فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 58، تابستان 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 58، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/26
  • تعداد عناوین: 20
|
  • اعظم غلامیان، عادله دیوسالار * صفحات 1-11
    کاتالاز یکی از اصلی ترین آنزیم های آنتی اکسیدانت بدن است که به مقدار فراوانی در بافت های فعال مانند کبد و کلیه یافت می شود. تغییرات در فعالیت و عملکرد این آنزیم به طور گسترده ای در انواع سرطان برای فهم بهتر فرایند سرطان و مکانیسم های درمانی آن بررسی شده است. زیرا کاهش فعالیت کاتالاز در سطح mRNA، پروتئین و فعالیت در انواع سلول های سرطانی به عنوان یکی از ویژگی های بارز بافت های توموری است. این مطالعه به تحقیقات مروری انجام شده روی اثر تغییرات در آنزیم کاتالاز کبدی در انواع سرطان ها و مکانیسم مقاومت به شیمی درمانی و متاستاز می پردازد. به علت نقش مهم هیدروژن پراکسید در مراحل مختلف سرطان، کاتالاز این مراحل را با سم زدایی هیدروژن پراکسید تغییر می دهد. هیدروژن پراکسید از طرق مختلف موجب افزایش متاستاز بافت سرطانی به بافت سالم می شود. بنابراین کاتالاز موجب کاهش متاستاز می گردد. داروهای ضدسرطانی که مکانیسم عملکردشان برای انهدام سلول توموری از طریق افزایش تولید رادیکال آزاد است؛ در صورت فعالیت بالای کاتالاز اثرشان بر سلول سرطانی کاهش می یابد. به عبارتی مقاومت دارویی در حضور فعالیت بالای کاتالاز ایجاد می شود. بنابراین کاتالاز نقش متناقضی در مورد درمان و پیشرفت سرطان دارد که به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.
    کلیدواژگان: کاتالاز، سرطان، هیدروژن پراکسید، شیمی درمانی
  • عبدالحمید حاجی حسنی *، رزیتا هدایتی، فاطمه احسانی صفحات 12-18
    زمینه و هدف
    کمردرد یک اختلال عضلانی اسکلتی با شیوع بالا است که 85 درصد افراد جامعه ممکن است آن را تجربه کنند. ورزش های ثبات دهنده مرکزی برای تقویت توانایی سیستم های عصبی عضلانی و اسکلتی برای حفاظت ستون فقرات توصیه شده اند. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرینات ثبات دهنده مرکزی و ورزش های عمومی بر فعالیت های عملکردی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 60 بیمار مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی به طور تصادفی در دو گروه 30 نفری ورزش های عمومی و ورزش های ثبات دهنده مرکزی قرار گرفتند. شاخص فعالیت های عملکردی توسط آزمون های Bilateral squat test، Timed single hop test، Distance single hop test و Star excursion test برای همه افراد در ابتدا و پس از دوره مداخله مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. در گروه ورزش های ثبات دهنده مرکزی هشت تمرین اختصاصی تقویتی استفاده گردید و در گروه ورزش های عمومی، تمرینات تقویتی روتین فیزیوتراپی برای بیماران در نظر گرفته شد. کلیه تمرینات در هر دو گروه به مدت 4 هفته و هر هفته 3 جلسه انجام گردید.
    یافته ها
    تمرینات ثبات دهنده مرکزی موجب افزایش معنی دار شاخص های فعالیت عملکردی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی نسبت به تمرینات عمومی گردید (P<0.05).
    نتیجه گیری
    تمرینات ثبات دهنده مرکزی نسبت به تمرینات عمومی در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی ارجح است.
    کلیدواژگان: کمردرد، ورزش های ثباتی، تمرینات عمومی، فعالیت های عملکردی
  • نادر شوندی، عباس صارمی، شهناز شهرجردی، لیلا پوریامنش * صفحات 19-26
    زمینه و هدف
    مکمل دانه کتان نقش مهمی در درمان و پیشگیری دیس لیپیدمی و التهاب دارد و ممکن است مزایای تمرین ورزشی را افزایش دهد. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین هوازی به همراه مکمل دانه کتان بر لیپیدها و پروتئین واکنشگر C سرم زنان چاق انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 45 زن چاق در دامنه سنی 30 تا 45 سال به صورت در دسترس و به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی 50 تا 60 دقیقه در روز، سه روز در هفته، با شدت 50 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه برای 10هفته اجرا شد. گروه تمرین هوازی به علاوه مکمل و گروه مکمل به مدت 10 هفته پودر دانه کتان را به مقدار 6 تا 9 گرم در روز مصرف نمودند. ترکیب بدنی و شاخص های متابولیکی قبل و بعد از دوره تمرینی ارزیابی شد.
    یافته ها
    مصرف دانه کتان موجب کاهش آماری معنی داری در مقادیر تری گلیسیرید، HDL-c، TC-HDL، وزن بدن، نمایه توده بدن، دور کمر و توده چربی گردید (P<0.05). از طرفی مصرف دانه کتان همراه با تمرین هوازی منجر به کاهش در شاخص های آدیپوسیتی وزن، نمایه توده بدن، دور کمر، توده چربی، تری گلیسیرید، HDL-c، LDL-c، LDL/HDL و TC-HDL شد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    مصرف دانه کتان برای بهبود سلامت قلبی - متابولیکی زنان یک روش ایمن و موثر است و ترکیب کردن دانه کتان با تمرین هوازی می تواند برخی اثرات مفید آن را طی یک دوره 10 هفته ای افزایش دهد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، دانه کتان، پروتئین واکنشگر C، تری گلیسیرید، HDL، c، LDL، c، نمایه توده بدن
  • یعقوب فربود *، علیرضا سرکاکی، مهرداد شهرانی کرانی، مریم سعادت فرد صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    آلزایمر یک بیماری مرتبط با سن است و با دمانس و کاهش نورون ها در مغز مشخص می شود. استرس اکسیداتیو مغز نقش مهمی در پیری و اختلالات نورودژنراتیو دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره دانه انگور بر بهبود اختلالات حافظه و یادگیری ناشی از تزریق درون بطنی استرپتوزوتوسین (STZ) در موش صحرایی نر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 80 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی به 5 گروه 16 تایی کنترل، شم، دریافت کننده STZ، دریافت کننده عصاره دانه انگور (mg/kg 100، 30 روز، گاواژ) به علاوه STZ و دریافت کننده STZ به علاوه عصاره دانه انگور تقسیم شدند. حافظه حیوانات به وسیله تست های ماز آبی موریس، شاتل باکس و ماز T ارزیابی شد.
    یافته ها
    تزریق STZ به صورت داخل بطنی موجب تخریب حافظه حیوانات در تمامی تست ها گردید. تجویز عصاره دانه انگور قبل و بعد از تجویز داخل بطنی STZ زمان رسیدن به سکوی مخفی در تست ماز آبی موریس را نسبت به گروه آلزایمری کاهش داد (P<0.05). همچنین زمان تاخیر ورود به محفظه تاریک در تست حافظه اجتنابی غیرفعال نسبت به گروه آلزایمری افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05). به علاوه درصد انتخاب بازوی صحیح در تست ماز T در حیوانات دریافت کننده عصاره دانه انگور قبل و بعد از تجویز STZ ، نسبت به گروه آلزایمری افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    عصاره دانه انگور اثر مهمی در پیشگیری و بهبود اختلال حافظه ناشی از تزریق داخل بطنی STZ دارد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، عصاره دانه انگور، استرپتوزوتوسین، موش صحرایی
  • بهاره صادقی، حمیرا زردوز، هدایت صحرایی، ناهید سراحیان * صفحات 35-40
    زمینه و هدف
    حجم و وزن بخش هایی از مغز مانند هیپوکمپ بعد از استرس مزمن کاهش پیدا می کند و در عوض حجم و وزن غده فوق کلیه افزایش می یابد. این مطالعه به منظور تعیین اثر استرس مزمن و تجویز ممانتین داخل آمیگدالی بر تغییرات نسبت وزن و حجم مغز به وزن و حجم غده فوق کلیه روی موش آزمایشگاهی نر انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی به کمک دستگاه استریوتکس کانولگذاری یک طرفه و دو طرفه آمیگدال انجام شد. پس از یک هفته بهبودی حیوانات دوزهای متفاوت ممانتین (1، 0.5، 0.1 μg/mouse) را پنج دقیقه قبل از شروع استرس دریافت کردند. شوک الکتریکی کف پا به صورت تصادفی و به مدت هفت روز متوالی به حیوانات القاء شد. در پایان روز هفتم، همگی حیوانات کشته شدند و مغز و غده فوق کلیه آنها در فرمالین 4 درصد فیکس شد. حجم به روش غوطه وری در جیوه و وزن توسط ترازوی دقیق تعیین شد.
    یافته ها
    استرس موجب کاهش غیرمعنی دار میزان حجم مغز به حجم غده فوق کلیه و همچنین وزن مغز به وزن غده فوق کلیه گردید. تجویز ممانتین به داخل آمیگدال موجب مهار اثر استرس گردید (P<0.05). تجویز دوز کم و متوسط آن به آمیگدال راست و یا چپ باعث افزایش نسبت حجم و وزن مغز به حجم و وزن غده فوق کلیه گردید (P<0.05).
    نتیجه گیری
    ممانتین به صورت وابسته به دوز و محل تزریق موجب مهار اثر استرس در موش های نر می شود. در این ارتباط تجویز ممانتین به صورت یک طرفه به آمیگدال راست و یا چپ موثرتر است.
    کلیدواژگان: غده فوق کلیه، مغز، آمیگدال، ممانتین، حجم، وزن
  • سهیلا کاویانی فرد، نسرین حیدریه *، گلسا علی نژاد، محسن علی نژاد، علی محمدعینی صفحات 41-45
    زمینه و هدف

