فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1396)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شهروز شفایی فرد، فرزین سرکارات، روزبه پهلوان *، آندیا عزتی، فرناز کیهانلو صفحات 138-143
    سابقه و هدف
    بروز التهاب و درد از مشکلات شایع متعاقب خارج کردن دندانها است. مقالات انگشت شماری مبنی بر استفاده از پودر کیتوهم جهت تسریع روند التیام منتشر شده است. از این رو، در مطالعه پیش رو تاثیر استفاده از پودر کیتوهم در مقایسه با روش متعارف، بر میزان التیام زخم پس از خارج کردن دندان، در بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی دانشکده دندانپزشکی آزاد اسلامی در سال 95 مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در 60 بیمار با اندیکاسیون خارج کردن دوطرفه دندان در یک فک، انجام گرفت. فک هر بیمار به صورت تصادفی به گروه های مورد و شاهد تقسیم شد. در گروه مورد از پودر کیتوهم (کارخانه کیتو تک) و یک قطعه گاز، و در گروه شاهد فقط از گاز استفاده شد. میزان خونریزی برحسب دقیقه، درد با شاخص VAS، میزان التیام با شاخص Healing Scale و میزان بروز حفره خشک بر اساس معیارهای BLUM بررسی گردید.
    یافته ها
    زمان قطع خونریزی در گروه مورد (0/9±2/73) و در گروه شاهد (2/95± 10/4) بود (0000P<). همچنین میزان درد در روز سوم در گروه مورد، کاهش معنی داری داشت. (0/05 P< ) زمان التیام، بروز socket Dryو مصرف مسکن در مورد مورد از نتایج بهتری نسبت به گروه شاهد برخوردار بود (0/1 P< ).
    نتیجه گیری
    استفاده از پودر کیتوهم در ساکت دندانی، موجب کاهش زمان خونریزی پس ازخارج نمودن دندان و میزان درد تا 3 روز پس از جراحی می گردد.
    کلیدواژگان: کیتین، پانسمان کیتوزان، کشیدن دندان، کنترل هموراژ، ترمیم زخم، هموستاز، خونریزی
  • آرزو علایی *، ترانه فرخ نیا، مهندس ناصر ولایی، الهه تقی نژاد صفحات 144-150
    سابقه و هدف
    آگاهی دادن به جامعه از عوارض مصرف دخانیات در حفره ی دهانی از مسئولیت های دندانپزشکان است. با توجه به اهمیت آگاهی ازعوارض مصرف دخانیات درترک سیگار و نیز تاثیر آن برروی انتقال به بیماران، لذا این تحقیق با هدف بررسی تاثیر یک دوره آموزش حضوری و یک دوره آموزش غیر حضوری و مقایسه آن با گروه شاهد بر میزان آگاهی از عوارض مصرف دخانیات در حفره ی دهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تجربی بر روی تعداد60نفر از دانشجویان دندانپزشکی ترم ششم انجام شد. میزان آگاهی ایشان از عوارض مصرف دخانیات بر روی حفره ی دهانی با تعداد 10 سوال در مورد عوارض مصرف دخانیات در حفره ی دهانی به عنوان پیش آزمون تعیین شد. به هر سوال یک نمره اختصاص داده شد. دانشجویان درمطالعه به 3 گروه تقسیم شدند. در گروه تجربی 1 دوره ی آموزشی 90 دقیقه ای با استفاده از اسلاید و توسط استاد مربوطه و به گروه تجربی 2 لوح فشرده از همان محتویات آموزش و به صورت غیر حضوری و در گروه شاهد اقدامی انجام نشد. بعد از 3 هفته مجددا همان آزمون از همه ی دانشجویان به عمل آمد. تغییرات آگاهی از عوارض مصرف سیگار در 3 گروه با آزمون کروسکال والیس مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    افراد سه گروه از لحاظ سن و جنس مشابه بودند. (0/7>P) میزان تغییرات آگاهی درگروه شاهد 0/93±35/ ودرگروه تجربی 2 0/75±1/15و و درگروه تجربی 1 ، 0/81±3/15 بود. (001/>P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آموزش سبب افزایش میزان آگاهی از عوارض مصرف دخانیات می شود و روش آموزش حضوری (سنتی) نسبت به روش آموزش غیر حضوری (مجازی) در آگاهی از عوارض مصرف دخانیات ارجح می باشد.
