فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1395)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا ولی زاده *، حسن احدی، محمود حیدری، محمد مهدی مظاهری، محمد باقر کجباف صفحات 5-24
    هدف این پژوهش بررسی رابطه ساختاری بین کمال گرایی، خودکارآمدی، جهت گیری هدفی و علاقه به رشته با اهمال کاری تحصیلی بوده است. جامعه پژوهشی تمامی دانشجویان کارشناسی سال تحصیلی 92 در دانشگاه تهران بوده اند. حجم کل جامعه آماری 12721 دانشجو بوده و نمونه انتخاب شده 272 دانشجوی کارشناسی از دانشکده های مختلف ( فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی )، شامل 159 دختر و 77 پسر بودند که با روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شدند. روش پژوهش همبستگی از نوع معادلات ساختاری بوده است. دانشجویان به مقیاس ارزیابی اهمال کاری تحصیلی سولومون و راثبلوم (1984)، مقیاس چندبعدی کمال گرایی فروست و همکاران (1990)، مقیاس خودکارآمدی شرر (1982)، مقیاس جهت گیری هدفی الیوت و مک گریگور (2001)، و پرسشنامه علاقمندی به رشته هدایتی و همکاران (2012)، پاسخ دادند. یافته ها نشان داد متغیرخودکارآمدی (28/0-)، و متغیر جهت گیری هدفی مهارت مدار گرایشی (25/0-)، دارای رابطه مستقیم و غیر مستقیم منفی با اهمال کاری تحصیلی بوده است. متغیر علاقه به رشته (17/0-)، و سازماندهی (15/0- )، بطور مستقیم و منفی، نیز بعنوان متغیر واسطه ای با اهمال کاری تحصیلی رابطه داشت و متغیر تردید در کارها (22/0)، نیز بطور مستقیم و مثبت با اهمال کاری تحصیلی رابطه داشت. بعلاوه متغیر خودکارآمدی بیشترین اثر را روی اهمال کاری تحصیلی نشان داد. یافته های این پژوهش می تواند به مشاوران تحصیلی و مربیان آموزشی در انجام مداخلات مفید جهت کاهش اهمال کاری تحصیلی و به تبع آن افزایش پیشرفت تحصیلی کمک کند.
    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، کمال گرایی، خودکارآمدی، علاقه به رشته، جهت گیری هدفی مهارت مدار
  • بنفشه آقایی ابیانه *، عبدالحسین کلانتری صفحات 25-46
    در این مقاله به بررسی میزنوشته های یک مدرسه دخترانه و یک مدرسه ی پسرانه پرداخته ایم. با تحلیل محتوای میزنوشته ها سعی در پی بردن به ارزش ها و تفکرات دو جنس داشته ایم. روش پژوهش پیش رو، تحلیل محتوا بوده است. انتخاب مدارس به صورت نمونه گیری احتمالی بوده است. مطالب و نقاشی ها و تخریب میزها فیش برداری شده است و سپس کل آنها بنا به محتوای آنها طبقه بندی شدند. در مرحله بعد میزنوشته ها را بر اساس جنسیت مقایسه شده اند. نتایج کلی تحقیق عبارت است از: در هر دو مدرسه طبقات مرتبط با جنس مخالف، ناسزا، نام خواننده، تقلب، یادگاری و نام خود فرد وجود داشته است. در مدرسه پسرانه علاوه بر طبقات فوق طبقات ورزشی، کامپیوتری، اجتماعی-مذهبی، کلمات رمزی و نام شهر نیز وجود داشته است. درصد میزان نوشته های فوق در مدارس متفاوت می باشد. در مدرسه ی پسرانه اعمال وندالیستی به میزان زیادی بیشتر بوده است، در حالی که مدرسه ی دخترانه نقاشی روی میز بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: میزنوشته، مدرسه، وندالیسم، نوجوان، جنسیت
  • سیده زهرا رضوی موسوی، افسانه نراقی زاده*، پروین صمدی صفحات 47-62
    هدف از پژوهش حاضر نقش تکلیف شب در عملکرد تحصیلی دانش آموزان از دیدگاه معلمان می باشد.
    روش پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است.
