فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 48، زمستان 1392)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 48، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/15
  • تعداد عناوین: 20
|
  • نجمه حبیبی*، سید محمد مرندی صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    دیابت ملیتوس به عنوان یک بیماری متابولیک با اختلال در سطح لیپید و گلوکز خون همراه است. این مطالعه به منظور تعیین اثر 12 هفته تمرین یوگا برسطح سرمی گلوکز، انسولین و تری گلیسیرید زنان مبتلا به دیابت نوع2 انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 26 زن مبتلا به دیابت نوع 2 در دو گروه مداخله (16 نفر) و کنترل (10 نفر) در شرایط رژیم دارویی و غذایی یکسانی قرار گرفتند. برنامه تمرینی گروه مداخله روزانه شامل 75 دقیقه تمرین یوگا، هفته ای سه جلسه و به مدت 12هفته به طول انجامید. سطح گلوکز، انسولین، لپتین، تری گلیسرید، HDL-C، LDL-C و TC زنان 24 ساعت قبل و بعد از اتمام دوره تمرینی مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از اتمام دوره تمرینی سطح گلوکز، انسولین و تری گلیسرید بیماران گروه مداخله نسبت به گروه کنترل کاهش آماری معنی داری نشان داد (P<0.05). در حالی که سطح لپتین، HDL-C، LDL-C و TC گروه مداخله نسبت به گروه کنترل تفاوت آماری معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    تمرین یوگا باعث بهبود میزان گلوکز، انسولین و تری گلیسیرید زنان مبتلا به دیابت نوع دو می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، تمرین یوگا، لپتین، گلوکز، تری گلیسیرید
  • ناصر مهدوی شهری*، مریم مقدم متین، مسعود فریدونی، مرتضی بهنام رسولی، علی مقیمی، احمدرضا بهرامی، محمد علیزاده نمینی، سمیه نادری، معصومه خیرآبادی، فاطمه ناصری صفحات 8-17
    مهندسی بافت براساس سه ترکیب اصلی بافت های بیولوژیکی شامل داربست، سلول و عوامل رشد بنیان نهاده شده است. داربست های زیستی مشتق از بافت ها و اندام های سلول زدایی شده به طور موفقیت آمیزی در مهندسی بافت مورد استفاده قرار گرفته اند. مطالعات سلول زدایی بیانگر آن است که داربست های طبیعی حاصل از بافت های سلول زدایی شده، با حفظ ترکیبات اصلی می توانند بستر مناسبی برای بررسی رفتارهای سلولی باشند و آماده سازی چنین داربست هایی بخش مهمی از پژوهش های آتی دانش زیست شناسی خواهد بود که می تواند کاربردهای گسترده ای در دانش پزشکی ترمیمی و مهندسی بافت داشته باشد. بافت بلاستما که طی روند ترمیم زخم در برخی از موجودات ایجاد می شود؛ دارای سلول هایی با قابلیت تکثیر و تمایز، مشابه سلول های جنینی است و می تواند مدل مناسبی را برای بررسی برهم کنش ها و رفتارهای سلولی در شرایط آزمایشگاهی فراهم نماید. در این مقاله مروری به بیان روش های آماده سازی داربست های سه بعدی مشتق از ماتریکس خارج سلولی بافت های مختلف از قبیل غضروف، استخوان، لثه، آئورت، مثانه و ارزیابی عملکرد آنها با استفاده از بافت بلاستما پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: داربست های طبیعی سه بعدی، مهندسی بافت، سلول زدایی، بافت بلاستما، پزشکی ترمی
  • محمد صالحی*، سیدمسعود هاشمی کرویی، آیت الله نصرالهی عمران، مسعود مبینی، مریم اصغرحیدری صفحات 18-22
    زمینه و هدف
    گیاه باریجه دارای خواص دارویی و ضدمیکروبی است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره های آبی و الکی ریشه گیاه باریجه بر سودوموناس آئروژینوزا انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی گیاه باریجه در سایه خشک و عصاره های آبی و الکلی پودر ریشه باریجه به روش سوکسله تهیه شد. سپس اثر آن در رقت 0.1 با مقادیر مختلف روی سویه سودوموناس آئروژینوزا به روش های دیسک گذاری، چاهک و تعیین MIC و MBC بررسی گردید.
    یافته ها
    سودوموناس آئروژینوزا به عصاره های آبی کاملا مقاوم بودند و MIC عصاره متانولی گیاه باریجه 1.25X104 μg/ml و عصاره اتانولی گیاه 6.25X103 μg/ml تعیین شد.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی و اتانولی ریشه باریجه دارای فعالیت ضدمیکروبی بیشتری علیه سودوموناس آئروژینوزا در محیط آزمایشگاه است.
    کلیدواژگان: عصاره باریجه، سودوموناس آئروژینوزا، MIC، MBC
  • اسرین باباحاجیان، هما رسولی، مجید کاتبی، آرش سروآزاد، منصوره سلیمانی*، ملیحه نوبخت صفحات 23-28
    زمینه و هدف
    ایسکمی مغزی و کاهش جریان خون مغزی باعث تولید رادیکال های سوپرا اکسید در بافت مغز و در نتیجه تخریب آن می شود. سلول های پیرامیدال ناحیه CA1 هیپوکامپ به شدت نسبت به کاهش اکسیژن حساسند. این مطالعه به منظور تعیین اثر گنادوتروپین کوریونی انسانی (HCG) و ویتامین E بر تراکم سلولی ناحیه CA1 هیپوکامپ و توانایی یادگیری و حافظه به دنبال ایسکمی – ریپرفیوژن در موش سوری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش سوری نر در گروه های شم، ایسکمی، HCG، ویتامین E و HCG+ویتامین E قرار گرفتند. ایسکمی با بستن شریان کاروتید مشترک در دو طرف به مدت 15 دقیقه القاء گردید. ویتامین E هنگام برقراری ریپرفیوژن به صورت تک دوز داخل صفاقی و HCG 48 ساعت پس از ایسکمی به صورت داخل عضلانی به مدت 5 روز تجویز شد. بعد از تکمیل دوره درمان توانایی یادگیری موش ها در شاتل باکس مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی بافت شناسی مغز حیوانات به روش رنگ آمیزی نیسل برای شمارش سلول های سالم در ناحیه هیپو کامپ انجام شد.
    یافته ها
    تجویز توام HCG و ویتامین E به دنبال ایسکمی - ریپرفیوژن موجب افزایش تراکم سلول های سالم شد و اختلاف معنی داری در تعداد نورون های پیرامیدال CA1 هیپوکامپ موش ها در گروه درمان نسبت به گروه ایسکمی مشاهده گردید (P<0.001). معیار حافظه حیوانات در گروه درمان توام با HCG و ویتامین E افزایش افزایش معنی داری در مقایسه با گروه ایسکمی داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    استفاده توام HCG و ویتامین E اثر بیشتری بر بهبود عملکرد حافظه و یادگیری و بازسازی تراکم سلولی ناحیهCA1 هیپوکامپ دارد.
    کلیدواژگان: ایسکمی ریپرفیوژن، هیپوکامپ، ناحیه CA1، گنادوتروپین کوریونی انسانی، ویتامین E
  • مژگان جلالی، مریم طهرانی پور*، ناصر مهدوی شهری صفحات 29-34
    زمینه و هدف
    کمپرسیون یا قطع عصب سیاتیک سبب القای مرگ نورونی در آلفا موتونورون های نخاع می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره الکلی دانه گیاه سیاه دانه بر دانسیته نورون های حرکتی آلفای شاخ قدامی نخاع پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در موش صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در چهار گروه کنترل، کمپرسیون، کمپرسیون+تیمار عصاره الکلی دانه سیاه دانه دوز 75 mg/kg و کمپرسیون+تیمارعصاره الکلی دانه سیاه دانه دوز mg/kg50 قرار داده شدند. در گروه کنترل عضله در محل عصب سیاتیک بدون آسیب شکافته شد. در گروه های کمپرسیون و تیمار، عصب سیاتیک پای راست تحت کمپرسیون (60 ثانیه) قرار گرفت. پس از 28 روز با نمونه برداری از قطعات نخاعی L2-L4 و S1، S2 و S3 و برش های 7میکرونی سریال و رنگ آمیزی با آبی تولوئیدین، نورون های حرکتی شاخ قدامی نخاع به روش دایسکتور شمارش شدند.