    کلیدواژگان: مصرف دخانیات، روش آموزش، دانشجویان دندانپزشکی، آگاهی
  • سیمین لسان، فرناز حاجی فتاحی *، فاطمه جنت آبادی، ترانه فرخ نیا صفحات 151-156
    سابقه و هدف
    IgA ترشحی ایمونوگلوبولین غالب بزاقی و مکانیسم اختصاصی دفاعی در حفره دهان می باشد. سیگار کشیدن احتمالا می تواند میزان IgA ترشحی بزاق را تغییر دهد. این تحقیق با هدف بررسی رابطه ی سیگار با میزان IgA ترشحی بزاقی انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    این مطالعه Historical cohort بر روی 40 نفر (20 نفر در گروه مورد و20 نفر در گروه شاهد) انجام شد اطلاعات مورد نیاز مانند سن، BOP(خونریزی حین پروبینگ) ، وجود ضایعات دهانی، بیماری سیستمیک، مصرف دارو،خشکی دهان،تحلیل لثه کلینیکی (CAL) و سابقه درمانهای دندانپزشکی در یک ماه اخیر با تکمیل پرسش نامه، مشاهده و معاینه ی کلینیکی به دست آمد. سپس بین ساعات 9 تا 12 صبح در حالت استراحت 1سی سی بزاق غیر تحریکی به روش Spitting از نمونه ها گرفته شد و در عرض 2 ساعت به آزمایشگاه ارسال گشت. نتایج بدست آمده توسط آزمونهای آماری Tو multiple linear regression تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داده که میزان IgA ترشحی بزاق در گروه سیگاری 93±164 به طور معنی داری نسبت به گروه غیر سیگاری (148±232) پایین تر بود. (04/=P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف سیگار با کاهش سطح IgA بزاق نقش مهمی در ایتولوژی بیماری های دهان مرتبط با سیگار دارد.
    کلیدواژگان: IgA، مصرف دخانیات، سیستم ایمنی
  • فرناز حاجی فتاحی، جلیل وند یوسفی، سیمین لسان، فاطمه درویش* صفحات 157-161
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع کاندیدیازیس دهانی و نظر به گزارشاتی مبنی بر اینکه بعضی از گیاهان دارویی از جمله گیاه جعفری دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی می باشند، هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر عصاره جعفری با نیستاتین بر میزان رشد کاندیدا البیکانس بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تجربی و آزمایشگاهی انجام گرفت. سوش کاندیدا آلبیکانس با شماره 10231 ATCC تهیه شده، روی پلیت Sabouraud Dextrose Agar (SDA)، Merck ساب کالچر شده و به روش 5/0 مک فارلند سوسپانسیون تهیه شد و روی پلیت ها بطور یکنواخت کشت داده و چاهک هایی به اندازه استاندارد بر روی محیط کشت تعبیه شد، داخل 12چاهک عصاره جعفری ودر12 چاهک بعنوان شاهد نیستاتین افزوده شد. یک روز بعد از انکوباسیون قطر هاله عدم رشد در اطراف چاهک ها اندازه گیری شده و مقادیر آن در دو گروه با آزمون T-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    هر دو نمونه قادر به ایجاد هاله مهار رشد کاندیدا آلبیکانس بودند و میزان قطر آن در گروه نیستاتین برابر با 2/34 ± 31/4 و در گروه عصاره جعفری 1/43 ± 19/6 بود. ( 01/> P )
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که عصاره جعفری نیز قادر به مهار هاله رشد کاندیدا آلبیکانس می باشد. ولی نیستاتین بطور معنی داری از آن قوی تر است.
