فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 47، بهار 1397)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 47، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه زهرا احمدی *، محمود مهرمحمدی، علی منتظری، جین ولا صفحات 7-30
    پژوهش حاضر با این هدف انجام شد که با تکیه بر دیدگاه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، ویژگی های برنامه ی درسی سواد سلامت تعیین شود و بر اساس آن سیاستگذاران و برنامه ریزان بتوانند برنامه هایی که با نیازهای مخاطبان متناسب است و به افزایش سواد سلامت آنان منجر می شود ارائه دهند. بدین منظور یک پژوهش کیفی از نوع هنجاری انجام شد. شرکت کنندگان این پژوهش، 228 نفر از معلمان شاغل در آموزش و پرورش و 25 نفر از دانشجومعلمانی بودند که در دانشگاه فرهنگیان در حال تحصیل بودند و به صورت نمونه گزینی در دسترس انتخاب شده بودند. ابزار گرد آوری داده، راهنمای مصاحبه و پرسشنامه ای متشکل از دو پرسش باز بود. داده های به دست آمده، کدگذاری و با استفاده از تحلیل مضمونی تحلیل شدند و در مضمون های برخاسته از داده های پژوهش گنجانده شدند. تحلیل داده های گردآوری شده به شش مقوله ختم شد: ضرورت برنامه، شایستگی های پیشنهادی، نقش مدرس و شیوه تدریس او، محتوای درس سلامت، شیوه ارزشیابی، بیم ها و امیدها. یافته ها نشان داد بسیاری از دانشجویان پیش از ورود به دانشگاه، برنامه درسی مرتبط با سلامت را تجربه نکرده اند. از نگاه مخاطبان اصلی برنامه درسی سواد سلامت، برنامه ی اثربخش باید بتواند شایستگی مسئولیت پذیری و پاسخ گویی نسبت به سلامت خود و دیگران را پرورش دهد. شرکت کنندگان خواستار این بودند که این برنامه توسط مدرسانی ارائه شود که جنسیت یکسانی با دانشجویان دارند و از آن گذشته الگوی رفتارهای سالم را از خود نشان می دهند. محتوای کاربردی و متناسب با زندگی واقعی مورد تاکید تمام شرکت کنندگان پژوهش بود.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، سواد سلامت، تربیت معلم، پژوهش هنجاری
  • فهیمه رحمانی زاهد *، زهرا هاشمی، زهرا نقش صفحات 31-54
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای نیازهای بنیادی روانشناختی بین سبک های تعامل معلم و خلاقیت دانش آموزان می باشد. روش پژوهش، همبستگی از نوع تحلیل مسیر می باشد. جامعه آماری پژوهش، شامل دانش آموزان دختر پایه ی ششم دبستان منطقه یک شهر تهران بوده که نمونه ای به تعداد 250 نفر دانش آموز به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. دانش آموزان به پرسشنامه های خلاقیت عابدی (1 363) ، نیازهای بنیادی روانشناختی دسی و ریان (2000) و سبک های تعامل معلم و دانش آموز وبلز (1993) پاسخ دادند. قابلیت اطمینان هر یک از پرسشنامه ها از روش آلفای کرونباخ و روایی پرسشنامه ها به کمک تحلیل عاملی در حد مطلوب گزارش شده است. یافته های حاصل از تحلیل مسیر که توسط نرم افزار لیزرل انجام شد، نشان داد که از میان سبک های تعامل معلم، 4 مدل از برازش خوبی برخوردار بود که از میان آنها رابطه میان دو سبک قدرت و رهبری معلم و عدم اطمینان معلم با واسطه گری نیازهای روانشناختی دانش آموزان با خلاقیت، منفی و معنادار است و رابطه دو سبک درک و فهم و مسئولیت و آزادی با واسطه گری مولفه های نیازهای روانشناختی با خلاقیت مثبت و معنادار است. نتایج حاکی از آن بود که نیازهای بنیادی روانشناختی متغیر واسطه ای مناسب بین سبک های قدرت و رهبری معلم، عدم اطمینان معلم، درک و فهم و مسئولیت و آزادی از میان سبک های هشت گانه تعامل معلم با خلاقیت دانش آموزان محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: نیازهای بنیادی روانشناختی، سبک های تعامل معلم، دانش آموز، خلاقیت