    یافته ها
    دانسیته نورونی در گروه کمپرسیون (32±650) نسبت به گروه کنترل (24±1803) کاهش معنی داری داشت و در گروه های سوم (47±1581) و چهارم (49±1543) دانسیته نورونی نسبت به گروه کمپرسیون افزایش معنی داری نشان داد (P<0.001).
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی دانه سیاه دانه باعث افزایش دانسیته نورون های حرکتی آلفا شاخ قدامی نخاع موش صحرایی پس از کمپرسیون عصب سیاتیک گردید.
    کلیدواژگان: سیاه دانه، عصب سیاتیک، دژنراسیون، نورون های حرکتی آلفا، موش صحرایی
  • نجمه کبیری*، محبوبه آهنگر دارابی، پروین محزونی صفحات 35-41
    زمینه و هدف
    چای کومبوجا، چای شیرین شده با شکر و حاصل فرایند تخمیر ناشی از وجود استیک اسید باکتری و مخمر است. این مطالعه به منظور تعیین اثر چای کومبوجا بر آسیب کبدی ناشی از تیواستامید در موش صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 20 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی در گروه های کنترل، کنترل مثبت دریافت کننده 400 میلی گرم بر کیلوگرم تیواستامید به مدت دو هفته، گروه درمانی کومبوجا که ابتدا با 400 میلی گرم بر کیلوگرم تیواستامید و سپس چای کومبوجا تیمار شدند و گروه پیشگیری کومبوجا که ابتدا با کومبوجا (mg/kg 50) به مدت سه هفته و سپس با 400 میلی گرم بر کیلوگرم تیواستامید تیمار شدند. سطح آنزیم های آمینوترانسفراز، آلانین ترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، لاکتات دهیدروژناز و بیلی روبین توتال اندازه گیری شد. مطالعه هیستوپاتولوژیک نمونه های کبد گروه های مورد مطالعه با استفاده از رنگ آمیزی H&E انجام شد.
    یافته ها
    سطح آنزیم های آمینوترانسفراز، آلانین ترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، لاکتات دهیدروژناز و بیلی روبین توتال در گروه تیواستامید نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05). در حالی که کومبوجا در گروه های درمانی و در گروه پیشگیری موجب کاهش معنی داری در سطح سرمی آنزیم ها در مقایسه با گروه کنترل مثبت گردید (P<0.05). تغییرات هیستوپاتولوژیک سلول های کبدی شامل افزایش میتوز و آپاپتوز در گروه تیواستامید ایجاد شد که این تغییرات در گروه های مصرف کننده چای کومبوجا کاهش داشت.
    نتیجه گیری
    چای کومبوجا دارای اثرات حفاظتی و درمانی در برابر مسمومیت کبدی ناشی از تیواستامید در موش است.
    کلیدواژگان: چای کومبوجا، تیواستامید، کبد، موش صحرایی
  • فرهاد ایرانمنش*، علیرضا وکیلیان، مهدیه زارع، روشنک هاشمی نسب، رضا وزیری نژاد صفحات 42-47
    زمینه و هدف
    دیابت یک عامل خطرساز مهم برای ایجاد سکته مغزی است. برخی از مطالعات نشان می دهند که ممکن است تفاوت علایم بالینی و پیش آگهی در بیماران سکته مغزی دیابتی با غیردیابتی ناشی از تفاوت الگوی تنگی عروق مغزی در این دو گروه باشد. این مطالعه به منظور مقایسه تغییرات داپلرسونوگرافی عروق داخل و خارج جمجمه ای بیماران دیابتی و غیردیابتی دچار سکته مغزی ترومبوتیک انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد - شاهدی روی 70 بیمار دیابتی و 70 بیمار غیردیابتی مبتلا به سکته مغزی ترومبوتیک انجام شد. موارد آمبولی با معاینه، نوار قلب و اکوکاردیوگرافی در مطالعه وارد نگردید. همه بیماران برای اولین بار دچار سکته مغزی شده و در صورت مصرف دارو و یا وجود بیماری زمینه ای (به جز پرفشاری خون، هیپرلیپیدمی و بیماری قلبی) از مطالعه حذف شدند. برای کلیه بیماران ترانس کرانیال و اکستراکرانیال داپلرسونوگرافی انجام گردید.
    یافته ها
    موارد تنگی شریان بازیلر در افراد دیابتی به طور قابل توجهی بیشتر از افراد غیردیابتی بود (P<0.031). همچنین موارد تنگی گردش خون خلفی در بیماران مبتلا به دیابت بیشتر از افراد غیرمبتلا به دیابت بود (P<0.006).
    نتیجه گیری
    در بیماران مبتلا به دیابت، سیستم گردش خون ورتبروبازیلر بیشتر دچار تنگی گردید. بخشی از مرگ و میر و موربیدیتی بیشتر در این بیماران ممکن است ناشی از این الگوی تنگی عروقی باشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، دیابت، سونوگرافی عروق مغزی
  • شمسی پرویزی*، مرضیه اسفندیاری، سوده شهسواری صفحات 48-52
    زمینه و هدف
    زنان باردار دارای تست چالش گلوکز غیرطبیعی (glucose challenge test) علی رغم طبیعی بودن تست تحمل گلوکز (oral glucose tlerance test) در معرض خطر افزایش ماکروزومی جنین، پره اکلامپسی و افزایش میزان سزارین هستند. این مطالعه به منظور تعیین پیامدهای بارداری در زنان باردار دارای تست چالش گلوکز غیرطبیعی و تست تحمل گلوکز طبیعی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد شاهدی روی 60 زن باردار (سن بارداری 28-24 هفته) دارای تست چالش گلوکز غیرطبیعی (>130 mg/dl) با تست تحمل گلوکز طبیعی و 67 زن باردار با تست چالش گلوکز طبیعی (<130 mg/dl) در بیمارستان حضرت معصومه (س) کرمانشاه در سال 1389 انجام شد.
    یافته ها
    زایمان با وکیوم، پلی هیدرامینوس، پره اکلامپسی، پیلونفریت و وزن کم زمان تولد نوزاد در گروه مورد به صورت معنی داری بیشتر از شاهد بود (P<0.05). بین دو گروه مورد و شاهد از نظر مرده زایی، ناهنجاری نوزاد، دیسترس تنفسی و دیستوشی شانه تفاوت آماری معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    در زنان باردار با GCT مختل و OGTT طبیعی، پلی هیدرآمنیوس، پره اکلامپسی و پیلونفریت در مقایسه با زنان با بارداری طبیعی بیشتر است.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، پره اکلامپسی، مایع آمنیون، پیلونفریت، تست تحمل گلوکز طبیعی
  • حسین نوروزی*، علی کاظمی، مسعود تشفام، شهرام تیموریان، پروانه عدیمی، محسن بشاشتی صفحات 53-58
    زمینه و هدف
    اشعه اولتراویوله (UV) به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی مطرح است. عفونت ناشی از گونه های مختلف مقاوم قارچی در بیماران منجر به برگشت بیماری با شدت بیشتر می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی تست حساسیت دارویی سویه های مختلف قارچ کاندیدا قبل و بعد از تابش اشعه اولتراویوله نسبت به داروهای ایتراکونازول، فلوکونازول و آمفوتریسین B انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه آزمایشگاهی روی 12 سوش قارچ کاندیدا جدا شده از بیمار طبق روش (NCCLS M27-A) انجام شد. نمونه ها با سالین استریل به صورت سوسپانسیون درآمدند و جذب نوری با اسپکتروفوتومتر در طول موج 530 نانومتر خوانده شد. رقت های سریالی 16-0.0313 میکروگرم بر میلی لیتر برای ایتراکونازول و آمفوتریسین B و 128-0.0313 میکروگرم بر میلی لیتر برای فلوکونازول تهیه گردید و حداقل میزان مهارکنندگی (MIC) بعد از 48 ساعت انکوباسیون در دمای 35 درجه سانتی گراد تعیین شد. اشعه UV به مدت 1، 2، 5، 10، 60، 90، 120 ثانیه در فاصله یک متری به قارچ ها تابانده شد و MIC تعیین گردید.