    کلیدواژگان: کاندیدیازیس دهانی، کاندیدا آلبیکانس، جعفری، نیستاتین
  • صدف شیخی نژاد، لاله بابایی خو *، گیتی برزین صفحات 162-169
    سابقه و هدف
    Streptococcus mutans یکی از اعضای میکروفلور دهان، از عوامل مهم پوسیدگی دندان می باشد. با توجه به عوارض جانبی گزارش شده برای ترکیبات شیمیایی کنترل کننده پوسیدگی مانند کلرهگزیدین و نرخ رو به رشد باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها جایگزینی ترکیبات گیاهی ارزان قیمت، موثر و غیر سمی با ترکیبات شیمیائی ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه بررسی قدرت ضد باکتریائیZingiber officinale بر روی سویه استاندارد S. mutans و مقایسه اثر بخشی عصاره های تهیه شده از این گیاه با استفاده از حلال های مختلف است.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش آزمایشگاهی انجام شد. عصاره ریزوئید گیاه زنجبیل با استفاده از 4 حلال آب، متانول، اتیل استات و هگزان تهیه شد و MIC و MBC عصاره های حاصل با روش میکرودایلوشن بر روی باکتری ATCC 35668 S. mutans تعیین شد. قطر هاله عدم رشد باکتری به روش چاهک و انتشار عصاره در محیط آگار، در سه غلظت مختلف از عصاره ها مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها با آزمون ANOVA و LSD مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    غلظت های مختلف عصاره زنجبیل دارای اثرات ضد میکروبی مشخص بودند. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره های آبی و متانولی، 12/5 میلی گرم بر میلی لیتر و برای عصاره های اتیل استات و هگزانی 25 میلی گرم بر میلی لیتر برآورد گردید. حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای عصاره متانولی و آبی 25 میلی گرم بر میلی لیتر و برای عصاره اتیل استات و هگزانی 50 میلی گرم بر میلی لیتر ارزیابی شد. بالاترین قطر هاله عدم رشد توسط عصاره متانولی و پس از آن با اختلاف بدون معنی توسط عصاره آبی ایجاد شد. عصاره های اتیل استات و هگزان به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    وجود اختلاف در قطر هاله عدم رشد حاصل از اثر عصاره های مختلف نشانگر وجود اختلاف در درون ترکیبات هر یک از انواع عصاره است. به نظر می رسد عصاره آبی و متانولی زنجبیل ترکیب مناسبی جهت کنترل جمعیت باکتری استرپتوکوک موتانس است. (P<0.05)
    کلیدواژگان: زنجبیل، استرپتوکوکوس موتانس، عصاره، هگزان، اتیل استات، متانول، آب
  • شقایق فربیز، ارکیده رادمهر، مهندس ناصر ولایی، وحید رخشان* صفحات 170-174
    سابقه و هدف
    نظر به اینکه در رابطه با شیوع و شدت تارودونتیسم در جامعه ایرانی اطلاعات کافی وجود ندارد و نیز آمار متفاوتی از آن در کشور های دیگر وجود داشته است .لذا هدف این تحقیق تعیین شیوع و شدت خصیصه دندانی تارودونتیسم در دندان های دائمی خلفی فک بالا و پایین و عوامل مرتبط درکلیشه های رادیوگرافی بیماران مراجعه کننده به سه مرکز درمانی دندان پزشکی در سال 1394 بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق به صورت توصیفی بر روی تعداد 700 بیمار دندانپزشکی انجام گرفت (350 مرد و 350 زن) که به صورت مستمر به 3 مرکز دندانپزشکی مراجعه نمودند. رادیوگرافی پانورامیک بررسی شد و وجود دندان تارودونت و شدت آن مشخص شد. و نقش سن و جنس و فک با وجود آنومالی توسط آزمون کای دو مورد قضاوت قرار گرفت .