  • حسن رضا زین آبادی، محسن کچویی *، حمیدرضا آراسته، عبدالحسین عباسیان صفحات 55-82
    سرمایه گذاری در آموزش های ضمن خدمت اقدام پژوهی تا مادامی که معلمان آموخته ها را به کلاس درس منتقل نکنند، منطقی نیست. سیاستگزاران و پژوهشگران معتقدند که انتقال آموزش زمانی اتفاق می افتد که معلمان انگیزش لازم برای انتقال را داشته باشند. بر این اساس در پژوهش حاضر انگیزش انتقال آموزش های ضمن خدمت اقدام پژوهی بر اساس الگوی ججن فورتنر و همکاران (2010) ، در نمونه ای مرکب از 235 معلم آزمون شده است. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه روا و پایا گردآوری و با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای و الگویابی معادلات ساختاری تحلیل شده است. نتایج نشان داد که وضع موجود متغیرهای انگیزش انتقال بطور معناداری در سطح مطلوب قرار ندارد. همچنین نتایج آزمون الگوی پژوهش حاکی از برازش قابل قبول آن با داده ها دارد. در این الگو اثر مستقیم «انگیزش خود مختار» و «انگیزش کنترل شده» بر «قصد انتقال» و اثر مستقیم «قصد انتقال» بر «انتقال آموزش» مثبت و معنادار محاسبه شده است. این پژوهش ضمن تاکید بر اهمیت انگیزش معلمان به انتقال آموزش های ضمن خدمت اقدام پژوهی، مدیران مدارس را به عنوان عاملی موثر در تقویت و تحریک این متغیر در مدارس مخاطب قرار می دهد.
    کلیدواژگان: آموزش، انگیزش، انتقال، اقدام پژوهی
  • مینو دارایی، کیوان صالحی *، مریم محسن پور صفحات 83-119
    ارزشیابی پیامدها، مهمترین مولفه ای است که می تواند کیفیت هر نظام، برنامه یا عملکرد را نمایان سازد. پژوهش حاضر با هدف، ارزشیابی کیفیت بروندادها و پیامدهای اجرای «برنامه تعالی مدیریت مدرسه» در مدارس دخترانه دوره دوم متوسطه ناحیه 4 کرج انجام شد. مطالعه در دو بخش کیفی و کمی انجام گردید. در بخش کیفی به منظور شناسایی و طبقه بندی نشانگرها، ملاک ها و معیارهای قضاوت، از سه منبع الف) دیدگاه متخصصان حوزه آموزش متوسطه و ارزشیابی آموزشی، ب) اسناد و مدارک فرادستی سازمان آموزش و پرورش و ج) متون پژوهشی موجود و مرتبط، استفاده گردید و در مجموع 34 نشانگر، 7 ملاک و 12 معیار قضاوت مبتنی بر آراء متخصصان، شناسایی و طبقه بندی گردید. در بخش کمی، داده ها با استفاده از سه پرسشنامه محقق ساخته «دانش آموزان» ، «دبیران» ، و «مدیران و معاونین» گردآوری گردید. روایی محتوایی پرسشنامه ها با استفاده از نظرات استادان حوزه ارزشیابی بررسی و تایید شد. به منظور برآورد پایایی، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شدکه در هر سه پرسشنامه از میزان قابل قبولی برخوردار بود. به علت محدود بودن زیرجامعه مدیران و معاونین، تمامی مدیران و معاونین جامعه هدف (33نفر) ، مورد مطالعه قرار گرفت در زیرجامعه دبیران و هنرجویان نیز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب 46 دبیر و 636 دانش آموز از بین مدارس برخوردار ، نیمه برخوردار و کم برخوردار انتخاب شد. نتایج حاکی از آن است که کیفیت برونداد و پیامدهای مدارس مجری برنامه تعالی مدیریت مدرسه، در سطح نسبتا نامطلوبی قرار دارد. به منظور زمینه سازی برای بهبود، پیشنهادهایی متناسب با ساختار، امکانات و شرایط فعلی آموزش و پرورش ارائه گردید.
