فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1395)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید فرح بخش، ایرج نیک پی، عظیمه شجاعی صفحات 7-32
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی رابطه بین رفتار سیاسی مدیران و تعهد سازمانی کارمندان با تعدیل گری عدالت سازمانی در دانشگاه لرستان صورت گرفته است. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل 421 نفر کارمندان دانشگاه لرستان در سال 1394- 1395 است با توجه به حجم جامعه، حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان بالغ بر 201 نفر تعیین شد که به شیوه نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شده اند. برای گردآوری داده های پژوهش از سه پرسشنامه استاندارد رفتارسیاسی ای. جی دوبرین (1978)، تعهد سازمانی می یر و آلن(1993) و عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (1993) استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل یابی تحلیل مسیر، ضریب همبستگی پیرسون و tتک نمونه ای با استفاده از نرم افزارهای آماری spss و lisrel استفاده خواهد شد. به منظور گردآوری داده ها ازپرسشنامه استاندارد ضریب آلفای کرونباخ(رفتارسیاسی «94/0» ، تعهد سازمانی «92/0»و عدالت سازمانی «90/0») ارزیابی شد یافته های پژوهش نشان داد که وضعیت رفتار سیاسی مدیران و تعهد سازمانی کارمندان با تعدیل گری عدالت سازمانی بالاتر از حد متوسط و میانگین فرضی قرار دارد همچنین، ضریب استاندارد مستقیم بین دو متغیر رفتار سیاسی مدیران با تعهد سازمانی آنان 47/0- میباشد و ضریب استاندارد غیرمستقیم با نقش واسطه ای عدالت سازمانی 24/0- می باشد و اثرات کل آن به 71/0- می رسد و معنی آن این است که منفی 71 درصد از تغییرات تعهد سازمانی منتج از رفتارسیاسی مدیران با نقش واسطه ای عدالت سازمانی می باشد.
    کلیدواژگان: رفتار سیاسی، تعهد سازمانی، عدالت سازمانی، کارمندان دانشگاه لرستان
  • حدیث چراغیان، ناصر حیدری، نازنین آریا، عاطفه امرایی صفحات 33-60
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی بین خلاقیت و راهبردهای مقابله با استرس با بازیگوشی در دانشجویان می باشد. جامعه ی آماری مورد پژوهش دانشجویان دانشگاه اصفهان می باشد که به شیوه ی تصادفی طبقه ای 310 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های راهبردهای مقابله با استرس(CISS)، خلاقیت(عابدی، 1372) و بازیگوشی(APS) استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی و رگرسیون و نرم افزارهای Amos و spss استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد راهبردهای مقابله ای مسئله مدار و هیجان مدار قادر به پیش بینی بازیگوشی در سطح 01/0 و راهبرد مقابله ای اجتنابی در سطح 05/0 قادر به پیش بینی بازیگوشی بوده است. در مجموع راهبردهای مقابله ای 46 درصد از واریانس بازیگوشی را تبیین می کنند. به علاوه بازیگوشی با خلاقیت رابطه ی مثبت معناداری در سطح 01/0>P دارد. همچنین بازیگوشی با ابعاد سیالی، ابتکار، انعطاف پذیری و بسط رابطه ی مثبت معنادار دارد. خلاقیت نیز با ابعاد بازیگوشی بی پروایی صراحت، اجتماعی بودن، مفرح وخنده دار و فعال وپرانرژی رابطه ی مثبت معنادار دارد(01/0>P). خلاقیت با بعد استقلال رابطه ی مثبت معناداری نشان نداد به طور کلی این پژوهش نشان داد افرادی که اهل تفریح و بازیگوشی هستند کمتر احتمال دارد استرس را تجربه کنند. همچنین افراد بازگوش به احتمال زیاد خلاق ترند.