    یافته ها
    شیوع تارودونتیسم به میزان 23/4 درصد بود. این آنومالی در دندان های مولر دوم بیشتر از مولر اول بود. (0/001> P ) و در زنان و ماگزیلا شایع تر بود(0/001> P )
    نتیجه گیری
    اغلب موارد تارودونتیسم خفیف بودند و این آنومالی در دندانهای مولر دوم، در ماگزیلا، و زنان شایع تر بود.
    کلیدواژگان: شیوع، تارودونتیسم، دندان های مولر دائمی
  • سمیه علیرضایی، سیمین لسان، عفت رازقی، سروش امیرمحمودی * صفحات 175-179
    سابقه و هدف
    افزایش pH بزاق از مشکلاتی است که در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی تحت درمان همودیالیز مشاهده می شود که باعث بروز مشکلات مخاطی می شود. هدف از این تحقیق بررسی میزان pH بزاق و عوامل مرتبط با آن در بیماران تحت درمان همودیالیز در بیمارستان های منتخب شهر تهران در سال 1395 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تعداد 120 بیمار کلیوی مزمن تحت درمان همودیالیز مراجعه کننده به بخش های دیالیز بیمارستان های سینا، بهمن، امام خمینی (ره)، امیرالمومنین تهران در سال 1395 مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان pH بزاق با دستگاه الکترومتریک (AZ PH/mV Meter 8601) بررسی شد و وجود pH بزاق بالای 7 بمنزله افزایش pH بزاق تلقی شد. پس از تکمیل فرم اطلاعاتی به مدت 5 دقیقه بزاق تحریک نشده بصورت مستقیم به روش (Spitting) در داخل لیوان یکبار مصرف جمع آوری شد و سپس یافته های به دست آمده توسط آزمون آماری کای دو مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی 120 نفر که 5/52 درصد مرد و 5/47 درصد زن بودند انجام گرفت. میانگین سنی بیماران 63 سال بود. میانگین مدت زمان دیالیز 58 ماه بود. افزایشpH بزاق در 90 درصد نمونه ها مشاهده شد pH بزاق در افراد مبتلا به سایر بیماری های سیستمیک و مصرف سایر داروها به طور معنی داری افزایش نشان داد. به ترتیب (0/05>P) و (0/01>P) در صورتیکه با سایر عوامل مرتبط ارتباط معنی داری مشاهده نشد. (0/05< P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد اکثر بیماران تحت همودیالیز با افزایش pH بزاق روبرو هستند و ابتلا به سایر بیماری های سیستمیک و مصرف داروها در این امر موثر است.
    کلیدواژگان: pH بزاق، همودیالیز، بیماری کلیوی
  • نسیم نراقیان، صدیقه محمد اسماعیل* صفحات 180-185
    سابقه و هدف
    در حال حاضر مهم ترین شاخص های تولید علم در جهان، تعداد مقالات علمی نمایه شده در بانک های اطلاعاتی معتبر بین المللی است. در این مطالعه با استفاده از شیوه علم سنجی، بروندادهای علمی دانشکده های دندانپزشکی مستقر در شهر تهران بین سال های 2015-2011 مورد بررسی قرار گرفت و مجلات هسته در این حوزه مشخص شد.
    مواد و روش‏ها: روش شناسی پژوهش حاضر که به لحاظ هدف از نوع مطالعات کاربردی بوده و با رویکرد علم سنجی انجام گرفته است، از نوع توصیفی، تحلیلی بود و جامعه آماری این پژوهش شامل اعضای هیئت علمی و کلیه مدارک و بروندادهای علمی گروه های آموزشی و دانشکده های دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران، شامل دانشگاه تهران، شهید بهشتی، شاهد و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.
