فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1393)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/02
  • تعداد عناوین: 24
|
  • فرهاد کوهی آچاچلویی، فتاح مرادی*، مهدی عباس زادگان صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    مطالعات پیشین نتایج متناقضی را در خصوص اثر تمرین استقامتی بر سطوح در گردش اینترلوکین-18 (IL-18) وC-reactive protein با حساسیت بالا (hsCRP) در افراد چاق گزارش کرده اند. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین مقاومتی بر سطوح سرمی IL-18 و hsCRP در مردان چاق انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 18 مرد چاق به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. متعاقب 12 ساعت ناشتا، قد، وزن، نمایه توده بدن، درصد چربی بدن، سطوح سرمی IL-18 و hsCRP پیش و پس از دوره تمرین اندازه گیری شد. پروتکل تمرین مقاومتی شامل دوازده هفته تمرین با وزنه 3 جلسه تمرین در هفته و هر جلسه به مدت 60 دقیقه بود.
    یافته ها
    به دنبال دوازده هفته تمرین مقاومتی سطوح سرمی IL-18 و hsCRP در گروه مداخله به طور غیرمعنی داری در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    اجرای تمرین مقاومتی به مدت دوازده هفته کاهش معنی داری در سطح سرمی IL-18 و hsCRPمردان چاق نداشت.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، CRP با حساسیت بالا، IL، 18، چاقی
  • یوسف مرتضوی، نوین نیک بخش، ابراهیم علیجانپور، ام لیلا ربیعی*، آسیه خلیل پور، سبحان مرتضوی صفحات 9-13
    زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ پس از عمل یکی از علل شایع موربیدیتی پس از اعمال جراحی است که می تواند باعث هیپوکسی، پنومونی آسپیراتیو، دهیدراتاسیون، تاخیر در ترخیص بیمار و اختلالات الکترولیتی شود. این خطر در بیماران لاپاراسکوپی، معده پر، ترومای چشم، ضربه به سر و سزارین بیشتر است. این مطالعه به منظور تعیین اثر داروهای اندانسترون و متوکلوپرامید همراه با دگزامتازون بر میزان تهوع و استفراغ بعد از جراحی کله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی انجام شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی دوسوکور روی 100 بیمار ASA،I-II تحت عمل کله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 50 نفری تقسیم شدند. به همه بیماران داروهای پره مدیکاسیون، اینداکشن و بیهوشی یکسان داده شد. به گروه اول متوکلوپرامید (10 mg/kg/bw) به همراه دگزامتازون (8 mg/kg/bw)و به گروه دوم اندانسترون(4 mg/kg/bw)با دگزامتازون(8 mg/kg/bw)داخل وریدی 5 دقیقه قبل ازاتمام عمل جراحی تزریق گردید و تا 4 ساعت بعد از عمل شیوع تهوع و استفراغ در هر دو گروه ثبت شد.
    یافته ها
    بروز تهوع در گروه اول و دوم به ترتیب در 19 نفر (38 درصد) و 14 نفر (28 درصد) و میزان بروز استفراغ در گروه های اول و دوم به ترتیب در 15 نفر (30 درصد) و 8 نفر (16 درصد) تعیین شد و این مقادیر اختلاف آماری معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    داروی اندانسترون همراه با دگزامتازون در مقایسه با داروی متوکلوپرامید همراه با دگزامتازون سبب کاهش غیرمعنی دار تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی کله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی گردید.
    کلیدواژگان: متوکلوپرامید، اندانسترون، دگزامتازون، تهوع، استفراغ، کله سیستکتومی، لاپاراسکوپی
  • توراندخت بلوچ نژاد مجرد*، مهرداد روغنی صفحات 14-21
    زمینه و هدف
    صرع لوب گیجگاهی شایع ترین نوع صرع در انسان است. بیماران مبتلا به این نوع صرع از تشنجات غیرقابل کنترل و اختلال در حافظه رنج می برند. این مطالعه برای ارزیابی اثر تجویز کوآنزیم Q10 بر تشنج، حافظه فضایی کوتاه مدت و برخی از شاخص های استرس اکسیداتیو هیپوکامپ در صرع القا شده به وسیله اسیدکاینیک در موش صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 48 سر موش صحرایی نر به شش گروه شم، گروه شم تحت تیمار با کوآنزیم Q10 10 mg/kg/bw، گروه دریافت کننده اسید کاینیک و گروه های دریافت کننده اسید کاینیک تحت تیمار با کوآنزیم Q10 شامل 2، 5، 10 mg/kg/bw تقسیم شدند. کوآنزیم Q10 به صورت داخل صفاقی و روزانه از یک هفته قبل از تزریق داخل هیپوکامپی اسید کاینیک (μg 4) تجویز شد. رفتار تشنجی موش های صحرایی براساس تقسیم بندی Racine و حافظه فضایی کوتاه مدت با استفاده از درصدر فتار تناوبی در ماز Y تعیین گردید. همچنین میزان مالون دی آلدئید، نیتریت و سوپراکسید دیسموتاز در هیپوکامپ نیز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    موش های دریافت کننده اسیدکاینیک تشنجات خودبخودی حاد و مزمن نشان دادند. به علاوه تجویز اسیدکاینیک موجب کاهش درصد رفتار تناوبی (ورودهای موفق و پشت سرهم یا سریالی به داخل تمام بازوها در مجموعه های سه تایی)، افزایش سطح مالون دی الدئید، نیتریت و کاهش فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در موش های دریافت کننده اسیدکاینیک در مقایسه با گروه شم شد (P<0.05). پیش درمان موش های دریافت کننده اسیدکاینیک با کوآنزیم Q10، شدت وقوع تشنجات خودبخودی را در آنها کاهش داد (P<0.05). همچنین کوآنزیم Q10 موجب افزایش درصد رفتار تناوب، کاهش میزان مالون دی الدئید و نیتریت شد (P<0.05)؛ ولی در میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز اثر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد پیش درمان حیوانات دریافت کننده اسیدکاینیک با کوآنزیم Q10 علاوه بر کاهش وقوع تشنجات موجب بهبود حافظه فضایی کوتاه مدت و برخی از شاخص های استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ موش صحرایی می شود.
    کلیدواژگان: کوآنزیم Q10، اسیدکاینیک، صرع لوب گیجگاهی، ماز Y، مالون دی الدئید، تشنج
  • قربان ملیجی، سید غلامعلی جورسرایی*، ابراهیم ذبیحی، اسماعیل فتاحی، عمادالدین رضایی، عالیه سوهان فرجی صفحات 22-28
    زمینه و هدف
    سموم کشاورزی از خانواده ارگانوکلره و یا ارگانوفسفره عوارض مختلفی را بر بافت های بدن ایجاد می نمایند. این مطالعه به منظور اثر دیازینون به عنوان یک حشره کش ارگانوفسفره غیرسیستمیک بر هورمون های جنسی و سایتوکاین های اینترفرون گاما، اینترلوکین 4 و 10در موش های صحرایی نر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی در چهار گروه قرار گرفتند. سه گروه آزمایشی به مدت 5 روز در هفته سم دیازینون را به مدت یک ماه و با دوز (30، 3، 0.3 mg/kg/bw)به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه کنترل تزریقی نداشتند. هفت روز بعد از آخرین تزریق، سطح سرمی هورمون های تستوسترون، FSH،LH و سایتوکاین های اینترفرون گاما، اینترلوکین 4 و 10 اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    اینترلوکین 10 در گروه آزمایشی(30 mg/kg/bw)نسبت به گروه کنترل افزایش آماری معنی دار و در گروه های آزمایشی3 mg/kg/bw و 0.3 mg/kg/bw کاهش آماری معنی داری یافت (P<0.05). اینترلوکین-4 تنها در گروهی که سم دیازینون را با دوز 30 میلی گرم بر کیلوگرم دریافت کرده بودند؛ معنی دار بود (P<0.05). کاهش اینترفرون گاما بین گروه های آزمایشی و کنترل از نظر آماری معنی دار نبود. میزان هورمون FSH در سه گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل دارای کاهش معنی داری بود (P<0.05). همچنین هورمون تستوسترون در گروه های آزمایشی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری یافت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    دیازینون سبب افزایش معنی دار سطح اینترلوکین 10 و افزایش تستوسترون و کاهش هورمون FSH موش صحرایی می گردد.
    کلیدواژگان: دیازینون، اینترلوکین 10، FSH، LH، تستوسترون، موش صحرایی
  • محمدجعفر گلعلی پور*، ثریا غفاری، علیرضا محرری صفحات 29-34
    زمینه و هدف
    مطالعات قبلی نشان دهنده عوارض دیابت بارداری بر تراکم نورون های هیپوکامپ موش صحرایی بوده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر دیابت بارداری بر تعداد نورون های شاخ قدامی نخاع در زاده های4 و 8 و 12هفته ای موش صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی باردار نژاد ویستار به صورت تصادفی در دو گروه دیابت بارداری و کنترل قرار گرفتند. دیابت بارداری با تزریق داخل صفاقی استرپتوزتوسین (40 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) در اولین روز بارداری ایجاد شد. موش های گروه کنترل در اولین روز بارداری نرمال سالین دریافت کردند. از نوزادان متولد شده از مادران با دیابت بارداری و کنترل، در پایان هفته چهارم، هشتم و دوازدهم زندگی به طور تصادفی 6 نوزاد انتخاب گردید. پس از بیهوشی و نخاعی کردن نوزادان از ناحیه سرویکال نخاع مقاطع بافتی به صورت سریال و با ضخامت 6 میکرومتر تهیه و سلول ها با استفاده از کرزیل ویولترنگ آمیزی شدند. پس از تصویربرداری از مقاطع با میکروسکوپ تحقیقاتی B X51 و دوربین DP12، به وسیله نرم افزار Olysiaتعداد سلول های شاخ قدامی بخش خاکستری شمارش و ثبت شد.
