فهرست مطالب

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 58، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هنگامه اخوان ، جلیل وندیوسفی، مرتضی معطری، سهراب طور سوادکوهی* صفحات 190-200
    سابقه و هدف
    یکی از مهمترین نگرانی ها پس ازتهیه ی فضای پست امکان آلودگی باکتریال این فضا بخصوص تا زمان قرار گرفتن پست و اثر آن بر کاهش موفقیت کلی درمان و بروز عفونت های دندانی میباشد. لذا هدف از این مطالعه مقایسه ی تاثیر کلسیم هیدروکساید و ژل کلرهگزیدین 2% بر میزان آلودگی باکتریایی فضای پست بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی یک سوکور انجام شد. 45 دندان قدامی ماگزیلاری از 23 بیمار که با معیار های ورود این مطالعه تطابق داشتند وارد شدند. پس از تهیه حفره دسترسی و تعیین طول ،آماده سازی کانال با فایل روتاری Mtwo تا 06/0/35 انجام گردید. بین فایل ها از هیپوکلریت سدیم به عنوان ماده شستشو استفاده گردید. در نهایت EDTA برای برداشت لایه اسمیر بکار برده شد. کانال ها با تکنیک تراکم جانبی با سیلر AH26 پر گردیدند. پس از تهیه ی فضای پست، اولین نمونه میکروبی گرفته شد. سپس نمونه ها به صورت تصادفی به گروه آزمایشی اول کلسیم هیدروکساید،گروه آزمایشی دوم: ژل کلرهگزیدین 2% و گروه کنترل: فاقد داروی داخل کانال تقسیم شدند. این مواد به وسیله ی لنتولو بداخل کانال برده شده و سپس دندان ها با (Cavisol) پانسمان گردیدند و پس از دو هفته بعد از خارج کردن و خنثی سازی دارو های داخل کانال ،نمونه گیری دوم از کانال ها انجام پذیرفت. سپس میزان تغییرات CFU باکتری های S. mutans و E. faecalis مقایسه گردید. از آزمون کروسکال والیس برای ارزیابی بین گروه ها استفاده گردید. همچنین از آزمون TAMHANE برای مقایسه ی دو به دو گروه ها استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه کنترل میزان باکتری S. mutans بعد از دو هفته به میزان 21 درصد افزایش و در گروه کلسیم هیدروکساید میزان این باکتری ها 34 درصد کاهش و در گروه کلرهگزیدین نیز به میزان17 درصد کاهش داشت. در مورد باکتری E. faecalis در گروه کنترل بعد از دو هفته به میزان 400 درصد افزایش، در گروه کلسیم هیدروکساید 35 % کاهش و در گروه کلرهگزیدین نیز به میزان 98 درصد کاهش باکتری ها مشاهده گردید (0/001 P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که کلسیم هیدروکساید در کنترل میزان باکتری استرپتوکوک موتانس و کلرهگزیدین در کنترل میزان باکتری انتروکوک فوکالیس در فضای پست داخل کانال دندانی اثر گذاری بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: مواد شستشو دهنده کانال دندانی، کلسیم هیدروکساید، کلرهگزیدین، عفونت باکتریایی
  • فرزانه جباری ، بهزاد هوشمند* ، سعید حصارکی صفحات 201-210
    سابقه و هدف
    یکی از مسائل مهم در بازسازی هدایت شده ی استخوان، طراحی و ساخت غشاهای زیست تخریب پذیر و زیست فعالی است که ضمن حفظ یکپارچگی ساختاری خود در طول زمان ترمیم، دارای خواص مکانیکی،فیزیکی و بیولوژیکی مورد نیاز و البته نفوذ پذیری انتخابی باشند. یکی از رویکردهای دستیابی به این هدف ساخت غشاهای کامپوزیتی بر پایه ی زیست پلیمرهاست.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش ساخت و مشخصه یابی غشاهای کامپوزیتی متشکل از کایتوسان-فیبروئین و پلی وینیل الکل انجام گرفت. محلول کایتوسان و محلول فیبروئین-پلی وینیل الکل با نسبت های مختلفی با هم مخلوط شده و غشاها، به روش ریخته گری حلال تهیه شدند. خواص مکانیکی مانند استحکام کششی و درصد کشش نهایی و خواص فیزیکی شامل جذب آب و سرعت تخریب شدن غشاها مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نمودار طیف FTIR فیبروئین استخراج شده و پیک هایی را در cm-11650، cm-1 1530و cm-1 1244 نشان داد. نمودار XRD و تصاویر SEM نشان دادند که فیبروئین سنتز شده دارای ساختار صفحات بتا می باشد. نتایج بررسی خواص فیزیکی و مکانیکی غشاها نشان داد که حضور فیبروئین در ترکیب، موجب افزایش استحکام مکانیکی می شود. افزایش میزان کایتوسان در ترکیب موجب افزایش جذب آب و سرعت تخریب غشاها گردید.
