فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 45، پاییز 1394)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 45، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا مالکی پور، سیده آلاء شرفی *، فرزانه شیرانی صفحات 101-107
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر آماده سازی های سطحی مختلف دو نوع پست گلاس فایبر وکوارتز فایبر براستحکام خمشی و ضریب الاستیسیتی آنها بوده است.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی 80 پست تقویت شده با فایبر، 40 عدد DT-Light (کوارتز فایبر) و 40 عدد White-Post-DC (گلاس فایبر) تهیه و بطور تصادفی و با توجه به نوع آماده سازی سطحی به چهار گروه ده تایی تقسیم شدند، گروه 1: بدون آماده سازی سطحی (کنترل)، گروه 2: لیزر، گروه 3: هواسایی، گروه 4: هیدروژن پروکساید 10 درصد.جهت ارزیابی استحکام خمشی و ضریب الاستیسیتی، تست خمشی سه نقطه ای در مرکز تحقیقاتی پروفسور ترابی نژاد دانشکده دندانپزشکی اصفهان انجام وحداکثر نیروی شکست ثبت گردید. مقدار استحکام خمشی و ضریب الاستیسیتی درخمش با استفاده از فرمول محاسبه شد. از آنالیز واریانس یکطرفه، آزمون توکی و T-Testجهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    قبل از آماده سازی سطحی، استحکام خمشی و ضریب الاستیسیتی پستهای کوارتز فایبر مشخصا بالاتر از گلاس فایبر بود. اختلاف آماری معنی داری در استحکام خمشی و ضریب الاستیسیتی، بین گروه های مختلفWhite-Post-DC و گروه کنترل دیده نشد. به ترتیب (16/ 0=P) و (15/ 0= P) اما پستهای DT-Light در میزان استحکام خمشی و ضریب الاستیسیتی تفاوت معنی داری تنها بین گروه هواسایی شده وکنترل نشان دادند. به ترتیب (02/ 0=P) و (002/ 0= P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آماده سازی سطحی پستهای گلاس و کوارتز فایبر با لیزر و هیدروژن پروکساید 10% تاثیری بر استحکام خمشی و ضریب کشسانی آنها ندارد
    کلیدواژگان: آماده سازی سطحی، تست خمشی سه نقطه ای، ضریب کشسانی
  • ابراهیم امین صالحی، مونا نوروزی *، سایه عرب کرمی صفحات 108-113
    سابقه و هدف
    یکی از شایعترین مشکلات دندانی شکستگی تاج دندان های قدامی است. با پیشرفت کامپوزیت ها و ادهزیوها رویکردهای محافظه کارانه ای جهت درمان این نوع شکست ها پیشنهاد شده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر کابردی یک فایبر نواری بر مقاومت به شکست ترمیم کامپوزیتی لبه اینسیزال با ضخامت های مختلف در شرایط in-vitro است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی 40 عدد دندان سانترال ماگزیلای کشیده شده به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند: گروه 1) به فاصله 3 میلی متر از لبه اینسیزال کوتاه شدند و با کامپوزیت بازسازی شدند.گروه 2) به فاصله 4 میلی متر از لبه اینسیزال کوتاه شدند و مانند گروه 1 ترمیم شدند.گروه 3) مانند گروه اول کوتاه شدند و فایبر نواری در پالاتال قرار داده شد.گروه 4) مشابه گروه دوم کوتاه شدند و فایبر نواری در پالاتال قرار گرفت. دندان ها پس از مانت در آکریل و ترموسایکلینگ به تعداد 5000 سیکل بین دماهای 5 و 55 درجه سانتی گراد، توسط دستگاه ZWICK با سرعت 1 میلی متر بر دقیقه تحت زاویه 135 درجه تحت نیرو قرار گرفتند تا شکست در آنها رخ داد. داده ها به وسیله آزمون Two Way Anova مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان مقاومت به شکست گروه های 1 تا 4 به ترتیب اینگونه بود: 242±436، 195±492، 353±917، 254±1053. نتایج نشان دادند که میزان مقاومت به شکست بین گروه ها با ضخامت های 3 میلی متری و 4 میلی متری بدون در نظر گرفتن وجود یا عدم وجود فایبر از نظر آماری معنی دار نبود (263/ 0=P) اما ترمیم های دارای فایبر مقاومت به شکست معنی دار بالاتری را نسبت به ترمیم های بدون فایبر نشان دادند(000/ 0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که قرار دادن فایبر در بازسازی شکستگی های لبه ی اینسیزال دندان های قدامی می تواند در افزایش مقاومت به شکست این ترمیم ها موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: شکستگی دندان، کامپوزیت رزینی، پلی اتیلن گلیکول