    صرع یکی از شایع ترین اختلالات سیستم عصبی مرکزی پس از سکته مغزی است. گیاه بارهنگ کبیر (Plantago major) با خواص درمانی گسترده در طب سنتی، حاوی فلاونوئیدها و ویتامین C است و خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره هیدروالکلی بارهنگ بر آستانه تشنج ناشی از پنتلین تترازول (PTZ) در موش های سوری نر انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی 50 سر موش سوری نر نژاد NMRI در 5 گروه 8 تایی کنترل و گروه های تجربی قرار گرفتند. گروه کنترل سرم فیزیولوژی و گروه های تجربی عصاره هیدروالکلی بارهنگ را با دوزهای 5 ، 10 ، 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن نیم ساعت قبل از تزریق PTZ (60 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. بلافاصله پس از تزریق PTZ مدت زمان لازم تا بروز تشنج و میزان مرگ و میر ثبت شد.

    یافته ها

    در گروه های دریافت کننده عصاره هیدروالکلی بارهنگ با دوز 10 ، 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری در آستانه تشنج مشاهده شد (P<0.05). همچنین در گروه های دریافت کننده عصاره هیدروالکلی بارهنگ با دوز 10 ، 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم کاهش مرگ معنی داری نسبت به گروه کنترل مشاهده شد (P<0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد عصاره گیاه بارهنگ دارای اثر ضدتشنجی است.