    نتیجه گیری
    فیبروئین یک پلیمر مناسب جهت افزایش استحکام مکانیکی، کنترل نرخ تخریب و بهبود قابلیت جذب آب غشاهای مورد استفاده در بازسازی هدایت شده ی استخوان بوده و کاملا زیست سازگار می باشد. روش ریخته گری حلال به شرط کنترل ویسکوزیته ی محلول و سرعت خروج حلال از ترکیب، یک روش مناسب برای ساخت غشاها می باشد.
    کلیدواژگان: غشاء های زیست تخریب پذیر، فیبروئین، بازسازی استخوان
  • مریم مرادی دهنوی ، نیره امینی* ، ناهید عسکری زاده، جلیل وند یوسفی، آلاله طلوعی صفحات 211-217
    سابقه و هدف
    برخی از سیلنت ها می توانند ارگانیسم های پوسیدگی زا را کنترل نمایند، لذا این تحقیق جهت بررسی اثر سیلنتهای مختلف بر رشد باکتری های پوسیدگی زا انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    در این تحقیق تجربی پلیت های مورد آزمایش به 5 گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل دو پلیت محیط کشت بلاد آگار حاوی استرپتوکک موتانس و MRS حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان گروه کنترل ، گروه دوم شامل 6 پلیت بلادآگار که با تعبیه دو چاهک و تلقیح سوسپانسیون باکتریایی استرپتوکک موتانس بر روی پلیت ها و اضافه کردن فیشور سیلنت حاوی فلوراید Clinpro 3M و فیشور سیلنت بدون فلوراید composite flowable 3M، در گروه سوم کلیه مراحل مانند گروه دوم انجام با این تفاوت که از فیشور سیلنت حاوی فلوراید Conseal F و فیشور سیلنت بدون فلوراید Eco-s استفاده ودرگروه چهارم و پنجم کلیه مراحل به ترتیب مانند گروه دوم و سوم انجام گرفت با این تفاوت که از محیط کشت MRSحاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس استفاده شد. اندازه گیری قطر هاله مهاری رشد در سه روز متوالی به وسیله کولیس هر روز با 26 پلیت تکرار و نتایج آن هر بار بعد از 48 ساعت ثبت گردید. از آماره Two- way ANOVA برای آنالیز استفاده شد.
    یافته ها
    قطرهاله مهاری رشد Clinpro 3M برای استرپتوکک موتانس و لاکتوباسیل به ترتیب 3/59±27/29 و 1/46± 12/37 میلیمتربود که نسبت به سه ماده دیگر تفاوت معنی داری نشان داد. (0/000> (P
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که Clinpro 3Mبیشترین اثر مهاری را بر رشد باکتری های استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس دارد.
    کلیدواژگان: عوامل ضد باکتریایی، فیشور سیلنت، استرپتوکک موتانس، لاکتو باسیلوس، Clinpro Sealant
  • امید مقدس* ، احسان جعفری، برهان بخشی، محمد هرندی صفحات 218-225
    سابقه و هدف
    رفتار زیستی سلول های اندوتلیال به لحاظ رشد و اتصال روی داربست (ADM) Acellular Dermal Matrix اهمیت دارد. این مطالعه با هدف بررسی رفتار زیستی سلول های اندوتلیال، روی دو نوع داربست تجاری داخلی در سال 1397 انجام گرفت
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تجربی انجام گرفت سلول های اندوتلیال انسانی مشتق شده از سیاهرگ نافی انسانی به صورت آزمایشگاهی کشت داده شدند. دو نوع (ADM) شامل گروه 1: همانندساز بافت کیش و گروه 2 شرکت دانش بنیان فرآورده بافت ایرانیان) در مطالعه به کار رفت. تکثیر سلولها در نمونه داربست ها و گروه کنترل در 12 ساعت، 24 ساعت، 84 ساعت و 7 روز بعد از کشت با آزمون کلریمتریک MTT 3- (4, 5-dimethylthiazol-2-yl) -2, 5-diphenyltetrazolium bromide ) ارزیابی شد. به منظور ارزیابی مورفولوژی سلولی، سلول ها بعد از 24 ساعت انکوباسیون به وسیله اتانول و Hexamethyldisilazane (HMDS) دهیدراته توسط قطرات پلاتینیوم پوشش داده شده و به لحاظ مساحت و مدور بودن توسط میکروسکوپ الکترونی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان اتصال شاخص MTT و DAPI (4′, 6-diamidino-2-phenylindole) در هر سه گروه مشابه بود (0/4P<) در پیگیری 1 هفته ای میزان رشد در گروه کنترل 0/001 ± 2/66، داربست 1، 0/192±2/09 و داربست 2، 0/17±1/64 بود که این اختلاف لحاظ آماری بین سه گروه معنادار بود. (0/01>P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در شرایط آزمایشگاهی هر دو داربست مورد مطالعه از لحاظ اتصال سلولهای اندوتلیال مشابه می باشند اما رشد سلول های اندوتلیال بر روی داربست 1 نسبت به داربست 2 پس از 7 روز بیشتر بود.