    کلیدواژگان: بازیگوشی، خلاقیت، راهبردهای مقابله با استرس، دانشجویان
  • محمد علی محمدی فر، محمود نجفی، میرزاعلی صالحین صفحات 61-74
    ههدف از پژوهش حاضر بررسی نقش حرمت خود، سبک های شوخ طبعی و کمرویی در پیش بینی احساس تنهایی در دانش آموزان بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش-آموزان دبیرستانی شهرستان دامغان بود. نمونه پژوهش 250 نفر (125 پسر، 125 دختر) بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس های حرمت خود روزنبرگ، شوخ طبعی مارتین و همکاران، کمرویی چیک و بریگز و احساس تنهایی دهشیری و همکاران پاسخ دادند. نتایج نشان داد که بین کمرویی و عزت نفس ارتباط منفی معناداری وجود دارد. بین سبک شوخ طبعی پیوندگرایانه و خود ارزندسازانه با احساس تنهایی نیز ارتباط منفی و معناداری وجود دارد. بین احساس تنهایی و شوخ طبعی پرخاشگرایانه و خود تحقیرگرایانه رابطه مثبت معناداری مشاهده شد. بین کمرویی و تنهایی و مولفه های آن رابطه مثبت معناداری مشاهده شد. همچنین بین عزت نفس با تنهایی و مولفه های آن نیز رابطه منفی معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که عزت نفس، شوخ طبعی خودارزنده سازانه و کمرویی به ترتیب نقش مهم و معناداری در پیش بینی احساس تنهایی دارند و در مجموع 34 درصد از واریانس احساس تنهایی را تبیین می-کنند. این یافته ها بیانگر نقش و اهمیت حرمت خود و استفاده از سبک های شوخ طبعی سازش یافته برای از بین بردن کمرویی و احساس تنهایی در دانش آموزان است.
    کلیدواژگان: حرمت خود، سبک های شوخ طبعی، کمرویی، احساس تنهایی
  • مه سیما پورشهریاری، حمیده قنبری صفحات 75-98
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین سبک های شوخ طبعی، هوش هیجانی و کفایت اجتماعی در دانشجویان صورت گرفت. روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی - توصیفی است. نمونه این پژوهش شامل 395 (196 پسر و 199 دختر) نفر از دانشجویان گروه های فنی مهندسی و علوم انسانی دانشگاه های تهران، شهید بهشتی و تربیت معلم تهران بود، که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای سنجش عبارت است از: پرسش نامه سبک های شوخ طبعی مارتین ( HSQ )، پرسش نامه هوش هیجانی پترایدز و فورنهام ( TEI ) و پرسش نامه کفایت اجتماعی بورمهستر ( ICQ-R ). نتایج آزمون همبستگی نشان داد که: سبک-های مثبت شوخ طبعی (پیوند دهنده و خودفزاینده) با هوش هیجانی و کفایت اجتماعی و خرده مقیاس های آن ها رابطه مثبت معنادار دارند. سبک های منفی شوخ طبعی (پرخاشگرانه و خودشکن) با هوش هیجانی و خرده مقیاس های آن رابطه منفی معنادار دارند. سبک منفی خودشکن با کفایت اجتماعی رابطه منفی معنادار دارد و همچنین سبک های منفی شوخ طبعی با برخی از زیر مقیاس های کفایت اجتماعی رابطه منفی معنادار دارند. بین هوش هیجانی و کفایت اجتماعی و همچنین بین زیر مقیاس های آن ها رابطه مثبت معنا داری وجود دارد، به جز در مورد خرده مقیاس (خود افشایی و کنترل عواطف و خوش بینی) که رابطه معنی داری به دست نیامده است. نتایج آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیر هوش هیجانی و سبک خودفزاینده شوخ طبعی پیش بینی کننده های کفایت اجتماعی دانشجویان هستند. و نتایج آزمون تحلیل واریانس دو راهه نشان داد که متغیر جنسیت در سبک های منفی شوخ طبعی و متغیر رشته در سبک شوخ طبعی پیوند دهنده تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: سبک های شوخ طبعی، هوش هیجانی، کفایت اجتماعی، دانشجویان
  • الهام فتحی، ابوالفضل حاتمی ورزنه، مسلم اصلی آزاد، طاهره فرهادی صفحات 99-124
    مقدمه
    برای درمان مشکلات هیجانی دانش آموزان در کشور اسلامی نیاز به یک برنامه مبتنی بر فرهنگ وجود دارد که مفاهیم و رهنمودهای اسلامی و قرآنی را نیز مد نظر قرار داده باشند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر برنامه مشاوره گروهی خودبخشودگی مبتنی بر مفاهیم قرآنی بر افسردگی در دانش آموزان پسر سال اول دبیرستان است.
