فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 48، تابستان 1395)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 48، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • افشین حراجی، عسل شایان کیا *، کمال قرنی زاده صفحات 57-61
    سابقه و هدف
    یکی از نگرانی ها و دغدغه های جراحان و دندانپزشکان اینست که در مطب امکان بررسی آزمایشگاهی در خصوص زمان سیلان(BT) وجود ندارد. هدف از این تحقیق مقایسه مدت زمان خونریزی در مخاط باکال با روش استاندارد IVY است.
    مواد وروش ها
    تحقیق به روش توصیفی روی 20 نفر انجام گرفت کلیه بیمارانی که اندیکاسیون جراحی داشتند مورد مطالعه قرار گرفتند. Bleeding time (BT) بیماران یکبار به روش ورود لانست در ناحیه مخاط باکال و یکبار به روش IVY تعیین شد. لانست به عمق استاندارد در مخاط باکال وارد شد و زمان سیلان و زمان بند آمدن خونریزی اندازه گیری و ثبت گردید.در روش IVY بازوبند فشارسنج روی بازو بسته شد و فشار آن تا 40 میلی متر جیوه بالا برده و در طول آزمایش فشار آن ثابت نگه داشته شد سپس بر روی ساعد سوراخ استانداردی به وسیله لانست ایجاد شده و به طور همزمان کورنومتر به کار افتاده و با استفاده از کاغذ خشک کن هر 30 ثانیه محل پاک شد تا بند بیاید و BT ثبت شد. عمق نفوذ لانست در مخاط باکال و روی ساعد در روش IVY یکسان بود. میانگین زمان سیلان در دو روش ثبت و با آزمون t-test مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان زمان سیلان BT در روش IVY، 05/52± 156 ثانیه و در روش مخاطی 57/27±80 ثانیه بود.که در گروه روش IVY به میزان 76 ثانیه بیشتر از مدت زمان خونریزی در مخاط باکال و یا نزدیک به 2 برابر روش مخاطی بود (001/0>P) همچنین با افزایش BT به روش IVY ،BT مخاط باکال هم افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که BT مخاط باکال یک روش مناسب برای سنجش هموستاز و مدت زمان خونریزی است. ولی بررسی دقت و صحت آن نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: زمان خونریزی، روش IVY
  • حمیرا انصاری لاری، سید عادل ابطحی، سریرا مهربان جهرمی *، سید محمدرضا سازور، لقمان قهرمانی صفحات 62-69
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات موجود در طی ضد عفونی کردن اسکلت فلزی پروتزهای متحرک توسط مواد ضد عفونی کننده مورد استفاده در مطب و منزل، پدیده خوردگی ناشی از این مواد است. در مورد تاثیری که این مواد در مقایسه با یکدیگر، بر سرعت خوردگی کروم کبالت دارند. اطلاع دقیقی در دست نیست. این تحقیق به مقایسه تاثیر 7 محلول ضد عفونی کننده بر روی سرعت خوردگی الکتروشیمیائی آلیاژ کروم کبالت می پردازد .
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی آزمایشگاهی سرعت خوردگی 35 نمونه کروم کبالت غوطه ور شده در7 محلول ضد عفونی کننده مورد بررسی قرار گرفتند . برای تکمیل نتایج چند نمونه به مدت یک هفته در معرض محلولهای ضد عفونی کننده از گروه با بیشترین سرعت خورندگی و گروه با کمترین سرعت خورندگی به همراه نمونه کنترل، توسط میکروسکوپ الکترونی عکس برداری گردید. سرعت های خوردگی بدست آمده ، با استفاده از روش آماری آنالیز واریانس بررسی و توسط آزمون های Tukey HSD و Dunnett مقایسه های چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    تحقیق روی 35 نمونه در 7 گروه انجام گرفت. سرعت خوردگی از بیشترین به کمترین برای محلول های ضد عفونی کننده و تمیز کننده مورد مصرف عبارت بودند از: (1) هیپوکلریت سدیم 1 درصد (2) پرسیدین 513 (3)محلول فیتی دنت tab/250ml ) (4) سرکه سفید 5 درصد، (5) میکرو10 پلاس 5 درصد (6) کورسلکس پلاس 3 درصد (7) دکونکس پلاس 53، 2 درصد اختلاف سرعت خوردگی در محلول های مورد بررسی از لحاظ آماری معنی دار بود. (05/0>P) تصاویر میکروسکوپ الکترونی از نمونه کنترل و نمونه های غوطه ور در دکونکس پلاس 53، 2 درصد هیچ شواهدی از خوردگی نشان ندادند. اما نمونه های غوطه ور در هیپوکلریت سدیم 1 درصد شواهد خوردگی موضعی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که، هیپوکلریت سدیم در غلظتهای 1 درصد یا بیشتر باعث خوردگی اسکلت فلزی کروم کبالت شده و نباید استفاده گردد .