    کلیدواژگان: سلول های پوستی، داربست، سلول های اندوتلیالی، رفتار بیولوژیک
  • الهه حبیبی ، انیس حیدریان، سیده فاطمه نامدار* صفحات 226-232
    سابقه و هدف
    حین آماده سازی حفره، لایه اسمیرایجاد می شود که باید توسط شستشودهنده ها حذف شود. گمان میرود متعاقب کاربرد شستشودهنده ها ریزنشت ترمیمها کاهش یابد. هدف از این مطالعه تعیین ریزنشت متعاقب کاربرد کلرهگزیدین 2% ، سدیم هیپوکلریت 5/2 درصد و آب معمولی در ترمیمهای کلاس پنج گلاس آینومر بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی در یک سوم سرویکالی سطح باکال51 دندان پرمولر انسانی حفرات کلاس پنج استاندارد ایجاد گردید. نمونه ها بر اساس نوع شستشودهنده به 3 گروه تقسیم شدند: گروه1: هیپوکلریت سدیم5/2% با یک میکروبراش به مدت 30 ثانیه در داخل حفره اعمال شد. گروه 2: کلرهگزیدین 2% با یک میکروبراش به مدت 30 ثانیه در داخل حفره اعمال شد. سپس کلیه حفرات به مدت 10 ثانیه شسته شدند تا اضافات آن برطرف شده و با گلوله پنبه آب اضافی آنها حذف گردید.
    گروه 3: تنها با آب معمولی شستشوداده شدند. حفرات با گلاس آینومر تقویت شده با رزین ترمیم شدند. پس از 1000 سیکل حرارتی 5 تا 55 درجه سانتی گراد میزان ریزنشت نمونه ها با روش نفوذ رنگ سنجیده و داده ها با آزمون کای- دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان ریزنشت در مینا و درگروه شستشو با آب 94/1 درصد و در گروه کلرهگزیدین برابر 41/2 و در گروه هیپو کلریت سدیم برابر 17/6 درصد بود (0/001>P) و برای عاج به ترتیب در گروه شستشو با آب، کلرهگزیدین و هیپوکلریت سدیم 88/2 ، 70/6 و 17/6 درصد بود. (0/001>P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کلرهگزیدین و هیپو کلریت سدیم دارای کارآیی مناسبی در کاهش ریزنشت عاجی و مینا در ترمیم های کلاس پنج گلاس آینومر بوده و عملکرد قابل قبول تری نسبت به شستشو با آب دارند.
    کلیدواژگان: ریزنشت، ترمیم، گلاس آینومر، کلرهگزیدین
  • الهه قنبری ، کیومرث امینی* ، پرویز امینی صفحات 234-241
    سابقه و هدف
    هلیکوباکتر پیلوری به عنوان عاملی برای زخم گاستریت و زخم پپتیک مطرح است و یک عامل خطرساز برای سرطان معده محسوب می شود. شیارهای لثه در دندان افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن ممکن است به عنوان یک مخزن برای هلیکوباکتر پیلوری عمل کنند. لذا، هدف از مطالعه حاضر، بررسی ژن های هلیکوباکترپیلوری جدا شده از پلاک های دندانی و ارتباط آن با زخم های گوارشی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی بوده و از 120 بیمار مبتلا به پریودنتیت مراجعه کننده به مراکز دندان پزشکی تهران 111 نمونه پلاک دندانی جداسازی شد. کشت در محیط بروسلا آگار +1% نشاسته +10-7 % ودر حرارت 37 درجه و رطوبت 95 درصد و فشار 5/0 CO2 در انکوباتورCO2 قرار داده شد. به منظور شناسایی مولکولی استخراج DNA انجام و سپس برای شناسایی دقیق از توالی نواحی JW22 و JW23 استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع 111 نمونه پلاک دندانی اخذ شده از 120 فرد شرکت کننده در این مطالعه، تعداد 22 سویه (19%) از نظر وجود هلیکوباکتر پیلوری مثبت بودند که 10 سویه حامل ژن های ویرولانس مختلف هلیکوباکتر پیلوری بودند. آنالیز مولکولی ژن های مورد مطالعه نشان داد که فراوانی ژن های