    روش
    بر اساس نتایج تست غربالگری اجرا شده بر دانش آموزان دبیرستانی شهر اصفهان، دانش آموزان دارای سطح بالینی افسردگی به مرکز مشاوره دعوت شدند. در یک طرح آزمایشی 20 دانش آموز دارای نشانگان افسردگی بالا در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. برنامه مشاوره خود بخشودگی گروهی مبتنی بر مفاهیم قرآنی در 8 جلسه بر روی شرکت کنندگان گروه آزمایش انجام شد. از سیاهه افسردگی بک به عنوان پیش آزمون وپس آزمون استفاده شد. داده ها به وسیله تحلیل واریانس چند متغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمرات پس آزمون افسردگی شرکت کنندگان در گروه آزمایش به طور معناداری کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    می توان بیان داشت که برنامه مشاوره خودبخشودگی مبتنی بر مفاهیم قرآنی در غلبه بر مشکلات هیجانی پسران دوره نوجوانی موثر بوده است. این مطالعه نشان داد که می توان از منابع اسلامی و فرهنگی در زمینه گروه درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: خودبخشودگی مبتنی بر مفاهیم قرآنی، افسردگی، قرآنی، مبتنی
  • مژده واحدی، مریم سیف نراقی، عزت الله نادری صفحات 125-156
    هدف ازتحقیق حاضرتبیین ضرورت آموزش کارآفرینی در مدارس و بررسی چگونگی اجرای آن وارائه پیشنهادهایی درجهت آموزش این مهارتها براساس الگوی ذکر شده می باشد. به این منظورکتب کار وفناوری، براساس کتاب« آینده شما در لوای کارآفرینی»(NFTE) که یک بسته آموزشی است و برای آموزش کارآفرینی در مدارس در پایه های (12-5) طراحی شده (به عنوان الگو)، مورد تحلیل قرار گرفت. روش تحقیق توصیفی است. جامعه آماری کتب کار و فناوری می باشد که با نمونه آماری برابر است. برای جمع آوری داده ها،از روش فیش ثبت مطالعات و داده ها (تحلیل محتوا) استفاده شده است. مبنای تحلیل محتوا، مقوله های مرتبط با دانش واطلاعات کارآفرینی است.این تحقیق به مقایسه کمی وکیفی نتایج حاصل ازتحلیل محتوای کتب کار وفناوری، والگومورد نظرپرداخته است. نتایج آماری نشان دادند که: در مجموع، فراوانی مقوله های مرتبط با دانش واطلاعات کارآفرینی در تصاویر و متون کتب کار و فناوری به ترتیب (7و13مورد) و درالگوی مورد نظر به ترتیب(32و51 مورد)است و در سطح استنباطی مقایسه فراوانی ها در تصاویر و متون به ترتیب(74/14و92/19) در سطح (01/0>P) معنی دار می باشندواین میزان در الگوبسیاربیشتر است. نتایج کیفی حاصل ازتحقیق، توجه به مفاهیم: کارآفرینی،ویژگی های کارآفرینان موفق،مزایا ومخاطرات کارآفرینی وآموزش راه اندازی کسب وکاربه دانش آموزان میباشد. پیشنهاد می شود کتب کار وفناوری به لحاظ آموزش کارآفرینی بر اساس الگوی ارائه شده مورد بازبینی قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، الگو، آموزش
  • نوشین پردلان، مرجان علیزاده، صدف خلیجیان، شهربانو یزدانی صفحات 157-190
    رسالت شغلی رویکردی نسبت به کار است که شغل فرد بخش اصلی و مرکزی زندگیش می باشد که با استفاده از آن برای انجام کاراهای جامعه پسند و کمک به دیگران تلاش می کند. هدف پژوهش حاضر مطالعه ساختار عاملی و اعتباریابی فرم کوتاه مقیاس رسالت چند بعدی مسیر شغلی (MCM) در بین دانشجویان دانشگاه اصفهان است. مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی –پیمایشی و از نوع هدف کاربردی است. جامعه پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه اصفهان می باشد که تعداد 307 نفر از آن ها با استفاده از نمونه گیری در دسترس(آسان) انتخاب و فرم ترجمه شده مقیاس 9 ماده ای رسالت مسیر شغلی (MCM) بین آن ها توزیع گردید. این مقیاس ابتدا به فارسی ترجمه و سپس به انگلیسی برگردانده شد و سپس جمعی از متخصصان، پرسش نامه را برای تعیین حساسیت های فرهنگی، وضوح سوالات، موارد اختلاف و خطاهای موجود در معنایابی بررسی کردند.یافته ها نشان داد. تحلیل عاملی اکتشافی بیانگر 3 خرده مقیاس قابل قبول بود که در ادامه ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسش نامه 72/ و برای خرده مقیاس ها از 66/0 تا 77/ متغیر بود. همه موارد همبستگی مورد-کلی قابل قبولی داشتند و نتایج آزمون - بازآزمون نشان دهنده ثبات برای مقیاس رسالت مسیر شغلی و خرده مقیاس های آن بود همچنین نتایج نشان داد نسخه فارسی مقیاس رسالت مسیر شغلی (MCM) روایی و پایایی خوبی را نشان داده است.