    کلیدواژگان: برنامه تعالی مدیریت مدرسه، کیفیت، ارزشیابی پیامد، ارزشیابی برونداد، آموزش متوسطه
  • پروین صمدی *، فرزانه سلامی صفحات 121-133
    وجود ارتباط موثر بین استاد و دانشجو در بهبود فرایند آموزش و یادگیری نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه، شناسایی عوامل موثر در برقراری ارتباط میان دانشجویان و اساتید از دیدگاه دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی است. این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی و جامعه آماری آن کل دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی است که با نمونه گیری طبقه ای تصادفی 1440 دانشجو انتخاب شدند. پرسشنامه ای شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیگ و بخش مربوط به خصوصیات فردی و حرفه ای استاد توسط دانشجویان تکمیل گردید. سپس به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS و آمار استنباطی به صورت توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار و مقایسه گروه ها با استفاده از آزمون آماری مجذور کای استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد به نظر دانشجویان مهم ترین عوامل موثر در ارتباط دانشجو و استاد در حیطه عوامل حرفه ای استاد بیشترین درصد مربوط به انتقال واضح مطالب و توانایی در تفهیم درس توسط استاد (66. 4) ، احترام استاد به دانشجویان (63. 3) و در عوامل فردی بیشترین عامل صمیمیت و همدلی استاد با دانشجویان (61. 9) و رعایت عدالت استاد در برخورد با دانشجویان (61. 3) است. در حالی که سن و جنس استاد به ترتیب با 20. 2 و 19. 4 درصد در این ارتباط کمترین تاثیر را دارد. از دیدگاه دانشجویان برخی مشخصه های حرفه ای استاد که بیانگر مهارت تدریس اوست، و برخی مشخصه های اخلاقی او در برقرای ارتباط، موثر شناخته شدند. برای بهبود این ارتباط برگزاری دوره های آموزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ارتباط، استاد، دانشجو، دانشگاه شهید بهشتی
  • عباسعلی حسین خانزاده *، ارزو ملکی منش، محبوبه طاهر، آرزو مجرد صفحات 135-157
    نوجوانی مرحله ای از تحول است که احتمال بروز رفتارهایی مانند رفتارهای پرخاشگرانه، اعتیادپذیری، و خودکشی در آن وجود دارد، مهارت خودآگاهی می تواند بسیاری از این مشکلات را در نوجوانان به حداقل برساند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مهارت خودآگاهی بر کاهش رفتارهای پرخاشگرانه، اعتیادپذیری، و خودکشی دانش آموزان دختر دبیرستانی انجام شد. روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون ? پس آزمون با گروه کنترل بود. بدین منظور 40 دانش آموز شهرستان خشکبیجار که نمرات بالایی در رفتارهای پرخاشگری، اعتیادپذیری، و خودکشی داشتند برحسب شرایط ورود به پژوهش به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایدهی شدند (هر گروه 20 نفر). پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (1992) ، اعتیادپذیری وید و همکاران (1992) ، و خودکشی بک و همکاران (1979) برای هر دو گروه در مراحل پیش-آزمون و پس آزمون اجرا شد. آموزش مهارت های خودآگاهی به مدت 11 جلسه 60 دقیقه ای برای گروه آزمایش انجام شد درحالی که گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند و در پایان برای هر گروه پس آزمون اجرا شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد آموزش مهارت های خودآگاهی سبب کاهش پرخاشگری (001/0>p) و خودکشی (01/0>p) در دانش آموزان می شود. