فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، زمستان 1387)

نشریه راهبرد توسعه
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، زمستان 1387)

  • 310 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/12/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • میزگرد
  • مقالات
  • جورج بوگلسدیک، تون ون اسکایک ترجمه: حمیدرضا مقصودی صفحه 57
    در این تحقیق، یک برش مقطعی از وضعیت 54 نقطه از اروپا را ارائه می کنیم. سؤال اصلی این است که آیا سرمایه اجتماعی به عنوان عنصر اصلی اعتماد بخشی و عامل انسجام در فعالیت ها، در رشد اقتصادی با تفاوت مناطق مرتبط است؟ با انجام یک ابتکار، مشاهده ای را انجام داده ایم که مباحث فوکویاما در سال 1995 میلادی در مورد اعتماد آن را در بر نمی گیرد و می تواند رساله پاتنام (1993) در مورد عضویت گروهی در مناطق ایتالیا را تعمیم بخشد. تحلیل ما می گوید: تنها وجود محض یک ارتباط شبکه ای نیست که موجب رشد اقتصادی مناطق می شود، بلکه سطوح درگیری واقعی در این شرکت ها نیز مؤثر است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد، شبکه، رشد اقتصادی منطقه ای، اروپا
  • میثم موسایی، یوسف کرمی صفحه 94
    عوامل مختلفی اعم از طبیعی یا غیر طبیعی در جامعه وجود دارند که مانع از تامین درآمد لازم برای پوشش حتی حداقل هزینه های برخی از خانواده ها می شوند؛ عدم تعادل در آنها، اصلی ترین محمل برای زایش فقر خواهد بود. در دنیای امروز محدودیت منابع و گسترش انتظارات روزافزون نیز چشم انداز فعالیت های صورت گرفته در این عرصه را با موانع متعدد مواجه می سازد. فلسفه وجودی وجوهات شرعی خصوصا نوع واجب آن، که از جانب شارع مقدس تشریع و از ضروریات دین و واجبات اولیه بعد از نماز محسوب می گردد ، در نظام اسلامی عمدتا معطوف به ترمیم این شکاف بوده است. هرچند در جامعه ماگام های بلندی دراین زمینه برداشته شده است اما توفیقی که مدنظربوده در ترمیم آن شکاف حاصل نشده است. تنها راه مقابله با این بحران (توزیع صحیح درآمدها) بهره گیری از فرصت های بومی موجود در حوزهای مختلف جامعه است. از جمله این حوزها که می توان از آن بهره گرفت، وجوهات شرعی است که منبع مالی بسیار قابل توجهی را ایجاد خواهد کرد تا بتوان از آنها در ترمیم شکاف طبقاتی و رفع فقر بهره جست. در این مقاله که حاصل یک بررسی میدانی در شهر شال قزوین است، میزان بالقوه وجوهات شرعی با تاکید بر خمس با فروضی مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شده که این منبع برای تامین اجتماعی به معنای رفع فقر، نه تنها کفایت می کند بلکه با بکارگیری آن در جهت رفع فقر، خط فقر را نیز تا قریب 60 درصد موجود بهبود خواهد بخشید.
    کلیدواژگان: تامین اجتماعی، وجوهات شرعی، خمس، زکات، فقر
  • سید امیر نیاکویی صفحه 120
    مقاله حاضر می کوشد راهکارهایی برای توسعه کشورهای جنوب در پرتوی جهانی شدن اقتصاد ارائه دهد. بدین منظور در ابتدا جهانی شدن و ارتباط آن با توسعه در قالبی نظری مورد بحث قرار گرفته است. به نظر نویسنده، جهانی شدن می تواند هم تاثیرات مثبت و هم منفی بر روند توسعه در یک کشور داشته باشد و عوامل درونی به ویژه کارآمدی دولت، تعیین کننده نوع تاثیرات جهانی شدن است. با این حال نویسنده معتقد است که جهانی شدن فعلی می تواند صورتی عادلانه تر بگیرد، طوری که زمینه بهره گیری مناسب تر کشورهای جنوب فراهم آید. لذا کارآمدی دولت و عادلانه تر شدن این پدیده موجبات توسعه جنوب را در پرتوی اقتصاد جهانی فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، توسعه، دولت کارآمد، تجارت، سرمایه گذاری، عدالت
  • عباتسعلی رهبر، مسعود آخوند مهریزی صفحه 142
    منطقه آسیای جنوب غربی در مقابل طرح خاورمیانه بزرگ آمریکا مطرح گردیده و منطقه ای است که جمهوری اسلامی ایران در سند چشم انداز بیست ساله خود، این منطقه را به عنوان حوزه تعامل خود مورد تاکید قرار داده است. این منطقه به لحاظ تاریخی و فرهنگی از مناطق مهم به شمار می رود و میراث فرهنگی غنی و سابقه تاریخی مشترک از ویژگی های آن به شمار می رود. با ارزشیابی و تحلیل ارزش های فرهنگی در منطقه آسیای جنوب غربی ملاحظه می شود که مردم این منطقه – علیرغم اختلافات ظاهری- ارزش های فرهنگی نزدیک به هم دارند و این ارزش های فرهنگی می تواند مبنایی برای همگرایی بیشتر قرار بگیرد. به نظر می رسد همگرایی در منطقه آسیای جنوب غربی یکی از اولویت های این منطقه به شمار می رود. غالب نظرات همگرایی فرهنگ را به عنوان یکی از ارکان اصلی همگرایی منطقه ای عنوان می کنند و همگرایی فرهنگی نقش عمده ای بر همگرایی در سایر بخش های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برجای خواهد گذاشت.