    کلیدواژگان: رسالت مسیر شغلی، اعتباریابی، تحلیل عاملی، دانشجویان
  • رویا رسولی، سیمین حسینیان، محبوبه حیدری صفحات 191-228
    هدف از اجرای این پژوهش بررسی رابطه سبک های تفکر و سازگاری آموزشی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهرستان کاشان وحومه است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان سال دوم و سوم مقطع متوسطه و نمونه آماری آن 367 نفر که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند.ابزار اندازه گیری در این پژوهش دو پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ – واگنر ؛ پرسشنامه سازگاری آموزشی سینهاوسینگ وبرای پیشرفت تحصیلی،معدل کل دانش آموزان استفاده شد. داده های پژوهشی با بهره گیری از آمارتوصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس دوراهه تحلیل شد و نتایج نشان دادکه: دانش آموزان دارای سبک های تفکر اجرایی، قضاوت گر، تک محور، سلسله مراتبی، سازگارتروسبک های تفکر بی قانونی و جزئی نگر ناسازگارند. رابطه پیشرفت تحصیلی با سبک های تفکر قانون گذار، اجرایی، قضایی، تک محور، سلسله مراتبی، محافظه کار؛ مثبت و باسبک تفکر بی قانونی؛ منفی است. بین سازگاری آموزشی و پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد.هرچه دانش آموز سازگارترنداز پیشرفت تحصیلی بالایی برخوردارند.درمقایسه بین سبک ها با توجه به جنسیت،دختران قانونگذارتر و برون نگرتر از پسران هستند . دانش آموزان دختر در مقایسه با دانش آموزان پسرسازگارترند. پسران در رشته های کارو دانش و دختران در رشته علوم انسانی نسبت به سایر رشته های تحصیلی از سازگاری آموزشی کمتری برخوردار هستند. پسران در رشته ریاضی فیزیک ودختران در رشته علوم تجربی نسبت به سایر رشته های تحصیلی از پیشرفت تحصیلی بیشتری برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: سبک های تفکر، سازگاری آموزشی، پیشرفت تحصیلی
  • حکیمه سادات شریف زاده، فرشته باعزت صفحات 229-248
    این پژوهش به منظور بررسی تاثیر روش تدریس علوم مبتنی بر زیبایی شناسی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه ی پنجم ابتدایی انجام شد. روش این پژوهش، شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه ی آماری شامل دانش آموزان دختر و پسر پایه ی پنجم ابتدایی شهرستان بابلسر بود که از بین آن ها، 50 دانش آموز دختر و پسر به طور تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایشی و گواه جای داده شدند. پس از اجرای پیش آزمون پیشرفت تحصیلی بر روی هر دو گروه، گروه آزمایشی به مدت 12 جلسه ی 45 دقیقه ای تحت آموزش علوم از طریق روش تدریس مبتنی بر زیبایی شناسی قرار گرفتند و گروه گواه از طریق روش تدریس سنتی آموزش دیدند. پس از آن، در هر دو گروه آزمایشی و گواه، پس آزمون (بلافاصله پس از اتمام آموزش) و آزمون پی گیری (پس از گذشت 3 ماه ) به اجرا درآمد. داده های به دست آمده با روش های آماری تحلیل کوواریانس و تحلیل اندازه های مکرر تجزیه و تحلیل شد.: نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت بین نمرات پیشرفت تحصیلی علوم در دو گروه آزمایشی و گواه معنادار بود.: بنابراین روش تدریس مبتنی بر زیبایی شناسی می تواند به عنوان روش تدریسی فعال و موثر در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس علوم نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: روش تدریس، زیبایی شناسی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان ابتدایی، درس علوم
  • ملوک خادمی، محبوبه سادات کدخدایی، زویا آبام صفحات 249-268
    این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین سبک شناختی با ابعاد انگیزشی، رفتاری و شناختی اطلاع جویی در دانش آموزان مقطع متوسطه انجام شد. منظور از سبک شناختی در این پژوهش، راهبردهای پردازش اطلاعات (عمیق، گام به گام و عینی) و راهبردهای نظم دهی (درونی، بیرونی و نامتمرکز) است که با پرسشنامه سبک شناختی سنجیده شد. ابعاد انگیزشی، رفتاری و شناختی اطلاع جویی نیز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته اندازه گیری شد. نمونه این پژوهش، 100 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه شهر اصفهان بودند که به صورت نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. یافته ها نشان داد راهبرد پردازش عمیق با هیچ یک از ابعاد اطلاع جویی رابطه معنادار نداشت؛ در حالی که راهبرد پردازش گام به گام و عینی و نیز راهبرد نظم دهی درونی در یادگیری با تمام ابعاد اطلاع جویی رابطه معنادار داشت. راهبرد نظم دهی بیرونی با بعد انگیزشی اطلاع جویی و راهبرد نظم دهی نامتمرکز نیز تنها با بعد رفتاری اطلاع جویی رابطه معنادار داشتند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد راهبرد پردازش عینی بیشترین نقش را در تبیین واریانس ارزش گذاری در اطلاع جویی و راهبرد نظم دهی نامتمرکز نیز بیشترین نقش را در تبیین واریانس نظم دهی در اطلاع جویی دارد.
    کلیدواژگان: سبک شناختی، راهبردهای پردازش اطلاعات، راهبردهای نظم دهی، اطلاع جویی
|
  • Saeid Farahfakhsh, Iraj Nikpay, Azimeh Shojaei Pages 7-32
