فهرست مطالب

مطالعات بین المللی - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، Spring 2017)

نشریه مطالعات بین المللی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، Spring 2017)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/10
  • تعداد عناوین: 5
|
  • اوجانگ کیم، ابراهیم متقی صفحات 1-20
    دولت ژاپن در طول دوران استعمارگری خود سیستمی غیراخلاقی را تاسیس کرد که زنان در آن برای سوءاستفاده های جنسی به خدمت گرفته می شدند. در نتیجه آن، حدود 200،000 زن مورد آزار سربازان ژاپنی  قرار گرفتند. در تلاش برای حل مسئله بین قربانیان و متخلفان در طول جنگ جهانی دوم، راهکارهای عدالت خواهان های همچون برگزاری نشست های مشترک حل و فصل، شکایت در دادگاه ها و جبران غرامت بدون حصول نتایج ملموسی پیشنهاد شده است. با این وجود، دولت ژاپن به رغم اذعان نظامیان خود به جنایات منتسب، حاضر به عذرخواهی رسمی همراه با تخصیص یک صندوق مالی دولتی  برای تاوان نشده است. پرسش پژوهشی این مقاله آن است که چرا دولت ژاپن حاضر به پوزش رسمی از این زنان و دولت های متبوع شان برای جنایات جنگی انجام داده نشده است. این مقاله سه عامل موثر اصلی در عدم عذرخواهی این کشور که عبارتند از ایدئولوژی دولتی، فرهنگ اجتماعی و عناصر سیاسی که ریشه ای عمیق در سیاست های منطقه ای در شرق آسیا دارند را بررسی می کند. همچنین، "سیاست های عذرخواهی"  ژاپن در مورد زنان مورد تعرض را در چارچوب منطقه ای شامل پیچیدگی های ساختاری، اجتماعی و ژئوپولیتیکی که قابل مصالحه نبوده اند را تحقیق و ارایه می نماید.

    کلیدواژگان: زنان برده جنسی، سیاست های عذرخواهی، ژئوپولیتیک، شرق آسیا، حقوق زنان
  • نیکلای کوزانوف صفحات 21-38
    استقرار نظامی روسیه در سوریه به عنوان هدف اصلی دیپلماسی مسکو نیست، بلکه به عنوان ابزار آن محسوب می گردد. همچنین نشان دادن تلاش های روسیه در کشور به عنوان نتیجه بازی "مرغ" میان مسکو و غرب یک اشتباه جدی است. مسکو در حال انجام نوع دیگری از بازی که به عنوان"ژئو استراتژیک پوکر"است، که در آن رژیم اسد به طور منطقی جایزه اصلی روسیه در نظر گرفته می شود. این امکان به روس ها اجازه می دهد تا بر وضعیت روی زمین نفوذ کنند و اهمیت خود را در عرصه بین المللی به عنوان یکی از بازیکنانی که بدون آنها مسئله سوریه نمی تواند حل شود، نشان دهند. با افزایش حمایت نظامی دولت سوریه، مقامات روسی به سادگی سرمایه خود را افزایش دادند و در حال حاضر شروع به بر ملا کردن دست خود کرده اند. آخرین تحولات نیز نشان می دهد که موضع روسیه در سوریه توسط فعل و انفعال عوامل پیچیده که در میان نگرانی های امنیتی در حال رشد هستند، تعیین می شود. کرملین نگران است که سقوط اسد به ناچار اسلام گرایان رادیکال را به قدرت در سوریه برساند. این, به نوبه خود منجر به بی ثباتی بیشتر اوضاع در خاورمیانه و همچنین مناطق مسلمان روسیه می شود. در عین حال این که مسکو از بشار اسد به عنوان یک فرد پشتیبانی نمی کند. در مقابل، کرملین امکان سوریه بدون اسد را می پذیرد و همچنین تماس روسیه با مخالفان سوریه نیز نشان می دهد که مسکو به امکان گفت و شنود باز است.
    در سپتامبر 2015، در آستانه حرکات چشمگیر نظامی روسیه کرملین در مقابل رژیم اسد که در آستانه سقوط بود، احساس ترس کرد. طبق ارزیابی ها، سطح موجود کمک های نظامی و فنی و مالی روسیه به رژیم سوریه و تنها عذاب آن را طولانی تر می کند و نمی تواند سوریه را نجات دهد. مسکو نمی تواند استطاعت از دست دادن سرمایه خوددر خاور میانه را ندارد. مداخله روسیه انتخابی بین بین "بد" و " بدتر" بود: یا هزینه عملیات نظامی برای حمایت از اسد را به گردن بگیرد و یا بامداخله نکردن فروپاشی قدرت اسد را نظاره کند. بخشی از این انگیزه رهبری روسیه نیز با درک آنچه که در لیبی و عراق اتفاق افتاده بود شکل گرفت که در آن نتیجه ای را از نابودی کامل رژیم های قدیمی حاصل نشده بود. روسیه نمی خواست نظاره گر چیزی شبیه این اتفاقات در سوریه باشد، و از دیدگاه کرملین، ممکن است که سوریه تبدیل به یکی دیگر از منابع منطقه ای بی ثبات و جهادی شود.