    جامعه آماری پژوهش شامل تمامی معلمان دوره ابتدایی شهرستان بابل که در سال تحصیلی 93-92 مشغول به تدریس می باشند است.
    نمونه و روش نمونه گیریبر پایه حجم جامعه آماری(1300معلم) مطابق با جدول مورگان و کرجس(1970) تعداد 360 معلم دوره ابتدایی (هر پایه 60 نفر) به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند.
    ابزارجمع آوری داده ها پرسشنامه از نوع بسته پاسخ می باشد.
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که اکثریت معلمان معتقدند تکلیف شب بر ابعاد شناختی، مهارتی و عاطفی عملکرد تحصیلی دانش آموزان ابتدایی تاثیر زیادی دارد.
    کلیدواژگان: تکلیف شب، عملکرد تحصیلی، دانش آموزان ابتدایی
  • فیروزه سپهریان آذر*، راحله ستاری صفحات 63-88
    خرد عبارت است از توانایی فکر و عمل با استفاده از دانش، تجربه، درک، حس مشترک و بینش. فرض بر این است که بین خرد و هویت موفق ارتباط وجود دارد، ولی این رابطه کمتر شناخته شده است. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه بین ابعاد خرد و سبک های هویت می باشد. جامعه مورد مطالعه کلیه دانش آموز دختر چهارم متوسطه شهرستان ارومیه (2599 نفر) بود. نمونه مورد مطالعه 360 دانش آموز می باشد که به روش تصادفی خوشه ایچند مرحله ای از جامعه مذکور انتخاب شدند و به طور همزمان به پرسشنامه سبک های هویت برزونسکی (1989) و مقیاس سه بعدی خرد آردلت (2003) پاسخ دادند. روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. برای تحلیل داده ها از روش آماری همبستگی کانونی استفاده شد. نتایج تحلیل دو مجموعه معنی دار از روابط بین ابعاد خرد و سبک های هویت را تشخیص داد. در مجموعه اول هر سه بعد خرد با سبک های هویت اطلاعاتی و تعهد رابطه مثبت معنی دار و با سردرگم/اجتنابی رابطه منفی معنی دار نشان دادند. و ابعاد خرد به صورت معنی داری 4 درصد از تغییرات سبک های هویت را تبیین نمودند. در مجموعه دوم رابطه ابعاد شناختی و هیجانی خرد با سبک هویت اطلاعاتی، هنجاری و تعهد معنی دار بودند. در مجموعه دوم سبک های هویت و ابعاد خرد 2 درصد از واریانس یکدیگر را تبیین کردند.
    کلیدواژگان: خرد، سبک های هویت، همبستگی کانونی
  • مریم ارمندئی *، مژده وزیری، فریبا عدلی صفحات 89-108
    خلق و اداره بحث، تبادل نظر، گفت و گو و شنیدن صدا های دیگر از جمله چالش های مدیران در محیط کاری است. این پژوهش با هدف مطالعه عوامل موثر بر سکوت سازمانی کارکنان دانشگاه انجام شد که از نظر هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها به روش آمیخته است. در بخش کمی با نمونه گیری طبقه ای 332 نفر و در بخش کیفی با نمونه گیری هدفمند 10 نفر از کارکنان دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشارکت داشتند. ابزارهای پژوهش برحسب روش، پرسشنامه «جو سکوت» واکولا و بورادوس(2005)، پرسشنامه محقق ساخته «رفتار سکوت» و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی پرسشنامه ها با استفاده از نظر متخصصان دانشگاهی بررسی و تایید شد و پایایی آن ها با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد که به ترتیب 88/0و 89/0 بود. برای تحلیل داده های کمی، از روش های آماری با ابزار spss و برای مصاحبه ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد. یافته های بخش کمی نشان داد وضعیت جو و رفتار سکوت و مولفه های آن به غیر از رفتار خودحفاظتی نامطلوب ارزیابی شد. یافته های بخش کیفی عوامل موثر بر این وضعیت را نشان دادند. یافته های پژوهش ضرورت برنامه ریزی را برای کاهش جو و رفتار سکوت کارکنان پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، جو سکوت، رفتار سکوت
  • هادی سنجری، حسین الهام پور، مسعود صفایی مقدم، منصور مرعشی* صفحات 109-130