    The purpose of this investigation is to study the relationship between manager`s politic behavior and staff organizational commitment with adjustment of organizational justice in Lorestan`s university The research method was descriptive correlational and The population consisted of all employees in the years 1394- 1395 is Lorestan University. Descriptive study according to population size, sample using Morgan tableThe The investigation is descriptive and the statistical model includes 201 person of Lorestan university`s personnel whom are selected by method of relativity class sampling. We use Standard Politic Behavior questionnaire by Dobrin (1978) and Organizational Commitment questionnaire by Meyer&Allen (1993) and Organizational Justice questionnaire written by Niehoff & Moorman (1993) in order to gathering data. To analyze the data, descriptive statistics and modeling, path analysis, Pearson correlation coefficient and t single sample using statistical software spss and lisrel will be used. Cronbach's alpha coefficient (political behavior "94/0" organizational commitment "92/0" organizational justice "90/0") was evaluated Results of the investigation showed that condition of manager`s politic behavior and staff organizational commitment with adjustment of organizational justice is higher than assumption average bound and direct standard coefficient between staff politic behavior with their organizational commitment is -0/47. Indirect standard coefficient in the role of organizational justice is -0/24. And effects of the coefficient reach to -0/71. It means that -71 percent of reshuffle in the commitment is result of staff politic behavior with the role of organizational justice.
    Keywords: politic behavior, organizational commitment, organizational justice, Lorestan university's staff
  • Hadis Cheraghian, Atefe Amraie Pages 33-60
    This research is aimed to study the relationship between creativity and coping strategies of stress with playfulness in University students. The population is composed of all students of Isfahan University. 310 of them have been chosen by classification random sampling as a sample size. In order to collecting the data, coping strategies of stress (CISS), Creativity (Abedi, 1372) and playfulness questionnaires are used. In order to analyze the data, correlation method, regression and SPSS, Amos software are utilized. The results show that problem- focused and emotion- focused coping strategies are able to predict playfulness in significance level 0.01 and avoidance coping strategies can predicate in the significance level 0.05. in general, coping strategies can explain 46% of playfulness variance. It is notable that playfulness has a positive relationship with creativity. Playfulness has a positive relationship with fluidity, innovation, flexibility and expansion. Creativity has a positive relationship with playfulness dimensions like audacity, precision, sociability, enlivening, funny, active and full of energy (p
    Keywords: playfulness, creatively, Coping with stress, students
  • Mohammadali Mohamadyfar, Mahmood Najafi, Mirzaali Salehin Pages 61-74
    The aim of present study was the determination of the role of self-esteem, humorous styles and shyness in prediction of students’ loneliness feeling. The research method was correlational method which categorized as descriptive methods. The population was all Damghan high school students. The sample research was 250 students (125 boys, and 125 girls) that selected available sampling, and Rozenberg’s self-esteem, Martin’s humor, Chick’s and Brig’s shyness, and Dehshiri’s loneliness feeling scales administered among selected sample. The results showed significant negative correlation between shyness and self-esteem. There is significant negative correlation between affiliative and self-enhancing humor styles, with loneliness feeling. Also, there is significant positive correlation between self-esteem and loneliness and its components. The results of regression analysis by stepwise method showed self-esteem, self-enhancing humor style, and shyness were most significant predictors in prediction of loneliness feeling, respectively. Altogether, these are explained 34% of loneliness feeling variance. These results indicated the worthful role of self-esteem and using of adaptive humorous styles for disappearing of students’ shyness and loneliness feelings.