  • شبنم میرزابیگی *، کتایون برهان مجابی، لقمان رضایی صوفی، طاهره معصوم صفحات 114-119
    سابقه و هدف
    توانایی سیلنت جهت ممانعت از ریزنشت مهم بوده و پلیمریزاسیون سیلنت نقش اساسی در این مورد را دارد. پیشنهاد شده است که استرس ناشی از پلیمریزاسیون می تواند با استفاده از تکنیک پلیمریزاسیون Soft Start کاهش یابد. این مطالعه در نظر دارد اثر سه روش نوردهی Low Power، Power، Full و Soft Start را بر ریزنشت فیشور سیلنت concise بررسی نماید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 45 دندان پره مولر سالم انسانی به 3 گروه 15 تایی تقسیم شدند. هر سه گروه پس از اچ شدن، با سیلنت concise سیل شدند. نمونه های گروه اول با روش Full power، گروه دوم با روش low power و گروه سوم با روش Soft Startنوردهی شدند. نمونه ها پس از قرارگیری در محلول فوشین بازی و برش جهت اندازه گیری میزان ریزنشت توسط استریومیکروسکوپ بررسی شدند. در تجزیه و تحلیل داده ها به لحاظ خصلت رتبه ای بودن ریز نشت از آزمون Kruskal wallis استفاده گردید.
    یافته ها
    در گروه Full power 7/6 درصد از نمونه ها هیچ ریزنشتی را نشان ندادند. در گروه low power ریزنشت در تمام نمونه ها مشاهده شد و در گروه Soft Start13/3 در صد از نمونه ها فاقد ریزنشت بودند. تفاوت بین گروه ها معنی دار نبود. (8/ 0 =P)
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تفاوتی در میزان ریزنشت فیشور سیلنت پلیمریزه شده با هر یک از روش های نوردهی یافت نشد.
    کلیدواژگان: مواد پر کننده حفرات وشیارهای دندان، روش نوردهی، نشت دندانی
  • مریم شکری مژدهی *، ندا احمدی روزبهانی، لیلا پیشه وراصفهانی صفحات 120-126
    سابقه و هدف
    اخیرا سمان گلاس آینومر Equia، در راستای تلاش برای بهبود ویژگی های سمان های گلاس آینومر به عنوان یک ماده ترمیمی در دندانپزشکی معرفی شده است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی بالینی سمان گلاس آینومر (Equia Fill، GC) (ژاپن) با کامپوزیت خلفی 3M Filtek P60 (آمریکا) در طول دوره های پیگیری 6، 12 و18ماهه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمائی بالینی، 50 کودک 4 تا 9 ساله همکار، با ضایعات پوسیدگی کوچک تا متوسط بر روی سطح اکلوزال دومین مولرهای شیری فک پایین وارد مطالعه شدند و به طور تصادفی با گلاس آینومر Equia و کامپوزیت خلفی3M Filtek P60 ترمیم شدند. سپس هر یک از دندانهای ترمیم شده در فواصل زمانی 6 و 12 و 18ماهه مورد ارزیابی بالینی قرار گرفته و با توجه به معیارهای USPHS، میزان پیوستگی لبه ای، تطابق رنگ، تغییر رنگ لبه ای، شکل آناتومیک، و پوسیدگی ثانویه آنها ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری ناپارامتری ویلکاکسون و فریدمن مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از پایان یک دوره پیگیری 18 ماهه، اختلاف آماری معناداری بین دو ماده ترمیمی مورد استفاده، در مورد تطابق رنگ، (317/ 0 = P) تطابق لبه ای (414/ 0= P)، شکل آناتومیک (317/ 0= P)، تغییر رنگ لبه ای (564 /0=P) و پوسیدگی ثانویه مشاهده نشد. در واقع، میزان موفقیت کلینیکی در هر دو ماده ترمیمی در مقاطع زمانی مختلف، مشابه و قابل قبول بود. اما میزان عدم تطابق لبه ای Bravo در کامپوزیت بعد از 12 ماه به لحاظ آماری معنی دار بود. (001/ 0>P)
    نتیجه گیری
    استفاده از کامپوزیت خلفی Filtek P60 3M و سمان گلاس آینومر Equia برای ترمیم دندانهای مولر شیری کودکان، مشابه و دارای موفقیت بالینی می باشند.