    کلیدواژگان: عصاره هیدروالکلی بارهنگ، پنتیلن تترازول، تشنج، موش سوری
  • مهدی مدیر، فرهاد دریانوش *، هنگامه فیروزمند، حمزه یوسفی صفحات 46-53
    زمینه و هدف
    فعالیت های جسمانی متفاوت بر روی سیستم ضداکسایشی موثرند. انتخاب مناسب نوع، زمان و شدت تمرین در جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به منظور تعیین اثر هشت هفته تمرین بی هوازی فزاینده میان مدت بر سطح سرمی آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) موش های صحرایی ماده انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی ماده به طور تصادفی در دو گروه کنترل و بی هوازی تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته، کنترل (بدون فعالیت)، تمرین بی هوازی (هفته ای 3 جلسه با سرعت 24 تا 30 متر در دقیقه، شیب 5 تا 15 درجه و مدت 30 ثانیه) اجرا شد. سطح سرمی آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطح سرمی آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (U/ml) در گروه کنترل و بی هوازی فزاینده به ترتیب 98.8±12.8 و 17.3±109.1 تعیین شد (P<0.05). همچنین سطح سرمی آنزیم کاتالاز (U/ml) در گروه کنترل و بی هوازی فزاینده به ترتیب 7.2±51.2 و 4.2±48.4 تعیین شد که از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    تمرین بی هوازی فزاینده در میان مدت، سبب افزایش اثرگذاری در سطح سرمی آنزیم ضداکسایشی SOD می شود.
    کلیدواژگان: تمرین بی هوازی، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، موش صحرایی
  • معصومه اصل روستا * صفحات 54-60
    زمینه و هدف
    تاموکسیفن یکی از تعدیل کنندگان انتخابی گیرنده استروژن است که اثر استروژنی / آنتی استروژنی در بافت های مختلف بدن دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف طولانی مدت تاموکسیفن بر حافظه موش های صحرایی نر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 48سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به سه گروه کنترل، شم و تجربی تقسیم شدند. گروه شم حلال تاموکسیفن دریافت نمود و گروه تجربی تاموکسیفن (400 mg/kg/day) را به مدت 35 روز متوالی به صورت خوراکی دریافت کرد. در پایان تیمار، یادگیری و حافظه فضایی حیوانات با استفاده از ماز آبی موریس و حافظه اجتنابی با استفاده از شاتل باکس ارزیابی شد.
    یافته ها
    مدت زمان و مسافت سپری شده برای دست یابی به سکوی پنهان در آزمون ماز آبی موریس در حیوانات دریافت کننده تاموکسیفن افزایش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (P<0.05). به علاوه زمان و مسافت شنا شده در ربع دایره هدف (در آزمون پروب) در حیوانات گروه تاموکسیفن کاهش معنی داری داشت (P<0.05). در آزمون حافظه اجتنابی، تاموکسیفن موجب کاهش معنی داری در زمان ورود حیوان به اتاق تاریک در مقایسه با گروه کنترل گردید (P<0.05).
    نتیجه گیری
    تیمار طولانی مدت تاموکسیفن موجب اختلال در یادگیری و حافظه فضایی و همچنین کاهش حافظه اجتنابی در موش های صحرایی نر می گردد.
    کلیدواژگان: تاموکسيفن، يادگيري، حافظه فضايي، حافظه اجتنابي، موش صحرايي
  • حدیثه حمیدی *، سید صدرالدین شجاع الدین، امیر لطافت کار صفحات 61-68
    زمینه و هدف
    نوروپاتی دیابتی یکی از شایع ترین عوارض میکروواسکولار دیابت است که با ایجاد بی حسی در پاها، ایجاد درد و اختلال در حس عمقی به دنبال تخریب آوران های عصبی اندام تحتانی، موجب اختلال در حفظ تعادل می شود. این مطالعه به منظور مقایسه اثربخشی دو شیوه ماساژ رفلکسولوژی و یومی هوتراپی بر درد و حفظ تعادل زنان مبتلا به نوروپاتی دیابتی اندام تحتانی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه شبه تجربی 34 زن مبتلا به نوروپاتی دیابتی اندام تحتانی به صورت غیرتصادفی در سه گروه ماساژ رفلکسولوژی (12 نفر)، یومی هوتراپی (11 نفر) و کنترل (11 نفر) قرار گرفتند. اندازه گیری درد و حفظ تعادل به ترتیب توسط مقیاس بصری درد، آزمون شارپند رومبرگ و برگ قبل و بعد از شش هفته اندازه گیری شد. دو گروه رفلکسولوژی و یومی هوتراپی 6 هفته (سه جلسه در هفته و به مدت 30 دقیقه) تحت ماساژ قرار گرفتند.
    یافته ها
    بهبودی معنی داری در دو گروه ماساژ رفلکسولوژی و یومی هوتراپی بر درد و حفظ تعادل (ایستا و پویا) در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (P<0.05). تفاوت آماری معنی داری بین میزان اثرگذاری دو روش رفلکسولوژی و یومی هوتراپی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    شیوه ماساژ رفلکسولوژی و یومی هوتراپی به یک میزان در بهبود درد و حفظ تعادل بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی اندام تحتانی موثر است.
    کلیدواژگان: ماساژ رفلکسولوژی، یومی هوتراپی، درد، تعادل، نوروپاتی دیابتی، اندام تحتانی
  • نجمه حمید *، اکرم کاویانی بروجنی صفحات 69-76
    زمینه و هدف
    در روان درمانی شناختی - رفتاری مذهب محور، علاوه بر روش های شناخت درمانگری، اعتقادات معنوی و باورهای دینی تقویت می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر روان درمانی شناختی - رفتاری مذهب محور بر افسردگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ایدز انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع شبه تجربی با پیش آزمون - پس آزمون، گروه کنترل و مرحله پیگیری سه ماهه بود. 30 بیمار مبتلا به ایدز به صورت غیرتصادفی در دو گروه 15 نفری کنترل و مداخله قرار گرفتند. گروه مداخله، 12 جلسه 45 دقیقه ای، روان درمانی شناختی- رفتاری مذهب محور دریافت کردند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. ابزار مورد استفاده در پژوهش، شامل آزمون افسردگی بک نسخه دوم (BDI-II) و پرسشنامه کیفیت زندگی (WHOQOL-Brief) بود. با استفاده از این آزمون ها، هر دو گروه مداخله و کنترل در مراحل پیش آزمون، پس از خاتمه 12 جلسه آموزشی و پس از پیگیری 3 ماهه ارزیابی شدند.
    یافته ها
    میزان افسردگی در گروه مداخله پس از اعمال روان درمانی شناختی - رفتاری مذهب محور به صورت معنی داری کاهش و میزان کیفیت زندگی به صورت معنی داری افزایش یافت و در دوره پیگیری نیز تداوم داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    روان درمانی شناختی - رفتاری مذهب محور در کاهش افسردگی و افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ایدز موثر است.
    کلیدواژگان: روان درمانی شناختی، رفتاری مذهب محور، ایدز، افسردگی، کیفیت زندگی
  • مسعود بهشاد، حسن سعیدی *، زهرا صفایی پور صفحات 77-83
    زمینه و هدف
    سندرم خارپاشنه از جمله بیماری های متداول پاشنه پا در افراد میان سال بوده که با درد در ناحیه پاشنه همراه است. از روش های کاهش درد در این سندرم تجویز کفی است. این مطالعه به منظور تعیین اثر کفی سیلیکونی بر توزیع فشار کف پایی افراد دارای خارپاشنه انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه شبه تجربی 15 فرد مبتلا به خارپاشنه با روش نمونه گیری غیرتصادفی انتخاب شدند. از کفی سیلیکونی تمام طول فشار کف پایی به همراه ساپورت قوس طولی و پدمتاتارس که در نواحی پاشنه و سر انگشتان از سیلیکونی با چگالی متفاوت ساخته شده بود؛ استفاده گردید. با استفاده از دستگاه پدار در پنج منطقه آناتومیکی کف پا فشارهای کف پایی در حالت با کفی و بدون کفی، پس از طی یک مسیر 9 متری اندازه گیری شد.
    یافته ها
    کفی سیلیکونی موجب کاهش آماری معنی دار 7.5% فشار در ناحیه قدامی-داخلی پا در مقایسه با کفش بدون کفی گردید (P<0.05). همچنین استفاده از کفی سبب کاهش غیرمعنی دار 19.49% فشار در پاشنه شد. کفی سیلیکونی سبب افزایش معنی دار سه متغیر نیرو، سطح در تماس و انتگرال فشار - زمان در ناحیه میانی - داخلی پا (P<0.05) و کاهش معنی دار متغیر انتگرال فشار - زمان در ناحیه قدامی - داخلی پا گردید (P<0.05).
    نتیجه گیری
    کفی سیلیکونی موجب کاهش فشار در نواحی قدامی-داخلی و کاهش میانگین و انحراف معیار میانگین حداکثر فشار در مناطق پنج گانه کف پا می گردد.
    کلیدواژگان: خارپاشنه، کفی سیلیکونی، درد پاشنه، ساپورت قوس طولی، سیستم پدار، فشار کف پا
  • مینا باغبان، سید ولی الله موسوی *، شادمان نعمتی، سجاد رضایی صفحات 84-90
    زمینه و هدف

    جراحی زیبایی بینی مشکل ترین و پیچیده ترین جراحی زیبایی کل صورت است. اگرچه اکثر افراد متقاضی روش های جراحی زیبایی، در ظاهر از نظر روان شناختی سالم به نظر می رسند؛ اما در خصوص برخی از بیماران این امر صدق نمی کند. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت سلامت روان قبل و بعد از عمل جراحی زیبایی بینی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه شبه تجربی روی 100 نفر از زنان و مردان متقاضی جراحی زیبایی بینی انجام شد. افراد مورد مطالعه به پرسشنامه تجدیدنظر شده علایم اختلالات روانی (SCL-90-R) قبل از عمل جراحی، سه ماه و شش ماه پس از عمل جراحی پاسخ دادند.

    یافته ها

    در مقایسه با مردان، زنان به طور معنی داری علایم افسردگی (7.24 در برابر 10.79)، جسمانی کردن (4.64 در برابر 7.35)، وسواس فکری-عملی (5.67 در برابر 8.51)، حساسیت در روابط متقابل (5.48 در برابر 7.52)، اضطراب (5.26 در برابر 8.07) و شدت کلی ناراحتی روانی (0.58 در برابر 0.79) بیشتری داشتند (P<0.05) . اثر اصلی عامل زمان نشان داد تفاوت معنی داری بین علایم اختلالات روانی در سنجش های خط پایه و 6-3 ماه بعد وجود نداشت. همچنین اثرات تعاملی جنسیت و زمان در هیچ یک از علایم اختلالات روانی معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    خط سیر علایم اختلالات روانی در 3 تا 6 ماه پس از جراحی انحراف قابل ملاحظه ای نسبت به قبل از جراحی نداشت. این یافته می تواند نشان دهنده وجود علایم روانی دیرین پیش از عمل زیبایی باشد.