    Keywords: Self Esteem, Humorous Styles, Shyness, Loneliness Feeling
  • Mah, Sima Pourshahriari, Hamideh Ghanbari Pages 75-98
    Aim: The aim of This study investigate the relation between humor styles, emotional intelligence and social competence of university students.
    Method
    The study of correlation - descriptive. a sample of this study 395 student (196 male and 199 female) from faculties of science technical and humanities of universities Tehran, shahid beheshti and tarbiat moalem selected by cluster random sampling method. Measurement tools include: Humor Style Questionnaire (HSQ), Trait emotional intelligence (TET) and Social Competence Questionnaire-Revised (TCQ-R). Results based on correlation testing showed that: there were positive significant relation between positive humor styles (affiliative and self-enhancing) with emotional intelligence, social competence and their subscales, negative significant relation between negative humor styles (aggressive and self-defeating) with emotional intelligence and it subscales. There were a significant negative relation between self-defeating negative style and social competence, a significant negative relation between negative styles with some of the social competence subscales. There was a positive significant relation between emotional intelligence and social competence and their subscales, except subscales self-disclusor emotional control and optimism that there was no significant relationship. Result of multiple regression showed that emotional intelligence and self-enhancing style are predictors of social competence in students. the result of two-way ANOVA showed that sex variable influenced the negative humor styles. It was also found that Field of study had an impact on affiliative humor style.
    Keywords: humor styles, emotional intelligence, social competence, students
  • Elham Fathi Pages 99-124
    Introduction
    we need culture-based program for emotional problems of our students in a Islamic country that addressed Islamic and Quran concepts and guidelines. The aim of this study was to investigate effectiveness of self-forgiveness group counseling program based on The Quran concepts on depression in first grade of high school student boys.
    Method
    Based on results of Mental health screening test administered in high school students in Isfahan city, students with clinical level of depression was invited to counseling center. In a experimental design, 20 high school students with high depression symptoms randomly assigned to experimental and control group. Self-forgiveness group counseling program was administered in 8 session for participant in experimental group. we used Beck depression inventory in pretest, posttest. Data was analyzed by the statistical method of covariance between the group.
    Results
    post test scores of depression of participants in experimental group was significantly decreased.
    Conclusion
    it seems forgiveness group counseling program based on The Quran concepts was effective in overcoming emotional problems of boys in early adolescent period. This study showed that it is possible to use Islamic and cultural resources in group therapy context.
  • Mozhdeh Vahedi, Ezatolah Naderi Pages 125-156
    The present research aims to explain the necessity of entrepreneurial education and its implementation in schools. For this purpose, work and technology books and the book "entrepreneurship owning your future" (that is an educational pack for entrepreneurship and have been designed for grades of 5-12 in developed countries) have been analyzed as models. Statistical community is all work and technology books that are equal to statistical sample. Research methodology is descriptive. Categories related to entrepreneurial knowledge and information are basic in content analysis. Results obtained from content analysis of work and technology books and the model are compared quantitatively and qualitatively . Statistical results indicate: in addition frequency of entrepreneurial knowledge and information in pictures and texts in work and technology books are (7, 13) and in model are (32, 51) and the result of Square test in pictures and texts are (19/92, 14/74) in level of (P
    Keywords: entrepreneurship, nfte, Education
  • Pages 157-190
    Career calling is an attitude towards work where an individual’s job and career is the main and centralized part of his or her. The individual will use it to carry out community-friendly work and to help others. The main objective of the current study is to evaluate the factor structure and validate the short form of the multidimensional calling measure (MCM) among the students of Isfahan University. The current study is a descriptive survey whose objective is an applied one. The statistical population includes all the students of Isfahan University, among whom 307 participants have been selected using convenient (simple) sampling method as the sample of the study. Then, the translated version of the 9-item multidimensional calling measure was distributed among them. This measure was first translated into Persian and then was translated back into English. Next, a group of experts evaluated the questionnaire in order to determine cultural sensitivities, the clear language of the questions, discrepancies, and errors of forming meanings. The findings show that. Exploratory factor analysis revealed three acceptable sub-scales. The Cronbach’s Alpha coefficient for the entire questionnaire was 0.72 and for the subscales, this coefficient varied between 0.66 and 0.77. All the items had acceptable item-general correlation and the results of the test-pretest indicate the sustainability for the career calling measure and its sub-scales. Moreover, the results show that the Persian version of the multidimensional calling measure (MCM) showed acceptable reliability and validity.