    یافته ها
    تعداد نورون های حرکتی در 100000 میکرومتر مربع از شاخ قدامی نخاع ناحیه سرویکال در زاده های چهار هفته ای گروه دیابتی نسبت به گروه کنترل 25% کاهش نشان داد (P<0.05). این میزان در زاده های هشت هفته ای گروه دیابتی نسبت به گروه کنترل 33% کاهش یافت (P<0.05) و در زاده های دوازده هفته ای گروه دیابتی نسبت به گروه کنترل 24.4% کاهش نشان داد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    دیابت بارداری باعث کاهش معنی دار نورون های حرکتی شاخ قدامی نخاع در زاده های چهار، هشت و دوازده هفته ای موش صحرایی گردید.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، نخاع، نورون حرکتی، موش صحرایی
  • رسول اسلامی، رضا قراخانلو*، سیدجواد مولی، حمید رجبی، ریحانه محمدخانی صفحات 35-41
    زمینه و هدف
    خانواده عوامل رشدی نقش مهمی را در سلامت سیستم عصبی-عضلانی ایفا می کند. این مطالعه به منظور تعیین اثر یک جلسه تمرین بدنی از نوع مقاومتی بر مقادیر پروتئینی و بیان ژن NT-4/5 در عضلات کند و تند تنش موش های صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 16 موش صحرایی نر به طور تصادفی در دو گروه 8 تایی تمرین مقاومتی و کنترل قرار گرفتند. تمرین مقاومتی شامل بالارفتن از نردبان یک متری به همراه وزنه های بسته شده به دم موش ها بود. برای اندازه گیری بیان ژن NT-4/5 از Quantitative Real time RT-PCR و برای اندازه گیری پروتئین آن از روش الایزا استفاده شد.
    یافته ها
    یک جلسه تمرین مقاومتی باعث کاهش معنی داری در بیان ژن NT-4/5 و افزایش معنی دار پروتئین آن در عضله سولئوس شد (P<0.05). یک جلسه تمرین مقاومتی بر مقادیر پروتئینی و بیان ژن NT-4/5 در عضله خم کننده بلند انگشتان اثر آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    یک جلسه تمرین بدنی از نوع مقاومتی باعث تغییرات در مقادیر پروتئینی و بیان ژن NT-4/5 در عضله اسکلتی شد که این تغییرات به نوع عضله نیز وابسته است.
    کلیدواژگان: نروتروفین 5، 4، عضلات تند تنش، عضلات کند تنش، تمرین مقاومتی
  • ملیحه آهویی*، غلامحسن واعظی، حمید کلالیان مقدم صفحات 42-48
    زمینه و هدف
    بیماری دیابت منجربه بروز اختلالات حرکتی می شود. پالماتین هیدروکلراید، آلکالوئیدی ایزوکینولین است که دارای خواص ضددیابتی و آنتی اکسیدانی است. این مطالعه به منظور ارزیابی اثر پالماتین هیدروکلراید بر عملکرد حرکتی موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی در چهار گروه کنترل، غیردیابتی تیمارشده باپالماتین هیدروکلراید، دیابتی و دیابتی تیمار شده با پالماتین هیدروکلراید قرار گرفتند. دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین با دوز 55 mg/kg/bw القاء گردید. یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین، تیمار با پالماتین هیدروکلراید با دوز 10 mg/kg/day به مدت شش هفته و به صورت زیرجلدی انجام گردید. سطح سرمی گلوکز سرم خون در هفته های 1، 3، 5 و 7 پس از تزریق استرپتوزوتوسین سنجش شد. در پایان مطالعه حیوانات با استفاده از آزمون های حرکتی y mazeطی 8 دقیقه، بارفیکس (grip-traction) و سطح شیب دار (inclined plane) ارزیابی شدند.
    یافته ها
    در آزمون Y maze تعداد ورود حیوان به بازوها در گروه دیابتی تیمار شده با پالماتین هیدروکلراید افزایش آماری معنی داری نسبت به گروه دیابتی داشت (P<0.05). در آزمون بارفیکس و سطح شیب دار نیز گروه دیابتی تیمار شده با پالماتین هیدروکلراید افزایش آماری معنی داری نسبت به گروه دیابتی نشان داد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    تجویز پالماتین هیدروکلراید به مدت شش هفته منجر به بهبود اختلالات حرکتی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین گردید.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، پالماتین هیدروکلراید، اختلالات حرکتی، استرپتوزوتوسین، موش صحرایی
  • شادمهر میردار*، علی اکبر رمضان نژاد، اکرم ارزانی، محمد علی نژاد، اکبر حاجی زاده صفحات 49-54
    زمینه و هدف
    سرب به عنوان آلاینده محیطی موجب تخریب سیستم ایمنی می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین با شدت متوسط و کورکومین بر سطح سرمی ایمنوگلوبولین A در موش های در معرض استات سرب انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 46 موش صحرایی نر به 6 گروه کنترل، حلال، سرب، تمرین-سرب، کورکومین-سرب و سرب-تمرین-کورکومین تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 8 هفته (25 تا 64 دقیقه در روز، 15 تا 22 متر در دقیقه و شیب صفر درجه) بر روی نوارگردان به تمرین پرداختند. 20میلی گرم محلول استات سرب به گروه های سرب، تمرین-سرب، کورکومین-سرب و ترکیبی، 30 میلی گرم حلال اتیل اولئات به گروه حلال و 30 میلی گرم کورکومین به گروه های کورکومین و ترکیبی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، 3 روز در هفته و به مدت 8 هفته تزریق شد. سطح IgA با استفاده از روش Single Radial Immuno Diffusion تعیین گردید.
    یافته ها
    سرب سبب افزایش معنی دار سطح سرمی مالون دی آلدهید در حیوانات گردید (P<0.05). همچنین تفاوت معنی داری بین سطح سرمیIgA گروه های سرب، سرب-تمرین و سرب-تمرین-کورکومین نسبت به گروه کنترل، حلال و کورکومین – سرب یافت شد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    استفاده همزمان از تمرینات ورزشی استقامتی و کورکومین به علت افزایش فعالیت ایمنوگلوبولین A اثرات سودمندی در مقابله با مسمومیت ناشی از سرب داشت.
    کلیدواژگان: استات سرب، ایمونوگلوبولین A، تمرین استقامتی، کورکومین
  • زهرا امیرخانی، محسن نوروزیان*، عباس پیریایی، سیدعبدالمجید آیت اللهی، ثریا سارمی، معصومه دادپی صفحات 55-61
    زمینه و هدف
    Onosma dichroanthum Boiss.متعلق به خانواده بوراژیناسه است و یکی از مهم ترین گیاهان دارویی در شمال ایران به شمار می آید.این مطالعه به منظور تعیین اثرپماد عصاره پترولیوم اتری ریشه گیاه Onosma dichroanthum Boiss.بر التیام زخم بازپوستی ایجاد شده به شیوه جراحی در موش های صحرایی با استفاده از روش ارزیابی کشش پذیری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 18 سر موش صحرایی نر بالغ به سه گروه شاهد، حامل و تجربی تقسیم شدند. در همه موش ها زخم برشی با ضخامت کامل پوست در جهت سری-دمی به طول 20 میلی متر در ناحیه پشت ایجاد شد.موش ها در روز 14قربانی شدند.از زخم ها نمونه برداری شد و آزمایش بیومکانیکی از نوع کشش پذیری (tensiometery) روی آنها انجام و نیروی حداکثر (N)، سفتی ارتجاعی(N/mm2)و میزان کار انجام شده(N/mm)محاسبه شد.
    یافته ها
    میانگین داده های آزمایش بیومکانیک نیروی حداکثر، سفتی ارتجاعی و میزان کار انجام شده در روز 14 در بین گروه های شاهد، حامل و تجربی تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    پماد حاوی عصاره پترولیوم اتری ریشه گیاه Onosma dichroanthum Boiss.اثری بر التیام زخم نداشت.
    کلیدواژگان: Onosma dichroanthum Boiss، التیام زخم، کشش پذیری، موش صحرایی
  • محمد سبحانی شهمیرزادی، میلاد فدایی، احسان علایی، فاطمه قاسمی کبریا، غلامرضا روشندل، فائزه سلامت صفحات 62-65
    زمینه و هدف
    یکی از علل شایع درد شکم کودکان، یبوست است و مصرف شیر گاو به عنوان یکی از علت های آن مطرح است. این مطالعه به منظور تعیین اثر حذف شیر گاو از رژیم غذایی کودکان مبتلا به یبوست مزمن انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه شبه تجربی روی 80 کودک مبتلا به یبوست مزمن انجام شد. بیماری با استفاده از معیار Rome-III تشخیص داده شد. به مدت سه هفته شیر گاو از رژیم غذایی کودکان حذف و پس از آن علایم بالینی کودکان بررسی شد.
    یافته ها
    33.8%درصد کودکان به درمان قطع کوتاه مدت شیر گاو از رژیم غذایی پاسخ مثبت دادند. فراوانی پاسخ به درمان در کودکانی که یبوست آنان از سن زیر 2 سالگی (52.6%) شروع شده بود؛ به طور معنی داری از کودکان با سابقه یبوست از سن بالای 2 سال (16.6%) بیشتر بود (P<0.05). میزان پاسخ به درمان با جنس کودک و میزان مصرف شیر گاو رابطه آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    حذف شیر گاو از رژیم غذایی باعث بهبود یبوست مزمن کودکان گردید.
