فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1387)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1387)

  • 224 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/05/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نرگس اولیاء، مریم فاتحی زاده، فاطمه بهرامی صفحه 9
    هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر آموزش برنامه غنی سازی برافزایش میزان رضایتمندی زناشویی زوج ها بود. روش پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون - پس آزمون- پیگیری با گروه کنترل بوده و جامعه آماری شامل والدین دانش آموزان دخترمقطع دبستان شهر اصفهان بود. نمونه شامل تعداد 30 زوج بود که به طریق تصادفی خوشه ایانتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (15 زوج در گروه آزمایش و 15 زوج در گروه کنترل) توزیع شدند. داده ها با استفاده از آزمون رضایت زناشویی محقق ساخته، جمع آوری و از طریق نرم افزار SPSS تحلیل شد. نتایج نشان داد که آموزش برنامه غنی سازی برافزایش رضایتمندی زناشویی زوج ها در پس آزمون و پیگیری موثر بوده است (05/0 P). اثر جنسیت در آموزش برنامه غنی سازی در پس آزمون و پیگیری تایید نشد (05/0 (P≥. نتایج درباره زیر مقیاس های رضایتمندی زناشویی زوج ها نشان داد که آموزش برنامه غنی سازی در ابعاد جنسی، حل تعارضات، ارتباط با خانواده اصلی، فعالیت های مذهبی، فعالیت های اجتماعی تفریحی و ارتباط زوج ها موثر بوده(05/0 P)، ولی در بعد مدیریت منزل موثر نبوده است (05/0 (P≥.
    کلیدواژگان: آموزش برنامه غنی سازی، رضایتمندی زناشویی، زوج ها
  • سید ابراهیم جعفری، سیدعلی سیادت، نرگس بهادران صفحه 31
    پژوهش حاضر تاثیر عوامل فردی، آموزشی، اجتماعی- فرهنگی، کالبدی و سبک مدیریت (مشارکتی- آمرانه) در شادابی مدارس را بررسی کرده است.
    روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی و نمونه مورد مطالعه شامل 282 مدیر، مشاور و مربی پرورشی بوده که به صورت تصادفی طبقه ای متناسب با حجم جامعه از مقطع متوسطه دخترانه شهراصفهان انتخاب شده اند. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها نیز از روش های آماری t تک متغیره، آزمون F تک متغیری و چند متغیری، تحلیل عاملی و آزمون های تعقیبی مناسب استفاده شده است.
    نتایج پژوهش نشان داد که عوامل فردی، آموزشی، اجتماعی- فرهنگی، کالبدی و سبک مدیریت مشارکتی در شادابی مدارس موثر بوده و بین نظرات مدیران، مربیان پرورشی و مشاوران دراین زمینه تفاوت معناداری مشاهده شد و تنها در زمینه های عوامل فردی و سبک مدیریت آمرانه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: شادی، عوامل فردی، عوامل اجتماعی، فرهنگی، عوامل آموزش و عوامل کالبدی
  • مهین چناری صفحه 45
    پژوهش حاضر تاثیر عوامل فردی، آموزشی، اجتماعی- فرهنگی، کالبدی و سبک مدیریت (مشارکتی- آمرانه) در شادابی مدارس را بررسی کرده است.
    روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی و نمونه مورد مطالعه شامل 282 مدیر، مشاور و مربی پرورشی بوده که به صورت تصادفی طبقه ای متناسب با حجم جامعه از مقطع متوسطه دخترانه شهراصفهان انتخاب شده اند. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها نیز از روش های آماری t تک متغیره، آزمون F تک متغیری و چند متغیری، تحلیل عاملی و آزمون های تعقیبی مناسب استفاده شده است.