    کلیدواژگان: سوریه، جنگ، روسیه، ژئواستراتژی، بشار اسد، خاورمیانه، کرملین، حکومت دمشق، تروریسم
  • ارشین ادیب مقدم صفحات 39-61
    این مقاله نگاهی به تصاویر دشمنان در شرق و غرب و اختراعات تاریخی آنها دارد. با اتصال خواننده به مشکلات  فعلی " منع مسلمانان"، این مقاله خواننده را از طریق رابطه قدرت و دانش با تاکید خاص بر گفتمان شرق شناسی و فراسوی راهنمایی می کند. این نوع گفتمان عطف به گذشته دارد، نه تنها به دلیل محتوای ایدئولوژیک آن، بلکه در واقع عطف به گذشته کاملا به طور مستقیم است. بالاتر از هر چیز دیگری،این ایده که تفاوت های نامربوط بین فرهنگ و حتی انسان ها وجود دارد، به سادگی غلط است. این نیاز به شناسایی ما در مخالفت با دیگران باید مقاومت شود، زیرا اولا قطب بندی نادرستی است، و ثانیا چون چشم انداز گفتگو و صلح پایدار را نفی می کند.

    کلیدواژگان: مسلمانان، شرق شناسی، دیگر، فراسوی، جمع
  • پیروز مجتهدزاده صفحات 63-76
    مبارزه علیه تروریزم، آنگونه که به صورت سنگ زیربنای سیاست های جهانی دولت های محافظه کار ایالات متحده در آمده است، به گونه روز افزونی در افغانستان بی تاثیر می شود با نتایج هراسناکی در زمینه سرایت آن به ماورای مرزهای آن کشور، خصوصا پاکستان. این مبارزه اجتناب ناپذیر علیه تروریزم در افغانستان غرب را مستقیما رو در روی لانه اصلی ترورزیزم قرار داد، جایی که سی ای ای "مدرسه" های تعلیم دهنده وهابی گری تند و خشن را در آغاز کار به کمک داوطلبانه دولت (اول) نواز شریف در پاکستان بنا کرد. آل سعود عربستان و آل نهیان امارات متحده عربی دربرنامه های شیطانی اواخر دهه 1990خود به این نتیجه رسیدند که باید برای افغانستان یک تاریخ ملی تعریف کنند بر اساس زمینه های استعماری که استعمار بریتانیا در ژئوپولیتیک "بازی بزرگ" با روسیه در قرن نوزدهم فراهم آورده بود. این گونه آنها با سرهم کردن سرزمین های جدا کرده از امپراتوری پارس آن دوران، "کشور" افغانستان را اختراع کردند. این روند کشور سازی در افغانستان اگرچه به سود اهداف استعماری آن دوران، هرگز نتوانسته است به واقعیت مربوط به تشکیل آیکونوگرافیک مربوط به ملت سازی و کشور سازی بپیوندد. مشکلات این ساختار کشوری نا متوازن طبیعتا اجازه نمی دهد که نا به کاری های مربوط به پروسه سرهم کردن یک کشورعلاج شود. برای یافتن چاره این مشکلات، افغانستان نیازمند توجه به مشکلات موجود در ساختار کشوری خود است از راه شناختن نیروهای گریز از مرکزی است که اقوام مختلف را از هم دور می رانند و گونه ای از هماوردی ها را میان آنها بیابد که به کشور یکپارچه افغانستان معنی دهد. بهترین شیوه حصول این نتیجه در دنیای کنونی را شاید بتوان در یک سختار واقعی فدرالیته در آن کشور جست و جو کرد.