    کلیدواژگان: یبوست مزمن، کودکان، شیر گاو
  • نازنین فرشچیان، نگین فرشچیان، علی اشرف فلاح صفحات 66-70
    زمینه و هدف
    مهره ها شایع ترین محل متاستاز در استخوان ها است. تشخیص متاستازها به خصوص در مراحل اولیه می تواند به روند درمان بیماران و تعیین پروگنوز آنها کمک نماید. با توجه به استفاده وسیع از تصویربرداری تشدید مغناطیسی در بیماری های مختلف و در دسترس بودن این ابزار در اکثر مناطق، این مطالعه به منظور تعیین ارزش تشخیصی تصویربرداری تشدید مغناطیسی و اسکن هسته ای در متاستازهای ستون فقرات انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 43 بیمار با هر نوع سرطان اولیه شناخته شده برای تشخیص متاستاز ستون فقرات و یا مرحله بندی ضایعه تومورال انجام شد. بیماران تحت تصویربرداری تشدید مغناطیسی و اسکن هسته ای ستون فقرات قرار گرفتند. نتایج اسکن استخوان به عنوان استاندارد طلایی درنظر گرفته شد و حساسیت و ویژگی محاسبه شدند.
    یافته ها
    تصویربرداری تشدید مغناطیسی تعداد 19 مهره پشتی را که توسط اسکن منفی گزارش شده بود؛ تشخیص داد. حساسیت و ویژگی تصویربرداری تشدید مغناطیسی نسبت به اسکن هسته ای به ترتیب 90.7% و 95.6% محاسبه شد. در بررسی مهره های کمری، تصویربرداری تشدید مغناطیسی تعداد 4 مهره را که توسط اسکن منفی گزارش شده بود؛ تشخیص داد. حساسیت، ویژگی و صحت تصویربرداری تشدید مغناطیسی نسبت به اسکن هسته ای به ترتیب97.6%، 97% و 97.2%محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    تصویربرداری تشدید مغناطیسی برای تشخیص ضایعات متاستاتیک مهره ها حساس تر از اسکن هسته ای است و اگر شک به متاستاز در ستون فقرات وجود داشته باشد؛می تواند اولین اقدام تشخیصی نیز باشد.
    کلیدواژگان: متاستاز، تصویربرداری تشدید مغناطیسی، اسکن هسته ای
  • اصغر پیرزاده، اکبر پیرزاده*، علی قویدل صفحات 71-75
    زمینه و هدف
    ده تا پانزده درصد بیماران مبتلا به سنگ کیسه صفرا به طور همزمان دچار سنگ های مجاری صفراوی نیز هستند. این مطالعه به منظور مقایسه حساسیت و ویژگی سونوگرافی و سی تی اسکن با ERCP در تشخیص سنگ های مجاری صفراوی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 135 بیمار مشکوک به ابتلای سنگ مجاری صفراوی داوطلب ERCP انجام شد. سونوگرافی از کیسه و مجاری صفراوی و کبد، سی تی اسکن شکم با کنتراست خوراکی و وریدی و ERCP برای هر بیمار انجام گردید. حساسیت و ویژگی سونوگرافی و سی تی اسکن تعیین و میزان موفقیت ERCP درمانی نیز محاسبه شد.
    یافته ها
    112 بیمار دارای سنگ مجاری صفراوی (ERCP مثبت) و 23 بیمار بدون سنگ بودند. حساسیت و ویژگی سونوگرافی در تشخیص سنگ مجاری صفراوی به ترتیب72.3% و 73.9%و در مورد سی تی اسکن به ترتیب50.8% و 91.3%تعیین شد. میزان موفقیت درمانی ERCP نیز76.9%حاصل گردید.
    نتیجه گیری
    سونوگرافی به عنوان یک مودالیته ارزان، غیرتهاجمی و مفید در اسکرین اولیه بیمار در مقایسه با سی تی اسکن و ERCP توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سونوگرافی، سی تی اسکن، سنگ مجاری صفراوی، ERCP
  • فرشاد نقش وار، ژیلا ترابی زاده*، ندا شجاعی، فاطمه صالحی صفحات 76-81
    زمینه و هدف
    اخیرا بیان گلیکودلین در بافت طبیعی و سرطانی پستان انسان و رابطه آن با سن، نوع تومور، درجه میکروسکوپی و متاستاز به غدد لنفاوی زیربغل مورد توجه واقع شده است. این مطالعه به منظور تعیین میزان بیان گلیکودلین در مبتلایان به سرطان مهاجم پستان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 96 نمونه بلوک پارافینی سرطان پستان بررسی و بیان مارکر گلیکودلین به روش ایمونوهیستوشیمی صورت گرفت. اطلاعات مربوط به سن بیمار، اندازه تومور و تعداد غدد لنفاوی درگیر زیربغل از پرونده بیماران استخراج گردید.
    یافته ها
    مارکر گلیکودلین به طور غیرمعنی داری در 30.45%از تومورهای پستان با متاستاز لنفاوی بیان گردید و این مارکر در 72.7%از تومورهای بدون متاستاز بیان شد (P<0.05). بین بیان مارکر گلیکودلین و درجه میکروسکوپی یک تومور و متاستاز به تعداد کمتر از 4 غده لنفاوی ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    بیان مارکر گلیکودلین می تواند نشانگر عدم تهاجم به غدد لنفاوی در سرطان پستان باشد.
    کلیدواژگان: سرطان، پستان، سرطان مهاجم داکتال، سرطان مهاجم لوبولار، گلیکودلین، ایمونوهیستوشیمی
  • محمدهادی مهدی نژاد*، نساء علیمحمدی، ساجده ارباب مجنی، آمنه سلطانی، عالیه امانبایی صفحات 82-88
    زمینه و هدف
    در فرایند زلال سازی آب به منظور ته نشینی ذرات کلوییدی از مواد منعقدکننده مختلفی مانند سولفات آلومینیوم (آلوم) و پلی آلومینیوم کلراید استفاده می شود. استفاده از هر دو نوع منعقد کننده در فرایند انعقاد باعث باقی ماندن مقداری آلومینیوم در آب می شود که اگر مقدار آن از استاندارد تعیین شده تجاوز کند؛ اثرات مخربی بر روی سلامت انسان و محیط زیست خواهد داشت. این مطالعه به منظور تعیین میزان آلومینیوم باقیمانده ناشی از کاربرد آلوم و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت از آب های کدر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی کدورت های به کار رفته در نمونه آب شامل کدورت های کم، کدورت متوسط و کدورت های بالا بود که با استفاده از پودر کائولین به صورت مصنوعی ساخته شد. نمونه های آب به میزان یک لیتر در 6 جار ریخته شد و پس از تنظیم pH و افزودن ماده منعقد کننده، آزمایش جار طی مرحله اختلاط سریع طی زمان 30 ثانیه و با شدت اختلاط 100 دور در دقیقه و سپس در مرحله اختلاط کند با شدت 20 دور در دقیقه و به مدت 15 دقیقه و مرحله ته نشینی به مدت 30 دقیقه انجام گردید. نمونه برداری برای به دست آوردن راندمان حذف کدورت و میزان آلومینیوم باقیمانده صورت گرفت. تعیین کدورت مطابق روش نفلومتری و توسط دستگاه کدورت سنج و تعیین آلومینیوم طبق روش اریوکروم سیانینR انجام شد.
    یافته ها
    میزان آلومینیوم باقیمانده توسط کاربرد پلی آلومینیوم کلراید در آب هایی با کدورت کم، متوسط و زیاد به ترتیب 0.006 میلی گرم بر لیتر، 0.05 میلی گرم بر لیتر و 0.07 میلی گرم بر لیتر و میزان آلومینیوم باقیمانده توسط کاربرد آلوم در آب هایی با کدورت کم، متوسط و زیاد به ترتیب 0.065 میلی گرم بر لیتر، 0.15 میلی گرم بر لیتر و 0.22 میلی گرم بر لیتر بود. بین دوز مصرفی آلوم و پلی آلومینیوم کلراید با میزان آلومینیوم باقیمانده ارتباط آماری معنی داری به دست آمد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    پلی آلومینیوم کلراید، به دلیل حساسیت کمتر به تغییرات pH و کاهش غلظت آلومینیوم باقیمانده در آب تصفیه شده نسبت به آلوم برتری داشته و می تواند به عنوان یک منعقد کننده مناسب استفاده شود.
    کلیدواژگان: آلوم، پلی آلومینیوم کلراید، حذف کدورت، آلومینیوم باقیمانده، تصفیه آب
  • پروین میرمیران، زهرا بهادران، فریدون عزیزی*، هانیه سادات اجتهد صفحات 89-93
    زمینه و هدف
    مقاومت به انسولین یکی از عوامل اثرگذار بر اختلالات لیپیدی در دیابت نوع 2 است که بروز عوارض قلبی عروقی را در این بیماران افزایش می دهد. این مطالعه به منظور ارزیابی مقاومت به انسولین در ارتباط با فراسنج های لیپیدی آتروژنیک در مبتلایان به دیابت نوع 2 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 72 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی طی سال 1389 انجام شد. شاخص های تن سنجی، سطوح گلوکز ناشتای سرم، انسولین سرم و فراسنج های لیپیدی اندازه گیری و نمایه مقاومت به انسولین و پارامترهای لیپیدی آتروژنیک محاسبه شدند. میانگین فراسنج ها و پارامترهای لیپیدی در میان سهک هایHOMA-IR(Homeostasis Model Assessment Insulin Resistance)مقایسه گردید. همچنین ارتباط بین HOMA-IR با فراسنج های لیپیدی در هر سهک تعیین شد.