    یافته ها
    بیشترین MIC قبل از تابش UV در استفاده از فلوکونازول با میزان بیش از 128μg/ml مشاهده شد. بعد از تابش UV میزان MIC برای سه داروی مورد مطالعه کاهش یافت؛ به طوری که بعد از 10 ثانیه MIC برای داروهای ایتراکونازول و آمفوتریسین B بیش از 0.0313 μg/ml تعیین شد. MIC فلوکونازول بعد از 60 ثانیه تابش اشعه اولتراویوله بیش از 0.0313 μg/ml بود. با مقایسه MIC قبل و بعد از تابش اشعه اولتراویوله، داروهای مختلف سبب کاهش آماری معنی داری نسبت به قبل از تابش UV گردید (P<0.05).
    نتیجه گیری
    اشعه UV باعث کاهش MIC سویه های قارچی کاندیدا نسبت به داروهای ایتراکونازول، فلوکونازول و آمفوتریسین B می گردد.
    کلیدواژگان: قارچ، کاندیدا، اشعه اولتراویوله، ایتراکونازول، فلوکونازول، آمفوتریسین B، مقاومت دارویی
  • محمدعلی ضیاء*، منصور بیات، حسین خلخالی، سمیرا صفاری صفحات 59-65
    زمینه و هدف
    کاندیدا آلبیکنس فراوان ترین عامل کاندیدیازیس دهانی است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر عصاره آویشن و مورت با نیستاتین بر مهار رشد کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه آزمایشگاهی روی 32 سویه کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس دهانی انجام گردید. از روش Agar microdilution برای بررسی اثر عصاره ها و نیستاتین استفاده شد. ابتدا سوسپانسیونی از سلول های مخمری کاندیدا آلبیکنس و نیز یک رقت سریال از عصاره ها و نیستاتین در محیط سابورودکستروزآگار تهیه و یک لوپ از سوسپانسیون کاندیدا روی محیط کشت جامد، کشت و در 25 درجه سانتی گراد انکوبه گردید. نتایج حاصل از رشد قارچ در طی 7 روز ثبت شد.
    یافته ها
    حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد عصاره آویشن، مورت، مخلوط دو عصاره و سوسپانسیون نیستاتین به ترتیب برابر با 0.390، 12.5 و 0.780 میکروگرم بر میلی لیتر و 160 IU/ml بود.
    نتیجه گیری
    عصاره آویشن در مقایسه با نیستاتین به عنوان یک داروی ضدقارچی در درمان کاندیدیازیس می تواند مورد استفاده قرار گیرد؛ اما عصاره مورت نمی تواند رشد کاندیدا آلبیکنس را مهار نماید.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، نیستاتین، آویشن، مورت
  • علی کاظمی*، حسین نوروزی، مسعود تشفام، شهرام تیموریان صفحات 66-71
    زمینه و هدف
    آسپرژیلوزیس شایع ترین عامل ایجاد کننده عفونت های بیمارستانی قارچی با منشا خارجی است. این مطالعه به منظور ارزیابی حساسیت دارویی سویه های بالینی آسپرژیلوس فلاووس و فومیگاتوس نسبت به داروهای ایتراکونازول و آمفوتریسین B انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه آزمایشگاهی روی 25 سویه آسپرژیلوس فلاووس و 25 سویه آسپرژیلوس فومیگاتوس جدا شده از بیماران دریافت کننده عضو پیوندی انجام شد. تست حساسیت دارویی طبق استاندارد NCCLS M 38-P انجام شد. سوسپانسیون قارچی از قارچ های مذکور با محدوده سلولی 0.5-5X104 CFU/ml توسط اسپکتروفوتومتر در 530 نانومتر تهیه گردید. رقت های سریالی از داروها از 0.03125 تا 16 میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و میزان MIC داروها بعد از 48 ساعت انکوباسیون در دمای 35 درجه سانتی گراد تعیین گردید.
    یافته ها
    محدوده MIC به دست آمده در مورد سویه آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس در برابر ایتراکونازول به ترتیب یک تا 4 میکروگرم بر میلی لیتر و نیم تا 4 میکروگرم بر میلی لیتر بود. در حالی که محدوده MIC برای سویه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس در برابر آمفوتریسین B به ترتیب نیم تا 2 میکروگرم بر میلی لیتر و 0.25 تا 2 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. میزان MIC آمفوتریسین B به طور معنی داری کمتر از ایتراکونازول بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان محدوده MIC حاصل از آمفوتریسین B و ایتراکونازول، آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس فومیگاتوس جزء سویه های حساس ارزیابی شدند و سویه مقاوم از لحاظ in vitro مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس فومیگاتوس، حساسیت دارویی، آمفوتریسین B، ایتراکونازول
  • شیرین عالی*، حسن دانشمندی، علی اصغر نورسته، فرهاد رضازاده صفحات 72-78
    زمینه و هدف
    سیستم های حس عمقی، وستیبولار و بینایی نقش مهمی در کنترل حرکت انسان دارند. نقص هریک می تواند منجر به مشکلاتی در تعادل، وضعیت و هماهنگی گردد. این مطالعه به منظور مقایسه وضعیت سر و شانه در دانش آموزان نابینا، ناشنوا و عادی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی روی 16 کودک نابینا، 30 کودک ناشنوا و 60 کودک عادی شهر اردبیل در سال 1390 انجام شد. برای ارزیابی وضعیت سر و شانه از روش عکسبرداری در نمای قدامی و جانبی استفاده شد.
    یافته ها
    زاویه سر به جلوی نابینایان کمتر از گروه ناشنوایان و عادی بود (P<0.05). زوایه شانه گرد نابینایان و ناشنوایان مشابه و کمتر از گروه عادی، زاویه شانه نابرابر در ناشنوایان کمتر از سایر گروه ها و زاویه کج گردنی نابینایان و ناشنوایان مشابه و بیشتر از گروه عادی بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    نارسایی در بینایی و شنوایی با ناهنجاری های وضعیتی مرتبط است. به صورتی که میزان ناهنجاری ها در دانش آموزان نابینا بیشتر از دانش آموزان ناشنوا بود و نابینایی بیش از ناشنوایی با ناهنجاری های قامتی مانند سر به جلو و کج گردنی ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: سر به جلو، کج گردنی، اکستنشن سر، شانه نابرابر، شانه گرد، نابینا، ناشنوا
  • عظیم رضامند، مهرداد اصغری استیار، بهنیا صادقی، ابراهیم سخی نیا* صفحات 79-83
    زمینه و هدف
    آنمی فانکونی، شایع ترین آنمی آپلاستیک ارثی است که احتمال دارد سبب بروز ناهنجاری در هرکدام از اندام های اصلی بدن گردد. بنابراین تشخیص آن صرفا براساس علائم بالینی غیرقابل اعتماد است. این مطالعه به منظور تعیین علایم بالینی و شکستگی های کروموزومی در افراد مشکوک به آنمی فانکونی در آذربایجان شرقی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 20 بیمار مشکوک با احتمال ابتلا به آنمی فانکونی مراجعه کننده به مرکز تشخیص ژنتیک تبریز طی سال های 91-1390 انجام شد. پس از اخذ نمونه خون و تهیه کشت های مربوطه، نوع و تعداد ناهنجاری های کروموزومی تعیین شدند.