    کلیدواژگان: خوردگی، کروم - کبالت، ضد عفونی کننده دندانی
  • سعید نعمتی انارکی *، بشرا شاهدی صفحات 70-76
    سابقه و هدف
    افزایش زبری سطحی مینا پس از درمان های سفید کننده یکی از مشکلاتی است که موجب کاهش مقاومت مینا، جذب رنگدانه ها و استعداد به پوسیدگی می گردد، هدف از این تحقیق بررسی اثر دو ماده رمینرالیزه کننده (MI Paste) و
    Remin Pro) و بزاق طبیعی برکاهش زبری سطحی مینا بعد از Bleaching در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران در سال 1393 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 45 نمونه مینایی سالم از دندان پر مولر کشیده شده، با (XTRO BOOST) تحت درمان قرار گرفت. نمونه ها به صورت تصادفی به 3 گروه 15تایی تقسیم و در یک گروه خمیرMI Pasteو در گروه دیگر خمیر Remin Pro و گروه سوم فقط داخل بزاق طبیعی قرار گرفت. زبری سنجی، در سه مرحله قبل و بعد از Bleaching و پس از اثر خمیرها و بزاق توسط Profilometer اندازه گیری شد. داده های حاصل به روش های آماری Repeated Measured تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این تحقیق که بر روی 45 نمونه انجام شد نشان داد میزان تغییرات خشونت سطحی در گروه بزاق 08/0- ودر گروه MI paste برابر 157/0- و در گروه Remini Pro برابر 14/0- بود. ( 01/0>P)
    نتیجه گیری
    خمیر MI PASTE PLUS و REMIN PRO باعث کاهش میزان خشونت سطحی شده و نتیجه ی مشابه در نمونه هایی که تنها در معرض بزاق طبیعی بودند، بدست آمد. خمیر REMIN PRO تاثیر بیشتری در کاهش خشونت سطحی مینا و. تاثیر بزاق طبیعی در کاهش خشوت سطحی مینا بیشتر از خمیر MI PASTE PLUS بود.
    کلیدواژگان: رمینه رایزیشن، خشونت سطحی، بزاق
  • شراره موسوی زاهد، کمال امینی، مریم زارع جهرمی، امید مقدس* صفحات 77-82
    سابقه و هدف
    برای اطمینان از موفقیت درمان کانال ریشه، میکروبیوتای اندودنتیک باید به طور موثری کاهش یابند. اخیرا وسایل شستشو دهنده مختلفی با هدف بهبود بخشیدن به سطح ضد عفونی کانال ریشه معرفی شده اند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر شویندگیRinsEndo درکاهش انتروکوکوس فکالیس در مقایسه با روش شستشو با سرنگ دستی درکانال های ریشه عفونی شده می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی،60 دندان قدامی تک کاناله کشیده شده ،توسط میکروب انتروکوکوس فکالیس آلوده شدند و به 3 گروه شستشو با RinsEndo ، سرنگ شستشوی دستی و کنترل تقسیم شدند. میزان کلونی انتروکوکوس فکالیس در هر 3 گروه قبل و بعد از شستشو در محیط کشت اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده توسط آزمون KrusKal Wallis مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین رشد انتروکوک فکالیس بعد از شستشو ، در گروه شستشو با سرنگ دستی 103×50/3 ، در گروه شستشو با RinsEndo ، 103×04/2 و در گروه کنترل 106×11/6 بود.کاهش انتروکوک فکالیس بعد از شستشو در هر 3 گروه به صورت معنی داری اتفاق افتاد. 0.001 >p میزان کاهش در گروه های شستشو با سرنگ دستی و RinsEndo به صورت معنی داری بیشتر از گروه کنترل 0.001 >p و در گروه شستشو با RinsEndo به صورت معنی داری بیشتر از گروه شستشو با سرنگ دستی بود.0.001 >p
    نتیجه گیری
    شستشو با دستگاه RinsEndo در کاهش انتروکوک فکالیس از کانال ریشه موثرتر از شستشو با سرنگ دستی می باشد .
    کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، سرنگ شستشوی دستی، RinsEndo
  • پروین میرزاکوچکی بروجنی، لعیا زهرایی، لیلا پیشه ور * صفحات 83-88
    سابقه و هدف
    کامپوزیت رزین ها با ساختار شیمیایی متفاوت در محیط دهان تحت تاثیر تحریکات زیادی قرار گرفته و دچار اضمحلال می گردند و خصوصیات آنها تغییر می کند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر 5 محلول شبه غذایی بر حلالیت و جذب آب کامپوزیت رزین ها با بیس متاکریلات و سیلوران می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 25 نمونه دیسک به قطر 6 و ضخامت 1 میلی متر در مولد آلومینیومی از دو نوع کامپوزیت Filtek Z350 و P90 تهیه شد. نمونه ها نوردهی و سپس در فالکن های کدبندی شده دارای ژل سیلیکا جهت آب گیری به مدت 24 ساعت در انکوباتور37 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. پس از این مدت نمونه ها خارج و توسط ترازوی دیجیتال وزن کشی و 1M هر نمونه بدست آمد. سپس نمونه ها به مدت 1 هفته در 5 محلول شبه غذایی (اسیدسیتریک 02/0 نرمال، آب مقطر، اتانول آبی 75 درصد، هپتان، بزاق مصنوعی) نگهداری شدند. پس از این مدت نمونه ها خارج و وزن کشی شده ، 2M بدست آمد. بعد از آخرین آب گیری قطر و ضخامت دیسک ها محاسبه و V (حجم نمونه ها) بدست آمد و میزان جذب آب و حلالیت گروه ها بدست آمد و در نهایت با استفاده از آزمون ANOVA و Tukey اعداد بررسی و آنالیز شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه حلالیت کامپوزیت Z350 در هپتان بالاترین مقدار را نشان داد(040/0میکرو گرم بر میلی متر مکعب) و در آب مقطر کمترین مقدار بود(009/0 میکرو گرم بر میلی متر مکعب). این تفاوت ها بین آب مقطر، الکل و هپتان معنی دار بود.
    (05/0 >P) در حالی که اختلاف معنی داری در جذب آب این کامپوزیت در محلول های مختلف مشاهده نشد(05/0P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که حلالیت P90 پایین تر از Z350 می باشد ولی جذب آب آن ها تفاوتی ندارند.
    کلیدواژگان: کامپوزیت رزین، کامپوزیت رزین سایلوران، جذب آب، حلالیت
  • غلامحسین رمضانی، مرتضی اسدی *، پیوند معینی، مهندس ناصر ولایی، محمد تاج الدین صفحات 89-95
    سابقه و هدف
    ترس از سوزن تزریق دندانپزشکی یکی از عوامل اصلی ترس از دندانپزشکی در کودکان است. یکی از روش های بی حسی موضعی، بی حسی الکترونیکی دندان (EDA) است. لذا بر آن شدیم میزان تاثیر کاربرد بی حسی الکترونیکی دندان را با روش متداول بی حسی موضعی در کودکان 7 - 5 ساله مراجعه کننده به بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مقایسه کنیم.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی 20 کودک در فاصله سنی7-5 سال انجام گرفت. بیماران دارای شرایط ورود به مطالعه که دارای حداقل 2 دندان مولر شیری متناظر در دو سمت فک بالا که نیازمند ترمیم بودند، انتخاب شدند. ترمیم یکی از دندان ها توسط بی حسی انفیلتراسیون موضعی و دندان دیگر توسط بی حسی الکترونیکی و با فاصله 1 هفته انجام گرفت. پس از پایان هر جلسه، از کودک خواسته شد تا میزان درد خود را بر اساس مقیاس Wong Baker ثبت کند. داده های تحقیق در مورد میزان درد با آنالیز آماری Mann–U-Whitney test مورد بررسی قرار گرفت. (05/0>P)
    یافته ها
    در مورد مولر اول شیری میزان درد در روش تزریق، بیشتر از EDA بود، ولی تفاوت آن از نظر آماری معنی دار نبود. (63/0= P) در خصوص مولر دوم شیری میزان درد در روش تزریق، به طور معنا داری بیشتر از EDA بود. (023/0 =P )
    نتیجه گیری
    EDA روش موثری برای درمان های ترمیمی دندان های مولر شیری فک بالا در کودکان 7-5 ساله، بویژه در مورد کودکانی است که ترس از سوزن تزریق داشته (needle-phobic) هستند.