    کلیدواژگان: کامپوزیت رزین، گلاس آینومر، دندان شیری، کامپوزیت رزین Filtek P60
  • محمد جعفریان، ارغوان اعتباریان *، مهندس ناصر ولایی صفحات 127-132
    سابقه و هدف
    با توجه به افزایش شیوع و عوارض شناخته شده ی خارج کردن دندان های دائمی در کشور، به منظور بررسی روند تغییرات علل خارج کردن دندان در بخش جراحی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درمانگاه های بهفر و قاضی طباطبایی در طی 13 سال این مطالعه انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی اطلاعات دموگرافیک بیماران سابقه مصرف سیگار، زمان آخرین مراجعه به دندانپزشک و سابقه خارج کردن دندان، تعداد و علت خارج کردن دندان های بیماران مراجعه کننده به مراکز مورد بررسی را به مدت 6 ماه در دو بازه زمانی 78-1377 بر روی 1800 نفر شامل 1143 مرد و 657 نفر زن و 90-1389 بر روی 1382 نفر شامل 673 نفر مرد و 709 نفر زن ثبت شد. جهت تحلیل یافته ها از آزمون های آماری Chi-square و Logistic Regression استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان خارج کردن دندان به دلایل بیماری پریودنتال و پیش پروتزی نسبت به 13 سال گذشته کاهش یافته است، این در حالی است که میزان خارج کردن دندان به دلایل پوسیدگی و ارتودنسی در طی این مدت تغییر نکرده است.به نظر می رسد دلایل ارتودنسی به عنوان مهمترین علت خارج کردن دندان در افراد زیر 21 سال جایگزین پوسیدگی در این گروه سنی شده است.
    نتیجه گیری
    عدم تغییر شیوع پوسیدگی و باقی ماندن آن به عنوان مهمترین علت از دست رفتن دندان در افراد بالای 21 سال پس ازگذشت 13 سال، نشان از عدم وجود سیستم کارآمد در پیشگیری از بیماری های دهان و دندان در کشور است.
    کلیدواژگان: خارج کردن، دندان، پوسیدگی دندانی، بیماری پریودنتال، طرح درمان دندانپزشکی
  • نفیسه شاملو، یاسر صافی *، علیرضا قنادان، شراره پوریان صفحات 133-136
    سابقه و هدف
    ملانومایک نئوپلاسم بدخیم بامنشاء ملانوسیتیک وسومین سرطان شایع پوست می باشد. ملانوم مخاط دهان کمتر از 1 درصد همه ملانوماها را شامل می شود. اتیولوژی مشخصی برای ضایعات مخاطی دهان معین نشده است و ملانوم مخاطی نسبت به همتای جلدی خود بسیار مهاجم تر است. به دلیل افزایش درفراوانی ملانوم درسالهای اخیروهمچنین فقدان اطلاعات کافی درخصوص آن لذا بر آن شدیم تا میزان فراوانی ملانوم سروگردن را در یک دوره 11 ساله در جمعیت ایرانی بررسی کنیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با بررسی اطلاعات موجوددر پرونده های پاتولوژی بیماران مراجعه کننده به 5 مرکز مهم ارجاع این ضایعات، شامل بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی شهیدبهشتی، بیمارستانهای شهدا، لقمان حکیم، طالقانی و انستیتوکانسرامام خمینی انجام شد. در این مطالعه متغیرهای جنس،سن، محل ضایعه،عود،متاستاز، نمای اولیه ضایعه و محل سکونت بیمار بررسی شدند. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از آزمون آماری chi-square استفاده گردید.