    کلیدواژگان: آسیای جنوب غربی، همگرایی، فرهنگ، منطقه گرایی، نظریه مبادله
  • حجت الله برامکی یزدی صفحه 161
    ریشه تفاوت در رفاه کشورهای مختلف همیشه مورد سؤال اندیشمندان بوده است که چرا یک منطقه یا کشور از وضعیت رفاهی بهتری برخوردار باشد در حالیکه در نزدیکی همان جا، کشوری از فقر و نابرابری رنج می برد. یا حتی در یک کشور، منطقه ای از امکانات بهتر برخوردار است، در حالیکه سیاست های اقتصادی در منطقه دیگر مؤثر نیست و امکانات کمتر است. برای تعیین و تشخیص این تفاوت ها در مباحث اقتصادی نماگر های متفاوتی بیان شده است. شاخص توسعه انسانی یکی از بهترین نماگرهایی است که نشان دهنده سطح توسعه در کشورهای مختلف است که با «فرایند بسط انتخاب های انسانی در بستر فضای اجتماعی قابلیت زا برای دستیابی به زندگی بهتر» تعریف می شود، اما اندیشمندان توسعه عوامل تاثیرگذار بسیاری را بر توسعه احصاء کرده اند. سرمایه اجتماعی یکی از آن مفاهیمی است که به تازگی در ادبیات علوم سیاسی- اقتصادی و جامعه شناسی وارد شده است و جایگاه مناسبی در عوامل موثر بر توسعه پیدا کرده است. آثاری نیز برای سرمایه اجتماعی از جمله در زمینه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بیان کرده اند. اما توجه به سرمایه اجتماعی برای مفهوم توسعه انسانی، مساله ای اساسی است. مطالعات جدیدی که اخیرا در مورد ارتباط سرمایه اجتماعی با توسعه انسانی انجام گرفته، نشان دهنده ارتباط بسیار قوی سرمایه اجتماعی با توسعه انسانی است و نشان می دهد که سرمایه اجتماعی تاثیرات بسزایی بر آموزش، بهداشت و سطح استاندارد زندگی که اجزای توسعه انسانی هستند، دارد.