    نتایج پژوهش نشان داد که عوامل فردی، آموزشی، اجتماعی- فرهنگی، کالبدی و سبک مدیریت مشارکتی در شادابی مدارس موثر بوده و بین نظرات مدیران، مربیان پرورشی و مشاوران دراین زمینه تفاوت معناداری مشاهده شد و تنها در زمینه های عوامل فردی و سبک مدیریت آمرانه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    روش های تدریس در تعلیم و تربیت مبحث مهمی را شامل می شود. مقاله حاضر، روش تدریس مبتنی بر پرسشگری در تعلیم و تربیت را با توجه به هرمنوتیک گادامر بررسی می کند. در ابتدا، به تفاوت بین پرسش و توضیح مطلب از دیدگاه گادامر توجه کرده، برخی تفاوت ها و شباهت های بین این دو، مد نظر قرار می گیرد. پس از آن، مفهوم «سوال حقیقی» از نظر گادامر، و امکان طرح چنین پرسشی از سوی معلمان بررسی می شود. سپس، درباره سه ویژگی روش پرسشگری با توجه به هرمنوتیک فلسفی گادامر بحث می شود. این سه ویژگی عبارت از: لاینفک بودن روش از محتوا، فروتنی (اذعان به ناکامل بودن دانسته های فرد) و دوری بودن می باشد.
    کلیدواژگان: تعلیم و تربیت، هرمنوتیک فلسفی، گادامر، پرسشگری
  • صغری دژگاهی صفحه 63
    هدف این نوشتار بررسی چالش های مقابل «استقلال» به عنوان هدف آموزشی است. پیگیری این مفهوم در دوران مدرن، ما را از بیکن به دکارت و کانت رهنمون می کند. کانت با جستجوی بسیار دقیق در تحلیل خطاهای تفکر البته، در ماهیت طبیعی اندیشه، فصلی ممتاز از معرفت شناسی را گشود. پیرس، مبدع دیدگاه پراگماتیستی ادعا کرد که اندیشه به لحاظ ماهیت دیالوگ گونه خود بسیار به زمینه، زبان و قرار دادهای اجتماعی وابسته است و این امر را در طرح نشانه شناسی خود طرح کرد. دیویی، با بسط معرفت شناسی پیرس، شکل گیری اهداف را در چارچوب حل مسئله و در تعاملات زیستی توضیح داد و تجربه را هسته بنیادین جریان آموزشی دانست. ویتگنشتاین، تاثیر زبان در چارچوب بازی های زبانی، زمینه ساز شیوه های اندیشیدن و نگرش دانست. برهمین اساس به نظر می رسد که نظامهای آموزشی به لحاظ ارائه چارچوبهای ذهنی خاص، لزوما رشد عقلانی را میسر نمی سازند. دیدگاه های پساساختارگرایانه بر اساس رویکرد تاریخی، تفکر انتقادی را با تکیه بر زبان، به عنوان هدف آموزشی تلقی کرد و در حوزه های روان شناختی نیز تفکر انتقادی در رویه ای غیر تاریخی هدف تلقی شد. آنچه از تلفیق دو رویکرد عمده تاریخی و غیر تاریخی منتج می شود، طرح تفکر انتقادی به عنوان هدف آموزش در مواجه شدن با تغییرات پیاپی این دوران ضروری است که در این مقاله درباره آن بحث و بررسی می شود
    کلیدواژگان: استقلال، تجربه، حل مساله، بازیهای زبانی، تفکر انتقادی
  • سیدمهدی سجادی، زهرا دشتی صفحه 81
    پساساختارگرایی به عنوان شاخه ای از پست مدرنیسم ویژگی هایی چون ساختار شکنی، نفی فرا روایتها، انکار حقایق مطلق، تمرکز زبان و فرهنگ، کثرت گرایی، تمرکز زدایی از عقل و عقلانیت ونفی بازنمایی را دارد. تبیین و تحلیل ویژگی های مذکور و بیان دلالتهای این نظریه برای عناصر و اجزای فرایند تعلیم و تربیت از جمله اهداف تدوین این مقاله است. با مطالعات انجام شده درباره نسبت ویژگی های پسا ساختار گرایی با تعلیم و تربیت این نتیجه حاصل شده است که پسا ساختار گرایی دلالتها و پیامدهایی، از جمله تاکید بر تفکر انتقادی، بهبود فرهنگ عمومی، تدارک زمینه هایی برای مطالعات فرهنگی و اجتماعی، نفی معیارهای استاندارد برای ارزیابی های تربیتی، تردید در اهداف تربیتی از پیش تدارک شده را برای تعلیم و تربیت دربردارد. یکی از رسالتهای تدوین این مقاله، تحلیل و تبیین نتایج کاربرد نظریه پساساختار گرایی در تعلیم و تربیت است.