    نوع نگاه انسان به امور و همچنین دامنه و گستره این نگاه، نوعی جهان بینی را برای انسان به وجود می آورد و البته در تاثیری متقابل، جهان بینی فرد نیز به نگاه او جهت می دهد. حوزه تفکر انسان شامل امور مختلفی است که معنویت و هوش معنوی یکی از آن حیطه ها محسوب می شود. از جمله لوازم زندگی فکورانه، داشتن ذهنیت فلسفی با سه شاخصه جامعیت فکر، ژرفانگری و انعطاف پذیری است که وجودشان در تفکر فلسفی، در نحوه تجلی و بروز آن ها در اندیشه فرد، رفتار مسئله گشایی او و نیز زندگی منطقی اش، خود را نشان می دهد.براین اساس هدف پژوهش حاظر بررسی رابطه بین ذهنیت فلسفس و هوش معنوی در بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز بود.روش پژوهش توصیفی –همبستگی بود.جامعه آماری تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز بود که تعداد 399 نفر به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند.نتایج با استفاده از نرم افزار SPSSتجزیه و تحلیل شد.نتایج نشان دهنده آن بود که به جز عدم وجود رابطه معنادار بین انعطاف پذیری و درک سرچشمه هستی، بین سایر خرده مقیاس های دو متغیر اصلی پژوهش رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، ذهنیت فلسفی، جامعیت، زندگی معنوی
  • علی ذکاوتی* صفحات 131-152
    بررسی راه حل های عاقلانه به جای راه حل زورمدارانه (تحمیل،قهر و تهاجم و ناهمدلی) یا فریب آمیز (دستاموزگری،وافسون، وجزم باوری )در فرایند توصیف سیرتاریخی تکوینی ، ساختاری و کارکردی عقل و نیز ترسیم بعضی شرایط تجویزی موضوع اساسی نوشته است. می توان الگوها و طرح واره های اندیشه وعمل واحساس را به مثابه حوزه ارزشها به اعتبار معانی در نظر گرفت و کنش را تحقق انگیزه/ « دلیل» یا اعتبار ارادی فردی از آن معانی تلقی کرد که حوزه تعقل را تشکیل می دهد. تحقق رابطه فرهنگ، اخلاق و تربیت و جامعه پذیری با رویکرد قاعده مندی و در عرصه اراده و انتخاب وعقلانیت با“یادگیری متفکرانه وکنش تفاهمی“ احراز می شود. در این جا رویکرد اول یا “یادگیری متفکرانه” نماد پویش زنده هماهنگی بین کنش و الگوها و طرح واره های اندیشه وعمل واحساس منظور شده است. رویکرد دوم ، رویکردرفتارگرایانه ویادگیری سطحی ،بر اساس شرطی سازی و نظم وانضباط بیرونی و کنترل از راه ترساندن دستاموزگری،وافسون، وجزم باوری درباره هنجارها،نظم وانضباط است. مدعای اول نوشته روشنگری و بیان تمایز مفاهیم یادگیری متفکرانه( رویکرد اول)، که با ارتباط(عینیت اجتماعی حاصل از روابط و نقد متقابل )تکوین می یابد. محوریت عقل یاری می کند که این دو رویکرد در تربیت و جامعه پذیری اخلاقی خلط نشوند. منظور از عقلانیت که زمینه ساز جامعه پذیری اخلاقی تواند بود،
    کلیدواژگان: تعقل، تصدیقات توافقی، الگو و طرح واره، عقلانیت، معناداری وقاعده مندی
  • لیلا چراغ ملایی*، پروین کدیور، غلامرضا صرامی، علیرضا انصاری صفحات 153-174
    هدف از این مطالعه طراحی آموزشی مبتنی بر شبکه های اجتماعی مجازی با در نظر گرفتن فرهنگ بومی، فرصت ها و چالش های پیش رو و همچنین بررسی آن بر یادگیری فعال می باشد.این پژوهش، از لحاظ ماهیت و هدف، از نوع کاربردی و از لحاظ روش تحقیق از نوع طرح های شبه آزمایشی پس آزمون با یک گروه است. پس از مطالعه و طراحی آموزشی متناسب، 31 دانشجو به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب و برای یک ترم تحصیلی با استفاده از این روش مورد آموزش قرار گرفتند. محتوای تولید شده توسط آن ها در شبکه با روش تحلیل محتوا تکنیک ویلیام رومی مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد که شرکت کنندگان در این مطالعه، در طول دوره آموزشی و به ویژه انتهای دوره در یادگیری و تولید محتوا به طور فعال درگیر شدند (ضریب درگیری= 0.97). همچنین نتیجه تحلیل محتوای تصاویر ارسالی در شبکه اجتماعی اگرچه در کل نشان دهنده درگیری فعال یادگیرنده در تولید تصاویر نبود اما در بخش پایانی دوره آموزشی به طور معناداری یادگیرنده را درتولید محتوا فعال کرده بود(ضریب درگیری= 0.69). نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر معناداری تفاوت مشاهده شده بین میزان یادگیری فعال و غیرفعال دانشجویان را نشان داد (P>0.05). نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر این است که استفاده از شبکه های اجتماعی در آموزش، یادگیرندگان را توانمند می سازد تا مسئولیت یادگیری خود را برعهده بگیرند و خود به تولید دانش ، تفکر، نشر دانش بپردازند.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، آموزش، یادگیری فعال، تحلیل محتوا، تولید دانش