    کلیدواژگان: توسعه انسانی، سرمایه اجتماعی، استاندارد زندگی
  • محسن ردادی صفحه 186
    سرمایه اجتماعی به دلیل توانایی در توضیح بسیاری از پدیده های جامعه مدرن، توانسته است جایگاه مهمی را در ادبیات علمی جهان کسب نماید. در اکثر رشته های علوم اجتماعی به نوعی از این مفهوم استفاده می شود و به یک مفهوم بین رشته ای تبدیل شده است. از جمله حوزه هایی که در سرمایه اجتماعی مورد توجه قرار گرفته، حوزه امنیت اجتماعی است. این مقاله به بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر امنیت اجتماعی می پردازد. در جامعه بیمار، روابط به شکلی در جریان است که اعتماد تولید نمی شود. انحرافات اجتماعی بالفعل نیز بازتاب نبود سرمایه اجتماعی است. یکی از راه های مهم افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه تقویت «هنجارهای اجتماعی» است. هنجارها موجب تقویت همیاری، انسجام بخشی و کاهش کنترل رسمی شهروندان می گردد و به این صورت امنیت اجتماعی را تقویت می نماید. این مقاله پیشنهاد می کند که برای افزایش امنیت اجتماعی، به سرمایه اجتماعی توجه شود. با انباشت سرمایه اجتماعی در طول زمان می توان از بسیاری از جرایم پیشگیری نمود. در جامعه دینی ایرانی تقویت هنجارهای اعتمادساز دینی می تواند کمک مؤثری در جهت افزایش سرمایه اجتماعی تلقی شود.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، امنیت اجتماعی، هنجار
  • پرویز سعیدی صفحه 197
    در محافل دانشگاهی و مراجع حرفه ای حدود دو سال واندی است که بحث اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی مطرح و در این خصوص سمینارها و همایش هایی در سطح ملی و منطقه ای برگزار شده و می شود. انتظار عموم مردم بر این است که روند اجرایی سیاست های ابلاغی توسط مقام معظم رهبری برای شکوفایی اقتصاد کشور شتاب لازم را بیابد. ولی به اذعان عموم مسؤولان و کارشناسان اقتصادی، حرکت دستگاه های مختلف برای کوچک سازی بدنه تصدی گری دولت، بسیار کند و توام با مقاومت و مشکلات جدی بوده است.
    این مقاله برآن است که به این سؤال اساسی پاسخ دهد: برای پیشبرد و اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی چه موانع و مشکلاتی وجود دارد؟ دولت باید چه الزاماتی تدوین نماید که حرکت سریع و فزاینده در این خصوص انجام شود؟ بنابراین هدف اصلی و محوری مقاله حاضر بررسی موانع و الزامات اجرایی سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی است. مقاله ضمن بررسی موانع اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، به بررسی برنامه های قبل و بعد از انقلاب پرداخته و در پایان با ارائه نتیجه گیری، پیشنهادات اساسی را ارائه می نماید.
    کلیدواژگان: چشم انداز، برنامه ریزی، توسعه اقتصادی و اجتماعی، اصل 44 قانون اساسی
  • یوسف قنبری، حمید برقی صفحه 218
    امروزه رشد روزافزون جمعیت، موجب نیاز بیشتر بشر به مواد غذایی گردیده که این عامل موجب گسترش تولیدات کشاورزی و تاثیرات سوء بر خاک و منابع پایه شده است. استفاده از کود و سموم دفع آفات علاوه بر آلوده سازی خاک و منابع آب های سطحی و زیرزمینی، باعث فرسایش ژنتیکی و انقراض گونه های جانوری و گیاهی نیز می شود. این فرایندها، تعادل های زیست محیطی و بومی را به تدریج بر هم می زند و پیامدهای خطرناکی را در پی دارد. بر این اساس، توسعه پایدار به منظور مدیریت و حفاظت از منابع پایه و معرفی و بکارگیری پیشرفت های فنی و ساختار تشکیلاتی مناسب در این زمینه، اقداماتی را توصیه می کند. در واقع نظام توسعه پایدار کشاورزی، یک نظام تولیدی است که بر شیوه های مدرن کشاورزی تکیه دارد و با استفاده از این شیوه ها و مدنظر قرار دادن مسائل زیست محیطی، به اقتصادی بودن و بازده تولید نیز توجه کافی می شود. اهمیت بخش کشاورزی در زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... در کشورمان و نقش حساس منابع پایه و طبیعی در این بخش، برای دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی، ملاحظاتی را پیش روی ما قرار می دهد که این مقاله برخی از پتانسیل ها و تنگناهای فراروی بخش کشاورزی کشور در ارتباط با توسعه پایدار کشاورزی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، کشاورزی پایدار، توسعه روستایی، محیط زیست
  • مقالات وارده
  • علیرضا کوهکن صفحه 237