    یافته ها
    بر اساس مدارک موجود در سه پایگاه sISC،ISI،Scopu به ترتیب دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی با 1137 مدرک، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با 1115 مدرک و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و شاهد با 553 و 226 مدرک در مقام اول تا چهارم قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد برونداد علمی دانشکده های دندانپزشکی مستقر در شهر تهران از سال 2011 الی 2015 رشد صعودی مناسبی داشته است و دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی و آزاد اسلامی با 8 نویسنده از 10 نویسنده هسته (پرتولید) در این زمینه جایگاه مناسبی را به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: علم سنجی، برونداد علمی، پایگاه اطلاعاتی
|
  • Dr Shahrooz Shafaeifard, Dr Farzin Sarkarat, Dr Roozbeh Pahlevan*, Andia Ezati, Farnaz Keyhanlou Pages 138-143
    Background And Aim
    Pain and inflammation are of the major complications after dental extraction. It is reported that Chitohem powder dressing encourages wound healing while reducing pain and other complications. However, the number of studies concerning its beneficial effects is limited. Therefore, we studied the effect of Chitohem dressing on the rate of wound healing after dental extraction in patients treated either at Bou-Ali hospital or private clinics in 2015.
    Materials And Methods
    The present clinical trial was conducted on 60 patients with indication of bilateral extraction in the same jaw. The jaw in each patient was randomly divided into test and control groups. In the study group, Chitohem powder dressing (Dental Therapeutic (was used, covered by a layer of gauze. In the control group, a layer of gauze was the only dressing used. Bleeding stop time was measured in minute. The rate of pain and healing process was determined by VAS Index and Healing Scale, respectively. In addition, incidence of dry socket on 3rd and 7th day post extraction was assessed.
    Results
    bleeding stop time were 2.73 ±0.9 in study group and 10.4 ±2.95 in control group (P
    Conclusion
    Chitohem powder dressing accelerated wound healing and reduced the complications through 3 days following teeth extraction.
    Keywords: Chitin, Chitosan dressing, tooth extraction, wound healing, hemostasis
  • Dr Arezoo Alaee*, Dr Taraneh Farokhnia, Naser Valai, Dr Elahe Taghinejad Pages 144-150
    Background And Aim
    One of the concerns of the community for all people, as well as dental students, is awareness of the side effects of tobacco on oral cavity. Understanding the importance of knowledge` about smoking side effects and patient`s affection, this study was investigated and assessed face to face training course, distance training course, lack of training (control Group) and its effect on the awareness level of cases about side effects of tobacco use in the oral cavity.
    Materials And Methods
    The experimental study carried out on all dental students in 6th semester that had practical oral medicine. Their awareness level was identified on the effects of smoking in the oral cavity by asking 10 questions about the side effects of tobacco use in the oral cavity. A score was assigned to each question, students were divided into 3 group. In one of the case group 90 minute intensive course was done by using slides and in the other case group 2 compact training modules had given in order to check it out in form of non- attending training and in the control group no action was taken. After 3 weeks, the students were taken the same tests. Changing the awareness of the effects of smoking in the 3 groups were analyzed with the Kruskal-Wallis test.
    Results
    the three groups were similar through sex and age. (P
    Conclusion
    It seems, the training increases the awareness level and face to face educational methods (traditional) compared to distance training course (non-verbal learning or virtual learning) is preferred in regard with the awareness level on the effects of tobacco use.
    Keywords: Smoking, education method, dental students, awareness
  • Simin Lesan, Farnaz Hajifattahi*, Fatemeh Jannatabadi, Taraneh Farrokhnia Pages 151-156
    Background and Aim
    sIgA is the prominent immunoglobulin in whole saliva and is considered to be the main specific defense mechanism in the oral cavity. Smoking can alter the level of salivary sIgA. The aim of this study was to investigate the relationship between smoking and sIgA.