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد آموزش مهارت های خودآگاهی سبب کاهش اعتیادپذیری دانش آموزان نشد (01/0 کلیدواژگان: مهارت خودآگاهی، رفتارهای پرخاشگرانه، اعتیادپذیری، خودکشی، دانش آموزان دختر
  • بهبود یاری قلی، محمد حرفتی سبحانی *، جواد قصاب زاده، حبیبه رحیمی صفحات 159-197
    هدف پژوهش حاضر، ادراک تجربیات معلمان از عوامل موثر در پیدایش خشونت در مدارس می باشد. تا با شناسایی عوامل زمینه ساز آن به سهولت بتوان نسبت به کاهش و یا خشکاندن سرچشمه های آنها، مبادرت کرد. روش تحقیق حاضر در قالب تحقیق کیفی و از نوع پدیدارشناسانه می باشد. و از این رو از بین معلمان با سابقه در شهرستان ارومیه، تا نائل شدن به حد اشباع اطلاعات، 12 نفر از آنها به شیوه نمونه گیری هدفمند ، مورد انتخاب و مصاحبه نیمه ساختاریافته قرار گرفتند. گفتگوها با استفاده از روش اسمیت، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، یافته های به دست آمده از این پژوهش نشان داد که عوامل مولد خشونت درمدارس را می توان در سه مضمون کلی عوامل فردی، مدرسه ای و جامعه شناختی، تقسیم بندی نمود. به این ترتیب برای شناخت سرچشمه های خشونت در مدارس، علاوه بر ویژگی های ژنتیکی، جنسیتی و موقعیتی و بلوغ افراد، بایستی ویژگی های فیزیکی مدرسه و مشخه های سازمانی و مدیریتی و نیز عوامل جامعه شناختی، اقتصادی و خانوادگی و مهم تر از همه رسانه ها را نیز بایستی مورد ملاحظه قرار داد. در فرجام مقاله پیشنهادهای لازم ارائه شد.
    کلیدواژگان: ادراک معلمان، ادراک دانش آموزان، پدیدارشناسی، عوامل خشونت
  • فاطمه وجدانی * صفحات 199-221
    برخی از نظریه های اخلاق و رویکردهای تربیت اخلاقی، «محبت به مردم» را پایه اخلاق اجتماعی می دانند. محبت به همدیگر، در اسلام نیز توصیه شده است. هدف از این پژوهش، بررسی حدود و ثغور «محبت به مردم» در اسلام و نیز بررسی ظرفیت «محبت به مردم» برای این است که بتواند به عنوان پایه عاطفی اخلاق اجتماعی در نظر گرفته شود. روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی است. یافته ها نشان داد که در اسلام «محبت به مردم» ، به خودی خود دارای ارزش مطلق نیست و باید تابع ضوابطی باشد؛ و از این رو، دایره محدودی دارد و لازم نیست و نباید محبت هر کسی را در دل پروراند. در مقابل، اخلاق اجتماعی، هیچ مرزی ندارد و ما ملزم هستیم به طور مطلق در برابر «همه» اطرافیان، اخلاق را رعایت کنیم. با توجه به عدم انطباق دامنه «محبت به مردم» و «اخلاق اجتماعی» و نیز، آفت های ناشی مبنا قرار دادن «محبت» برای رعایت اخلاقیات، نمی توان پایه عاطفی، انگیزه عمومی و زیربنای تعاملات اجتماعی اخلاق مدارانه را بر «محبت به مردم» قرار داد. این امکان وجود دارد که استفاده از مفاهیم دیگری هم چون رحمت و نظایر آن بتواند راه های دیگری را در این زمینه پیش روی ما بگشاید.