    یافته ها
    9 بیمار دارای آنمی، 8 بیمار با کمبود پلاکت و 9 مورد نیز دارای ناهنجاری انگشتان دست بودند. با انجام آزمون سیتوژنتیک تشخیص آنمی فانکونی در 5 مورد (25 درصد) قطعی شد. درصد میتوزهای دارای ناهنجاری در کشت بدون مایتومایسینC در 5 بیمار مبتلا از 30-5 درصد و در 15 بیمار غیرمبتلا از صفر تا 4 درصد متغیر بود. همچنین درصد میتوزهای دارای ناهنجاری در کشت واجد mitomycin C 30 ng/ml در 5 بیمار مبتلا از 35-78% و در 15 بیمار غیرمبتلا از صفر تا 20 درصد نوسان داشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از آزمون سیتوژنتیک سبب تشخیص قطعی آنمی فانکونی در 25 درصد از بیماران مشکوک به این بیماری گردید.
    کلیدواژگان: آنمی فانکونی، آنمی آپلاستیک، شکستگی کروموزومی، مایتومایسین C
  • علی باقری، ایوب صوفی زاده*، عبدالهادی قزل، محمدرضا قنبری، ابراهیم فدایی، محمود یاپنگ غراوی، منیره چرابین صفحات 84-89
    زمینه و هدف
    بیماری لیشمانیوز یکی از مهم ترین بیماری های ناقل زاد مشترک بین انسان و حیوان است که توسط پشه خاکی به انسان و دیگر حیوانات انتقال می یابد. این مطالعه به منظور تعیین خصوصیات اکولوژیک پشه خاکی ها در شهرستان علی آباد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی سه روستا با توجه به توزیع جغرافیایی روستاها و تعداد موارد مثبت بیماری در سال های گذشته در شهرستان علی آباد از استان گلستان طی سال های 89-1387 انتخاب شدند. برای صید پشه خاکی از تله های چسبان استفاده شد. در هر روستا سه مکان انتخاب شد و در هر مکان 10 عدد تله در اماکن داخلی و 10 عدد تله در اماکن خارجی نصب و گونه پشه خاکی تعیین شد.
    یافته ها
    در مجموع 299 عدد پشه خاکی (160 عدد از اماکن داخلی و 139 عدد از اماکن خارجی) تعیین گونه گردید و 7 گونه از پشه خاکی مشخص شد. 4 گونه از جنس Phlebotomus و 3 گونه از جنس Sergentomyia بودند. Ph.papatasi گونه غالب در اماکن داخلی (55 درصد) و S.sintoni گونه غالب در اماکن خارجی (51 درصد) بودند. فعالیت فصلی پشه خاکی در اماکن داخلی و خارجی از اوایل خرداد ماه شروع و در نیمه دوم مهرماه خاتمه یافت. پشه خاکی دارای یک پیک فعالیت در اوایل شهریور ماه بود. از میان گونه های یافت شده S.hodgsoni برای اولین بار از استان گلستان گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    گونه Ph.papatasi در منطقه علی آباد کتول استان گلستان به عنوان گونه غالب شناخته شد.
    کلیدواژگان: پشه خاکی، لیشمانیوز، گلستان
  • شهلا یزدانی، زینت سادات بوذری، محمد عابدی سماکوش*، عبدالحامد نظری، اکرم سادات دریاباری صفحات 90-95
    زمینه و هدف
    عفونت محل جراحی شایع ترین عارضه بعد از عمل جراحی است. این مطالعه به منظور تعیین میزان بروز و عوامل خطر عفونت زخم جراحی بعد از هیسترکتومی شکمی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 400 زن داوطلب هیسترکتومی شکمی بستری در بیمارستان های شهر بابل طی سال های 89-1387 انجام شد. سن، بیماری زمینه ای، نمایه توده بدنی، سابقه مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، مصرف کورتون، تعداد روزهای بستری قبل از عمل، زمان شیو محل عمل، زمان حمام قبل از جراحی، دریافت آنتی بیوتیک پروفیلاکسی، مدت زمان جراحی برای هر بیمار ثبت شد. شواهد عفونت زخم شامل ترشح از زخم جراحی، اریتم و باز شدن زخم جراحی همراه یا بدون تب طی 10 روز بعد از عمل ثبت گردید.
    یافته ها
    عفونت زخم بعد از هیسترکتومی شکمی در 26 بیمار (5/6 درصد) دیده شد. مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی [CI95%: 480.30-1.71، OR: 28.70، P=0.02]، اورژانسی بودن عمل [CI95%: 14.39-1.42، OR: 4.52، P=0.011] و ابتلا به بیماری دیابت [CI95%: 11.26-1.23، OR: 3.72، P=0.02] از عوامل خطر ابتلا به عفونت محل زخم طی ده روز بعد از عمل هیسترکتومی شکمی تعیین شدند.
    نتیجه گیری
    مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، اورژانسی بودن عمل و ابتلا به دیابت از عوامل افزایش دهنده بروز عفونت زخم بعد از عمل محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: هیسترکتومی شکمی، عفونت زخم، دیابت، دارو، عمل اورژانس
  • ویدا نثارحسینی، مهرداد تقی پور*، رایکا شریفیان، امیر همتا، سعید فیضی صفحات 96-100
    زمینه و هدف
    بیماری های عروق کرونری یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در جهان و خصوصا کشور ایران است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی عوامل خطر بیماری عروق کرونر در مراجعین به مرکز آنژیوگرافی بیمارستان فاطمه زهرا (س) ساری به عنوان مرکز قلب استان مازندران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 2540 بیمار آنژیوگرافی شده با تنگی عروق کرونر بیش از 50 درصد (یک تا سه رگ) مراجعه کننده به بیمارستان فاطمه زهرا (س) ساری در سال های 88-1383 انجام شد. اطلاعات شامل ابتلا به دیابت، پرفشاری خون، هیپرلیپیدمی، مصرف سیگار، سابقه فامیلی بیماری های عروق کرونر، CRP و نتایج نوار قلب، تعداد و نام عروق مبتلا و شدت تنگی عروق برای هر بیمار ثبت شد.
    یافته ها
    عوامل خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر به ترتیب شامل پرفشاری خون (40.8%)، هیپرلیپیدمی (40.5%)، دیابت (29.1%)، تغییرات غیرطبیعی نوار قلبی (23.8%)، مصرف سیگار (12.5%)، سابقه فامیلی ابتلا به بیماری عروق کرونری (10%) و CRP مثبت (4.3%) تعیین شد. تنگی بیش از 50 درصد در Left Anterior Descending Artery مردان و زنان به ترتیب 75.8% و 80.4% تعیین شد. تنگی در هر سه رگ در 48.3%، دو رگ در 48.3% و یک رگ در 26.5% از بیماران وجود داشت. بین ابتلا به دیابت و ابتلا شریان Left Anterior Descending Artery و Left Coronary Circumflex ارتباط آماری معنی داری یافت شد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    پرفشاری خون، هیپرلیپیدمی، دیابت، تغییرات غیرطبیعی نوارقلب، مصرف سیگار و سابقه فامیلی از عوامل خطرساز بیماری های عروق کرونر در این منطقه بودند.