    یافته ها
    میانگین نمایه مقاومت به انسولین در سهک اول، دوم و سوم به ترتیب0.3±0.9، 0.4±2.1، 1.6±4.4تعیین شد. در سهک سوم، غلظت سرمی تری گلیسرید و پارامترهای لیپیدی آتروژنیک بالاتر و غلظت HDL-C به طور غیرمعنی دار پایین تر بود. نمایه مقاومت به انسولین در هر دو سهک دوم و سوم با غلظت تری گلیسرید سرم ارتباط آماری معنی دار بود (P<0.05). نمایه مقاومت به انسولین در مقادیر بالاتر از2.8با سطوح سرمی HDL-C ارتباط معکوس و با پارامترهای لیپیدی آتروژنیک ارتباط مستقیم داشت.
    نتیجه گیری
    بین سطوح بالای مقاومت به انسولین با اختلالات لیپیدی و پارامترهای لیپیدی در مبتلایان به دیابت نوع 2 ارتباط وجود دارد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، مقاومت به انسولین، فراسنج های لیپیدی، پارامترهای لیپیدی آتروژنیک، بیماری های قلبی عروقی
  • نوشین پرورش*، حسن ضیاءالدینی، راضیه عرفانی، مصطفی شکوهی صفحات 94-99
    زمینه و هدف
    با توجه به اثرات مخرب عدم درمان اختلال نقص توجه / بیش فعالی (ADHD)، این مطالعه به منظور تعیین فراوانی اختلال نقص توجه / بیش فعالی و ارتباط آن با افسردگی در دانشجویان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 414 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال های 89-1388 انجام شد. غربالگری ADHD با پرسشنامه خودگزارش دهی ADHD بزرگسالان (ASRS) انجام شد. ADHD کودکی با پرسش از والدین و افسردگی با پرسشنامه بک ارزیابی شد.
    یافته ها
    فراوانی ADHD بزرگسالی3.9%و فراوانی ADHD کودکی (بیش فعالی-کم توجهی- مرکب)8.5%به دست آمد. فراوانی افسردگی در افرادی که ADHD کودکی یا بزرگسالی داشتند؛ بیشتر بود. افسردگی با مقطع تحصیلی ارتباط آماری معنی داری داشت (P<0.05). به صورتی که در مقطع کارشناسی بیشترین میزان افسردگی و در مقطع کارشناسی ارشد کمترین میزان افسردگی گزارش شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که افسردگی در افراد مبتلا به ADHD بزرگسالی و یا وجود سابقه ابتلا در کودکی، شایع است.
    کلیدواژگان: ADHD بزرگسالی، ADHD کودکی، افسردگی
  • محمد مهدی سلطان دلال، عبدالعزیز رستگار لاری، محمدکاظم شریفی یزدی صفحات 100-105
    زمینه و هدف
    گاستروانتریت شایع ترین عفونت سالمونلایی در انسان و یکی از مشکلات و معضلات بهداشتی مهم در سرتاسر جهان است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی سالمونلا در کودکان مبتلا به اسهال و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در منطقه رباط کریم تهران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی 306 نمونه مدفوع کودکان مبتلا به اسهال از مراکز درمانی رباط کریم تهران در سال 1390 جمع آوری شد. نمونه ها پس از غنی سازی در سلنیت F و کشت بر روی محیط انتخابی هکتون آگار، از نظر سالمونلا بررسی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی طبق دستورالعمل سازمان CLSI تعیین شد.
    یافته ها
    سالمونلا در 22 مورد(7.2%)از نمونه های مدفوع جداسازی شد. 7 مورد سالمونلاتیفی، 6 مورد سالمونلاپاراتیفی B، 3 مورد سالمونلاپاراتیفی C، 2 مورد سالمونلاپاراتیفی A و 4 مورد غیرقابل تشخیص بودند. از نظر پاراکلینیکی ارتباط معنی داری میان گلبول سفید در مدفوع و سالمونلا وجود داشت (P<0.05). از نظر حساسیت دارویی سویه های سالمونلا در بیش از92.3%موارد نسبت به کلرامفنیکل، سفتی زوکسیم، نالیدیکسیک اسید و آمیکاسین حساس بودند.
    نتیجه گیری
    عامل اسهال در 7.2%از کودکان شهرستان رباط کریم سالمونلا تعیین گردید.
    کلیدواژگان: سالمونلا، اسهال، مقاومت دارویی، آنتی بیوتیک
  • سالار حافظ قرآن، حسین میقانی، پونه ابراهیمی* صفحات 106-113
    زمینه و هدف
    با توجه به تنوع ژنتیکی ایجاد شده در عوامل بیماریزای میکروبی و پیدایش سویه های مقاوم و همچنین عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهای شیمیایی، جایگزین کردن آنها با داروهای ضدباکتریایی با منشاء گیاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره های کلروفرمی، اتیل استاتی و هیدروالکلی پیاز گیاه سنبل کوهی بر روی دو باکتری گرم مثبت و یک باکتری گرم منفی به روش دیسک دیفیوژن و روش رقت لوله ای انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی عصاره کلروفرومی، اتیل استاتی و هیدروالکلی پیاز گیاه سنبل کوهی تهیه و خواص ضدمیکروبی و نیز حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری (MIC) و میکروب کشی (MBC)، با روش دیسک دیفیوژن (تعیین هاله عدم رشد) و نیز رقت لوله ای (Macro-dilution)، بر باکتری های اشریشیاکلی (گرم منفی)، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس (گرم مثبت) مورد سنجش قرار گرفت. از دی متیل سولفوکسید به عنوان شاهد منفی و از آمپی سیلین و نالیدیکسیک اسید به عنوان شاهدهای مثبت استفاده شد.
    یافته ها
    هاله عدم رشد عصاره اتیل استاتی به ترتیب روی استافیلوکوکوس 0.1±26.3 mm، اشریشیاکلی 0.3±23.7 mm و باسیلوس 0.4±19.5 mm تعیین شد. هاله عدم رشد عصاره کلروفرمی به ترتیب روی استافیلوکوکوس 0.2±16.4 mm و باسیلوس 0.3±14.9 mm مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    اثر ضدمیکروبی عصاره های کلروفرمی و اتیل استاتی پیاز گیاه سنبل کوهی بر روی اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس و باسیلوس بیشتر از نالیدیکسیک اسید و مشابه آمپی سیلین در شرایط آزمایشگاهی بود.
    کلیدواژگان: سنبل کوهی، حداقل غلظت مهار کنندگی، اشریشیاکلی، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس
  • رامین آذرهوش*، تقی امیریانی، میترا رحیمی نژاد صفحات 114-119
    زمینه و هدف
    پولیپ های دستگاه گوارش شامل انواع غیرنئوپلاستیک و نئوپلاستیک یا پیش درآمد کارسینوم هستند. با توجه به رابطه این پولیپ ها و سرطان و افزایش سرطان های معدی - روده ای در سالیان گذشته؛ این مطالعه به منظور تعیین توزیع آناتومیک و هیستوپاتولوژیک پولیپ های دستگاه گوارش در گرگان طی ده سال انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - مقطعی روی پرونده 290 بیمار با پولیپ دستگاه گوارش مراجعه کننده به مرکز آموزشی - درمانی پنجم آذر گرگان در سال های 87-1378 انجام شد. پولیپ از طریق کولونوسکوپی – آندوسکوپی و بیوپسی تشخیص داده شده بود. اطلاعات دموگرافیک از پرونده بیماران استخراج شد و تشخیص هیستومورفولوژیک نمونه ها تعیین گردید.
    یافته ها
    56.6% بیماران مرد بودند. 19.3% پولیپ ها در دهه شش زندگی بود. فراوانی هیستومورفولوژیکی به ترتیب شامل آدنوما (54.1%)، هیپرپلاستیک (19.7%)، التهابی (13.8%) و نوع جوانان (11.4%) بود. از بین پولیپ های آدنوماتو بیشترین فراوانی به نوع توبولار (63%) تعلق داشت و انواع ویلوس (19.1%) و توبولوویلوس (17.9%) در رتبه های بعدی قرار داشتند. 87.2% پولیپ ها در کولون و 12.8% در معده قرار داشتند. شایع ترین محل درگیری آناتومیکی در رکتوم (30%) و سپس سیگموئید (26.1%) بود.
    نتیجه گیری
    پولیپ آدنوماتو کولون فراوان ترین پولیپ دستگاه گوارش است.
    کلیدواژگان: پولیپ، آدنوما، دستگاه گوارش، کولون، توبولار، توبولوویلوس
  • محمد صالحی، نرگس بیگم میربهبهانی، اعظم جهازی*، یاسین عاقبتی املشی صفحات 120-125
    زمینه و هدف
    تالاسمی ها شایع ترین اختلال ژنتیکی در جهان است. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت سلامت عمومی بیماران مبتلا به بتاتالاسمی ماژور در گرگان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 163 بیمار مبتلا به بتاتالاسمی ماژور مراجعه کننده به مرکز آموزشی - درمانی طالقانی گرگان انجام شد. وضعیت روانی - اجتماعی بیماران با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی (GHQ-28) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    44.2% بیماران از نظر وضعیت روانی - اجتماعی طبیعی، 46% دارای علایم مشکوک به اختلال روانی و 9.8% مبتلا به اختلالات روانی-اجتماعی بودند. بیشترین مشکل مربوط به اختلال کارکرد اجتماعی (12.9%) و افسردگی (10.4%) و کمترین مشکل مربوط به اضطراب (4.9%) بود. بین وضعیت روانی-اجتماعی بیماربا شغل مادر، سطح تحصیلات بیمار و سابقه ابتلا به بیماری های دیگر ارتباط آماری معنی داری یافت شد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    از نظر سلامت عمومی اختلال کارکرد اجتماعی و افسردگی دو مشکل اصلی بیماران مبتلا به بتاتالاسمی ماژور است.