    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست، بی حسی موضعی، اندازه گیری درد
  • مسیح کاویان، پروین میرزاکوچکی بروجنی، فاطمه فروزش تبار *، نجمه اعتمادی صفحات 96-101
    سابقه و هدف
    امروزه با توجه به مزایای آمالگام های با درصد نقره ی بالا، این نوع از آمالگام ها بسیار مورد توجه قرار گرفته بنابراین هدف از این مطالعه بررسی استحکام باند کامپوزیت به آمالگام با درصد نقره ی بالا با کاربرد عوامل باندینگ مختلف بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی آزمایشگاهی 52 سیلندر آکریلی تهیه و درون آن ها آمالگام با میزان نقره ی 60 درصد پک شد و با فرز فیشور الماسی ساییده و به مدت 10 دقیقه در حمام اولتراسونیک قرار داده شدند. سپس نمونه ها به چهار گروه 13 تایی تقسیم شد: گروه(1) آمالگام + Alloy Primer + Single Bond ، گروه(2) آمالگام + Alloy Primer + G.bond ، گروه(3) آمالگام + Single Bond + G.bond و گروه(4) آمالگام + G.bond+ Single Bond. در همه ی نمونه ها کامپوزیت رزین به نمونه های آمالگام با استفاده از مولد پلاستیکی ترانسلوسنت با دستگاه LED Turbo باند شد و سپس توسط دستگاه اینسترون مورد آزمون استحکام باند برشی قرار گرفتند و نهایتا تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون آماری واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD انجام شد.
    یافته ها
    بیشترین مقدار استحکام باند مربوط به نمونه های باند شده با Alloy Primer + عامل باندینگ G.bond و کمترین مقدار مربوط به نمونه های باند شده با عامل باندینگ Single Bond بود و میانگین استحکام باند برشی در چهار گروه با هم تفاوت معناداری داشت(002/0=P).
    نتیجه گیری
    ترکیب Alloy Primer و G.bond استحکام باند قابل قبولی را بین آمالگام با درصدنقره ی بالا و کامپوزیت ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: آمالگام دندانی، رزینهای کامپوزیتی، باندینگ دندان، استحکام باند برشی
  • ساندرا مهرعلیزاده، احمدرضا طلایی پور، پیمان مهرورزفر، مریم عدالت *، ساناز شریفی شوشتری صفحات 102-108
    سابقه و هدف
    تشخیص تحلیل داخلی ریشه یکی از معضلات تشخیصی در درمانهای اندودنتیک است. با توجه به این که موفقیت درمان به تشخیص زودهنگام وابسته است، لذا به کارگیری ابزارهای مختلف تشخیصی اعم از تصاویر رادیوگرافی بر پایه فیلم و یا تصاویر دیجیتال و تکنیک های پیشرفته تشخیصی همانندCone Beam CT حائز اهمیت است. بنابراین در این مطالعه قدرت تشخیصی رادیوگرافی دیجیتال با گیرنده PSP در تشخیص این ضایعات را با تصاویرCBCT مورد مقایسه قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تشخیصی ، 45 دندان تک ریشه سالم در جهت مزیودیستال برش داده شده و تحلیل داخلی در سه ناحیه اپیکال، میانی و سرویکال در دندان ایجاد شد. از هر دندان در حالت سالم و دارای حفره تحلیلی، تصاویر رادیوگرافی دیجیتال پری اپیکال( Digora® Optime PSP System/Sordex)و (Newtom VGi -Italy)CBCT تهیه شد. وجود تحلیل در تصاویر پری اپیکال و CBCT در هر محل از دندان توسط یک مشاهده گربا تجربه بررسی شد. مقادیر ارزش پیشگویی مثبت و منفی برای هر روش تصویربرداری با استفاده از آزمون T- Test محاسبه شد؛ و برای مقایسه دو تکنیک تصویربرداری و محل های مختلف ایجاد تحلیل از آزمون کای-دو در نرم افزار spss 19 استفاده شد.