    کلیدواژگان: پساساختارگرایی، ساختارشکنی، تمرکز زدایی، نفی حقیقت مطلق، برنامه درسی، فراروایتها
  • سوسن سیف، معصومه اسلامی * صفحه 99
    مقدمه

    باورها، شناخت و اسطوره هایی که در اذهان افراد از جمله زوج ها وجود دارد در نحوه ارتباطات آنها تاثیر می گذارد. شناخت این باورها و نفوذ آنها را در زوج ها، کارکرد خانواده، در سازگاری زناشویی و تداوم این ارتباط، نمی توان نادیده گرفت. لذا، هدف پژوهش حاضر، بررسی کردن نقش باورهای ارتباطی در کارکرد خانواده و سازگاری زناشویی زوج های که به دادگاه خانواده در مجتمع قضایی خانواده در شهر تهران، مراجعه کرده اند. بدین منظور 200 نفر از میان زوج های که برای طلاق به این مجتمع مراجعه کرده بودند با استفاده از شیوه نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند.آزمودنی ها سه پرسشنامه باورهای ارتباطی و سازش پذیری و پیوستگی کارکرد خانواده(ویرایش سوم)را کامل کردند. یافته ها و نتایج به دست آمده از دو بعد توصیفی و استنباطی ارائه شده است. در فرضیه اول بین مردان رابطه معنی دار معکوس در سطح 01/0 p < بین پیوستگی مردان و دو خرده مقیاس عدم تغییر پذیری همسر و کمال گرایی جنسی مشاهده شد و در بین زنان در سطح 05/0 p < رابطه معنی داری در دو خرده مقیاس نبود تغییرپذیری همسر و تفاوتهای جنسیتی پیوستگی مشاهده شد. در فرضیه دوم بین باورهای ارتباطی و سازش پذیری کلا رابطه معنی داری وجود نداشت، اما بین خرده مقیاس نبود تغییرپذیری همسر و سازش پذیری زنان رابطه معنی داری در جهت معکوس 05/0 p < مشاهده شد. بین باورهای ارتباطی و سازش پذیری مردان نیز در خرده مقیاسهای نبود تغییرپذیری همسر و کمال گرایی جنسی همبستگی معکوس و مستقیم در سطح 01/0 p < مشاهده شد. جداول تحلیل رگرسیون برای هرکدام از متغیرهایی با رابطه معنی دار نیز محاسبه شد. نتایج این پژوهش به ضرورت توجه کردن به تفکرات غیرمنطقی، مختص رابطه، و استفاده کردن از کلاسهای آموزشی، جهت تصحیح این تفکرات، و به رویکردهای درمانی رفتاری شناختی جهت سازگاری زناشویی و افزایش کارکرد خانواده تاکید دارد.

    کلیدواژگان: باورهای ارتباطی، کارکرد خانواده، پیوستگی، سازش پذیری
  • محمدرضا شرفی صفحه 131
    از ویژگی های ضروری برای موفقیت در تربیت، داشتن گشودگی اخلاقی، یا به تعبیری سعه صدر و داشتن ظرفیت بالای تحمل از جانب مربی است. این مقاله درصدد مفهوم شفاهی گشودگی اخلاقی و تبیین جایگاه آن در عرصه تربیت اسلامی است. برای این منظور، علاوه بر طرح تساهل منفی و مثبت پیشینه تاریخی را از منظر اندیشمندان غربی به ویژه ویلیام هر بررسی و به شواهد قرآنی و روائی موضوع نیز اشاره می شود و برای مبانی انسان شناختی وجامعه شناختی سعه صدره دلالت هایی آورده و از حیث تاریخی نیز با چند برهان، استدلال می شود و در نهایت به نتیجه گیری و جمع بندی بحث اشاره می شود و در چهار محور مشخص، نتایج به دست آمده ارائه می شود.
