    کلیدواژگان: معتاد، تریاک، ایمنوگلبولین
  • سیدمحمود قریشیان، محمدرضا شریفی صفحات 22-25
    مقدمه و هدف
    اعتیاد اساس اجتماع و شالوده خانواده ها را تهدید به فنا و سقوط می کند و هستی ملت ها را به خاک و خاکستر تبدیل می سازد و زیان های مادی و معنوی و خسارات جانی فراوانی در پی دارد و افراد معتاد حساس به عفونت ها و دارای مقاومت کم هستند. هدف از این تحقیق بررسی میزان ایمنوگلبولین ها در معتادان به تریاک و مشتقات آن و مقایسه با افراد غیرمعتاد که هیچ گونه مواد مخدر و دخانیات مصرف نمی کنند، می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق مورد- شاهدی از 150 فرد معتاد و 150 فرد سالم هم سن و هم جنس از هر کدام 5 سی سی خون گرفته و سپس سرم آنرا جدا نموده و مقدار ایمنوگلوبین M و ایمنوگلبولین G و ایمنوگلبولین A آنها به روش SRID اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین IgM در افراد غیر معتاد mg/dl 32.85 123.8± و در افراد معتاد 47.28mg/dl 109.5± بود (P<0.05). میانگین IgG افراد معتاد mg/dl 354.38 ± 1008.6 و در افراد غیرمعتاد mg/dl 1307.2±291.07 بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که میانگین مقدار IgG و IgM در افراد معتاد نسبت به افراد غیرمعتاد به طور معنی داری کمتر بود که با مطالعاتی که در کشورهای دیگر انجام شده هم خوانی دارد.
    کلیدواژگان: معتاد، تریاک، ایمنوگلبولین
  • عزت الله قائمی، محمدعلی وکیلی، بهناز خدابخشی، سپیده بخشنده نصرت، سعید آقاپور، محمد نعیمی طبیعی، علیجان تیرایی، مهندس سید ابراهیم حسینی صفحات 26-31
    مقدمه و هدف
    بیش از یک سوم جمعیت جهان آلوده به باسیل سل هستند. واکسیناسیون منظم با BCG به عنوان تنها واکسن مجاز و ایمن، سالهاست که برای کنترل این بیماری در ایران و بسیاری از نقاط جهان انجام می شود، ولی کارایی آن در نقاط مختلف، متفاوت و مورد اختلاف است. این مطالعه به منظور مشخص کردن سطح واکنش توبر کولینی 4.5 ماه و 7 سال پس از واکسیناسیون بدو تولد در سطح استان گلستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    2700 شیرخوار 4.5 ماهه و 2400 کودک 7 ساله در سطح استان گلستان با نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. پس از هماهنگی و کسب مجوز از خانواده ها، مسوولین مراکز بهداشتی و نیز مسوولین اداره های آموزش و پرورش استان و مدارس انتخاب شده، در هر فرد مورد بررسی، وجود اسکار BCG بررسی شد. سپس 0.1 میلی لیتر محلول توبرکولین 5T.U به صورت داخل جلدی تزریق گردید. اندوراسیون حاصله 48-72 ساعت بعد ارزیابی و ثبت گردید. نتایج به صورت تعیین فراوانی ثبت و نیز با آزمون تی با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه جمعا 2559 شیرخوار 4.5 ماهه و 2193 کودک 7 ساله در بررسی نهایی شرکت کردند. فراوانی اسکار BCG در شیرخواران 97.9 درصد و در کودکان 7 ساله 87.8 درصد برآورد گردید که تفاوت معنی داری را نشان می دهد (P<0.05). میانگین قطر اندوراسیون در شیرخواران 2.92 میلی متر و در 7 ساله ها تنها 0.66 میلی متر بود که تفاوت آنها از نظر آماری معنی دار است. بیش از 82 درصد از کودکان 7 ساله و 44.7 درصد شیرخواران فاقد هرگونه واکنش توبرکولینی بودند که این تفاوت نیز از نظر آماری معنی دار است (P<0.05).
    نتیجه گیری
    میزان واکنش توبرکولینی مثبت در شیرخواران استان علی رغم واکسیناسیون بدو تولد، 4.5 ماه پس از واکسیناسیون بدو تولد بسیار پایین است و این میزان در کودکان 7 ساله به شدت کاهش یافته است. این یافته نشانگر آنست که واکسیناسیون بدو تولد در مثبت شدن تست توبرکولین نقش زیادی ندارد. نتایج همچنین نشان می دهد که وجود اسکار در محل تزریق واکسن می تواند نشانه مناسبی برای ارزیابی سابقه واکسیناسیون در شیرخواران باشد. با توجه به منفی بودن تست توبرکولین در اکثریت شیرخواران پیشنهاد می گردد کارایی واکسن در پیشگیری از بیماری سل با روش های دیگری مثل ارزیابی بروز بیماری در کودکان در یک مطالعه دراز مدت و طی چند سال و یا از طریق تعیین سطح سیتوکین ها بعد از واکسیناسیون تعیین گردد.
    کلیدواژگان: واکنش توبرکولینی، واکسن BCG، اسکار، کودک
  • ابراهیم نصیری، رضاعلی محمدپور، یوسف مرتضوی، میترا خرمی صفحات 32-39
    مقدمه و هدف
    کاف لوله های تراشه ای برای حفظ و نگهداری فشار مثبت راه هوایی در طی تهویه مکانیکی عمل می کند و موجب پیشگیری از آسپیراسیون محتویات حلق می شود. در روش معمول بیهوشی با نایتروس اکساید (N2O) ممکن است فشار داخل کاف افزایش یابد. از روش های مختلفی برای کنترل فشار داخل کاف استفاده شد که هر کدام از آنها ممکن مشکلاتی را داشته باشند. در این مطالعه تغییرات فشار داخل کاف که کاف به وسیله هوا یا لیدوکائین یک درصد و یا ترکیب نایتروس اکساید و اکسیژن پر می شود را مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی، تغییرات فشار کاف در 224 بیمار تحت جراحی انتخابی عمومی و ارتوپدی که تحت بیهوشی با نایتروس اکساید 50 درصد و اکسیژن بودند، تحت مطالعه قرار گرفتند. ابتدا بیماران در دو بلوک لوله سوپا و راش تقسیم شدند. بعد از انجام بیهوشی عمومی مشابه کاف لوله تراشه به طور تصادفی ساده، با هوا یا لیدوکائین یک درصد و یا مخلوط نایتروس اکساید و اکسیژن به گونه ای پر می شد که در هنگام تهویه مکانیکی هیچ گونه نشتی از اطراف کاف در دهان وجود نداشت و صدایی شنیده نمی شد (روش رایج) و سپس مسیر پیلوت کاف به ماتومتر فشارسنج ژاپنی متصل شد و فشار کاف به طور مداوم از زمان شروع و به فاصله هر 10 دقیقه ثبت می شد. عوارض بعد از عمل مثل درد گلو، سرفه، گرفتگی صدا و درد محل عمل و عوارض دیگر تا 24 ساعت بعد عمل بررسی و ثبت شد. بیمارانی که لوله گذاری مشکل داشتند و طول مدت بیهوشی آنها کمتر از نیم ساعت بود حذف شدند. نتایج با استفاده از آزمون های آماری تی، Parired،ANOVA و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد فشار داخل کاف در هر دو نوع لوله راش و سوپا در زیر گروه هوا، به تدریج در طی بیهوشی افزایش می یافت که این افزایش در دقیقه 70 بیهوشی بیشترین میزان را داشته است به ترتیب46 ± 197 میلی متر جیوه و 25 ± 86 میلی متر جیوه که افزایش قابل ملاحظه ای بوده است (P<0.05). در گروه های لیدوکائین یک درصد و مخلوط نایتروس و اکسیژن تغییرات قابل ملاحظه نبود. همچنین نتایج نشان داد که در تمامی مراحل فشار داخل کاف در هر دو نوع لوله از سطح استاندارد بالاتر بوده است. ضمن این که اختلاف فشار هم قابل ملاحظه بوده است (P<0.05).