  • فاطمه افقری*، فاطمه بهرامی، مریم سادات فاتحی زاده صفحات 175-198
    هدف این پژوهش بررسی آسیب های موجود در تعامل بین افراد متاهل با والدین خود بود. پژوهش قابل تفکیک به دو بخش می باشد. روش پژوهش در بخش اول، تحلیل کیفی بود که ابتدا متون نظری و پژوهشی مرتبط با عنوان بررسی شد، سپس با استفاده از مصاحبه ی نیمه ساختاریافته بر روی یک نمونه ی 36 نفری (شامل افراد متاهل و والدین) که به صورت هدفمند انتخاب شدند، مهم ترین آسیب های تعاملی زوجین با والدین استخراج گردید. سپس اطلاعات حاصل از تحلیل مصاحبه ها و کتب و مقالات مرتبط ادغام گردیده و از آن در جهت تهیه ی پرسشنامه ی آسیب شناسی تعاملی استفاده شد. در بخش دوم که به روش توصیفی مقطعی انجام گردید، پرسشنامه ی مذکور بر روی نمونه ای شامل 135 نفر (78 زن متاهل و 57 مرد متاهل) که به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده بودند، اجرا گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و با روش محاسبه فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که از منظر کیفی بیشترین آسیب ها عبارتند از وابستگی، انتظارات نابجا، بی اعتنایی، دخالت و رفتارهای منفی. در بخش کمی پژوهش نتایج نشان داد که آسیب های وابستگی عاطفی، انتظارات نابجای والدین، بی اعتنایی والدین و دخالت، با اختصاص بیشترین میانگین ها به ترتیب اولویت های اول تا چهارم را به خود اختصاص دادند. همچنین نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که در خصوص آسیب های تعاملی، در گروه افراد متاهل تفاوت معناداری (05/0>p) بین زنان و مردان وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی تعاملی، افراد متاهل، والدین
  • زینب خانجانی، بهرام پیمان نیا*، تورج هاشمی، مریم آقاگل زاده صفحات 199-222
    مقدمه
    چگونگی رفتار والدین با فرزندان در شکل گیری نظام رفتاری کودکان نقش مهمی ایفا می کند. نوع روابط مادر کودک نظیر طرد کردن،کنترل بیش از حد، محافظت بیش از حد، الگوسازی رفتارهای اضطرابی و باورهای غیرمنطقی و خشک والدین در بروز اختلال های اضطرابی دوران کودکی نقش بسزایی دارند.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی است و با هدف پیش بینی کیفیت تعامل مادر-کودک با انواع اختلالات اضطرابی در کودکان دبستانی با توجه به ویژگی های فرهنگی مادران ایرانی طراحی و اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان دبستانی 11 و12 ساله (دختر و پسر) شهر ساری در سال تحصیلی 91-90 بود.بر این اساس نمونه آماری این پژوهش شامل 200 دختر و200 پسر(11تا12 ساله) و 400 مادر بود که به شیوه ی تصادفی چند مرحله ای و از بین مدارس دو ناحیه ی 1و2 آموزشی شهر ساری انتخاب شدند . برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه ی ارزیابی رابطه مادر-کودک رابرت راس و همچنین پرسشنامه تشخیصی اختلالات مرتبط با اضطراب کودکان (دارای دو فرم والد و کودک) بیماهر استفاده شد . داده های پژوهش با استفاده از تحلیل رگرسیون به روش همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند (05/0 P
    کلیدواژگان: تعامل مادر، کودک، اختلالات اضطرابی، پذیرندگی، بیش حمایت گری
|
  • Zahra Valizadeh*, Hasan Ahadi, Mahmood Hiedari, Mohammad Mahdi Mazaheri, Mohammad Bagher Kajbaf Pages 5-24