    کلیدواژگان: محبت به مردم، اخلاق اجتماعی، اسلام، عواطف اخلاقی
  • ایمان عبیاوی، نجمه حمید *، منیژه شهنی ییلاق صفحات 223-246
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی معنا درمانی مذهب محور بر افزایش انگیزش تحصیلی و رضایت از زندگی در دانش آموزان پسر مبتلا به افسردگی پایه اول دبیرستان های ناحیه 4 اهواز در سال 91-90 بود. طرح پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون - پس آزمون و گروه گواه بوده است. نمونه مورد بررسی شامل 60 دانش آموز است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای و دارا بودن یک انحراف معیار کمتر از میانگین در پرسشنامه های افسردگی بک، انگیزش تحصیلی هارتر و رضایت از زندگی هیونبر انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. به گروه آزمایش طی 10 جلسه 90 دقیقه ای آموزش معنادرمانی مذهب محور داده شد؛ اما گروه گواه هیچگونه مداخله ای دریافت نکرد. در پایان مداخلات، پس آزمون از هر دو گروه به عمل آمد. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه های افسردگی بک، انگیزش تحصیلی هارتر و پرسشنامه رضایت از زندگی هیونبر بوده است. داده های حاصل با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیری (مانکوا) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاصل آشکار ساخت که بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0p<). میزان انگیزش تحصیلی و رضایت از زندگی در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه به طور معنی داری افزایش یافت. درنتیجه می توان گفت معنادرمانی مذهب محور باعث افزایش انگیزش تحصیلی و رضایت از زندگی در دانش آموزان افسرده خواهد شد.
    کلیدواژگان: معنادرمانی مذهب محور، انگیزش تحصیلی، رضایت از زندگی، افسردگی
  • آرش شهبازیان خونیق *، زبیر صمیمی، رامین حبیبی کلیبر صفحات 247-267
    یکی از مهم ترین عواملی که باعث پیشرفت تحصیلی می گردد، سرزندگی تحصیلی است. پژوهش حاضر باهدف تمایز دانش آموزان با سرزندگی تحصیلی بالا و پایین بر اساس مولفه های خوش بینی تحصیلی و جهت گیری هدف انجام شد. روش پژوهش حاضر علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم شهرستان سنندج در سال تحصیلی 95-1394 به تعداد 4300 نفر بودند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان، تعداد 370 دانش آموز با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. . برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های خوش بینی تحصیلی دانش آموزان (1392) با ضریب آلفای کرونباخ 87/0، جهت گیری هدف الیوت و مک گریگور (2001) با ضریب آلفای کرونباخ 88/0 و سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانی زاده (1391) با ضریب آلفای کرونباخ 80/0 استفاده گردید. روایی هر سه پرسشنامه نیز، در حد مطلوب بود. دهقانی زاده مطلوبی داده ها با استفاده از آزمون تجزیه تابع تشخیص مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های تجزیه تابع تشخیص، منجر به یک تابع تشخیص معنادار شد که طبق این تابع مولفه ی اعتماد دانش آموزان به معلمان مربوط به خوش بینی تحصیلی و مولفه تسلط-گرایش مربوط به جهت گیری هدفی دارای بالاترین توان در تمایز دو گروه از دانش آموزان بودند. همچنین نتایج تجزیه تابع تشخیص نشان داد که اکثر دانش-آموزان با سرزندگی تحصیلی پایین با بالاترین درصد تشخیص (8/75 درصد) به درستی از دیگر دانش آموزان متمایز شده بودند و 73 درصد از افراد دو گروه طبق تابع به دست آمده به طور صحیح مجددا طبقه بندی شده بودند. نتایج این طبقه بندی مجدد نشانگر توان متغیرهای مذکور در تمایز میان دانش آموزان دارای سطوح مختلف سرزندگی تحصیلی بود.