    یافته ها
    تصاویرCBCT در مجموع به طور معناداری توافق بالاتری با واقعیت نسبت به رادیوگرافی پری اپیکال دارد (000/0P≤ ) و مجموعه خطا (False Positive+ False Negative) کمتری نسبت به تصاویر رادیوگرافی دیجیتال دارند. همچنین بیشترین خطا در تشخیص تحلیل داخلی ریشه در ناحیه اپیکال (4=Relative Risk) در تصاویر رادیوگرافی دیجیتال نسبت به تصاویر CBCT بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد،CBCT نسبت به رادیوگرافی پری اپیکال مجموعه خطای کمتری خصوصا در کشف ضایعات تحلیلی داخلی ریشه در یک سوم اپیکال را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل ریشه، رادیوگرافی دیجیتال دندانی، توموگرافی کامپیوتری Cone Beam
|
  • Dr A. Haraji, Dr A. Shayan Kia *, Dr K. Gharani Zadeh Pages 57-61
    Background and Aim
    One of the major concern for dentists and oral surgeons is the impossibility of bleeding time (BT) evaluation during surgical procedures at dental office. The aim of this study was to compare BT of buccal mucosa with standard IVY method.
    Materials And Methods
    The descriptive research was conducted on 20 samples. All patient who had surgical indications, participated in this study. Patients were tested using both the Lancet insertion into the buccal mucosa and the IVY method. The Lancet was inserted into the buccal mucosa at the standard depth. The bleeding stop-time measured and documented. For IVY method, Sphygmomanometer was strapped around the upper arm of the patient, increased the pressure to 40mg Mercury and maintained this pressure throughout the test period. Then, inserted the Lancet and started the timer, blotting paper was used to wipe away the blood every 30 seconds until bleeding stops and recorded BT. The insertion depth of the Lancet and the IVY depth were consistent. Data was registered separately and statistically analyzed using T-test.
    Result
    BT were 156± 52.05 and 80±27.57 sec for IVY and mucosal methods, respectively. Which was 76 sec more or approximately twice for mucosal method in respect to IVY method. (p
    Conclusion
    It seems, mucosal BT is a suitable method for evaluation of hemostasis and BT but more research is need
    Keywords: Bleeding time, IVY metod
  • Dr H. Ansari Lari, Dr Sa Abtahi, Dr S. Mehraban Jahromi *, Dr Smr Sazvar, Dr L. Ghahremani Pages 62-69
    Background and Aim
    Corrosion may be a consequence of disinfecting and cleansing of partial denture chromium – cobalt frameworks using chemical disinfectants and cleansers. There is short information in literature about the effect of these solutions, in comparison with each other, on the corrosion rate of chromium – cobalt alloy. The present study was designed to compare corrosion rate of the chromium – cobalt alloy in disinfecting solutions.
    Material &
    Method
    In this experimental in-vitro study, corrosion rates of 35 chromium-cobalt immersed in7disinfecting solutions were determined. As a complementary test , samples were immersed in two groups of solutions which showed the least and the most corrosion rates as measured by electrochemical tests for a period of one week and their surface and also surface of one untreated control sample was photographed under a scanning electron microscope . Corrosion rates obtained, were statistically analyzed using variance analysing test and multiple comparisons were made using Tukey HSD and Dunnett tests.
    Results
    The corrosion rates of chromium cobalt sample in the studied solutions from the highest to lowest , were : Sodium Hypochlorite 1%, Fittydent 1 tab/250ml , Micro 10 5% , Korsolex Plus 3% , Deconex 53 Plus 2% . Corrosion rates were statistically different in the studied solutions (P
    Conclusion
    The present study indicated that Sodium Hypochlorite at the concentration of 1% or more for the purpose of disinfection and cleansing of chromium-cobalt not be used.
    Keywords: Corrosion, Chromium, Cobalt, Dental Disinfectant
  • Dr S. Nematianaraki *, Dr B. Shahedi Pages 70-76
    Background And Aim
    Increase of enamel roughness after bleaching is a problem of these kinds of treatments which decrease enamel resistance to dental caries and absorption of stains. The aim of this research was to compare the ability of two remineralizing agents (MI PASTE PLUS, REMIN PRO) and natural saliva on roughness of the bleached enamel in Dental branch of Tehran Islamic Azad University in 2014.