    نتیجه گیری
    در بیهوشی با نایتروس اکساید به علت نفوذ آن به داخل کاف لوله های تراشه سوپا و راش، افزایش فشار ایجاد می شود. زمانی که کاف لوله تراشه به وسیله لیدوکائین یک درصد و یا مخلوط نایتروس اکساید و اکسیژن که برابر با غلظت گاز دمی باشد، پر شود. این فشار ثابت بوده و در طی بیهوشی کمتر از گروهی که کاف با هوا پر می شود تغییر می کند. لذا ضمن توصیه برای استفاده از این دو پژوهش، ماتیتورینگ مداوم فشار کاف لوله تراشه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فشار کاف لوله، لیدوکائین، نایتروس اکساید
  • محمدحسین تازیکی، ناصر بهنام پور، ساسان سیدین صفحات 40-44
    مقدمه و هدف
    عفونت فضای دور لوزه یکی از بیماری هایی است که می تواند به صورت سلولیت و یا آبسه ایجاد شود. درمان آنتی بیوتیکی، آسپیراسیون با سوزن، برش جراحی و درناژ و تونسیلکتومی از درمان های آن محسوب می شوند و در مواردی که عمل جراحی حذف لوزه صورت نگرفته باشد، ممکن است عود کند. لذا بر آن شدیم که طی یک مطالعه میزان عود آبسه دوره لوزه و ارتباط آن را با نوع درمان بررسی کنیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 52 بیمار مبتلا به عفونت دوره لوزه انجام شد. 45 مورد آبسه دور لوزه داشتند. بعد از استخراج مشخصات بیماری و اقدامات انجام شده با مراجعه به منازل آنها میزان موارد عود، بستری شدن مجدد در بیمارستان، فاصله عود احتمالی و همچنین عمل جراحی تونسیلکتومی انتخابی مورد پرسش قرار گرفت و مورد معاینه نیز قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 45 مورد آبسه دوره لوزه 8 مورد (17.7 درصد) عود داشتند که از این تعداد 6 مورد (13.3 درصد) یک بار و 2 مورد (4.4 درصد) دوبار عود داشتند. بیشترین میزان عود در بیمارانی که فقط تحت درمان طبی قرار گرفته بودند، مشاهده شد. بین روش درمان و بروز عود آبسه ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد (P<0.05). همچنین بیشترین میزان بروز عود در سنین 29-20 سال بود. فراوانی نسبی آبسه دور لوزه در زنان 28.9 درصد و در مردان 71.1 درصد بود. بیشترین میزان بروز آبسه در زمستان و بهار بود. میزان بروز عود آبسه در مردان 15.6 درصد و در زنان 23 درصد تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع قابل توجه عود در موارد آبسه دور لوزه انجام تونسیلکتومی به خصوص در سنین بالای بلوغ که احتمال عود زیادتر می شود، توصیه می گردد و در مواردی که تنها با درمان طبی، بیماری فروکش کرده است بایستی نسبت به انجام عمل تونسیلکتومی اهتمام بیشتری داشت.
    کلیدواژگان: عود، آبسه دوره لوزه، تونسیلکتومی
  • محمد افشار، صدیقه کیانفر صفحات 45-51
    مقدمه و هدف
    گزارش شده است آلکالوییدهای بتاکربولینی دانه های گیاه اسپند، اثر تحریکی بر آزادسازی سروتونین و کاتکول آمین ها در نقاط مختلف مغزی دارند. علاوه بر این، یکی از مهم ترین اثرات فارماکولوژیک مشخص شده بتاکربولین ها، اثر مهاری برگشت پذیر بر MAO-A می باشد. این نتایج پیشنهاد می کند، بتاکربولین ها بتوانند حداقل بعضی از نشانه های افسردگی را تخفیف دهند. این مطالعه به منظور تعیین فعالیت ضدافسردگی بتاکربولین های هارمان، نورهارمان و هارمین انجام گردید.
    مواد و روش ها
    همه آزمایش ها روی موش سفید آزمایشگاهی Swiss-Webster از جنس نر با محدوده وزنی 25 الی 30 گرم انجام گرفت. اثر ضدافسردگی بتاکربولین ها با استفاده از آزمون شنای اجباری ارزیابی شد. این آزمون به طور گسترده ای برای فعالیت ضدافسردگی داروها در مرحله پیش بالینی به کار گرفته می شود. در این آزمون، موش ها به داخل یک استوانه شیشه ای (ارتفاع 25 سانتی متر و قطر 12 سانتی متر) که تا ارتفاع 15 سانتی متری آن از آب 25±1 درجه سانتی گراد پر شده بود انداخته می شد. 30 دقیقه پس از تزریق بتاکربولین ها، موش ها به مدت 8 دقیقه در آزمون شنای اجباری مورد آزمایش قرار می گرفتند و زمان بی حرکتی آنها ثبت می گردید.
    یافته ها
    تزریق داخل صفاقی هارمان (5 الی 15 میلی گرم/ کیلوگرم)، نورهارمان (2.5 الی 10 میلی گرم/ کیلوگرم) و هارمین (5 الی 15 میلی گرم/ کیلوگرم) به طور معنی داری زمان بی حرکتی موش را در آزمون شنای اجباری کاهش داد. اثر مهاری هارمان، نورهارمان و هارمین توسط فلومازنیل (5 میلی گرم/ کیلوگرم) آنتاگونیزه شد ولی توسط رزرپین (5 میلی گرم/ کیلوگرم، داخل صفاقی، 18 ساعت قبل از آزمون) تحت تاثیر قرار نگرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج پیشنهاد می کند اثر ضدافسردگی هارمان، نورهارمان و هارمین ممکن است از طریق مکانیسم inverse agonist واسطه گری شود.
    کلیدواژگان: نقایص لوله عصبی، شیوع، ازدواج فامیلی، سابقه ناهنجاری، سابقه سقط، آنانسفالی، اسپینابیفیدا
  • صادق علی تازیکی، مهدی صادقی فر، ناصر بهنام پور صفحات 52-56
    مقدمه و هدف
    از جمله شایع ترین اختلالات روانپزشکی، بیماری های اضطرابی می باشد که در تمام سنین به ویژه سنین جوانی و میان سالی خود را نشان می دهد. بعضی از اقشار جامعه از جمله مراقبین پرواز برج های مراقبت فرودگاه به علل متعدد نسبت به این بیماری ها آسیب پذیر می باشند. هدف از انجام این مطالعه بررسی سطح اضطراب پرسنل برج مراقبت فرودگاه مهرآباد و تعیین رابطه بین متغیرهای مختلف مثل سن، سابقه کار، جنس و میزان تحصیلات، تاهل، مصرف سیگار، ورزش کردن، رضایت شغلی با سطح اضطراب می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد که به صورت مقطعی در بهار سال 1382 انجام شده است. جمعیت مورد مطالعه تمامی پرسنل (101 نفر) برج مراقبت پرواز فرودگاه مهرآباد تهران بودند که با استفاده از پرسشنامه استاندارد 33 سوالی اضطراب مورد مطالعه قرار گرفتند و رابطه اضطراب به عنوان یک متغیر وابسته به 8 متغیر مستقل ذکر شده، سنجیده شد.
    یافته ها
    در این جامعه آماری 22.8 درصد اضطراب ناچیز تا مرزی، 52.5 درصد اضطراب خفیف تا متوسط و 24.8 درصد اضطراب شدید تا بسیار شدید داشتند. ارتباط رضایت شغلی و سطح اضطراب از آماری معنی داری بوده است در صورتی که رابطه سابقه کار، سطح تحصیلات، سن، تاهل، سیگار، ورزش و سطح اضطراب از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    افزایش رضایت شغلی نقش مهمی در پیشگیری از اضطراب دارد و با توجه به این که عدم تمرکز ناشی از اضطراب در این شغل حساس، می تواند منشا حوادث ناگوار باشد، لذا پیشنهاد می شود که مسوولین مربوطه با انتخاب مناسب افراد و همچنین برقراری شرایط مناسب جهت ایجاد رضایت شغلی، گامی مهم در ارتقا سطح ایمنی پروازهای هوایی بردارند.
    کلیدواژگان: اضطراب، مراقبین پرواز، رضایت شغلی
  • نساء اصنافی، رضوانه پوررضا، سید محمد میری صفحات 57-60
    مقدمه و هدف
    تولد پیش از موعد موجب افزایش بروز عوارض نوزادی از جمله نشانگان زجر تنفسی جنین (RDS) می گردد که از علل اصلی مرگ این نوزادان می باشد. هدف این مطالعه بررسی پیامد حاملگی و نیز اثر دگزامتازون در پیشگیری از بروز این نشانگان، در سنین حاملگی 37-34 هفته است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت کارآزمایی بالینی یک سوکور روی 100 زن باردار 37-34 هفته با شکایت درد زایمان یا پارگی مامبران در فاصله سال های 80-1378 انجام شد. مادران به دو دسته تقریبا مساوی گروه مورد و شاهد تقسیم شده و گروه مورد دگزامتازون 5 میلی گرم هر 6 ساعت تا زمان زایمان (حداکثر 4 دوز) دریافت کردند. داده ها توسط نرم افزار SPSS و با آزمون های تی و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین وزنی نوزادان با تشخیص نشانگان زجر تنفسی??? ±? ???بود. 76 درصد مادران زایمان طبیعی داشتند. متوسط وزن نوزادان??? ±? ??? گرم و متوسط سن حاملگی 35.4 هفته بود. بین دریافت دگزامتازون و ابتلا به نشانگان زجر تنفسی، رابطه آماری معنی داری مشاهده نگردید و نوزادان هر دو گروه به طور مساوی دچار نشانگان زجر تنفسی گردیدند.