    کلیدواژگان: جراحی زیبایی بینی، سلامت روان، افسردگی، اضطراب، جنس
  • سهیلا سلیمانی آدریانی *، امیرحسین صادقی هسنیجه، اصغر زره پوش، مهدی ربیعی، احمد عابدی، سجاد اسماعیلی صفحات 91-96
    زمینه و هدف
    اختلال نقص توجه / بیش فعالی شایع ترین اختلال روانپزشکی دوران کودکی از نظر میزان مراجعه به مراکز خدمات درمانی است. این مطالعه به منظور تعیین اثر بازی های ریتمیک بر مهارت های اجتماعی کودکان پیش دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه از نوع شبه تجربی به همراه پیش آزمون، پس آزمون به همراه گروه شاهد، 30 نفر از دانش آموزان پیش دبستانی شهر اصفهان که به اختلال نقص توجه / بیش فعالی مبتلا بودند؛ به صورت غیرتصادفی در دو گروه قرار داده شدند. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه کانرز سال 1997 و چک لیست مهارت های اجتماعی سال 2004 بود.
    یافته ها
    بازی های ریتمیک سبب افزایش معنی دار مهارت اجتماعی کودکان مبتلا به نقص توجه / بیش فعالی گردید و این افزایش مهارت در مرحله پیگیری نیز ادامه داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    بازی های ریتمیک باعث افزایش مهارت های اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی می گردد.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، مهارت های اجتماعی، بازی های ریتمیک
  • رسول محمدی *، محمد آریایی، مرضیه روحانی رصاف، یاسر مخیری، محمد دهقان صفحات 97-101
    زمینه و هدف
    ویتیلیگو با شیوع 1-2% در جمعیت های مختلف، یکی از شایع ترین بیماری های پوستی است. اتیولوژی این بیماری به خوبی مشخص نیست. تئوری های مختلفی در این زمینه وجود دارد که فرضیه خودایمنی بودن بیماری بیشتر پذیرفته شده است. این مطالعه به منظور ارزیابی اختلالات عملکرد تیروئید و آنتی بادی های ضدتیروئید در بیماران مبتلا به ویتیلیگو انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد - شاهدی روی 45 بیمار مبتلا به ویتیلیگو و 45 فرد غیرمبتلا به ویتیلیگو انجام شد. متغیرهای جنس، سن، طول مدت بیماری و نوع بیماری توسط یک چک لیست جمع آوری شد. سطح T3 و T4 آزاد، TSH، آنتی بادی ضدپراکسیداز تیروئیدی (Anti-TPO) و آنتی بادی ضدتیروگلبولین (Anti-TG) سرم افراد در دو گروه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطح سرمی T4 آزاد 20درصد بیماران در مقابل 2/2درصد افراد شاهد کمتر از سطح طبیعی بود (P<0.05). در 14 نفر (31.1%) از افراد مبتلا به ویتیلیگو و 6 نفر (13.3%) از افراد گروه شاهد، آنتی بادی پراکسیداز ضد تیروئیدی بالاتر از سطح طبیعی (<60 IU/m) قرار داشت (P<0.05). همچنین سطح آنتی بادی ضدتیروگلبولین گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    اختلالات عملکرد تیروئید، به ویژه کم کاری تیروئید و آنتی بادی ضدتیروئید در مبتلایان به ویتیلیگو افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: ویتیلیگو، اختلالات عملکرد تیروئید، آنتی بادی پراکسیداز ضد تیروئیدی، آنتی بادی ضد تیروگلبولین
  • سعید فلاح، شاکر سالاری لک *، حمیدرضا خلخالی، رحیم نژادرحیم، مهشید ناصحی صفحات 102-107
    زمینه و هدف
    سل یکی از قدیمی ترین بیماری های شناخته شده انسان و یکی از علل اصلی مرگ در دنیاست که در صورت عدم درمان 50درصد بیماران تا 5 سال اول ابتلا به سل ریوی فوت می کنند. آمارهای سازمان بهداشت جهانی حاکی از میزان پایین تر موفقیت درمان موارد سل اسمیر مثبت در ایران نسبت به میانگین منطقه ای و جهانی است. این مطالعه به منظور تعیین عوامل موثر در پیامد درمان بیماران مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت در استان گلستان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی- تحلیلی روی 331 نفر (185 مرد و 146 زن) از بیماران جدید مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت شناسایی شده در آزمایشگاه های تشخیص سل استان گلستان طی سال 1393 انجام شد. درمان کلیه بیماران به مدت دوماه بر مبنای پروتکل کشوری و مطابق استراتژی DOTS انجام شد. ملاک پیامد درمان بررسی وضعیت اسمیر خلط در پایان ماه دوم درمان بود و اثر متغیرهای مستقل جنسیت، نوع داروی مصرفی، میانگین سنی و وزنی بیماران، مصرف مواد دخانی، وابستگی به مواد مخدر و شدت آلودگی اسمیر خلط زمان تشخیص بیماری بر آن ارزیابی گردید.
    یافته ها
    50.8% بیماران تحت درمان با داروهای ترکیبی و 49.2% تحت درمان با داروهای مجزا بودند. میزان تبدیل اسمیر خلط مثبت به منفی در پایان ماه دوم درمان 67.7% بود. در تحلیل چند متغیره مهم ترین متغیرهایی که به صورت معنی دار در مدل رگرسیونی باقی ماندند؛ شامل سن بیمار (95% CI: 0.96-0.99، OR: 0.98، P=0.017)، وابستگی به مواد مخدر (95% CI: 1.26-4.54، OR: 2.4، P=0.008)، قومیت (95% CI: 1.86-7.02، OR: 3.62، P=0.0001) و شدت آلودگی اسمیر خلط تشخیصی (P<0.0001) بود.
    نتیجه گیری
    میزان موفقیت درمان دو ماهه در بیماران تحت مطالعه نسبتا پایین بود. سن بیماران در زمان تشخیص بیماری، وابستگی به مواد مخدر و شدت آلودگی اسمیر خلط زمان تشخیص، عوامل موثر در پاسخ به درمان بیماران مسلول در مرحله حمله ای بود.
    کلیدواژگان: سل، اسمیر مثبت، موفقیت درمان، قومیت، اعتیاد، سن
  • مرضیه سادات آذرنیوه، سید علیرضا توکلی خورمیزی * صفحات 108-114
    زمینه و هدف
    خواب یکی از عناصر مهم در چرخه های شبانه روزی است که با بازسازی قوای فیزیکی و روحی همراه است. فعالیت بدنی از جمله عوامل مداخله گر در بهبود کیفیت خواب است. این مطالعه به منظور تعیین اثر نمایه توده بدن در کیفیت خواب دانشجویان دختر فعال و غیرفعال انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی مقطعی روی 370 دانشجوی دختر دانشگاه زابل در نیم سال اول تحصیلی 1392 تا 1393 انجام شد. اطلاعات به روش نمونه گیری تصادفی و از طریق پرسشنامه دموگرافیک محقق ساخته و پرسشنامه های استاندارد سنجش کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) و فعالیت بدنی بک جمع آوری گردید. سپس دانشجویان با استفاده از پرسشنامه فعالیت بدنی بک به دو گروه فعال و غیرفعال تقسیم شدند.
    یافته ها
    32 نفر (25.2%) از دانشجویان فعال و 153 نفر (67.4%) از دانشجویان غیرفعال دارای کیفیت خواب نامناسب بودند. میانگین کیفیت خواب در هر دو گروه فعال و غیرفعال نامناسب بود؛ اما دختران فعال نسبت به غیرفعال از کیفیت خواب بهتری برخوردار بودند (P<0.05). 65.7% گروه فعال دارای نمایه توده بدن کمتر از 25 و تنها 9.1% دانشجویان با نمایه توده بدن بیش از 25 ، کیفیت خواب مناسبی داشتند. در گروه غیرفعال 60.8% افراد دارای سطح مطلوب نمایه توده بدن از کیفیت خواب نامطلوبی برخوردار بودند. در هر دو سطح نمایه توده بدن، کیفیت خواب در دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشت؛ اما این تفاوت در گروه فعال بیشتر بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    52 درصد از دانشجویان دختر کیفیت خواب مناسبی نداشتند و کیفیت نامناسب خواب در دختران با فعالیت بدنی کمتر، بیشتر بود.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، شاخص توده بدن، فعالیت بدنی، دانشجوی دختر
  • فروزان کاوسی نژاد، اسماعیل فتاحی *، نغمه موری بختیاری صفحات 115-119