cagA، cagT، cagE، vacA و hrgA به ترتیب برابر 3 (0/57%) ، 1 (0/19%) ، 2 (0/34%) ، 1 (0/19) و1 (0/19%) بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد با وجود ژن های ویرلانس هلیکوباکتر پیلوری در پلاک دندانی، جهت کنترل بیماری های مرتبط با این باکتری در دستگاه گوارش علاوه بر درمانهای آنتی بیوتیکی، درمان های پریودنتال و کنترل پلاک دندانی نیز لازم است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، پلاک دندانی، بیماری پریودنتال، فراوانی، زخم معده
  • پدرام خدادادزاده، کیوان ساعتی*، مراد صدقیانی، بهار بنکدار، احسان سیدیوسفی، مهندس ناصر ولایی صفحات 242-248
    سابقه و هدف

    یکی از نکات مهم در ترمیم های کامپوزیتی میزان استحکام باند است که در صورتی که کاهش یابد می تواند سبب شکست درمان و عود پوسیدگی شود. یکی از دلایل موثر بر کاهش استحکام باند می تواند استفاده از هموستاز در ترمیم ها باشد لذا در این تحقیق به بررسی اثر هموستاز آلومینیوم کلراید بر میزان استحکام برشی باندهای سه مرحله ای ودو مرحله ای پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت تجربی و آزمایشگاهی روی چهل دندان پرمولر انسانی در چهار گروه به شرح زیر انجام شده،
    A: آلومینیوم کلراید+ باند سه مرحله ای + کامپوزیت B: آلومینیوم کلراید + باند دو مر حله ای + کامپوزیت، C: باند سه مر حله ای+ کامپوزیت، D: باند دو مر حله ای + کامپوزیت، سپس میزان استحکام برشی باند بر حسب مگاپاسکال اندازه گیری و در چهار گروه با آزمون kruskal wallis مقایسه شد.

    یافته ها

    در گروه دارای باندینگ سه مرحله ای و بدون هموستاز میزان استحکام 47/3± 53/8 و با داشتن هموستاز میزان آن 31/1±45/4 مگاپاسکال بود اما این اختلاف در دو گروه دارای این باندینگ تفاوت معنا داری نداشت. (0/8>P) - در گروه دارای باندینگ دو مرحله ای و بدون هموستاز میزان استحکام برابر با 35 ± 83/8 و با داشتن هموستاز27/9±56/7
    مگاپاسکال بود و آزمون نشان داد که هموستاز موجب کاهش استحکام شده است. (0/1>P)

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد ماده آلومینیوم کلراید تاثیری روی استحکام برشی باند سه مرحله ای ندارد اما موجب کاهش استحکام برشی باند دو مرحله ای میشود.

    کلیدواژگان: استحکام برشی، عامل باندینگ، اسید اچ، دندانی
  • ساره فرهادی ، وحید عشوریون، دنیا صدری* ، محسن حاصلی صفحات 249-256
    سابقه و هدف
    افراد مختلف ، الگوی فیزیولوژی صبحگاهی – شبانگاهی متفاوتی دارند. بر اساس ریتم استراحت و فعالیت، افراد را می توان به 3 دسته تقسیم کرد: صبحگاهی، بینابینی ، شبانگاهی. روش های مختلفی برای اندازه گیری الگوی فوق در منابع یافت می شود که هر یک با هدف اندازه گیری عادات گروه های سنی و کاری مختلف طراحی شده است. پرسشنامه صبحگاهی شبانگاهی هورن – اوشتبرگ یکی از رایج ترین ترین پرسشنامه ها برای سنجش این الگوی فیزیولوژیک بوده است. باتوجه به اهمیت موضوع و همچنین نظر به اینکه بر اساس دانش ما از منابع اطلاعاتی تاکنون مطالعه ای دراین خصوص در مورد دانشجویان دندانپزشکی صورت نگرفته است، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی صبحگاهی – شبانگاهی با میزان یادگیری دانشجویان دندانپزشکی واحد دندانپزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1395پی ریزی گردید.