    نتیجه گیری
    فراوانی ابتلا به نشانگان زجر تنفسی در 37-34 هفته، حدود 4 درصد بود که تجویز یک یا چند دوز دگزامتازون تاثیری در کاهش آن نداشت.
    کلیدواژگان: زایمان زودرس، دگزامتازوم، نشانگان زجر تنفسی
  • انسیه شفیق، سپیده سیادتی صفحات 61-65
    مقدمه و هدف
    سل هنوز یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در دنیا است. میزان بروز آن در دو دهه اخیر در کشورهای پیشرفته افزایش یافته و در کشورهای در حال توسعه نیز همچنان میزان بروز و شیوع بالایی دارد. این افزایش شامل موارد سل خارج ریه نیز می شود. این مطالعه برای بررسی نوع بافت مبتلا به سل خارج ریه در 14 سال گذشته در بیمارستان شهید بهشتی بابل انجام شد.
    مواد و روش ها
    موارد تشخیص داده شده سل خارج ریه و پلور در بخش آسیب شناسی بیمارستان شهید بهشتی بابل طی 14 سال (82-69) مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به سن، جنس و بافت یا عضو مبتلا از بایگانی استخراج گردیده و در جدول مناسب طبقه بندی شد.
    یافته ها
    در طی 14 سال کلا 82 مورد سل خارج ریه و پلور تشخیص داده شد که 44 نفر مرد و 38 نفر زن بودند. کمترین سن ابتلا 8 ماه و بیشترین 79 سال بود. بیشترین موارد لنفادنیت سلی (45 مورد) بود. بقیه شامل: نسج نرم 14 و استخوان 4، روده 3 و اندومتر و پوست و بیضه و اپیدیدیم هر یک 2 مورد و تخمدان، پروستات، کلیه، سینوویوم، معده، پاروتید، لوزه و حنجره هر کدام یک مورد بودند. تشخیص با دیدن باسیل اسیدفاست در رنگ آمیزی زیل نلسون در برش بافتی و سپس پاسخ بالینی به درمان ضد سل صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    هر چند در این مطالعه بیشترین موارد سل خارج ریه و پلور در عقده لنفاوی بود، اما موارد ابتلای اعضای دیگر که درگیری آنها با سل نادر است، این ضرورت را ایجاب می کند که در تشخیص بالینی بیماران با علایم غیر معمول احتمال وجود این بیماری نیز در نظر گرفته شود و اقدامات تشخیصی مناسب و درمان به موقع انجام گیرد.
    کلیدواژگان: سل خارج ریه و پلور، باسیل اسید فاست، لنفادنیت سلی، رنگ آمیزی زیل نلسون
  • قهرمان محمودی عالمی، حمیده عظیمی، مهران ضرغامی صفحات 66-72
    مقدمه و هدف
    وجود اضطراب و کم جرات بودن منجر به اختلال در عملکرد تحصیلی، تخریب توانایی های هوشی و یادگیری، کاهش تفکر انتزاعی و رکود استعدادها شده و همچنین با ایجاد معضلات اقتصادی، آثار زیانباری برای فرد، خانواده و اجتماع به بار خواهد آورد. روش های درمانی متعددی نظیر درمان های دارویی و غیردارویی جهت رفع اضطراب و افزایش جرات ورزی پیشنهاد شده است که یکی از درمان های غیردارویی (رفتاردرمانی)، آموزش قاطعیت می باشد. لذا با توجه به نتایج متناقض پژوهش های انجام شده در زمینه آموزش قاطعیت، تحقیقی در این زمینه طراحی و به اجرا در آمد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کارآزمایی عرصه ای با گروه شاهد، ابتدا پرسشنامه های اضطراب آشکار و پنهان اسپیلبرگر و جرات ورزی گمبریل ریچی را بین کلیه دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری و مامائی نسیبه ساری با روش سرشماری توزیع کرده و تعداد 60 تن از دانشجویانی که شدت اضطراب آنها در حد متوسط تا شدید و از لحاظ جرات ورزی ضعیف بودند را پس از همسان شدن بر اساس جنس، میزان علاقمندی به رشته تحصیلی، وجود یا عدم وجود استرس در یک ماه اخیر و میزان اضطراب و جرات ورزی انتخاب، سپس به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد 30 نفره تقسیم شدند. جهت گروه مورد در طی 6 هفته از قرار هفته ای یک جلسه به مدت 1.5 ساعت آموزش قاطعیت اجرا و برای گروه شاهد هیچ گونه آموزشی در نظر گرفته نشد. در پایان میزان اضطراب و جرات ورزی دانشجویان پرستاری دو گروه مورد و شاهد با استفاده از آزمون های آماری تی زوج مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    آزمون آماری تی زوج بیانگر آن است که کاهش میزان اضطراب آشکار و پنهان دانشجویان پرستاری در گروه مورد قبل و بعد از آموزش قاطعیت معنی دار بوده است P<0.05) و 4.97 t= اضطراب آشکار، 7.68 t= اضطراب پنهان(. همچنین براساس آزمون آماری تی زوج افزایش میزان جرات ورزی در گروه مورد قبل و بعد از آموزش قاطعیت نسبت به گروه شاهد معنی دار بوده است P<0.05) و 9.93-(t=.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بالا بودن اضطراب و کاهش جرات ورزی بر عملکرد شغلی، تحصیلی و کارایی فردی تاثیر سو دارد و با عنایت به موثر بودن روش آموزش قاطعیت در کاهش اضطراب و افزایش جرات ورزی، پیشنهاد می شود که از آموزش قاطعیت به عنوان یک روش غیر دارویی جهت کاهش اضطراب و افزایش جرات ورزی دانشجویان پرستاری استفاده شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، آموزش قاطعیت، دانشجویان پرستاری
  • عطیه مخلوق، وحید مخبری، امید صادقی صفحات 73-77
    مقدمه و هدف
    بیماری های قلبی و عروقی، مهم ترین علت مرگ و میر در بیماران همودیالیزی محسوب می شود. امروزه گزارشاتی وجود دارد که نشان می دهد کاهش غلظت کارنیتین در بافت ها سبب تشدید نارسایی قلبی در بیمارانی که به طور مرتب همودیالیز می شوند، می گردد. این مطالعه به منظور تعیین اثر کارنیتین خوراکی بر عملکرد قلبی بیماران همودیالیزی بیمارستان های فاطمه الزهرا (س) و امام خمینی ساری و بیمارستان ولیعصر قائم شهر در سال 1382 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 20 بیمار که حداقل 3 ماه هفته ای سه نوبت تحت همودیالیز بوده اند و نارسایی قلبی داشته اند، انتخاب شده و پس از همسان سازی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. به گروه مورد قرص کارنیتین با دوز 1 گرم روزانه و به گروه شاهد پلاسبو تجویز شد. قبل از مطالعه و سپس 3 و 6 ماه پس از تجویز دارو، میزان کسر خروجی (E.F) و قطر پایان دیاستولی بطن چپ (LVEDD) بیماران با اکوکاردیوگرافی تعیین شد. نسبت قطر قلبی به قفسه سینه در گرافی سینه اندازه گیری شد و به طور هم زمان سطح هموگلوبین، کلسترول و تری گلیسرید پلاسما نیز تعیین گردید.
    یافته ها
    شش ماه پس از درمان با کارنیتین1gr/day، نسبت به گروه شاهد، هیچ گونه بهبود معنی داری در میزان کسر خروجی و قطر پایان دیاستولی بطن چپ و سطح لیپیدهای سرمی در بیماران مشاهده نگردید. در گروه مورد تنها میانگین درصد کسر خروجی بطن چپ به روش حجمی در ابتدای مطالعه و پس از 6 ماه تفاوت معنی داری داشته است. با این وجود، کارنیتین باعث بهبودی معنی داری بر آنمی در این بیماران گردید. (P<0.05).
    نتیجه گیری
    کارنیتین روی عملکرد قلبی و لیپیدها اثر معنی داری ندارد ولی در بهبود آنمی این بیماران موثر است.