    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، سلامت عمومی، کارکرد اجتماعی، افسردگی، اضطراب
  • فیروزه درخشانپور، حمیدرضا محبوبی*، ساحل کشاورزی صفحات 126-131
    زمینه و هدف
    خشونت خانگی متداول ترین نوع خشونت علیه زنان است که اثر منفی بر سلامت روان مادران، کودکان، خانواده و اجتماع دارد. این مطالعه به منظور تعیین شیوع خشونت خانگی علیه زنان در بندرعباس انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 500 زن مراجعه کننده به بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس انجام شد. اعمال خشونت، محدودیت و صدمات جسمی ازطریق پرسشنامه جمع آوری گردید.
    یافته ها
    460 نفر (92%) از زنان مورد خشونت خانگی قرار گرفته بودند. میانگین سنی زنان 8.64±33.8سال و میانگین مدت ازدواج آنان 7.83±10.53سال بود. 389 نفر (77.8%) خانه دار و 102 نفر (20.4%) کارمند بودند و 9 نفر (1.8%) شغل آزاد داشتند. 14 نفر (2.8%) سابقه اعتیاد را ذکر نمودند. شایع ترین نوع خشونت علیه زنان، خشونت روانی (54%) بود و خشونت کلامی، فیزیکی و جنسی به ترتیب با مقادیر 31%، 24.8% و 6.8% در رتبه های بعدی قرار داشتند. دو عامل مهم اثرگذار بر خشونت خانگی سطح تحصیلات و اعتیاد در خانواده بود.
    نتیجه گیری
    خشونت روانی فراوان ترین نوع خشونت خانگی بود و با سطح تحصیلات و اعتیاد مرتبط بود.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، زن، شیوع، سن، شغل
  • حسین عماد ممتاز*، مرجان رحیمی صفحات 132-135
    زمینه و هدف
    هماچوری یکی از علل شایع ارجاع کودکان به درمانگاه ارولوژی و نفرولوژی است. علل هماچوری در کودکان طیف وسیعی از بیماری ها، از علل خوش خیم تا تهدیدکننده حیات را شامل می شود. این مطالعه به منظور تعیین علل هماچوری در شیرخواران و کودکان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 200 شیرخوار، کودک و نوجوان یک ماهه تا 18 ساله (131 دختر و 69 پسر) با شکایت هماچوری انجام شد. بیماران با انجام آزمایش ادرار، کشت ادرار، بررسی نمونه تصادفی ادرار از نظر میزان کلسیم، کراتینین، اسیداوریک و سونوگرافی شکم ارزیابی شدند.
    یافته ها
    هماچوری میکروسکوپی و آشکار به ترتیب در 79.5% و 20.5% از کودکان مشاهده شد. هماچوری در 74 بیمار (37%) ایدیوپاتیک بود. سنگ های سیستم ادراری (18%)، عفونت ادراری (15.5%)، هایپرکلسیوری (13%)، هایپریوریکوزوری (10%)، ناهنجاری های سیستم ادراری (5.5%) و گلومرولونفریت (1%) به ترتیب از علل هماچوری شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    هماچوری در 56% از بیماران به سه علت شایع سنگ، عفونت ادراری و کریستالوری بود.
    کلیدواژگان: هماچوری، کودکان، سنگ ادراری، عفونت، کریستالوری
  • احد اعظمی، نصرالله ملکی*، زهرا طاوسی صفحات 136-140
    سندرم کوگان یک اختلال التهابی مزمن با علت ناشناخته است که بیشتر بالغین جوان را مبتلا می کند. دو تظاهر اصلی این بیماری شامل کراتیت بینابینی دو طرفه و اختلال در گوش داخلی است. سندرم کوگان با واسکولیت سیستمیک به صورت آئورتیت همراهی دارد. تشخیص بیماری براساس وجود بیماری التهابی چشمی و اختلال گوش داخلی است. در این مقاله سندرم کوگان کلاسیک در یک خانم 47 ساله گزارش شده است. بیمار از 2 ماه قبل از مراجعه دچار سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، لنگش پای راست، دردهای عضلانی اسکلتی، کم شنوایی و نابینایی دوطرفه شده بود. در معاینه چشمی کاهش حدت بینایی در حد 0.1 به صورت دوطرفه و در معاینه با اسلیت لامپ پرخونی ملتحمه، کاتاراکت و کراتیت بینابینی دوطرفه وجود داشت. اودیوگرام با تون خالص و پاسخ شنوایی ساقه مغز، کاهش شنوایی حسی عصبی دوطرفه را نشان داد. به بیمار ابتدا پالس وریدی و سپس درمان خوراکی پردنیزولون و سیکلوفسفامید داده شد که در پیگیری، بهبودی نسبی یافت.
    کلیدواژگان: سندرم کوگان، کراتیت بینابینی، کم شنوایی، واسکولیت
  • مریم نباتی*، سمیرا اسلامی، راژان پیران صفحات 141-145
    اولسر سوراخ کننده غیرترومایی وضعیتی است که در آن یک ضایعه آترواسکلروتیک آئورت لامینای الاستیک داخلی را به داخل مدیا سوراخ می کند. افتراق این زخم از علل دیگر سندرم حاد آئورت مانند هماتوم اینترامورال و دایسکشن آئورت مشکل است. علامت اصلی درد حاد و شدید قفسه سینه است که به بین دو کتف تیر می کشد و مشابه درد دایسکشن آئورت توراسیک است. در این مقاله یک خانم 52 ساله معرفی می شود که درد رترواسترنال طولانی مدت داشت و اولسر سوراخ کننده آترواسکلروتیک آئورت توراسیک نزولی برای وی تشخیص داده شد. برخلاف تابلوی غالب بیماری، در این بیمار هیچ نوع شکل گیری هماتوم دیواره آئورت در اکوی ترانس ازوفاژیال و سی تی آنژیوگرافی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: سندرم حاد آئورت، پارگی آئورت، هماتوم اینترامورال، اولسر سوراخ کننده آئورت
|
  • Kouhi F., Moradi F. *, Absazadegan M. Pages 1-8
    Background And Objective
    Previous studies have reported inconsistent findings about the effect of endurance training on level of interleukin-18 (IL-18) and high-sensitivity C-reactive protein (hsCRP) in obese individuals. This study was performed to determine the effect of resistance training on serum level of IL-18 and hsCRP in obese men.
    Materials And Methods
    In this clinical trial، eighteen obese men were randomly divided into training and control groups. After 12-hours fasting، height، weight، body mass index، body fat percent، serum level of IL-18 and hsCRP were assessed before and after training period. Resistance training protocol consisted of twelve weeks training، 3 sessions training per week، each session for 60 minutes.
    Results
    Mean±SD of IL-18 were 323. 34±46. 57 pg/ml and 239. 43±53. 75 pg/ml in training and control groups، respectively. Mean±SD of hsCRP was 3. 83±3. 65 µg/ml and 3. 03±2. 98 µg/ml in training and control groups، respectively. This difference was not significant.
    Conclusion
    Performing resistance training for twelve weeks did not significantly reduce IL-18 and hsCRP in obese men.
    Keywords: Resistance training, High, sensitivity CRP, Interleukin, 18, Obesity
  • Mortazavi Y., Nikbakhsh N., Alijanpour E., Rabiee O. *, Khalilpour A., Mortazavi S. Pages 9-13
    Background And Objective
    Nausea and vomiting are common complications after surgery which creates spasm، hypoxia and pulmonary aspiration. This study was done to determine the effect of ondansetrone، metoclopramide associated with dexamethasone on postoperative nausea and vomiting in cholecystectomy surgery using Laparoscopic method.
    Methods
    In this double blind clinical trial study، 100 patients with ASA class I and II undergoing laparoscopic cholecystectomy divided randomly into two groups. The patients in the first group were received metoclopramide (10mg/kg/bw) with dexamethasone (8mg/kg/bw) and the second group were received ondansetron (4mg/kg/bw) with dexamethasone (8mg/kg/bw) intravenously 5 min before the final stage of surgery. Premedication and induction of anesthesia in patients were equal 5 minutes to 4 hours after surgery، postoperative nausea and vomiting were recorded for each patient.
    Results
    The rate of nausea in the first and the second groups were recorded 38% and 28%، respectively. The rate of vomiting in the first and the second groups were recorded 30% and 16%، respectively. These values were not significant.
    Conclusion
    Ondansetron with dexamethasone non significantly reduced postoperative nausea and vomiting after laparoscopic cholecystectomy in comparison with metoclopramide with dexamethasone.
    Keywords: Metoclopramide, Ondansetron, Dexamethasone, Nausea, Vomiting, Cholecystectomy, Laparoscopic surgery
  • Baluchnejadmojarad T. *, Roghani M. Pages 14-21
    Background And Objective
    Temporal lobe epilepsy is the most common type of epilepsy in human. Patients suffer from spontaneous seizures and memory deficiency. This study was done to assess the effect of Co-enzyme Q10 (CoQ10) administration on seizure، short-term spatial memory and stress oxidative indices in hippocampus of kainic acid-induced epilepsy.