    روش تحقیق: تحقیق به روش توصیفی انجام گرفت. دانشجویان دندانپزشکی ترم 7 که واحد دندانپزشکی تشخیصی 3 را اخذ نموده بودند وارد مطالعه شدند. ابتدا در دانشجویان دندانپزشکی مورد مطالعه، الگوی صبحگاهی – شبانگاهی به وسیله پرسشنامه هورن – اوشتبرگ تعیین شد. سپس ارتباط میزان یادگیری دانشجویان در غالب نتایج دو آزمون پایان جلسه و پایان ترم با الگوی صبحگاهی شبانگاهی ایشان توسط آزمون آماری رگرسیون خطی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 69 نفر ازدانشجویان دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران با محدوده سنی 23 تا 33 سال با میانگین1/2 ± 24/24 شرکت کردند. در این مطالعه55 نفر دختر و 14 نفر پسر به ترتیب7/79%و 3/20% حاضر بودند که از این تعداد 22 نفر (88/31%) الگوی خواب شبانگاهی، 28 نفر (57/40%) بینابینی، و 19 نفر (53/27%) صبحگاهی داشتند. بالاترین نمره کسب شده در پرسشنامه صبحگاهی-شبانگاهی 68 و پایین ترین نمره 21 با میانگین05/12± 49/48 بود. بالاترین نمره کسب شده در آزمون پایان جلسه 20 و کمترین نمره 5 با میانگین3/4± 09/12ودر آزمون پایان ترم بالاترین نمره 18 و کمترین نمره 7. 5 با میانگین91/2± 52/13 گزارش شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون رگرسیون مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در هر دو آزمون ارتباط معناداری بین الگوی صبحگاهی-شبانگاهی با میزان یادگیری وجود دارد (آزمون پایان جلسه با 004/0 P< و آزمون پایان ترم با002/0 (P<به گونه ای که دانشجویان با الگوی صبحگاهی در هر دو آزمون میانگین نمرات بالاتری نسبت به دانشجویان با الگوی بینابینی و شبانگاهی داشتند. همچنین در هر دو آزمون ارتباط معناداری بین سن و جنس با میزان یادگیری دانشجویان دیده نشد. (10/0 و 45/0 = P)
    نتیجه گیری
    الگوی صبحگاهی شبانگاهی دانشجویان بررسی شده در این مطالعه با میزان یادگیری ایشان رابطه معناداری داشته است با این تفسیر که دانشجویانی که الگوی صبحگاهی داشتند نمرات بالاتری نسبت به بینابینی و افراد یبینابینی نسبت به شبانگاهی داشتند.
    کلیدواژگان: لگوی صبحگاهی - شبانگاهی، دانشجویان دندانپزشکی، میزان یادگیری
  • شیرین سخدری ، ساندرا مهر علیزاده، سروین محمدی بینا، منیر سادات طاهری* ، شیدا معصومی، لیلا حشمتی صفحات 257-262
    سابقه و هدف
    درد های دهانی-صورتی و علایم سینوزیت بدون علت مشخص یکی از نگرانی های دندانپزشکان است. که می توان آن را در مواقعی به وجود هالرسل ارتباط داد. با توجه به اهمیت موضوع و اختلاف در مطالعات گذشته ، در این مطالعه فراوانی و ویژگی های ظاهری این سلول ها در یک جمعیت ایرانی با استفاده از رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال تعیین شد.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه ی توصیفی تعداد 650 کلیشه پانورامیک که از نظر کنتراست و روشنی و تیرگی قابل قبول بودند ، از بیمارانی که سابقه ضربه و جراحی در ناحیه ماگزیوفاسیال نداشتند جمع آوری شد. سپس وجود هالرسل و ویژگی های ظاهری آن بررسی شد و فراوانی آن با اطمینان 95 درصد در جامعه برآورد و نقش سن ، جنس و سمت توسط آزمون "کای دو" مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین 650 نمونه بررسی شده 32% حاوی هالرسل بودند که 28/8 %آن در مردان و 71/2 %آن در زنان مشاهده شد و جنس در فراوانی هالرسل نقشی نداشت. (0/4>P) شیوع هالرسل در 2 گروه سنی بالای 39 سال و زیر 39 سال بررسی شد و بین گروه بالای 39 سال هالرسل در 2/81 درصد افراد و بین گروه زیر 39 سال تنها در 7/18 درصد افراد مشاهده شد و این اختلاف از نظر آماری معنادار بود (0/0001>P) از نظر ویژگی های ظاهری این سلولها اکثرا گرد (46/2%) و بیضی (51/4%) بودند و میزان هالرسل در سمت چپ و راست به ترتیب 23/5% و 25/5% بوده و از نظر قرینگی، در 50/4 % آنهاقرینگی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که هالرسل می تواند در ایجاد دردهای صورتی نقش داشته باشد ، آگاهی از وجود آن اهمیت دارد. به نظر می رسد که با افزایش سن این ویژگی آناتومیک بیشتر پدیدار می شود.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی پانورامیک، رادیوگرافی دیجیتال، سینوس ماگزیلاری
|
  • Hengameh Akhavan Dr , Khalil Vandusefi , Morteza Moattari , Sohrab Tour savadkouhi* Pages 190-200
    Background & Aim
     One of the most important problems after post space preparation is its bacterial contamination especially before post placement and its effect on overall treatment success and incidence of dental infections. So the purpose of this study was to compare the effect of calcium hydroxide and chlorhexidine 2% gel on bacterial contamination of post space.