    کلیدواژگان: گشودگی اخلاقی، سعه صدر، تساهل و تسامح، تربیت اسلامی
  • پروین صمدی، سعید رجایی پور، تقی آقاحسینی، حسن قلاوندی صفحه 155
    هدف از این پژوهش تبیین جو یادگیری بر اساس کارکردهای مدیریت کلاس درس است. جامعه آماری این پژوهش کلیه معلمان دوره راهنمایی شهر ارومیه در سال تحصیلی 86-85 هستند. حجم نمونه 40 کلاس درس با معلم ثابت است که در طی سال تحصیلی هر دو یا سه هفته یکبار و در مجموع 12 جلسه به طور مستقیم مشاده شده اند. ابزار جمع آوری داده ها چک لیست مشاهده بوده که به صورت عینی و مصداقی تهیه شده است. یافته های پژوهش نشان داد که معلمان دوره راهنمایی شهر ارومیه کارکرد طراحی و سازماندهی، رهبری و نظارت را کمی بالاتر از حد متوسط و کارکرد ارزشیابی را پایین تر از حد متوسط محقق کرده اند. جو یادگیری کلاس نیز بالاتر از حد متوسط توصیف شده است.
    نتایج تحقیق نشان داد که، هر کدام از کارکردهای مدیریت به طور جداگانه با یکدیگر و با جو یادگیری همبستگی مثبت و معنی داری دارند. ضریب همبستگی چندگانه 857/0 و ضریب تعیین 735/0 بوده است بنابراین، در مجموع 5/73 درصد واریانس مربوط به جو یادگیری بوسیله کارکردهای مدیریت کلاس درس تبیین می شود
    کلیدواژگان: مدیریت کلاس درس، طراحی و سازماندهی کلاس درس، رهبری کلاس درس، نظارت و کنترل کلاس درس، ارزشیابی کلاس درس، جو یادگیری
  • یحیی کاظمی، نرگس جعفری صفحه 177
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه فعالیتها و ویژگی های معمول معلم با میزان خلاقیت دانش آموزان سال اول ابتدایی است. روش تحقیق از نوع همبستگی بوده و گروه نمونه شامل59 معلم و 590 دانش آموز بود که معلمان به روش تصادفی و دانش آموزان در گروه های 10 نفره از میان دانش آموزان کلاس به شیوه تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار پژوهش، شامل 6 پرسشنامه در زمینه های سنجش خلاقیت دانش آموزان، روش های تدریس و سوابق معلم است. از روش های آماری، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شده است.
    نتایج نشان داد که از بین عوامل مختلف معمول در فعالیتها و ویژگی های معلم بین مدرک تحصیلی پایین، سابقه خدمت کم، سابقه تدریس کم در پایه اول، نگذراندن دوره های آموزشی ضمن خدمت، و تدریس به روش سخنرانی با کاهش میزان خلاقیت دانش آموزان کلاس، همبستگی معنی داری وجود دارد. در بین این ویژگی ها، گذراندن دوره های آموزش ضمن خدمت در پیش بینی میزان خلاقیت دانش آموزان اولین رتبه را به خود اختصاص داده است.
    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، موانع خلاقیت، روش سخنرانی، ارزشیابی نهایی، تشویق، تنبیه، محتوای کتاب درسی، مدرک تحصیلی معلم، سابقه خدمت
  • محمدحسن میرزامحمدی، مصطفی قاضی زاده صفحه 193
    تحقیق حاضر به منظور بررسی نگرش معلمان استان تهران در خصوص عوامل موثر بر گرایش آنها به تحصیل در دوره های آموزش ضمن خدمت انجام گرفته است. بدین منظور چهار عامل نیاز به پیشرفت، نیاز به دستیابی به مهارت در شغل، عوامل فرهنگی و عوامل اقتصادی در نظر گرفته شده و با روش توصیفی بررسی شده اند. جامعه تحقیق شامل کلیه معلمان شاغل به تحصیل در دوره های آموزش ضمن خدمت در مراکز آموزش ضمن خدمت استان تهران بوده که تعداد 135 نفر آنها (85 مرد و 77 زن) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده های تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بوده که با استفاده از مقیاس پنج گزینه ای لیکرت(از بسیار کم تا بسیارزیاد) تدوین شده است. برای تحلیل داده های تحقیق از روش کالموگراف اسمیرنف یک متغیره، آزمون t، تحلیل واریانس یک طرفه و L.S.D استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که به نظر معلمان، مولفه های چهارگانه نیاز به پیشرفت، نیاز به دستیابی به مهارت در شغل، عوامل فرهنگی و عوامل اقتصادی به ترتیب برگرایش های آنها به تحصیل در دوره های آموزش ضمن خدمت موثر هستند.