    Methods
    In this experimental study، 48 male rats were randomly allocated into six groups: sham-operated; CoQ10 (10 mg/kg/bw) -treated SH; kainate; CoQ10 (2، 5 and 10 mg/kg/bw) treated kainic acid. CoQ10 was intraperitoneally administered daily for one week before intra-hippocampal injection of kainic acid (4µg/kg/bw) in animals.
    Results
    Kainic acid induced chronic and acute spontaneous seizures in animals. Also، kainic acid administration caused a reduction in alternational behavior rate (consecutive or serially entrance into all of arms in triplet set)، increasing of malondialdehide، nitrite level and decreasing of superoxide dismutase activity compared to sham group (P<0. 05). Pre-treatment of kainate rats with CoQ10 decreased rate of spontaneous seizures (P<0. 05). CoQ10 increased alternational behavior rate، decreased malondialdehide and nitrite serum level (P<0. 05). But it had no significant effect on superoxide dismutase activity.
    Conclusion
    Pre-treatment of kainic acid exposed rats with CoQ10 reduced rate of seizures and improved short-term spatial memory and oxidative stress indices in rats.
    Keywords: CoQ10, Kainic acid, Temporal lobe epilepsy, Y maze, Malondialdehyde, Seizure, Rat
  • Maliji Gh, Jorsaraei Sgh *, Zabihi E., Fattahi E., Rezaie E., Sohan Faraji A. Pages 22-28
    Background And Objective
    Agricultural toxins including organochlorine and organophosphorus families cause damages in the various tissues in humans. Diazinon is a non-systemic organophosphate insecticide. This study was carried out to determine the effect of Diazinon on sex hormone، interferon gamma، interleukin-4 and 10 in male rats.
    Methods
    In this experimental study 24 adult male Wistar rats were randomly allocated into four groups. Three experimental groups were received Diazinon 5 days per week for one month at 0. 3، 3 and 30 mg/kg/bw intraperitoneally، while controls received nothing. Seven days after the last injection، blood samples were obtained and the serum testosterone، FSH، LH، interferon gamma، interleukin-4 and interleukin-10 were measured.
    Results
    Serum level of Interleukin-10 significantly increased in experimental group (30 mg/kg/bw of Diazinon) compared to controls (P<0. 05). Serum level of Interleukin-10 significantly decreased in 0. 3 mg/kg/bw and 3mg/kg/bw of Diazinon groups compared to controls (P<0. 05). Interleukin-4 level was only significant in the group receiving 30 mg/kg/bw of Diazinon (P<0. 05). Reduction in interferon-gamma level was not significant between control and experimental groups. FSH significantly reduced in the three experimental groups in comparison with controls (P<0. 05). Testosterone level was significantly increased in experimental groups compared to control (P<0. 05).
    Conclusion
    Diazinon increases interleukin-10 and testosterone and reduces FSH hormone in the rat.
    Keywords: Diazinon, Interleukin, 10, FSH, LH, Testosterone, Rat
  • Golalipour Mj *, Ghafari S., Moharreri Ar Pages 29-34
    Background And Objective
    Previous studies have shown the adverse effects of gestational diabetes on hippocampal neuron density in animal model. This study was conducted to determine the effect of gestational diabetes on number of motor neuron in the ventral horns of spinal cord in 4, 8 and 12 weeks rat offspring.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 Wistar dams were randomly allocated in control and diabetic groups. Dams in diabetic group were received 40 mg/kg/bw of streptozotocin (STZ) at the first day of gestational day (GD) and control group were received an equivalent volume normal saline, intraperitoneally. Six offspring of cases and controls were randomly selected at the 4, 8, 12 postnatal weeks. Postnatal rats were scarified and sections (6 micrometer) were taken from the cervical part of spinal cord, stained by cresyl violet. A photograph of sections was produced using an Olympus BX51 microscope and a DP12 digital camera. The number of motor neurons in the right ventral horns of spinal cord was evaluated in 100000 μm2 area of spinal cord using OLYSIA Autobioreport software.
    Results
    The number of motor neurons in 4 weeks rat offspring were reduced (24.90%) in gestational diabetics compared to controls (17.16±0.5 vs22.85±2.1, P<0.05). The motor neurons in 8 weeks rat offspring were reduced (32.95%) in gestational diabetics in comparison with controls (17.70±1.7 vs26.40±2.0, P<0.05). Also, the number of motor neurons in 12 weeks rat offspring were reduced (24.38%) in gestational diabetics in comparison with controls (17.83±0.7 vs23.58±1.4, P<0.05).
    Conclusion
    The uncontrolled gestational diabetes reduces the number of motor neurons in the ventral horn of spinal cord in rat offspring.
    Keywords: Gestational diabetic, Motor neurons, Spinal cord, Rat
  • Eslami R., Gharakhanlou R. *, Mowla J., Rajabi H., Mohammadkhani R. Pages 35-41
    Background And Objective
    Trophic factor family plays a key role for neuromuscular system healthy. This study was carried out to determine the effect of one session of resistance exercise on protein content and mRNA expression of NT4/5 in rat slow and fast muscles.
    Methods
    In this experimental study, sixteen adult male rats randomly were allocated into resistance exercise (T) and control groups. The resistance training protocol consisted of climbing a 1-meter–long ladder, with a weight attached to a tail sleeve. Quantitative Real time RT-PCR for NT-4/5 expression and ELISA Kit for protein assay were used.
    Results
    Resistance training significantly decreased mRNA expression and increased protein of NT4/5 in soleus muscle (P<0.05). Significant alteration was not detected in flexor hallucis longus muscle.
    Conclusion
    One session of resistance training can alter protein and mRNA of NT-4/5 in skeletal muscle and this alteration was dependent on muscle type.
    Keywords: Resistance Training, Neurotrophin, 4, 5, Protein, Muscle
  • Ahouei M. *, Vaezi Gh, Kalalian Moghaddam H. Pages 42-48
    Background And Objective
    Diabetes induces motor dysfunctions, Palmatine is an isoquinoline alkaloid, with anti-diabetic and antioxidant activities. This study was conducted to evaluate the effect of Palmatine on motor dysfunction in STZ-induced diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 32 male wistar rats were randomly allocated into control, Palmatine-treated non-diabetic, diabetic and Palmatine-treated diabetic groups. Diabetes was induced by STZ administration at the dose of 55 mg/kg/bw, intraperitoneally. Palmatine hydrochloride was administered subcutaneous at doses of 10 mg/kg/bw per day for a period of 6 weeks, one week after induction of diabetes. Blood glucose level was measured 1, 3, 5, 7 weeks after STZ injection. Locomotor activity tests including Y maze, grip-traction and inclined plane tests were performed to determining locomotor activity.
    Results
    In Y maze test, the number of arms entered significantly increased in Palmatine-treated diabetic group compared to diabetic group (P<0.05). Grip traction and inclined plane tests significantly increased in Palmatine-treated diabetic group compared to diabetics animals (P<0.05).
    Conclusion
    Palmatine hydrochloride administration for 6 weeks improves motor dysfunctions in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Keywords: Diabetes mellitus, Palmatine hydrochloride, Motor dysfunctions, Streptozotocin, Rat
  • Mirdar Sh *, Ramezannezhad Aa, Arzani A., Alinezhad M., Hajizade A. Pages 49-54
    Background And Objective
    Lead as an environmental pollutant can damage the immune system. This study was done to determine the effect of moderate-intensity exercise and Curcumin supplement on serum level of immunoglobulin A in rats exposed to lead acetate.
    Methods
    In this experimental study, 46 male rats were allocated into six groups including; Control (C), vehicle (V), lead (L), lead and exercise (LE), lead and curcumin (LC), Lead+exercise+curcumin (LEC). Animals in training groups ran on treadmill for 8 weeks (25- 64 minutes per daily, 15-22 meter/minute and 0% grade). Animals in Lead, LE, LC and LEC groups were received lead acetate (20 mg/kg/bw) and vehicle animals were received ethyl oleat (30 mg/kg/bw) Intraperitoneally for 3 days per week for 8 weeks. Rats in curcumin and LEC groups were received Curcumin (30mg/kg/bw), for 3 day per week for 8 weeks. IgA level were measured by single radial immuno diffusion method.
    Results
    Lead acetate significantly increased MDA levels at P<0.05 in animals. IgA level was 0.2, 0.41 and 0.47 mg/dL in Lead, LE and LEC groups (P<0.05).
    Conclusion
    The simultaneous use of endurance exercise training and curcumin due to increased IgA activity has beneficial effects against lead poisoning.
    Keywords: Lead acetate, Immunoglobulin A, Endurance training, Curcumin
  • Amirkhani Z., Norouzian M. *, Piryaei A., Ayatollahi Sa, Saremi S., Dadpay M. Pages 55-61
    Background And Objective
    Onosma dichroanthum Boiss. is one of the most important mountainous medicinal plants in Iran. This study was done to determine the biomechanical evaluation of root extract ointment of Onosma dichroanthum Boiss. on wound healing in rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 18 male adult Wistar rats were randomly allocated into control (I), vehicle (II) and treated group with ointment containing of extract 1% of root of Onosma dichroanthum Boiss., (III). 20 mm vertical skin incision wound were made on rats back side. The assessment of the wound healing was carried out at day 14. At the end of study, rats were sacrificed, skin sample were extracted and evaluated by biomechanical method (maximum force, elastic stiffness, energy absorption).