    Material and
    Methods
     This study was a clinical trial (IRCT2017041232777N1)  and was performed as single blinded randomized clinical trial. 45 maxillary incisors from 23 Patients which were corresponded with inclusion criteria were selected and included. After access preparation and WL determination, canals were prepared with Mtwo rotary files till 35/0.06.Sodium hypochlorite was used as irrigant. Finally EDTA was applied to remove smear layer. Canals were obturated by lateral obturation technique with AH26.After post space preparation first sampling was taken and CFU was determined.       Then sampled were randomly divided into first experimental group was calcium hydroxide and the second was chlorhexidine 2% gel.The control group had not delivered any medicament. Then teeth were temporized with Cavisol and after two weeks by discharging and neutralizing the medicaments the second sampling was done .then the change of CFU of bacteria was compared using ANOVA test, also TAMHANE test was used to compare groups two by two.
    Results
     In control group s.mutans after two weeks had increased 21%. In calcium hydroxide group these bacteies had decreased with the amount of 34 % and in chlorhexidine group this decrease was 17 % (p<0.001). So the most effective medicament against S.mutans was calcium hydroxide. For E.faecalis in control group after two weeks had increased 400 %. In calcium hydroxide group these bacteies had decreased with the amount 35% and in chlorhexidine group this decrease was 98 % (p<0.001).
    Conclusion
    It was seems that calcium hydroxide has better efficacy on S,mutans and Chlorhexidine has better efficacy on E.faecalis bacteria in dental post spaces.
    Keywords: Root canal medicament, Calcium hydroxide, bacterial infection, Chlorhexidine
  • Farzane Jabari , Behzad Houshmand*, Saeed Hesaraki Pages 201-210
    Background & Aim
    Designing and fabrication of biodegradable and bioactive membranes are the important issues in guided bone regeneration while these membranes should maintain their structural integrity during repair, have the required mechanical, physical and biological properties and selective permeability. One of the approaches to achieve this purpose is the fabrication of composite membranes based on biopolymers.
    Materials and Methods
     In this research, the fabrication and characterization of composite membranes composed of chitosan-silk fibrobin and polyvinyl alcohol have been performed.chitosan solution and fibroin- polyvinyl alcohol solution were mixed in different ratio and membranes were fabricated by solvent casting method. Mechanical properties such as tensile strength and ultimate strain percentage and physical properties including water absorption and degradation rate of membranes were investigated.
    Results
     The FTIR spectrum of the extracted fibrobin showed peaks at 1650 cm-1, 1530 cm-1, and 1244 cm -1. The XRD and SEM images showed that the synthesized fibrin has the structure of beta plates. The results of physical and mechanical properties of membranes showed that the presence of fibroin in the composition increases the mechanical strength. Increasing the amount of chitosan in the composition increased the water absorption and degradation rate of membranes.
    Conclusion
     Fibroin is a suitable polymer for increasing mechanical strength, controlling the degradation rate, improving the water absorption ability and is so biocompatible. Solvent casting method with controlling the viscosity of solution and solvent evaporation rate is appropriate method for fabrication the membranes.
    Keywords: biodegradable membrane, Fibroin, bone regeneration
  • M Moradi dehnavi Dr , N Amini*, N Askarizadeh , J Vandyousefi , A Toloee Pages 211-217
    Background and Aim
    Since some sealants can  control cariogenic microorganisms, therefore the evaluation of antibacterial  effect of different sealants are the subject of this study.
    Materials and Methods
     in this experimental study,  the plates were divided into 5 groups.Group I control:two plates including Blood Agar with Mutans Streptococcus (SM) & the other MRS with Lactobacillus Acidophilus (LA).Group II:6 plates Blood Agar culture with two wells and inoculation of SM with addition of two fissure sealants; Clinpro 3M with fluoride &flowable composite 3M without fluoride.In group III all the steps were the same as group IIexcept that in which fissure sealants used were  Conseal F with flouride& Eco-s without fluoride.In groups IV & V all the steps were the same as groups II & III respectively except that MRS culture media with inoculation of Lactobacillus Acidophilus was used.The diameter of the growth inhibition halo (zone of inhibition) was measured using calipers. The experiment was repeated for three consecutive days with 26 plates  and the results were recorded every 48 hours.The data were analyzed using Two-way ANOVA
    Results
     The diameter of growth inhibition halo for Clinpro 3M in the medium where Streptococcus mutans was cultured was 27/29+ 3/59mm&where Lactobacillus Acidophilus was cultured was 12/37+ 1/46mm which differed from other three materials significantly. (p<0.000)
    Conclution: It seems, Clinpro 3M had the most inhibitory effect on Streptococcus mutans and , Lactobacillus acidophilus  growth.