    کلیدواژگان: کارنیتین، بیمار همودیالیزی، نارسایی قلبی، کسر خروجی بطن چپ، قطر پایان دیاستولی بطن چپ، آنمی، هیپرلیپیدمی
  • سپیده بخشنده نصرت، حمیدرضا بذرافشان، محمدرضا ربیعی، نرجس سادات عقیلی صفحات 78-82
    مقدمه و هدف
    کمبود ید با طیف وسیعی از اختلالات دوران بارداری از جمله گواتر، سقط، هیپوتیروئیدی همراه است و غربالگری برای هیپوتیروئیدی در سنین باروری قبل یا بلافاصله پس از بارداری می بایست انجام شود. با گذشت یک دهه از مصرف همگانی نمک یددار در کشور ما، بررسی حاضر به منظور ارزیابی ید و پایش برنامه کشوری با تعیین میزان ید ادرار در زنان باردار و ارزیابی میزان TSH خون انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از آذر تا اسفند ماه 1382 روی 97 زن باردار سالم مراجعه کننده به مرکز آموزشی- درمانی دزیانی گرگان انجام شده است. از هر زن باردار 2 سی سی ادرار به منظور تعیین ید ادرار و 2 سی سی خون برای تعیین TSH سرم گرفته شد. ید ادرار به روش هضم اسید و TSH سرم به روش الیزا (ELISA) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    از میان 97 زن باردار مورد مطالعه 86 نفر (89 درصد) دارای ید ادراری طبیعی و 11 نفر (11 درصد) مبتلا به کمبود ید بودند که 9 نفر (82 درصد) از آنها مبتلا به کمبود ید خفیف و 2 نفر (18 درصد) با ید ادراریmg/dl 5-2 مبتلا به کمبود متوسط ید بودند. هیچ یک از زنان باردار ید ادرار کمتر ازm g/dl 2 نداشتند و مبتلا به کمبود ید شدید نبودند. در این مطالعه 90 نفر (92.8 درصد) در محدوده TSH طبیعیm iu/dl 4-0.3 و 7 نفر (7.2 درصد) در محدوده بیش از آن قرار داشتند. هیچ یک از افراد TSH کمتر ازm iu/dl 0.3 نداشتند. بین سطح ید ادراری با سن، وزن، قد، تعداد دفعات بارداری، درجه گواتر، درآمد ماهانه خانواده و سن حاملگی ارتباط معنی داری یافت نشد. میانگین ید ادرار در این مطالعهm g/dl 25.8 برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    براساس مقدار ید ادرار، گرگان منطقه عاری از کمبود ید می باشد و میانگین آن بسیار بالاست. بنابراین ارزیابی میزان مصرف ید برای جلوگیری از مصرف زیاد آن در منطقه ضروری به نظر می رسد. از طرفی به دلیل عوارض کمبود ید و مشاهده مواردی از آن به خصوص در تریمستر اول در این مطالعه، بهتر است زنان سنین باروری قبل از بارداری یا بلافاصله پس از باردار شدن از نظر میزان ید ادرار مورد بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ید ادرار، TSH، زنان باردار، گرگان
  • عزت الله رضایی، محمد قائمی، محمد معتمدالشریعتی، طاهره راشد صفحات 83-86
    مقدمه و هدف
    در بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد عمل جراحی آپاندکتومی به صورت شایع انجام می شود. تعداد بیمارانی که دارای آپاندیس طبیعی می باشند نسبتا بالا (30-15 درصد) بوده و نیاز به بررسی های دقیق تری جهت کاهش این مشکل می باشد. تعدادی از مطالعات بالا بودن میزان CRP سرم در بیماران مبتلا به آپاندیسیت حاد را نشان داده اند. این مطالعه به منظور تعیین ارزش اندازه گیری CRP سرم و شمارش گلبول سفید در تشخیص بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد در بیمارستان امام رضا (عج) مشهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    از 100 بیمار بستری شده (بیماران مورد مطالعه) در بخش جراحی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد قبل از ورود به اتاق عمل نمونه خون جهت شمارش گلبول سفید و اندازه گیری CRP گرفته شده و سپس تمام نمونه های آپاندیس جهت بررسی آسیب شناسی فرستاده شده و آنها را در دو گروه مثبت و منفی از نظر آپاندیسیت حاد طبقه بندی نمودیم. سپس ارتباط بین یافته های آسیب شناسی آپاندیس، CRP و WBC را بررسی نمودیم.
    یافته ها
    در 82 بیماری که از نظر آسیب شناسی آپاندیسیت حاد داشتند به صورت قابل ملاحظه ای شمارش گلبول سفید و میزان CRP بالا بوده است (P<0.05). در 16 بیمار از 18 بیماری که آپاندیست حاد نداشتند در حد طبیعی بود. حساسیت و اختصاصیت این آزمون به ترتیب 92.6 درصد و 88.8 درصد بود.
    نتیجه گیری
    سرم CRP در حد طبیعی در مواردی که مشکوک به آپاندیسیت حاد هستیم، تقریبا در ارتباط نزدیک با آپاندیس طبیعی می باشد و لذا به تعویق انداختن عمل جراحی جهت بررسی بیشتر این دسته از بیماران سبب کاهش تعداد آپاندکتومی های غیر ضروری می شود.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، WBC، CRP
  • مهدی شریف، هاجر ضیایی، محمد آزادبخت، شیرزاد غلامی، علیرضا خلیلیان صفحات 87-91
    مقدمه و هدف
    احتمال مرگ ناشی از یک بیماری در کودکان مبتلا به سو تغذیه خفیف دو برابر بیشتر از کودکان طبیعی است و ژیاردیا یکی از شایع ترین انگل های رودهای انسان به خصوص اطفال است که در ایجاد سو تغذیه نقش دارد. زیرا تراکم ژیاردیا در روده ایجاد سو جذب مواد غذایی کرده و به سلول های مخاط دئودنوم و ژژونوم آسیب وارد می نماید و سبب اختلال در جذب مواد مختلف به خصوص آهن و روی می شود. هدف از این تحقیق بررسی غلظت سرمی آهن و روی افراد مبتلا به ژیاردیازیس در کودکان زیر 12 سال مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مازندران است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مورد- شاهدی، با انجام روش های مستقیم و فرمالین اتر، مدفوع 100 کودک زیر 12 سال مبتلا به ژیاردیا که به هیچ بیماری و عفونت دیگری مبتلا نبودند (مورد) و 100 کودک که از نظر کلینیکی و آزمایشگاهی سالم بوده اند (شاهد)، انتخاب شدند. کلیه کودکان مورد شاهد از نظر سن، جنس، قد و وزن و محل سکونت همسان سازی شدند. از هر فرد 5 سی سی خون در لوله خشک گرفته شد و سپس بلافاصله بعد از سانتریفوژ سرم آن جدا و سپس فریز شد و پرسشنامه های مربوط به وضعیت جسمانی و علایم بالینی هر کودک نیز تکمیل گردید. غلظت روی و آهن سرم به روش جذب اتمی توسط دستگاه جذب اتمی مدل (5AS) در شیلات مازندران اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی آهن در گروه موردmg/dl 25 67± و در گروه شاهد میانگین غلظت سرمی آهنmg/dl 23 ± 77، میانگین سطح سرمی روی در گروه مورد mg/dl 20 ± 64 و در گروه شاهد میانگین غلظت سرمی رویmg/dl 23 96± می باشد. طبق آزمون تی مقدار Z محاسبه شد. در اندازه گیری آهن 3.6 و در اندازه گیری روی 10.86 بود. این مقادیر مشخص می کند که از نظر آماری اختلاف معنی داری در سطح 1 درصد ببین گروه مورد و شاهد در مقدار این دو عنصر وجود دارد و این اختلاف در میزان آهن بسیار چشمگیر است.
    نتیجه گیری
    میزان روی و آهن سرم کودکان زیر 12 سال مبتلا به ژیاردیا کمتر از کودکان سالم از نظر ژیاردیا در این تحقیق می باشد. لذا به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود روی و آهن در ژیاردیازیس، تشخیص و درمان به موقع که از اهمیت قابل توجهی برخوردار است، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: ژیاردیا، آهن، روی، کودکان
  • فروغ سادات مرتضوی، محمدحسن رخشانی صفحات 92-96
    مقدمه و هدف
    زایمان فرایندی توام با درد است و یکی از وظایف ماما کاستن از شدت درد بیمار می باشد. در این راستا کاهش طول مراحل زایمانی همواره مورد توجه قرار گرفته است و برای دستیابی به این هدف داروهایی جهت کاهش طول مراحل زایمان مورد استفاده قرار می گیرد که بعضا اثرات آنها هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف این پژوهش بررسی اثرات سه داروی رایج در بخش زایمان یعنی هیوسین، آتروپین و پرومتازین بر طول مراحل زایمان و سرعت پیشرفت زایمان می باشد.
    مواد و روش ها
    براساس یک مطالعه نیمه تجربی، طول مدت زایمان و سرعت پیشرفت زایمان و مدت مراحل زایمان در 120 زن چندزا با سابقه زایمان طبیعی که یکی از سه داروی مذکور را دریافت کرده بودند و همچنین 40 زنی که هیچ دارویی دریافت نکرده بودند، مورد مقایسه قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری کای اسکوئر، آنالیز واریانس و آزمون کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین سرعت کوتاه شدگی گردن رحم و میانگین سرعت نزول سر در لگن در چهار گروه مورد بررسی تفاوت معنی داری ندارد. ولی میانگین سرعت اتساع گردن رحم در چهار گروه مورد بررسی تفاوت معنی داری نشان می دهد (P<0.05). میانگین سرعت اتساع گردن رحم در زنانی که دارو دریافت نموده بودند، کمتر از میانگین سرعت اتساع گردن رحم در گروهی بود که هیچ دارویی دریافت نکرده بودند. میانگین مدت مرحله اول زایمان نیز در چهار گروه مورد بررسی تفاوت معنی داری نشان داد (P<0.05). در این مورد نیز میانگین مدت مرحله اول زایمان در زنان دریافت کننده دارو طولانی تر از گروهی بود که هیچ دارویی دریافت نکرده بودند. میانگین مدت مرحله دوم زایمان و مدت مرحله سوم زایمان در چهار گروه اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشت.