    Materials And Methods
    In this experimental in vitro study, 45 enamel specimens of extracted premolars were treated by XTRO (BOOST). The samples were randomly divided into three groups of 15 samples and inserted in MI PASTE PLUS, REMIN PRO and natural saliva. Enamel roughness of samples was measured at the beginning of the study, after bleaching and after the pastes application by profilometer. Data analysis done with Repeated Measured statistical method.
    Results
    This research which was conducted on 45 samples revealed that, the difference of saliva group MI paste and Remini Pro were -0.08, -0.157 and -0.14, respectively.(P
    Conclusion
    MI paste and Remin pro could decrease the enamel roughness also did the saliva .Remin pro could decrease the enamel roughness more effectively than MI paste , Also the natural saliva decreased the enamel roughness more than MI paste
    Keywords: Remineralization, Surface roughnen, Saliva
  • Dr Sh Mousavi Zahed, Dr K. Amini, Dr M. Zare Jahromi, Dr O. Moghaddas* Pages 77-82
    Background and Aim
    To ensure root canal treatment success, endodontic microbiota should be efficiently reduced. Several irrigation devices have been recently introduced with the main objective of improving root canal disinfection .The purpose of this study was to evaluate the rinsing effect of RinsEndo system in reduction of enterococcus faecalis in comparison with conventional hand syringe in infected root canals.
    Method and Materials: In this experimental study,60 extracted single root and single canal anterior teeth were infected with enterococcus faecalis and divided into 3 groups: RinsEndo system, conventional hand syringe and control group. The enterococcus faecalis colonies were counted in each group before and after rinsing. Data was analyzed with parametric tests such as ANOVA and nonparametric test like KrusKal Wallis.
    Results
    The mean of enterococcus faecalis growth after rinsing was 3.50×103 in group with conventional syring rinsing, 2.04×103 in group with RinsEndo washing and 6.11×103 in control group. Reduction of enterococcus faecalis after rinsing was statistically significant in each group (P
    Conclusions
    Rinsing with RinsEndo system is significantly more efficient in reduction of enterococcus faecalis from root canal in comparison with hand syringe washing.
    Keywords: Enterococcus faecalis, hand irrigation syringe, RinsEndo system
  • Dr P. Mirza Kuchaki Borujeni, Dr L. Zahraei, Dr L. Pishehvar* Pages 83-88
    Background and Aim
    Composite Resins with different chemical structure are affected by lots of stimulus within mouth's environment that make them degenerated by the time, change their characteristics. The purpose of this research is to evaluate the effect of five different Food-Stimulating liquids on water sorption and the solubility of Methacrylate and Silorane based Composite resins.
    Methods and materials: In this in vitro study, twenty five discs with 1mm thickness and 6mm diameter were prepared by filling aluminum molds with two kinds of composites, Filtek Z350 and P90. Samples were light- activated from top surface, then stored in coded dishes with silica gel, and transferred to the oven with 37c̊ to desiccate them for 24h. Samples were weighed by digital balance (M1) after 24h, and then stored in five Food-Stimulating liquids (Acid citric %2 N, distilled water, Ethanol %75, Heptan, and artificial saliva). After one week, samples were weighed again and the result (M2) was recorded. Samples were placed in silica gel containers until the mass variation became less than ±0.1mg (M3). After last desiccation to get the V (body mass) of samples, the diameter and the thickness of discs were calculated. Results were analyzed with Tukey test.
    Results In this research, the solubility of composite Z350 in heptan was the highest (0.040 µg/ mm³) and in distilled water had the lowest solubility (0.009 µg/ mm³).Differences between distilled water, alcohol and heptan were statistically significant (p0.05). The amount of solubility of P90 in different solutions had no statistically significant difference (p>0.05). But, water sorption in artificial saliva was higher than other solutions (P
    Conclusion
    The results showed that solubility of P90 was lower than Z350 but there is no statistical difference between water sorption of two materials.