    یافته ها
    ازمیان 191679 پرونده، 262 مورد یعنی 14/ 0 درصد با تشخیص ملانوم سروگردن گزارش گردید که میانگین سنی ابتلا 01/ 11±50 سال بود.40درصد افراد مبتلا زن و60 درصد مرد بودند. بیشترین نمای بالینی تغییر رنگ به میزان 9/ 46 درصد وبعد از آن زخم به میزان 6 /18 درصد بود. در مجموع در 8/ 24 درصد موارد متاستاز دیده شد. همچنین شایعترین محل ایجاد ضایعه در گردن و گونه و شایعترین ناحیه ابتلا در داخل دهان،کام گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    فراوانی ملانوم سر وگردن در جمعیت مورد مطالعه 4/27 درصد کل ملانوما بود که بیشترین محل وقوع آن گردن و کمترین چانه گزارش شد. شایعترین محل وقوع ملانوم دهانی، کام بوده و این ضایعه در مردان شایع تر از زنان بود.
    کلیدواژگان: فراوانی، ملانوم، بدخیم، سرطان دهان
  • عفت خدادادی، ثریا خفری، فرناز کوهستانی* صفحات 137-144
    سابقه و هدف
    با توجه به افزایش چشمگیر درمان های دندانپزشکی تحت بیهوشی و خطرات ناشی از آن و نیاز به یک درمان با کیفیت و بادوام تر، هدف این مطالعه بررسی میزان شکست درمان های دندانپزشکی تحت بی هوشی عمومی در کودکان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی– مقطعی بر روی 114 کودک سالم از نظر سیستمیک که به علت عدم همکاری و Severe Early Childhood Caries در بیمارستان «بابل کلینیک» شهرستان بابل در سالهای1392-1388 تحت بیهوشی عمومی، درمان دندانپزشکی دریافت کرده بودند، انجام شد. حداقل 6 ماه از زمان درمان این کودکان گذشته بود. معاینه بالینی توسط آینه و سوند بر روی صندلی دندانپزشکی انجام شد. اطلاعات بدست آمده جهت ارزیابی موفقیت یا شکست درمان های انجام شده، جمع آوری و در پرونده مربوط به هر بیمار ثبت گردید. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار spss18 و برای مقایسه شکست ترمیم های مختلف با هم و تاثیر عوامل مختلف بر شکست درمان از آزمون کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    درمان های پالپ میزان موفقیت بسیار بالایی داشت، میزان موفقیت پالپکتومی 100 درصد و پالپوتومی 9/ 96 درصد بود. در ترمیم دندانهای خلفی روکش استنلس استیل (ssc) با میزان شکست 2/ 5 درصد کمترین شکست و کامپوزیت های سه سطحی با میزان شکست3/13درصد بیشترین شکست را داشت. در ترمیم های قدامی،کامپوزیت یک سطحی با میزان شکست 8/6 درصد کمترین شکست و ترمیم بیلدآپ قدامی با میزان شکست 8/9 درصد بیشترین شکست را داشت. از این میان تنها بین ssc و ترمیم کامپوزیت خلفی سه سطحی اختلاف معناداری وجود داشت. (04/ 0=P) ارتباط معناداری بین تحصیلات مادر و جلسات فالواپ فلوراید تراپی با میزان شکست درمان مشاهده شد. به ترتیب (001/ 0= P)و (0001 /0= P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در بین درمان های دندانپزشکی کودکان تحت بیهوشی عمومی، پالپکتومی و ssc بیشترین موفقیت را داشته و توصیه می شود استفاده از ترمیم کامپوزیت محدود به دندان های قدامی شود. میزان تحصیلات والدین به خصوص مادر و استمرار در فلورایدتراپی بخصوص در یک سال اول نقش مهمی در موفقیت درمان های دندانپزشکی تحت بیهوشی دارد.
    کلیدواژگان: درمان های دندانپزشکی، بیهوشی عمومی، بیمارستان، کودک، دندانپزشکی بیمارستانی
  • اسحاق لاسمی، طاهره کرمانی رنجبر، فرزانه عسکری *، فائزه عسکری صفحات 145-148
    سابقه و هدف
    نحوه قرار گیری دندانپزشک می تواند بر میزان اضطراب بیماران در هنگام تزریق موثر باشد. لذا این تحقیق با هدف بررسی تاثیر بلاک عصب چانه ای- ثنایایی(MINB) به دو روش قرارگیری ازپشت سر و روبرو، برمیزان اضطراب، در بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی واحد دندانپزشکی درسال93-92 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که به روش (Splitmouth، (Crossover انجام شد،40 فرد بزرگسال به روش نمونه گیری تصادفی و با آگاهی کامل از روند اجرا، به مطالعه وارد شدند. میزان ترس و اضطراب اولیه بیماران با استفاده از پرسشنامه 17گزینه ای BISS مشخص شد. فک افراد به طور تصادفی به گروه های مورد (ازروبرو) و شاهد (از پشت سر) تقسیم شد. تاثیر تزریق بر میزان اضطراب، مجددا باهمان پرسشنامه بعد از خاتمه تزریق، اندازه گیری و رتبه اضطراب تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون MANN-U-WHITNEY و نرم افزارSPSS ورژن20، مورد آنالیز قرارگرفت.