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، عروق کرونر، پرفشاری خون، هیپرلیپیدمی، دیابت، سیگار
  • محسن عبدالهی، رضا رضایی، عزت الله رضایی، رامین صادقی، عباس عبدالهی*، محمد اعتضادپور، محمودرضا کلانتری، منور افضل آقایی صفحات 101-105
    زمینه و هدف
    یکی از روش های رایج ارزیابی سرطان پستان، حذف گره های لنفاوی آگزیلاری است که عوارضی چون ادم، محدودیت حرکات دست و تجمع لنف را دربر دارد. از آنجا که در صورت اثبات عدم درگیری گره های لنفاوی آگزیلا می توان از این روش صرف نظر کرد؛ این مطالعه به منظور تعیین ارزش تشخیصی بیوپسی گره لنفاوی پیشاهنگ در مبتلایان به سرطان پستان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 30 بیمار مبتلا به سرطان پستان کوچک تر از 5 سانتی متر و عدم وجود لنفادنوپاتی آگزیلاری بستری در بیمارستان قائم (عج) مشهد در سال های 89-1388 انجام شد. در ابتدا لنفوسینتی گرافی برای همه بیماران انجام شد. سپس قبل از عمل ماده نشانگر آبی برای یافتن گره لنفاوی پیشاهنگ تزریق شد و با استفاده از پروب شمارشگر گاما و مشاهده گره های آبی رنگ شده، گره لنفاوی پیشاهنگ تعیین شده و جدا گردید. دیسکسیون آگزیلاری برای برداشتن گره های لنفاوی سطح 1 و 2 انجام شد. سپس حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی گره لنفی پیشاهنگ و دیسکسیون آگزیلا ارزیابی گردید.
    یافته ها
    از بین 30 بیمار مورد مطالعه فقط در 2 بیمار (6.66%) ارزش اخباری منفی کاذب گزارش شد. میزان حساسیت در این مطالعه 84.6% تعیین شد.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن میزان موفقیت بالای یافتن گره لنفاوی پیشاهنگ و موارد منفی کاذب اندک، بیوپسی گره لنفاوی پیشاهنگ در موارد سرطان پستان بدون درگیری آگزیلاری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، دیسکسیون آگزیلا، بیوپسی گره لنفاوی پیشاهنگ
  • غلامرضا شاه حسینی، بابک برید فاتحی، علی یگانه* صفحات 106-110
    زمینه و هدف
    شکستگی های کلاویکل 4درصد از کل شکستگی های بدن را شامل می شود. این مطالعه به منظور تعیین نتایج درمان جراحی شکستگی ثلث میانی کلاویکل به روش superior reconstruction plating انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 31 بیمار (26 مرد و 5 زن) مبتلا به شکستگی تازه یک سوم میانی کلاویکل با جابجایی شدید بیمارستان های حضرت رسول اکرم (ص)، شفا یحیائیان و فیروزگر تهران در سال های 91-1388 انجام شد. بیماران پس از عمل جراحی و ترخیص از بیمارستان تحت پیگیری های مستمر از نظر constant shoulder score و زمان جوش خوردن و عوارض شکستگی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین علت شکستگی (65 درصد) در اثر تصادف بود. میانگین constant shoulder score با مقدار عددی 87.61 با افزایش سن کاهش پیدا کرد. عدم جوش خوردگی تنها در 3.2% از بیماران مونث مشاهده گردید. عفونت محل عمل در 6.5% از بیماران مشاهده شد که با آنتی بیوتیک خوراکی درمان شد. زمان جوش خوردگی و درد اطراف اسکاپولا با افزایش سن افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    در درمان شکستگی ثلث میانی کلاویکل، روش superior reconstruction plating به خاطر عوارض کم، constant shoulder score بالا و هزینه پایین درمانی ارجح است.
    کلیدواژگان: شکستگی ثلث میانی کلاویکل، زمان جوش خوردن و عوارض شکستگی، پلاک گذاری فوقانی
  • مهدی وجدانی*، رضا فوائدی، علیرضا ابراه صفحات 111-114
    عفونت های انگلی کرمی در مناطق آب هوایی گرمسیری و نیمه گرمسیری شایع است؛ ولی مواردی از این انگل ها باعث گرفتاری غیرمعمول ارگان های بدن می شوند. ضایعات و تغییرات التهابی و فیبروزی خارجی و مخاطی کیسه و مجاری صفراوی به عفونت های انگلی منجر به کله سیستیت مزمن و یا حاد می گردد. در این گزارش سه مورد غیرمعمول کرم های انگلی از بیماران مبتلا به کله سیستیت در بیمارستان طالقانی کرمانشاه مجزا گردید. انگل ها از لحاظ ماکروسکوپی و مقاطع تهیه شده و رنگ آمیزی با میکروسکوپ نوری تشخیص داده شدند. کرم بالغ اسکاریس لومبریکوئیدس، بند بارور تنیا ساژیناتا و کرم بالغ فاسیولا هپاتیکا از کیسه و مجرای صفراوی بیماران مجزا شد. به علت تغییرات پاتولوژیک و انسداد مجاری صفرای و نیز التهاب کیسه صفراوی عمل جراحی کله سیستکتومی برای بیماران انجام شد.
    کلیدواژگان: آسکاریس لومبریکوئیدس، تینیا ساژیناتا، فاسیولا هپاتیکا، کله سیستیت، کله سیستکتومی
  • مریم نباتی، ساسان طبیبان*، شوکت مشتاقیان، سمیرا اسلامی صفحات 115-119
    پیس میکر موقت معمولا در شرایط اورژانسی مورد استفاده قرار می گیرد و تعبیه آن عوارضی نیز به دنبال دارد که از جمله عوارض نادر آن ترومبوز وریدی و آمبولی ریوی است. بیمار معرفی شده مردی 73 ساله بود که به علت بلوک کامل قلبی برای وی پیس میکر موقت از طریق ورید فمورال راست تعبیه گردید و به دنبال آن دچار ترومبوز عمقی ورید فمورال راست شد. در اکوکاردیوگرافی انجام شده پس از تعبیه پیس میکر دایم به هنگام خروج سیم پیس میکر موقت، لخته های متحرک در دهلیز و بطن راست مشاهده گردید و ترومبو آمبولی ریوی قریب الوقوع به نظر می رسید؛ با وجود کانتراندیکاسیون ترمبولیتیک به علت برش جراحی ناشی از تعبیه پیس میکر دایم و نیز باز بودن سوراخ بیضی با تشخیص سریع و درمان به موقع با آنتی کواگولان و بدون نیاز به جراحی، بیمار از آمبولی وسیع ریه و مرگ نجات یافت.
    کلیدواژگان: ترومبوز ورید عمقی، ترومبو آمبولی ریوی، پیس میکرموقت، آنتی کواگولیشن
|
  • Habibi N. *, Marandi Sm Pages 1-7
    Background And Objective
    Diabetes mellitus is one of the most common serious metabolic disorders. This study was done to determine the effect of 12-week yoga intervention on glucose, insulin and triglyceride serum levels in women with type II diabetes mellitus.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 26 women with Type II diabetes were divided into interventional (n=16) and control groups (n=10). Program of yoga exercise including: 75 minutes daily, three sessions in a week, and for 12 weeks. The level of glucose, insulin, leptin, HDL-C, LDL-C, triglyceride, total cholesterol were measured prior and post - training period.
    Results
    The levels of glucose, insulin and triglycerides in the interventional group significantly reduced compared to control group following the training period (P<0.05). The level of leptin, HDL-C, LDL-C, total cholesterol was not significantly altered in intervention group in compare to controls.
    Conclusion
    12 weeks of yoga exercises can improve blood glucose, insulin and triglyceride in women with type II diabetes.
    Keywords: Diabetes, Yoga, Insulin, Triglyceride, Glucose
  • Mahdavi Shahri N. *, Moghaddam Matin M., Fereidoni M., Behnam Rassouli M., Moghimi A., Bahrami Ar, Namini Ma, Naderi S., Kheirabadi M., Naseri F. Pages 8-17
    Tissue engineering is based on three main factors including scaffolds، cells and growth factors. Natural scaffolds derived from decellularized tissues and organs have been successfully used in tissue engineering. Decellularization studies have shown that natural scaffolds which maintaine their main structure and properties could be a suitable tool for studying cellular behaviors and preparation of such scaffolds is an important part of future research in biology that may have extensive applications in regenerative medicine and tissue engineering. Blastema tissue which is produced after injuries in some organisms has embryonic cell characteristics، and can be a suitable model for evaluation of cell behaviors in various tissues. In this review، the process of decellularization، process involved in preparation of 3D scaffolds derived from extracellular matrix of various tissues including cartilage، bone، gingiva، aorta and bladder، and assessment of their interactions with blastema tissue under in vitro conditions are discussed.