    نتیجه گیری
    تجویز این داروها موجب کاهش سرعت پیشرفت زایمان و افزایش طول مرحله اول زایمان می گردد. لذا کاربرد آنها موجب به تاخیر انداختن زایمان، به هدر دادن دارو و تحمیل عوارض جانبی این داروها به بیمار می باشد.
    کلیدواژگان: آتروپین، هیوسین، پرومتازین، زایمان
  • الهام مبشری، رامین آذرهوش، حمیرا خدام، محمدرضا ربیعی، مختار تازیک صفحات 97-102
    مقدمه و هدف
    پره اکلامپسی یکی از شایع ترین عوارض دوران حاملگی است که در 5 تا 7 درصد حاملگی ها دیده می شود. این عوارض ممکن است با مشکلات شدید مادری- جنینی و حتی مرگ همراه باشد. به همین دلیل یافتن شیوه ای که تشخیص سریع تر این عوارض را امکان پذیر نماید، می تواند اهمیت ویژه ای در پیشگیری و یا به حداقل رساندن اثرات سو آن بر مادر و جنین داشته باشد. این مطالعه به منظور تعیین رابطه دفع پروتئین 24 ساعته ادراری نسبت به پروتئین به کراتی نین در ادرار زنان پره اکلامپتیک در مرکز آموزشی- درمانی دزیانی گرگان انجام شد.
    مواد و روش ها
    از 60 زن مشکوک به پره اکلامپسی بستری در مرکز آموزشی- درمانی دزیانی گرگان جمع آوری ادرار 24 ساعته برای تعیین میزان پروتئین دفع شده و یک نمونه تصادفی ادرار برای تعیین نسبت پروتئین به کراتی نین دفع شده تهیه و به آزمایشگاه ارسال شد. نتایج آزمایشات همراه با یافته های دموگرافیک در پرسشنامه ای ثبت گردید. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری SPSS-11.5 و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و همچنین از مدل رگرسیون خطی استفاده شد.
    یافته ها
    بین نسبت پروتئین به کراتی نین نمونه تصادفی ادرار و میزان پروتئین دفع شده در ادرار 24 ساعته همبستگی مستقیم معنی داری وجود دارد (p<0.05، r=0.75) به علاوه بیشترین حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی نسبت پروتئین به کراتی نین به عنوان روش جایگزینی سنجش پروتئین ادرار 24 ساعته زمانی است که این نسبت بزرگتر یا مساوی 0.5 باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش و اهمیت زمان تشخیص پره اکلامپسی در پیشگیری از عوارض جدی این عارضه توصیه می شود در شرایط اورژانس از آزمون نسبت پروتئین به کراتی نین به عنوان جایگزین تست سنجش پروتئین ادرار 24 ساعته استفاده شود.
    کلیدواژگان: پروتئین ادرار 24 ساعته، نسبت پروتئین به کراتی نین، پره اکلامپسی
  • مجید شربتداران، شهریار شفایی، غلامرضا جغتایی صفحات 103-106
    بیماری kikuchi-Fujimoto یک لنف آدنیت نکروزانت خوش خیم با سیر خودمحدود شونده می باشد که در خانم های جوان با علائم تب و لنف آدنوپاتی گردنی و افزایش سدیمانتاسیون و ایجاد لکوپنی در خون محیطی تظاهر می کند. در این گزارش دو بیمار زن معرفی می گردند. بیمار اول خانمی 31 ساله با علائم بالینی تب، بزرگی یک طرفه گره های لنفاوی گردن و کاهش وزن از 20 روز قبل بوده است. از نظر پاراکلینیک mm/hr 50=ESR، gr/dr 10=Hb و شمارش گویچه های سفید برابر /m l 5300 بود. برای بیمار آسپیراسیون، بیوپسی مغز استخوان و بیوپسی گره لنفی انجام که تشخیص هیستوپاتولوژی لنف آدنیت نکروزانت (kikuchi) گزارش شد. بیمار دوم خانمی 35 ساله با توده دردناک گردن (پشت عضله استرنوکلوئید ماستوئید) از 1.5 ماه قبل همراه با تب و لرز بود. از نظر پاراکلینیکmm/hr 2=ESR،ml /5500=WBC و CRP++ بود. نتیجه بیوپسی از توده گردنی ساختمان عقده لنفی با تشخیص هیستوپاتولوژی لنف آدنیت نکروزانت)بیماری(kikuchi بود. بنابراین بیماری kikuchi را باید به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی مهم در بیماران جوان به خصوص خانم ها که با لنف آدنوپاتی گردن و تب (F.u.o) مراجعه می نمایند، در نظر داشت.
    کلیدواژگان: Kikuchi، Fujimoto، لنف آدنیت نکروزانت، لنف آدنوپاتی
  • محمدرضا محمدی، بهناز خدابخشی، محمد مهدی مطهری، حمید عبادی صفحات 107-110
    بیمار دختر 13 ساله ای است که دو هفته بعد از تزریق واکسن سرخک – سرخجه دچار کاهش شدید بینایی دو طرفه شد و به منظور بررسی در مرکز آموزشی – درمانی پنجم آذر گرگان بستری گردید. سابقه بیماری قبلی وجود نداشت و در خانواده نیز سابقه بیماری خاصی گزارش نشده بود. واکسیناسیون وی طبق برنامه کشوری واکسیناسیون انجام شده بود. معاینه اولیه کاهش شدید دید چشم راست در حد درک نور و در چشم چپ به میزان فقط تشخیص حرکات دست وجود داشت. معاینه ته چشم التهاب دو طرفه سر عصب اپتیک را نشان می داد. ویزینگ دوطرفه ریوی نیز در سمع ریه به گوش می رسید. سی تی اسکن مغز و MRI طبیعی بود. عکس سینه و اسمیر و کشت خلط هم نکته پاتولوژیکی نداشت. با پالس ترابی با متیل پردنیزولون بینایی چشم راست به حد 2 متر شمارش انگشتان و دید چشم چپ به 6.10 رسید و با پیگیری سه ماهه بعد از درمان هم دید هر دو چشم در همین حد باقی مانده بود. علت گزارش این بیمار نادر بودن عوارض عصبی به ویژه نوریت اپتیک دوطرفه به دنبال تزریق واکسن سرخجه و سرخک می باشد.
    کلیدواژگان: ورم عصب بینایی، واکسیناسیون سرخک و سرخجه
|
  • D.Farzin *, N.Mansouri Pages 1-9
    Background and Objective
    It has been reported that, the? -Carboline alkaloids of peganum harmala seeds have a stimulatory action on Serotonin and Catecholamines release in different brain regions. In addition, one of the most important pharmacological effects demonstrated for? -Carboline is a revesible inhibitory action on MAO-A. These findings suggests that? -Carboline, should alleviate at least some of the signs of depression. The purpose of present study is to determine the anti-depressant activity of? -Carboline Harmane, Norharmane and Harmine.
    Materials and Methods
    All experiments were carried out on male Swiss-Webster mice (25-30 g). The anti-depressant activities of the? -Carboline were assessed using the forced swim test. This test is the most widely used tool for anti-depressant activity preclinically. In this test, mice were placed into a cylindrical glass (25 cm height, 12 cm in diameter) containing a column of 15 cm of water at 25±1°C. After 30 min of the? -Carboline injections, the mice were subjected to forced swimming test for 8 min and their immobility time was recorded.
    Results
    Interperitoneal (IP) injections of Harmane (5-15 mg/kg), Norharmane (2.5-10 mg/kg) and Harmine (5-15 mg/kg) significantly decreased the immobility time in the mouse forced swim test. The inhibitory effects of Harmane, Norharmane and Harmine were antagonized by Flumazenil (5 mg/kg, IP) but not by Reserpine (5 mg/kg, IP, 18 h before test).
    Conclusion
    The results suggest that the anti-depressant activities of Harmane, Norharmane and Harmine may be mediated through an inverse agonistic mechanism.
  • G.Torabizadeh, A.Karimpour, M.Sadughi, Ss.Darabi Pages 10-14
    Background and Objective

    Aluminum (Al), the 3rd common element in the earth’s crust has a significant toxin potential for humans. Although the knowledge of Al toxicity has markedly improved in recent years, there is relatively little information regarding the embryotoxic and teratogenic potential of Al. the purpose of this study was to assess the effect of short-term exposure of pregnant mice to Aluminum Chloride on the external organ formation of their fetuses.