    کلیدواژگان: افغانستان، بریتانیا، ایران، دولت سازی، ملت سازی، آمریکا، طالبان، تروریسم، جنگ، کابل، امنیت
  • مهدی ذاکریان صفحات 77-85
    تاریخ روابط بین الملل بیانگر آن است که کشورها در رویارویی با بحران ها، خطاهای فراوانی داشته اند. بیشتر تصمیمات کشورها منجر به فاجعه های بزرگ برای جامعه بین المللی شد. این مقاله با بهره گیری از نظریه جامعه بین المللی تمرکز صرف کشورها بر جنگ، مخاصمات، محاصره و تحریم را ناکارآمد دانسته و گفت و گوهای برجام را دستاورد همکاری و قدرت می داند. بهره گیری از زور در مقابل عراق و افغانستان نتیجه ای جز رشد تروریسم نداشت. حال آنکه گفت و گو و اعطای نقش مثبت به یک بازیگر بین المللی می تواند به آن کشور برای همکاری با جامعه بین المللی کمک کند. نتیجه این امر صلح پایدار خواهد بود. موافقتنامه وین همانند کنگره وین یک عصر نوینی در روابط بین الملل به وجود خواهد آورد. این عصر نوین مبتنی بر گفت و گو، همکاری، توجه به اصول حقوق بین الملل و رعایت مصالح قدرت های بزرگ خواهد بود. به باور نگارنده همین امر سبب می شود تا امنیت بین المللی و صلح تا زمانی که بازیگران از برجام حمایت کنند پایدار بماند.