    Keywords: 3D natural scaffolds, Tissue engineering, Decellularization, Blastema tissue, Regenerative medicine
  • Salehi M. *, Hashemi Karuie Sm, Nasrolahi Omran A., Mobini M., Asghar Hedari M. Pages 18-22
    Background And Objective
    Ferula gummosa Boiss. (Barije.) contain medical and antimicrobial properties. This study was done to determine the effect of aqueous and alcoholic extracts of roots of Ferula gummosa Boiss. on the growth of Pseudomonas aeruginosa.
    Materials And Methods
    In this laboratory study، the plant was dried in dark place and aqueous، alcoholic extracts of Barije''s root، powder were prepared using Soxhlet method. The efficacy of 0. 1 dilution of different values of extracts of Ferula gummosa Boiss. on the strain of Pseudomonas aeruginosa (PTCC 1430) were evaluated by disk diffusion، Agar-well diffusion، minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) methods.
    Results
    Pseudomonas aeruginosa was completely resistant to the aqueous extract، and the MIC for the methanol and ethanol extracts was 1. 25×104 μg/ml and 6. 25×103 μg/ml، respectively.
    Conclusion
    Methanolic and ethanolic extracts of Ferula gummosa Boiss. have antimicrobial activity against Pseudomonas aeruginosa in in-vitro model.
    Keywords: Ferula gummosa Boiss, Pseudomonas aeruginosa, MIC, MBC
  • Babahajian A., Rasouli H., Katebi M., Sarveazad A., Soleimani M. *, Nobakht M. Pages 23-28
    Background And Objective
    Reduction in cerebral blood flow following cereblal ischemia cause the production of oxygen free radicals and finally leads to brain tissue destruction. Pyramidal cells of the CA1 region of hippocampus are highly sensitive to hypoxic condition. This study was done to determine the effect of human chorionic gonadotropin (hCG) and vitamine E on cellular density of CA1 hippocampal area، learning ability and memory، following ischemia - reperfusion injury in mice.
    Materials And Methods
    This experimental study was done on 40 male mice in 5 groups as follow: sham control، ischemia، hCG treated، vitamine E treated and hCG + vitamine E treated groups. Single dose of vitamin E was injected intraperitonaly during the establishment of reperfusion and hCG was injected from 48h after ischemia for 5 days. Folowing the treatment period، mice brains were fixated by transcardial perfusion and stained by nissle method. The shuttle box was used to evaluate the learning memory.
    Results
    Co-administartion of vitamine E and hCG، significantly increased the cell numbers in hippocampus compared to the ischemic group (P<0. 001). Also learning and memory improved in treatment group in comparison with ischemia group (P<0. 05).
    Conclusion
    Co-administration of vitamin E and hCG improved ischemia-induced neurodegenration and memory impairment.
    Keywords: Ischemia, Reperfusion, Hippocampus, CA1 area, Human chorionic gonadotropin, Vitamine E
  • Jalali M., Tehranipour M. *, Mahdavi Shahri N. Pages 29-34
    Background And Objective
    Compression or sciatic axotomy induces neuronal death in spinal cord alpha motor neuron. This study was carried out to determine the effect of Nigella sativa seed alcoholic extract on spinal motor neuron density in anterior horn after sciatic nerve compression in rat.
    Materials And Methods
    In this experimental study 24 wistar rats were divided into four groups A: control، B: compression، C: compression+treatment with 75 mg/kg alcoholic extract، D: compression+treatment with 50 mg/kg alcoholic extract. In control group muscle was exposed without any injury to sciatic nerve. In compression and treatment group، the right leg sciatic nerve compressed for 60 sec. After four weeks of post operation، L2-L4 and S1، S2 and S3 segments of spinal cord were sampled، processed، serially sectioned and stained with toluidine blue. The number of alpha motor neurons was counted using dissector method.
    Results
    Neuronal density in compression group (650±32) significantly decreased in comparison with control group (1803±24). Neuronal density in C treated group (1581±47) and D treated group (1543±49) significantly increased compare to compression group (P<0. 001).
    Conclusion
    Alcoholic extract of Nigella sativa seed increased the density of alpha motor neurons in spinal cord after sciatic nerve compression in rats.
    Keywords: Nigella sativa, Sciatic nerve, Density, Neurons, Rat
  • Kabiri N. *, Ahangar Darabi M., Mahzooni P. Pages 35-41
    Background And Objective
    Kombucha (fungal) tea is a sugar sweetened black tea obtained through a fermentation process containing symbiotic culture of acetic acid bacteria and yeasts. This study was done to determine the effect of Kombucha tea on rat liver histophatological alterations due to Thioacetamide (TAA).
    Materials And Methods
    In this experimental study، 20 adult male Wistar rats randomly allocated into four groups as follow: 1) control، 2) TAA group، treated with (TAA)، (400 mg/kg/bw) for two weeks، 3) treated with (TAA)، (400 mg/kg/bw) and then with Kombucha tea (50 mg/kg) and finally 4) preventive، treated with Kombucha tea، (50 mg/kg) and then (TAA)، (400 mg/kg) for three weeks. The serum level of aminotransferase (AST)، Alanine transaminase (ALT)، Alkaline phosphatase (ALP)، Lactate dehydrogenase (LDH) and total bilirubin were meseared and liver tissue samples were stained by hematoxilin and eosin.
    Results
    Serum level of AST، ALT، ALP، LDH and total bilirubin significantly increased in TAA group compare to control group (P<0. 05). Serum level of AST، ALT، ALP، LDH and total bilirubin significantly reduced in treated and protective groups in comparision with TAA group (P<0. 05). Mitosis and apptosis increased in TAA group. These liver histopathological alterations reduced in terated and protective groups.
    Conclusion
    Kombucha tea contains theraputic and protective effects on enzyms and liver histophatological damage due to Thioacetamide in rat.
    Keywords: Kombucha tea, Thioacetamide, Liver, Enzym, Rat
  • Iranmanesh F. *, Vakilian A., Zare M., Hasheminasab R., Vazirynajad R. Pages 42-47
    Background And Objective
    Diabetes is a major risk factor for stroke. Some studies have shown that difference between clinical signs and prognosis in diabetic patients with stroke compared to non-diabetic patients with stroke is due to difference in pattern of cerebral vascular involvement. This study was done to compare the findings of extracranial and transcranial doppler sonography in diabetic and nondiabetic patients with thrombotic stroke.
    Materials And Methods
    This case – control study was done on 70 diabetic patients and 70 non-diabetic patients with thrombotic stroke. All patients were new cases. Extracranial and transcranial doppler sonography was performed for all subjects.
    Results
    Basilar artery stenosis was significantly more frequent in diabetic cases in comparison with non-diabetic patients (P<0. 05). The prevalenc of posterior circulation stenosis in diabetic patients was significantly higher than non-diabetic patients (P<0. 05).
    Conclusion
    In diabetic patients، stenosis in vertebrobasilar circulation was more frequent. Higher morbidity and mortality in diabetic patients may be due to vascular stenosis pattern.
    Keywords: Stroke, Diabetes, Basilar artery, Cerebral doppler sonography
  • Parvizi Sh *, Sfandiary M., Shahsavari S. Pages 48-52
    Background And Objective
    Some studies have shown that pregnant women with abnormal glucose challenge test (GCT) and normal oral glucose challenge test (OGTT) have the chance of adverse pregnancy outcomes including macrosomia، pre-eclampsia and increase of cesarean section rate. This study was performed to determine the pregnancy outcomes in women with abnormal glucose challenge test.
    Materials And Methods
    This case –control study was done on 60 pregnant women with abnormal GCT (more than 130 mg/dl) and normal OGTT and 67 pregnant women with normal GCT (less than 130 mg/dl) in Kermanshah، Iran during September 2010-March 2011.