    کلیدواژگان: خوش بینی تحصیلی، جهت گیری هدف، سرزندگی تحصیلی
  • |
    • Fatemehzahra Ahmadi *, Mahmoud Mehrmohammadi, Ali Montazeri, Jane Vella Pages 7-30
      This research aimed at identifying the learning needs of students of Farhangian University to help the policy makers and curriculum developers offer curriculums which are relevant to their needs and can promote their health literacy. A qualitative study focusing on normative inquiry was conducted in a teacher education center. The participants were 228 professional teachers and 25 teacher candidates who were studying in Farhangian University and were chosen using convenience sampling. An interview guide and a questionnaire with two open-ended questions were used to collect data. Data were analyzed using thematic analysis. They were coded and categorized in emergent themes. The results depict 6 themes for an effective health literacy curriculum defined by the participants: A necessity for health literacy curriculum, proposed competencies, the role of teacher educator, the content, the method of evaluation as well as hopes and fears. According to the participants, there is an urgent need to offer health literacy curriculum in teacher education since they have not experienced it in primary and secondary schools. They believe that an effective health literacy curriculum makes the learners responsible for the health of their and future students. The participants called for educators who had the same gender and were role model for health behavior. A content which is practical and relevant to the real world was proposed by the majority of participants.
      Keywords: Curriculum, Health literacy, Teacher Education, Normative Inquiry
    • Fahime Rahmani Zahed *, Zahra Hashemi, Zahra Naghsh Pages 31-54
      The purpose of this study was to investigating the mediatory role of the satisfaction of basic psychological needs in relationship between Teacher Interaction and students creativity. This study is a path analysis correlational research. Community of the research includes girl students of sixth-grade from second district of Tehran. Research sample was composed of 250 students who selected Randomly. Participates answered the Abedi creativity questionnaire (1363), Deci and Ryan's Basic Psychological Needs questionnaire (2000) and Questionnaire on Teacher Interaction (QTI) (Wubbels, 1993).Good Reliability (calculated by cronbach’s alpha) and validity (calculated by factor analysis)of every Questionnaires were obtained. The Results showed that four of eight Teacher Interaction’s types had good fitness models. The relationship between leading and uncertain types and creativity with mediatory of the satisfaction of basic psychological needs, was positive and significant and The relationship between understanding and responsibility/freedom types and creativity with mediatory of the satisfaction of basic psychological needs, was negative and significant. The Results indicate that the satisfaction of basic psychological needs is a convenient mediator variable for relationship between leading, uncertain, understanding and responsibility/freedom of eight types of Teacher Interaction and students creativity.
      Keywords: basic psychological needs, teacher-Students interaction styles, creativity
    • Hassan Reza Zeinabadi, Mohsen Kachooei *, Hamidreza Arasteh, Abdolhossein Abbasian Pages 55-82
      The investment in action research training programs is not sensible unless teachers succeed in translating training contents into classroom. Researchers and practitioners have acknowledged that transfer of training will occur only when teachers have motivation to transfer. For that reason, in the current study, motivation to transfer of action research training of 235 teachers was tested based on Gegenfunter's et al. (2010) model. Data were collected through two valid and reliable questionnaires and were analyzed with one-sample t. test and structural equation modeling. Results showed that the current situation of motivation to transfer variables was not significantly desirable. Also the results of tested model indicated that direct effects of autonomous and controlled motivation on intention to transfer and direct effect of intention to transfer on actual transfer of training were positive and meaningful. This study emphasizes on the importance of teacher's motivation to transfer of action research training and has some implications for principals as an effective factor in motivating this variable in schools.