    Materials and Methods

    Mature NMRI mice (24-33 g) were used in this study. Day 0 of pregnancy defined as the day in which the vaginal plug was found. Plug-positive mice were randomly divided into size groups. The first, second and 3rd groups of animals were given IP injection of single dose of AlCl3 at 150 mg/kg/day on days 10, 11 and 12 of gestation respectively. Mice in the 3 other groups (Controls) received single injection of 0.3 ml saline on days 10, 11 and 12 respectively. Mice were killed on day 15 of gestation. Live fetuses were weighed and examined for external abnormalities.

    Results

    The fetal body weight was significantly reduced in all Al-treated groups (P<0.05). The proportions of external malformations in 10th, 11th and 12th days treated were 47.0%, 37.0% and 33.1% groups respectively with significantly increase comparing to controls (P<0.05).

    Conclusion

    It is concluded that a single dose of the Al administered to pregnant mice can cause external malformations in their fetuses.

  • M.Mahmoodi , A.Azarang , S.Rajabalian , A.Zohoor Pages 15-21
    Background and Objective
    Few studies concerning the effects of Opioid drugs on the function of immune system have been conducted and conflicting results have been reported. This study evaluates the in-vitro immune responses of drug abusers and investigates the pattern of production of IFN-? and IL-10, which represents the subsets of CD4+T-helper cells.
    Materials and Methods
    Blood samples were taken from healthy drug addicted volunteers. Blood samples were also taken from healthy individuals with no history of drug abuse as control. Cell culture was performed in whole blood culture assay. Diluted blood samples were stimulated with phytohemagglutinin (PHA) and lipopolysaccharide (LPS) and the supernatants were collected to measure the Cytokine production.
    Results
    The results demonstrated that a significant decrease in IFN-? production and increase in IL-10 production in Heroin addicts, whereas the production of these Cytokines in Opium addicts was not significant different from those in control group.
    Conclusion
    The results indicated a significant decrease in mitogenic responsiveness of T-cells in Heroin addicts relative to control group, whereas mitogenic responsiveness of T-cells in Opium addicts was not significantly different from control group.
  • Sm.Ghoraishian , Mr.Sharifi Pages 22-25
    Background and Objective
    Addiction threatens the foundation of society and families. Addiction also causes a lot of material and spiritual losses. The addicted people are susceptible to infections with low resistance against disease. The aim of this project is to investigate the immunoglobin serum level in the Opium addicted and compare it with people whom addict to anything including cigarette.]
    Materials and Methods
    In this study 5 cc of blood was taken from each of 150 addicts and 150 healthy people of the same age and sex. Third blood serums were then separated and their immunoglobulin M, immunoglobulin G and immunoglobulin A were determined by SRID method.
    Results
    Mean±SD of IgM in healthy and addicted subjects were 123±32.85 mg/dl and 109.5±47.28 mg/dl, respectively (P<0.05). Mean±SD of IgG in healthy and addicted subjects were 1008±354.38 mg/dl and 1307.2±291.07 mg/dl, respectively (P<0.05).
    Conclusion
    We conclude that the average amounts of IgG, IgM are lower significantly in addict’s compare to healthy results from the other studies in other countries has a good correlation with the finding from present research. Keywords:
  • E.Ghaemei , Ma.Vakili , B.Khodabakhshi , S.Bakhshandehnosrat , S.Aghapour , M.Naeimei-Tabiei , A.Tabrraei , Sa.Hosenei Pages 26-31
    Background and Objective
    Approximately one-third of the world’s population is infected with Mycobacterium Tuberculosis (TB), which is a indicator of high distribution of these bacteria in our environment. The only vaccine currently available against TB is the attenuated Mycobacterium Bovis strain bacillus Calmette-Guerin (BCG), which used regularly for many years to prevent the Tuberculosis in Iran and many part of the world. The efficiency of this vaccine varies in different populations, and is a matter for discussion. On this basis, the present study has been set up to determine the level of Tuberculin reaction in 4.5 months and in 7 years old children that receive BCG vaccine at birth time, in Golestan province.
    Materials and Methods
    2700, 4.5 month infant and 2400, 7 years old children in Golestan province were chosen by cluster sampling after the proper permission from the parents, public health centers and educational authorities were taken. The presence of the BCG scar were assessed, and 0.1 ml of 5 tu Tuberculin were injected subcutaneously. The induration was measured 48-72 h after Tuberculin injection. The results were determined as present and compare with T-test.
    Results
    In these study 2559 infants and 2193 child were taken part in the final evaluation. The BCG scar were present in 97.9% of infants and 87.8% of 7 years children, this difference was meaningful. The average induration in 4.5 months babies were 2.29 mm, and in 7 years child was 0.66 mm, this difference was significant (P<0.05). More than 44.7% of babies and 82% of 7 years children didn’t show any reaction after PPD test, this difference was also significant (P<0.05).
    Conclusion
    The level of positive Tuberculin reaction in infants of this province in spite of vaccination was very low, and this level was reduced after 7 years time, this indicate that BCG vaccination at birth did not have any major role in positive Tuberculin reaction. Our results also indicate that the presence of scar can be a good indicator for previous vaccination. In regard to the negative Tuberculin reaction in majority of babies, it is suggested to evaluate the efficacy of BCG vaccine in preventing the TB disease itself, by other method such as studying the TB incidence among children in long term or by determination of cytokines level after Tuberculin injection.
  • E.Nasiri , R.Mohamadpoor , Y.Mortazavi , M.Khorrami Pages 32-39
    Background and Objective
    The cuff of the endotracheal tube is securing for mechanical ventilation during anesthesia. Diffusion of N2O in the cuff results in an increase in cuff pressure. The different method was used for the control of cuff pressure, but may have difficulty and side effect. This study was to determine whether inflating the ETT cuff with air, Lidocaine 1% or N2O with O2, prevent the increase in cuff pressure during N2O anesthesia.
    Materials and Methods
    In this randomized control trial study after obtating ethics committee 224 patients went understudy, these patients divided in 2 blocks (Sufe, Roach) and the one of the each block were randomized into 3 groups. Group, air Lidocaine 1% N2O with O2 difficult intubation and the film anesthesia with less than 30-min were excluded. All patients were similarly anesthetized and performed tracheal intubation. The pilot balloon of the endotracheal tube cuff was connected to a Japanes pressure manometer. The first pressure was measured immediately and further reading at 10-minute intervals for 70 minutes. The results were readings analyzed using T-test, paired T-test, ANOVA and the Chi-square test. A P-value of <0.05 was considered significant.
    Results
    Cuff pressure increased gradually during anesthesia in-group air but remained stable in group’s Lidocaine and N2O with O2. The cuff pressure had significant differences between the Supa and Roach groups in all of the times during anesthesia (P<0.05).
    Conclusion
    Inflating the ETT cuff with Lidocaine 1% or N2O/Oxygen mixtures are methods of keeping intracuff pressure stable during N2O anesthesia due to N2O diffusion the cuff tube causes increase the cuff pressure. We suggest that continuous monitoring of the UCP during anesthesia to be carried out.
  • Mh.Taziki , N.Behnampour , S.Seadin Pages 40-44
    Background and Objective
    Peritonsillar space infection can be occurred either as cellulitis or abscess formation. Antibiotic therapy, needle aspiration insicion, drainage and finally tonsillectomy are among the types of treatment, which may be carried out in this disease. When tonsillectomy was not done, the recurrence of peritonsillar abscess may be observed. The present study was set up to find out the recurrence rate of peritonsillar abscess with the type of treatment the patient is received.
    Materials and Methods
    This study was done on 52 patients with peritonsillar space infection, 45 cases of these patients were presented with peritonsillar space abscess. The primary procedure such as recording personal demographic and previous medical treatment on this patient was done. These patients were home visited by doing that, the rate of recurrence, re-hospitalization, the possible duration of recurrence and elective tonsillectomy were evaluated, these patients were also clinically examined. The gathered informations were analyzed by statistical software (SPSS).
    Results
    From 45 peritonsillar space abscess, 8 cases (17.7%) were recognized as recurrence, from these numbers of patients 6 cases (13.3%) and 2 cases (4.4%) had once and twice recurrence respectively. The highest recurrence was seen among the patients with drug treatment. There was a meaningful correlation between the method of treatment and the rate of recurrence incidence (P<0.05). The highest rate of recurrence was among 20-29 years of age. The prevalence of peritonsillar space abscess in women and men were 28.9% and 71.1% respectively. Winter and spring were the seasons with highest incidence. The rate recurrence of this abnormality among men and women were 15.6% and 23% respectively.
    Conclusion
    It is recommended the patient with peritonsillar space abscess to have tonsillectomy especially later in adulthood, because of high incidence of recurrence. In cases where that abnormality is controlled by drug treatment alone, the tonsillectomy should be taken into consideration.