    یافته ها
    میانگین رتبه تغییرات اضطراب در بعد از تزریق نسبت به اظهارات بیماران در قبل از تزریق در گروهی که تزریق از پشت سر برای آنها انجام گرفته بود 85/ 0±12/ 0 کاهش و در گروهی که تزریق از روبه رو انجام گرفته بود 74/ 0±4 /0 افزایش یافت. (007/ 0=P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان اضطراب دربیماران درتزریق بلاک عصب چانه ای ثنایایی با تکنیک از پشت سر، نسبت به تکنیک روبرو کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: اضطراب دندانی، تزریق، ارتباط بیمار با دندانپزشک
  • علی اصغر معینی پور، مریم قره چاهی، علیرضا سپهری شاملو، احمد صفری سلطان آباد، حمید حسینی خواه* صفحات 149-155
    سابقه و هدف
    در بیماران قلبی درمان شده با دریچه مصنوعی و با درجات کمتردریچه بیولوزیک (3 ماه اول بعد از عمل) وفیبریلاسیون دهلیزی و بیماری عروق کرونری (با وجود استنت) که مصرف داروهای انتی کواگولانت (وارفارین-اسپپرین- پلاویکس وتیکلوپیدین)حیاتی می باشد ودرصورت قطع موقت اینها دچار ترومبوز گرافتها یا ترومبوزدریچه وحوادث امبولیک ومرگ می شوند درصورت نیاز به اقدامات تهاجمی دندانپزشکی(تخلیه ابسه دندان- کشیدن دندانها و..) در اینحالت بهترین روش درمان چیست تا هم خطر خونریزی کمتر شود وهم خطر عوارض قلبی- عروقی نداشته باشد.این مقاله اخرین مطالعات ودستور العمل های معتبر دنیا را مرور می کند.
    مواد و روش ها
    در این مقاله مروری، برای دسترسی به مطالعات انجام شده با موضوع آنتی کواگولانت تراپی در افراد مبتلا به بیماری قلبی دارای دریچه مصنوعی و سایر پروتزها از پایگاه های اطلاعاتی Google، Scopus، PUBMED/MEDLINE از سال 1966 تا 2015 استفاده شده و کلمات کلیدی دندانپزشکی، دریچه، مصنوعی قلب، استنت، ترومبوز دریچه، گرافت، آسپرین و پلاویکس به مورد استفاده قرار گرفت. 41 مقاله (متا آنالیز مروری سیستماتیک و گزارش موردی که حاوی اخرین اطلاعات لازم دراعمال دندانپزشکی ومصرف داروهای ضد انعقادی (وارفارین-اسپرین-پلاویکس و...)بودند مورد مطالعه وتجزیه وتحلیل قرار گرفت.(مرور روایی)
    نتیجه گیری
    با بررسی اخرین مطالعات درزمینه فوق به نظر می رسد که دربیماران قلبی با مصرف داروهای ضدانعقادی (وارفارین وپلاویکس و..) اغلب اعمال دندانپزشکی بدون قطع این داروها قابل انجام بوده و با اقدامات هموستاز موضعی می توان خونریزی را کنترل کرد و اینگونه اعمال دندانپزشکی می بایست در ساعات کاری مناسب و مراکز دندانپزشکی شبانه روزی با دسترسی به پزشک متخصص انجام شود.
    کلیدواژگان: انتی کواگولانتها، اعمال دندانپزشکی، جراحی قلب
|
  • Dr Mr Maleki Pour, Dr Sayedeh Ala Sharafi *, Dr F. Shirani Pages 101-107
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the effect of various surface treatments on flexural strength and modulus of elasticity of two different types of glass fiber and quartz fiber posts.