    The purpose of this study is to examine structural relationship among perfectionism , self efficacy , goal orientation , and interest in field of study to academic procrastination. The population of this study is all undergraguate students in the first semester of 2013-14 academic year. total population was 12721 people. The sample consists of 272 students including 159 girl and 77 boy from three colleges of the University of Tehran namely Engineering college, Science college and Humanities college. They were selected using the proportional stratified sampling method. The study method was correlation ( structural equation modelling). The selected students repsonded to Academic Procrastination Assessment Scale developed by Solomon and Routhblum (1984), Multidimensional Perfectionism Scale developed by Frost et al. (1990), Self efficacy Scale developed by Sherer (1982), Goal Orientation Scale developted by Elliot & McGregor (2001), Interest in Field of Study Questionnaire developted by Hedayati et al. ( 2012). The results indicated that self efficacy (-0.28) , mastery-approach goal orientation (-0.25) ,had negative directive and undirective relation to academic procrastination. interest in field of study (-0.17) and organization (-0.15) negatively had relation to academic procrastination and mediated among self efficacy / goal orientation and academic procrastination. Doubt in works (-0.22) positively and directively was related to academic procrastination. In addition, self efficacy showed the most significant influence on academic procrastination. These results can help to counsellore and educator in intervening and overcoming to the academic procrastination that, its outcome will be the decrease of academic procrastination and increase academic achievement.
    Keywords: Perfectionism, Self Efficacy, Goal orientation, Interest in Field of Study, Academic Procrastination
  • Banafsheh Aghayeeabianeh*, Abdol Hossein Kalantari Pages 25-46
    In this article we studied the graffiti of schools. By content analysis we tried to understand the thoughts and values of both genders. The method of this research was content analysis. A boy’s school and a girl’s school were chosen by probability sampling. In next step, we took notes of the inscriptions and paintings of the desks. Finally, we categorized them based on their content and meaning and compared them based on gender. Four categories were the same in both schools: categories with the words and paintings related to opposite sex, insulting words, remembrance, and the names of the desk owners. In addition to these categories the categories of sport, computer, social and religious, secret words, and the names of cities existed in a boy’s school. The quantity of the written things was different in the schools. In boys school vandalism was more and in girls school paintings were more.
    Keywords: school, vandalism, juvenile, gender
  • Seyyedeh Zahra Razawi Mosavi, Afsaneh Naraghi Zadeh* Pages 47-62
    The aim of this study is to investigate the role of homework in academic performance of students of teachers.
    The method of research is descriptive-survey. The statiscal society consistes of all primary school teachers, who are now teaching in the 92-93 Academic year.
    Sample and sampling method based on the statiscal society size (1300 teachers) according to Morgan and Kerjes (1970) table, the number of 360 primary school teachers (each base 60 people) were selected by simple random sampling method.
    The tool for data collection, is a questionnaire from closed response type.
    The results of the analysis of the data shows that the majority of teachers believe that homework affects highly on dimensions of cognitive, skill and emotional of academic performance of primary school students.