    Keywords: Antibacterial agents, Fissure Sealants, Streptococcus mutans, Lactobacillus, Clinpro sealant.
  • Omid Maoghadas Dr.*, EHSAN JFAFRI Dr., Borhan Bakhshi Dr., Mohammad HARANDI Dr. Pages 218-225
    Aim and
    background
     Behavior of endothelial cells can have significant role regarding their proliferation and attachment on acellualr dermal grafts in regeneration procedures.The purpose of this study is to evaluate the effects of two dermal scaffolds on attachment and proliferation of human umbilical vein endothelial cells.
    Methods and Materials: This study was conducted on experimental approach. Human umbilical vein endothelial cells were seeded, experimentally. Two commercially available types of ADM were used. 1. Kish tissue regeneration co. 2. Knowledge Based Company of Persian Textile Products. The proliferation rate  in matrix and control groups were evaluated 12,24, 84 hours and 7 days after culture using MTT 3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide ) test. The morphologic evaluation was made after 24 hours incubation with Ethanol and Dehydrated Hexamethyldisilazane (HMDS) using Platinium coated drops. The surface and circularity of cells was examined by electronic microscope.
    Results
      The results for DAPI and MTT index was similar in 3 groups(P<0.4).After 1 week the control group rate was 2.66 ± 0.001, fist group, 2.09 ±0.001 and second group, 1.64±0.17. The result was statistically significant.(P<0.1)
    Conclusion
     It seems, in experimental status, both matrix was similar in endothelia cell adhesion. But, proliferation rate of endothelial cells was more in matrix 1 v.s matrix 2 after 7 days.
    Keywords: dermal cells, Matrix, endothelial cell, biological behavior
  • Elahe Habibi Dr , Anis Heidarian Dr, Seyedeh Fatemeh Namdar Dr* Pages 226-232
    Background & Aim
     During cavity preparation, smear layer is created that this layer should be removed with irrigators. Leakage may be decrease after irrigation. The aim of this study was to evaluate the leakage after irrigation by chlorhexidine 2%, sodium hypochlorite 2.5% and water in glass ionomer class V restorations.
    Materials and Method
     In this experimental-in vitro study, the class V restoration preparation was prepared in the standard cervical portion of buccal accept in 51 human premolar teeth. The samples were divided to 3 groups due to type of irrigants. Group 1: sodium hypochlorite 2.5% was applied in cavity for 30 seconds. Group2: chlorhexidine 2% was applied in cavity for 30 seconds. Then, all cavities were washed for 10 seconds in order to remove agents and their extra waters. Group3: only washed with water. The cavities were filled by Glass ionomer reinforced composite resins. After 1000 thermal cycles of 5-55 °c, the microleakage of samples, was evaluated with dye penetration and data was analyzed statistically with chi-square.
    Results
     The microleakage of enamel were 94.1% in water irrigant, 41.2% in chlorhexidine 2%, 17.6% in sodium hypochlorite 2.5% (p<0.001) and for dentin, in water, chlorhexidine 2% and sodium hypochlorite 2.5% were 88.2%, 70.6% and 17.6% respectively. (p<0.001)
    Keywords: Leakage, dental restoration, Glass ionomer, Chlorhexidine
  • Elahe Ghanbari , K Amini*, Parviz Amini Pages 234-241
    Introduction
     Helicobacter pylori is a gram negative, curved, oxidase-fermented fermentation agent. This organism has been identified as a typical bacterial strain of cancer. The bacteria are the main cause of many gastrointestinal diseases such as stomach inflammation, duodenal ulcer, gastric ulcer, duodenal ulcer, and in particular gastric cancer. 
    Methods
    A total of 120 patients with periodontitis referring to Tehran dental clinics were selected from 111 dental plaque samples. Sterile physiology serum was used to transfer the sample. Growth in Brucella agar + 1% starch + 10-7% at 37 ° C and 95% humidity and CO2 concentration of 0.5% in CO2 incubator. In order to identify the molecules, DNA extraction was performed and then the sequences of JW22 and JW23 regions were used for accurate identification.
    Results
    The molecular analysis of the studied genes showed that the prevalence of cagA, cagT, cagE, vacA and hrgA genes showed that the prevalence of these genes was 19% of Helicobacter pylori strains of 3 (57.5%), 1 (0/19%), 2 (34/0%), 1 (19/0%) and 1 (19/0%) respectively. The multiplex PCR method used in this study was able to detect Helicobacter pylori genotypes based on virulence genes.
    Discussion
    According to the findings of this study, the hrgA genotype and all types of cagA motifs can predict the chronicity of the disease and use the antibiotic resistance pattern appropriate for the design of appropriate treatment protocol, the drug was used to eradicate the disease and prevented the infection from entering the chronic phase.