    هماهنگ بودن سیاست خارجی ایالات متحده با منافع اسرائیل در خاورمیانه، باعث شده مسئولان سیاست خارجی ایالات متحده، متخصصان سیاست خارجی آن کشور و حتی برخی سیاست سازان مدافع این سیاست، مانند خود اسرائیل و رسانه ها و لابی های طرفدارش، تلاش هایی را برای توجیه این رفتار در سیاست خارجی داشته باشند. در این مقاله سعی گردیده ابتدا همه دلایل و توجی هات موجود برای این رابطه احصاء شده و سپس دلایل ارائه شده برای این سیاست، به دو دسته تقسیم شده و به صورت کامل بررسی گردد. دسته اول، دلایلی است که رژیم اسرائیل را متحد استراتژیک آمریکا در خاورمیانه دانسته و بر همین اساس است که این دلایل را توضیح می دهد. دسته دوم، این رابطه ویژه را بر اساس دلایل اخلاقی توضیح داده و در آن چهار دلیل ذکر شده است. در پایان بررسی صورت گرفته، هر کدام از دلایل و توجی هات ذکر شده به وسیله مستندات معتبر ارائه شده، زیر سوال می روند و بدین صورت نادرستی شان نشان داده شده است. این امر راه را برای ارائه دلیل جدید در این زمینه باز می کند. در پایان این بررسی، نادرستی این دلایل و توجی هات به وسیله مستندات زیادی نشان داده شده و به همین دلیل درستی آنها زیر سؤال رفته است. در انتها لازم به توضیح است که با توجه به مستندات و شواهد بسیار موجود، نظر نگارنده مقاله بر این است که دلیل این حمایت، عملکرد لابی های قدرتمند صهیونیستی در سیاست ایالات متحده است. با توجه به گستردگی موضوع این مقاله نمی تواند به آن بحث بپردازد اما با رد دلایل معارض، امکان صحت آن را تقویت می کنند.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی آمریکا، رژیم صهیونیستی، لابی صهیونیستی، خاورمیانه
  • ابوذر گوهری مقدم صفحه 258
    شاخصه اصلی سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در قرن نوزدهم میلادی، انزواگرایی و عدم دخالت مستقیم در قاره های دیگر بود. این سیاست در پی جنگ اول جهانی تغییر کرد و آمریکا به تدریج نقش بیشتری در عرصه نظام بین الملل پیدا کرد. پس از جنگ جهانی دوم، ایالات متحده با تعریف کمونیسم به عنوان ایدئولوژی مخالف لیبرالیسم، اتحاد جماهیر شوروی را به عنوان مبلغ این تفکر به عنوان دشمن خود معرفی نمود و این مطلب تبدیل به جهت دهنده اصلی سیاست خارجی آمریکا گردید. جنگ سرد - که مملو از درگیری، بازدارندگی و مسابقه تسلیحاتی در نقاط مختلف جهان بود- بر این اساس استوار بود که ایالات متحده می بایست با شوروی مقابله نماید. پس از فروپاشی نظام دو قطبی، این عامل معنی بخش سیاست خارجی آمریکا به یکباره رنگ بربست. در دهه 1990 میلادی سیاست خارجی آمریکا دچار نوعی سردرگمی گردید. برخی از متفکران آمریکایی، اسلام رادیکال را دشمن اصلی آمریکا معرفی نمودند و برخی، سخن از پایان تاریخ و برخی نیز جنگ تمدن ها را مطرح ساختند تا بتوانند دگری (رقیبی) جدید تعریف نموده و سیاست خارجی آمریکا را از ابهام خارج سازند. ولی هیچکدام از این مسایل نتوانست به اندازه حوادث 11 سپتامبر 2001 میلادی در این راستا الهام بخش باشد. تیم نومحافظه کار جرج دبلیو بوش با استفاده از این حوادث، تروریسم را جایگزین کمونیسم دوران جنگ سرد نمود و با آغاز دو جنگ عظیم در افغانستان و عراق اهداف کلان خود را در قالب طرح خاورمیانه بزرگ- که مدتها قبل تدوین شده بود- به پیش برد. این تحقیق به بررسی چگونگی این تغییر پارادایمی در سیاست خارجی آمریکا می پردازد.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی آمریکا، یکجانبه گرایی، 11 سپتامبر، تروریسم، دکترین بوش
  • علیرضا رضایی صفحه 281
    فروپاشی ساختار دوقطبی نظام بین الملل سبب گردید که ایالات متحده آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت باقیمانده، در عرصه نظام بین المللی به عرض اندام بپردازد. ایالات متحده آمریکا به تاسی از پیشینه تاریخی اش، وظایف کلانی را در راستای نظم نوین جهانی برای خود ترسیم نمود. این کشور سرمست از پیروزی در برابر ابرقدرت شوروی، به تثبیت موقعیتی در سطح نظام بین المللی پرداخت که زمینه های آن را از دهه های قبل فراهم ساخته بود. آمریکا در این راه آنچنان موفق عمل نمود که بسیاری از تئوری پردازان روابط و سیاست بین الملل، ساختار نظام بین المللی پس از فروپاشی ساختار دوقطبی را بصورت ساختار تک قطبی مورد تحلیل قرار می دهند. در همین راستا صحبت از ایجاد موازنه سنتی (موازنه سخت) در برابر این قدرت هژمون به حاشیه رفت و تعدادی از اندیشمندان حوزه روابط بین الملل تئوری موازنه نرم را جایگزین آن نمودند. چین به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان با داشتن بالاترین نرخ رشد اقتصادی در سطح نظام بین المللی از جمله کشورهایی است که قدرت هژمونی ایالات متحده آمریکا را بر نمی تابد، لکن قصد رویارویی مستقیم با آن کشور را نیز ندارد، بلکه سعی می کند با افزایش هزینه های رهبری ایالات متحده آمریکا در سطح نظام بین المللی، بدون رویارویی مستقیم، به کسب جایگاه خود در سطح نظام بین المللی بپردازد.