    Materials and Methods
    In this Historical Cohort 40 people which were divided into two groups (20 in smokers group and 20 in control group) were examined. Data such as age, gender, BOP, Oral lesions, systemic disease, use of medicine, xerostomia, CAL and history of dental treatment in 1 last month were collected and fill out the questionnaire, and clinical examination was done. Then about 1cc of unstimulated saliva was collected by the spitting method from all subjects between 09:00 to12:00 and transferred to the laboratory in the next 2 hours .The Data were analyzed by t-test and Multiple linear regression test.
    Results
    The results indicated that the salivary secretory IgA concentration was significantly lower in the smoker group (164.23±92.61) than controls (232.48±148.02). (p=0.042).
    Conclusion
    In this research, smoking was associated with a significant decreased in secretory IgA concentration.
    Keywords: sIgA, Smoking, Immune system
  • Farnaz Fattahi, Jalil Vand Yousefi, Dr Simin Lesan, Dr Fateme Darvish* Pages 157-161
    Background and Aim
    Due to prevalence of oral candidiasis whereas reported that some medicinal herbs such as parsley has antibacterial and antifungal properties. The aim of this study is to compare the effect of parsley with Nystatin on growth of Candida albicans.
    Materials And Methods
    An experimental study (in vitro) doing behalf of Candida albicans strain 10231 ATCC number provided, the plate Sabouraud Dextrose Agar (SDA), Merck sub-culture and by 5.0 McFarland suspension is done. The study of 24 samples including 12 samples of Nystatin and 12 samples of parsley on the plate water was Nystatin.1 day after incubation, inhibit the growth of Candida albicans zone was measured and data was statistically analyzed using T-test.
    Results
    Both solutions are able to inhibit the growth of Candida albicans zone, and the rate of 31.4±2.34 in Group of Nystatin and parsley in water was 19.6±1.43 (P
    Conclusion
    It seems that parsley, such as Nystatin Candida albicans is able to inhibit the growth zone. Its impact on other fungi and microorganisms in the mouth is recommended.
    Keywords: oral candidiasis, Candida albicans, parsley, Nystatin
  • Sadaf Sheikhinejad, Dr Laleh Babaeekhou*, Dr Giti Barzin Pages 162-169
    Background And Aim
    Streptococcus mutans, a member of endogenous oral microflora, is the key causative agent of dental caries. Because of the side effects of chemical agents such as chlorhexidine and increased bacterial resistance to antibiotics, there is an emergence need for alternative therapies which are affordable, not toxic and effective, such as plants. The purpose of this study was to evaluate the antibacterial potency of Zingiber officinale (ginger) extracts on Standard strain of S. mutans with usage of variable solvents.
    Materials And Methods
    In this experimental study, solvent fractions of ginger rhizome were prepared using, hexane, ethy acetate, methanol and water solvents and the bacteriostatic (MIC) and bactericidal (MBC) effect of different concentrations of each type of extract was evaluated on S. mutans ATCC 35668. The diameter of inhibition zone in Mueller-Hinton agar were also calculated.The given data were statistically analyzed using ANOVA and LSD tests.
    Results
    The MIC and MBC of the methanol and water extracts of Z. officinale was found to be 12.5 and 25 mg ml-1 respectively. The figures for MIC and MBC of ethyl acetate and hexane extracts of the plant was 25 and 50 mg ml-1 respectively. Methanol and aqueous extracts made the highest inhibition zone diameters and ethyl acetate and hexane extracts gained the second and third rates respectively.
    Conclusion
    The differences in zone of inhibition diameters yielded from different kinds of extracts (P
    Keywords: Zingiber officinale, Ginger, Streptococcus mutans, Extract, Hexane, Ethy acetate, Methanol, Water
  • Shaghayegh Farbiz, Orkideh Radmehr, Vahid Rakhshan* Pages 170-174
    Background
    Considering that there is not enough information about the prevalence and severity of taurodontism in Iranian society, and there are also different statistics from other countries. Therefore, the purpose of this study was to determine the prevalence and severity of taurodontism and the related factors in panoramic radiographs of patients referring to three dental centers in Tehran in 1394.