    Keywords: homework, academic performance, primary school students
  • Firouzeh Sepehrian Azar* Pages 63-88
    Wisdom is the ability to think and act using knowledge, experience, understanding, common sense, and insight. It is assumed that there is a relationship between informational identity style and Components of wisdom. But, this relationship is little known. So, the present study attempted to examine the relationship between components of wisdom and identity styles. The population of this research consisted of female students who have study in 4th high school (2599 people). Sample of the study were 360 students who selected through random cluster sampling.
    First of all, the Berzonsky of identity styles Inventory (1989) and Ardelt of three-dimensional of wisdom scale (2003) were administered to the subjects. The research method was descriptive and correlational. Canonical correlation was used to analyze the data. The analysis of data discovered two significant set of relationship between dimension of wisdom and identity styles. In first set, three-dimensional of wisdom had significant positive correlation with informational and commitment identity style, and a significant negative correlation with Diffuse–avoidant identity style. Dimension of wisdom could have predicted and explained 4% of changes of identity styles. In second set, affective and cognitive dimensions of wisdom had significant correlation with Informational, normative and commitment identity style. Dimension of wisdom and identity styles could have predicted and explained 2% of changes each other.
    Keywords: wisdom, Identity styles, Canonical relationship
  • Maryam Armandei *, Mozhdeh Vaziri, Fariba Adli Pages 89-108
    Creation and management of the debate, exchanging ideas, dialogue and listening to other voices are among the managers challenges in the workplace. This study aimed to investigate the factors influencing organizational silence which its purpose was practical and the data was collected in a mixed (quantitative - qualitative) way. In quantitative section Respondents were 332 cases who were selected by categorized sampling and in qualitative section 8 cases were selected by purposeful sampling from among employees of universities affiliated to ministry of science, research and technology. Silence climate questionnaire of Vakola and Bouradas (2005), Researcher-made questionnaire of silence behavior and semi-structured interview were used as the research tools. Questionnaires validity was reviewed and approved by academic experts. Questionnaires reliability was calculated as 0.89, 0.88 using Cronbachs alpha. Questionnaires data analysis was performed by SPSS software using descriptive and inferential statistical procedures and for the analysis of interview content analysis method was used. Quantitative findings showed that the status of silence climate and behavior and all factors except for self -protection were unfavorable. Qualitative findings showed the factors affecting the status. Therefore the findings suggested that planning for reducing silence climate and behavior is necessary
    Keywords: organizational silence, silence climate, Silence behavior
  • Hossein Elhampour, Masoud Safaei Moghadam, Mansour Marashi* Pages 109-130
    Viewpoint to human affairs, and also look at the range and scope of this, Creates an on Ideology for humans. And Of Course the interplay of individual viewpoint He also looked. Areas of human thought that involves different types of spirituality and spiritual intelligence is one of those areas, of Tool life the min, I recall three key characteristics of a philosophical mind, ccomprehensiveness, penetration and flexibility is the existence of philosophical thought In the expression of thought and its manifestation in the individual Decoding the logic of his life and his ,Spiritual intelligence and understanding, which includes two sub-scales associated with the existence and source of spiritual life, Meaningful, relevant, and is able to value and nurture the imagination of man can change his life to ,A person with high intelligence, intellectual flexibility, self-awareness, capacity for facing the difficulties and hardships that go beyond, Capacity for inspiration and intuition, holistic approach to the universe, in search of answers to fundamental questions of life, traditions and customs is a critical component of this mentality with the philosophical overlap, In a descriptive study-correlation between subjective philosophical and spiritual intelligence within the Shahid Chamran University graduate student has been examined. Results showed that the absence of any meaningful relationship between the flexibility and understanding the world, among other sub-scales of the two main variables, there was a significant positive relationship
    Keywords: Spiritual intelligence, philosophical of mind, integrity, spiritual life
  • Ali Zekavati * Pages 131-152