      Keywords: training. motivation, transfer, action research
    • Minoo Daraee, Keyvan Salehi *, Maryam Mohsenpour Pages 83-119
      The purpose of the present research was to evaluate quality of School Management Excellence Program (output and outcome) based on (CIPO) model in Second cycle of girls High Schools in the city of Karaj, Iran district no 4. The research method was survey. The population of the research were school principals, assistant principals, teachers and students selected from among girls high schools of Karaj city, district no 4. Totally, 34 indicators and 7 criteria for gathering data regarding output and outcome were identified and classified. Based on derived indicators, 3 questionnaires for students, teachers, principals and assistant principals were designed. Content validity of the questionnaires was reviewed and verified based on the comments of experts, in the field of evaluation. To determine reliability of the three of questionnaires Alpha Cronbach coefficient was used. The reliability coefficient had an acceptable rate (over 0.85). Due to the limitation of population size, all principals and assistant principals (33 persons) were selected to participate in this research. Furthermore, 46 teachers and 636 students were selected from among successful, semi-successful and low successful schools by sampling method. Research findings indicates that quality of implementing of program in output and outcome from the view point of principals, assistants, teachers and students have been reported partially undesirable. Finally, for the betterment of School Management Excellence some suggestions were proposed.
      Keywords: School Management Excellence Program, quality, outcome Evaluation, output Evaluation, secondary schools
    • Parvin Samadi *, Farzaneh Salami Pages 121-133
      In order for improving the learning process, it is crucial of importance to identify effective factors in establishing communication between students and faculty members. This research was done to determine Shahid Beheshti student's points of view regarding such factors.
      This is a descriptive-cross sectional study that includes 1440 students from Shahid Behshti University whom selected through stratified sampling method in 2012-2013. A questionnaire comprising two parts; demographic data and 24 questions concerning the assessment of professional and moral factors in establishing communication between students and faculty was used. The scale of the questionnaire was a five point scale. Data was analyzed by SPSS software utilizing mean, frequency distribution and standard deviation. The group's comparison was made by chi2.
      Results
      According to students ’views, the most effective factors in establishing communication, respectively were knowledge transfer (66.4), the teacher respect (63.3) and personal factors were teacher sympathy (61.9) and teacher justice (61.3). While the age and gender of the teacher respectively 20.2 and 19.4 percent are the least affected elements.
      According to students” view some educational characteristics reflecting the teaching skills and some of moral qualities in teachers are effective in establishing communication between faculty members and students. Training courses are extremely recommended to improve this communication.
      Keywords: Establishing communication, Faculty member, Student, University of shahid beheshti
    • Abbas Ali Hossein Khanzadeh *, Arezo Malekimanesh, Mahboobe Taher, Arezo Maojarad Pages 135-157
      Adolescence is a stage of development that many risk behaviors such as aggressive behavior, addiction, suicide may happen in it. Self-awareness skills can minimize many of these problems in adolescents. This study aims to investigate the effect of self-awareness on reducing aggressive behavior skills, addiction, and suicide among high school female students. The research method is of experimental and the design is pretest - posttest with a control group. For this purpose, 40 students from Khoshkebijar city were selected who had high scores on aggressive behaviors, addiction and suicide and were eligible for the study and randomly assigned to experimental and control groups (20 subjects each group). The Buss-Perry Aggression Questionnaire (1992), Weed et al. Addiction Questionnaire (1992) and Suicide Questionnaire of Beck et al. (1961) were conducted for both groups as pre-test. Then self-awareness skills training for 11 sessions of 60 minutes was performed for the experimental group while the control group did not receive any intervention and in the end both groups were evaluated through the same questionnaires again. Data obtained from the questionnaires were analyzed by analysis of co-variance. Results showed that training can reduce aggression and self-awareness skills (p 0/01). Self-knowledge skill improves the students 'aggression, addictiveness, and suicide by increasing their adolescent girl's knowledge.
      Keywords: Self, Awareness training, aggressive behaviors, addict ability, Suicide, girl's students
    • Behbud Yarigholi, Mohammad Herfati Sobhani *, Habibeh Rahimi Pages 159-197
      This research aims to conceptualize teacher's experiences of the effective factors underlying violence in schools because nowadays, aside from students, teachers are also struggling with this problem. Therefore, by identifying its underlying factors, violence can easily be decreased or even eliminated completely. This study is a qualitative research based on phenomenological methodology. In order to obtain the maximum amount of information, using purposeful sampling data, 12 veteran teachers in the city of Urmia were interviewed through semi-structured interviews. Discussions were analyzed using Smith's method. The results showed that the factors underling violence in schools can be categorized into three broad themes of individual, school-related and sociological factors.In order to understand the origins of violence in schools, in addition to genetic characteristics, age, gender and maturation of individuals and situational factors ; physical features , organizational and management characteristics of schools as well as factors beyond school such as sociological, economic, and family- related effects and most importantly, the media should also be considered.