    Results
    Delivery with Vacum، polyhydroamnus، pre-eclampsia pyelonephritis and low birth weight significantly was higher in cases than controls (P<0. 05). But there was a non significant difference in stillbirth، neonatal abnormality، neonatal respiratory distress and shoulder dystocia between case and control groups.
    Conclusion
    Polyhydramnious، pre eclampsia and pyelonephrities and low birth weight are more frequent in pregnant women with abnormal GCT and normal OGTT in compare to pregnant women with normal GCT.
    Keywords: Gestational diabetes, OGTT, GCT, Pregnancy outcome
  • Nowrozi H. *, Kazemi A., Teshfam M., Temorian Sh, Adimi P., Bashashati M. Pages 53-58
    Background And Objective
    Ultraviolet (UV) radiation is a important disinfectant. Fungal infections with resistant isolates in patients culminate in recurrence of disease even with worse condition. This study was done to evaluate the efficacy of ultraviolet radiation on drug susceptibility of Candida Spp. to itraconazole، fluconazole and amphotericin B.
    Materials And Methods
    This laboratory study was done on 12 Candida spp. isolated from patients according to NCCLS M27- A method. Samples were suspended with sterile saline and optical density was read by spectrophotometer at the wavelength of 530 nm. Serial dilutions (0. 0313-16 µg/ml) and (0. 0313-128 µg/ml) were supplied for itraconazole، amphotericin and fluconazole، respectively. MICs were determined after 48h incubation at 35°C. Following UV radiation for 1، 2، 5، 10، 60، 90 and 120 seconds MICs were determined، subsequently.
    Results
    The highest MIC pre UV radiation was (>128 µg/ml) for fluconazole. After UV radiation، MICs were steadily decreased for all mentioned drugs while after 10 sec، MICs of itraconazole and amphotericin B were >0. 0313 µg/ml. Secondary MICs significantly decreased with respect to MICs obtained in pre UV radiation (P<0. 05).
    Conclusion
    UV radiation reduces MICs of Candida spp. to itraconazole، fluconazole، amphotericin B.
    Keywords: Candida, Ultraviolet radiation, Itraconazole, Fluconazole, Amphotericin B, Drug resistance
  • Zia Ma *, Bayat M., Khalkhali H., Saffari S. Pages 59-65
    Background And Objective
    Candida albicans is the most frequent etiological agent of oral candidiasis. This study was done to compare the anticandidal effect of Thymus vulgaris and Myrtus communis to nystatin on Candida albicans.
    Materials And Methods
    In this laboratory study thirty-two strains of Candida albicans isolated from patients with oral candidiasis. Yeast suspension of Candida yeast cells was provided، subsquntly a serial dilution from Thymus vulgaris and Myrtus communis and Nystatin in Sabouraud Dextrose Agar (SDA) medium were prepared. Then a loop of Candida suspension was cultured on all of the solid media and was incubated at 25°C. The findings of fungus growing were recorded during 7 days.
    Results
    MIC of Thymus vulgaris، Myrtus communis L، mix of these essences and Nystatin was 0. 390µl/ml، 12. 5 µl/ml، 0. 78 µl/ml and 160 IU/ml، respectively.
    Conclusion
    Thymus vulgaris contained antifungal activity against Candida albicans، but Myrtus communis demonstrated a very low activity against Candida albicans.
    Keywords: Candida albicans, Nystatin, Thymus vulgaris, Myrtus communis L
  • Kazemi A. *, Nowrozi H., Teshfam M., Teimorian Sh Pages 66-71
    Background And Objective
    Aspergillosis is the most current causative agent of exogenous fungal nosocomial infection. This study was done to evaluate the drug susceptibility of Aspergillus flavus and A. fumigatus to itraconazole and amphotericin B.
    Materials And Methods
    This Laboratory study was done on 25 Aspergillus fumigatus and 25 Aspergillus flavus species isolated from transplant''s patients. Drug susceptibility test was done according to NCCLS M38-P document. Fungal suspensions of mentioned fungi were supplied with ranges 0. 5–5×104 by spectrophotometer at 530 nm. Serial dilutions of drugs were supplied from 0. 03125 to 16 µg/ml and MICs determined following 48h incubation at 35°C.
    Results
    Obtained MICs ranges for Aspergillus fumigatus and Aspergillus flavus were 1-4 µg/ml and 0. 5–4 µg/ml for itraconazole، respectively while MICs ranges against Aspergillus fumigatus and Aspergillus flavus were 0. 5-2 µg/ml and 0. 25-2 µg/ml for amphotericin B، respectively. Amphotericin B MICs were significantly lower than itraconazole (P<0. 05).
    Conclusion
    Aspergillus flavus and A. fumigatus were susceptible to amphotericin B and itraconazole.
    Keywords: Aspergillus flavus, Aspergillus fumigatus, Drug susceptibility, Amphotericin B, Itraconazole
  • Aali Sh *, Daneshmandi H., Norasteh Aa, Rezazadeh F. Pages 72-78
    Background And Objective
    Proprioceptive، vestibular and visual senses control human movements. This study was carried out to compare the posture of head and shoulder in blind، deaf and ordinary pupiles.
    Materials And Methods
    This descriptive and analytic study was done on 16 blind، 30 deaf and 60 ordinary pupiles in Ardabil city، Noth-west of Iran. Sagital and frontal planes Photos for each child was used for determination of head and shoulder deviation.
    Results
    Forward head in blind group significantly was lower than deaf and ordinary pupiles (P<0. 05). Rounded shoulder in blind and deaf pupiles significantly was lower than ordinary pupiles (P<0. 05). Uneven shoulders in deaf pupiles significantly was lower than ordinary and blind children (P<0. 05). Lateral flexion of the head in blind and deaf pupiles significantly was higher than ordinary children (P<0. 05).
    Conclusion
    There is a relationship between sensory impairment and postural problems paticularly in blindness Pupils.
    Keywords: Forward head, Uneven shoulder, Rounded shoulder, Extended head, Blind, Deaf
  • Rezamand A., Asghari Estiar M., Sadeghi B., Sakhinia E. * Pages 79-83
    Background And Objective
    Fanconi anemia is the most prevalent inherited aplastic anemia. Diagnosis based solely on the recognition of clinical symptoms is not reliable. This study was done to determine chromosomal aberrations in patients suspected with the risk of Fanconi anemia in the Eastern Azarbaijan province- Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 20 patients in the Eastern Azarbaijan province-Iran. The cytogenetic method was used to determine type and number of chromosomal disorders.
    Results
    Nine eight and nine patients had co-morbid anemia، platelet deficiency and 9 patients had hand and finger deformities، respectively. Using cytogenetic method، Fanconi anemia was confirmed in 5 (25%) of the cases. The percentage of mitotic abnormalities in the chromosomes without administration of mitomycin C varied between 5-30% in the cultures of the 5 affected and between 0-4% in the 15 unaffected patients with the administration of mitomycin C، the percentages were increased up to 35-78% and 0-20% in affected and unaffected patients، respectively.
    Conclusion
    Fanconi anemia is confirmed precisely in 25% of suspected patients using cytogenetic method.
    Keywords: Fanconi anemia, Chromosomal breakage, Mitomycin C
  • Bagheri A., Sofizadeh A. *, Ghezel Ah, Ghanbari Mr, Fadaei E., Yapang Gharavi M., Cherabin M. Pages 84-89
    Background And Objective
    Leishmaniasis is one of the main Zoonotic Vector-Born disease which is transmitted by sand flies to human and animals. This study was carried out to determine the ecological characteristics of sand flies in Golestan province، North of Iran.
    Materials And Methods
    In this descriptive study، 3 villages in Aliabad Katul district in north of Iran were selected according to rural geography distribution and positive detected samples of human infection during 2010-02. Sand flies were collected by sticky traps. Three places were sampled in each village and in indoor and outdoor places 10 traps were installed. Sand flies were collected and their species was determined.