    Materials And Methods
    In this experimental in vitro study eighty FRC posts of two different types: forty DT-light posts (quartz fiber) and forty Whitepost DC (glass fiber)، were used and randomly divided into 4 groups (n=10): 1. No surface treatment (control)، 2. Laser irradiation، 3. Air-born particle abrasion، 4. Hydrogen peroxide 10%. To evaluate flexural strength and modulus of elasticity، 3-point bending test was performed in universal machine in Torabinejad searching center of dental school of Isfahan University and maximum fracture load was recorded. Then flexural strength and modulus of elasticity were calculated with formula. Data were analyzed by one-way ANOVA، Tukey and t tests.
    Results
    Before surface treatment the flexural strength and modulus of elasticity of DT- light posts were significantly higher that Withepost DC (p<0. 05). There was no significant difference in flexural strength and modulus of elasticity between different groups of Withepost DC with control group (p=0. 16 & p=0. 15، respectively). But in DT-light posts there were statistical significant differences in flexural strength and modulus of elasticity only between air-abraded group and control. (p=0. 02 & p=0. 002، respectively)
    Conclusions
    Surface pretreatments of glass and quartz fiber posts with laser and hydrogen peroxide 10% have no adverse effect on their flexural strength and modulus of elasticity.
    Keywords: Fiber post, Surface Treatment, 3, Point Bending Test, elastic Modulus
  • Dr E. Aminsalehi, Dr M. Norozy *, Dr S. Arab Karami Pages 108-113
    Background And Aim
    Crown fracture is one of the most prevalent dental problems. With the development of composites and adhesives, Conservative approaches is proposed to treat this type of fractures. The aim of this in-vitro study was to investigate the effect of the one fiber tape on the fracture resistance of the incisal composite restoration with different thicknesses.
    Materials And Methods
    In this In vitro Experimental study forty extracted upper incisor were selected and randomly divided into four groups. Group 1 and 3 were prepared by cutting 3 mm of the incisal edges horizontally and restored with hybrid composite. Group 2 and 4 were prepared by cutting 4mm of the incisal edges horizontally and restored with hybrid composite and fiber in the mid-palatal surface. All specimens were mounted in acrylic blocks and after that they thermocycled. All the restored teeth were set as 135 degree angle and statically loaded by Zwick until they fractured. The data were analyzed using Two way ANOVA statistical analyze.
    Results
    The mean fracture resistance of the groups 1 to 4 were: 436±242, 492±195, 917±353, 1053±254. Results showed that the fracture resistance between groups with thicknesses of 3 mm and 4 mm weren’t statistically significant Regardless of the presence or absence of fiber tape (P=0.263) but The restorations with fiber showed significantly higher fracture resistance than non-reinforced restorations. (P=0.000)
    Conclusion
    Based on the findings of this study can be concluded that placement of fiber tape in the incisal edge composite restoration of anterior teeth Can be effective in increasing the fracture resistance of these restorations.
    Keywords: Tooth fracture, Composite resins, Polyethylene Glycol
  • Dr Sh Mirzabeigy *, Dr K. Borhan Mojabi, Dr L. Rezaei Soufi, Dr T. Masoum Pages 114-119
    Background And Aim
    Ability of sealants in prevention of micro leakage is important. The role of sealant polymerization for this is essential. It is suggested that stress caused by polymerization may deceased by soft-start technique. The aim of this study is to evaluate the effect of full-power, low power and soft start technique on micro leakage of concise fissure sealant.
    Materials And Methods
    In this experimental in vitro study, 45 human premolars divided in to 3 groups each containing15 teeth. All teeth after etching, sealed by concise fissure sealant. group 1 cured by full power method, group 2 by low power method and group 3 by soft start method. After immersion in basic fouchin solution, teeth were sectioned and assessed by stereo micro scope. the data were analyzed by Kruskal Wallis test.
    Results
    %6/7 of specimens had no micro leakage in full power group. Micro leakage occurred in all of specimens of low power group.in soft start group %13/3 of specimens had no leakage.
    Conclusion
    There were no different in micro leakage of fissure sealant cured by each of curing methods.