    Method and Material: A cross-sectional study was performed on 700 dental patients (350 men and 350 women) who were referred to 3 dental centers in a continuous manner. Panoramic radiography was performed and the presence of the taurdont tooth and its severity were determined. The role of age, sex and jaw were evaluated with an anomaly using Chi-square test.
    Result
    The prevalence of taurdonitism was 23.4%. This anomaly was more common in second molar teeth than in first molar (P
    Conclusion
    Most cases of taurodontism were mild, and this anomaly was more common in second molar teeth, in maxilla and in women.
    Keywords: Taurodontism, Permanent Molar Teeth
  • Somayeh Alirezaei, Simin Lesan, Efat Razeghi, Soroosh Amirmahmoodi Pages 175-179
    Background and Aim
    increased PH of saliva the is the problem in patients with chronic renal failure undergoing hemodialysis which can be caused oral problems such as an increasing of dental plaque, bleeding gums, halitosis, altered taste, petechiae, ecchymosis and abrasions, mucous becomes. The aim of this study was to evaluate the PH saliva and its related factors in hemodialysis patients in selected hospitals of Tehran city was in 1395.
    Method and material: In this Cross-sectional study, 120 patients were studied. PH of saliva Checked out with electrometric devices (AZ PH / mV Meter 8601) and pH of more than 7 was considered increased PH. After completion of information sheets, salivary were collected for 5 minutes place (by spitting) in disposable cups and then findings analyzed by X2 (Khi 2) test and PFindings: This research was on 120 patient hemodialysis, 52.5% male and 47.5% female. Average patient’s age was 63 years. The mean duration of dialysis was 58 months. There was a 91.7% increase in the prevalence of PH. PH saliva in patients with other systemic diseases (P≤0.05) and the use of other drugs (P≤0.01) significantly increased. Whereas in the case of other factors such as age (P≤0.9), sex (P≤0.5), smoking (P≤0.7), alcohol consumption (P≤0.1), educational level (P≤0.4), for the treatment of hemodialysis (P≤0.5), the number of Hemodialysis (P≤0.1), oral health status (P≤0.2) was not statistically significant.
    Conclusion
    PH of saliva in patients with chronic renal failure undergoing hemodialysis in patients was high and concerning. Etiologic studies to understand its causes and actions to alleviate this problem, is recommended.
    Keywords: Saliva PH, Hemodialysis, Hemodialysis Patients
  • Nasim Naraghian, Sedigheh Mohammadesmeil* Pages 180-185
    Background And Aim
    In the recent years, the most important indices of generating science in the world is the number of published scientific papers in the reputable international data banks. In this research, all scientific output of dental faculties located in Tehran during 2011 to 2015 has been investigated using the scientific survey method and all core papers in this field has been determined.
    Material &
    Methods
    From scope perspective, the methodology that is using in this research is an analytical descriptive method which is a practical study with a scientific survey approach. Statistical society of this study comprise of academic staff, all document and scientific outputs of educational groups and dental colleges in Tehran as Tehran university, Shahid Beheshti and Shahed universities as well as dental college of Islamic Azad university.
    Result
    Within reference of the document available in 3 data banks of ISC, ISI and Scopus, Shahid Beheshti dental college with 1137 certificates, Tehran University of Medical Science dental college with 1115 certificates, Azad university dental college with 553 and Shahed university with 226 certificates have rank of 1 to 4, respectively.
    Conclusions
    With respect to the research result, it seems that the scientific output of all studied universities in Tehran had a reasonable ascending trend during 2011 to 2015. Shahid Beheshti and Azad universities with 8 authors out of 10 core authors (Productive) achieved to a proper and reasonable stage among the others.
    Keywords: Scientific survey, scientific output, Data bank