    Results
    Totally 299 sand flies (160 from indoors and 139 from outdoors) were collected and consequently، 7 species of sandflies were identified including 4 species of phlebotomus genus and 3 species of Sergentomiya genus Ph. papatasi (55%) and S. sintoni (51%) were predominant species in indoor resting places and outdoor places، respectively. Sand flies seasonal activity extended from mid May through early October. Sand flies had one peak of activity in early August. Among the detected species، S. hodgsoni reported for first time from Golestan province.
    Conclusion
    Ph. papatasi was recognized as predominant species in Aliabad Katul district، Golestan provincein northern Iran.
    Keywords: Sand fly, Leishmaniasis, Golestan
  • Yazdani Sh, Bouzari Z., Abedi Samakoosh M. *, Nazari A., Daryabari A. Pages 90-95
    Background And Objective
    Surgical wound infection is the most common complication following surgery. This study was done to determine the incidence risk factors of surgical wound infection following abdominal hysterectomy.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done on 400 patients who underwent abdominal hysterectomy in Babol، North of Iran، during 2008-10. Age، underlying disease، BMI، use of immunosuppressive drugs hospitalization period prior to surgery، shaving and bath time، prophylactic antibiotic، duration of surgery، diagnosis and pathology were recorded for each patient. Evidence of surgical location of infection including surgical discharge، erythema and dehiscence of surgical wound with and without fever during 10 days after surgery were recorded.
    Results
    Surgical wound infection was seen in 26 patients (6. 5%) following abdominal hysterectomy. Regression analysis determined، use of immune-suppressive (95% CI: 1. 71-480. 30، P=0. 020، OR: 28. 70) and emergency operation (95% CI: 1. 42-14. 39، P=0. 011، OR: 4. 52)، diabetes (95% CI: 1. 23-11. 26، P=0. 020، OR: 3. 72) were risk factors for surgical wound infection.
    Conclusion
    Immuno-suppressive agents، emergency operation and diabetes increased surgical wound infection in post- abdominal hysterectomy.
    Keywords: Abdominal Hysterectomy, Surgical site infection, Diabetes, Emergency operation
  • Nesar Hosseini V., Taghipour M. *, Sharifian R., Hamta A., Feyzi S. Pages 96-100
    Background And Objective
    Coronary artery diseases are one of the main causes of mortality and morbidity. This study was done to determine the prevalence of risk factors for coronary artery diseases in patients referred to angiography center in Sari، Northern Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed on 2540 patients referred to angiography center in Sari city، northern Iran، during 2005-10. Risk factors including diabetes، hypertension، hyperlipidemia، smoking، Family history، CRP and also ECG changes، type and number of involved artery and the severity of vascular involvement were recorded for each patient.
    Results
    Hypertension، hyperlipidemia، diabetes، smoking were seen in 40. 8%، 40. 5%، 29. 1%، 12. 5% of patients، respectively. Positive family history and CRP were found in 10% and 3. 4% of the patients، respectively. 23. 8% of patients had abnormal ECG. One، two and three vessel diseases were observed in 26. 5%، 48. 3%، 48. 3% of cases، respectively. Left anterior descending artery constriction was seen in 75. 8% and 80. 4% of males and females، respectively. A significant relationship was found between diabetes and left coronary circumflex (P<0. 04) and left anterior descending artery (P<0. 03) constriction.
    Conclusion
    Diabetes، hypertension، hyperlipidemia، smoking، family history، abnormal ECG are among the risk factors of coronary artery diseases in this area.
    Keywords: Angiography, Coronary Artery, Diabetes, Hypertension, Hyperlipidemia, Smoking
  • Abdollahi M., Rezaei R., Rezaei E., Sadeghi R., Abdollahi A. *, Etezadpour M., Kalantari Mr, Afzal Aghaee M. Pages 101-105
    Background And Objective
    Dissection of the axillary lymph nodes is considered as one of the common measures in management of breast cancer. Edema and limitation in hand movement are accompanied with dissection of axillary lymph nodes. Sentinel lymph node biopsy can be used to evaluate axillary metastasis. This study was carried out to evaluate the diagnostic value of sentinel lymph node biopsy in patients with breast cancer.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed on 30 selected patients with breast cancer less than 5 cm without any involvement of axillary lymph nodes in Ghaem Hospital in Mashhad، North-East of Iran during 2009 -10. Initially، the lymphoscintigraphy was performed. Subsequently، prior، to the surgery، the blue dye as a marker was injected for detecting sentinel lymph node and with the use of probe gamma counter and observing blue color on lymph nodes، the sentinel node was determined and separated. Finally، axillary dissection was performed for removing the lymph nodes of I and II level in all patients.
    Results
    Among 30 patients who were evaluated for sentinel lymph nodes and axillary dissection، false negative were observed only in two cases (6. 6 %). The sensitivity rate was determined to be 84. 6%.
    Conclusion
    Considering the high success rate of detection of sentinel lymph node and limited false negative cases، sentinel lymph node biopsy is recommended in cases of breast cancer without axillary involvement.
    Keywords: Axillary dissection, Breast cancer, Sentinel lymph node biopsy
  • Shahosaini Ghr, Fatehi Bb, Yeganeh A. * Pages 106-110
    Background And Objective
    Four percent of fractures were happened in clavicle bone. This study was done to evaluate the outcomes of superior reconstruction plating method in middle third of clavicle fracture.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out on 31 patients with middle third of clavicle fracture in Tehran-Iran، during 2009-12. The patients were treated surgically with superior reconstruction plating method. The treatment outcomes were determined by regular follow up in constant shoulder score، duration of union and complications of surgery.
    Results
    The mean value of constant shoulder score was 87. 6 which are reduced by chronical age. Non union rate and infection occurred in 3. 2% and 6. 5% of subjects. Duration of union and pre-scapular pain is increased by chronical age.
    Conclusion
    Superior reconstruction plating method is recommended for middle third of clavicle fractures due to low complication، high constant shoulder score and lower treatment cost.
    Keywords: Clavicle fracture, Superior reconstruction plating, Constant shoulder score, Duration of union
  • Vejdani M. *, Favaedi R., Ebrahimi A. Pages 111-114
    Helminthic infections were reported from tropical and subtropical locations in the world. The parasitic helminths develop and migrate to different organs. Unusual cases may afflict the gallbladder and the biliary tract. The parasites invade the bile ducts and cause inflammation، fibrotic lesions، acute and chronic cholecystitis. In this article، we reported three unusual cases of parasitic infection in Kermanshah، Iran. The worms were isolated from gallbladder and biliary tract. The specimens were diagnosed by macroscopic features and staining methods. Ascaris lumbricoides، Taenia saginata and adult type fasciola hepatica isolated from gall bladder and biliary duct. Cholecystectomy was done on all patients suffering from gall bladder inflammation and obstruction.
    Keywords: Ascaris lumbricoides, Taenia saginata, Fasciola hepatica, Cholecystitis, Cholecystectomy
  • Nabati M., Tabiban S. *, Moshtaghian Sh, Eslami S. Pages 115-119
    Temporary pace marker (TPM) usually has been used in emergency conditions. Insertion of TPM is accompanied with vein thrombosis and pulmonary Emboli. TPM was inserted via right femoral vein in 73 years male due to complete heart block. Thereafter، he was suffered from deep vein thrombosis. Echocardiography revealed multiple mobile clots in right atrium، ventricle and impending pulmonary thromboemboli following insertion of permanent pacemaker. Despite of contraindication for the application of thrombolytic agents due to surgical incision for permanent pacemaker and presence of patent foramen oval، the patient survived from massive pulmonary thromboemboli and death due to rapid diagnosis and on time treatment with anticoagulation agents without performing surgery.
    Keywords: Deep vein thrombosis, Pulmonary thromboemboli, Temporary pacemaker, Anticoagulant