      Keywords: teacher's perception, student's perception, phenomenology, underlying factors of violence
    • Fatemeh Vojdani * Pages 199-221
      Some ethical theories and moral education approaches consider "philanthropy" as the foundation of social morality. There are some recommendations for affection for the people in Islam, too. The purpose of this study was to examine the extent of "philanthropy" in Islam; and to investigate the capacity of "love for the people” to be considered as the emotional foundation of social morality. The research method was descriptive-analytical method. The findings showed that in Islam, "philanthropy", by itself, dose not have absolute value and it must adapt to some criteria; and therefore, it has a limited scope, and it is not necessary and should not love anyone in heart. On contrast, social morality has no boundaries, and we are bound to observe ethics for "all" people around us, absolutely. Due to the unconformity of the scope of "philanthropy" and "social morality", and misadventures of considering "philanthropy" as the basis of morality, it can not be the emotional basis and general motive for the moral social interactions. It is possible that using some other concepts, such as mercy and so on, could open up other ways in this regard.
      Keywords: philanthropy, social morality, Islam, moral emotions
    • Iman Abiavy, Najmeh Hamid *, Manizhe Shehni Yailagh Pages 223-246
      The aim of the present research was to investigate the efficacy of logo therapy based on religious approach on academic motivation and life satisfaction on first grade male students suffered from depression in 4th area high schools in 1390-91. The research method was experimental with pre-post and control group. The sample consisted of 60 students who were selected by random cluster sampling and were matched from age, educational status, having one standarad deviation below the mean in depression, life statifaction and academic motivation, and other criteria considered in this research. Then randomly devided into two groups as experimental and control. The instruments were Beck Depression Inventory (BDI), Harter Academic Motivation Inventory (HAMI) and Huebner Life Satisfaction Inventory (HLSI). The experimental group administered 10 sessions of logo therapy based on religious approach but the control group did not recieve any intervention. The data were analyzed with MANCOVA. The results indicated that there was a significant difference between experimental and control group in life satisfaction and acacdemic motivation (P
      Keywords: logo therapy based on religious, life satisfaction, academic motivation, depression
    • Arash Shahbaziyankhonig *, Zobair Samimi, Ramin Habibi Kaleybar Pages 247-267
      One of the most important factors that lead to academic achievement is academic vitality. The aim of this study was to discrimination of students with high and low academic vitality based on components academic optimism and goal orientation. The method of this study was causal-comparative. The study statistical population included second high school female and male students (n: 4300) of sanandaj city who were studying in the academic year 2015-2016. A sample of 370 persons was selected by the cluster sampling method and using the table of Krejcie and Morgan. For data gathering of the student academic optimism questionnaire (2013) with Cronbach's alpha coefficient 0/87, the goal achievement questionnaire (2001) with alpha coefficient 0/88 and the academic vitality (2012) with alpha coefficient 0/80 were used. Data were analyzed using the discriminant function analysis test. The results of the discriminant analysis, leading to a significant recognition function that the according to this function respectively component trust in teachers as to academic optimism and component mastery-trends as to goal orientation had the highest ability to differentiate between two groups of students Also, the majority of the students with low academic vitality with the highest percentage of recognization (75.8%) were correctly distinguished from other students and 73% of the subjects in the two groups were classified according to the obtained function correctly. The results of this reclassified marker the ability of these variables it was the distinction between students with different academic vitality levels.
      Keywords: Academic optimism, Academic vitality, Goal orientation