  • M.Afshar , S.Kiyanfar Pages 45-51
    Background and Objective
    Neural tube defects (NTDs) are a heterogenous group of malformation which is resulting from failure of normal neural tube closure between the 3rd and 4th week of embryonic development. The most common form of this malformation is anencephaly, spinabifida and ancephalocele. Prevalence of this malformation differs from geographic situation and race distribution.
    Materials and Methods
    The aim of this study was to determine the prevalence and risk factors of NTDs in Birjand Hospital between 1996 to 2000. After diagnose of malformation among the 16785 infants born in the 2 hospitals in Birjand, reliable questionnaire was completed for the mothers who had malformed infants. The data was analyzed by SPSS software.
    Results
    Prevalence of NTDs was 2.97 per 1000 birth, more higher than other countries anencephaly and spina bifida is common form of NTDs in this area. Consanguinity, previous abortion, malformed childbirth, malformed child in the family, diseases during pregnancy and winter delivery were some of the risk factors. Most of the mother (96%) didn’t take the Folic Acid during their pregnancy.
    Conclusion
    The findings from this study indicate that the rate of NTD in Birjand is relatively higher comparing to other studies in different countries. Further investigations are recommended to find out the etiology of NTD in this area.
  • Sa.Taziki , M.Sadeghifar , N.Behnampour Pages 52-56
    Background and Objective
    The most common disorders in psychiatry are anxiety disorder. The onset is from adolescence through early adulthood. Some people due to various reasons are susceptible to these disorders, such as airport tower’s controller. This study was done in order to determine anxiety level and its relationship with some variables such as age, length of employment, gender, education, marital status, cigarette consumption, physical training and employment satisfaction.
    Materials and Methods
    This was a cross-sectional descriptive analytical study, which was performed on all of the controller personals (101 samples) during spring 2003, at Tehran Mehrabad Airport, control towers controllers. They were studied by using an anxiety questionnaire. The relationship between anxiety level was determined by 8 independent variables.
    Results
    The findings from this study indicated the following
    Results
    Undetectable minor anxiety (22.8%), mild intermediate anxiety (52.5%) and high-very high anxiety (24.8%).
    Conclusion
    According to the results from this study. The employment satisfaction could play an important role, in preventing the anxiety. In this sensitive job, the personal attention and concentration is of upmost importance, any factor that disrupts, this concentration should be prevented, otherwise unwanted accidents may happen. Therefore it is suggested that the responsible authorities select, the appropriate persons and provide them with a good and satisfactory job conditions to pave the way for the up grading the level of immunity in air flight.
  • N.Asnafei , R.Pourreza , Sm.Miri Pages 57-60
    Background and Objective
    Respiratory distress syndrome (RDS) is one of the important causes of newborn mortality. The aim of this study is to determine the pregnancy outcome and Corticosteroid effects for prevention prophylaxis in pregnant women with premature labor between 34-37 weeks gestational age.
    Materials and Methods
    This semi experimental single blind clinical trial study was performed on hundred 34-37 weeks pregnant women who were referred with labor pain or rupture of membrane. These women divided in 2 almost similar case and control groups. The control group received 5 mg Dexamethasone 6 hours to delivery time (Maximum 4 doses). Data was entered to SPSS and analyzed by Chi-square and T-test.
    Results
    There wasn’t any significant difference between administration of Dexamethasone and incidence of RDS in 34-37 weeks newborn (P=0.6). The frequency of RDS was similar in 2 groups (In all women: 4%) the mean weight of newborns with RDS diagnosis was 2675±263. 76% of women had vaginal delivery. The mean weight of newborn was 2672 gr and mean gestational age was 35.4 weeks.
    Conclusion
    The frequency of RDS in newborn with 34-37 weeks gestational age was 4% and administration of one or more Dexamethasone had no effect on reduction it.
  • E.Shafigh , S.Siadati Pages 61-65
    Background and Objective
    Tuberculosis (TB) is still one of the most common causes of death in the world. The incidence of TB, included extra pulmonary variant has been increasing in developed countries for 2 past decades and also has a high incidence and prevalence in underdeveloped countries. To determine the type of involved organ by extra pleuro-pulmonary TB in Shahid Beheshti Hospital in Babol, the present study was carried out.
    Materials and Methods
    Pathological reports of extra pleuro-pulmonary TB in Babol Shahid Beheshti Hospital during performed 1990-2003 have been studied. Sex, age and involved organs were determined, and subsequently the appropriate table was set up.
    Results
    During 14 years, we diagnosed 82 cases of extra pleuro-pulmonary TB, 44 were men and 38 women, with age ranges of 8 months-79 years. TB lymphadenitis was the most common form (45 cases), followed by soft tissue 14 cases, bone 4, intestine 3, and 2 cases for endometrium, skin, testis and epididymis, and one case for ovary, tonsil, larynx, prostate, parotid gland, synovium, stomach, and kidney. The diagnosis was confirmed by presence of acid-fast bacillus in tissue section by Ziehl Neelsen staining and good response to anti-TB treatment.
    Conclusion
    Although the TB lymphadenitis was the most common type, but in regions with high rate of TB, considering extra pleuro-pulmonary TB in unusual clinical setting is important and using appropriate diagnostic procedures and treatment if it is necessary.
  • Q.Mahmoudi , H.Azeemi , M.Zarghami Pages 66-72
    Background and Objective
    Anxiety and assertiveness lead to disorder achievement, destroying intelligence and learning abilities, decreasing thinking attention and declining talents. It causes damage to individuals, family and community. Several therapeutic procedures suggested such as drug therapy for solving anxiety and increasing assertiveness, one of none drug therapy (Behavioral therapy) is assertive training. In respect of contradiction of any results in the field of assertive training, we decided to design and carry out the present study.
    Materials and Methods
    In study of field trial, first, we distributed overt and latent Spilberger’s anxiety questionnaire and Gambrilrichy’s assertive questionnaire among all nursing student’s of nursing and midwifery department of Nassibeh in Sari by sensus, and a number of 60 students with anxiety ranging were from moderate to sever with low assertiveness were selected, after matching than on the bases of sex, degree of interesting, course of study the degree, anxiety and assertiveness, they are divided in case and control group equally. For case group, assertive training performed during 6 weeks, once in a week for half an hour and no training is considered for control group. Degree of anxiety and assertiveness of nursing students in control and case group assessed and compaired by the use of couple T-test.
    Results
    Couple T-test’s presented that decrease of overt and latent anxiety of nursing students in case group pre and post assertiveness training was significant (Latent anxiety, T=7.68, overt anxiety, T=4.97, P<0.05) on the bases couple T-test, increase of assertiveness degree in control group in pre and post assertive training was significant compairing to control group (T=-9.93, P<0.05).
    Conclusion
    Regarding that increasing anxiety and decreasing assertiveness has undesirable effect on job performance, individual achievement and ability and with respecting to usefulness of assertive training procedure in decreasing anxiety and increasing assertiveness, it is suggested that assertive training is used as an on therapeutic procedure for decreasing anxiety and increasing assertiveness for nursing students.
  • A.Makhlogh , V.Mokhberei , O.Sadighei Pages 73-77
    Background and Objective
    Cardiovascular disease is among important factors of mortality in hemodialysis patients. There are some reports that indicate the Carnitine concentration reduction in the tissues accelerate cardiovascular abnormalities in those patients whom regularly are hemodialysed. This research has been set up to study the effect of oral Carnitine on the heart function of hemodialysis patients from Sari and Vali-Asr Hospital in Ghaem-Shahr Fatemeh Alzahra, Imam Khomeini in during 2003.
    Materials and Methods
    In this study 20 patients with at least 3 month duration and 3 times interval hemodialysis in each month were chosen. The sample hemogenously devided in case and control group. One Carnitine tablet with 1 gr dose was given to the case group daily. The placebo was prescribed to the control group EF and LVEDD of patients were determined by echocardiography. The ratio diameter of heart to the chest was determined by chest radiography. The plasma level of hemoglobin, Cholesterol and Triglyceride were determined simultaneously.
    Results
    There was not any meaningful recovery in EF and LVEDD and serum Lipids, between the case and control group 6 months after treatment with 1 gr/day Carnitine. There was only a meaningful difference in EF after 6 months duration of this study. In spite of this, there was a meaningful recovery with these patients anemia (P?0.05).
    Conclusion
    Carnitine does not have a meaningful effect of heart function and serum Lipid level, but it has an efficacy on anemia recovery of such patients.
  • S.Bakhshandeh-Nosrat , Hr.Bazrafshan , Mr.Rabie(M.Sc), N.Aghili Pages 78-82
    Background and Objective
    No nutrient deficiency is as bad as Iodine deficiency which attributed to a broad spectrum of disorders like goiter, abortion, hypothyroidism, etc. Screening for hypothyroidism must be done before or just after pregnancy. The present study was conducted to evaluate serum TSH and urinary Iodine concentration in pregnant women in Gorgan several years after salt iodization in Iran was implemented.