    زمینه و هدف
    مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به آنتی بیوتیک ها، یکی از مشکلات عمده بهداشت جهانی است و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها بسیار مهم است. این مطالعه به منظور تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از نمونه های بالینی با روش انتشار دیسک و تشخیص مولکولی (Polymerase Chain Reaction: PCR) انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی – آزمایشگاهی روی 50 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های شهر اهواز در سال 1392 انجام شد. سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها با روش انتشار دیسک انجام شد. تعیین مقاومت به متی سیلین با روش PCR توسط پرایمر اختصاصی انجام شد.
    یافته ها
    از 50 ایزوله حاصله تمامی جدایه ها نسبت به متی سیلین، آمپی سیلین و پنی سیلین مقاوم بودند. مقاومت جدایه ها نسبت به اریترومایسین، جنتامایسین، کلیندامایسین و سیپروفلوکسایسین به ترتیب 48درصد، 34 درصد، 34 درصد و 34 درصد بود. در روش PCR 98 درصد از جدایه استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین حاوی ژن مقاومت به متی سیلین بودند.
    نتیجه گیری
    98 درصد جدایه ها حاوی ژن mec-Aبودند و مقاومت بالا به آنتی بیوتیک متی سیلین به ژن mec-A وابسته است. این امر می تواند به عنوان یک تهدید بالقوه برای بهداشت عمومی باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، انتشار دیسک، PCR
  • محمد مهدی سلطان دلال *، زهرا وفایی، عباس رحیمی فروشانی، محمدتقی حقی آشتیانی، محمدکاظم شریفی یزدی، مرتضی کاوان، روناک بختیاری، بهرام نیک منش صفحات 120-126
    زمینه و هدف
    یرسینیا باسیلی است که در ایجاد اسهال های ناشی از مصرف آب و غذای آلوده اهمیت دارد. با توجه به عدم اطلاع کافی در خصوص نقش مارکرهای ویرولانس در گونه های آتیپیک یرسینیا در ایجاد بیماری ، این مطالعه به منظور تعیین مارکرهای ویرولانس در یرسینیاهای آتیپیک جدا شده از کودکان مبتلا به اسهال انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی روی نمونه مدفوعی 384 کودک صفر تا 14 سال مبتلا به اسهال مراجعه کننده به بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران طی مرداد 1390 تا مرداد 1391 انجام شد. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه، برای غنی سازی در سرما در محیط بافر قلیایی با pH=7.2 به مدت 21 روز سرماگذاری شدند و در روزهای 7، 14 و 21 بر روی محیط افتراقی- انتخابی CIN و MaC کشت داده شدند. برای افتراق گونه های یرسینیای آتیپیک از سایر یرسینیاهای تیپیک از تخمیر قندهای مختلف استفاده شد. از تست های فنوتایپینگ مانند اتوآگلوتیناسیون، جذب کونگو رد، اتصال به کریستال ویوله و رشد وابسته به کلسیم برای تعیین مارکرهای ویرولانس سوش های آتیپیک استفاده شد.
    یافته ها
    4 نمونه (1.04%) آلوده به یرسینیا شامل یک سویه یرسینیا فردریکسنی، یک سویه یرسینیا کریستنسنی و 2 سویه یرسینیا انتروکلی تیکا بودند. از میان چهار نمونه جداسازی شده فقط دو ایزوله از لحاظ مارکرهای ویرولانس مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشان داد از مارکرهای فنوتیپی می توان برای بررسی خاصیت فنوتیپی ایزوله های یرسینیا استفاده نمود.
    کلیدواژگان: یرسینیا انتروکلی تیکا، یرسینیاهای آتیپیک، مارکرهای ویرولانس، اسهال
  • حسین هراتی پور *، بهروز یحیایی، حدیثه جهان پور صفحات 127-131
    زمینه و هدف
    مسمومیت یکی از شایع ترین علل مراجعه به اورژانس بیمارستان ها در بسیاری از کشورهاست. بروز انواع مسمومیت ها براساس ویژگی های فرهنگی و اقتصادی جوامع مختلف متفاوت است. این مطالعه به منظور تعیین عوامل ایجاد کننده مسمومیت در کودکان مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان های شاهرود انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی روی 201 کودک زیر 12 سال مراجعه کننده به بیمارستان های امام حسین (ع) و فاطمیه و خاتم الانبیاء شاهرود به دلیل مسمومیت از فروردین ماه 1390 تا پایان اسفند ماه 1391 انجام شد. چک لیستی حاوی اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات مربوط به علت و عامل مسمومیت، علایم بالینی، مدت زمان بستری و نتیجه آن تکمیل شد.
    یافته ها
    شایع ترین ماده مصرفی اپیوم (51.2%) بود و متادون شایع ترین ماده مصرفی در میان اپیوم ها بود. در 180 کودک (89.6%) به طور اتفاقی و در 21 کودک (10.4%) توسط والدین یا اطرافیان تجویز شده بود. 15 کودک (7.5%) فاقد علامت بودند. 11 کودک (5.5%) با علایم عصبی – تنفسی، 93 کودک (46.3%) با علایم بالینی عصبی و 26 کودک (12.9%) با علایم گوارشی، 19 کودک (9.5%) با علایم گوارشی – تنفسی و 22 کودک (10.9%) با ضعف و بی حالی مراجعه کرده بودند و 2 کودک فوت نمودند. ارتباط آماری معنی داری بین علت مسمومیت و سن و نیز بین سطح تحصیلات والدین و نوع مسمومیت و بین نوع مسمومیت و محل سکونت وجود داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    شایع ترین علت مسمومیت در میان کودکان مصرف مواد اپیوئیدی بود.
    کلیدواژگان: کودکان، مسمومیت، اپیوم، متادون
  • سیدمحسن حسینی نژاد، بارانک صفاییان، سیداحمد حسینی * صفحات 132-134
    شیرخوار پسر 20 ماهه هایپوتونی با سابقه تولد پره ترم در 32 هفتگی، تشنج ژنرالیزه ثانویه در نوزادی و شیر خوارگی، مورد هایپوتیروییدی (TSH=14، T4=2) و با تاخیر در تکامل حرکتی و کلامی، آتاکسی خفیف و نارسایی کلیه (chronic kidney disease: CKD) به درمانگاه تخصصی مرکز آموزشی درمانی طالقانی گرگان در سال 1393 مراجعه نمود. در معاینات بیشتر، بیمار از نظر چشمی Fix and Follow نداشت و چشم چپ دچار مالفورماسیون مادرزادی در سر عصب بینایی همراه با آتروفی عصب بود؛ اما به نظر می رسید چشم راست پروگنوز بینایی دارد و فقط مسیر عصب کمی رنگ پریده است. از نظر کلیوی هم در سونوگرافی به عمل آمده افزایش اکوی جنرال که مطرح کننده اختلالات پارانشیمی و یا مادرزادی کلیه است؛ مشاهده گردید و انجام دیالیز توصیه شد که به دلیل عدم رضایت خانواده بیمار انجام نپذیرفت. از مغز شیرخوار تصویر ام آر آی (magnetic resonance imaging: MRI) در برش آگزیال با دستگاه ام آر آی 1.5 تسلا به عمل آمد. نشانه دندان مولار (molar tooth sign: MTS) در تصویربرداری مغز مشاهده شد.
    تشخیص چیست؟
    کلیدواژگان: سندرم ژوبرت
|
  • Gholamian A., Divsalar A.* Pages 1-11
    Catalase is the one of the most important antioxidant enzymes that is found abundantly in liver and kidney. The alteration in activity and function this latter enzyme are widely investigated in various types of cancer to understand the cancer mechanism and its treatment. The changes in the catalase activity levels in a variety of cancer cells is as a specific property of tumor tissues due to the reducting catalase activity at mRNA level. In this review, various reports that examined the alterations in catalase activity and resistance to chemotherapy and its complications in the literature are summarized and discussed. Due to the important role of hydrogen peroxide in various stages of cancer process, catalase alters this process by detoxification of hydrogen peroxide. Chemotherapy increase free radicals to destroy the tumor cells, then, catalase activity reduced their impact on cancer cells. On the other hand, it might be concluded that production of drug resistance in chemotherapy is resulted due to increasing catalase activity. Therefor it seems catalase has contradictory influence on the treatment and development of cancer.