|
  • N. Oaliyaa, M. Faatehee, F. Bahraamee Page 9
    To explore the effects of implementing a marital enrichment program on marital satisfaction, a sample of 30 couples was selected through cluster sampling method from among the parents of elementary school girls in Isfahaan. Half of the parent couples were randomly assigned to the experimental condition of learning how to implement an enrichment program. Data were collected using a researcher made instrument designed to measure marital satisfaction. The comparison of the two groups scores both before and after the learning period, and in the follow-up, revealed significant improvement. Gender did not seem to make any difference in learning how to implement the enrichment program. The impact of the implementation appeared significant in all areas of satisfaction (sexual, conflict resolution, main family relations, and social activities) except for one (domestic management).
    Keywords: enrichment program, marital satisfaction, couples
  • E. Jafaree, A. Siyaadat, N. Bahaadoraan Page 31
    To find out what factors affect school cheerfulness, and to what extend, from the point of view of the school personnel, a sample 282 Principals, Counselors, and Teachers was selected in a random categorical fashion from among all Isfahani high schools for girls. The findings show that there are personal, educational, socio-cultural, and physical factors that affect school cheerfulness. From among leadership styles it was the cooperative style that the respondents indicated as a factor involved. There was a significant difference between the views of the three groups of teachers, principals, and counselors on all factors except personal factors and the commanding style of leadership.
    Keywords: cheerfulness, personal factors, socio, cultural factors, educational factors
  • Mahin Chenari Page 45
    Teaching methods are among the most important topics in education. One method that is based on asking questions (inquisitive) can be evaluated from the Godamer's perspective on hermeneutics. Godamer considers distinguishes between question and explanation although they have similarities. The concept of "true question" can be understood and used by teachers. Such method of teaching has three characteristics which are the inseparability of method and content, the acknowledgement of the imperfection of one's knowledge, and being cyclical.
    Keywords: education, philosophical hermeneutics, Godamer, quarry, power
  • Soghra Dezhgaahee Page 63
    The concept of independence of thought reminds us of Bacon, Descartes, and Kant. It was the latter who through the analysis of errors in thought opened a new chapter in epistemology. Pearce, the founder of the Pragmatism, claimed that thinking, by its very nature, is similar to a dialogue and as a result dependent upon language and other social conventions. Dewey, expanding on the Pearce's epistemology, explained the development of goals within a problem solving framework, with experience being the very core of educational process. Wittgenstein considered the effect of language within the framework of linguistic games as the very root of the way we think and view the world. It seems that based on these views, educational systems that promote special mental frameworks, do not necessarily make the development of wisdom possible. Based on an historical approach, post-structuralist perspectives considered critical thinking with emphasis on language, as an educational objective. In Psychology, with a non-historical approach, also critical thinking is considered as a goal. The combination of these two approaches and the way it makes for the inclusion of critical thinking as an educational goal in the curriculum are discussed herein.
    Keywords: independence, experience, problem solving, critical thinking
  • M. Sajjaadee, Z. Dashtee Page 81
    Post structuralism as a branch of post modernism has certain characteristics like deconstruction, negation of meta-narratives, denial of absolute truth, focusing on language and culture, pluralism, decentralization of reason and rationality, and the negation of representation. To explain these characteristics and describing the ways that this theory can be applied to education are among the main objectives of this paper. Based on the studies conducted on the relationship between education and post structuralism it can be concluded that the implications and consequences of applying post structuralist views to education would include emphasis on critical thinking, improvement of general culture, paving the way for doing socio-cultural studies, negation of the common standards for educational evaluation, and doubts about predetermined educational goals. The results of using this theory in education are discussed herein.