    Results
    There was no significant difference in biomechanical parameters among the treated, vehicle and control groups.
    Conclusion
    Topical application of Onosma dichroanthum Boiss. root have no effect on healing of skin wound in animal model.
    Keywords: Onosma dichroanthum Boiss., Wound healing, Biomechanical method, Rat
  • Sobhani Shahmirzadi M., Fadaei M., Alaei E., Ghasemi Kebria F., Roshandel Ghr, Salamat F. * Pages 62-65
    Background And Objective
    Children constipation is one of the common causes of abdominal pain. Cow´s milk in children diet is suggested to be one of the main cause of chronic constipation. This study was performed to determine the effect of cow´s milk elimination from children diet with chronic constipation.
    Methods
    This quasi-experimental study, was performed on 80 children with chronic constipation. Rome-III criteria were considered for disease diagnosis. Cow’s milk was eliminated for three weeks from children’s diet and the clinical symptoms in children were surveyed, subsequently.
    Results
    Constipation was cured in 33.8% of children as result of cow's milk free diet. The rate of treatment response in affecting children whom their disease in began under 2 years of age (52.6%) was significantly higher than others (16.6%) (P<0.05). Children treatment was not significantly related to child’s gender and amount of milk consumption.
    Conclusion
    Eliminating of cow's milk from the diet improves the chronic constipation in children.
    Keywords: Chronic constipation, Children, Cow's milk
  • Farshchian N., Farshchian N., Ashraf Falah A. * Pages 66-70
    Background And Objective
    The vertebra is the most common site of bone metastases. Diagnosis of metastases particularly in the early stages can improve patients’ prognosis and therapy. This study was done to compare the diagnostic value of magnetic resonance imaging and bone scan for the diagnosis of vertebral metastases.
    Methods
    This descriptive study was done on 43 patients with any types of primary cancer. Patients underwent spinal magnetic resonance imaging and nuclear scan. Bone scan results were considered as the gold standard. The sensitivity and specificity were calculated for magnetic resonance imaging and nuclear scan.
    Results
    The magnetic resonance imaging diagnosed 19 cases of thoracic vertebral metastases which previously diagnosed as negative by bone scan. Sensitivity and specificity of magnetic resonance imaging compared to bone scan was 90.7% and 95.6%, respectively. The magnetic resonance imaging diagnosed 4 cases of lumbar vertebral metastases which were reported negative in bone scan. Sensitivity, specificity and accuracy of magnetic resonance imaging in compare to bone scan were 97.6%, 97% and 97.2%, respectively.
    Conclusion
    In diagnosis of vertebral metastases, the magnetic resonance imaging is more sensitive than bone scan.
    Keywords: Magnetic resonance imaging, Bone scan, Vertebra, Metastasis
  • Pirzadeh A., Pirzadeh A. *, Ghavidel A. Pages 71-75
    Background And Objective
    Cholelithiasis have concomitant with biliary tract stones (BTS) in about 10-15% of the affected patients. This study was carried out to compare the specificity and the sensitivity of ultrasonography and computed tomography (CT scan) with the endoscopic retrograde cholangio pancreatography (ERCP) for detecting of the biliary tract stones and to evaluate the efficacy of the ERCP therapy.
    Methods
    In this descriptive study, 135 patients suspected of BTS whom were candidate for the ERCP were gone under investigation. Ultrasonography of the gallbladder, liver, biliary tract, oral and IV contrast of abdominal CT scan and the ERCP were conducted for each patient. ERCP was considered as key critria to define BTS. The specificity and sensitivity of the ultrasonography and CT scan and the success rate of the therapeutic ERCP was estimated.
    Results
    BTS were observed in 112 patients by ERCP method. The specificity and sensitivity of the ultrasonography was 72.3% and 73.9%, respectively. The specificity and sensitivity of the CT scan was 50.8% and 91.3%, respectively. The success rate of the therapeutic ERCP was estimated as 76.9%.
    Conclusion
    Ultrasonography as a non-invasive, non-expensive and well sensitivity method which is recommended in patient screening of biliary tract stones in compare to ERCP and CT scan.
    Keywords: Ultrasonography, Computed tomography, ERCP, Biliary Tract Stone
  • Naghshvar F., Torabizadeh J. *, Shojaei N., Salehi F. Pages 76-81
    Background And Objective
    Glycodelin expression in normal and cancerous human breast tissue and its relation with age, tumor type, microscopic grade and metastasis to axillary lymph nodes recently were noticed. This study was done to evaluate the glycodelin expression in breast cancer.
    Methods
    In this descriptive study, 96 Paraffin-embedded blocks of malignant breast cancer by immunohistochemistry method were considered to evaluate the expression of glycodelin. Patients age,tumor size, tumor type, microscopic grade and metastasis to axillary lymph nodes were recorded for each subject.
    Results
    Glycodelin was found in 30.45% of invasive carcinoma of the breast with axillary lymph node metastasis. Glycodelin was expressed in 72.7% of carcinoma of the breast without lymph nodes metastasis (P<0.05). There was a significant relation between glycodelin expression with microscopic grade 1 of tumor and metastasis to less than 4 of lymph nodes (P<0.05).
    Conclusion
    Glycodelin expression can be evidence for lack of axillary lymph node metastasis of breast cancer.
    Keywords: Glycodelin, Breast, Carcinoma, Immunohistochemistry
  • Mehdinejad Mh *, Alimohammadi N., Arbabmojeni S., Soltani A., Amanbaei A. Pages 82-88
    Background And Objective
    Different coagulants including aluminum sulfate (Alum) and Polyaluminum Chloride (PAC) are used for water clarification process and deposition of colloidal particles. The use of coagulants causes some residual aluminum in water. The residual aluminum higher than 0.2 mg/l, has adverse effects on human health and environment. This study was conducted to determine the amount of residual aluminum by applying Polyaluminium chloride and aluminum sulfate for turbidity removal from turbid water.
    Methods
    In this laboratory study, the experiments were run by using synthetic water having low (10-30 NTU), medium (100-130 NTU) and high (200-230 NTU) initial turbidities. Synthetic turbid water was prepared by adding stock kaolin suspension into distilled water. Samples of 1 liter of water were poured on 6 Jars. After adjusting of pH, coagulant was added into each beaker at various doses and agitated at 100 rpm for 30s. The mixing speed was then reduced to 20 rpm and kept for another 15 minutes. The suspensions were left for sedimentation and after 30 minutes of sedimentation, clarified samples were collected from the top of the beakers. Residual turbidity and residual aluminum was measured. The residual turbidity was measured using a Turbidimeter according to Nephlometric method. The residual aluminum was determined by Eriochrome cyanine R method.
    Results
    Residual alminium in low, medium and high turbidities was 0.006 mg/l, 0.05 mg/l and 0.07 mg/l by applying Polyaluminum Chloride and 0.065 mg/l, 0.15 mg/l and 0.22 mg/l by applying alum, respectively. There was a significant correlation between dosage of Alum and Polyaluminum Chloride with residual aluminium (P<0.05).
    Conclusion
    Polyaluminum Chloride due to low sensitivity to pH variation and less residual aluminum in treated water is more suitable than alum coagulant and could be used as a recommended water coagulant.
    Keywords: Alum, Polyaluminum Chloride, Turbid water, Residual aluminu
  • Mirmiran P., Bahadoran Z., Azizi F. *, Ejtahed Hs Pages 89-93
    Background And Objective
    Insulin resistance (IR) is one of the factors affecting dyslipidemia in type 2 diabetes which increases the risk of cardiovascular diseases. This study was done to determine the association of homeostasis model assessment of insulin resistance with lipid profiles in type 2 diabetes.
    Methods
    This descriptive study was conducted on 72 patients with type 2 diabetes in Research Institute for Endocrine Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran during 2011. Anthropometric indces, fasting serum glucose, serum insulin and lipid profiles were measured and IR index and atherogenic lipid parameters were calculated. The mean of lipid profiles and parameters were compared across the IR tertiles. The association of homeostasis model assessment and insulin resistance in each tertile with lipid profiles was determined.
    Results
    The mean±SD of IR index was 0.9±0.3, 2.1±0.4 and 4.4±1.6 in the 1th, 2th and 3th tertiles, respectively. In the 3th tertile, serum triglyceride and atherogenic lipid parameters were significantly high and serum HDL-C level was non-significantly low than normal reference range. IR index in the 2th and 3th tertiles was significantly related to serum Triglyceride (P<0.05). IR index in level of >2.8, was inversely associated with HDL-C and directly associated with atherogenic lipid parameter.
    Conclusion
    There is association between Insulin resistance with lipid metabolic abnormality in type 2 diabetic patients.
    Keywords: Type 2 diabetes_Insulin resistance_Lipid profiles_Atherogenic lipid
  • Parvaresh N. *, Ziaadini H., Erfani R., Shokoohi M. Pages 94-99
    Background And Objective
    According to destructive consequences of untreated attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), this study was done to evaluate of the prevalence of adult ADHD and its relation with depression among Iranian students.
    Methods
    This descriptive study was carried out on 414 students of Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran during 2010-11. ADHD was screened by ADHD self report scale for adult ADHD and asking DSM-IV criteria from parents for childhood ADHD. Beck depression inventory questionnaire was used to determine depression.
    Results
    The prevalence of adult ADHD and childhood ADHD was 3.9% and 8.5%, respectively. Depression was more prevalent in those with adult or childhood ADHD. Depression was more prevalent in under graduate than post graduate students (P<0.05).
    Conclusion
    Depression is more prevalent in students with adult ADHD or with history of childhood ADHD.