    کلیدواژگان: ساختار نظام بین الملل، نظام تک قطبی، موازنه نرم، هژمونی آمریکا، سازمان همکاری شانگهای، نظریه رئالیسم، اقتصاد چین
  • صفحه 11
|
  • Sjoerd Beugelsdijk, Ton Van Schaik Page 57
    We study a cross-section of 54 European regions in the period 1950-1998. The central question is whether social capital, in the form of generalized trust and associational activity, is related to regional differences in economic growth. Based on extensive robustness tests, we present evidence that Fukuyama’s (1995) argument on trust does not hold and that Putnam’s (1993) thesis on group membership in Italian regions can be generalized. Our analysis suggests that it is not only the mere existence of network relationships that stimulates regional economic growth, but also the level of actual involvement in these relationships.
  • Meysam Musaee, Yousef Karami Page 94
    There are a lot of natural or unnatural factors in society which can help to create poverty. The unbalance of incomes and costs in familie's life is the main element in poverty of a society. On the other hand lack of resources and increasing expectations have caused many barriers on the way of solving this problem. In Islam, to solve the problem of poverty has been necessitate paying some money on behalf of Muslims. This religious action is obligatory and has great important after prayer in Islam and can not be defied. Although in our society have adopted many policies to eradicate poverty through khoms, but there is little success in this regard. The only way to solve the crisis of distribution of incomes is to use the local opportunities of society in different spheres. One of these opportunities is religious payments which is a considerable resource and can bridge the class gap and eradicate the poverty. This article is a result of a field research in shal city of qazvin. Religious payments like khoms can help to eradicate poverty and promote social security. On the other hand it can contribute to promote the social life of people and change the poverty line to 60 % of the current time.
  • Seyyed Amir Niakooee Page 120
    In This article the author tries to explain the development's methods in the South countries in the globalized world. To do so, first, the globalization and its relations with development explained theoretically. Globalization has both positive and negative impacts on countrie's development. On the other hand the government's efficiency has an important role in globalization's negative impact on the states. The author believes that the current process of globalization can be more just in a way South countries gain more in economic sphere. Generally, government efficiency and just and fair globalization can contribute to development of the South in world economy.
  • Abbas Ali Rahbar, Masoud Akhon Mehrizi Page 142
    The Islamic Republic of Iran in its 20 years Vision Plan defines the southwest Asia as a sphere of interaction and against U.S. plan of great Middle East. This region historically and culturally is an important region and has cultural heritage and common historical records with Iran. The people of this region have common culture values and these values can establish a base to integrate the region. It seems that integration is one of the main priorities of the region. According to integration theories, culture is one of the main components of integration and cultural integrity has great role in integration on other sectors such as economy, political and social sphere.
  • Hojjatollah Baramaki Yazdi Page 161
    The difference in the level of welfare of states is the permanent question of experts. Why a country is more prosperous than the others in a region and some countries live in poverty? This trend can be seen even in a country, while a region has more welfare infrastructure the other one has not the minimum level of welfare. To explain this deferent level in economy some indexes has been created. Human development index is one of the best indexes which show the level of development of a country. This index is defined by the process of expanding human choices in the social sphere to access to better life. On the other hand the development experts have identified a lot of factors influencing the development. Social capital is one the new terms which has entered into political science, economics and sociology and has found its place in the influencing factors on development. It has several implications on economic, political, cultural, and social spheres but the importance of social capital is great in human development. The new surveys on social capital show that there is a great relation between human development and social capital; on the other hand it has increasing influence on different aspect of human development such as education, health, and standard level of life.