    Keywords: Composite resin, Silorane Composite resin, Water sorption, Solubility
  • Dr Gh Ramezani, Dr M. Asadi *, Dr P. Moini, Eng N. Valaee, Dr M. Tajeddin Pages 89-95
    Background and Aim
    Dental injection is one of the major reasons of fear in children. Electronic dental anesthesia (EDA) is a method for performing dental local anesthesia. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of electronic dental anesthesia (EDA) in comparison with conventional injectable local anesthesia in 5 to 7 years old children at Pediatric department of Tehran Dental branch, Islamic Azad University.
    Materials And Methods
    Twenty 5 to 7 years old children were selected for participation in this clinical trial study. Each selected child had two antimere maxillary first or second primary molars requiring class II cavity preparations. One tooth was treated by conventional local anesthesia. The antimere tooth was treated by electronic dental anesthesia at the next week. At the end of the each session, rating of pain were recorded using Wong-Baker FACES® Pain Rating Scale. Mann–Whitney U test was used to determine any statistically significant difference between two techniques at a level of P
    Results
    Pain rating for first primary molar in EDA method was less compared to local infiltration although the difference was not statistically significant (P = 0.63). For Second primary molar, pain rating in local infiltration was significantly higher compared to EDA technique (P = 0.023).
    Conclusion
    EDA technique is an effective method for performing restorative procedures for maxillary primary molars in 5 to 7 years old patients, especially in needle-phobic children.
    Keywords: Transcutaneous Electric Nerve Stimulation, Local Anesthesia pain, Measurment
  • Dr M. Kavian, Dr P. Mirzakochaki Broujeni, Dr F. Foruzesh Tabar *, Dr N. Etemadi Pages 96-101
    Background and Aim
    Today, the high silver amalgam has been mentioned because of its appropriate properties so purpose of this study was the evaluation of bond strength of composite to high silver amalgam by using different bonding agents.
    Methods and materials: In this experimental study, 52 acrylic cylinders were made and amalgam which contains of 60%Ag were condensed into this cylinders, amalgam surfaces were roughened by diamond bur and all samples were immerged in ultrasonic bath. Then specimens divided into 4 groups of 13 samples: group (1) Amalgam Alloy primer single bond, group (2) Amalgam Alloy primer G.bond, group (3) Amalgam single bond .bond, group (4) Amalgam G.bond. Resin composite was bonded to prepared amalgam specimens by using translucent polyethylene mold and cured by LED Turbo and tested by universal testing machine for shear bond strength and finally data were analyzed with one-way analysis of variance and LSD test.
    Results
    In this study, the greatest values of bond strength were related to bonded specimens of use of Alloy primer G.bond bonding agent and lowest values were related to bonded specimens use of single bond bonding agent and mean shear bond strength in 4 groups had statistically significant difference (P=0.002).
    Conclusion
    Combination of alloy primer and G.bond. bonding agent increased the bond strength between composite and high silver amalgam significantly
    Keywords: Dental amalgam, composite resins, dental bonding agent, Shear strength
  • Dr S. Mehrali Zadeh, Dr Ar Talayi Poor, Dr Peyman Mehrvarzfar, Dr M. Edalat *, Dr S. Sharifi Shoushtari Pages 102-108
    Background and Aim
    Root resorption is one of the most difficult diagnostic problems in endodontic treatment. Since successful treatment depends on early diagnosis of this pathology, using several diagnostic methods such as radiographic images based on films, digital images and advanced diagnostic techniques such as Cone Beam CT are important. Therefore, in this study, we compared digital radiography images with PSP detector with CBCT images in diagnosis of these lesions.
    Material and
    Method
    In this in-vitro study, 45 single rooted intact teeth were sectioned in mesiodistal direction and internal resorption in the apical, middle and cervical region of tooth was made. Both group teeth were imaged with digital periapical radiographies (Digora ® Optime PSP System / Sordex) and CBCT (Newtom VGi -Italy). Analysis of periapical and CBCT images of the teeth at each site were evaluated by an experienced observer. Positive and negative predictive values ​​for each imaging technique were calculated using T-Test; and chi-square test was used to compare two different imaging techniques and the location of the resorption by using SPSS 19 software.
    Results
    In overall, CBCT images showed significantly higher agreement (p
    Conclusion
    According to this study, it seems, CBCT images compared with digital periapical radiography, have less errors in the detection of internal root resorption lesions, especially in apical region,
    Keywords: Root resorption, Digital dental radiography, Cone Beam Computerized tomography