    The article studied the evaluation of rational solutions instead of the militant ones (force, violence and aggression and without empathy ), or deceptive (manipulation , enchantment, dogmatic belief) describes the process historical and genetic trend, structural and functional reason. As well as the article draw certain prescribed essential topic of relevant conditions. . The first claim of this article as the enlightenment and description of concepts of thoughtful expression of differentiation, the relationship (social reality of relationships and mutual criticism)was developed. Realization of the relationship between culture, ethics, education and socialization approach in rationality through “thoughtful learning and action engagement" is held. Here the first approach or "reflective learning" living symbol of the dynamism of coordination between actions and patterns of thinking .feeling and action schemas to be studied. The second approach, learning behaviorist approach, based on the condition of external discipline, order and control through intimidation manipulation, and enchantment, dogmatic beliefs about morals and social order are considered. The differentiation of two approaches does not confuse moral education and socialization. In the absence of a rational course, the education is prevailed over by titles such as lobbying and managerial necessity , successfulness, order, discipline and compromise . These titles are authenticated mendaciously, but neutralize and break down the real mission of education .Real education frees the neck of reason from the chain of ignorance
    Keywords: reasoning, communicative confirmations, model, schema, rationality, meaningfulness
  • Leila Cheraghmollaei * Pages 153-174
    The aim of the present study is designing Instructional Design based on virtual social networks and then investigate it’s effect in Learner's knowledge Production.This reseach is A quasi-experimental design post-test with single group. After studying and designing
    Instructional design, 31 students for a semester were trained using this method. The Content produced by students in The social network is investigated by William Rummy’s method of content analysis technique. The results showed that learners were actively involved in the production of knowledge (Involvement coefficient=0/97). The results of analysis of variance with repeated measures showed that this difference was statistically significant (P> 0.05).Finally The results of this study indicate that use of social networking in education, enables learners to take responsibility for their own learning And engage in the production of knowledge, thought and knowledge dissemination.The results showed that learners were actively involved in the production of knowledge
    Keywords: Social networking, education, active learning, content analysis, knowledge production
  • Fatemeh Afghari *, Fatemeh Bahrami, Maryam Sadat Fatehizadeh Pages 175-198
    ABSTRACT The purpose of this study was the assessment of the existing damages in the interactions of married with their parents after marriage. The present study is divided into two parts. Method in initial part was qualitative research, in which theoretical texts and researches were investigated. Then, one purposive sample (including 36 individuals) selected for semi-structured interview and most significant interactional damages between married and their parents explored. Then, information from interviews and books and scientific articles was combined to produce a questionnaire for assessment the interactional damages. In second part of this study that was a cross-sectional and descriptive research, mentioned questionnaire completed by 135 individuals (including 78 women and 57 men). Data were analyzed by frequency, mean, standard deviation, and t test. Results of The study showed that the most important damages according to qualitative viewpoint are dependency, inappropriate expectations, disregarding, interference and negative behaviors. in an quantitative section of study results showed that emotional dependency, aberrant parental expectations, parental disregarding, and parental interference with the highest averages are most important damages. In addition, results showed that there are no significant deference between men and women. The results of this study are applicable in developing the theoretical texts in the fields of psychopathology; and Marriage and Family Counseling.
    Keywords: interactional pathology, married, parents
  • Zeynab Khanjani, Bahram Peyamannia*, Touraj Hashemi, Maryam Aghagolzadeh Pages 199-222
    Introduction
    The behavior of parents with children will play an important role in shaping children's behavioral system. Mother-child relationship, such as ostracism, excessive control, over protection, modeling anxiety and irrational beliefs of parents in childhood anxiety disorders has a significant role.
    Method
    This research is correlational and aimed to Prediction of quality of interaction between mother - child with anxiety disorders in children According to Iranian mother’s cultural characteristics was designed for. The sample consisted of 200 girls and 200 boys 11 to 12 years old in sari and 400 mothers who had a multi-stage random sampling method and the schools were sellected of two sites 1 and 2.To evaluate the relationship between mother and child from the mother's assessment - children with anxiety disorders in children, Robert Roth and a questionnaire Birmaher (with parent and child forms) were used.Using multiple regression.
    Results
    The results showed a variety of styles to engage parents about 9% of the variance in the anxiety of the child, 11% of the variance in scores of separation anxiety children, 8% of the variance in scores of social anxiety children, 12% of the variance in grade school phobia and finally, about 21% of the variance in anxiety scores for children's physical shape can explain.mothers with their styles of impairment accepted highest averages in acceptance and lowest averages in over indulgence.
    Discussion
    Altogether, these results have theoretical and practical implications in the field of child psychopathology it was
    Keywords: interaction of mother, child, anxiety disorders, acceptance, over protection