    Keywords: post structuralism, deconstruction, decentralization, absolute truth negation, curriculum
  • S. Seif, M. Eslaamee Page 99

    People's beliefs and cognitions affect the way they communicate. As such they can not be overlooked when considering family and marital life. To explore the role of such beliefs in family functioning and marital adjustment, a set of 200 volunteers who had come to a family court house to file for divorce were given a questionnaire on communication beliefs, adjustability, and family functioning. Data analysis yielded the following significant

    Results

    family functioning is negatively related to spouse's lack of adjustability and sexual perfectionism among men respondents; spouse's lack of adjustability is related to sexual differences among women respondents; women's adjustability was negatively related to their spouse's lack of adjustability; men's communication beliefs were positively related to their adjustability. Thus, pointing out the necessity of paying attention to the correction of irrational thoughts through educational courses and cognitive-behavioral approaches aimed at improving the family functioning.

    Keywords: Family functioning, adjustability, communication beliefs, continuity
  • M.R. Sharafee Page 131
    Moral openness or having a high capacity for patience and tolerance is among the necessary characteristics for being a successful educator. The aim of this paper is to discuss the concept of moral openness and its status in the educational arena. To this end, in addition to discussing both positive and negative ease, the historical background from the perspective of western thinkers, especially that of William Hair, is reviewed and both Islamic and Quranic evidence are presented. Furthermore, it is reasoned that tolerance has an anthropological and sociological foundation through out history. Finally, it is summed up and concluded that the said points can be summarized along four identifiable axes.
    Keywords: moral openness, tolerance, ease, Islamic education
  • P. Samadee, S. Rajaaeepoor, T. Aaghaahosainee, H. Falaavandee Page 155
    Classroom management consisting of design and organization, leadership and monitoring, and evaluation is closely related to the classroom atmosphere and effective teaching. To show this relationship, a sample of 40 classroom-teachers was selected from among all guidance teachers in Oroomiyeh. Each classroom-teacher was observed every two or three weeks and totally in 12 sessions through out the school year. The collected data show that the first two constituents of classroom management were above average, while the third constituent was scored below average. The classroom atmosphere was also scored above average. Yet the relationship between different components of management and atmosphere was significantly high (0.85) indicating that more than %75 of the variability in classroom atmosphere is explained by classroom management.
    Keywords: classroom management, classroom design, organization, classroom leadership, monitoring, classroom atmosphere
  • Y. Kaazemee, N. Jafaree Page 177
    To study the relationship between teacher's regular activities and characteristics on the one hand and student's creativity, on the other, a sample of 59 first grade teachers and 590 first graders were randomly selected from among all teachers and their students in Zaahedaan. A total six questionnaire were administered regarding student's creativity, teacher's teaching methods and backgrounds. Results show a significant correlation between levels of schooling, length of employment, length of time being first grade teacher, having in-service training, and methods of teaching on the one hand, and student's creativity on the other. Among all these factors, the status of in-service training was ranked first as the predictor of student's creativity.
    Keywords: in, service training, creativity impediments, teaching methods, teacher's level of schooling
  • M.H. Meerzaamohamadee, M. Ghaazeezaadeh Page 193
    Four reasons for attending in-service training courses were identified: the need for advancement, the need for acquiring occupational skills, cultural factors, and economic reasons and then the opinions of 135 teachers (85 males and 77 females) were surveyed regarding their ranked importance. The sample was randomly selected from among all teachers attending the in-service training centers in Tehran. Results show that teachers attending these centers consider the fulfillment of their need for advancement as the most pressing reason for doing so, while the need for acquiring occupational skills ranked second and cultural factors as third. Obviously the economic reasons were ranked the lowest.
    Keywords: in, service training, reasons for participation, need for advancement, need for acquiring occupational skills, cultural, economic factors