  • Mohsen Raddadi Page 186
    Social capital because of its role in explanation of many phenomena in modern society, found a great place in scientific literature of the world. Many social sciences are applying social capital and it becomes an interdisciplinary concept. This article is dedicating to study the role of social capital in social security. In a sick society, trust does not reproduce, social deviation is a result of lack of social capital to increase social capital, and we should promote social norms. Norms can bolster cooperation, integration and decrease official control of citizens, this can support social security. To promote social security the author suggests that we should pay attention to social capital. Accumulating of social capital, we can prevent many crimes. Bolstering religious norms in Iranian religious society can contribute to increase social capital.
  • Parveez Saeedi Page 197
    There have been held several seminars and round discussions about general policies of Article 44 of Iran's constitution in two past years in Iran. Iranian people expect that the performance of these policies should accelerate. People and economic experts, believe that the government actions to small the government is too slow and has lots of problems. This article is to answer this question: what are the obstacles in way of performance General policies of article 44 of Iran's Constitution? What kind of requirements should be adopted by the government to accelerate this trend? Studding the obstacles of performance General policies of article 44 of Iran's Constitution, the author discusses the development plans before and after revolution and at last he presents some recommendations.
  • Yousef Ghanbari, Hameed Barqi Page 218
    The skyrocketing growth of population and the needs to food and nutrition have caused increasing in agricultural production and as a result harmful impacts on land and soil. Using fertilizers and exterminating the insects can contaminate the soil and surface and under ground waters and also cause to genetic erosion and extinction of plants and animal species. These processes change the ecological balance and have dangerous implications. Accordingly, sable development suggests several policies to manage and protect basic resources and using new technologies and reforming due structures. In fact, stable agricultural development system is a production system which is based on modern agricultural methods. Through applying these methods and considering ecological issues we have economical and optimized production. Because of importance of agriculture sector in deferent economic, social and political spheres in our county and crucial role of basic resources in this sector, we should consider stable agricultural development. This article studies some potentialities and challenges in agricultural sector of the country in regard with stable agriculture development.
  • Alieza Koohkan Page 237
    U.S. foreign policie's harmony with the Israeli interest in Middle East is the main question for the politician and experts of the international relations. U.S. politicians and experts and also Israeli officials and media have been trying to justify this harmony in foreign policy of the United States. In this article, first, the evidence of this kind of relations has explained and the reasons of that have been discussed. There are two kinds of reasons to justify these relations, first the ones which identify Israel as strategic ally of the United States in the Middle East, second refers to the moral reasons of U.S. support of Israel. At last the author tries to examine these reasons and concludes that these are not plausible causes of supporting Israel by the Unites States. Finally, the article shows the main reason of this kind of relations between the tow states is the role of Israeli lobbies in the United States specially the AIPAC.
  • Abuzar Gohari Moqaddam Page 258
    The main characteristic of U.S. foreign policy during 19th century was isolationism and not interfering in the affairs of other continents. This policy changed after the World War I and the United States played great role in the world system. Defining communism as opponent ideology of liberalism, the United States after the World War II introduced Soviet Union as its enemy. This changed to the main guideline of the U.S. foreign policy. Cold war that was full of conflict deterrence and arm race in different part of the world was based on this idea that the United States must resist against Soviet Union. After collapsing the bipolar system, this meaningful factor of U.S. foreign policy ruined. In 1990s, U.S. foreign policy didn’t have clear objective, so some U.S. thinkers defined radical Islam as a main enemy of the United States and some talked about “end of history” and “clash of civilization” to creates new “other” for U.S. foreign policy. But none of them could be aspirator as September 11 events. Using these events, George W. Bush’s neo-conservative team, replaced communism by terrorism to pursue their pre-announced objectives under the title of “Great Middle East Initiative”. The article studies this paradigm shift in U.S. Foreign policy.
  • Alireza Rezaee Page 281
    Collapsing the bipolar international system caused the U.S. become the only super power in international sphere. Te U.S. defined the major role for itself in the new world order. After its victory against Soviet Union, the United States tried to bolster its position in international system. Because of U.S. senselessness in this regard, many of international relations theorists analyzed international phenomena in a framework of unipolar system. In this regard creating the hard balance against the power of Hegemon vanished and some of international relations experts replaced that notion by soft power. China as the most populated country in the world and having the best economic growth rate in international system is one of the protagonist powers against the U.S. hegemony, but it does not want to confront directly with the United States. China tries to raise the cost of U.S. hegemony in international system in a way China can find its place in the world.