    کلیدواژگان: برجام، ایران، آمریکا، کنگره وین، اتحادیه اروپا، صلح، امنیت
|
  • Aejung Kim, Ibrahim Motaghi Pages 1-20
    The Japanese government established the well-organized comfort system served by women during the Japanese colonial period, in which about 200,000 women were both physically and mentally abused by Japanese soldiers. In a bid to solve the “Comfort Women” issue between the victims (comfort women) and offenders (the Japanese government) during World War II, several justice mechanisms such as trial, tribunal, reparation programs, and resolution have been applied with no fruitful results. In addition, the Japanese government has never given a formal apology accompanied by a descent compensation through the public fund, despite the acknowledgment of wrongdoing by Japanese officers. The research question of this paper is about what makes the Japanese government refuse to offer a formal apology to comfort women for war crimes committed during World War II.This paper investigates the three factors discouraging the politics of apology. Those factors include stateled ideology, cultural, and geopolitical elements, which are deeply rooted in the regional politics in East Asia. East Asian countries share similar requisites, which are conducive to the development of the regional politics. The paper shows the politics of apology in Japan’s “Comfort Women” case reinterpreted within the regional context of structural, social, and geopolitical complexities unsuitable to reconciliation.
    Keywords: Comfort women, politics of apology, geopolitics, East Asia, women rights
  • Nikolay Kozhanov Pages 21-38
    Russian military deployment in Syria should not be considered as the core goal of Moscow’s diplomacy but its instrument. It is also a serious mistake to present Russian efforts in the country as the result of a game of “chicken” between Moscow and the West. Moscow is playing a different type of game that could be characterized as “geostrategic poker”, where the Assad regime is logically considered Russia’s main stake. This stake allows the Russians to influence the situation on the ground and demonstrate their importance in the international arena by positioning Moscow as one of those players without whom the Syrian question cannot be solved. By increasing military support to the Syrian government the Russian authorities simply strengthened their stake. Now they are starting to reveal their hand. The latest developments also show that Russian stance on Syria is determined by the interplay of the complex factors among which the growing security concerns are of the main importance. The Kremlin is worried that the fall of Assad will inevitably bring radical Islamists to power in Syria. This, in turn, will lead to the further destabilisation of the situation in the Middle East inevitably affecting the Muslim regions of Russia. At the same time, this does not mean that Moscow supports Bashar Assad as a person. On the contrary, the Kremlin accepts the possibility of the post-Assad Syria and Russian contacts with the Syrian opposition also demonstrate that Moscow is open to the dialogue. By September 2015, on the eve of Russia’s dramatic military moves, the Kremlin feared that Assad’s regime was on the verge of collapse. The assessment was that the existing levels of military, technological, and financial assistance by Russia to the Syrian regime would only prolong its agony and not save it. Moscow could not afford losing its stake in the Middle East. Intervention was based on a choice between a “bad” and a “very bad” scenario: either a costly military operation to support Assad, or doing nothing as his power crumbled. The Russian leadership was also motivated in part by its perception of what had happened in Libya and Iraq, where—in its view—nothing good came of the complete destruction of the old regimes. It did not want to see the same happen to Syria as, from the Kremlin point of view, this would mean the turning of Syria into another regional source of instability and jihadist threat..
    Keywords: Russia, Syria, Bashar Assad, War, Terrorism, Damascus Regime, Politics, Middle East
  • Arshin Adib Moghadam Pages 39-61
    The article deals with enemy images in east and west and their historical invention. Connecting the reader to current controversies about “Muslim bans”, the article guides the reader through the nexus of power and knowledge with a particular emphasis on the discourse of Orientalism and Occidentalism.This type of discourse is retroactive, not only because of its ideological content;, it is in fact and quite directly retroactive. Above everything else, the idea that there are essential, unbridgeable differences between cultures and by extension human beings is simply false. This urge to identify us in strict opposition to others has to be resisted, firstly because it is a false polarisation and secondly because it negates the prospect of dialogue and sustainable peace.
    Keywords: Muslims, Orientalism, Other, Occidentalism, Pluralism
  • Pirouz Mojtahed Zadeh Pages 63-76
    War on terrorism, as the motto which formed the cornerstone of global policies of former neo-conservative administration of the United States, is increasingly becoming ineffective in Afghanistan with the dreaded consequence of spilling over into Pakistan. This inevitable consequence of War on Terrorism in Afghanistan has brought the West face to face with the ‘nest of terrorism’ that CIA built in Pakistan’s socalledmadrasasof extremist Wahhabi teachings in the first place, with the enthusiastic assistance of Nawaz Sharif’s government in Pakistan, the AlSaud of Saudi Arabia and the Al-Nahyan of the United Arab Emirates in late 1990s. In their evil planning they found it necessary to invent a state history for Afghanistan based on former British colonial designs for the region during their geopolitics of Great Game with Russia in 19th century. They invented the Afghan state by putting together territories they severed from the veiningPersian Empire of the time. This process of state-manufacturing in Afghanistan though served the colonial purposes at the time, never proved to be working in the sense that is expected of a genuinely founded nation and nation-state. The ills of this ill-designed state will naturally disallow any remedy that is not based on a genuine state-building process in that country. To produce such a remedy Afghanistan needs to address the ills of its state-structure by pinpointing the centrifugal forces that drives various ethnicities apart and to try and find some kind of accommodation among components that makes up the state of Afghanistan. The best method to achieve this in today world of politics would probably be a genuinely designed federalism.
    Keywords: Afghanistan, Britain, Iran, state-building, nation-building, USA, Taliban, terrorism, war, Kabul, security
  • Mehdi Zakerian Pages 77-85
    The history of international relations represents in vain, that the countries when faced with crises, have made many errors. Most of the decisions of countries have usually lead to huge disasters for the international community. This article utilizes the theory of the international community to acknowledge the dysfunctionality of states’ attention to spending for the wars, siege, and boycott, and torecognize JCPOA’s negotiations as a result of cooperation and power. Using force against Iraq and Afghanistan had no consequent but to help grow terrorism in the world. However, negotiations and granting a positive role to an international actor can help the state to cooperate with the international community. The result of this action would be a stable peace. The Vienna agreement, similar to the Vienna Congress, will start a new era in international relations. This is a new era will be based on dialogue, cooperation, respect and adhere to the principles of international law, and respecting the interests of great powers. The author believes thatthe international security and peace in the world would last, as long as international actors support the JCPOA.
    Keywords: JCPOA, Iran, The United States, Congress of Vienna, the European Union, peace, security