    Keywords: Dental, Light curing, Fissure Sealants, P.T, Leakage
  • Dr M. Shokrimozhdehi *, Dr N. Ahmadi Rouzbahani, Dr Laila Pishevaresfahani Pages 120-126
    Background And Aim
    Recently, within the efforts to improve the properties of glass ionomer cement as a restorative material in dentistry the EQUIA glass ionomer cements is introduced. The purpose of this study is to perform a clinical evaluation of (Japanese) (EQUIA Fill, GC) glass ionomer cement with (Americans) 3M Filtek P60 posterior composites during the follow-up period of 6, 12 and 18 months.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 50 children aged 4 to 9 years with small to medium caries lesions on the occlusal surfaces of the mandibular second primary molars were enrolled and randomly their teeth restored with 3M Filtek P60 posterior composite and GI EQUIA. Then, during 6, 12 and 18 months, clinical assessment was done on each restored tooth and according to the USPHS criteria, the marginal integration, color match, marginal discoloration, anatomic form and secondary caries were recorded. Data were analyzed through Wilcoxon and Friedman non-parametric statistical tests.
    Results
    At the end of an 18-month follow-up period, the difference between the effect of both restorative materials on color matching, (P=0.317) marginal adaptation, (P=0.414) anatomic form (P=0.317), marginal discoloration, (P=0.564) and secondary caries was not statistically significant. Clinical success rates were similar and acceptable in both restorative materials in different periods. But difference in loss of marginal adaptation was significant after 12 months. (P<0.001)
    Conclusions
    The use of 3M Filtek P60 posterior composite and EQUIA glass ionomer cements to restore the primary molars of children is clinically successful.
    Keywords: Deciduous Teeth, Filtek P60 Composite, Site Resins
  • Dr M. Jafarian, Dr A. Etebarian *, Eng N. Valai Pages 127-132
    Background And Aim
    Due to substantial proportions of prevalence and complication of teeth extraction, this study, was designed to establish whether the reasons for tooth loss have changed during 13 years evaluation.
    Materials And Methods
    Dental practitioners were asked to record patient’s demographic information, history of smoking, time of last dental visits, having a previous dental extraction, number of teeth loss and reasons for the extraction for a period of 6 months in two time periods (1997-1998) on1800 patients including 1143 males and 657 females and 2010-2011) on 1382 patients including 673 males and 709 females.
    Results
    The results of this study confirmed that there has been a reduction of tooth extraction due to periodontal disease and pre-prosthetic reasons while caries and malocclusion indications remain the same during the 13 years. Malocclusion has become the most common reason for tooth extraction among patients less than 21 years of age while caries was the main cause of tooth loss in this age group 13 years ago.
    Conclusion
    Persistence of Caries as the most important cause of tooth loss after 21 years old during 13 years evaluation results in deficiency of oral & maxillofacial disease prevention in our country.
    Keywords: Tooth Extraction, Dental Decay, Periodontal Disease, Dental Care Plan
  • Dr N. Shamloo, Dr Y. Safi *, Dr Ar Ghanadan, Dr Sh Ppooryan Pages 133-136
    Background And Aim
    Melanoma is a malignant neoplasm of melanocytic origin that arises from a benign melanocytic lesion or denovo from melanocytes within otherwise normal skin or mucosa. Oral mucosal melanoma is much less than %1of all melanomas. Mucosal melanoma is much more aggressive than its cutaneous counterpart. Due to a real increase in the frequency of melanoma in recent years, we investigate the prevalence of malignant melanoma in the mouth, head and neck during a 11 years period in Iranian population.
    Materials And Methods
    This study was done on the pathology records of patients admitted to the Department of Pathology, School of Dentistry Shahid Beheshti, Lughman Hakim, Shohada,Taleghani hospitals and Institute cancer of Imam Khomeini. In this study the variables like gender, age, location of the lesion, recurrence and metastasis was evaluated. The chi-square test was used to analyze information obtained from the research.
    Results
    Of the 191679 cases accessed during the 11-year period, 262(0.14%) were identified as oral& maxillofacial malignant melanomas. The average age of melanoma was 50+-11/01years and the incidence in men was higher than women. The most common clinical feature was discoloration (46.9%)and then was ulceration (18.6%).Of all cases 24.8% had metastases. The most common site was the neck and cheek, and the most common area in the mouth, was reported in palate.
    Conclusion
    Frequency of head and neck melanoma was 0.14% of all studied cases. The most common and the least common sites were neck and chin, respectively. Most cases of oral melanoma were localized in the palate and the incidence in men was higher than women.