    Keywords: career calling measure, validation, factor analysis, university students
  • Roya Rasooli, Simin Hosseinian, Mahboobeh Heydari Pages 191-228
    Background and Aims
    According to the importance of academic achievement in every country , the present study aimed to investigate the relationship between thinking styles , adjustment and academic achievement.
    Materials and Methods
    This research was a descriptive and co relational study. The statistical population of this study was 367 male and female students who were studied in high school of Kashan city. The study was conducted using the cluster sampling method within each cluster units were then chosen by simple random sampling. To gather the data, two standard questionnaires on thinking styles of Strenberg and Zang and academic adjustment of Sinha & sing were used. Also, G.P.A of students were used as an index for academic achievement. Gathered data were analyzed by statistical methods of Pearson's correlation and MANOVA.
    Result
    The results showed that thinking style of judicial, executive, hierarchic, monarchic had positive significant relationship and thinking style of anarchic and Local had negative significant relationship with academic adjustment.In addition thinking style of judicial, Legislative, executive, hierarchic, monarchic Conservation, had positive significant relationship and thinking style of anarchic had negative significant relationship with academic achievement . Also the results were demonstrates of significant relationship between academic achievement and adjustment.
    Conclusion
    Based on our research academic adjustment and academic achievement have relationship with thinking styles.
    Keywords: Thinking styles, Academic adjustment, Academic achievement
  • Hakimeh Alsadat Sharifzadeh, Fereshteh Ba Ezzat Pages 229-248
    The aim of this research was to investigate the effectiveness of teaching methods of science based on aesthetics on academic achievement of fifth grade students in elementary school .This quasi-experimental design with pre-test, post-test and follow-up with control groups. Population included male and female students in fifth grade Babolsar city, among them, 50 boys and girls were selected randomly and were assigned to the experimental and control groups. After the pre-test achievement on each of the two groups, the experimental group received 12 sessions of 45 minutes and science education through teaching methods were based on aesthetics, and control groups trained by the traditional methods. After that, in both groups, post-test (immediately after training) and follow-up test (after 3 months) was carried out. Data analyzed using repeated measures analysis of covariance was analized . The results showed that the difference between the achievement scores of the two groups was significant. Based on results teaching aesthetics as an active and effective teaching method for students to be involved in science achievement.
    Keywords: Teaching Methods, Aesthetic, Academic achievement, Elementary, Science course
  • Molok Khademi, Mahbobeh Sadat Kadkhodaie, Zoya Abam Pages 249-268
    The aim of this study was to investigate the relationship between cognitive style and "information seeking" behavior. By "cognitive style" it is meant not only "information processing strategies" (Deep, step by step and objective) but also "regulation strategies" (Internal, external and decentralized) which were both measured through a Cognitive Style Scale. Besides, motivational, behavioral and cognitive aspects of "information seeking" behavior were measured with the help of a researcher-made scale. For achieving the purpose of this study, from among high school students in Isfahan, 100 participants were selected based on stratified sampling. Results showed that "deep information processing strategies" did not have any significant relationship with any aspects of "information seeking"; while "step by step processing strategy", "objective processing strategy", and "internal regulation strategy" correlated strongly with all aspects of "information seeking". Furthermore, "external regulation strategy" had a significant relationship just with the motivational aspect of "information seeking" and "decentralized regulation strategy" correlated strongly only with the behavioral aspect of the "information seeking". Also, results obtained through regression analysis showed that "objective information processing strategy" and "decentralized regulation strategy" had the most leading roles in determining the valuation variance and the regulatory variance of "information seeking" , respectively.
    Keywords: cognitive styles, information processing strategy, regulation strategy, information seeking