    Keywords: Helicobacter pylori, periodontal, teeth, JW22, JW23
  • Pedram Khodadadzadeh Dr, Keivan Saati Dr*, Morad Sadaghiani Dr, Bahar Bonakdar Dr, Ehsan Seyed usefi Dr, Naser Valaei Pages 242-248
    Background & Aim

     One of the important points in composite restorations is the bond strength, which, if reduced, can cause treatment failure and decay recurrence. One of the reasons for reducing the bond strength can be the use of homeostasis in restorations. Therefore, in this study, the effect of aluminum chloride hemostasis on the shear strength of three-step and two-step bonds was investigated.

    Materials and Methods

     This experimental study was performed on forty human premolar teeth in four groups as follows:A: Aluminum chloride + Three-step bond + Composite. B: Aluminum chloride + two-step bond + Composite. C: Three-step bond + Composite. D: Two-step bond + composite. Then the shear strength of the bond was measured in MPa and compared in four groups with Kruskal Wallis test.

    Result

    In the three-step, non-homeostasis bonding group, the shear bond strength was 53/8± 47/3 MPa and with the homeostasis it was 45/4±31/1 MPa, but this difference was not significant in these groups.  (p < 0.8) In the two-step, non-homeostasis bonding group, the strength was 83.8 ± 35 MPa and with homeostasis was 56/7±27/9 MPa and the test showed that the hemostasis reduced the strength of bond.( p<0.1)

    Conclusion

    The hemostasis substance does not seem to have an effect on the shear strength of the three-step bond, but it decreases the shear strength of the two-step bond.

    Keywords: shear strength, dentin bonding, dental, acid etching
  • S Farhadi Dr , V Ashorion Dr, D Sadri Dr*, M Haseli Dr Pages 249-256
    Background and aims
     Considering the importance of the related factors in learning and in the light of the fact that there was no study of this kind on dentistry students, so this research has been carried out in 2016 to evaluate the relationship between morning & evening patterns with the learning levels of dentistry students of Dentistry Faculty, Tehran Medical sciences, Islamic Azad University.
    Material &
    Methods
     in this descriptive study, first, the students were undergo morningness-eveningness pattern by Horn-Oostberg method. Then, the relationship between students’s learning level and the results of both end-of-session and end-term tests was evaluated by a linear regression test.
    Results
     In this study, 69 dentistry students were participated. 22 persons (31.88%) had an overnight sleep pattern, 28 persons (40.57%) intermediate, and 19 persons (27.53%) in the morning. in both tests, there was a significant correlation between the morningness-eveningness pattern and the learning level. End-of-session test with (P <0.004) and end-term test with (P <0.002) Besides, There was not any significant correlation between age and sex of participants and their level of learning (P = 0.45, 0.10) in both tests. 
    Conclusion
    It seems, The morningness -eveningness pattern of the students analyzed in this study was significantly correlated with their learning outcomes, that is to say that students who had morningness pattern had higher scores than midway ones and these ones had better scores compared to the eveningness ones.
    Keywords: Educational achievement, Circadian clock system, Dental student
  • Shirin Sakhdari Dr , Sandra Mehr alizadeh Dr, Sarvin Mohammadi bina Miss, Monir Sadat Taheri Miss*, Sheida Masoumi Miss, Leila Heshmati Miss Pages 257-262
    Background and Aim
    One of the concerns of dentists is maxillofacial pain and sinusitis symptoms that be related to presence of Haller's cells. Considering the importance of the issue and the differences in previous studies, the aim of this study was to determine the frequency and apparent characteristics of these cells in Iranian population using digital panoramic radiography.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 650 panoramic radiography, which were in terms of contrast, clarity and darkness were acceptable, were collected from patients with no history of trauma and surgery in the maxillofacial area. Then, the presence of Haller's cell and its apparent features were evaluated and frequency was estimated by statistical analysis with 95% confidence in society and the effect of age, sex and side was judged by Chi-square test.
    Results
    Of the 650 examined samples, 32% had Haller's cell, of which 28.8% were in men and 71.2% in women, and the sex did not play a role in the number of Haller's cell (P <0.4), but Haller's cell in terms of age (Over 39 years old) was found in 81.2% and was not found in 28.7% which was significant (P <0.0001). Most of the Haller's cell were observed to be round (46.2%) and oval (51.4%), frequency of the Haller's cellin left side was 23.5% and in right side was 25.5%. in 50.4% observed in both side.
    Conclusion
    considering that Haller's cell can play a role in the development of maxillofacial pains, it is important to be aware of its existence, and it seems that as the age rises, this anatomical feature appears more.
    Keywords: panoramic radiography, dental digital radiography, maxillary sinus