    Keywords: Catalase, Cancer, Hydrogen peroxide, Chemotherapy
  • Hajihasani Ah *, Hedayati R., Ehsani F Pages 12-18
    Background And Objective
    Low back pain is a common musculoskeletal disorder. Core stability exercises have been recommended to improve neuromuscular skeletal system function in order to increase the protection of vertebral column and improve functional activities. This study was done to evaluate the effect of core stability and general exercise on functional activity in non- specific low back pain patients.
    Methods
    In this clinical trail study, sixty patients with chronic low back pain were randomly divided into general exercise (n=30) and core stability (n=30) groups. The protocol of intervention included 4 weeks (3 sessions in week) of designed exercise for each group. The functional activities were measured before and after intervention.
    Results
    Functional activity indicators were significantly increased in core stability exercise compared to general exercise (P
    Conclusion
    Core stability exercise is more effective than general exercise to improve functional activities in patients with non-specific low back pain.
    Keywords: Low back pain, Core stability exercise, General exercise, Functional activity
  • Shavandi N., Saremi A., Shahrjerdi Sh, Pooryamanesh L.* Pages 19-26
    Background And Objective
    Flax seed has been shown to play a role in the prevention and treatment of dislipidemia and inflammation, which may enhance the benefits of training. This study was done to determine the effect of 10 weeks of aerobic training with flax seed supplementation on blood lipids profile and C-reactive protein in obese women.
    Methods
    In this clinical trail study, 45 obese middle-age women were randomly divided into 3 groups. Aerobic training program was performed 50-60 min/d, 3d/wk, for 10 weeks. Subjects in aerobic training with flax seed supplementation were received 6-9 garms, daily of flax seed. Body composition and metabolic parameters were assessed before and after the training period.
    Results
    Flax seed supplementation significantly improved triglyceride, HDL-cholesterol TC/HDL, body weight, body mass index, waist circumference and fat mass (P
    Conclusion
    Flax seed is safe and effective for improvement of cardiometabolic health in obse women and combination of flax seed can enhance beneficial effect of training over a ten-week period.
    Keywords: Aerobic training, Flax seed, C, reactive protein, Lipids profile, Body mass index
  • Farbood Y. *, Sarkaki Ar, Shahrani Korrani M., Saadatfard M Pages 27-34
    Background And Objective
    Alzheimer's disease is an age-related disease that is characterized by dementia and loss of neurons in the brain. It has been shown that brain oxidative stress plays an important role in aging and neurodegenerative disorders. This study was done to evaluate the effect of grape seed extract (GSE) on memory impairment induced by intracerebroventricular (ICV) injection of streptozotocin (STZ) in animal model of Alzheimer's disease.
    Methods
    In this experimental study, Eighty adult male Wistar rats were randomly allocated into control, sham, grape seed extract (100 mg/kg/bw, 30 days, orally) plus STZ and STZ plus grape seed extract. Animals memory were evaluated using Morris water maze, shuttle box and T maze tests.
    Results
    Intracerebroventricular injection of STZ caused memory corruption in all tests. Administration of GSE before and after of administration of intracerebroventricular STZ in the Morris water maze test, significantly reduced latency to get to the hidden platform compared to Alzheimer's group (P
    Conclusion
    Grape seed extract has important effect in prevention and improving memory impairment induced by intracerebventricular injection of STZ.
    Keywords: Alzheimer, Grape seed, Streptozotocin, Rat
  • Sadeghi B., Zardooz H., Sahraei H., Sarahian N.* Pages 35-40
    Background And Objective
    After chronic stress, brain volume and weight reduces and in turn, adrenal weight and volume increases. This study was performed to determine the effect of chronic stress and memantine administration within amygdala on the alterations of brain’s volume and weight ratio to volume and weight of the adrenal gland on male mice.
    Methods
    In this experimental study, bi- or unilateral amygdala cannulation was preformed stereotaxically. A week after recovery, animals were received different doses of memantine (1, 0.5, and 0.1 µg/mouse), five min before stress induction. Electric foot shock induced to animals for seven consecutive days. At the end of the seventh day, animals were sacrificed and their brain and adrenal glands were fixed in formalin 4%. The volume and weight was determined by mercury immersion and accurate balance respectively.
    Results
    Stress non- significantly reduced brain’s volume ratio to volume of the adrenal gland and brain’s weight ratio to weight of the adrenal gland. Memantine administration within amygdala inhibited stress effect. Memantine administration in low and medium doses within right and left amygdala significantly increased brain’s volume and weight ratio to volume and weight of the adrenal gland (P
    Conclusion
    Memantine dose and side dependently inhibits the effect of induced stress in male mice. Also, unilateral memantine administration within the left and right amygdala was more effective.
    Keywords: Adrenal Gland, Brain, Amygdala, Memantine, Volume, Weight
  • Kavyanifard S., Heidarieh N., Alinejad G., Alinejad M., Mohammad Eini A Pages 41-45
    Background And Objective