    Materials and Methods
    From December to March 2004, 97 pregnant women referred for prenatal care to the Deziani Hospital in Gorgan were selected. 2 cc of blood for serum TSH measurement and 2 cc of urine for Iodine concentration measurement were collected. Urine Iodine concentration was measured by Acid digestion and TSH concentration measured by ELISA method.
    Results
    97 women, 86 (89%) women had normally urinary Iodine, 11 women had Iodine deficiency, 9 women had mild Iodine deficiency (82%) and 2 women (18%) had moderate Iodine deficiency none of them had severe Iodine deficiency. Serum TSH was normal in 90 women and only in 7 women it was more than 4 and none of them had TSH less than 0.3. There were not any significant statistical correlation between age, weight, height, parity, goiter grading, salary, gestational age and urinary Iodine concentration.
    Conclusion
    According to low prevalence of Iodine deficiency in this study Iodine programs were successful in Gorgan and the mean urinary Iodine is high so evaluating of Iodine consumption for preventing of Iodine overload is necessary. Because of complications of Iodine deficiency especially in the 1st trimester of pregnancy regular measurement of urinary Iodine must be done in reproductive ages before pregnancy or just after pregnancy.
  • E.Rezaei , M.Ghaemei , M.Motamdolshariatei , T.Rashed Pages 83-86
    Background and Objective
    Appendicectomy for suspected acute Appendicitis is a common procedure. The rate of normal Appendices unnecessarily removed remains high (15-30%) despite several techniques and investigations used to improve the diagnostic accuracy. Many studies investigated the role of raised C-reactive protein in improving the diagnosis of acute Appendicitis. This study emphasizes the impact of a normal serum C-reactive protein in reducing the rate of negative explorations.
    Materials and Methods
    In a double blind study, blood for the WBC count and measurement of serum C-reactive protein (CRP) was collected pre-operatively from 100 patients just before going to the operating room for appendicectomy. The histopathology of the 100 Appendices was grouped into positive (Acute Appendicitis) and negative (Normal appendix). White blood count (WBC), CRP and the histopathology finding were correlated.
    Results
    In-patients with histopathologically proven acute Appendicitis both the WBC count and serum CRP level were significantly raised (P=0.000 and P=0.000 respectively). Serum CRP level was normal in 16 out of 18 negative explorations (Normal appendix on histopathology). The specificity and sensitivity of serum CRP was 88.8% and 92.6% respectively.
    Conclusion
    Normal pre-operative serum CRP measurement in-patients with suspected acute Appendicitis is most likely associated with a normal appendix. Deferring surgery in this group of patients would probably reduce the rate of unnecessary appendicectomies.
  • M.Sharif , H.Ziaee , M.Azadbakht , Sh.Gholami , Ar.Khalilian Pages 87-91
    Background and Objective
    Giardiasis is one of the most prevalent human intestinal parasites, especially among children aged between 2 to 12 years old. In this study, the effects of Giardiasis on serological levels of Zinc and Iron elements were determined.
    Materials and Methods
    A total of 100 children aged under 12 years who were admitted to the pediatric departments of hospitals affiliated to Mazandaran University with gastrointestinal complain, and diagnosed as having Giardiasis by stool examination (Direct and Formalin-ether technique and trichrome stain) in the parasitology department, were enrolled as the case group. The control group consisted of 100 age-matched healthy children. A questionnaire including age, physical growth status and clinical symptoms were completed. Serological levels of Zinc and Iron were measured by atomic absorption spectophotometer in all samples in Shilat of Mazandaran.
    Results
    In this study, serum Iron levels were 67±25 µg/dl and 77±23 µg/dl and Zinc levels were 64±20 µg/dl and 96±23 µg/dl in case and control group, respectively. Statistical analysis showed significant differences between the serological levels of these elements, which was much higher in serum Iron levels (P<0.05).
    Conclusion
    These results revealed those serological levels of Zinc and Iron decreased during Giardiasis due to malabsorption.
  • F.Mortazavi , Mh.Rakhshani Pages 92-96
    Background and Objective
    In most cases, labor is accompanied with pain. Thus, decreasing labor pain is viewed as an important duty of midwives. In this regard, decreasing the duration of labor can be of value. Customarily midwives use drugs to shorten the duration of labor, but the effectiveness of some of the drugs has not been studied systematically. Among such widely used drugs are Atropine, Hyoscine and Promethazine.
    Materials and Methods
    In this interventional research, the effects of these drugs on labor duration were studied. 160 multiparous women in active phase of labor were selected. 120 of the above women had been administered only one of the above-mentioned drugs and no drug had been administered to the remaining 40. According to the type of drug administered, the women formed three groups, with the women with no drugs administered making the 4th groups.
    Results
    The 4 groups did not have any statistically significant difference with regard to variables such as age, occupation, education, infant sex, gestational age, infant birth weight, parity, fetal head position, and cervical dilatation at the beginning of our observation. The main result was that, the mean rate of cervical effacement (P<0.05) and descent of fetal head was not significantly different in the 4 groups. But the mean rate of cervical dilatation (P<0.05) was significantly different in the 4 groups. In women who had been given these drugs, the mean rate of cervical dilatation was lower than the women who had not been given any drugs. The mean duration of the first stage of labor was significantly different in 4 groups (P<0.05). With regard to the mean duration of the first stage of labor, it was also longer in women who had been given these drugs. The mean rate of 2nd stage of labor and 3rd stage of labor was not significantly different in the 4 groups.
    Conclusion
    The use of these drugs can reduce the rate of labor progress and increase the risk of complications, it may also be a waste of prescribed drugs.
  • E.Mobsheri , R.Azarhoush , H.Khoddam , Mr.Rabeia , M.Tazik Pages 97-102
    Background and Objective
    Preeclampsia is a common complications of pregnancy it’s about 5-7% in pregnants and it may complicate mother or fetus which ends with death. The purpose of this study was to determine the value of the protein/creatinine ratio in prediction of 24-hour urine total among women with suspected preeclampsia.
    Materials and Methods
    60 women who were evaluated for suspected preeclampsia at? 24 weeks of gestation were studied prospectively in Deziani Hospital Gorgan. There was no concurrent or preexisting systemic disease. They were undergoing a 24-hour urine collection for the determination of proteinuria. A single voided urine specimen was obtained after completion of the 24-hour urine collection and analyzed for the P/C ratio.
    Results
    The random urinary protein to creatinine ratios is strongly associated with the 24-hour total protein excretion (P<0.05, R=0.75). The best cut off of 0.5 yields a sensitivity of 47% and a specificity of 100%.
    Conclusion
    The random urinary protein to creatinine ratio could replace the 24-hour urine collection as a simple, faster more useful method for the diagnosis of significant proteinuria.
  • M.Sharbatdaran , Sh.Shefaee , G.Joghataie Pages 103-106
    Kikuchi-Fujimoto disease is a necrotizing Lymphadenitis with benign self-limit process in young women with fever, cervical lymphadenopathy and increased ESR with leukopenia. In this report we introduce 2 females with Kikuchi-Fujimoto disease. The first patient was a 31 years old lady with fever and unilateral cervical lymphadenopathy weight loss from 20 days age. In paraclinical findings ESR=50 mm/hr Hb=10 gr/dl. WBC count was 5300/µl bone marrow aspiration and biopsy with lymph node was done. The histopathologic diagnosis was Kikuchi-Fujimoto ecrotizing Lymphadenitis). The 2nd patient was a lady with 35 years old and painful neck mass (Behind the sterno-clido mastoid) from 1.5-month age with fever and chill. In paraclinical findings ESR=52 mm/hr WBC 5500/µl, CRP++ lymph node biopsy was done the histopathologic iagnosis was Kikuchi-Fujimoto necrotizing Lymphadenitis. Therefore Kikuchi disease is a portant differential diagnosis in young patients especially women with cervical lymphadenopathy and fever (FUO).
  • Mr.Mohammady , B.Khodabakhshi , Mm.Motahhary , H.Ebadi Pages 107-110
    A 13 years old female caucasition admitted in 5 Azar General Hospital with a 3-day history of deteriorating vision. 2 weeks prior to admission she had received a Measles-Rubella vaccination at school (As a mass compain of MR vaccination in Iran). General & neurological examination except lung wheezing & ocular findings were normal. In visual exam she had questionable light perception in right eye & hand motion sensation in left eye. Funduscopy revealed moderate bilateral optic disc hyperemia. Investigations revealed normal full cell blood count, biochemistry profile, clotting studies & sputum. Brain CT scan & MRI were normal except pansinusitis. CSF examination revealed normal constituents. The patient treated with Methyl Prednisolone (1 gr/daily) for 7 days and patient had dramatic response to therapy. After 6 weeks of starting medical treatment ophthalmologic exam revealed 2 meters finger count vision in right eye & 6/10 visual aquity in Left side. This patient is a rare case of bilateral optic neuritis after MR vaccination.