    Keywords: ADHD, Depression, Students
  • Soltan Dallal Mm, Rastegar Lari A., Sharifi Yazdi Mk * Pages 100-105
    Background And Objective
    Gastroenteritis due to Salmonella is common in human and considered as a global dilemma of public health. This study was done to determine the Pattern of serotyping and antibiotic resistance of Salmonella in children with diarrhea in Iran.
    Methods
    In this laboratory study, 306 stool samples were collected from children with diarrhea in public health centers in Robat-karim, Tehran province, Iran. The specimens were enriched in Selenite F medium and then cultured on Hekton agar. The identification of Salmonella was carried out by conventional method and antimicrobial susceptibility testing was performed according to CLSI procedures.
    Results
    Out of 306 stool samples, 7.2 % were identified as Salmonella species, as follow: 7 Salmonella typhi, 6 Salmonella paratyphi B, 3 Salmonella paratyphi C, 2 Salmonella paratyphi A and 4 samples were not identifiable. There was a significant relation between presence of WBC in fecal and salmonellosis (P<0.05). In drug sensitivity trends, 92.3% of Salmonella species were sensitive to chloramphenicol, ceftizoxime, Nalidixic acid and Amikacin.
    Conclusion
    This study showed that Salmonella was the cause of children diarrhea in 7.2% in this region.
    Keywords: Salmonella, Diarrhea, Antibiotic resistance
  • Hafez Ghoran S., Mighani H., Ebrahimi P. * Pages 106-113
    Background And Objective
    The generated genetic diversity in the microbial pathogens and drug resistant led to a growing interest to use herbal medicine. This study was carried out to determine the in vitro anti-bacterial activity of chloroform, ethyl acetate and hydroalcoholic extracts of Scilla persica Hausskn.
    Methods
    In this laboratory study, chloroform, ethyl acetate and hydroalcoholic extracts were obtained from bulb of Scilla persica. The anti-microbial activity, the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of the extracts were evaluated on Staphylococcus aureus, Bacillus cereus and Escherichia coli using the disk diffusion (growth inhibition zone) and macro-dilution methods. Dimethyl sulfoxide (DMSO) was used as a negative control while nalidixic acid and ampicillin were used as positive control.
    Results
    The maximum inhibition zone for ethyl acetate extract was 26.3±0.1 milimetre, 23.7±0.3 milimetre and 19.5±0.4 milimetre for Staphylococcus, Escherichia coli and Bacillus, respectively. The maximum inhibition zone of chloroform extract was found to be 16.4±0.2 milimetre and 14.9±0.3 milimetre for Staphylococcus and Bacillus, respectively.
    Conclusion
    Antimicrobial activity of the chloroform and ethyl acetate extracts of bulb of Scilla persica on Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus are more effective compared to nalidixic acid and it is similar to ampicillin in in-vitro condition.
    Keywords: Scilla persica Hausskn, MIC, Escherichia coli, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus
  • Azarhoush R. *, Amiriani T., Rahimi, Nejad M. Pages 114-119
    Background And Objective
    Gastrointestinal polyps have pre-carcinomatous potential. In regard to increasing rate of gastrointestinal cancers and the relation between polyps with cancers, this study was done to determine the anatomical and histopathological distribution of gastrointestinal polyps in Gorgan, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 290 patients with gastrointestinal polyps were undergoing colonoscopy or endoscopy in 5th Azar teaching hospital in Gorgan, northern Iran during 1999-2008. The diagnosis was confirmed by histopathologic method. Gender and age was recorded for each patient.
    Results
    56.6% of patients were males 19.3% of polyps was diagnosed in the sixth decade of patient's age. The most frequent pathological type of gastrointestinal polyps was adenoma (54.1%) followed by hyperplastic (19.7%), acute inflammatory (13.8%) and young polyps type (11.4%). Tubular type with 63% was the most common type of adenoma polyp followed by various villouses (19.1%) and tubulovillous (17.9%). 87.2% and 12.8% of polyps were in colon and stomach, respectively. The most frequent anatomical position of polyps was rectum (30%) followed by sigmoid with 26/1%.
    Conclusion
    Adenoma polyp in colon was the most common type in gastrointestinal tract.
    Keywords: Polyp, Gastrointestinal, Adenoma, Rectum, Age
  • Salehi M., Mirbehbahani Nb, Jahazi A. *, Aghebati Amlashi Y. Pages 120-125
    Background And Objective
    Thalassemias is the most common inherited disease in the world. This study was designed to assess general health of patients with beta-thalassemia major in Gorgan, northern Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed on 163 patients with beta-thalassemia major whom referred to Thalghani hospital in Gorgan, northern Iran. Socio-Psychosocial status of patients was assessed by using general health questionnaire-28 (GHQ-28).
    Results
    Socio-Psychosocial status of 44.2%, 46% and 9.8% of patients was normal, suspected and suffered from psychosocial disorders, respectively. Social dysfunction (12.9%) and depression (10.4%) were the most prevalent and anxiety was the less prevalent (4.9%) in the patients. There were significant correlations between psychosocial status and mother’s ocupation (P<0.05), patients level of education (P<0.05) and history of associated diseases (P<0.05).
    Conclusion
    Social dysfunction and depression were the two major general health complications in beta-thalassemia patients in this region.
    Keywords: Beta, thalassemia major, General Health, Psychosocial status, Social dysfunction, Depression
  • Derakhshanpour F., Mahboobi Hr *, Keshavarzi S. Pages 126-131
    Background And Objective
    Domestic violence is the most common against women with negative effect on mother’s health, family, children and society. This study was performed to determine the prevalence of domestic violence against women in Bandar Abbas, Iran.
    Methods
    This descriptive cross - sectional study was conducted on 500 women referred to Shahid Mohammadi hospital in Bandar Abbas, Southern Iran. Violence and physical injuries were recorded for each woman using a questionnaire.
    Results
    Domestic violence was reported in 460 (92 %) women. The mean age of women was 33.80±8.64 years. The mean years of marriage were 10.53±7.83 years. 389 (77.8%), 102 (20.4%) and 9 (1.8%) of women were housewive, employee and self employee, respectively. 14 (2.8%) women had addiction background. The most common type of violence against women was psychological (54%), followed by verbal (31%), physical (24.8%) and sexual (6.8%). Level of education and addiction in the families were the main factors in domestic violence.
    Conclusion
    Psychological violence is the most common type of domestic violence and it is related to the level of education and addiction in the families.
    Keywords: Domestic violence, Women, Prevalence, Age, Employee
  • Emad Momtaz H. *, Rahimi M. Pages 132-135
    Background And Objective
    Hematuria is one of the common causes of pediatric nephrology and urology diseases and is reported in 0.5-2% of children. This study was performed to determine the causes of hematuria in infants and children.
    Methods
    This descriptive study was done on 200 infants, children and adolescents in one month to 18 year old ages with chief complaint of hematuria in Hamadan, Iran. Patients were evaluated by urinalysis, urine culture, measurement of calcium, creatinine and uric acid in random urine sample and abdominal sonography.
    Results
    Microscopic and gross hematuria was detected in 79.5% and 20.5% of patients, respectively. Hematuria was idiopathic in 74 (37%) of patients. Urinary tract stones (18%), urinary tract infections (15.5%), hypercalciuria (13%), hyperuricosuria (10%), urinary tract anomalies (5.5%) and glomerulonephritis (1%) were diagnosed as causes of hematuria.
    Conclusion
    In 56% of patients, hematuria was caused by three common etiologies of stone, urinary tract infections and crystalluria.
    Keywords: Urinary tract, Hematuria, Infection, Crystalluria, Stone, Children
  • Azami A., Maleki N. *, Tavosi Z. Pages 136-140
    Cogan's syndrome is a chronic inflammatory disorder of unknown cause affecting mostly young adults. Two main observation of the disease are bilateral interstitial keratitis and vestibuloauditory dysfunction. Association between Cogan's syndrome and systemic vasculitis as well as aortitis are exist. The diagnosis of the disease is based upon the presence of inflammatory eye disease and vestibuloauditory dysfunction. In this article, the classic Cogan's syndrome has been reported in a 47-year-old woman. Two months prior to admission, the patient had been suffering from headache, vertigo, nausea, vomiting, right leg claudication, musculoskeletal pains, bilateral hearing loss and blindness. Ophthalmologic examination revealed that visual acuity was 0.1 bilaterally and on slit lamp examination, there was a conjunctival hyperemia, bilateral cataract and interstitial keratitis. Pure tone audiogram (PTA) and auditory brain stem response (ABR) showed bilateral sensorineural hearing loss. The patient was initially treated with pulse intravenous methylprednisolone and was followed by oral prednisolone and cyclophosphamide, which in follow-up showed partial improvement.
    Keywords: Cogan's syndrome, Interstitial keratitis, Hearing loss, Vasculitis
  • Nabati M. *, Eslami S., Piran R. Pages 141-145
    Penetrating atheromatous ulcer is the condition in which ulceration of an aortic atherosclerotic lesion penetrates the internal elastic lamina into the media. Differentiation of penetrating atheromatous ulcer from other causes of acute aortic syndrome such as intramural haematoma and aortic dissection is difficult. The main symptom is a severe، acute chest pain radiating to the inter-scapular area، similar to classical acute aortic dissection of the thoracic aorta. In present article a case of a 52 years old woman with long- standing retrosternal chest pain and with penetrating atherosclerotic aortic ulcer in descending aorta was reported. Unlike the predominant picture of this disease،associated intramural hematoma was not seen.
    Keywords: Acute aortic syndrome, Aortic dissection, Intramural hematoma, Penetrating aortic ulcer