    Epilepsy is a common neurological disorder. Plantago major (P.major) is used in traditional medicine due to flovonoids and vitamic C and antioxidant properties. This study was done to evaluate the hydro alcoholic extract of Plantago major L. on pentilentetrazol-induced seizures in male mice.

    Methods

    In this experimental study, 50 NMRI male mice randomly allocated into control and four experimental groups. Seizures in animals induced by 60 mg/kg/bw of pentilentetrazol (PTZ), interperitoneally. Animals in experimental groups were received 5, 10, 25 and 50 mg/kg/bw of hydro alcoholic extract of Plantago major L. 30 min before each PTZ injection. The animals in control group were received saline, interperitoneally. After treatment, the behavior of animals during 20 minutes and mortality rate were recorded.

    Results

    Seizure threshold of animals significantly increased in experimental groups which were received 50, 25, 10 mg/kg/bw of P.major extract in comparision with controls (P

    Conclusion

    The hydro-alcoholic extract of Plantago major L. reduces seizure threshold in pentilentetrazol-induced seizures mice.

    Keywords: Plantago major L, Pentylentetrazole, Seizure threshold, Mouse
  • Modir M., Daryanoosh F. *, Firouzmand H., Yosefie H Pages 46-53
    Background And Objective
    Different physical activities affect on anti-oxidative system. Varity, period and intensity of activities are necessary in health improvement. This study was carried out to determine the effect of medium period of progressive anaerobic training on serum level of superoxide dismutase and Catalase in female rats.
    Methods
    In this experimental study, 30 female rats were randomly allocated into control and anaerobic training groups. The training program lasted for 8 weeks with control (without activity) and anaerobic including 3 sessions in a week with speed of 24-30 meters per minute in slope range (515) for 30 seconds.
    Results
    Serum level of superoxide dismutase was significantly increased in progressive anaerobic training group (109.1±17.3 U/ml) in compare to controls (98.8±12.8 U/ml) (P
    Conclusion
    The medium period of progressive anaerobic training influences serum level of superoxide dismutase and Catalase in female rats.
    Keywords: Anaerobic training, Superoxide dismutase, Catalase, Rat
  • Asle, Rousta M.* Pages 54-60
    Background And Objective
    Tamoxifen is one of the selective estrogen receptor modulators that exerts estrogen / anti-estrogen effects in various tissues. This study was done to evaluate the effect of chronic administration of tamoxifen on spatial memory and passive avoidance task in adult male Wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, 48 adult male Wistar rats were randomly divided into control, sham and tamoxifen groups. Animals in sham and tamoxifen groups were received tamoxifen solution and tamoxifen (400mg/kg/day) orally for 35 consecutive days. At the end of treatment, spatial learning and memory of animals was assessed using the Morris water maze task and passive avoidance memory was examined using the shuttle box.
    Results
    The time spent and distance moved to reach the platform, significantly increased in tamoxifen group compared to controls (P
    Conclusion
    Long-term administration of tamoxifen impairs spatial learning and memory and passive avoidance memory in rats.
    Keywords: Tamoxifen, Spatial learning, Spatial memory, Avoidance memory, Rat
  • Hamidi H. *, Shojaedin S., Letafatkar A Pages 61-68
    Background And Objective
    Diabetic neuropathy is one of the most prevalent complications of diabetic micro-vascular that causing sensory loss of the legs, pain and disorder in proprioception after destroying of the lower limbs nervous system afferents consequently leads in balance disorder. This study was done to determine the effectiveness of reflexology and Yumeiho massages on lower limb pain and keep balance in females with diabetic neuropathy.
    Methods
    In this semi-experimental study, thirty-four patients with diabetic neuropathyin lower limb non-randomly divided into reflexology, Yumeiho and control groups. Pain and balance were measured using the visual analogue scale, Sharpened Romberg and berg test respectively that were completed at baseline and after 6 weeks. Six weeks of Yumeiho and reflexology massaging were applied over 3 days in week for 30 minutes on the experimental groups.
    Results
    Pain and balance of patients singnificantly improved in reflexology and Yumeiho groups in compared to controls (P
    Conclusion
    Reflexology and Yumeiho massages have a same impact on the pain rate and balance of lower limb in women with diabetic neuropathy.
    Keywords: Reflexology, Yumeiho Therapy, Pain, Balance, Diabetic Neuropathy, Lower limb
  • Hamid N. *, Kaviany Brojeny A Pages 69-76
    Background And Objective
    Cognitive behavioral therapy based on religion can increase the religious mind. This study was done to evaluate the effectiveness of cognitive behavioral therapy based on religion on depression and quality of life in patient with HIV/AIDS.
    Methods
    In this quasi -experimental study with pretest, post test and follow up with control group, 30 patients with HIV were non-randomly divided into intervention and control groups. Patients in intervention group were received 12 sessions of cognitive behavioral therapy based on religion, but patients in control group did not receive any intervention. Beck depression test (BDI-II) and quality of life questionnaire (WHOQOL-Brief) were used.
    Results
    The rate of depression in intervention group significantly reduced in compared to controls (P
    Conclusion
    The cognitive behavioral therapy based on religion is effective on decrease of depression and increase of quality of life in patients with HIV/AIDS.
    Keywords: Cognitive behavioral therapy based on religion, HIV, AIDS, Depression, Quality of life
  • Behshad M., Saeedi H. *, Safaeepour Z Pages 77-83
    Background And Objective
    Heel spur is a common rearfoot syndrome in more than 45 aged people which accompanied with pain. This study was done to assess the effect of silicon insole on plantar pressure distribution in subjects with heel spur.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 12 female and 3 male with heel spur were recruited. Plantar pressure in five areas of foot was measured by Pedar-X insole when wearing standard shoe only; shoe with foot orthosisimmediately after 9 meter walking.
    Results
    Silicon insole reduced pressure in medial forefoot (P0.05). Silicon insole increased force (P
    Conclusion
    Silicon insole reduced mean peak pressure in medial forefoot and mean peak pressure in five area of foot.
    Keywords: Heel Spur, Silicon insole, Heel pain, Arch support, Pedar system, Plantar pressure
  • Baghban Boosari M., Mousavi Sv *, Nemati Sh, Rezaei S Pages 84-90
    Background And Objective

    Patients with psychological disorders including depression, anxiety and patients with choronic psychological diseases are not suitable for cosmetic rhinoplasty.This study was done to evaluate the mental health status before and after cosmetic rhinoplasty.

    Methods

    This quasi- experimental study was done on 100 women and men with mean age of 26.85±6.60 which candidated for cosmetic rhinoplasty. Subjects filled out psychological disorder symptom questianare (SCL-90-R) before and 3-6 months after cosmetic rhinoplasty.

    Results

    Women had more symptom (P

    Conclusion

    The differences of deviation of psychological disorder symptoms, before cosmetic rhinoplasty and 3-6 months after cosmetic rhinoplasty were not significant. This finding can denotes existence of psychological symptoms before cosmetic surgery. Cosmetic surgery strengthens psychological symptoms in women the assessment and psychological intermediate with the aim of reducing psychological symptoms especially at time range of 3-6 months should be done.