    Keywords: Frequency, Melanoma, Malignant, Oral Cancer
  • Dr E. Khodadadi, Dr S. Khafari, Dr F. Kuhestany* Pages 137-144
    Background And Aim
    Due to the dramatic increase in dental treatment under general anesthesia and the potential risks and the need for a quality and durable treatment, the study aims to investigate the failure of dental treatment under general anesthesia
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional studywas carried out on 114 healthy children from systemically due to lack of cooperation and S-ECC at the Hospital Clinic of Babol had received dental treatment under general anesthesia in 1388-1392 and At least 6 months pasts after the last treatment. The information was collected by dentistry mirror and explorer on children through clinical examination and the medical records of each patient were recorded. Data analysis was performed by spss18. To compare the impact of different factors on the failure of Restoration the Chi-square test was used
    Results
    Pulp treatment had high successful rate of 100% for pulpectomy and 96.9% for pulpotomy. ssc restoration had the least (5.2 %) and posterior composite restorations had the most common failure rate (13.3%). Among anterior restorations, composite CL I and composite build us had the least and the most common failure rates, respectively. (6.8% and 9.8%) Significant difference between the SSC and 3 surface post composite was found (P=0.04) The relationship between maternal education and fluoride therapy sessions -up with the rate of treatment failure was observed. (p = 0.001,p = 0.0001)
    Conclusion
    Pulpectomy and SCC restorations were the most successful treatments. It is recommended to limit the use of composite restorations in anterior teeth and posterior teeth restored with stainless steel crowns. Treatment success is not only the success of restorations But the knowledge and education of parents, especially mothers and use of fluoride also plays an important role in the future success of the treatment of caries.
    Keywords: Dental Care, General Anesthesia, Hospital, Pediatric, Hospital Dental, Service
  • Dr E. Lasemi, Dr T. Kermani Ranjbar, Dr F. Askari *, F. Askari Pages 145-148
    Background And Aim
    The placement of dentist during injection is effective on patient’s anxiety. So this research was conducted to compare the effect of standing in front or behind the patient while administering MINB injection on patient’s anxiety at the surgery department of Dental branch of Islamic Azad University in 1392-93.
    Materials And Methods
    In this randomized splitmouth clinical trial study, 40 adults with complete awareness of study procedure, were entered in to the study. The patient’s anxiety was determined by a 17item BISS questionnaire. The patients were allocated to the case (injection from behind) and controls (injection from the front) groups by a randomized method. The effect of operator position during injection on the anxiety of patients, was measured at the end of injections and the rate of anxiety was determined. The data was analyzed using MANN-U- WHITNEY test by SPSS version 20.
    Results
    The mean changes of anxiety score after injection versus patients statements before injection in group that their injection was from behind, 0.85±0.12 reduced and in the group whose injection was from the front, 0.4±0.74 increased. (P=0.007)
    Conclusion
    Probably the patient’s anxiety in MINB injection, for groups whose injection was from behind, was significantly lower than patients whose injections was from front.
    Keywords: Dentist Patient Relations, Injection, Anxieties, Dental
  • Dr Aa Moeinpour, Dr M. Gharahchahi, Dr Ar Sepehrishmaloo, Dr A. Safari Soltan Abad, Dr H. Hoseinikhah* Pages 149-155
    Background And Aim
    Today the use of Anticoagulation drugs (Warfarin, Aspirin, Plavix and Ticlopidine) is critical in many cardiac diseases including patients with mechanical Heart Valve Prosthesis and biologic valve (for3months) and Coronary Stents in coronary artery disease. Cessation of this essential drug can cause dismal complications with potential mortality due to thrombosis and embolic events. This is a review of article study that evaluates optimal anticoagulation treatment with minimal risk of hemorrhage and also no cardiovascular complications.
    Materials And Method
    In the review and papers related to anticoagulation treatment in patients with Prosthetic Heart Valve and any other prosthetic materials who need dentistry intervention, 41articles about various anticoagulation regimes in this type of patients was studied in time of dentistry intervention. These papers were indexed in PubMed and Scopus and Medline from 1966 to 2014.
    Conclusion
    In the study of published papers most authors believe that in patients who undergo anticoagulation therapy, majority of dentistry procedures can be applied without the need for any change in Anticoagulation regime and complete control of bleeding can be achieved with local hemostasis with expert dentist team in twenty-care center
    Keywords: Anticoagulant, Cardiac surgical procedures, Dentistry intervention