    Keywords: Rhinoplasty, Mental health, Depression, Anxiety, Gender
  • Soleimany Adriany S. *, Sadeghi Hosnije Ah, Zerehpoush A., Rabie M., Abedi A., Esmaeeli S Pages 91-96
    Background And Objective
    Attention deficit hyperactive disorder (ADHD) is commnest psychological disorders in children. This study was done to evaluate the effectiveness of rhythmic games on social skills of children with ADHD.
    Methods
    In this quasi -experimental study with pretest, post test and follow up with control group, 30 boys student with ADHD were non-randomly divided into the two groups. Conners rating scale and social skills checklist were used.
    Results
    Social skills significantly increased in ADHD students and this effectiveness continued in follow up stage (P
    Conclusion
    Play therapy is effective on social skills of children with ADHD.
    Keywords: Attention deficit hyperactive disorder, Social skills, Rhythmic games
  • Mohammadi R. *, Aryaie M., Rohani Rasaf M., Mokhayeri Yaser, Dehghan M Pages 97-101
    Background And Objective
    Vitiligo is one of the most frequent skin disorders with a prevalence of 1-2% in different populations. Although many theories have been suggested for its pathogenesis, but the most popular hypotheses is the role of autoimmunity in Vitiligo. This study was done to evaluate the thyroid dysfunction and thyroid autoantibodies in patients with Vitiligo.
    Methods
    This case-control study was carried out on 45 patients with Vitiligo and 45 age- and sex-matched healthy individuals as control group. Age, gender, duration of the disease and type of Vitiligo were collected through a standard questionnaire. Thyroid autoantibodies including thyroglobulin antibody, anti- thyroglobulin and thyroid peroxidase antibody, and anti-TPO thyroid hormones Tetraiodothyronine (T4), Triiodothyronine (T3) and thyroid stimulating hormone (TSH) in Vitiligo patients and healthy volunteers were measeared.
    Results
    Serum level of T4 was significantly reduced in Vitiligo patient compared to controls (P
    Conclusion
    This study showed that the thyroid dysfunction particularly hypothyroidism and anti-TPO is more common in Vitiligo patients.
    Keywords: Vitiligo, Thyroid dysfunction, Thyroid peroxidase antibody, Thyroglobulin antibody
  • Fallah S., Salarilak Sh *, Khalkhali Hr, Nejadrahim R., Nasehi M Pages 102-107
    Background And Objective
    Tuberculosis (TB) is the main cause of death in the world. Half of the patient eventually will die during first 5-year of infection if they do not receive suitable treatment. According to WHO’s report, treatment success in Iran is lower than the regional and global mean. This study was conducted to identify the effective factors of treatment failure among tuberculosis patient in golestan province- Iran.
    Methods
    This cross- sectional study was conducted on 331 new smear positive tuberculosis patients that detected in TB laboratory in in golestan province-north of Iran during 2014. Inclusion criteria included weight more than 30kg, age greater than 13 years, diabetes, immune deficiency, liver or kidney diseases. Patients were treated according to a protocol for a period of two months on the DOTS strategy. The criterion of treatment outcome was sputum smear at the end of the second month of treatment. The effect of gender, medication regiment, age, weight, smoking, addiction and severity of smear basilli load on treatment outcome was assessed.
    Results
    50.8% and 49.2% of patients were treated with combination and separate medicinal regiments, respectively. The conversion rate of smear positive was 67.7% at the end of the second months. According to multivariate logistic regression, the age of the patient (95% CI: 0.96-0.99, OR: 0.98, P=0.017), addiction (95% CI: 1.26-4.54, OR: 2.4, P=0.008), ethnicity (95% CI: 1.86-7.02, OR: 3.62, P=0.0001) and diagnostic smear bacilli load (P
    Conclusion
    The success of two months treatment was fairly low and the important factors on treatment success during the intensive phase were patient age, smoking, addiction and diagnostic smear bacilli load.
    Keywords: Tuberculosis, Smear positive, Treatment success, Ethnicity, Addiction, Age
  • Azarniveh , Tavakoli Khormizi Sa* Pages 108-114
    Background And Objective
    Sleep is an important component of the circadian cycle is associated with the restoration of the physical and mental faculties. Physical activity is one of the confounding factors in improving sleep quality. This study was done to evaluate the effect of body mass index (BMI) on quality in active and inactive female students.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 370 female students in Zabol University in south-east of Iran. Demographic data through a questionnaire were collected for each subject. Sleep quality and physical activity of subjects were recorded using standardized questionnaire Pittsburgh sleep quality index (PSQI) and physical activity Beck test. Subjects according to physical activity divided into active and inactive groups.
    Results
    Poor sleep quality was seen in 25.2% and 67.4% of active and inactive students, respectively. Mean of Sleep quality in both groups active 5.73±3.22 and inactive 7.21±3.75 was inappropriate but sleep quality in active females was higher than inactive females (P
    Conclusion
    Poor sleep quality was seen in high percentage of female students and physical activity influences the quality of sleep.
    Keywords: Quality of sleep, Body mass index, Physical activity, Female student
  • Kavoosinezhad F., Fattahi E. *, Moori Bakhtiari N Pages 115-119
    Background And Objective
    Resistance of Staphylococcus aureus to antibiotics is one of the major global health problems in human societies. Thus, evaluation of pattern of antibiotic resistance in its different strains is very important. This study was carried out to evaluate the antibiotic resistance in Staphylococcus aureus isolated from clinical samples by disk diffusion and PCR methods.
    Methods
    In this laboratory- descriptive study, 50 isolates of Staphylococcus aureus to be identified from clinical specimens. Methicillin resistance was examined using PCR and antibiotic susceptibility of isolates was tested by disk diffusion method.
    Results
    50 isolates were resistant to methicillin, ampicillin and penicillin. The resistance of isolates to erythromycin, Gentamicin, Clindamycin and Ciprofloxacin were 48%, 34%, 34%, 34%, respectively. The PCR method showed that 98% of Methicillin Resistance of Staphylococcus aureus isolates carried the methicillin resistant gene.
    Conclusion
    This study indicated that 98% isolates harbor mecA genes and more resistant to methicillin related mecA genes.
    Keywords: Staphylococcus Aureus, Antibiotic Resistance, Disk diffusion method, PCR
  • Soltan Dallal Mm *, Vafaei Z., Rahimi Foroushani A., Haghi Ashtiani Mt, Sharifi Yazdi Mk, Kavan M., Bakhtiari R., Nikmanesh B Pages 120-126
    Background And Objective
    Yersinia is a gram-negative bacillus that cause diarrhea through consumption of contaminated food and water. This study was performed to identify the atypical Yersinia virulence markers isolated from children with diarrhea.
    Methods
    This descriptive cross -sectional study was done on 384 fecal samples of 0- 14 years old children admitted at children medical center from August 2011 to August of 2012. Fecal samples, for the enrichment, after 21 days of incubation in alkaline buffer with pH=7.2 at 4degree C, on days 7, 14 and 21 samples were cultured on CIN agar and Mac agar and then confirm the differentiation atypical Yersinia from other typical Yersinia species from fermentation of different sugars. Isolates were tested for marker of virulence including calcium dependence, auto agglutination, Congo red uptake and binding of crystal violet.
    Results
    Out of 384 stool samples, 4 (1.04%) were infected with Yersinia (Yersinia frederikseni, Yersinia kristensenii and Yersinia enterocolitica). Out of these three, only two samples in association was positive with virulence markers.
    Conclusion
    Phenotypic markers can be used to study the properties of phenotypic strains of Yersinia.
    Keywords: Yersinia enterocolitica, Atypical Yersinia, Virulence marker, Diarrhea
  • Haratipour H. *, Yahyaei B., Jahanpour H Pages 127-131
    Background And Objective
    Poisoning is a major public health problem and a serious form of the common causes of hospital emergency visits in many countries. Incidence of toxicity based on cultural and economic characteristics of communities are varied. This study was done to determine the pediatric poisoning factors in children.
    Methods
    This descriptive-cross sectional study was performed on 201 patients younger than 12 years old with posinnig symptoms whom referred to hospitals in Shahroud city of central part of Iran from April 2011 to March 2012. Demogaphic data, posinnig symptoms, posinnig agents, time of hospitalization and outcome of posinnig for each child were recored in quetionare.
    Results
    Opium was the most common consumed material with (51.2%) while metadon considered to be the major opium. 180 (89.6%) and 21 (10.4%) children were poisoned accidentaly by their parant respectively. The clinical manifestation of the affected children were 15 (7.5%), 11 (5.5%), 93 (46.3%), 26 (12.9%), 19 (2.5%) and 22 (10.9%) without any symptoms, neuro-respiratory, nervous, gastrointestinal, gastrointestinal-respriatory and weakness respectively. Two children were died in the course of this project. There was a significant statistical correlation between the reason for poisoning and age parant education level and type of poisoning. Also, there was a relation between the type of poisoning and place of residence (P
    Conclusion
    This study shows that the most common cause of poisoning among children was opiums.
    Keywords: Children, Poisoning, Opiums, Methadone
  • Hosseininejad Sm, Safaeian B., Hosseini Sa* Pages 132-134
    Case Presentation
    A 20 month-old hypotonic boy with a history of preterm labor at 32 weeks of gestational age, secondary generalized seizures in infancy, hypothyroidism (T4: 2, TSH: 14); motor and speech developmental delay, mild ataxia and renal failure (chronic kidney disease: CKD) was presented to the clinic of Taleghani pediatric hospital in Gorgan, Northern Iran during 2015. In further evaluation, the patient did not have fix and follow occularly and the head of the left optic nerve was atrophic and congenitally malformed although it seemed the visual prognosis for the right eye was even good with just a slightly pale nerve. The renal ultrasonography showed an increase of general echo which was suggestive for congenital or parenchymal abnormalities. Dialysis was ordered but the patient's family declined. The Image of the infant brain in axial cut using MRI 1.5 Tesla marked molar tooth sign (MTS). The schematic view is also given. Conservative treatment including Scholl, anti-convulsant solution, (30 cc daily), ferrous sulfate (20 drops), calcium tablets carbonate (2 per day) and phenobarbital (5 mg/kg/bw divided in two parts) was administered for the patient.
    Diagnosis: Classic Joubert syndrome subtype: CORS (11q12.2 TMEM216)
    Joubert syndrome is a rare autosomal recessive disorder affecting the cerebellum and characterized by abnormal respiratory pattern and eye movements, hypotonia, ataxia, developmental retardation with neuropathological defects of cerebellum and brainstem comprising inherited hypoplasia or aplasia of vermis. This clinical entity is possibly under-reported with a prevalence of less than 1 per 100,000. This syndrome is prototype of congenital vermian hypoplasia. Treatment for Joubert syndrome is symptomatic and supportive. Infant stimulation and physical, occupational, speech and hearing therapy may benefit some patients. Infants with abnormal breathing patterns must be monitored.
    Keywords: Joubert syndrome